https://picasion.com/
https://picasion.com/

Καταπάτηση στο πάρκο στη παραλιακή της Ηγουμενίτσας, μέρα μεσημέρι (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Καταπάτηση στο πάρκο στη παραλιακή της Ηγουμενίτσας, μέρα μεσημέρι (+ΦΩΤΟ)

 

Καταπάτηση στο πάρκο στη παραλιακή της Ηγουμενίτσας, κατέγραψε σήμερα το πρωί, η κάμερα του Ράδιο Ηγουμενίτσα και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Καλά κάνει ο επιχειρηματίας, αφού έτσι νομίζει ή αφού τον "παίρνει", και προσπαθεί να μεγαλώσει την επιχείρησή του.

 

Ήθελα να ήξερα όμως, κανένας δεν τον είδε;

Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος ή και ο Δήμαρχος;
Εκεί δίπλα άλλωστε έχουν το στέκι τους.

Κανένας Αστυνομικός ή Λιμενικός; (δεν μας νοιάζει σε ποιανού δικαιοδοσία είναι ο χώρος)

 
Εκτός και εάν ο επιχειρηματίας έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενη άδεια.

Εάν όμως δεν την έχει λάβει, και αυτή τη φορά, απλά θα του πουν να μαζέψει τα τραπέζια, το πολύ πολύ να του ρίξουν και ένα συμβολικό πρόστιμο, και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

Ή θα πρέπει επιτέλους να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις, όπως η αφαίρεση τη άδειας λειτουργίας του καφέ;

Εκτός βέβαια, όπως προαναφέραμε, κάποιος του έχει δώσει την άδεια, να στερήσει από το κέντρο της πόλης και τα παιδιά της, ένα ακόμα κομμάτι από το λιγοστό πράσινο, στο βωμό βεβαίως του κέρδους.
Read More »
Καταπάτηση στο πάρκο στη παραλιακή της Ηγουμενίτσας, μέρα μεσημέρι (+ΦΩΤΟ) Καταπάτηση στο πάρκο στη παραλιακή της Ηγουμενίτσας, μέρα μεσημέρι (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομες οικοδομικές εργασίες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομες οικοδομικές εργασίες


Συνελήφθησαν, χθες (14-12-2014) αργά το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 35 και 31 ετών, για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, κατελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, ως εργάτες, να προβαίνουν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες με μηχάνημα ( κομπρεσέρ) σε κατάστημα ημεδαπού, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομες οικοδομικές εργασίες Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομες οικοδομικές εργασίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Η Λαϊκή Συσπείρωση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας


Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για την έγκριση του “Σχεδίου τεχνικού προγράμματος έτους 2015» του Δήμου.

· Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε επαρκής κρατική χρηματοδότηση με συνεχή ροή χρημάτων από το κεντρικό κράτος, όπως ειπώθηκε από συνάδελφο, για να μπορεί το Δ.Σ. να προγραμματίζει ετήσια τα έργα που είναι αναγκαία να γίνουν στον Δήμο. Πράγματι καλύτερα θα γινόντανε. Αλλά αλλιώς είναι τα πράγματα.

· Η πραγματικότητα όμως είναι όπως την περίγραψε ο κ. Δήμαρχος. Κρατική χρηματοδότηση δεν υπάρχει για τα έργα. Εκείνο που υπάρχει είναι διάφορα προγράμματα της Ε.Ε.( ΕΣΠΑ, leader κλπ). Οπότε ό Δήμος κάνει ένα κατάλογο έργων που θέλει να γίνουν και «ότι μας κάτσει» από τα προγράμματα.

· Κατά κανόνα όμως ,αυτά που γίνονται με αυτά τα προγράμματα, είναι έργα βιτρίνας. Στο Καστρί π.χ., σε ένα χωριό χωρίς δρόμους και με σοβαρά προβλήματα ύδρευσης ,επιλέγεται η πλακόστρωση σε ένα σοκάκι. Η στην Μαζαρακιά μέσω του Leader επιλέγεται η κατασκευή πεζοδρομίων. Σωστά ειπώθηκε ότι τα άλλα δεν είναι «επιλέξιμα». Γιατί αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε. και όχι η αγροτική ανάπτυξη.

· Στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας προτείνεται η «διαμόρφωση του προαύλιου χώρου» ,ενώ είναι γνωστό ότι σε αυτό το σχολικό συγκρότημα έχουν κτισθεί αυλές , γήπεδα, για να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας και κατά δήλωση του κ. Δημάρχου στερείται οικοδομικής άδειας. Ακούστηκε δε στο Δ.Σ. ότι όλα τα σχολεία της Ηγουμενίτσας στερούνται οικοδομικής αδείας. Ποιος έχει ευθύνη για αυτό; Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να λύσει αυτό το πρόβλημα; Σε περίπτωση σεισμού θα καταριόμαστε τα «ακραία φαινόμενα»; Μα σεισμοί γίνονται ανεξάρτητα από την θέληση μας. Υποχρέωση του κεντρικού κράτους αλλά και του Δήμου, είναι η αντισεισμική προστασία που δεν υπάρχει στα προτεινόμενα έργα.

· Έχει σημασία πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας στο Δ.Σ. τον ρόλο του κατά την συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει καταγραφή και ιεράρχηση των έργων που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Π.χ. Κατασκευή σχολείων, έργα αντισεισμικής προστασίας, έργα αντιπλημμυρικά και διευθέτησης ρεμάτων . Την αναγκαιότητα των τελευταίων επιτάσσει η κατάσταση που δημιουργήθηκε στον Δήμο μας μετά και τις τελευταίες πλημμύρες .

· Δεν αρκεί η καταγραφή και ιεράρχηση, πράγμα που δεν γίνεται από το προς συζήτηση Τεχνικό Πρόγραμμα , αλλά επιβάλλεται η ενημέρωση των κατοίκων και η αγωνιστική διεκδίκηση ,μαζί με τους Μ.Φ. και συνδικάτα εργαζομένων από ένα ανάλγητο κράτος, που δεν διαθέτει χρήματα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

· Σε αντίθεση περίπτωση θα περιμένουμε πότε θα χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. αυτά τα αναγκαία έργα, στο μεταξύ θα πνιγόμαστε με τις βροχές, θα καταστρεφόμαστε από σεισμούς και θα καταριόμαστε τα «ακραία φαινόμενα» και την «κακή μας μοίρα» . Γιατί το ξέρετε πολύ καλά ότι τα έργα αυτά δεν είναι «επιλέξιμα».

· Αναφέρθηκε ότι βάζετε όλα τα έργα στο πρόγραμμα για να καταγραφούν και να «ωριμάσουν».Γιατί όμως βάζετε ,δίπλα στα έργα , ποσά και πιστώσεις που δεν υπάρχουν; Έτσι παρουσιάζετε ένα πρόγραμμα Τεχνικών έργων 19 εκ Ευρώ, ενώ ξέρετε ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Άλλωστε και ο εισηγητής αντιδήμαρχος ανέφερε ότι δεν είναι υλοποιήσιμο το πρόγραμμα. Η ΣΑΤΑ καταργήθηκε η δε ΚΑΠ είναι του ύψους των 400.000 ευρώ. Είναι ψέματα ότι τα περισσότερα έργα ήταν και σε Τεχνικά προγράμματα προηγουμένων ετών αλλά δεν έγιναν; Γιατί δεν βάζετε δίπλα στα έργα τις πιστώσεις που έχουν εξασφαλισθεί; Σε όσα δεν υπάρχουν πιστώσεις μπορείτε να βάλετε συμβολικά μονοψήφια η διψήφια νούμερα για να δείξετε την πραγματική κατάσταση. Να το δώσετε και στους κατοίκους να καταλάβουν τι γίνεται. Να το στείλετε και στην κυβέρνηση δείχνοντας ότι με τα χρήματα που μας δίνουν τι έργα μπορούν να γίνουν.

· Με την στάση σας καλύπτετε και συγκαλύπτετε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Καλλιεργείτε αυταπάτες ,χρησιμοποιείται τον Δήμο, για να περάσει αυτή η πολιτική που ενάντια στους κατοίκους του Δήμου μας.

· Τέλος πολλή κουβέντα γίνεται για τα έργα στα χωριά. Εκτιμούμε για ψηφοθηρικούς λόγους. Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι των χωριών έχουν σοβαρά προβλήματα. Στο πρόγραμμα όμως μπαίνουν δρομάκια, πλακοστρώσεις κλπ. Π.χ. στο Καστρί ενώ έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση και τους δρόμους προτείνετε πλακόστρωση. Το ίδιο ισχύει και για άλλα χωριά π.χ. κόμβος Γραικοχωρίου. Πρέπει και για τα χωριά να υπάρχει ιεράρχηση και αγωνιστική διεκδίκηση και όχι απλή καταγραφή και μάλιστα με πλασματικά κονδύλια.

· Με αυτές τις σκέψεις η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει το «ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ έτους 2015 » για των Δήμο μας
 
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας Η Λαϊκή Συσπείρωση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ


Τις θερμότερες ευχές μου για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο χρόνο, με κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, υγεία, αγάπη και προκοπή.

Τη νέα χρονιά ας συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας όλοι προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που εδώ και 5 χρόνια αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλοι εμείς.

Με συνεργασία και συνεννόηση μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να βάλουμε τις βάσεις για μια σταθερά ανοδική πορεία διδασκόμενοι από λανθασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε και συνυπάρχουμε, διέπεται από αρχές και κανόνες που πρέπει να αποδεχόμαστε εφαρμόζοντάς τους εφόσον θέλουμε να μετέχουμε σε αυτό, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς.

Απομονωμένοι και αποκομμένοι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και δεινά, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα και τον καθένα μας χωριστά.

Εμείς σαν Περιφέρεια Ηπείρου και Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας πρώτα και πάνω από όλα βάζουμε τη συνεργασία και τη συνεννόηση. 
 
Προσπαθούμε να χαράζουμε και να εφαρμόζουμε πολιτικές και δράσεις για το κοινό συμφέρον. 
 
Αναλογιζόμενοι τις αρμοδιότητες και τα μέσα τα οποία διαθέτουμε τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα χρόνια που έρχονται.

Σας εύχομαι και πάλι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά.

Σας καλώ με το βλέμμα στραμμένο στους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας, να ατενίσουμε τη νέα χρονιά με περισσότερη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη της συνεργασίας της συνεννόησης και της αλληλεγγύης.
Read More »
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Δωροεπιταγές στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς απο το Κληροδότημα Ρίγγα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Δωροεπιταγές στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς απο το Κληροδότημα Ρίγγα

 
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Κληροδότημα Θεμιστοκλή Ρίγγα, συνεχίζοντας το έργο του, εκτός των άλλων χρηματοδοτήσεων προς τους μαθητές και το 1o Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς (θέρμανση, διδακτικές επισκέψεις, θέατρο, εκδηλώσεις, αγορά εξοπλισμού κ.ά.), προσφέρει για τα Χριστούγεννα σε όλους τους μαθητές του σχολείου, από μία δωροεπιταγή των τριάντα (30) Ευρώ, για την αγορά απαραίτητων ειδών για το μαθητή.

Η δωροεπιταγή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα εμπορικά καταστήματα της Παραμυθιά για αγορά ειδών και η εξόφληση των καταστημάτων θα γίνεται από 1ο Δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς, στις ημερομηνίες που αναφέρονται στις δωροεπιταγές.

Ο ευεργέτης Θεμιστοκλής Ρίγγας, ειχε κερδισει την εκτίμηση και αγάπη των συμπατριωτών του με την απλότητα και την κοινωνικότητά του. Οι Παραμυθιώτες τον ανέδειξαν με την ψήφο τους, το 1933, Πρόεδρο της τότε κοινότητας Παραμυθιάς. «Θα κάνω την Παραμυθιά μικρό Παρίσι», δήλωνε στον ημερήσιο τύπο των Ιωαννίνων, εκφράζοντας έτσι τη βούληση υλοποίησης όλων των ονείρων και σχεδιασμών για την πατρίδα του. Υπήρξαν δε αρκετές αξιόλογες σχετικές πράξεις του κατά την τριετία (1930-1933) που επιβεβαίωναν τις προθέσεις του.

Πέθανε την 31 Δεκεμβρίου 1934, μόλις 56 ετών, και όλα του τα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα. Κορυφαία μέρα της ζωής του, θεωρείται, η 22 Μαΐου 1934, όπου στο Ξενοδοχείο De France στη Βιέννη κατάρτισε την ιδιόχειρη Διαθήκη του. Με εκτίμηση των Υπηρεσιών του 1935, η αξία της περιουσίας του, που άφηνε στο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, για να ντύνονται και να τρέφονται οι άποροι μαθητές του, ανήλθε στο τεράστιο για την εποχή εκείνη, ποσό των 7.000.000 ( εφτά εκατομμυρίων δραχμών), δηλ. 35.000 χρυσές λίρες Αγγλίας. «…..Την ως άνω κτηματικήν μου περιουσίαν, επίσης δε και το συσσίτιον, θα διαχειρίζεται και θα διαθέτει Επιτροπή αποτελούμενη από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Παραμυθιάς, ένα μέλος της οικογένειας Ρίγγα, το Δήμαρχο Παραμυθιάς, το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και ένα μέλος από την Κοινωνία της Παραμυθιάς…»

Η διαθήκη του αποτελεί μιαν ολοφώτεινη έκφραση της ωραίας ψυχής του που του διασφαλίζει την αιωνιότητα στο Πάνθεον των Μεγάλων Ευεργετών της Παραμυθιάς.

Read More »
Δωροεπιταγές στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς απο το Κληροδότημα Ρίγγα Δωροεπιταγές στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς απο το Κληροδότημα Ρίγγα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας


Σήμερα 15/12/2014 πρόκειται να τεθεί ως θέμα προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας ο προϋπολογισμός του 2015.
Βλέποντας τα μεγέθη που περιλαμβάνει (26.000.000 ευρώ έσοδα και αντίστοιχα έξοδα) θα πει κανείς ότι με ένα τέτοιο μεγάλο ποσό προς διαχείριση σίγουρα η δημοτική αρχή, αν προβεί σε σωστή αξιοποίηση, θα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες κυρίως όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο των δημοτών.
Κι όμως!!
Από τα προβλεπόμενα έσοδα τα 6.000.000 ευρώ αφορούν τακτική επιχορήγηση από το κράτος (ΚΑΠ), τα οποία κατευθύνονται στις σχολικές επιτροπές, σε κάποια λειτουργικά έξοδα και κυρίως στην μισθοδοσία υπαλλήλων χωρίς (σύμφωνα με δηλώσεις της προηγούμενης αρχής ) να επαρκούν κιόλας!!
Τα 3.350.000 ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις από το κράτος και διάφορα ταμεία και αποδίδονται ως έχουν για την κάλυψη των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία δικαιούνται ασθενείς και ΑΜΕΑ όλου του Νομού Θεσπρωτίας.
Τα 4.800.000 ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης) και αφορούν χρηματοδοτούμενα από το κράτος έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν προβλεφθεί και σχεδιάζεται να γίνουν.
Επιπλέον άλλα 1.800.000 ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις και πάλι από το κράτος για το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ αλλά και για άλλες επενδυτικές δαπάνες του Δήμου (ΣΑΤΑ κλπ).
Άλλα 1.950.000 ευρώ αφορούν ασφαλιστικές εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταμεία τα οποία όπως εισπράττονται έτσι και αποδίδονται!!!

Τα έσοδα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν!!!!!

Το δε τεχνικό πρόγραμμα το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 17.680.οοο ευρώ σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τα έσοδα που προβλέπονται και τα οποία είναι 6.600.000 ευρώ συνολικά και περιλαμβάνει δαπάνες και έργα τα οποία είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν αφού τα χρήματα δεν υπάρχουν και εγγράφηκαν μάλλον για το θεαθήναι!!! Αφού δε η ύπαρξή του τεχνικού προγράμματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός, τότε αυτό απλώς ψηφίστηκε για να υπάρχει!!!

Όσον αφορά τα έσοδα:
Στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται έσοδα 2.157.000 ευρώ από Ανταποδοτικά Τέλη και Δικαιώματα: Το 2014 εισπράχθηκαν μέχρι και τον 9Ο μήνα 1.074.000 ευρώ, ήτοι με αναγωγή μέχρι τέλους του χρόνου περίπου στα 1.500.000 ευρώ ενώ προβλεπόταν να εισπραχθούν 2.370.000 ευρώ!! Διαφορά εισπραχθέντων 2014 με προϋπολογισθέντα 2015 -650.000 ευρώ!!!

Στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται έσοδα 6.620.000 ευρώ έσοδα από Επιχειρηματικές Επενδυτικές Δαπάνες: Το 2014 εισπράχθηκαν μέχρι και τον 9Ο μήνα 2.772.000 ευρώ, ήτοι με αναγωγή μέχρι τέλους του χρόνου περίπου στα 3.700.000 ευρώ ενώ προβλεπόταν να εισπραχθούν 9.847.000 ευρώ!! Διαφορά εισπραχθέντων 2014 με προϋπολογισθέντα -2.900.000 ευρώ!!!

Στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται έσοδα 3.738.000 ευρώ από Υπόλοιπα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ): Το 2014 εισπράχθηκαν μέχρι και τον 9Ο μήνα 169.000 ευρώ, ήτοι με αναγωγή μέχρι τέλους του χρόνου περίπου στα 230,000 ευρώ ενώ προβλεπόταν να εισπραχθούν 2.386.000 ευρώ!! Διαφορά εισπραχθέντων 2014 με προϋπολογισθέντα 2015 -3.500.000 ευρώ!!!

Τα ΠΟΕ (Χρέη Παρελθόντων Οικονομικών Ετών) προς τον Δήμο αφορούν κυρίως: 865.οοο ευρώ από ύδρευση (όχι προς την ΔΕΥΑΗ αλλά από κοινότητες που δεν είναι στο δίκτυό της), 517.000 ευρώ από ακαθάριστα έσοδα επιτηδευματιών, 1.574.000 ευρώ από μισθώματα και 400.000 ευρώ από λοιπά έσοδα!! Όλα αυτά έχουν μπει σαν έσοδα στον προϋπολογισμό αλλά αν κρίνουμε από τα εισπραχθέντα το 2014 (169.000 ευρώ σε 9 μήνες ενώ είχαν προϋπολογισθεί να εισπραχθούν 2.386.000) συμπεραίνουμε ότι αποκλείεται να εισπραχθούν.

Αν από τα αρχικά αναφερθέντα 26 εκατομμύρια αφαιρέσουμε τα ποσά τα οποία κατευθύνονται σε συγκεκριμένους σκοπούς όπως αναφέρθηκαν στην αρχή και ήτοι συνολικά 18.700.000 ευρώ και αυτά που όπως προκύπτει, δεν πρόκειται να εισπραχθούν, ήτοι συνολικά 4.500.000 ευρώ το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι να απομένουν ελάχιστα χρήματα τα οποία καλύπτουν ανάγκες καθαριότητας και προμηθειών!!!!!!

Στα έξοδα περιοριζόμενος να αναφερθώ, όπως παραπάνω, στο ανέφικτο τεχνικό πρόγραμμα, όπως αυτό κατατέθηκε και ψηφίσθηκε, θα επισημάνω δύο σημεία:
Τα 100.000 ευρώ που προβλέπονται στον κωδικό 00.61623 του προϋπολογισμού, για έξοδα κινήσεως προέδρων δημοτικών συμβουλίων;;;; αν δεν αφορούν ΠΟΕ (προβλέπονται αλλού άλλωστε) μάλλον γίνεται από παρερμηνεία μνεία του Ν. 2539/1997 άρθρο 4, το οποίο δεν ισχύει πλέον.
Στον κωδικό 6 (ύδρευση) δεν προβλέπεται καμία πίστωση για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων των κοινοτήτων του Δήμου που δεν καλύπτονται από την ΔΕΥΑΗ. Πως θα καταβληθούν τα έξοδα αυτά τα οποία θα πρέπει άλλωστε να προέρχονται από ανταποδοτικά έσοδα::!!!

Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν όλοι οι ισολογισμοί των παρελθόντων οικονομικών ετών του Δήμου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σχετική νομοθεσία. Δεν νοείται να ψηφίζονται οι προϋπολογισμοί και ακολούθως να μην δημοσιεύονται οι ισολογισμοί, οι οποίοι δίνουν και την εικόνα της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου για το χρονικό αυτό διάστημα.

Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος έχει ακόμη έναν προϋπολογισμό τον οποίον δεν χειρίζεται καθόλου σωστά ή μάλλον δεν χειρίζεται καθόλου και αυτός είναι της ΔΕΥΑΗ, ο οποίος συνήθως κυμαίνεται από 8.000.000 έως 13.000.000 ευρώ ετησίως!!!!!!!!!!!!
Για αυτόν όμως θα αναφερθώ σε άλλη παρέμβαση μου.
Κωστάρας Σταύρος
Read More »
Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας  Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις επόμενες εκλογές

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις επόμενες εκλογέςRead More »
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις επόμενες εκλογές Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις επόμενες εκλογές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Καταγγελία για το "ΑΝΩ ΧΩΡΑ" στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Καταγγελία για το "ΑΝΩ ΧΩΡΑ" στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα


"Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την αγανάκτηση μας , για την κατάντια της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας , που πραγματικά λειτουργεί με τριτοκοσμικό τρόπο !
 
Εχτές ο σύλλογος μας διοργάνωσε εκδρομή στην Αστερουπολη Ιωαννίνων. 
 
Ο σύλλογος μας ειχε εξασφαλίσει εδω και μερες επιςτροφη με το πλοίο ΑΝΩ ΧΩΡΑ στις 18:30. 
 
Για να κάνουμε αυτη την κράτηση ειχαμε συχνή επικοινωνία με την εταιρια για να ειμαστε σίγουροι για την κράτηση . 
 
Η εταιρια, μας ειχε διαβεβαιώσει οτι δεν εχουμε να ανησυχούμε για τίποτε . 
 
Σημερα το πρωί μάλιστα , μας είπαν να πάμε στα εκδοτήρια στις 18:00 για να παραλάβουμε τα εισητηρια ," χωρις να περιμένουμε στην ουρά για να εξυπηρετηθούμε άμεσα " όπως μας είπε η υπεύθυνη που μιλούσαμε όλες αυτές τις μερες. 
 
Οταν φτάσαμε προς έκπληξη μας, ενημερωθήκαμε οτι στο προηγούμενο δρομολόγιο μείναν εκτός επιβάτες που είχαν εισητηρια , λόγω διπλοκρατήσεων . 
 
Έτσι δεν μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν αλλα ούτε μπορούσαν να εγγυηθούν εισητηρια για εμας πριν τις 2:30 τα ξημερώματα . 
 
Το γεγονός οτι ειχαμε στο γκρουπ πολλά μικρά παιδιά, δεν τους απασχόλησε . 
 
Παρόλο που σύμφωνα με τα λεγομενα τους δεν υπήρχαν θέσεις στα ενδιάμεσα δρομολόγια , συνέχιζαν να εκδίδουν εισητηρια σε νέους επιβάτες. 
 
Πολλοί απο το γκρουπ δοκίμασαν μεμονωμένα να εκδώσουν εισητηρια και ως δια μαγείας υπήρχαν θεσεις για αυτούς. 
 
Μέλη του διοικητικού του συλλόγου επισκέφθηκαν το λιμεναρχείο κεκρυρας και κατάθεσαν καταγγελία κατα την εταιρίας ΑΝΩ ΧΩΡΑ . 
 
Μετά απο παρεμβάσεις του λιμεναρχειου και ένταση στο λιμάνι την Ηγουμενιτσας ,τελικά επιβιβαστήκαμε στο πλοίο των 21:15.
 
Αυτη ειναι η εικόνα της Κερκυρας , την ναυαρχίδας υποτίθεται του τουρισμού . Δεν φτάνει που τα πλοία της γραμμής ειναι γερασμένες παντόφλες , δεν φτάνει που θελουμε 2 ωρες να διασχίσουμε 18 μίλια , δεν φτάνει που εχουμε απο τα ακριβότερα εισητηρια στο Ιόνιο , πρέπει απο πανω να τσακωνόμαστε ,να κάνουμε φασαρία , για να εξυπηρετηθούμε ,ενώ ειχαμε κράτηση , και να ταλαιπωρούνται 70 άτομα. 
 
Ζητούμε συγνώμη απο τους εκδρομείς μας που κάναμε το λάθος να εμπιστευθούμε το ΑΝΩ ΧΩΡΑ για το δρομολόγιο. 
Ηταν το μονο μελανό σημείο σε μια επιτυχημένη εκδρομή . 
 
Εμεις περιμένουμε απάντηση στην καταγγελία μας και θα συνεχίσουμε να καταγγέλουμε το γεγονός γιατί όλοι οι Κερκυραίοι και επισκέπτες αξιζουμε μια καλύτερη εξυπηρέτηση !"
Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιόπης
Read More »
Καταγγελία για το "ΑΝΩ ΧΩΡΑ" στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Καταγγελία για το "ΑΝΩ ΧΩΡΑ" στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσετε από κοντά, μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς . 
Ο Άη Βασίλης με το έλκηθρο και τους τάρανδους του θα’ναι κοντά μας για τρείς μέρες , (19,20,21 Δεκέμβρη) και σας περιμένει όλους μικρούς και μεγάλους.

- Πρόγραμμα εκδήλωσης-

Παρασκευή 19 Δεκέμβρη Ωρα 17:30μ.μ
<<Ο μικρός Χριστός γεννιέται>>
Αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού από ομάδα μικρών παιδιών του χωριού.

Σάββατο 20 Δεκέμβρη Ωρα 18:00
Θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική από νεανικό σχήμα , με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όχι μόνο .

Κυριακή 21 Δεκέμβρη Ωρα 16:30
Η νύχτα των εκπλήξεων και του θεάματος. Η βραδιά θα είναι πραγματικά μαγική γιατί ένας αληθινός μάγος θα προσφέρει πλούσιο θέαμα στους μικρούς μας φίλους. Η βραδιά θα κλείσει με τα κάλαντα και τα αιωρούμενα φαναράκια που θα γεμίσουν τον ουρανό, προσφέροντας ένα πανέμορφο θέαμα. Καθώς και με τον Αη Βασίλη να μοιράζει δώρα για όλους , αφήνοντας πίσω ένα ζεστό χαμόγελο.

Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε !

• Το σπίτι του Άη Βασίλη για να δώσουν τα γράμματα τους τα παιδιά και να πάρουν από το χέρι του, ζαχαρωτά και λιχουδιές.
• Το σπιτάκι των ξωτικών που θα γίνεται ζωγραφική προσώπου με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
• Το εργαστήρι χειροτεχνίας όπου τα παιδιά θα ζωγραφίζουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές.
• Η γωνιά του κουκλοθέατρου , με μικρές αληθινές ιστορίες για τα παιδιά.
• Η Παραμυθένια γωνιά , όπου μια όμορφη νεραΐδα θα διαβάζει καθημερινά παραμύθια με τον δικό της τρόπο , βάζοντας πολύ – πολύ νεραΐδοσκόνη.
• Το σπιτάκι με τις λιχουδιές με ζεστή σοκολάτα και βάφλες .
• Πιο πέρα ο γραφικός καστανάς , θα μας θυμίζει παλιές εποχές με τα ζεστά κάστανα .
• Το σπιτάκι των γεύσεων με χοτ ντογκ , σουβλάκια & ζεστό κρασί .
• Το σπιτάκι με τα χειροποίητα , που θα βρείτε υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές όπως συνθέσεις με κεριά, ημερολόγια, εικόνες κ.α από την ομάδα χειροτεχνίας του συλλόγου.

Ωράριο λειτουργίας :
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη Ωρα 16:00 – 21:00
Σάββατο 20 Δεκέμβρη Ωρα 16:00 – 21:00
Κυριακή 21 Δεκέμβρη Ωρα 11:00 – 22:00


Καλές γιορτές !!
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού
Ξηρολοφιτών <<Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ >>
Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

7 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
7 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο


Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών, στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα :
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, συνελήφθη χθες (13-12-2014) αργά το βράδυ, στο σημείο εισόδου του Ελέγχου Διαβατηρίων Κακαβιάς, ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διότι στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μικροποσότητα κάνναβης, μία γεμιστήρα πιστολιού με (4) φυσίγγια και ένα μαχαίρι.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, συνελήφθη σήμερα (14-12-2014) μετά τα μεσάνυχτα στο Λούρο Πρέβεζας, ένας 24χρονος Αλβανός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του λαθραίος καπνός, βάρους (1634) γραμμαρίων ενώ προέκυψε ότι στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, συνελήφθη χθες (13-12-2014) αργά το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
  • Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες (13-12-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση (8) μηνών για κλοπή.
  • Από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, συνελήφθη σήμερα (14-12-2014) τα ξημερώματα στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αφού διέρρηξε μαζί με συνεργούς του σπίτι ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και του σπιτιού. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
  • Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 41 ετών, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, το μεσημέρι της 11-12-2014, εισήλθαν σε μονοκατοικία στα Ιωάννινα και με τη μέθοδο της απασχόλησης (πώληση κουβερτών), αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσό κόσμημα.

Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Read More »
7 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο 7 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ από την Ηγουμενίτσα στο στούντιο του Ράδιο Αρβύλα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Σήμερα τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ από την Ηγουμενίτσα και την Παραμυθιά στο στούντιο του Ράδιο Αρβύλα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής του ΑΝΤ1, Ράδιο Αρβύλα, θα βρεθούν τα παιδιά του συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με αναπηρία Νομού Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ" , την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά θα βρεθούν στο στούντιο, καλεσμένοι της εκπομπής, για να παρουσιάσουν το ημερολόγιο με τη φωτογράφιση μόδας, στο οποίο συμμετείχαν οι ίδιοι ως μοντέλα, καθώς και το βίντεο με την προετοιμασία της φωτογράφισης.

Συντονιστείτε επομένως όλο σήμερα στις 23.15, στην τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1

Read More »
Τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ από την Ηγουμενίτσα στο στούντιο του Ράδιο Αρβύλα (+ΒΙΝΤΕΟ) Τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ από την Ηγουμενίτσα στο στούντιο του Ράδιο Αρβύλα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ)
 
 
Μικρή φάνταζε η αίθουσα του Θεάτρου Καρκαμισι που φιλοξενούσε την Χριστουγεννιάτικη εορτή του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θέατρο, μουσική και τραγούδι από τους σπουδαστές του ΦΟΠ που απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο των τμημάτων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.

Στις δηλώσεις του στο paramythia-online.gr ο πρόεδρος του ΦΟΠ Νίκος Γώγος κάλεσε όλους του κατοίκους του Δήμου να συμμετέχουν στην προσπάθεια του συλλόγου για την πολιτισμική εξωστρέφεια της Παραμυθιάς. Χρειαζόμαστε την συμβουλή σας και την συμμετοχή σας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Γώγος ο οποίος σημείωσε πως οι εγγραφές στα τμήματα του ΦΟΠ συνεχίζονται καθημερινά τις απογευματινές ώρες στα γραφεία του συλλόγου Κ. Καραμανλή 174 - 1ος όροφος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο Θέατρο Καρκαμίσι.


Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ) Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Καταργείται από την 1η Ιανουαρίου η υποχρεωτική συνδρομή στο Επιμελητήριο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Καταργείται από την 1η Ιανουαρίου η υποχρεωτική συνδρομή στο Επιμελητήριο
 
 
Από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή των μελών σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Κάθε μέλος μπορεί να καταβάλει ετήσια συνδρομή στο οικείο επιμελητήριο και να απολαμβάνει των ανταποδοτικών υπηρεσιών που του προσφέρονται, πέραν αυτών που παρέχονται από τις υπηρεσίες ΓΕΜΗ.
 
Αυτό προβλέπει άρθρο που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ.
 
Με τη ρύθμιση εισάγονται ανταποδοτικό τέλος αρχικής καταχώρησης (εγγραφής) στη μερίδα των υπόχρεων στο ΓΕΜΗ,ανταποδοτικό τέλος τήρησης μερίδας και τέλη για τη χορήγηση στοιχείων (αντίγραφα, πιστοποιητικά κ.ά) μέσω της βάσης δεδομένων του ΓΕΜΗ με ηλεκτρονική αίτηση η οποία καθίσταται υποχρεωτική.
 
Όπως σημειώνεται δε στην αιτιολογική έκθεση προβλέπονται τα τέλη για τη χορήγηση των στοιχείων αυτών και για τις καταχωρίσεις των κάθε είδους μεταβολών και ρυθμίζεται ειδικά ότι τα τέλη αυτά αποτελούν πόρους των Επιμελητηρίων τα οποία παρέχουν την ανταποδοτική υπηρεσία τήρησης του ΓΕΜΗ.
 
Επίσης με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος της συγχώνευσης Επιμελητηρίων αλλά και διακοπής λειτουργίας τους. Δηλαδή, Επιμελητήρια με λιγότερα από 5.000 μέλη τα οποία κρίνονται «μη βιώσιμα» με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου χρόνου, είτε θα κλείνουν είτε θα συγχωνεύονται με άλλα όμορα επιμελητήρια. Επίσης αυξάνονται οι αρμοδιότητες και δραστηριότητές όσων παραμείνουν με σκοπό, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, τη διατήρηση της βιωσιμότητάς τους.
 
Για τον σκοπό δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών τους ή και τρίτων, χορήγησης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων επαγγελματικής κατάρτισης, λήψης πιστοποίησης για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών δραστηριοτήτων.
 
Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης η οποία θα εκδίδεται μετά από σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, θα επιτρέπεται στα Επιμελητήρια να προβούν στις κατά περίπτωση απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αναλάβουν, μόνα ή σε συνεργασία με άλλους φορείς, τη διαχείριση βιομηχανικών και ελεύθερων ζωνών, εμπορικών κέντρων, μόνιμων εκθέσεων και εκθετηρίων χώρων, σταθμών, λιμένων, αιθουσών δημοπρασιών, γενικών αποθηκών, εργαστηρίων ανάλυσης και εξέτασης εμπορευμάτων.
 
Επίσης δίνεται η δυνατότητα να αναλαμβάνουν και να διεκπεραιώνουν κατ΄ εξουσιοδότηση κάθε άλλο έργο συναφές με το σκοπό τους, έπειτα από απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού. Αλλά και να υποβάλλουν εντός 45 ημερών εφόσον τους ζητηθεί γνώμη προς την Πολιτεία, και εισηγήσεις για θέματα πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, εμπορικών δραστηριοτήτων ή γενικά για την εθνική οικονομία.
Read More »
Καταργείται από την 1η Ιανουαρίου η υποχρεωτική συνδρομή στο Επιμελητήριο Καταργείται από την 1η Ιανουαρίου η υποχρεωτική συνδρομή στο Επιμελητήριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παζάρι απο το Γυμνάσιο Φιλιατών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παζάρι απο το Γυμνάσιο Φιλιατών


Το Γυμνάσιο Φιλιατών θα οργανώσει στις 23/12/2014 χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς (Φλόγα & Χαμόγελο του Παιδιού). 
Ήδη συγκεντρώνονται αντικείμενα από τους μαθητές (παιχνίδια, διακοσμητικά αντικείμενα, κατασκευές και βιβλία σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς και τοπικά προϊόντα). 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους έχουν ήδη προσφέρει (ιδιώτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων), τόσο στις Φιλιάτες, όσο και στη Σαγιάδα και το Ασπροκκλήσι.
 
Παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή των μαθητών μας, με τις προσφορές σας που θα διατεθούν απευθείας στο παζάρι ή με τις χορηγίες σας που θα κληρωθούν στη λαχειοφόρο αγορά την ίδια μέρα.
 
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο του Γυμνασίου 2664022101 (υπεύθυνες καθηγήτριες, κα Σιατούνη Μαγδαληνή & Στρουγγάρη Κατερίνα)
Read More »
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παζάρι απο το Γυμνάσιο Φιλιατών Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παζάρι απο το Γυμνάσιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Δύο διακινητές και πέντε παράνομοι μετανάστες σε κρύπτη στο πάτωμα φορτηγού εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Δύο διακινητές και πέντε παράνομοι μετανάστες σε κρύπτη στο πάτωμα φορτηγού εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα


Δύο (02) διακινητές και πέντε (05) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθησαν, ο 39χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 38χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν, πέντε (05) παράνομους μετανάστες εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο χώρο της καρότσας στο πάτωμα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό εκ των οποίων οι τέσσερις (04) συνελήφθησαν, διότι στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ ο πέμπτος κατείχε δελτίο αιτούντος πολιτικού ασύλου και δεν συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Read More »
Δύο διακινητές και πέντε παράνομοι μετανάστες σε κρύπτη στο πάτωμα φορτηγού εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα Δύο διακινητές και πέντε παράνομοι μετανάστες σε κρύπτη στο πάτωμα φορτηγού εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία μας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Ηγουμενίτσα: Δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία μας


Καθημερινά όλοι μας, φωνάζουμε γιατί δεν κάνει κάτι ο Δήμος για να ομορφύνει την πόλη της Ηγουμενίτσας.

Είναι αλήθεια πως τα οικονομικά του Δήμου δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση, για να κάνει, όλα όσα θα θέλαμε και εμείς και η Δημοτική Αρχή.

Τις λίγες φορές όμως που κάνει κάτι ο Δήμος, αρχόμαστε εμείς και το καταστρέφουμε, σε μία στιγμή.

Αρκετοί κάτοικοι διαμαρτύρονταν το τελευταίο διάστημα για την άσχημη εικόνα και μυρωδιά, που προερχόταν από το χαλασμένο σιντριβάνι, στην πλατεία Δημαρχείου.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, κατάφερε και βρήκε τα απαραίτητα χρήματα και για να το επισκευάσει, ώστε τα νερά να μην είναι στάσιμα, αλλά και για να το καλλωπίσει.

Έτσι, την Παρασκευή το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, με το βάψιμο του σιντριβανιού.

Δεν πέρασαν όμως παρά λίγες ώρες και έως το πρωί του Σαββάτου, "άγνωστοι" το μουτζούρωσαν με γκράφιτι.


Δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία μας και αυτή η πόλη μας αξίζει.

Κρίμα...
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία μας Ηγουμενίτσα: Δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία μας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014 Rating: 5