63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021
63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 14
ΠΕ Ιωαννίνων 38
ΠΕ Πρέβεζας 7


Read More »
63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη Θεσπρωτία 63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021
Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του ΟρφανοτροφείουΑπό την Ηγουμενίτσα, ξεκινά σήμερα (07/09/2021) αργά το μεσημέρι, μια ποδηλατική διαδρομή – για καλό σκοπό – μήκους 400 περίπου χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Βόλο. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης που ανέλαβε ο αλπινιστής Νίκος Μαγγίτσης, θέτοντας ως στόχο να διανύσει 1.000 χιλιόμετρα, με στόχο τη στήριξη του Ορφανοτροφείου Βόλου. Συνοδοιπόρο θα έχει τον Νίκο Γλιάτη.

Η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε με περπάτημα και τρέξιμο από το Λιτόχωρο μέχρι την Αγριά, μια διαδρομή μήκους 300 περίπου χιλιομέτρων, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεβρίου, άλλα 300 χιλιόμετρα θα διανυθούν με κανόε – καγιάκ από τη Θάσο μέχρι την Αγριά.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι δύο ποδηλάτες υπολογίζουν να περνάνε την Κατάρα, ενώ η συνολική διαδρομή θα διαρκέσει από 26-30 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Υπό την αιγίδα του φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», ο Νίκος Μαγγίτσης, έχοντας στήριγμα του τον όμιλο «Αθλος», αλλά και με τη σημαντική βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που θα τον συνοδεύει, και με την προτροπή του Δήμου Βόλου, πραγματοποιεί αυτή τη δράση με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Κάθε προσφορά που θα συγκεντρωθεί, είτε από χορηγούς, είτε από ευαισθητοποιημένους πολίτες, θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Το Ορφανοτροφείο Βόλου μέτρα πάνω από 125 χρόνια προσφοράς, είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες προς τα παιδιά που φιλοξενεί και έχει τη νόμιμη επιμέλειά τους κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Το Ίδρυμα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 5-18 ετών είτε ορφανά, είτε από μονογονεϊκή οικογένεια, εγκαταλελειμμένα, άπορα, από χωρισμένους γονείς. Στα παιδιά παρέχεται φιλοξενία, φροντίδα, εκπαίδευση και αθλητισμός.

Τα τελευταία 3 χρόνια σε συνεργασία με την Πρόνοια, στηρίζει επίσης οικογένειες που αδυνατούν οικονομικά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και βοηθά με ανοιχτή φιλοξενία προσφέροντας σίτιση, ρουχισμό, εκπαίδευση, δραστηριότητες, κι έπειτα από το βραδινό φαγητό και το μπάνιο τους, γυρίζουν στο σπίτι τους για ύπνο.

Αυτή τη στιγμή στο Ορφανοτροφείο βρίσκονται 15 παιδιά, από τα οποία τα 6 είναι σε καθεστώς ανοιχτής φιλοξενίας.

Η λειτουργία του Ιδρύματος στηρίζεται σε δωρεές των πολιτών, είτε οικονομικά είτε σε υλικά αγαθά, δωρεάν φροντιστήρια, εθελοντισμό και δωρεάν συντήρηση του κτιρίου.

Παρόλο που το ίδρυμα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 17 παιδιών ακόμα, λόγω της οικονομικής κρίσης οι δωρεές μειώθηκαν στο 70% και το ίδρυμα αδυνατεί να αντεπεξέλθει.

Ο Βολιώτης Νίκος Μαγγίτσης είναι ορειβάτης και αλπινιστής, ο μόνος Έλληνας που έχει ολοκληρώσει το εγχείρημα της κατάκτησης των «7 summits», δηλαδή έχει ανέβει στις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη, σε καθεμία από τις επτά ηπείρους: Έβερεστ, Ακονκάγκουα, Μακ Κίνλεϊ, Κιλιμάντζαρο, Ελ Μπρους, Βίνσον, και Κάρστενσζ.

Είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας μέχρι σήμερα, που έχει φτάσει πεζοπορικά στον Βόρειο Πόλο και τον Νότιο Πόλο.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ:

EUROBANK

IBAN: GR3202600180000040201199185

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

IBAN : GR 43 0172 6120 0056 1204 0236 477

Το τηλέφωνο του ιδρύματος: 2421023264

Πρόεδρος: Κώστας Θεοδώρου
Read More »
Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

6.839 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο - 3 θανατηφόρα δυστυχήματα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021
6.839 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο - 3 θανατηφόρα δυστυχήματαΜε στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -12- τροχαία ατυχήματα (έναντι -7- το 2020). 

Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3- θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι κανενός το 2020)
2- τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2020)
7- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -7- το 2020)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι -10- το 2020). 

Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
3- νεκροί (έναντι κανενός το 2020)
2- σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2020)
9- ελαφρά τραυματίες (έναντι -10- το 2020)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.839) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:


Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (113) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (78) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (968) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
6.839 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο - 3 θανατηφόρα δυστυχήματα 6.839 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο - 3 θανατηφόρα δυστυχήματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021
Αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχώνΆνοιξε και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία προέκυψε έπειτα από συνεργασία ΟΠΕΚΑ και ΗΔΙΚΑ και η οποία αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων έως 30-10-2021 για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2021. Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2020 απορρίφθηκε πρέπει να υποβάλουν ξανά για το έτος 2021 νέα αίτηση, προκειμένου να εξεταστεί η πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί πλέον ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email ή με sms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο.

Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψη της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αντ’ αυτών το σύνολο της διαδικασίας μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.

Στο πλαίσιο της νέας αναβαθμισμένης εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η Αίτηση για το 2020 εγκρίθηκε, θα κληθούν – μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms – να προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2021, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις (ΤΚ, κλπ) και εν συνεχεία να τα αποθηκεύσουν ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι. Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται – εφόσον απαιτηθεί- να κληθούν να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία στην αίτηση, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων. Στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2021.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000,01 έως 4.700 ευρώ.
Read More »
Αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Αιτήσεις εγγραφών στο κοινωνικό παντοπωλείο Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021
Αιτήσεις εγγραφών στο κοινωνικό παντοπωλείο ΦιλιατώνΣας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουν νέες αιτήσεις για εγγραφή δικαιούχων. Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως την 1η Οκτωβρίου. 
Παρακαλούμε οι πρόεδροι των χωριών να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια διαμονής (για τους νέους εγγραφόμενους) και ΑΜΚΑ.
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου 6μήνου).
3. Ε1
4. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας (2020).
5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία απόδειξης ΔΕΗ, ΕΥΑΘ,ΟΤΕ κλπ. στο όνομα του δικαιούχου.
6. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας σε ισχύ.
7. Σε περίπτωση ανεργίας, την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ. 

Παρατηρήσεις :
1. Όσοι δημότες λαμβάνουν εισόδημα ΚΕΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) και είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ δεν έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου.
2. Παρακαλούμε οι αιτήσεις να δίνονται συμπληρωμένες. Σε περίπτωση αδυναμίας , θα συμπληρώνονται από τον εργαζόμενο παρουσία του αιτούντα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :2664022324 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΕΣ 09:00-13:00 EMAIL: k.pantopoleiofiliaton@gmail.com-https://www.facebook.com/k.pantopoleiofiliaton
Read More »
Αιτήσεις εγγραφών στο κοινωνικό παντοπωλείο Φιλιατών Αιτήσεις εγγραφών στο κοινωνικό παντοπωλείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021
Αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Τη Δευτέρα 06-09-2021 πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά, η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

· Κατατέθηκαν συνολικά εμπρόθεσμες 16 αιτήσεις.
· Στη διαδικασία των εξετάσεων προσήλθαν 12 υποψήφιοι.
· 12 μαθητές εισάγονται στην Α΄ Γυμνασίου.Read More »
Αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάςΗ µόρφωση και το µέλλον των παιδιών µας είναι υπόθεση των εργαζοµένων και των συνδικάτων, όλου του λαού. Ευχόµαστε καλή σχολική χρονιά στους µαθητές και τους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς.

Όλοι µας, αυτό το διάστηµα, έχουµε σοβαρούς προβληματισμούς και ερωτηµατικά για τους όρους που θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία, για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα αντιεκπαιδευτικά νοµοσχέδια που ψηφίστηκαν το προηγούµενο διάστηµα.

Μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές, που θα µπορούσαν να αποτελέσουν µια αναγκαία ανάσα, ώστε µετά από µία δύσκολη διετία να ξεκινήσουν µε καλύτερες προϋποθέσεις τα σχολεία, είδαµε τα αποκαΐδια της κυβερνητικής πολιτικής σε περιβαλλοντικό, υγειονοµικό αλλά και µορφωτικό επίπεδο να «µαυρίζουν» τη ζωή µας.

Η πολιτική, της σηµερινής και των προηγούµενων κυβερνήσεων, που θεωρεί την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου της χώρας κόστος, που αντιµετωπίζει τη γη ως εµπόρευµα και πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηµατικών οµίλων, είναι η ίδια πολιτική που αφήνει αθωράκιστο το δηµόσιο σύστηµα υγείας, που αφήνει τα σχολεία στο έλεός τους και µετράει τα πάντα στο ζύγι του «κόστους – οφέλους».

Η στάση και οι επιλογές της κυβέρνησης δείχνουν ότι έχει επιλέξει τα σχολεία να είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοΐου.

Αρνείται πεισµατικά, εδώ και δύο χρόνια, να εφαρµόσει έστω και ένα µέτρο ελέγχου της διάδοσης του ιού στα σχολεία. Είναι πραγµατική πρόκληση να προχωρά σε αύξηση µαθητών ανά τµήµα, µέσα από κλείσιµο σχολείων, συγχώνευση τµηµάτων, κατάργηση ολιγοµελών. Όλες οι πρωτοβουλίες της, αντί να στοχεύουν στο να διασφαλίσει περισσότερους χώρους και εκπαιδευτικούς, στοχεύουν στη µείωση του προσωπικού στην εκπαίδευση τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε βοηθητικό προσωπικό (κατεύθυνση για µείωση 6.500 οργανικών θέσεων, προσαρµογή των κενών µε βάση τις προσλήψεις, περιορισµός της παράλληλη στήριξης µέχρι δύο εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο κ.α.).

Αρνείται να εφαρµόσει το αίτηµα για περιοδικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ στα σχολεία, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της διάδοσης σε κάθε σχολείο και περιοχή. Το αίτηµα αυτό το απέρριπτε την περσινή σχολική χρονιά µέχρι τις 2 Νοέµβρη, λέγοντας ότι «τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερµετάδοσης του κορωνοϊού» και µία εβδοµάδα µετά τα έκλεισε για έξι ολόκληρους µήνες! Είναι καθαρή υποκρισία να πετάει η κυβέρνηση το µπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, ανοίγοντας το θέµα του εµβολιασµού, τη στιγµή που ξέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών έχει ήδη εµβολιαστεί. Η µεγάλη πλειοψηφία της σχολικής κοινότητας, που είναι οι µαθητές, θα περιοριστούν στα self-test µε τα γνωστά προβλήµατα.


Οι νόµοι για το Λύκειο, την Τεχνική Εκπαίδευση, τον τρόπο εισαγωγής στο Πανεπιστήµιο, µε αποκορύφωµα την αξιολόγηση της σχολικής µονάδας και των εκπαιδευτικών διαλύουν τα µορφωτικά δικαιώµατα και ορθώνουν νέους ταξικούς φραγµούς
Η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει τον προηγούµενο ενάµιση χρόνο, και ειδικότερα τους θερινούς µήνες, προκειµένου να διασφαλίσει την οµαλή λειτουργία των σχολείων, υλοποίησε µια άνευ προηγουµένου επίθεση, στη δοµή και το περιεχόµενο λειτουργίας του σχολείου, υλοποιώντας κατευθύνσεις και επιλογές που έχουν σχεδιαστεί εδώ και είκοσι χρόνια και πλευρές τους έχουν προσπαθήσει να υλοποιήσουν και προηγούµενες κυβερνήσεις.

Δηµιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, εξαναγκάζει τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη µόρφωση των παιδιών τους, ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες και χορηγούς. Διαχωρίζει τα παιδιά «σ’ αυτά που παίρνουν και σ’ αυτά που δεν παίρνουν τα γράµµατα», υποβαθµίζοντας το περιεχόµενο της µόρφωσης. Βάζει ακόµα περισσότερα εµπόδια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ώστε να µπορέσουν να σπουδάσουν. Οι εκπαιδευτικοί µέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχονται κατά πόσο εφαρµόζουν και προωθούν αυτές τις αλλαγές. Γενικεύονται ακόµα περισσότερο οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Αγαπητοί γονείς, µαθητές, εκπαιδευτικοί,
Το µέλλον που ετοιµάζουν για τους µαθητές µας είναι αποκρουστικό. Η νέα γενιά καλείται να ζήσει σε καθεστώς επιφανειακής µόρφωσης και εφήµερων δεξιοτήτων, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, περιβαλλοντικής υποβάθµισης, ανασφάλειας. 40 χιλιάδες νέοι αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήµια µε την εφαρµογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Οι επιλογές της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ! Δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ για τη συµµετοχή της χώρας στον πόλεµο στο Αφγανιστάν, 30 εκατ. ευρώ για την Πανεπιστηµιακή αστυνοµία, ώστε να αστυνοµεύει τα ντουβάρια στις άδειες σχολές, άλλα µόνο 1,7 εκατ. ευρώ πανελλαδικά για την πυρόσβεση, 30.000 ευρώ στα δασαρχεία της Αττικής για να ανοίξουν δασικούς δρόµους και βέβαια ούτε 1ευρώ, ώστε να επισκευαστεί έστω και µια αίθουσα σε όλη τη χώρα, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προέκυψαν από την πανδηµία.


Μόνο σε αντιπαράθεση και σύγκρουση µε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των αστικών κοµµάτων που πίνουν νερό στο όνοµα της Ε.Ε., της επιχειρηµατικότητας και της κερδοφορίας των οµίλων υπάρχει ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόµενους.

Εδώ και τώρα µέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!
• Αραίωση των µαθητών στις αίθουσες – 15 µαθητές ανά τάξη.
• Κάλυψη των πραγµατικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιµοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
• Αντιµετώπιση των µαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδηµίας και της τηλεκπαίδευσης.
• Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
• Περισσότερα δροµολόγια για τη µεταφορά των µαθητών.
• Αύξηση της χρηµατοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιµετώπιση των αυξηµένων αναγκών σε µέσα προστασίας, υλικά και υποδοµές.
• Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεµάτων.
Μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εµβολιαστικού προγράµµατος!
• Πλήρης, έγκυρη και επιστηµονική ενηµέρωση. Κέντρα ενηµέρωσης, εµβολιασµού, διεξαγωγής τεστ και εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεµένα µε τα σχολεία.
• Δωρεάν, µαζικά και επαναλαµβανόµενα τεστ στα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζοµένων.
• ΟΧΙ στον εκβιασµό και τη διαίρεση των εργαζοµένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δε θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ώρα 12:00 , 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Σελίδες