Πτήσεις με αερόστατα στην Ηγουμενίτσα!

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Πτήσεις με αερόστατα στην Ηγουμενίτσα!Την Δευτέρα 28-08-2023 στην Ηγουμενίτσα στο πάρκο της γωνιάς (1ο χιλιομετρο Ηγουμενίτσα-Πλαταριά), θα πραγματοποιηθούν πτήσεις με αερόστατα στον κόλπο της Ηγουμενίτσας.


Ώρα κοινού 15:00-20:30.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει βόλτα με αυτά με είσοδο.


Read More »
Πτήσεις με αερόστατα στην Ηγουμενίτσα! Πτήσεις με αερόστατα στην Ηγουμενίτσα! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Από το αντάμωμα των Σουλιωτών στα Πηγάδια +Φωτογραφίες

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Από το αντάμωμα των Σουλιωτών στα Πηγάδια +Φωτογραφίες

Με κύρια επιδίωξη να μην αποκοπούν από τις ρίζες τους, αλλά και να θυμίσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι χρέος είναι να μη λησμονηθεί η ιστορία του Σουλίου και να αναπτυχθεί ισορροπημένα ο τόπος τους, αντάμωσαν, την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στο Σούλι οι Σουλιώτες, σε μια εκδήλωση, που έχει γίνει θεσμός.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Σουλιώτης διακεκριμένος δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη το Σούλι να αναδειχθεί και να αποτελέσει, όπως παλιά, έτσι και σήμερα, έναν φάρο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις στο χώρο του Σουλίου, τις οποίες έχει ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο για να υλοποιηθούν χρειάζεται να διευθετηθούν ζητήματα, που συνδέονται με την αποκατάσταση των ημιερειπωμένων κατοικιών, ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου, και τη συμβίωση του αρχαιολογικού χώρου με την πρωτογενή παραγωγή.

Ακόμη χαιρέτισαν την εκδήλωση απόγονοι Σουλιώτικων φαρών, τονίζοντας την ανάγκη ο ηρωισμός των Σουλιωτών να διατηρηθεί ως παντοτινή κληρονομιά του Γένους.

Στόχος των παρεμβάσεων στο χώρο του Σουλίου είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας και η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού, ιστορικού, πολιτισμικού χαρακτήρα του τόπου, μέσα από την προστασία και ανάδειξη του ευρύτερου πολιτισμικού τοπίου του Τετραχωρίου του Σουλίου, του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος, της υλικής όσο και της άυλης κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με άλλα σημεία ενδιαφέροντος σε ένα ενιαίο δίκτυο διαδρομών, οι οποίες θα διασυνδεθούν με ευρύτερους κοινωνικοοικονομικούς στόχους. Σχεδιάζεται και η ψηφιακή ανάδειξη του χώρου του Τετραχωρίου, των συνδεδεμένων με αυτόν διαδρομών, των μνημείων και των σημείων φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος μέσα από εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η κατάσταση του ιστορικού αποθέματος, στην πλειοψηφία των κτηρίων, των ιστορικών διαδρομών, των δρόμων και των προσβάσεων, δεν είναι καλή.

Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στα πλέον σημαντικά τοπόσημα και μνημεία του Σουλίου από τον φιλόλογος – συγγραφέας – ερευνητή της ιστορίας του Σουλίου & γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Γλαβίτσα» Ευάγγελο Τσιρώνη, ο οποίος εκτεταμένα και τεκμηριωμένα έχει ασχοληθεί με το Σούλι και την ιστορία των Σουλιωτών.

Ακόμη ακούστηκαν και εντυπωσίασαν παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια ανασυνθεμένα σε λυρική μορφή (βιολί: Κωστής Λεοντάρης, πιάνο: Λαμπρίνα Πρεβεζάνου, τραγούδι: Μαρία Τσιρώνη – σοπράνο Εθνικής Λυρικής Σκηνής) και η εκδήλωση έκλεισε με δημοτικό πανηγύρι.

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος
Read More »
Από το αντάμωμα των Σουλιωτών στα Πηγάδια +Φωτογραφίες Από το αντάμωμα των Σουλιωτών στα Πηγάδια +Φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Μεταλλικά μπαστούνια του baseball, ξύλινο στειλιάρι και κράνη βρέθηκαν στο σπίτι του 43ρονου που συνελήφθη για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Μεταλλικά μπαστούνια του baseball, ξύλινο στειλιάρι και κράνη βρέθηκαν στο σπίτι του 43ρονου που συνελήφθη για τα επεισόδια στη Νέα ΦιλαδέλφειαΜεταλλικά μπαστούνια του baseball, ξύλινο στειλιάρι και κράνη βρέθηκαν στο σπίτι του 43χρονου έλληνα χούλιγκαν , που συνελήφθη σήμερα το απόγευμα βάσει εντάλματος σύλληψης, καθώς ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους εμπλεκόμενους στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 43χρονος κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στην περιοχή του Γκύζη, σε αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,

-2 μεταλλικά μπαστούνια baseball

-2 κράνη, χρώματος μαύρο,

-συσκευή κινητού τηλεφώνου,

-ξύλινο στειλιάρι και

-κράνος, χρώματος μαύρο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Read More »
Μεταλλικά μπαστούνια του baseball, ξύλινο στειλιάρι και κράνη βρέθηκαν στο σπίτι του 43ρονου που συνελήφθη για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια Μεταλλικά μπαστούνια του baseball, ξύλινο στειλιάρι και κράνη βρέθηκαν στο σπίτι του 43ρονου που συνελήφθη για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Με καύσωνα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Με καύσωνα το τελευταίο δεκαήμερο του ΑυγούστουΥψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα κατά τις επόμενες 10 ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αιτία θα είναι η εμμονή θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών φαινομένων.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα δεδομένα οι εν λόγω αέριες μάζες θα είναι 2 έως 5°C θερμότερες των κανονικών για την εποχή.

Όπως προκύπτει από τις αναλύσεις των επιστημόνων, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες υψηλότερες των κανονικών για την εποχή. Το ύψος των 1.500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.

Συνολικά λοιπόν, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά κατά τις επόμενες ημέρες και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας φυσικά μικρές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα αλλά και μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα (21/08) θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40°C. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29 °C με εξαίρεση κυρίως τα αστικά κέντρα όπου το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα κρατά τις ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 29°C.

Read More »
Με καύσωνα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου Με καύσωνα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Σήμερα ταξιδεύουμε…στο Λύχνο

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Σήμερα ταξιδεύουμε…στο ΛύχνοΗ παραλία Λύχνος, μία υπέροχη παραλία στην περιοχή της Πάργας, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αμμουδερές παραλίες της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου. Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την Πάργα, περιβαλλόμενη από ελαιώνες, που σε συνδυασμό με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, την κάνουν μία από τις πιο αγαπημένες παραλίες της Πάργας.Για όποιον ενδιαφέρεται για θαλάσσια σπορ, εδώ έχε την ευκαιρία να τα απολαύσει (θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο θαλάσσης, καταδύσεις, ψάρεμα, τζετ σκι, wind surfing), ενώ γύρω από αυτή λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες, μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων, ταβέρνες και Mini Market. Αποτελεί μία οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, ταβέρνες, beach bars και cafe, καθώς και μία από τις πιο ασφαλής, με υπηρεσίες camping και εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο.
Μέσα από παραδοσιακά ελαιόδεντρα που μαρτυρούν την παρουσία των Βενετών στην περιοχή, ο επισκέπτης ανακαλύπτει μία παραλία συνώνυμη με το βαθύ γαλάζιο και την μεγάλη αμμουδιά.
Read More »
Σήμερα ταξιδεύουμε…στο Λύχνο Σήμερα ταξιδεύουμε…στο Λύχνο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Δήλωση του Αντώνη Μπέζα για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Δήλωση του Αντώνη Μπέζα για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας ΤίτουΈνας μεγάλος κύκλος στην ιστορική Μητρόπολή μας έκλεισε με την παραίτηση του ποιμενάρχη μας Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Γηρομερίου και Πάργης κ. κ. Τίτου.

Ήταν μια συνετή και γενναία πράξη που τιμά και ανυψώνει τον σεβάσμιο Ιεράρχη!

Η προσφορά του στην Εκκλησία και την Πατρίδα αλλά και το αποτύπωμα του έργου του στη Θεσπρωτία ήταν σημαντικά.

Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός αφού από μικρό παιδί τον συναντούσα και έπαιρνα την ευλογία του. Και είχα επίσης το προνόμιο να τον ακούμε τακτικά με τον αείμνηστο πατέρα μου, δικηγόρο, Εμμανουήλ Μπέζα, τον οποίο υπεραγαπούσε, να κηρύττει τον θείο λόγο με το μειλίχιο και γαλήνιο ύφος του.

Σεβασμιώτατε,
Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και ασπαζόμαστε ταπεινά την δεξιά Σας.
Αντώνης Εμμ. Μπέζας


Read More »
Δήλωση του Αντώνη Μπέζα για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου Δήλωση του Αντώνη Μπέζα για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Παρατείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 ατόμων σε δήμους, δημόσιο

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Παρατείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 ατόμων σε δήμους, δημόσιο


Την τρίτη τροποποίηση της υπ’ αρ. 1.5613/14-12-2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (Κ.Κ.Π.Π.)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» (Β’ 5895), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ως εξής:

1. Η παρ. 2 του άρθρου 1, αντικαθίσταται ως εξής:


«2. Η δράση της απασχόλησης κατά το οκτάμηνης διάρκειας σκέλος της χρηματοδοτείται τόσο από συγχρηματοδοτούμενους, όσο και από εθνικούς πόρους εντός των ορίων των εγκεκριμένων σχετικών πιστώσεων. Τα όρια της συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης ανά τύπο Περιφερειών ορίζονται κάθε φορά στην απόφαση ένταξης της πράξης και δύναται να ανακατανέμονται με τροποποίηση της απόφασης ένταξης ανάλογα με την πορεία υλοποίησης της πράξης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις υπ’ αρ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.
Η δράση της κατάρτισης για όλες τις Περιφέρειες της χώρας εντάσσεται στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος.».

2. Η παρ. 5 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Η παρούσα δράση επεκτείνεται, μετά το πέρας της, για διάστημα τεσσάρων (4) επιπλέον μηνών.
Η δαπάνη της επέκτασης θα καλυφθεί από συγχρηματοδοτούμενους και εθνικούς πόρους εντός των ορίων των εγκεκριμένων σχετικών πιστώσεων και σύμφωνα με τα οριζόμενα κάθε φορά στην απόφαση ένταξης της πράξης αναφορικά με τα όρια της συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης ανά τύπο Περιφερειών. Η συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη δύναται να περιλαμβάνει κατά ανώτατο όριο έως και δέκα (10) μήνες απασχόλησης.».

3. Στο άρθρο 1 προστίθεται παρ. 6 ως εξής:

«6. Οι ωφελούμενοι των οποίων η διάρκεια της απασχόλησης λήγει πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος της θεωρητικής κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν συνεχίζουν να απασχολούνται έως την ολοκλήρωση της κατάρτισης και πάντως όχι πέραν της 15ης Ιουλίου 2023, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική
δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ.
Η δαπάνη της επέκτασης όπως προσδιορίζεται ανωτέρω θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ (εθνικό σκέλος).».

4. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 7, προστίθεται εδάφιο ως εξής:


«Για την απρόσκοπτη υλοποίηση της δράσης, για τα τμήματα κατάρτισης που σχηματίζονται μετά την 9-06-2023 και για τις περιπτώσεις μη σχηματισμού τμημάτων των θεματικών αντικειμένων της αρχικής επιλογής των ωφελουμένων, είναι δυνατή, με σύμφωνη γνώμη των ωφελούμενων, η αλλαγή του θεματικού αντικειμένου της κατάρτισης.».

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αρ. 1.5613/14-12-2021 (Β’ 5895) κοινή υπουργική απόφαση.

Η παρούσα έχει ισχύ από τη δημοσίευσή της

Το αίτημα των ωφελουμένων του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα των ωφελουμένων του προγράμματος είναι το πρόγραμμα να διατηρηθεί και για το έτος 2023. Σημειωτέον ότι το αίτημα αυτό υποστηρίζεται τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από τις κατά τόπους Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης Read More »
Παρατείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 ατόμων σε δήμους, δημόσιο Παρατείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 ατόμων σε δήμους, δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Ίριδα Παπουτσή: Με ροζ μαγιό η Barbie του My Style Rocks στα Σύβοτα

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Ίριδα Παπουτσή: Με ροζ μαγιό η Barbie του My Style Rocks στα ΣύβοταΗ Ίριδα Παπουτσή έχει καλλίγραμμο κορμί με “ζουμερή” πίσω όψη – Οι φωτογραφίες της Barbie του My Style Rocks ζαλίζουν.

Φωτιά έβαλε στα social media με την εμφάνιση της η Ίριδα Παπουτσή, η οποία φορώντας ένα εντυπωσιακό ροζ μαγιό εντυπωσίασε τους πάντες απο τα Σύβοτα, όπου κάνει τις διακοπές της.


Το μοντέλο και χορεύτρια που όλοι γνωρίσαμε στο GNTM και φέτος απολαύσαμε στο ριάλιτι μόδας του ΣΚΑΪ, κάνει τις διακοπές της στα Σύβοτα το γραφικό ψαροχώρι , που βρίσκεται στα νότια του νομού Θεσπρωτίας και είναι απίστευτα προικισμένο από τη φύση όσο λίγα.

Σε αυτό το κοσμοπολίτικο πλέον θέρετρο η Ίριδα Παπουτσή, έκανε μια εμφάνιση που οι θαυμαστές της θα θυμούνται για πολύ καιρό.

Με το ροζ μαγιό να κλέβει την παράσταση, η Barbie του My Style Rocks ποζάρει μέσα απο την θάλασσα και μοιράζει εντυπωσιακά πλάνα τόσο σε φωτογραφία όσο και βίντεο!

Εμείς πάντως εντυπωσιαστήκαμε, εσείς θα δείτε και θα κρίνετε μόνοι σας!
Read More »
Ίριδα Παπουτσή: Με ροζ μαγιό η Barbie του My Style Rocks στα Σύβοτα Ίριδα Παπουτσή: Με ροζ μαγιό η Barbie του My Style Rocks στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Πρόστιμα 110.000 ευρώ για εργασία εν μέσω καύσωνα – Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας με το τάμπλετ στο χέρι

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Πρόστιμα 110.000 ευρώ για εργασία εν μέσω καύσωνα – Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας με το τάμπλετ στο χέριΚαρπούς στο έργο της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας αποδίδει η χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων, ενισχύοντας σημαντικά την ταχύτητα και την αξιοπιστία των ελέγχων.

Με κύριους στόχους την προστασία των εργαζομένων, τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, την αύξηση των ελέγχων και την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητάς τους, εφαρμόζεται ήδη το νέο ψηφιακό μοντέλο διενέργειας των ελέγχων, μέσω των φορητών συσκευών (tablets), οι οποίες είναι διασυνδεδεμένες με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται διαδικτυακά και με ακρίβεια ο χρόνος κατά τον οποίο ξεκινά και ολοκληρώνεται ο έλεγχος, ενώ, παράλληλα, επιτυγχάνεται η αμεσότητα στην αποστολή των αποτελεσμάτων των ελέγχων τόσο στην επιχείρηση που ελέγχεται όσο και στη βάση δεδομένων της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ταυτόχρονα, τα οφέλη του νέου online συστήματος για τους ελέγχους, με ψηφιακά εργαλεία (tablets), μεγιστοποιούνται τόσο με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με την οποία κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και με την εφαρμογή της μεθόδου risk analysis για στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, η αξιοποίηση των εργαλείων ανάλυσης κινδύνου και η άμεση επεξεργασία των στοιχείων ελέγχου υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των Επιθεωρητών και συμβάλλουν στον καλύτερο και ταχύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας, αποσκοπώντας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, καθώς και στη συνεπή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Τζιλιβάκης: Την τρέχουσα χρονιά, οι έλεγχοι θα πλησιάσουν τους 70.000

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, δηλώνει ότι η τεχνολογική καινοτομία, μέσω της ανάλυσης δεδομένων μεγάλου όγκου, των λεγόμενων big data και της αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων, μας οδηγεί σε περισσότερους, πιο στοχευμένους και ποιοτικούς ελέγχους. Όπως εξηγεί, η χρήση διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών, τύπου tablet, λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος, προσφέρει ταχύτητα, διαφάνεια και άμεση καταχώριση των αποτελεσμάτων.

Με τις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τζιλιβάκης εκτιμά ότι οι έλεγχοι, την τρέχουσα χρονιά, όπως φαίνεται και από τα δημοσιευμένα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, θα πλησιάσουν τους 70.000. «Ο αριθμός αυτός είναι όχι μόνο πολύ μεγαλύτερος από άλλες χρονιές, αλλά και από την ετήσια στοχοθεσία των 66.000 ελέγχων. Πέραν, όμως, της ποσοτικής αύξησης, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική και την ποιοτική τους αναβάθμιση, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται στοχευμένες παρεμβάσεις, εκεί όπου υπάρχουν φαινόμενα αυξημένης παραβατικότητας» υπογραμμίζει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.

‘Αλλωστε, όπως επισημαίνει, η πραγματοποίηση ελέγχων σε καμία περίπτωση δεν έχει και δεν θα πρέπει να έχει μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον κ. Τζιλιβάκη, σημασία έχει η καλλιέργεια εργασιακής κουλτούρας από όλους μας. «Όλους εμάς που μπορεί να είμαστε παράλληλα εργαζόμενοι και εργοδότες, έστω μικρής κλίμακας. Που πρέπει να απαιτούμε τον σεβασμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων και, την ίδια στιγμή, να σεβόμαστε τα δικαιώματα εκείνων που άμεσα ή έμμεσα εργάζονται για εμάς. O συνδυασμός όλων των παραπάνω μπορεί να φέρει μία πιο δίκαιη ισορροπία στην αγορά εργασίας, που με τη σειρά της θα συμβάλει στη δημιουργία ενός υψηλότερου επιπέδου δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιλιβάκης.

Οι έλεγχοι το Α΄ εξάμηνο

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, έγιναν συνολικά 35.115 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 7.145 κυρώσεις και πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.164.802 ευρώ.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο αυτή, η Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων διενήργησε 18.874 ελέγχους (5.130 επιβαλλόμενες κυρώσεις), ενώ 13.546 έλεγχοι έγιναν από την Επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας, που επέβαλε 1.685 κυρώσεις και 2.695 ελέγχους πραγματοποίησαν οι Ειδικοί Επιθεωρητές, οι οποίοι επέβαλαν 330 κυρώσεις.

Επίσης, η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιμα 110.000 ευρώ στο πλαίσιο ελέγχων, κατά τη διάρκεια του καύσωνα «Κλέων».

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε σε 641 ελέγχους εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν πρόσθετα αυτών που γίνονται με βάση το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο και επιπλέον των ελέγχων που διεξάγονται σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι σε 55 περιπτώσεις – από το σύνολο των 641 ελέγχων – επιβλήθηκαν χρηματικές κυρώσεις, συνολικού ποσού 110.000 ευρώ και σε 18 από αυτές παύση των εργασιών. Οι 179 από τους ελέγχους έγιναν σε διανομείς.
Read More »
Πρόστιμα 110.000 ευρώ για εργασία εν μέσω καύσωνα – Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας με το τάμπλετ στο χέρι Πρόστιμα 110.000 ευρώ για εργασία εν μέσω καύσωνα – Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας με το τάμπλετ στο χέρι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Υποψήφιος στο συνδυασμό Μπέζα ο Θωμάς Δήμας

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Υποψήφιος στο συνδυασμό Μπέζα ο Θωμάς Δήμας


Στη ζωή σου έχεις δώσει κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Τώρα, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα μπροστά, συμπορεύεσαι μαζί μας για να ζουν τα παιδιά μας σε έναν Δήμο ανθρώπινο, με ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ποιότητα ζωής.
Θωμά, σε ευχαριστώ που αφήνεις στην άκρη το παρελθόν και συμμετέχεις μαζί μας, με διάθεση προσφοράς και την εμπειρία σου, στο μεγάλο άλμα του Δήμου Ηγουμενίτσσς στο μέλλον!
"Ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το καλό που μπορεί να κάνει" Βολταίρος


Θωμάς Δήμας
Έμπορος - Επιχειρηματίας
πρ. Αντινομάρχης Θεσπρωτίας, 
πρ. Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Υποψήφιος στο συνδυασμό Μπέζα ο Θωμάς Δήμας Υποψήφιος στο συνδυασμό Μπέζα ο Θωμάς Δήμας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Τραυματισμός επιβάτιδας σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Τραυματισμός επιβάτιδας σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για περιστατικό τραυματισμού 74χρονης ημεδαπής επιβάτιδας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα ν. Κέρκυρας
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά την αποβίβαση της μέσω της δεξιάς κλίμακας του πλοίου, έπεσε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο αριστερό κάτω άκρο.
Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματισμός επιβάτιδας σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα Τραυματισμός επιβάτιδας σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης


Συνελήφθη σήμερα (19-08-2023) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα


Κύριες εργασίες:
• Πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας.
• Τεχνική υποστήριξη

Επιθυμητά προσόντα:
• Ευχάριστος χαρακτήρας και ικανότητες επικοινωνίας.
• Τεχνικές γνώσεις Τεχνολογίας

Τι προσφέρουμε:
• Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
• Εκπαίδευση, καθοδήγηση και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.
• Μηνιαίο μισθό με πλήρεις απολαβές, ασφάλιση και επιπλέον πακέτο αμοιβών bonus.

Αποστολή βιογραφικών στο telecom@vrgroup.gr ή παράδοση στο κατάστημα MULTIRAMA-NOVA Ηγουμενίτσας στην οδό Φ.Μιχαλά 10 Γωνία.

Read More »
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέστανης σε συνεργασία με την Κοινότητα Πέστανης, καλεί τους χωριανούς και τους ετεροδημότες του χωριού στην 2η συνάντηση Πεστανιωτών, που έγινε θεσμός, την Δευτέρα 21 Αυγούστου, το βράδυ, στο χωριό.
Read More »
2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα 2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς ΠαργανάςΤο φροντιστήριο Μαθηματικών ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ξεκινησε τη λειτουργία του στο κεντρικότερο σημείο της Ηγουμενίτσας, στην πλατεία Δημαρχειου. 
Δημιουργησαμε ενα ευχάριστο περιβάλλον διδασκαλιας, σε εναν ολικα ανακαινισμενο χώρο, για μαθητές ολων των τάξεων της δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης.
Ο Παργανας Λουκας, πτυχιούχος μαθηματικός της Σχολης Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτική εμπειρία 17 ετών, αναλαμβάνει προσωπικά σε ολιγομελή τμήματα τη διδασκαλία των μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ. 
Εγγυόμαστε τη σωστη διδασκαλία των μαθηματικών με υπομονή και επιμονή καθως επίσης και τη σωστη προετοιμασία των μαθητων για τις απαιτητικές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Έναρξη εγγραφών 21 Αυγούστου.
Καθημερινα 9:00-13:00 και 17:30-20:00

Ελευθεριας 1 Πλατεία Δημαρχειου Ηγουμενίτσα
Εναρξη μαθημάτων 4 Σεπτεμβρίου
Τηλεφωνα επικοινωνίας 2665103203 και 6948785203.
Read More »
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα


Από  κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη (ΤΕΧΝΙΤΗΣ).
Προσφέρεται ικανοποιητικός μισθός και σταθερή εργασία.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2665027207 & 6932787789
Και στο email: marjimarine@gmail.com

Read More »
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό


Ανώνυμη εμπορική εταιρεία με έδρα την Ηγουμενίτσα αναζητά να προσλάβει για την στελέχωση των τμημάτων της τις παρακάτω ειδικότητες: 
1) Βοηθό λογιστή 
2) Γραμματειακή υποστήριξη με γνώση η/υ 
3) Οδηγός Γ´ κατηγορίας θέσεις μόνιμης απασχόλησης και ικανοποιητικές απολαβές. 

Αποστολή βιογραφικών 
Τηλ. Επικοινωνίας 2665027571
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Κινητοποίηση για ελεύθερη παραλία στην Ελιά

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Κινητοποίηση για ελεύθερη παραλία στην ΕλιάΗ πρώτη νίκη στην παραλία της “Ελιάς” στην Ηγουμενίτσα με το μάζεμα των ομπρελοξαπλοστρών επιτεύχθηκε, αλλά η καντίνα παραμένει στην παραλία.
 Και επειδή συνολικά η αντιπολίτευση του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης και της “100% λαϊκής αντιπολίτευσης” ΚΚΕ, αποφάσισε τη λήξη της κινητοποίησης. Και επειδή ο στόχος για ελεύθερες παραλίες κόντρα στην ιδιωτικοποίηση -με ό,τι αυτό απαιτεί- είναι υπαρκτός και αποδεκτός από τον κόσμο, με απόφαση συνέλευσης της κίνησης συνεχίσαμε την παρέμβασή μας την Πέμπτη 17/8 το απόγευμα, μοιράζοντας μαζικά προκήρυξη και φωνάζοντας συνθήματα στους πεζόδρομους στο κέντρο και στο λιμάνι με θετική ανταπόκριση.
Read More »
Κινητοποίηση για ελεύθερη παραλία στην Ελιά Κινητοποίηση για ελεύθερη παραλία στην Ελιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Η επίσκεψη στην Παραμυθιά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, που "κλείδωσε" την παραίτηση

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος ΜητροπολίτηςΗ παραίτηση του Μητροπολίτου Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Είχαν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες σωρεία διαβουλεύσεων στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τους υπέργηρους Μητροπολίτες και ποιο συγκεκριμένα για τον Μητροπολίτη ΠαραμυθίαςΤίτο 92 ετών, τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο 91 ετών, τον Μηθύμνης Χρυσοστόμο 93 ετών αλλα και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος πρώτος άνοιξε τον χορό των παραιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν η σύσταση επιτροπής που θα επισκεπτόταν τους Μητροπολίτες και θα ελέγξει την ικανότητα τους να ηγούνται των Μητροπόλεων τους.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφοριες της paramythia-online.gr, τον Μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ. Τίτο, επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών και μετά από συζήτηση πνευματικου προβληματισμού και περισυλλογής, ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς δέχθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Η παραίτηση θα υποβληθεί προς την Σύνοδο η οποία θα συνεδριάσει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα μας απασχολήσουν για την διαδοχή του, ενώ ο νέος ποιμενάρχης της Παραμυθιάς θα εκλεγεί το τριήμερο 9 με 11 Οκτωβρίου κατα την διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Οσον αφορά την φημολογία για τον νέο Μητροπολίτη, θα μας απασχολήσει σε επόμενα άρθρα.


Read More »
Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Η επίσκεψη στην Παραμυθιά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, που "κλείδωσε" την παραίτηση Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Η επίσκεψη στην Παραμυθιά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, που "κλείδωσε" την παραίτηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Θερινό σινεμά από το ΚΕΘΕΑ με την παιδική ταινία LUCA, στο υπαίθριο θέατρο του περιφερειακού Αγίου Δονάτου.

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Θερινό σινεμά από το ΚΕΘΕΑ με την παιδική ταινία LUCA, στο υπαίθριο θέατρο του περιφερειακού Αγίου Δονάτου.Θερινή προβολή της παιδικής ταινίας LUCA θα πραγματοποιήσει η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου την Τετάρτη 23-08-2023 στο Θεατράκι Παραμυθιάς στις 21:00.

Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος δραστηριοποιείται σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ζητήματα που αφορούν εξαρτήσεις.

Οι προβολές ταινιών αποτελούν μια καθιερωμένη δράση του Προγράμματος με σκοπό την κοινωνική προσφορά και την ανάπτυξη συνεργασιών με τους τοπικούς Φορείς. Τηλ. Επικοινωνίας 2651037812»
Read More »
Θερινό σινεμά από το ΚΕΘΕΑ με την παιδική ταινία LUCA, στο υπαίθριο θέατρο του περιφερειακού Αγίου Δονάτου. Θερινό σινεμά από το ΚΕΘΕΑ με την παιδική ταινία LUCA, στο υπαίθριο θέατρο του περιφερειακού Αγίου Δονάτου. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Στέλιος Κολέτσης- Γιατί με τον Αθανάσιο Ντάνη για Δήμαρχο Σουλίου

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Στέλιος Κολέτσης -Γιατί με τον Αθανάσιο Ντάνη για Δήμαρχο Σουλίου

Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τα πεπραγμένα στον μικρό μας Δήμο, κατάλαβα πως η πόλη μας και ο τόπος μας αδικείται καθώς μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η νέα Δημοτική αρχή να έχει όραμα, σχεδιασμό και αποφασισμένη να συγκρουστεί όταν η περιοχή μας αδικείται στις κεντρικές αποφάσεις.

Πιστεύοντας λοιπόν πως η παράταξη που συγκροτεί ο γιατρός ΝΤΑΝΗΣ Αθανάσιος τηρεί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου και να συμπορευτώ μαζί τους. Ενώνω της δυνάμεις μου με την υποψηφιότητα του ΝΤΑΝΗ Αθανάσιου για Δήμαρχο του Δήμου Σουλίου ισότιμα στην προσπάθεια για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της περιοχής μας, πέρα από κομματικές προτιμήσεις, αλλά με σαφή δημοκρατικό πρόσημο.

Οι Δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο άσκησης κομματικών μηχανισμών αλλά θα πρέπει να αποσκοπούν στην βιώσιμη ανάπτυξη για το σύνολο των περιοχών του Δήμου, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για όλους τους δημότες και ειδικά για τις αδύνατες κοινωνικές ομάδες, ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, δημοκρατική και διαφανής λειτουργία του Δήμου, αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και αμεροληψία στις αποφάσεις και να υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ελπίζω οι συμπολίτες μου να με τιμήσουν με την ψήφο τους για να φτιάξουμε έναν καλύτερο τόπο.

ΚΟΛΕΤΣΗΣ Στυλιανός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σουλίου.


Read More »
Στέλιος Κολέτσης- Γιατί με τον Αθανάσιο Ντάνη για Δήμαρχο Σουλίου Στέλιος Κολέτσης- Γιατί με τον Αθανάσιο Ντάνη για Δήμαρχο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Μέτρα της Ε’ΚΟΗ για αναρτήσεις θηραμάτων από κυνηγούς

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Μέτρα της Ε’ΚΟΗ για αναρτήσεις θηραμάτων από κυνηγούςΑποφασισμένη να πάρει αυστηρά μέτρα είναι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου για περιπτώσεις όπου κυνηγοί- μέλη της θα επιδεικνύουν μέσω των κοινωνικών δικτύων τα θηράματά τους.

Κατά το παρελθόν υπήρξαν συχνές αλλά και σκληρές εικόνες με θηράματα που νωρίτερα είχαν θανατωθεί να επιδεικνύονται ως λάφυρα.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Νίκος Παπαγρηγορίου στην έναρξη ουσιαστικά της νέας περιόδου απεύθυνε έκκληση αλλά και προειδοποίηση προς όλους τους κυνηγούς.

Τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγουν την ανάρτηση ανεπίτρεπτων φωτογραφιών θηραμάτων και προειδοποίησε ότι για τις περιπτώσεις αυτές είναι ειλημμένη η απόφαση να αφαιρείται η άδεια κυνηγίου και να επιβάλλεται πολύ υψηλό χρηματικό πρόστιμο.
Read More »
Μέτρα της Ε’ΚΟΗ για αναρτήσεις θηραμάτων από κυνηγούς Μέτρα της Ε’ΚΟΗ για αναρτήσεις θηραμάτων από κυνηγούς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

"Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ, την Κυριακή στο Γραικοχώρι

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
"Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ, την Κυριακή στο Γραικοχώρι


Μια φαντασμαγορική παράσταση για όλη την οικογένεια.
Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα
Κυρ, 20/8 Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου

Ο Γιάννης Παπαθανασίου, μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά και «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν, επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε μια ευφάνταστη θεατρική διασκευή, η οποία καταφέρνει να φέρει περίτεχνα στο φως, όλα τα σπουδαία μηνύματα που "έκρυψε" ο συγγραφέας μέσα στις αλληγορίες του.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Το έργο μιλάει κυρίως για τη σχέση μας με το χρόνο, ο οποίος συνεχώς τρέχει και μας προσπερνάει, αν δεν τον αντιμετωπίσουμε ως ένα πολύτιμο δώρο.
Μέσα από από τους πιο παράξενους και παραμυθένιους ήρωες, μεταφέρονται οι μεγαλειώδεις αξίες της αποδοχής, της συγχώρεσης, της επιμονής, της πίστης, της φιλίας και της ομαδικότητας.
Δεν πρόκειται για ένα απλό παραμύθι, αλλά για ένα ταξίδι στη φαντασία.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία

ΤΟ ΕΡΓΟ:
Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα Λιούις Κάρολ, που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865.
Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μια κουνελότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο, όπου θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους της και να εξελίσσεται μέσα από τα λάθη της.
Η ιστορία καταφέρνει μέσα από αλληγορίες, να περνάει μεγαλειώδη μηνύματα για τις αξίες της ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Πρωταγωνιστούν:
Κερασία Σαμαρά, Περικλής Λιανός, Μαρία Στάβαρη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.
Χαρίζουν τις φωνές τους σε ρόλους έκπληξη η Ναταλια Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Δημιουργία projection mapping- εικονογράφηση αφίσας : Αντώνης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Βοηθοί ενδυματολόγου:Το τμήμα του θεατρικου κοστουμιού της σχολής μόδας Αvioti Fashion ED
Ραφαηλία Γύφτου, Ειρήνη Μπλάνα, Μαρία Νανούρη, Αλεξάνδρα Σταμάτη
Σχεδιασμός ήχου: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος
Technical mapping equipment: VISUALART

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική - ηλεκτρική κιθάρα)
Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)
Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)
Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν)
Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)
Δρόσος Σκυλλάς (ντραμς-κρουστά-ατμοσφαιρικά κρουστά)
Γυναικεία χορωδία: Ελένη Αντωνίου, Αθανασία Κιουμουρτζή, Γαβριέλα Αντωνοπούλου.


Read More »
"Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ, την Κυριακή στο Γραικοχώρι "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ, την Κυριακή στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Ο Κωνσταντίνος Φραντζής στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Ο Κωνσταντίνος Φραντζής στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα


Αυτήν την Κυριακή υποδεχόμαστε τοκ @konstantinosfrantzis για το πιο ωραίο live του καλοκαιριού! 
Σας περιμένουμε να περάσουμε υπέροχα δίπλα από την «αλμυρά».
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6945950325
Read More »
Ο Κωνσταντίνος Φραντζής στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα Ο Κωνσταντίνος Φραντζής στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Οιδίποδος Γένος: "Η κατάρα των Λαβδακιδών" στον Αρχαιολογικό χώρο Ελέας

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Οιδίποδος Γένος: "Η κατάρα των Λαβδακιδών" στον Αρχαιολογικό χώρο ΕλέαςΚυριακή 27 Αυγούστου 2023
Μια θεατρική performance από το θεατρικό σχήμα "ΑΩ" με συρραφή αποσπασμάτων από έργα των Σοφοκλή, Αισχύλου και Ευριπίδη, η οποία εξιστορεί την τραγική πορεία της γενιάς του Οιδίποδα.
 ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.
περιορισμένος αριθμός θέσεων
απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 26650 28539
-------------------------------------
Σύλληψη κειμένου/ Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γεωργούλας
Ελεύθερη απόδοση κειμένου: Ιωάννα Λιούτσια - Παναγιώτης Γεωργούλας
Ερμηνεύουν: Σωτήρης Παππάς, Κατερίνα Στεφάνου, Μάριαμ Γκαρανάτση, Παναγιώτης Γεωργούλας
Read More »
Οιδίποδος Γένος: "Η κατάρα των Λαβδακιδών" στον Αρχαιολογικό χώρο Ελέας Οιδίποδος Γένος: "Η κατάρα των Λαβδακιδών" στον Αρχαιολογικό χώρο Ελέας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Με υψηλές θερμοκρασίες το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Με υψηλές θερμοκρασίες το τελευταίο δεκαήμερο του ΑυγούστουΥψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα κατά τις επόμενες 10 ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αιτία θα είναι η εμμονή θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών φαινομένων.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα δεδομένα οι εν λόγω αέριες μάζες θα είναι 2 έως 5°C θερμότερες των κανονικών για την εποχή.

Όπως προκύπτει από τις αναλύσεις των επιστημόνων, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες υψηλότερες των κανονικών για την εποχή. Το ύψος των 1.500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.

Συνολικά λοιπόν, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά κατά τις επόμενες ημέρες και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας φυσικά μικρές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα αλλά και μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα (21/08) θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40°C. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29 °C με εξαίρεση κυρίως τα αστικά κέντρα όπου το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα κρατά τις ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 29°C.
Read More »
Με υψηλές θερμοκρασίες το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου Με υψηλές θερμοκρασίες το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023
Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες


Εδώ και αρκετούς μήνες αγοράζω έπιπλα από το vidaxl. Με εντυπωσίασαν οι χαμηλές τιμές και η αφύσικα τεράστια ποικιλία, και στην αρχή ήμουν διστακτικό. Ξεκίνησα αγοράζοντας ένα φθηνό κομοδίνο και όλα πήγαν καλά. Εκτός από την μεγάλη ποικιλία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το ότι υπήρχαν κατηγορίες που δεν είχα ξαναδεί ή που έβλεπα σπάνια σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα.

1. Τα θερμοκήπια
Μία κατηγορία προϊόντων που πραγματικά δεν ήξερα ότι μπορώ να αγοράσω διαδικτυακά ήταν τα θερμοκήπια!
Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα (σχεδόν έτοιμα, αφού πρέπει να τα συναρμολογήσετε) θερμοκήπια για τον κήπο σας, την αυλή σας, ακόμη και για το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας;
Μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια, βοηθούσα από μικρός την οικογένεια σε αγροτικές εργασίες αλλά οι σπουδές μου με έκαναν σύντομα να μετακομίσω σε πόλη και να ζω μία ολόκληρη ζωή σε διαμέρισμα. Πάντα ήθελα έστω για χόμπι να καλλιεργήσω κάτι, αλλά προφανώς δεν είχα κήπο για να το κάνω. Την λύση την βρήκα αγοράζοντας ένα θερμοκήπιο για …μπαλκόνι!!!
‘Ηταν μία κάθετη κατασκευή με ράφια (τοποθέτησα γλάστρες με ειδικό χώμα) και τις απαραίτητες διαφανείς επιφάνειες. Είχε μεγάλο ύψος και μικρό πλάτος και μήκος ώστε να χωράει στο μπαλκόνι.
Ήταν τόση η λαχτάρα μου να γίνω ξανά έστω και για λίγο ένας αγρότης, που δεν έσπειρα κάποιο καλλωπιστικό φυτό ή κάποιο φανταχτερό λουλούδι αλλά ντοματίνια. Και τα κατάφερα! Καλλιέργησα σε θερμοκήπιο στο μπαλκόνι μου τα δικά μου ντοματίνια και στις αρχές καλοκαιριού τα έβαλα στο πιάτο της σαλάτας μου.
Η επόμενη κίνηση είναι να παραγγείλω ένα από αυτά τα “κανονικά” θερμοκήπια κήπου που μοιάζουν με σπιτάκια και να σπείρω λαχανικά στο έδαφος και όχι σε μεγάλες γλάστρες όπως έκανα σε αυτό του μπαλκονιού του πατρικού μου σπιτιού. Η ποικιλία είναι τεράστια και σίγουρα θα βρω κάτι εντός του οικονομικού μου προϋπολογισμού και να ταιριάζει στον χώρο μου.

2. Τα πλαίσια κρεβατιών
Το δεύτερο ενδιαφέρον που βρήκα στο vidaxl ήταν τα πλαίσια κρεβατιών. Έιχα πάντα στα σχέδια μου να αναβαθμίσω σε κρεβατοκάμαρα καλεσμένων ένα δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο ουσιαστικά δεν έκανα ποτέ κάτι συγκεκριμένο, αλλά το πάντα το ανέβαλα λόγω κόστους. Μόλις είδα την κατηγορία πλαισίων κρεβατιού σκέφτηκα πως δεν θα περιμένω άλλο.
Είχα παρατηρήσει ότι πολλά μοντέρνα ξενοδοχεία, αντί για ενιαίο κρεβάτι είχαν ένα στρώμα (πολλές φορές και διπλό) πάνω σε ένα πλαίσιο και στον τοίχο μόνιμα βιδωμένο ένα κεφαλάρι. Βρήκα λοιπόν κι εγώ στο vidaxl ένα φθηνό πλαίσιο (με ένοιαζαν μόνο οι διαστάσεις του), παρήγγειλα και ένα αντίστοιχο οικονομικό στρώμα, και βίδωσα (επιτέλους όλα αυτά τα εργαλεία που είχα μαζέψει στο σπίτι, χρησίμευσαν σε κάτι) ένα όμορφο κεφαλάρι από ένα πανέμορφο αληθινό κομμάτι ξύλου καρυδιάς που είχε περισσέψει από μία παλιά αυθεντική ντουλάπα που ανακαίνισα.
Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Όταν κάποιος μπαίνει σε μία κρεβατοκάμαρα, το μεγαλύτερο μέρους του πεδίου της όρασής του καταλαμβάνει το πάτωμα, το κεφαλάρι και το κάλυμμα (ή “ριχτάρι”) του κρεβατιού. Με ένα πανέμορφο ριχτάρι λοιπόν ανάλογης αισθητικής με το ξύλο καρυδιάς, το πάτωμα και την υπόλοιπη διακόσμηση, το οικονομικό κρεβάτι μου έμοιαζε με αυτά των μοντέρνων πολυτελών ξενοδοχείων.
Η επόμενη πρωτότυπη ιδέα μου είναι να αγοράσω κάτι από την κατηγορία εξοπλισμού παιδικης χαράς για τον κήπο στο πατρικό στο χωριό. Το vidaxl μου έδωσε νέα έμπνευση για δημιουργικές αγορές που αλλάζουν την καθημερινότητά μου. Δοκιμάστε το.
Read More »
Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Σελίδες