Σε ετοιμότητα τα γεωτρύπανα σε Κρήτη, Ιόνιο και Ιωάννινα

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Σε ετοιμότητα τα γεωτρύπανα σε Κρήτη, Ιόνιο και Ιωάννινα 


Τις µηχανές τους ζεσταίνουν HELLENIQ ENERGY, Exxonmobil και Energean καθώς πλησιάζει η ώρα των επενδυτικών αποφάσεων για την πραγµατοποίηση ή µη ερευνητικών γεωτρήσεων στις υποθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου και στην χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της Καθημερινής, όμως, τις µηχανές τους ζεσταίνουν και τα γεωτρύπανα της ελβετικής εταιρείας Transocean για να βγουν στη διεθνή αγορά, όπου η ζήτηση για νέες έρευνες και ανάπτυξη διαπιστωµένων κοιτασµάτων υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί µετά την ενεργειακή κρίση και αναµένεται να ενισχυθεί µετά και την εν εξελίξει εµπόλεµη κατάσταση στην πετρελαιοφόρο περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Δύο γεωτρύπανα της Transocean, που εξαγόρασε το 2018 την εταιρεία γεωτρήσεων Oceon Rig του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόµου, έχουν σταθµεύσει στο λιµάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία και άλλα τρία στην περιοχή του Ισθµού στην Κόρινθο για εργασίες συντήρησης, πριν «πιάσουν» δουλειά στη διεθνή αγορά που «διψάει» ακόµη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Τις προηγούµενες ηµέρες η διοίκηση της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας HELLENIQ ENERGY – Exxonmobil ολοκλήρωσαν έναν πρώτο κύκλο επαφών µε τους επικεφαλής λιµανιών στις περιοχές της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας για να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας, αφού τόσο το στάδιο των ερευνητικών γεωτρήσεων όσο και το επόµενο των γεωτρήσεων άντλησης των κοιτασµάτων, εφόσον εντοπιστούν και αξιολογηθούν ως εκµεταλλεύσιµα, προϋποθέτουν τη χρήση λιµενικών εγκαταστάσεων.
Στη Δυτική Ελλάδα, σύµφωνα µε αρµόδιες πηγές, επαφές υπήρξαν για τα λιµάνια Ηγουµενίτσας, Πάτρας και Αστακού για τις ερευνητικές δραστηριότητες στα υποθαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου. Αντίστοιχα, για τα υποθαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης διερευνήθηκαν τα λιµάνια Ηρακλείου, Ρεθύµνου και Σούδας. Η διοίκηση της ΕΔΕΥΕΠ και οι εκπρόσωποι των επενδυτών παρουσίασαν στους εκπροσώπους των λιµανιών τα πλάνα για τις ερευνητικές γεωτρήσεις και όπως µεταφέρεται η ανταπόκριση ήταν θετική, αφού αξιολογήθηκαν οι συνέργειες που δηµιουργούνται από τη νέα δραστηριότητα (πρόσθετα έσοδα, θέσεις εργασίας κ.λπ.). Η συζήτηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συµπεριέλαβε και την αξιοποίηση των λιµανιών µελλοντικά για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.
Κατά την ξενάγηση των εταιρειών και της ΕΔΕΥΕΠ στις εγκαταστάσεις των λιµανιών της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν σύγχρονες και διαλειτουργικές εγκαταστάσεις που µπορούν να υποδεχθούν τα σκάφη και τον απαραίτητο εξοπλισµό για τη δραστηριότητα των γεωτρήσεων, ενώ αξιολογήθηκε ως εγέγγυο και η συνδεσιµότητά τους µε άλλες περιοχές.
Η διαθεσιµότητα των λιµανιών για τη φιλοξενία σκαφών και εξοπλισµού ερευνητικών γεωτρήσεων αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι έρευνες. «Θα ακολουθήσουν νέες επαφές το επόµενο διάστηµα µε στόχο την υπογραφή µνηµονίων συνεργασίας µε τις εταιρείες, ώστε να υπάρξει οµαλή δροµολόγηση του προγράµµατος των ερευνητικών γεωτρήσεων και να µην επαναληφθούν παρατράγουδα του παρελθόντος», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην «Κ» αρµόδιοι παράγοντες.
Τα λιµάνια της Κρήτης θα συνδράµουν στις δραστηριότητες της κοινοπραξίας HELLENIQ ENERGY – Exxonmobil στα υποθαλάσσια οικόπεδα «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης», και τα λιµάνια της Δυτικής Ελλάδας στις δραστηριότητες της κοινοπραξίας HELLENIQ ENERGY – Energean στο υποθαλάσσιο οικόπεδο «Μπλοκ 2 – Βορειοδυτικά της Κέρκυρας» και στις δραστηριότητες της HELLENIQ ENERGY στο οικόπεδο «Ιόνιο» και το «Μπλοκ 10 – Κυπαρισσιακός κόλπος».

Το πιο ώριµο σχέδιο
Η χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων που έχει παραχωρηθεί στην Εnergean, αν και η πιο ώριµη, δεν απαιτεί στο στάδιο της ερευνητικής γεώτρησης τη χρήση λιµενικών εγκαταστάσεων. Η εταιρεία αναµένει την έγκριση της µελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να προχωρήσει στην πρώτη ερευνητική γεώτρηση στο κοίτασµα των Ιωαννίνων. Εν αναµονή της έγκρισης από το ΥΠΕΝ και ενώ τον Απρίλιο εκπνέει η χρονική παράταση που η εταιρεία έλαβε από την ΕΔΕΥΕΠ για την εκτέλεση της πρώτης γεώτρησης, αναµένεται να υποβάλει αίτηµα για νέα παράταση, µε δυνατότητα µέγιστου χρόνου τους 12 µήνες.
Οι αποφάσεις για το εάν θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις ή όχι για τις περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου, σύµφωνα µε τα όσα ανέφερε προσφάτως στο βιοµηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ ο επικεφαλής της HELLENIQ ENERGY Ανδρέας Σιάµισιης, θα ληφθούν µέσα στους επόµενους 6-12 µήνες. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία των σεισµικών δεδοµένων. Σε σχέση µε τις προοπτικές της αγοράς υδρογονανθράκων, ο κ. Σιάµισιης τόνισε πως «ακόµη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν ότι τα επόµενα 20-30 χρόνια το 40%-50% των ενεργειακών αναγκών –οι οποίες αυξάνονται κάθε χρόνο– θα εξακολουθούν να καλύπτονται από υδρογονάνθρακες».
Read More »
Σε ετοιμότητα τα γεωτρύπανα σε Κρήτη, Ιόνιο και Ιωάννινα Σε ετοιμότητα τα γεωτρύπανα σε Κρήτη, Ιόνιο και Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Τα σχέδια του ομίλου Γκριμάλντι για το λιμένα της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Τα σχέδια του ομίλου Γκριμάλντι για το λιμένα της Ηγουμενίτσας


Εκτεταμένες επενδύσεις για την ανάπτυξη του λιμένα της Ηγουμενίτσας σε πύλη της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων προς την Ιταλία και την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη προανήγγειλε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, ο ισχυρός άνδρας του ομώνυμου ιταλικού ομίλου που απέκτησε το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας έναντι τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα αναπτυχθεί τόσο το εμπορικό όσο και το επιβατικό λιμάνι, αλλά και οι τρεις μαρίνες που ανήκουν στη ζώνη ευθύνης του οργανισμού με τρόπο, δε, που θα καταστήσει την υποδομή σημείο αναφοράς βιωσιμότητας στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία. Οι σχετικές δεσμεύσεις έγιναν την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της σύμβασης πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο Γκριμάλντι, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σημείωσε πως «η μεταβίβαση της διαχείρισης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε έναν μεγάλο ναυτιλιακό κολοσσό, όπως είναι o όμιλος Γκριμάλντι, σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη τόσο για την εθνική όσο και για την τοπική οικονομία. Είναι μια σημαντική επένδυση με σημαντικά έσοδα για το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπερνούν τα 84 εκατ.».

Σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην «K» ο Εμανουέλε Γκριμάλντι έχει ξεκαθαρίσει τους λόγους της επένδυσης: «Κατ’ αρχάς είμαστε ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού. Είναι λογικό λοιπόν να θέλουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας. Δεύτερον, η Ηγουμενίτσα αποτελεί βασικό κόμβο για τη σύνδεση των Βαλκανίων, και του κομματιού της Τουρκίας που βρίσκεται γεωγραφικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη. Η αγορά την οποία μπορεί να εξυπηρετήσει δεν απαρτίζεται μόνο από τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τις βουλγαρικές, τις ρουμανικές, τις τουρκικές κ.ο.κ. Τρίτον, με την παράλληλη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας δημιουργείται ένας άξονας που μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά όλη αυτή την αγορά των δεκάδων εκατομμυρίων. Επομένως, βελτιώνοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες του λιμανιού και εστιάζοντας σε τρεις πυλώνες, και ειδικότερα στα logistics, στον τουρισμό και στο περιβάλλον, οι προοπτικές βελτίωσης των αποτελεσμάτων του λιμανιού είναι μεγάλες. Η Ηγουμενίτσα είναι ήδη ένα πολύ καλά διαχειριζόμενο λιμάνι και εφόσον γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του. Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνω και την ενεργειακή αυτονόμηση του λιμανιού. Θα πρέπει να παράγουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε και μάλιστα από ανανεώσιμες πηγές. Το ζήτημα της αειφορίας είναι για εμάς σημαντικό και θα το προωθήσουμε, όπως κάνουμε και σε άλλα λιμάνια όπου έχουμε παρουσία, όπως για παράδειγμα στην Αμβέρσα ή τη Βαλένθια».

Στην ομιλία του την Παρασκευή, στην Ηγουμενίτσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το λιμάνι είναι το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας, αποτελεί κρίσιμη πύλη της χώρας, ζωτικό κρίκο στην αλυσίδα του εφοδιασμού και των αγορών στη δυτική πύλη ουσιαστικά της χώρας προς την Ευρώπη. Μια γέφυρα για επιβάτες και εμπορεύματα από και προς την Ιταλία, και ταυτόχρονα έναν κόμβο που συνδέει το Ιόνιο και την Αδριατική με ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μιλάμε συνεπώς για ένα σημαντικό διεθνές λιμάνι το οποίο αναβαθμίζεται και θα δώσει σημαντική ώθηση σε πολλούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής», εκτίμησε. Στην τελετή μίλησαν και οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Read More »
Τα σχέδια του ομίλου Γκριμάλντι για το λιμένα της Ηγουμενίτσας Τα σχέδια του ομίλου Γκριμάλντι για το λιμένα της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Η Μητρόπολη Παραμυθιάς για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Η Μητρόπολη Παραμυθιάς για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα


Η Ι­ερά Μη­τρό­πολη Πα­ρα­μυ­θίας ε­νη­με­ρώ­νει το χρι­στε­πώ­νυμο πλή­ρωμα ότι τε­λέ­σθηκε το Σάβ­βατο 21 Ο­κτω­βρίου 2023, στον Κα­θε­δρικό Μη­τρο­πο­λι­τικό Ι­ερό Ναό Ευ­αγ­γε­λι­σμού της Θε­ο­τό­κου Α­θη­νών, η εις Ε­πί­σκοπον χει­ρο­το­νία του νε­ο­ε­κλε­γέν­τος Μη­τρο­πο­λί­του Πα­ρα­μυ­θίας, Φι­λι­α­τών, Γη­ρο­με­ρίου και Πάρ­γας κ. Σε­ρα­πί­ω­νος, προ­ε­ξάρ­χον­τος του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ.κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου.
Με τον Μα­κα­ρι­ώ­τατο Αρ­χι­ε­πί­σκοπο συλ­λει­τούρ­γη­σαν οι Σε­βα­σμι­ώ­τα­τοι Μη­τρο­πο­λί­τες Ζι­χνών και Νευ­ρο­κο­πίου κ. Ι­ε­ρό­θεος, Κο­ρίν­θου κ. Δι­ο­νύ­σιος, Μεσ­ση­νίας κ. Χρυ­σό­στο­μος, Κη­φι­σίας, Αμα­ρου­σίου, Ω­ρω­πού και Μα­ρα­θώ­νος κ. Κύ­ριλ­λος, Νέας Ἰ­ω­νίας, Φι­λα­δελ­φείας, Ἡρακλείου καί Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, Θεσ­σα­λι­ώ­τι­δος και Φα­να­ρι­ο­φερ­σά­λων κ. Τι­μό­θεος, Με­γά­ρων και Σα­λα­μί­νος κ. Κων­σταν­τί­νος, καί Θή­ρας, Α­μορ­γού και Νή­σων κ. Αμ­φι­λό­χιος.
Ε­πί­σης συμ­με­τεί­χαν οι Πα­νο­σι­ο­λο­γι­ώ­τα­τοι Αρ­χι­μαν­δρί­τες κ. Ι­ω­άν­νης Κα­ρα­μού­ζης, Αρ­χι­γραμ­μα­τεύς της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος, κ. Βαρ­νά­βας Θε­ο­χά­ρης, Πρω­το­σύγ­κελ­λος της Ι­ε­ράς Αρ­χι­ε­πι­σκο­πής Α­θη­νών, κ. Προ­κό­πιος Γε­ωρ­γίου, Πρω­το­σύγ­κελ­λος της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λεως Με­γά­ρων και Σα­λα­μί­νος, κ. Δα­μα­σκη­νός Πε­τρά­κος, Α´ Γραμ­μα­τεύς της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου και κ. Με­θό­διος Ντε­λής, Η­γού­με­νος της Ι­ε­ράς Μο­νής Κοι­μή­σεως της Θε­ο­τό­κου Γη­ρο­με­ρίου, ως και ο Αι­δε­σι­μο­λο­γι­ώ­τα­τος Πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρος κ. Βε­λισ­σά­ριος Σάν­τας, Γε­νι­κός Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Ε­πί­τρο­πος της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λεώς μας.
Πλή­θος κό­σμου τί­μησε με την πα­ρου­σία του τόν νέο Μη­τρο­πο­λίτη μας. Κλη­ρι­κοί και Λα­ϊ­κοί συ­νερ­γά­τες του από την Ι­ερά Σύ­νοδο και την Ι­ερά Αρ­χι­ε­πι­σκοπή, από την ι­δι­αί­τερη πα­τρίδα του τά Μέ­γαρα, και από την Μη­τρο­πο­λι­τική μας Πε­ρι­φέ­ρεια. Με­ταξύ άλ­λων πα­ρα­βρέ­θη­καν οι Α­ξι­ό­τι­μοι κ.κ. Γεώργιος Κώτσηρας, Υφυπουργός Εξωτερικών, Αθανάσιος Μπούρας, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βα­σί­λειος Γι­ό­γι­α­κας, Βου­λευ­τής Θε­σπρω­τίας, Αλέξανδρος Καχριμάνης Περιφερειάρχης Ηπειρου, Ι­ω­άν­νης Κα­ρα­γι­άν­νης Δή­μαρ­χος Σου­λίου, Σταυ­ρούλα Μπρα­ΐμη-Μπότση Πρόερδος Περιφερειακού Συμβουλίου,Α­θα­νά­σιος Ντά­νης νε­ο­ε­κλε­γείς Δή­μαρ­χος Σου­λίου,Νι­κό­λαος Ζα­χα­ριάς Δή­μαρ­χος Πάρ­γας, Βα­σί­λειος Γκί­ζας Αν­τι­δή­μαρ­χος Πάρ­γας,Πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρος π. Βα­σί­λειος Παπ­πάς, Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Ε­πί­τρο­πος Πα­ρα­μυ­θιάς, Πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρος π. Ε­λευ­θέ­ριος Κων­σταν­τής Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Ε­πί­τρο­πος Η­γου­με­νίτ­σας και πολ­λοί άλ­λοι.
Στον χει­ρο­το­νη­τή­ριο λόγο του (ο ο­ποίος προ­σε­χώς θα αναρτηθεί αυ­τού­σιος) ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Ποιμενάρχης μας, αρχικά ανέφερε: «Δό­ξαν, ευ­χα­ρι­στίαν και προ­σκύ­νη­σιν α­να­πέμπω εις τον Τρι­σά­γιον Θεόν, τον Πα­τέρα, τον Υιόν και το Ά­γιον Πνεύμα, δι­ότι την ι­ερή αυτή στι­γμή ί­στα­μαι ε­νώ­πιον τού ι­ε­ρού Θυ­σι­α­στη­ρίου, προ­σμέ­νον­τας να λάβω την α­πο­στο­λική χάρη της Αρ­χι­ε­ρω­σύ­νης και να κα­τα­στώ Ε­πί­σκο­πος και Ποι­μέ­νας, προ­ε­στώς της Ευ­χα­ρι­στίας, αλλά και δι­ά­κο­νος και πο­δη­γέ­της του Λαού του Θεού, κα­θι­στά­με­νος ταυ­το­χρό­νως κοι­νω­νός του Μυ­στη­ρίου της Εκ­κλη­σίας και της Α­πο­στο­λι­κό­τη­τος».

Συ­νέ­χισε λέ­γον­τας:
«Την ε­κλογή και α­νάρ­ρησή μου στον ι­στο­ρικό Θρόνο της Ι­ε­ράς ταύ­της Μη­τρο­πό­λεως ε­κλαμ­βάνω ως κί­νη­τρο προς τα­πεί­νωση και ως α­φε­τη­ρία προ­σφο­ράς ο­λο­κλη­ρω­τι­κής υ­πέρ του ποι­μνίου μου και δι­α­κο­νίας Θεού και αν­θρώ­πων, ε­ξα­κο­λου­θών­τας την τε­τι­μη­μένη Αρ­χι­ε­ρα­τεία των προ­κα­τό­χων μου Αρ­χι­ε­ρέων, “ίν’ ε­ξα­στρά­πτη φω­τι­σμόν τη Εκ­κλη­σία και πρά­ξεων α­πηλ­λα­γμέ­νων σκό­τους, ό­πως ο­ρών­τες οι λαοί τας α­κτί­νας της ζω­τι­κής λαμ­πη­δό­νος προς Ε­κεί­νον ευ­θύ­νων­ται και τον Πα­τέρα των φώ­των δο­ξά­ζωσι».

Ακολούθως ε­ξέ­φρασε θερ­μές ευ­χα­ρι­στίες:
«Κα­τό­πιν τού­του, μετά τον αίνο, την ευ­χα­ρι­στία και την ι­κε­σία προς τον Κύ­ριον, υ­πο­βάλλω ευ­λα­βώς τις ευ­γνώ­μο­νες υι­ϊ­κές μου ευ­χα­ρι­στίες προς Υ­μάς, Μα­κα­ρι­ώ­τατε Προ­κα­θή­μενε της Α­γι­ω­τά­της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος, ως και προς ά­παντα τα Σε­πτά Μέλη της Α­γίας και Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Ι­ε­ραρ­χίας της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος, οι ο­ποίοι α­νε­δεί­ξατε την ε­λα­χι­στό­τητά μου Μη­τρο­πο­λίτη της Α­γι­ω­τά­της Μη­τρο­πό­λεως Πα­ρα­μυ­θίας, Φι­λι­α­τών, Γη­ρο­με­ρίου και Πάρ­γας».

Α­πευ­θυ­νό­με­νος προς το πλή­ρωμα της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λεώς μας τόνισε:
«Θε­ω­ρών­τας τον ε­αυτό μου ι­δι­αι­τέ­ρως η­λε­η­μέ­νον υπό Θεού, διά της α­να­δεί­ξεώς μου σε πνευ­μα­τικό πα­τέρα και ποι­με­νάρχη ε­νός τόσο ε­να­ρέ­του, υ­ψη­λό­φρο­νος και γεν­ναι­ο­ψύ­χου λαού, ε­πι­θυμώ να α­πευ­θυνθώ τούτη την στι­γμή και προς τον ι­ερό κλήρο, τους αι­ρε­τούς άρ­χον­τες, τους συ­νερ­γά­τες των Γρα­φείων και των Ι­δρυ­μά­των και τον ευ­σεβή λαό της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λεως Πα­ρα­μυ­θίας, τους ο­ποί­ους κα­λού­μαι από σή­μερα να φρον­τίζω και να δι­α­κονώ με ζήλο και προ­σευχή.
Α­πευ­θύνω θερμό χαι­ρε­τι­σμό προς τον θε­ό­λε­κτο λαό των πε­ρι­ο­χών της Πα­ρα­μυ­θίας, των Φι­λι­α­τών, του Γη­ρο­με­ρίου και της Πάρ­γας, δι­α­βε­βαι­ώ­νον­τάς τους ότι, του Θεού συ­νερ­γούν­τος μοι, θα α­γω­νι­σθώ με «και­ο­μένη καρ­δία» και θα α­να­λώσω δι’ αυ­τούς κάθε ι­κμάδα μου, σω­μα­τική και πνευ­μα­τική, στοι­χών­τας στον λόγο του Α­πο­στό­λου των Ε­θνών Παύ­λου: “Σπού­δα­σον σε­αυ­τόν δό­κι­μον πα­ρα­στή­σαι τω Θεώ, ερ­γά­την α­νε­παί­σχυν­τον, ορ­θο­το­μούντα τον λό­γον της α­λη­θείας”.
Α­γα­πη­τοί μου α­δελ­φοί, γνω­ρίζω το με­γάλο, δυ­σα­να­πλή­ρωτο κενό που α­φή­νει η ε­κου­σία πα­ραί­τηση του Πο­λυ­σε­βά­στου Γέ­ρον­τος Μη­τρο­πο­λί­του κ. Τί­του. Θέλω ό­μως να γνω­ρί­ζετε ότι τί­ποτε από όσα α­γω­νί­στηκε να πρα­γμα­τώ­σει δεν θα στα­μα­τή­σει. Όλα θα συ­νε­χι­στούν με νέα πνοή. Μα πάνω απ’ όλα θα υ­πάρ­ξει δι­ά­θεση για κοι­νω­νία, τόσο με τους πα­τέ­ρες και α­δελ­φούς κλη­ρι­κούς που φι­λό­τιμα και μετά φό­βου Θεού δι­α­κο­νούν στις ε­νο­ρίες, όσο και με τους μο­να­χούς και τις μο­να­χές των Ι­ε­ρών Μο­νών μας, αλλά και με τον ευ­λαβή λαό μας. Ό­λοι θα βρείτε Ε­πί­σκοπο που θα έλ­θει ως δι­ά­κο­νος και πα­τέ­ρας “τύ­πος γι­νό­με­νος των πι­στών εν έργω, εν λόγω, εν α­να­στροφή”».
Στη συνέχεια αντιφώνησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συγχαίροντας τον νέο Μητροπολίτη για την εκλογή του στον θρόνο της ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, ευχόμενος να σταθεί άξιος διάδοχος αξίων προκατόχων.

Μετά τό Δι’ ευ­χών, ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Ποι­με­νάρ­χης μας μοί­ρασε το Αν­τί­δωρο και δό­θη­καν α­να­μνη­στικά και γλυκά.
Στη 1 μ.μ., επ’ ευ­και­ρία της εις Ε­πί­σκο­πον Χει­ρο­το­νίας του, ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Πα­ρα­μυ­θίας κ. Σε­ρα­πίων πα­ρέ­θεσε Γεύμα, στο Ξε­νο­δο­χεῖο “Electra Palace”.

Άξιος!
Read More »
Η Μητρόπολη Παραμυθιάς για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα Η Μητρόπολη Παραμυθιάς για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Στα σκαριά δύο νέα αιολικά πάρκα στη Θεσπρωτία

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Στα σκαριά δύο νέα αιολικά πάρκα στη Θεσπρωτία


Στα σκαριά βρίσκονται δύο νέα αιολικά πάρκα σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών.
Το πρώτο με ισχύ 28 MW προβλέπεται να κατασκευαστεί στην θέση «Κοκκινίτσα» του Δήμου Φιλιατών.
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «VAL GRECCE GREENFIELD ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Ηπείρου και οι προτάσεις όλων των ενδιαφερομένων μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.
Το δεύτερο αιολικό σχεδιάζεται από την ίδια επίσης εταιρεία.
Έχει ισχύ 22,5 MW και προβλέπεται να κατασκευαστεί στη θέση «Βάραθρο» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Η Περιβαλλοντική Μελέτη και για το έργο αυτό είναι σε δημόσια διαβούλευση και οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.
Read More »
Στα σκαριά δύο νέα αιολικά πάρκα στη Θεσπρωτία Στα σκαριά δύο νέα αιολικά πάρκα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ο Θανάσης Ντάνης για τη χειροτονία του Μητροπολίτη

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Ο Θανάσης Ντάνης για τη χειροτονία του Μητροπολίτη


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης μαζί με συνεργάτες του παρευρέθηκαν στην τέλεση της Χειροτονίας του Νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος στον Κα­θε­δρικό Μη­τρο­πο­λι­τικό Ι­ερό Ναό Ευ­αγ­γε­λι­σμού της Θε­ο­τό­κου Α­θη­νών.

Ο νέος δήμαρχος Σουλίου έπειτα από την τελετή έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με συγκίνηση συμμετείχα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Οι θερμότερες ευχές μας, στον νέο Ποιμενάρχη, τον οποίον σε λίγες μέρες θα υποδεχθεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα του δήμου μας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι αγαπητός στους πιστούς. Περιμένουμε με χαρά την επίσημη ενθρόνιση του»

Επίσης ο κ. Ντάνης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Read More »
Ο Θανάσης Ντάνης για τη χειροτονία του Μητροπολίτη Ο Θανάσης Ντάνης για τη χειροτονία του Μητροπολίτη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση»

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση»


Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων διοργανώνουν στο Ζάππειο Μέγαρο Έκθεση για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων της Ηπείρου. Χθες 20 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης.
Στην εκδήλωση αυτή κλήθηκε να συμμετάσχει και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Επόμενο ήταν γιατί στην Αττική η Π.Σ.Ε. στην ουσία με τα 425 Ηπειρώτικα Σωματεία που είναι μέλη της, εντυπώνει την Ήπειρο και, ιδιαίτερα, τον Ηπειρώτικο πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του.
Πράγματι η Π.Σ.Ε. την πρόσκληση μεταβίβασε σε όλα τα Σωματεία-μέλη της και την κοινοποίησε αρμοδίως στα μέσα δικτύωσης. 
Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν μέλη των Ηπειρώτικων Συλλόγων που προσήλθαν ως οργανωμένοι απόδημοι με χαρά και ηπειρώτικη περηφάνια. Φαίνεται πως η εν γένει δράση και η θέση μας ως Πανηπειρωτική για τη λειτουργία του Ζαππείου ενοχλεί. 
Η καθολική απαξίωση, η παράβλεψη της παρουσίας των μελών του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής, ήταν χαρακτηριστική.
Τονίζουμε πως η Π.Σ.Ε. είναι θεσμός, είναι το ανώτατο όργανο της Ηπειρώτικης Αποδημίας. Εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες Ηπειρώτες/σσες και μεταλαμπαδεύει την Ηπειρώτικη παράδοση και πολιτισμό, όπου γης. 
Οι θεσμοί μένουν. Τα πρόσωπα φεύγουν. Το Ζάππειο, επίσης, είναι θεσμός. 
Τα μέλη της διοίκησης είναι εφήμερα. Παροδική η παρουσία τους. 
Την Ήπειρο εκπροσωπούν οι οργανωμένες Συλλογικότητες και όχι τα άτομα που συνθέτουν την ιδιωτική μας παρέα. Την αλήθεια αυτή την έχουμε αναγάγει σε σημαία. 
Και δεν σκοπεύουμε να την υποστείλουμε.
Το Ζάππειο είναι Εθνικό-Ηπειρώτικο κληροδότημα και τον χαρακτήρα του θα τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.
Read More »
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση» Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς | Κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο Μ1 και 4 κυνηγητικά όπλα

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς | Κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο Μ1 και 4 κυνηγητικά όπλα


Συνελήφθη χθες (21-10-2023) πρώτες πρωινές ώρες σε χωριό της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη, με τη συνδρομή και του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, ο ημεδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων, διότι, όπως καταγγέλθηκε, βρισκόμενος νωρίτερα σε καφενείο σε χωριό της Άρτας, είχε πραγματοποιήσει άσκοπους πυροβολισμούς ενώπιον θαμώνων.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· πολεμικό τυφέκιο Μ1,
· 4 κυνηγητικά όπλα,
· μαχαίρι,
· 18 φυσίγγια και 6 κάλυκες των 9mm.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς | Κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο Μ1 και 4 κυνηγητικά όπλα Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς | Κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο Μ1 και 4 κυνηγητικά όπλα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

«Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
«Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα


Το κρουαζιερόπλοιο Nautica έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πρωί της Κυριακής και για ακόμα μία φορά κανένας φορέας στην Ηγουμενίτσα δεν γνώριζε το παραμικρό.
Ούτε ο Δήμος είχε ενημερωθεί, ούτε η Περιφερειακή Ενότητα, ούτε το Επιμελητήριο, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος, ούτε κάποιος άλλος τοπικός φορέας.
Ο ΟΛΗΓ κράτησε για τον εαυτό του την άφιξη την οποία δεν αναφέρει ούτε καν στην ιστοσελίδα του!
Ενώ το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας και η δημοτική αρχή έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα γνώριζαν το πρόγραμμα του Nautica, κανείς από τον ΟΛΗΓ δεν είχε ανακοινώσει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, και αυτό προκαλεί ερωτήματα.
Ίσως οι αρμόδιοι του ΟΛΗΓ θεωρούν ότι το να ενημερώσουν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες είναι υπερβολική απαίτηση. Ίσως απλά να ξέχασαν και πάλι (όπως το να στείλουν δικηγόρο σε υπόθεση αγωγής 920.000€) να ενημερώσουν τον οποιοδήποτε.
Αυτή η έλλειψη ενημέρωσης για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου "Nautica" αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της έλλειψης συνεννόησης και ανεπαρκούς διαχείρισης που χαρακτηρίζουν τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Ηγουμενίτσας αξίζουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πόλη τους και οι τοπικοί φορείς πρέπει να τους ενημερώνουν έγκαιρα.
Κανείς δεν προσπάθησε να ενημερώσει τους πολίτες ή να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για προβολή, καθώς και για το οικονομικό όφελος των επιχειρήσεων της πόλης. Αντίθετα, όλα φάνηκαν να γίνονται στο «προσκήνιο» της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας.
Σε μια περιοχή όπου ο τουρισμός είναι αναγκαίος για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων, η ανικανότητα και η αδιαφορία των υπευθύνων του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι αδικαιολόγητη.
Είναι καιρός για τους υπεύθυνους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του τουρισμού με ευελιξία και προνοητικότητα, αντί να τις αγνοούν και να αφήνουν την πόλη τους να χάνει.
Το "Nautica" έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά η απάθεια της διοίκησης του ΟΛΗΓ έχει δέσει γενικότερα την πρόοδο και την ευημερία της πόλης. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και να ανεχθούμε άλλο.
Read More »
«Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα «Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ


Τα αποτελέσματα της πολιτικής "απελευθέρωσης" - ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κλπ., που εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ «λούζονται» και τα χωριά της πατρίδας. Συγκεκριμένα κλείνουν και τα καταστήματα των ΕΛΤΑ το ένα πίσω από το άλλο σε όλη την Ελλάδα. Μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών σε Παραμυθιά και Φιλιάτι ήρθε και η σειρά του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι.
Το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Μαργαριτίου είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε "στρατηγικό επενδυτή".
Μια απόφαση που δεν υπολογίζει τις ανάγκες των κατοίκων του Μαργαριτίου, που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο ταχυδρομικό κατάστημα, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, τραπεζικές που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Δεδομένη η ταλαιπωρία για τους κατοίκους του Μαργαριτίου αφού για να εξυπηρετηθούν θα χρειάζονται να διανύσουν αρκετών χιλιομέτρων για να έλθουν στην Ηγουμενίτσα αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε καν ΑΤΜ οποιασδήποτε τράπεζας.
Εκτός όμως από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών αφού σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία υπηρετούν 11 ταχυδρομικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων μόνο 4 διανομείς και τις δυσκολίες εξυπηρέτησης των κατοίκων του Μαργαριτίου, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, καθώς το μέλλον τους είναι ρευστό και έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν οι "ενοικιαζόμενοι" εργαζόμενοι.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το αστικό κράτος είναι επιλεκτικά ανίκανο σε ότι αφορά κάθε ανάγκη του λαού. Είναι όμως επιτελικά ικανό να στηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαιτούμε:
· Να μην κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ ούτε στο Μαργαρίτι, ούτε πουθενά
· Να μη γίνει καμιά απόλυση.
· Να στελεχωθούν τα καταστήματα με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.
· Να σταματήσει κάθε ενέργεια η οποία οδηγεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 21/10/2023
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕRead More »
Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Ηγουμενίτσα: Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ (+ΦΩΤΟ)


Τον τρόμο έζησε το πρωί της Παρασκευής μια γυναίκα, η οποία είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της, στην Ηγουμενίτσα.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, την ώρα που έκανε τη βόλτα της, δέχθηκε την επίθεση από σκύλο ράτσας πίτμπουλ , το οποίο πήδηξε την περίφραξη του σπιτιού του ιδιοκτήτη του.
Η γυναίκα, στην προσπάθειά της να προφυλάξει το μικρόσωμο σκύλο της, δέχθηκε πολλαπλά δαγκώματα στα δυο της χέρια από το πίτμπουλ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.
Δαγκώματα δέχθηκε και το σκυλί της, το οποίο κινδύνεψε από την επίθεση του πίτμπουλ .
Το πιο ανησυχητικό είναι, πως το όλο περιστατικό συνέβη δίπλα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, εάν το ανεξέλεγκτο πίτμπουλ επιτιθόταν σε κάποιο παιδί.
Η άτυχη γυναίκα, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

1ος κύκλος σεμιναρίων παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εθνικής Αντίστασης

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
1ος κύκλος σεμιναρίων παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εθνικής ΑντίστασηςRead More »
1ος κύκλος σεμιναρίων παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εθνικής Αντίστασης 1ος κύκλος σεμιναρίων παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Μαργαριτίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Μαργαριτίου


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, κατηγορηματικά αντίθετος στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι και υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των κατοίκων της Δ.Ε. Μαργαριτίου στις ταχυδρομικές και λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες:
· Θεωρεί ανεπίτρεπτο σ’ένα ευνομούμενο κράτος να παύουν να παρέχονται οι αναγκαίες για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών υπηρεσίες, με βάση τα εσωτερικά κριτήρια αναδιάρθρωσης του οργανισμού των ΕΛΤΑ.
· Εκφράζει τη διαφωνία του με το κλείσιμο του εν λόγω υποκαταστήματος και καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσουν άμεσα για τη ταχυδρομική εξυπηρέτηση της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, θα εισηγηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, προκειμένου να κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, που αποτελεί πλήγμα για το Μαργαρίτι και την ευρύτερη περιοχή.
Read More »
Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Μαργαριτίου Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Το ΚΚΕ Ηγουμενίτσας για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του λιμανιού και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Το ΚΚΕ Ηγουμενίτσας για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του λιμανιού και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο


Η «εκτόξευση της ανάπτυξης της Ηγουμενίτσας και όλης της Ηπείρου» ως αποτέλεσμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτο των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας που υπογράμμισε κατά την χθεσινή επίσκεψή του ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί που τον συνόδευαν, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον όμιλο Grimaldi, αφορά αποκλειστικά και μόνο την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.
Η παράδοση του 67% του λιμανιού, μαζί με τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα στον ιδιώτη επενδυτή, σηματοδοτεί έναν νέο γύρο αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με κατάργηση της μόνιμης και πλήρους εργασίας, επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, αύξηση των ωρών εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων, όπως αποδεικνύει και το αντίστοιχο παράδειγμα του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO.
Ταυτόχρονα, τα νέα επενδυτικά σχέδια για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής ,με την κατασκευή μαρίνας στο κέντρο της πόλης, θα ορθώσουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην αναψυχή και την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Από την άλλη θα πλήξει οικονομικά εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους που είτε θα φορτωθούν τις συνέπειες από την όξυνση του ανταγωνισμού και την συγκέντρωσης της τουριστικής πίτας, είτε όπως οι ψαράδες θα πληρώσουν ακριβά τις σημερινές λιμενικές υποδομές, όπως δείχνει και το αντίστοιχο παράδειγμα στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας.
Πρόσθετα σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων της Ηγουμενίτσας γεννάει η θετική γνωμοδότηση του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι, μία ανάσα από το Λαδοχώρι, μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με λαϊκές κατοικίες και σχολεία.
Οι εξαγγελίες για την παραχώρηση 6.000 στρεμμάτων της «χερσαίας ζώνης» στον δήμο μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στους κατοίκους αφού τα κόστη συντήρησης της είναι τεράστια που θα φορτωθούν τελικά στις λαϊκές πλάτες είτε με την αύξηση των δημοτικών τελών, είτε με την εμπορευματοποίηση της.
Τέλος η αξιοποίηση του λιμανιού ως πύλη εισόδου εξόδου Νατοϊκών στρατευμάτων για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, μετατρέπει την περιοχή σε μαγνήτη αντιποίνων.
Η προκλητική «κλάψα» του ΣΥΡΙΖΑ για το δήθεν ξεπούλημα, αποτελεί στήριγμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ αναπαράγοντας βολικές αυταπάτες για δήθεν καλές για το λαό ιδιωτικοποιήσεις.
Αντίστοιχα, πλάτες σε αυτούς τους σχεδιασμούς βάζουν οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, στην περιφέρεια και στους δήμους, που σήμερα ο Ηπειρωτικός λαός αδιάφορα παρακολουθεί να φιλοτεχνούν το φωτοστέφανο του Μητσοτάκη.
Απέναντι σε όλες αυτές τις πλευρές της ανάπτυξης, που τελικά τσακίζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων, το ΚΚΕ και τα μέλη του, μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες για το λαό, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές.

Ηγουμενίτσα 21/10/2023
Read More »
Το ΚΚΕ Ηγουμενίτσας για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του λιμανιού και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο Το ΚΚΕ Ηγουμενίτσας για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του λιμανιού και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό


Χθες (21-10-2023) αργά το βράδυ, στο 8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας - Κορωνησίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε σε αρδευτικό αύλακα, με αποτέλεσα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ - ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Του Πέτρου Ζήγου

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ - ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Του Πέτρου Ζήγου


Ακούμε κατά διαστήματα από τους εκάστοτε κυβερνώντες, διάφορες βαρύγδουπες φράσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι φράσεις «κράτος στρατηγείο», «επανίδρυση του κράτους», «επιτελικό κράτος » κ.λ.π.
Για να μετατραπεί ένα συγκεντρωτικό κράτος σε επιτελικό πρέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος από την πληθώρα των αρμοδιοτήτων που έχει να μεταβιβαστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού και στις περιφερειακές υπηρεσίες του.
Είναι αυτονόητο ότι ορισμένες αρμοδιότητες του κράτους που έχουν σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις, με την ασφάλεια της χώρας μας κ.λ.π. πρέπει να ασκούνται από την κεντρική διοίκηση. Η ανάγκη κεντρικού κυβερνητικού συντονισμού εμφανίζεται κυρίως όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας.
Ο κρατικός μηχανισμός είναι μέσο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι δυνάστης του και δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται από τους εκάστοτε κυβερνώντες ως λάφυρο μέσω του οποίου προσφέρονται εξυπηρετήσεις και δουλειές σε ημέτερους.
Ο ρόλος του κράτους είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες τω τοπικών κοινωνιών και να σχεδιάζει για τις πόλεις του αύριο μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι ερήμην της. Για να είναι σύγχρονο, λειτουργικό και αποδοτικό απαιτείται διαφάνεια, αξιοκρατία, πλήρης αποκομματικοποίηση και ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών.
Με αφορμή την πανδημία και όχι μόνο το κράτος μετατράπηκε σε ψηφιακό. Ουδείς έχει αντίρρηση με την ψηφιοποίηση του κράτους, η οποία έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν όλοι οι πολίτες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες όσον αφορά στη χρήση των Η/Υ. Επιβάλλεται σιγά – σιγά να εξοικειωθούν όλοι με τη χρήση των Η/Υ, γιατί οι εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα μας έχουν ήδη ξεπεράσει. Σημειωτέον ότι σήμερα γίνονται ψηφιακά οι περισσότερες συναλλαγές με τις τράπεζες.
Η εφαρμογή της μηχανοργάνωσης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας.
Η αυτοδιοίκηση, η περιφερειακή ανάπτυξη και η αποκέντρωση είναι έννοιες με ουσιαστικό περιεχόμενο.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δημοκρατία και μάλιστα στην πιο προωθημένη της μορφή, δεδομένου ότι ικανοποιεί το σύγχρονο αίτημα για συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν.
Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στο πλησιέστερο προς τον πολίτη επίπεδο από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του. Η διοίκηση πρέπει ν’ ασκείται πλησιέστερα στον πολίτη, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται σαφέστερα τα προβλήματά του και να μπορεί να τα αντιμετωπίζει με αμεσότερο τρόπο.
Η Τ.Α. αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στης δημοκρατικής οργάνωσης του κράτους και βασικό θεσμό μέσω του οποίου ασκείται και εκφράζεται η λαϊκή κυριαρχία. Είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη, για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών, την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης, την κοινωνική συνοχή και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αποτελεί θεσμό πρωτογενούς λαϊκής εξουσίας και δεν μπορεί να χειραγωγείται ούτε να ποδειγετείται. Είναι θεσμός βαθύτατα πολιτικός αλλά αυτοτελής και αυτοδιοικούμενος.
Οι ΟΤΑ πρέπει να παίρνουν πρωτοβουλίες και να ξεδιπλώνουν δράσεις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ χαρακτήρα, που να μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και να μην περιορίζονται στην εκπλήρωση ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ υποχρεώσεων απέναντι στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι γνωστό ότι οι ΟΤΑ έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές κατά την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής συγκριτικά με τους υπόλοιπους φορείς του δημόσιου τομέα.
Τα τελευταία χρόνια η ΤΑ βρίσκεται σε οικονομικό , θεσμικό, οργανωτικό και λειτουργικό «αδιέξοδο» . Η υποστελέχωση, οι ανεπαρκείς προσλήψεις, η υποχρηματοδότηση, το ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου, η άμεση εξάρτηση από το κράτος σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση σε πόρους και έργα είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που οι δήμοι βιώνουν καθημερινά, ενώ εσχάτως η ΤΑ κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του COVID-19 όσο και την ενεργειακή κρίση που οξύνθηκε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει ν’ ανταποκριθεί με τον δικό της αυτοτελή και σημαντικό ρόλο στις μεγάλες και σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν:
· Στην ανάπτυξη και την απασχόληση
· Στην παιδεία και τον πολιτισμό
· Στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής
· Στη νέα γενιά και τον αθλητισμό
· Στις νέες τεχνολογίες
· Στην κοινωνική πολιτική και τους μετανάστες
· Στις μεταφορές

Για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του κράτους και των ΟΤΑ να λειτουργήσουν εύρυθμα και αποδοτικά χρειάζονται την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, πόρους και επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό.
Χρειάζονται υπαλλήλους εργατικούς, ενημερωμένους και έντιμους και όχι ημέτερους, οσφυοκάμπτες (δουλοπρεπείς) και κόλακες (γλύφτες).
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι ευσυνείδητοι, αξιοπρεπείς και έντιμοι. Μερικοί βλέπουν τους έντιμους υπαλλήλους ως εμπόδιο, γιατί δεν εξυπηρετούνται τα σκοτεινά συμφέροντά τους και τους αντιμάχονται λυσσαλέα. Ευτυχώς η λάσπη έχει την «ιδιότητα» να λερώνει αυτούς που την πιάνουν και να επιστρέφει στα πρόσωπα αυτών που την εκτοξεύουν . Σε ελάχιστες περιπτώσεις που παρατηρούνται φαινόμενα διαφθοράς πρέπει τα αρμόδια όργανα να επιβάλλουν ποινές ανάλογες με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων και όχι ποινές « χάδι». Στη διαφθορά η ανοχή πρέπει να είναι μηδενική.
Πρέπει σιγά – σιγά να οικοδομηθεί ένα αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό δημοκρατικό κράτος μακριά από τον αυταρχισμό, τη διαφθορά , τις ελίτ, τον κομματισμό, το ρουσφέτι και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Τώρα είναι η ώρα για τη δημιουργία ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για ΤΑ προς όφελος των πολιτών, των εργαζόμενων, της ίδιας της λειτουργίας των πόλεων και της χώρα μας.
Read More »
ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ - ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Του Πέτρου Ζήγου ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ - ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Του Πέτρου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά

Από το blog ΑΤΡΑΠΟΣ

Στέκεται δεκαετίες, αιώνες (;),  τώρα λαβωμένο δίπλα στην Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων λίγο μετά το χωριό της Νεράιδας (Μενίνας) . Αντιστέκεται στον  χρόνο, μα και την μανία του Καλαμά.  Κάποτε θέλησε να γεφυρώσει τις όχθες του ποταμού και με περηφάνια τότε θα διεκδικούσε τον τίτλο του μεγαλύτερου  τοξωτού γεφυριού στον Καλαμά. Μάλιστα φέτος το ποτάμι του εναντιώθηκε πολύ  και μάλλον το λάβωσε  λίγο ακόμα, ιδιαίτερα τη καμάρα του στην νότια όχθη.
 Εγώ απλώς το επισκέφτηκα για άλλη μια φορά. Με ηρεμεί η συντροφιά του… αγγίζω  τις λαξευμένες με μεράκι πέτρες, μου γεφυρώνουν το παρόν με το παρελθόν την ιστορία και της παραδώσεις του Τόπου μου.
 Μαζί με το Καλαμά  κάθομαι δίπλα του, απολαμβάνω το  μοναδικό τοπίο,  φαντάζομαι  πως το μεγάλο τόξο του θα έδενε στο βάθος με τα πέτρινα Όρη της Παραμυθιάς,  πως εκεί ψηλά οι διαβάτες του θα στεκόταν και θα απολάμβαναν το ποτάμι να ρέει από κάτω τους .
Απλώς με έπιασε λίγο το παράπονο και η απορία,  για το πόσα λίγα ξέρω για αυτό το πέτρινο γεφύρι. Όπου και αν ρωτώ δεν βρίσκω στοιχεία για το πώς χτίσθηκε εάν ποτέ ολοκληρώθηκε γιατί γκρεμίστηκε.  Πολλά πέτρινα γεφύρια έχουν θρύλους,  ιστορίες, μαστόρους μαθητάδες, μα τούτο λες και της Λήθης τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο διάβα τους.  
Εγώ  στάθηκα και θα στέκομε δίπλα του μα πιο πολύ έχουν "σταθεί" στο Γεφύρι  οι κάτοικοι της  περιοχής  που προσπαθούν να το φροντίζουν, με τα λίγα μέσα που διαθέτουν. Μα  καιρός είναι και επίσημα η Πολιτεία να δώσει λίγο την προσοχή της σε αυτό το Μνημείο.
 Όσα για σας  αφήστε λίγο το αυτοκίνητο  στην μεγάλη στροφή μετά την Νεράιδα και επισκεφτείτε το,  κατέβητε το μονοπάτι λίγα μέτρα πιο πέρα, περάστε κάτω από την καμάρα και κεί δίπλα στο ποτάμι απολαύστε το υπέροχο τοπιό  με την Καμάρα και τα απομεινάρια   του  Πέτρινου Γεφυριού της Μενίνας...... του Γεφυριού που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά


Το σκίτσο από το Blog του Μιχάλη Πασιάκου  kalamas.blogspot.gr
Το γεφύρι της Μενίνας.
Το σχέδιο είναι του Σπύρου Μαντά. (http://kalamas.blogspot.gr)
Παραπομπές στο Blog του Μιχάλη Πασιάκου
Link:
Το γεφύρι της Μενίνας
Γεφύρι Μενίνας2/1/2013

 10/9/2012

 
........ To Γεφύρι  που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά.
Read More »
Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

H Ένωση Παραμυθιωτών Αθηνας για την χειροτονία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς Σεραπίωνα

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
H Ένωση Παραμυθιωτών Αθηνας για την χειροτονία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς Σεραπίωνα


Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξη του Νέου Μητροπολίτη Σεραπίωνος Μιχαλάκη εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Ευχόμαστε ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο, που αναλαμβάνει και επιτυχημένη αρχιερατική θητεία. ΑΞΙΟΣ!

Στην χειροτονία του σήμερα στην Μητρόπολη στην Αθήνα, τον Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας Μιχάλης Τζαλαβράς.
Read More »
H Ένωση Παραμυθιωτών Αθηνας για την χειροτονία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς Σεραπίωνα H Ένωση Παραμυθιωτών Αθηνας για την χειροτονία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς Σεραπίωνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 23χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023
Διακομιδή 23χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 23χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Παξών στον λιμένα ¨ΠΕΡΔΙΚΑ¨ Ν. Θεσπρωτίας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΑΓΧΙΑΛΟΣ¨ Ν. Χαλκίδας 471,
Read More »
Διακομιδή 23χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα Διακομιδή 23χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Σελίδες