Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν τα Γίτανα

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018


Από τις 20 τις 22 Ιουλίου του 2018, με πρωτοβουλία του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" , εκπρόσωποί του με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Σταύρο Μπένο καθώς και μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες "ΑΡΓΩ" μαζί με αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Σωματείου των Βρυξελών "Ελληνικός Κύκλος" επισκέφτηκαν από κοινού τον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων στα πλαίσια της πρώτης δράσης "υιοθεσίας" της "Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου" .

Στο εν λόγω τριήμερο των επισκέψεων τους, στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων, οι αντιπροσωπείες των εν λόγω φορέων ενημερώθηκαν διεξοδικώς, από τις υπεύθυνες αρχαιολόγους κ. Γεωργία Πλιάκου και κ. Βασιλική Λάμπρου για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου καθώς και για την συνολική πορεία των εργασιών που γίνονται στον εν λόγω χώρο.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" παρουσίασε αναλυτικά στις αντιπροσωπείες των προαναφερθέντων φορέων καθώς και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους τα στάδια που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος και απάντησε στα ερωτήματά τους σχετικά με την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις παρέστη αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του στα μέλη της αποστολής εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εν λόγω πρωτοβουλία τονίζοντας την σημασία και την συμβολή της στην ανάδειξη ,την ανάπλαση και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας των αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και ιδιαίτερα αυτού των Γιτάνων που ενδιαφέρει Ιδιαίτερα την περιοχή μας.


Read More »
Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν τα Γίτανα Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν τα Γίτανα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα - ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΩΛΗΤΗ

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018


Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας.

Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα,

τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr 


Read More »
Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα - ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΩΛΗΤΗ Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα - ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΩΛΗΤΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•    Δευτέρα (30-07-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
•    Τρίτη  (31-07-2018)  και  ώρες  από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 
•    Τετάρτη (01-08-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 
•    Πέμπτη  (02-08-2018)    και    ώρες    από     08:00  έως   15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 
•    Παρασκευή   (03-08-2018)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 
•    Κυριακή   (05-08-2018)   και    ώρες   από    08:00   έως   15:00  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή. Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Γιατί πρέπει να φοράμε κράνος και ζώνη - Του Τάσου Μώκα

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018

Καλοκαιρινές ημέρες, ημέρες ταξιδιών , διακοπών και διασκέδασης για όλους μας. 
Ένα από τα πράγματα που βασανίζουν την ελληνική κοινωνία κατά την διάρκεια των διακοπών είναι τα πολλά οδηγικά ατυχήματα (αν και υπάρχει σαφή μείωση σε αυτά στατιστικά τα τελευταία χρόνια). 
Αυτό έχει συμβεί λόγω της καλύτερης συμπεριφοράς μας στο δρόμο ή ότι φτιάχτηκαν επιτέλους οι δρόμοι μας; 
Αυτό φυσικά δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να το αξιολογήσω, αλλά θα ήθελα να σας πω την δική μου άποψη τι μπορεί να μας συμβεί εάν πάθουμε ένα μικρό ή ένα μεγάλο ατύχημα και τι δυσκολίες μπορεί να μας επιφέρει στις γνωστικές λειτουργίες ( σκοπός μου είναι η σκέψη ). 
Ανάλογα λοιπόν από το σημείο που θα πληγούμε (εγκεφαλικές βλάβες), θα έχουμε και τις ανάλογες εκπτώσεις στις γνωστικές λειτουργίες. 
Ένα από τα πρώτα πράγματα που στατιστικά θα πληγεί λόγω της πρόσκρουσης (ατύχημα), είναι ο μετωπιαίος λοβός ( περιοχή του μετώπου μας), που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της συνείδησης των πράξεων των ατόμων, για την κρίση τους σχετικά με δραστηριότητες της καθημερινότητας , τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τέλος για την επίγνωση του νοήματος συγκεκριμένων λέξεων που χρησιμοποιούνται από τα άτομα. 
Βλάβη στο μετωπιαίο λοβό σημαίνει εμφάνιση προβλημάτων στην κίνηση των μελών του σώματος , την εμφάνιση εμμονών, ανικανότητα στην έκφραση της γλώσσας καθώς και μεταβολές στη διάθεση(αντιδρούν υπερβολικά, π.χ. από την χαρά πηγαίνουν πολύ γρήγορα στην λύπη και το αντίθετο) ή (δυσκολίες στην κρίση και την αναστολή). 
Τα άτομα με ΚΕΚ πέρα από τις παραπάνω δυσκολίες, μπορεί να αντιμετωπίσουν: Διαταραχές μνήμης. Διαταραχές ομιλίας. Διαταραχές προσανατολισμού. Διαταραχές φωνής (δυσφωνίες). Διαταραχές μάσησης – κατάποσης (δυσφαγία). 
Επιπλέον μπορεί να προκύψουν διάφορα ιατρικά θέματα (π.χ. επιληψία, ορμονικές δυσκολίες κ.α.) 
1. Η πλειοψηφία των ασθενών που παραμένουν σε κώμα ένα μήνα μετά από κάκωση εγκεφάλου, ή θα ανανήψουν, ή θα πεθάνουν μέσα στον πρώτο χρόνο. Η ανάνηψη συνήθως συμβαίνει εντός τριών μηνών. Ένας στους τρεις ασθενείς που δεν «ξυπνά», θα πεθάνει μέσα σ’ αυτόν τον πρώτο χρόνο. 
2. Το Τραύμα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτων και αναπηρίας στα νέα άτομα. 
3. Δεν παρέχουμε πρώτες βοήθειες σε άτομα που έχουν υποστεί ατύχημα μέχρι να έρθουν οι αρμόδιοι (ΕΚΑΒ κτλ), γιατί μπορεί να δημιουργήσουμε περαιτέρω δυσκολίες. 
Αυτές είναι λίγες από τις πληροφορίες που μπορώ να σας παρέχω ώστε να γίνουμε πιο σκεπτόμενοι όταν οδηγούμε.
Είμαστε υπεύθυνοι για την δική μας ζωή, αλλά όχι για τη ζωή των οικείων. 
Θα πρέπει να αναλογιστούμε την ευθύνη μας ώστε να μην καθοριστεί η ζωή τους από εμάς….!!!


 
Read More »
Γιατί πρέπει να φοράμε κράνος και ζώνη - Του Τάσου Μώκα Γιατί πρέπει να φοράμε κράνος και ζώνη - Του Τάσου Μώκα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παράλληλης στήριξης για τα σχολικά έτη 2018-2012 από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018

Τρεις νέες προσκλήσεις για την παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παράλληλης στήριξης για τα σχολικά έτη 2018-2021 δημοσιεύτηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.

Πρόκειται για τις προσκλήσεις:

Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2018-2019», με συνολική δημόσια δαπάνη 1.823.125 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α..
Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το έτος 2018-2019, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η πράξη συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.

«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και παροχή υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2018-2019», με συνολική δημόσια δαπάνη 395.341 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α..
Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ, για το έτος 2018-2019, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΜΕΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου.
«Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία η/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα σχολικά έτη 2018-2021», με συνολική δημόσια δαπάνη 127.823 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας.
Η Πράξη αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχολικά έτη 2018-2021. Συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑμεΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π. από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό καθώς και των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο σχολικό περιβάλλον.

Η υποβολή προτάσεων ξεκινά στις 27/07/2018 και ώρα 08:00 και ολοκληρώνεται στις 24/08/2018 και ώρα 14:00.


Read More »
Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παράλληλης στήριξης για τα σχολικά έτη 2018-2012 από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παράλληλης στήριξης για τα σχολικά έτη 2018-2012 από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Βάτος από τη Μονή Σινά σε εξωκλήσι της Θεσπρωτίας...

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018
Βάτος από τη Μονή Σινά μεταφέρθηκε και φυτεύτηκε στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας. 
Και μαζί με αυτή κατασκευάστηκε ένα εικονοστάσι, όπου σε μαρμάρινη πλάκα είναι γραμμένες οι δέκα εντολές. 
Ο Μωυσής, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ήταν εξόριστος στην έρημο του Σινά για να αποφύγει την οργή του Φαραώ της Αιγύπτου. 
Έβοσκε τα πρόβατα του πεθερού του Ιοθόρ. 
Μια μέρα ο Μωυσής ευρισκόμενος στους πρόποδες του όρους Χωρήβ, στο βουνό του Θεού, αντιλαμβάνεται φλόγες στη βάτο. 
Η βάτος φλέγεται, αλλά δεν καίγεται. Σύμφωνα με την παράδοση στον τόπο της φλεγόμενης και μη καιόμενης βάτου κτίσθηκε η ιερά Μονή Σινά. 
Το θαυμαστό είναι ότι η βάτος φλέγεται, αλλά δεν καίγεται. 
Γιατί; 
Τούτο γίνεται για να ελκύσει ο Θεός την προσοχή του Μωυσή, γιατί πράγματι το φαινόμενο ήταν θαυμαστό και αξιοπρόσεκτο επί πλέον δε για να ακούσει ο Μωυσής με προσοχή τη φωνή του Θεού. 
Σύμφωνα με τον ιερό Χρυσόστομο η φλεγόμενη βάτος προεικόνιζε την Παναγία, η όποια μολονότι δέχτηκε εντός της το φοβερό πυρ της Θεότητας, εν τούτοις, κατά τρόπο θαυμαστό και υπερφυσικό, δεν κάηκε.


 
Read More »
Βάτος από τη Μονή Σινά σε εξωκλήσι της Θεσπρωτίας... Βάτος από τη Μονή Σινά σε εξωκλήσι της Θεσπρωτίας... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας κατά την συζήτηση για την οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Εκπόνηση Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας».

· Δεν συμφωνούμε με την άποψη που εξέφρασε και ο Δήμαρχος ότι το θέμα που συζητάμε σήμερα είναι τεχνικό ,για αυτό πρέπει να δεχθούμε τις απόψεις των τεχνοκρατών όπως αποτυπώνονται στην εισήγηση. Το όραμα μας, για το τι πόλη θέλουμε για μας και τα παιδιά μας, το κάτω από ποιές τι συνθήκες θα ζουν και θα εργάζονται οι κάτοικοι της πόλης ,είναι καθαρά πολιτικό θέμα. Οι τεχνοκράτες καλούνται να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους στην υλοποίηση του.

· Διαφωνούμε επίσης και με τον τρόπο που οργανώθηκε όλη αυτή η συζήτηση. Έπρεπε να συνεδριάσει πρώτα το Δ.Σ. να εκφράσει γνώμη, στην συνέχεια οι Μ.Φ. του τόπου και μετά να δοθεί πλατειά για διαβούλευση. Έτσι η συζήτηση θα ήταν συγκεκριμένη πάνω σε ένα σχέδιο. Η «Δημόσια Διαβούλευση» που έγινε διαδικτυακά και με τηλεφωνικές συνεντεύξεις μόνο κοινωνική συμμετοχή δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Επιδιώξατε μάλλον την «κοινωνική συνενοχή». (Τον δρόμο που χάραξε ο Γ. Παπανδρέου και επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ,φαίνεται ότι τον ενστερνίζεστε και εφαρμόζετε την «διαδικτυακή Δημοκρατία» των twitters και των gallops.) Ουσιαστική όμως συζήτηση δεν έγινε. Ούτε στο Δ.Σ. έγινε. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι όφειλαν, κατά την γνώμη σας, να καταθέσουν τις όποιες απόψεις τους στην «Δημόσια Διαβούλευση». Απόψεις φορέων, δημόσια κατατεθειμένες, όπως του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου δεν πάρθηκαν καν υπόψη.

· Όσον αφορά το περιεχόμενο τις εισήγησης. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ευχολόγιο για τους υπέρμαχους της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», μια το όραμα της πόλης μας θα υλοποιηθεί κατά κύριο λόγο από ιδιώτες με την βοήθεια των «ΕΣΠΑ». Προοπτική που η «Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει. (Να μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας βρίσκεται σε αυτό το χάλι επειδή διαχρονικά εξυπηρετούσε ιδιωτικά συμφέροντα.)

Επιτρέψτε μας ορισμένες παρατηρήσεις πάνω στην εισήγηση

· Σε μια πόλη όπου το 19,43% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι. Που η ανεργία από το 2001 έχει αυξηθεί κατά 61%. Όπου οι οικονομικά μη ενεργοί ανέρχονται στο 57,81% προτείνεται η μετακίνηση με αστική συγκοινωνία. Όταν αυτή γίνεται από το ΚΤΕΛ και με εισιτήριο 1,8 ευρώ η ελάχιστη διαδρομή. Πολύ καλές οι ιδέες για το δίκτυο μεταφοράς. Αλλά ποιος θα τις υλοποιήσει; Με τι χρήματα η επένδυση; Πως θα εξασφαλισθεί φθηνό εισιτήριο για τους εργαζόμενους;

· Προτείνεται η στην θέση της Λαϊκής αγοράς να γίνει χώρος στάθμευσης. Η Λαϊκή αγορά όμως που θα πάει; Το ίδιο προτείνεται επίσης για την θέση της κεντρικής παιδικής χαράς στα πλατάνια και να μεταφερθεί δίπλα στα γηπεδάκια του τένις. Εκεί δηλαδή που σχεδιάζει η ΟΛΗΓ Α.Ε. να κάνει μαρίνα.

· Προτείνεται η ελεγχόμενη στάθμευση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους. Καθαρά, κατά την γνώμη, μας εισπρακτικό μέτρο που δεν λύνει το πρόβλημα.

· Προτείνεται η πεζοδρόμηση της Εθνικής Αντίστασης στην αρχή μέχρι τη Ευαγγελιστρίας και αργότερα όλη. Σοβαρολογείτε ότι, χωρίς περιφερειακό δρόμο στην πόλη, μπορεί να γίνει αυτό; Δεν έχετε παρά το δοκιμάσετε για 10 μέρες και να δείτε τι θα γίνει στο κέντρο της πόλης όταν κλείσετε τον έναν από τους δύο δρόμους που εξυπηρετούνε εκτός από την κίνηση των ντόπιων και την κίνηση προς Αλβανία, υδατοκαλλιέργειας και αγροτικές καλλιέργειες.

· Προτείνεται να φύγουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης. Θα πρέπει όμως να μας πείτε και που θα πάνε. Αλλά και πως θα τα φθάνουμε όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε και πόσο θα κοστίσει αυτό. Έχουμε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης που με τα τελευταία μέτρα στέλνουν αναγκαστικά τους επισκέπτες της πόλης στα ιδιωτικά parking’s. Έχουμε και το παράδειγμα της Πάτρας όπου ο Δήμος οργάνωσε parking μακριά από το κέντρο. Οργάνωσε όμως και την μεταφορά των επισκεπτών από αυτό προς το κέντρο με ελάχιστη έως καθόλου οικονομική επιβάρυνση. Ουδέτερες λύσεις δεν υπάρχουν.

· Προτείνεται η πεζοδρόμηση της Εθνικής Αντίστασης και διάφορα έργα όπως ο ποδηλατοδρόμος σε χώρους που δεν ανήκουν στον Δήμο μας αλλά στην «χερσαία ζώνη» που ανήκει στην ΟΛΗΓ Α.Ε.

· Προτείνεται η μείωση των ρύπων που παράγουν τα πλοία και γενικά η χρήση του λιμένα. Να συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό ,ήδη σε ορισμένες περιοχές όπως το Γραικοχώρι και Λαδοχώρι η αιθάλη επικάθεται στα μπαλκόνια των σπιτιών, στα πνευμόνια των ανθρώπων δεν έχει ακόμα μετρηθεί. Για αυτό όμως το πρόβλημα δεν προτείνεται λύση από την εισήγηση. Ίσως επειδή ο μόνος τρόπος για λυθεί ,είναι ο Δήμος «να τα βάλλει» με τους εφοπλιστές για λογαριασμό των οποίων όμως δουλεύουν τόσο το κράτος, όσο και οι κυβερνήσεις του.

· Γενικά νομίζουμε ότι στην εισήγηση «μπαίνει το άλογο πίσω από το κάρο». Έχουμε την γνώμη ότι η πόλη μας έχει τα χάλια της. Δεν διαφέρει άλλωστε από την ανάπτυξη που έχουν όλες οι πόλεις στην Ελλάδα με την αντιπαροχή, εξυπηρέτηση συμφερόντων κλπ. Η κατάσταση δεν διορθώνεται με πεζοδρομήσεις και ελεγχόμενη στάθμευση. Για να βελτιωθεί στοιχειωδώς η κατάσταση ,είναι απαραίτητο .

1. Να κατασκευαστεί ο περιφερειακός δόμος της πόλης που έχει καταντήσει σαν της «Άρτας το γιοφύρι». Για αυτό χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα του και να οργανώσουμε αγωνιστικά την διεκδίκηση του.

2. Με τον ίδιο τρόπο να διεκδικήσουμε το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας . Την λεγόμενη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας που καμιά σχέση δεν έχει με το λιμάνι και είναι ζωτικός χώρος για την πόλη μας. Έχουμε κατά επανάληψη αναπτύξει τι θέση τόσο στο Δ.Σ. όσο και πλατειά. Το ίδιο έχουν κάνει και Μ.Φ. της πόλης. Η Δημοτική Αρχή όμως έχει προτιμήσει των δρόμο των παζαριών με την κυβέρνηση. Ο Δήμαρχος όταν φέρνει για παράδειγμα την Πάτρα, για να μας καθησυχάσει ότι το πρόβλημα λύνεται, καλό είναι να δει και με ποιόν τρόπο η Δημοτική της Αρχή παλεύει το ζήτημα.

Ο Δήμαρχος προφανώς επειδή δεν έχει επιχειρήματα να αντιπαραθέσει στην κριτική μας, είπε ότι η καταψήφιση της εισήγησης από την «Λαϊκή Συσπείρωση» οφείλεται στην αντίθεση μας προς τη Ε.Ε. Είναι αλήθεια ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι κατά αυτής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας κρατών, της Ε.Ε. Είναι αλήθεια ότι τα προγράμματα βιτρίνας και διαφήμισης της ιμπεριαλιστικής αυτής ένωσης, ότι τάχατες ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, τα καταψηφίζουμε. Ένα τέτοιο πιστεύουμε ότι είναι και το σημερινό. Ορισμένα προγράμματα τα αντιπαλεύουμε με όση δύναμη έχουμε ,όπως λ.χ. το ξεπούλημα του λιμανιού. Έργα όμως από προγράμματα που βοηθούν τον τόπο δεν έχουμε λόγο να τα αντιπαλεύουμε ,άλλωστε η χρηματοδότηση τους προκύπτει από την άγρια φορολόγηση των λαών της Ε.Ε..Έχουμε δε κατά καιρούς προτείνει τέτοια έργα όπως αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά κλπ. Για αυτό και σήμερα προτείνουμε την διεκδίκηση του περιφερειακού δρόμου της Ηγουμενίτσας και από προγράμματα της Ε.Ε. Ιδού ο η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα κ. Δήμαρχε.

Με αυτές τις σκέψεις καταψηφίζουμε την σημερινή εισήγηση.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας


Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Προγραμματισμένες προβολές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018Για τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψής σας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Αύγουστο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας», διάρκειας 40 λεπτών:

Πρόγραμμα προβολών
 • Πέμπτη, 02/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 05/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 07/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 09/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 11/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 14/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 16/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 19/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 21/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 23/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 25/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 28/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 30/08/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00). Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας 10 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 5 άτομα. Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.

Για τις προγραμματισμένες προβολές του Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Διοργάνωση: Δήμος Ηγουμενίτσας, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος


Read More »
Προγραμματισμένες προβολές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Προγραμματισμένες προβολές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Μετά το φθινόπωρο η καταγραφή της μειωμένης παραγωγής εσπεριδοειδών στη Θεσπρωτία - Συνάντηση του Γιόγιακα με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α.

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018


Ενημέρωση για τις ενέργειες που πρόκειται να αναληφθούν για την αντιμετώπιση της μειωμένης παραγωγής και της ακαρπίας στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας είχε ο Βασίλης Γιόγιακας σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας έδωσε τον φάκελο με τις επιστολές των τοπικών φορέων και τις υπογραφές των παραγωγών και ζήτησε την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταγραφή των απωλειών. Ο κ. Κουρεμπές ανέφερε ότι το θέμα παρακολουθείται ήδη από το υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. Ιωαννίνων και δεσμεύθηκε για τη σύνταξη φακέλου από τον Οργανισμό ώστε να διεκδικηθεί αποζημίωση των παραγωγών από πόρους του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Σχετικά με την καταγραφή της παραγωγής και τη σύγκρισή της με τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αποδειχθεί μείωση κατά τουλάχιστον 30%, σημείωσε ότι αυτή μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της φετινής συγκομιδής και αφού συσταθούν οι προβλεπόμενες μικτές επιτροπές από την περιφερειακή υπηρεσία του ΕΛ.Γ.Α. και τη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας. 


 
Read More »
Μετά το φθινόπωρο η καταγραφή της μειωμένης παραγωγής εσπεριδοειδών στη Θεσπρωτία - Συνάντηση του Γιόγιακα με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Μετά το φθινόπωρο η καταγραφή της μειωμένης παραγωγής εσπεριδοειδών στη Θεσπρωτία - Συνάντηση του Γιόγιακα με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Τα Σύβοτα «κερνάνε Ήπειρο»

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018

Μετά την Πάργα παίρνουν σειρά τα Σύβοτα.. 
Και για ένα τριήμερο «κερνάνε Ήπειρο»!

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, διοργανώνουν έκθεση με τοπικά προϊόντα. Με προϊόντα της Ηπειρωτικής γης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα Σύβοτα (στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας) από 27 έως 29 Ιουλίου 2018.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών και στα πλαίσια μιας δυναμικής και εξωστρεφούς πολιτικής ανάδειξης της πλούσιας παραγωγής της Ηπειρωτικής Γης αναλαμβάνει από κοινού με τους παραγωγούς τη διοργάνωση εκθέσεων με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η συγκεκριμένη έκθεση.


 
Read More »
Τα Σύβοτα «κερνάνε Ήπειρο» Τα Σύβοτα «κερνάνε Ήπειρο» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

O ΝΕΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018Με μία εντελώς νέα και φρέσκια προσέγγιση, ο νέος δικτυακός τόπος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι έτοιμος για να προσφέρει στους χρήστες μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία!

Πληκτρολογώντας iekdelta360.gr οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον και να ενημερωθούν σχετικά με τις 360ο υπηρεσίες που προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ:
12 τομείς σπουδών με 83 ενεργές ειδικότητες ΙΕΚ
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 με ταχύρυθμα προγράμματα, προγράμματα εργαζομένων, δυνατότητες ΛΑΕΚ και Voucher
Ετήσια Προγράμματα Εξειδίκευσης Αποφοίτων
Διεθνείς Πιστοποιήσεις LRN

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις δραστηριότητες και τις παροχές του Εκπαιδευτικού Ομίλου, μέσα από την ανανεωμένη ενότητα των Νέων, αλλά και την νεοσύστατη ενότητα #DeltaExperience!

Ο δικτυακός τόπος iekdelta360.gr δημιουργήθηκε με βάση τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στο web development και web design από την εξειδικευμένη εταιρία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαδικτύου Darkpony Internet Services και με την εικαστική επιμέλεια της RED Design Consultants.


Read More »
O ΝΕΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ O ΝΕΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Μάθετε τα πάντα για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018


Κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, σεξουαλικό προσανατολισμό, ασθένεια, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τόπο κατοικίας, νομική κατάσταση, οικονομική κατάσταση ή ασφαλιστική κάλυψη έχει δικαίωμα στην υγεία και αξίωση από το κράτος να του εξασφαλίσει την προστασία του.

Η έλλειψη ενός οργανωμένου Δημόσιου Συστήματος υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα μας αποτέλεσε κρίσιμο παράγοντα για τη δημιουργία των περισσοτέρων από τις παθογένειες και στρεβλώσεις του Συστήματος Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας στην προσπάθειά του να μειώσει τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας και σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει περάσει σε μια στρατηγικής σημασίας μεταρρύθμιση για την ΠΦΥ μέσα από τη δημιουργία των ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας). Η βασική καινοτομία της Μεταρρύθμισης συνίσταται στην θέσπιση δύο επιπέδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πρώτο επίπεδο ΠΦΥ θα λειτουργούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ενώ στο δεύτερο επίπεδο τα Κέντρα Υγείας και οι λοιπές Μονάδες ΠΦΥ.

Βασικό ρόλο στη φιλοσοφία του νέου συστήματος της ΠΦΥ διαδραματίζει η εστίαση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και πολιτισμικών περιορισμών στην πρόσβαση. Διοικητικά οι ΤΟΜΥ θα υπάγονται απευθείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Τι είναι οι ΤΟΜΥ

Οι ΤΟΜΥ είναι Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που στελεχώνονται από μια ολιγομελή διεπιστημονική ομάδα υγείας. Οι μονάδες αυτές αποτελούν το νέο «κύτταρο» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), γύρω από τις οποίες οργανώνεται εκ νέου ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Βασική αποστολή τους είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ΠΦΥ στον πληθυσμό ευθύνης τους (10.000 – 12.000 άτομα). Οι πολίτες, που ανήκουν στον πληθυσμό ευθύνης της ΤΟΜΥ, εγγράφονται στη σχετική λίστα. Οι μονάδες έχουν την ευθύνη για τη διασφάλιση προσβασιμότητας και συνέχειας της φροντίδας, καθώς και για την παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής και ποιοτικής ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας. Οι ΤΟΜΥ εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού. Η δέσμη παρεχόμενων υπηρεσιών έχει ως πυρήνα τις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας στον υγιή πληθυσμό, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με βαρύτητα στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και υπηρεσίες που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως εμβολιασμούς, κατ’ οίκον φροντίδα, κ.ά.

Γιατί ομάδες υγείας και όχι μεμονωμένοι γιατροί;Οι Οικογενειακοί Γιατροί είναι μεν οι πιο κατάλληλοι να αναλάβουν το σημαντικό έργο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά η διεπιστημονική διαχείριση της υγείας ενός πληθυσμού απαιτεί γνώσεις ενός ευρύτερου φάσματος, που αφορά τη δημόσια υγεία, το βιοψυχοκοινωνικό πλαίσιο, τον οικογενειακό προγραμματισμό κ.ά. Η αποτελεσματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν βασίζεται αποκλειστικά στην ιατρική επιστήμη και για τον λόγο αυτό πρέπει να παρέχεται από καλά συντονισμένες ομάδες επαγγελματιών υγείας. Τέτοιου είδους ομάδες είναι πιο πιθανό να επιτύχουν τη συνέχεια στη φροντίδα και μια στενή σχέση με την κοινότητα.

Οι ΤΟΜΥ στελεχώνονται από διεπιστημονική ομάδα έως 12 μελών, αποτελούμενη από:

• 4 Γενικούς Γιατρούς ή Παθολόγους

• 1 Παιδίατρο

• 2 Νοσηλευτές και 2 Επισκέπτες Υγείας

• 1 Κοινωνικό Λειτουργό

• 2 Διοικητικούς ΥπαλλήλουςΟ στόχος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ΥγείαςΣτόχος της ΠΦΥ είναι να προωθήσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ νέου θεμελίωση του κοινωνικού κράτους. Ιδιαίτερα στοχεύει στην επίλυση των βασικότερων στρεβλώσεων που αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας:

• τον κατακερματισμό της φροντίδας
• την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού προαγωγής και πρόληψης
• τη συνταγογραφική αντιμετώπιση των νοσημάτων
• την έμμεση συγκέντρωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εμποδίων στην πρόσβαση και την επιβάρυνση της λειτουργίας των νοσοκομείων
• τη στροφή των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων για περιστατικά πρωτοβάθμιας περιπατητικής φροντίδας, ως λύση ανάγκης
• την αύξηση των ίδιων δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που οφείλεται στην προκλητή ζήτηση, την παθητική ιδιωτικοποίηση και τη διόγκωση του φαινομένου των παράτυπων πληρωμών
• την απαξίωση των δημόσιων δομών υπηρεσιών υγείας, μέσα από τη συνεχή μείωση της δημόσιας δαπάνης για την υγεία με την παράλληλη εκροή ανθρώπινου δυναμικού εκτός του συστήματος, λόγω της ίδιας της απαξίωσης.

Ποια θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες;

Ο πολίτης έχει ελεύθερη επιλογή γιατρού καθώς αυτή δεν καταργείται. Θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα, απεριόριστα και δωρεάν τους οικογενειακούς γιατρούς, στη λίστα των οποίων θα είναι εγγεγραμμένοι.

Η εγγραφή στη λίστα μιας ΤΟΜΥ διευκολύνει τους πολίτες δημιουργώντας ένα σαφές και ρητό σημείο πρώτης επαφής με το Σύστημα Υγείας. Στις ΤΟΜΥ θα απευθύνονται όλοι οι πολίτες χωρίς να χρειαστεί να αναζητούν μόνοι τους τις κατάλληλες και διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας.

Ο Οικογενειακός γιατρός θα είναι ο «πλοηγός» του μέσα στο Σύστημα Υγείας, ενημερώνοντάς τον, φροντίζοντας τον σε τακτική βάση και διευκολύνοντας την πρόσβασή του σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.Read More »
Μάθετε τα πάντα για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (+ΒΙΝΤΕΟ) Μάθετε τα πάντα για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Για κυρώσεις προειδοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας τους ιδιώτες που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται στη λήψη μέτρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την Δ/νση Περιβάλλοντος 2665021150 & 159


 
Read More »
Για κυρώσεις προειδοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας τους ιδιώτες που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους Για κυρώσεις προειδοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας τους ιδιώτες που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δώσε το φάρμακο που δεν χρειάζεσαι

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας κάνει έκκληση στην ευαισθησία των συνανθρώπων του για στήριξη και βοήθεια σε συνδημότες μας, που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και χρειάζονται φάρμακα.

Λόγω της άμεσης ανάγκης, ζητούμε φάρμακα για:
αρτηριακή υπέρταση
 • χοληστερίνη
 • οστεοπόρωση
 • σακχαρώδη διαβήτη
 • άγχος
 • αντιβιοτικά
 • για πρόληψη εμφράγματος
 • Alzheimer
 • αντιφλεγμονώδη
 • ίλιγγο
 • διουρητικά
 • θεραπεία άσθματος

Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε κι εφόσον δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους, καθημερινά 7:00–15:00 στα γραφεία του (κτήριο ΕΙΝ, παλιά Μαθητική Εστία, τηλ 2665024245).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Facebook page: www.facebook.com/kfIgoumenitsas/


 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δώσε το φάρμακο που δεν χρειάζεσαι Δήμος Ηγουμενίτσας: Δώσε το φάρμακο που δεν χρειάζεσαι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Εν συντομία ο «Κλεισθένης» για τις δημοτικές εκλογές - Του Σταύρου Κωστάρα

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018


Ο «Κλεισθένης» ήρθε στις δημοτικές εκλογές με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον «Καλλικράτη». Παρακάτω μερικές από τις κυριότερες επισημάνσεις που διαφοροποιούν ή όχι τα ισχύοντα!
- Εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιες εκλογικές περιφέρειες (δημοτικές ενότητες) και οι εκλεγόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι σε αυτές δεν αλλάζουν, αφού ισχύουν τα πληθυσμιακά δεδομένα της απογραφής του 2011.
- Ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα περιλαμβάνονται σε κάθε ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εκλεγομένων στον οικείο δήμο, με δυνατότητα προσαύξησης 30% επί των εκλεγομένων σε κάθε εκλογική περιφέρεια και ένας ακόμη επιπλέον στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν λιγότερους από 5 δημοτικούς συμβούλους. Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων του άλλου φύλλου πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%.
- Οι εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν από 5 συμβούλους και άνω μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια. Οι κάτοικοι των εκλογικών περιφερειών που εκλέγουν λιγότερους από 5 δημοτικούς συμβούλους 1 σταυρό σε έναν υποψήφιο της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια.
- Οι τοπικές κοινότητες οι οποίες που έχουν πλέον των 300 κατοίκων θα εκλέγουν τοπικά συμβούλια των οποίων τα μέλη αυξάνονται σε σχέση με το πρότερο καθεστώς. Από 301 έως 2.000 θα είναι 5μελή, από 2.001 έως 10.000 7μελή, από 10.001 έως 50.000 11μελή και από 50.001 και άνω 15μελή.
- Όλες οι υπόλοιπες κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων εκλέγουν μόνο τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας με ενιαίο ψηφοδέλτιο, όλων των μεμονωμένων υποψηφίων.
- Οι υποψήφιοι σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων που εκλέγουν τοπικά συμβούλια, (πληθυσμός πλέον των 300 κατοίκων), που πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε ψηφοδέλτιο είναι από 5 έως 8 για τα 5μελή τοπικά συμβούλια, από 7 έως 9 για τα 7μελή, από 11 έως 14 για τα 11μελή και από 15 έως 20 για τα 15μελή τοπικά συμβούλια. Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων του άλλου φύλλου, για τα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%.
- Για τα τοπικά συμβούλια που αποτελούνται από περισσότερα από 7 μέλη οι ψηφίζοντες έχουν δικαίωμα να βάζουν 2 σταυρούς ενώ για τα 5μελή μόνο 1 σταυρό.
- Για τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων των τοπικών συμβουλίων (πληθυσμός άνω των 300 κατοίκων) δεν απαιτείται σταυρός και οι υποψήφιοι πρόεδροι κοινότητας των συνδυασμών αυτών θεωρείται ότι λαμβάνουν όλες τις ψήφους του συνδυασμού.
- Για τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με πληθυσμό έως τριακοσίους (300) κατοίκους, για τους οποίους υφίσταται ενιαίο ψηφοδέλτιο, οι κάτοικοι των κοινοτήτων αυτών μπορούν να βάζουν 1 μόνο σταυρό στον υποψήφιο της αρεσκείας τους.
- Πλέον οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων των κοινοτήτων γίνονται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, με αποτέλεσμα να αποδεσμεύονται από τα κεντρικά ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Η δε ψηφοφορία γίνεται σε ξεχωριστή κάλπη.
- Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος θα πρέπει ο συνδυασμός του να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων (50% +1 ψήφο) από την πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας. Αν δεν συμβεί αυτό τότε η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στην αρχική εκλογική διαδικασία.
- Για τις εκλογές αυτές ισχύει η απλή αναλογική στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων. Το εκλογικό μέτρο, που προκύπτει από τα έγκυρα ψηφοδέλτια διαιρούμενα με τον συνολικό αριθμό εδρών των εδρών του δήμου, καθορίζει από τον πρώτο γύρο τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που εκλέγει η κάθε παράταξη.
- Μετά την κατανομή των εδρών σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο, εκλέγονται οι υποψήφιοι του συνδυασμού που έχουν τους περισσότερους σταυρούς σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
- Στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες την έδρα την παίρνει ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός στην περιφέρεια αυτή.
- Πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας που έχει πάνω από 300 κατοίκους εκλέγεται ο επικεφαλής ενός από τους δύο πρώτους συνδυασμούς με ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων της κοινότητας, η οποία διεξάγεται την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου της δημοτικής περιόδου.
- Πρόεδρος κοινότητας που έχει πληθυσμό κάτω από 300 κατοίκους εκλέγεται ο υποψήφιος που θα πάρει τους περισσότερους σταυρούς στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.
- Αντιδήμαρχοι μπορούν να ορίζονται και από την αντιπολίτευση αν όμως το εγκρίνει η πλειοψηφία των μελών της παράταξης στην οποία ανήκει ο προτεινόμενος.
- Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται υποχρεωτικά από την παράταξη του δημάρχου. Άλλος υποψήφιος μπορεί να εκλεγεί μόνον αν συγκεντρώσει τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
- Επιτρέπεται η προσχώρηση δημοτικού συμβούλου σε άλλη παράταξη αν αυτή εγκριθεί από τα 2/3 των μελών της παράταξης στην οποία προσχωρεί.
- Δύο ή και περισσότερες παρατάξεις μπορούν να συνενωθούν σχηματίζοντας νέα παράταξη αν συμφωνήσει και υπογράψει το σύνολο των μελών των παρατάξεων.

Σταύρος Κωστάρας


 
Read More »
Εν συντομία ο «Κλεισθένης» για τις δημοτικές εκλογές - Του Σταύρου Κωστάρα Εν συντομία ο «Κλεισθένης» για τις δημοτικές εκλογές - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 39χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018


Στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού ηλικίας 39 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν οκτώ (08) ακόμη πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 39χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 39χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Σελίδες