Aποχαιρετισμός στην Ουρανία Εξάρχου-Μασούρα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Aποχαιρετισμός στην Ουρανία Εξάρχου-Μασούρα


Λόγια καρδιάς!

Ουρανία μου,
αγαπημένη μου ξαδέρφη,
αδερφή μου!
Τώρα που φεύγουν τα χελιδόνια,
σου ζήτησα χελιδόνα μου
να μη φύγεις.
Αλλά εσύ, άνοιξες τις φτερούγες σου και πέταξες σ' άλλους ουρανούς, εκεί, που δεν υπάρχει πόνος, λύπη και στεναγμός!
Περπάτησες σ' αυτή τη γη, με τον Βασίλη σου, το δρόμο τον καλό,
το δρόμο της προσφοράς.
Τώρα, χωρίστηκες από τον σύντροφο σου, που με αυτοθυσία τον φρόντισες για χρόνια, στη δύσκολη αρρώστια του, που τον οδήγησε σε σκοτεινούς κόσμους!
Κι όμως, μέσα στα σκοτάδια του
μυαλού του, ρωτούσε, πού είναι η Ουρανία;
Όταν έφευγες για το νοσοκομείο,
σε κοίταξε και σου είπε, εγώ
σ' αγαπάω εσένα, λες και
διαισθάνθηκε το "φευγιό" σου!
Έζησες Ουρανία μου, μια όμορφη ζωή με αγάπη και κατανόηση.
Απέκτησες την Ελβίρα και τον
Χρήστο σου, που τα καμάρωνες
για την πορεία τους στη ζωή, παιδιά ζηλευτά στην κοινωνία!
Χάρηκες τα εγγόνια σου, τη Λυδία
και τον Βασίλη.
Όπου υπηρέτησες σαν δασκάλα,
εκτός από γνώσεις, χάριζες και αγάπη! Τί να πω για το "Ειδικό Σχολείο" Ηγουμενίτσας;
Έδωσες την ψυχή σου και σε λάτρευαν τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους!
Τα χειροτεχνήματα σου θαυμαστά!
Χρυσά τα χέρια σου, χρυσή και η καρδιά σου!
Πόσα δεν έχω να θυμηθώ
από τα παιδικά μας χρόνια!
Μαζί με την Ανθούλα, είμασταν
οι πιο αγαπημένες ξαδέρφες
σ' ολόκληρο το χωριό!
Παίζαμε με τις ώρες και συναγω-
νιζόμασταν στο κέντημα και
Στ' άλλα εργόχειρα!
Σε γιορτές, πανηγύρια, γάμους,
γεννητούρια, πάντα μαζί!
Μεγαλώσαμε, κάναμε οικογένειες, αλλά η αγάπη μας
έμεινε αναλλοίωτη στο χρόνο!
Τώρα, έφυγες βιαστικά, ενώ
είχες πολλά ακόμη να δώσεις.
Άφησες αγαπημένα πρόσωπα.
Τον Βασίλη σου, που είμαι σίγουρη
ότι θα ρωτάει πάντα, πού είναι
η Ουρανία;
Αφήνεις τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, τ' αδέρφια σου
και ειδικά τη Ρέα, που εκτός από
αδερφή, σε είχε και μάνα!
Αλλά αφήνεις κι όλους εμάς,
συγγενείς και φίλους, που σε
αγαπούσαμε.
Θα συναντήσεις τους γονείς σου, τον αδερφό σου τον Παντελή
και πόσα ξαδέρφια, με αρχηγό
τον Τάκη μου, που θα οργανώσει
ξαδερφικά ανταμώματα,
όπως κάναμε πάντα!
Καλή μου Ουρανία, δεν θέλω
να πιστέψω το χαμό σου!
Σου εύχομαι καλό ταξίδι στον
παράδεισο κι εμείς θα σε θυμόμαστε πάντα και θα μιλάμε
στα ανταμώματα μας, σαν να είσαι
παρούσα!
Και να ξέρεις, για σένα, το καντηλάκι της καρδιάς μου,
θα το 'χω πάντα αναμμένο!!!
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα σου!

Η ξαδέρφη σου Λενίτσα
Ελένη Κύρκου- Σαφάκα
Read More »
Aποχαιρετισμός στην Ουρανία Εξάρχου-Μασούρα Aποχαιρετισμός στην Ουρανία Εξάρχου-Μασούρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Αλαλούμ με τις επιδοτήσεις των αγροτών και στο βάθος… πολιτική κρίση μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Αλαλούμ με τις επιδοτήσεις των αγροτών και στο βάθος… πολιτική κρίση μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείου


Την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου, η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες πληρωμές.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόφαση αυτή, έχει σχέση εκτός από τις δυσλειτουργίες στην τελευταία πληρωμή και με έγγραφα διοικητικών αρχών που έχουν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα τα οποία εκθέτουν τον Οργανισμό – και κατ’ επέκταση τη χώρα- εντός κι εκτός συνόρων.
Υπάρχει όμως και πρόσφατη προιστορία

Αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε αφήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη Δράμα στα μέσα του Οκτώβρη, ο οποίος όλο νόημα δήλωνε ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.

Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥπΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο». Μάλιστα, είχε ανακοινώσει διαφάνεια, καλύτερη οργανωτική δομή και σεβασμό στα χρήματα των αγροτών σε ότι αφορά τη λειτουργία του

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως είχε δηλώσει ότι «ενώ ήταν άριστη η κατεύθυνση για ένταξη στο gov.gr, στη συνέχεια δεν έγιναν τα βήματα που έπρεπε, από τον Οργανισμό», ανακοινώνοντας ότι με διατάξεις που θα φέρει θα καταργηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούν δεύτερες πλατφόρμες ορισμένα ΚΥΔ.

«Οι διπλοχρεώσεις σε βάρος των αγροτών θα τελειώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Read More »
Αλαλούμ με τις επιδοτήσεις των αγροτών και στο βάθος… πολιτική κρίση μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείου Αλαλούμ με τις επιδοτήσεις των αγροτών και στο βάθος… πολιτική κρίση μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Αισιόδοξα μηνύματα από την Ειδική Προωθητική Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ηπείρου στη Βουδαπέστη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Αισιόδοξα μηνύματα από την Ειδική Προωθητική Εκδήλωση
τουριστικής προβολής της Ηπείρου στη Βουδαπέστη

Την 4η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών, πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, η Περιφέρεια στο πλαίσιο του έργου Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Έλληνας Πρέσβης στην Ουγγαρία κ. Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Δούκας Μαρινόπουλος, η Επιτετραμμένη κα Δέσποινα Τζανακάκη και η Προϊσταμένη της υπηρεσίας ΕΟΤ σε Αυστρία & Ουγγαρία κ. Σταυρούλα Σκαλτσή.

Ο Πρέσβης κ .Εμ. Αποστολάκης, στον χαιρετισμό του μίλησε με ενθουσιασμό για την Ήπειρο και τα «κρυμμένα μυστικά της», έκανε ειδική αναφορά στη φιλοξενία των κατοίκων, την δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να συνδυάσει διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα, δήλωσε λάτρης του πολιτισμού, της φύσης και της αυθεντικής ομορφιάς των παραδοσιακών οικισμών αλλά και της τοπικής κουζίνας. Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί την Περιφέρεια Ηπείρου για την στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρουσίαση του προορισμού στην πολλά υποσχόμενη Ουγγρική αγορά.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Φώτιος Φώτης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες και αναφέρθηκε στις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος στους επισκέπτες της, καλώντας τους Ούγγρους να την εντάξουν στα τουριστικά πακέτα που προφέρουν στους πελάτες τους. «Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τι προσφέρει ο τόπος μας σε κάθε επισκέπτη που θέλει να ζήσει μια μοναδική εμπειρία διακοπών, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι κοινές αξίες που μοιραζόμαστε θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης.

Η Προϊσταμένη του ΕΟΤ κ. Στ. Σκαλτσή από την πλευρά της, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από την επίσκεψη της στην Ήπειρο, έναν εξαιρετικό προορισμό για διακοπές, τον οποίο περιέγραψε ως «απρόσμενα όμορφο και εντυπωσιακό κάθε εποχή του χρόνου, που καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος Τουριστικών Γραφείων καθώς και κορυφαία στελέχη των δύο μεγαλύτερων Τουριστικών Πρακτόρων της Ουγγαρίας (IBUSZ και APOLLON), καθώς και δημοσιογράφοι ΜΜΕ της Βουδαπέστης.

Την παρουσίαση της «Ηπείρου των 4 εποχών» ενός προορισμού που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έκανε ο κ. Αντώνης Ζυγούρης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, μίλησε για τις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, την άνετη κι ασφαλή πρόσβαση μέσω των δυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου, καθώς και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρονται στους επισκέπτες. Επίσης, παρουσίασε ενδεικτικά τριήμερα και εβδομαδιαία πακέτα διακοπών που συνδυάζουν διαδρομές και δραστηριότητες σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Ελληνικές γεύσεις βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι και οι οποίες συνοδεύτηκαν από εξαιρετικά Ηπειρώτικα κρασιά. Ακολούθησαν B2B συναντήσεις μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων , των εκπροσώπων της Περιφέρειας και του εκπροσώπου των ξενοδόχων της Ηπείρου, από τις οποίες αποτυπώνεται το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ουγγαρία για την Ήπειρο.

Οι προσκεκλημένοι ευχαρίστησαν τα μέλη της αποστολής της Ηπείρου για την εξαιρετική φιλοξενία και παρουσίαση. Επικεφαλής ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Φώτης Φώτιος, με συντονίστρια την Ειδική Σύμβουλο της Περιφέρειας Αρετή Στασινού.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ευχαριστεί την υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας & Ουγγαρίας ,ιδιαίτερα την κα
Σταυρούλα Σκαλτσή, για την συνεργασία και την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Read More »
Αισιόδοξα μηνύματα από την Ειδική Προωθητική Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ηπείρου στη Βουδαπέστη Αισιόδοξα μηνύματα από την Ειδική Προωθητική Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ηπείρου στη Βουδαπέστη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ένα παιδάκι σε χωριό τίμησε με λίγα λουλούδια τους νεκρούς του '40

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ένα παιδάκι σε χωριό τίμησε με λίγα λουλούδια τους νεκρούς του '40


Ένα μικρό παιδί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας τίμησε με λίγα λουλούδια τους νεκρούς στο έπος του 1940, κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων.

Το χειροκρότημα και η συγκίνηση των παρευρισκόμενων ήταν εκδήλωση αυθόρμητων συναισθημάτων.

Όπως τόνισε ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος η αγάπη προς την Πατρίδα είναι αρετή και συνάμα καθήκον και η νέα γενιά οφείλει να έχει καθοριστικό ρόλο σ' αυτό. Ο υγιής πατριωτισμός δεν είναι επιλήψιμος.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς, ποιο είναι το νόημα της 28ης Οκτωβρίου. Είναι η ημέρα, που απέδειξε ο Ελληνισμός ότι συνεχίζει την ένδοξη παράδοση της φιλοπατρίας των αρχαίων προγόνων.

Αν και πέρασαν από τότε ογδόντα τρία ολόκληρα χρόνια, εκείνο το το αλησμόνητο φθινοπωρινό πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στέκει ολόϊδο στην οθόνη της φυλής.

"Όχι" βροντολάλησαν οι βουνοκορφές. "΄Οχι έγραψε το κύμα στα δαντελένια ακρογιάλια και με την ίδια επωδό ξεχύθηκε ο λαός στους δρόμους.
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ένα παιδάκι σε χωριό τίμησε με λίγα λουλούδια τους νεκρούς του '40 ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ένα παιδάκι σε χωριό τίμησε με λίγα λουλούδια τους νεκρούς του '40 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο


Συνελήφθησαν χθες (29-10-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι ημεδαποί συνελήφθησαν στο πλαίσιο διερεύνησης εκατέρωθεν καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες, νωρίτερα, ο ένας επιτέθηκε και τραυμάτισε τον άλλον με μαχαίρι, ενώ ο δεύτερος του προξένησε σωματική βλάβη, λόγω προηγούμενων προσωπικών διαφορών.

Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου στη συνέχεια αποχώρησαν, οπότε και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων των ΕΛΤΑ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων των ΕΛΤΑ


Την επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων των ΕΛΤΑ που οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν σε κλείσιμο ζητά το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος, προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών.

Αναλυτικά:
«Το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει προχωρήσει σε μία «καταιγίδα» κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλες τις περιοχές. Μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη επιδιώκει να έχουν κλείσει 141 καταστήματα από τα 578 που λειτουργούσαν στις αρχές του έτους και τα οποία απασχολούσαν εκατοντάδες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην αναδιοργάνωση του δικτύου τους και τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, πρόκειται, όπως τονίζεται, για ένα "φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού", το οποίο στόχο έχει να ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία των ΕΛΤΑ και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες των κατοίκων που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα ταχυδρομικά καταστήματα, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κτλ.

Ο λαός των περιοχών που κλείνουν τα Ταχυδρομικά Καταστήματα είναι ανάστατος, καθώς βλέπει ότι η περιοχή που ζει και εργάζεται να υποβαθμίζεται και η καθημερινότητά του γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Συγκεκριμένα, η ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους μικροεπαγγελματίες των περιοχών που κλείνουν τα Καταστήματα ΕΛΤΑ είναι δεδομένη, με βάση και τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως οι αποστάσεις, το οδικό δίκτυο, η αραιή ή ανύπαρκτη συγκοινωνία, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων. Ήδη οργανώνονται κινητοποιήσεις από τους κατοίκους των περιοχών αυτών, όπως στην Κάντανο στα Χανιά και στην Επισκοπή Χερσονήσου.

Εκτός από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, καθώς το εργασιακό μέλλον τους είναι ρευστό και έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν οι συμβασιούχοι και οι "ενοικιαζόμενοι" εργαζόμενοι.

Στο επίκεντρο των αναδιαρθρώσεων στα ΕΛΤΑ βρίσκεται η αντιδραστική λογική του κόστους - οφέλους για την διασφάλιση της κερδοφορίας τους, για να καταστούν ελκυστικά είτε για την είσοδο Στρατηγικού Επενδυτή, είτε για την ιδιωτικοποίηση τους.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια κλπ., που διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι οι μετοχές των ΕΛΤΑ έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο, πρέπει όχι μόνο να πάρει θέση αλλά και να παρέμβει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία όλων των παραπάνω καταστημάτων που οδηγούνται στο κλείσιμο, για να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες για προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.»

Read More »
Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων των ΕΛΤΑ Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων των ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός που αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός που αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών


Συνελήφθη χθες (29-10-2023) το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσαν:

· ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων για διακεκριμένες κλοπές,

· καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με ποινή κάθειρξης 8 ετών για διακεκριμένες κλοπές και

· καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός που αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών Συνελήφθη αλλοδαπός που αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Παραμυθίας Σεραπίων | “Συ­νε­νώ­σα­τε τίς προ­σευ­χές σας στόν Τρι­α­δι­κό Θε­ό γι­ά ἐ­μέ­να τόν ἀ­νά­ξι­ο δοῦ­λο Του”

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Παραμυθίας Σεραπίων | “Συ­νε­νώ­σα­τε τίς προ­σευ­χές σας στόν Τρι­α­δι­κό Θε­ό γι­ά ἐ­μέ­να τόν ἀ­νά­ξι­ο δοῦ­λο Του”

Το κείμενο της ομιλίας του κατά την χειροτονία του

Δό­ξαν, εὐ­χα­ρι­στί­αν καί προ­σκύ­νη­σιν ἀ­να­πέμ­πω εἰς τόν Τρι­σά­γι­ον Θε­όν, τόν Πα­τέ­ρα, τόν Υἱ­όν καί τό Ἅ­γι­ον Πνεῦ­μα, δι­ό­τι τήν ἱ­ε­ρή αὐ­τή στιγ­μή ἵ­στα­μαι ἐ­νώ­πι­ον τοῦ ἱ­ε­ροῦ Θυ­σι­α­στη­ρί­ου, προ­σμέ­νον­τας νά λά­βω τήν ἀ­πο­στο­λι­κή χά­ρη τῆς Ἀρ­χι­ε­ρω­σύ­νης καί νά κα­τα­στῶ Ἐ­πί­σκο­πος καί Ποι­μέ­νας, προ­ε­στώς τῆς Εὐ­χα­ρι­στί­ας, ἀλ­λά καί δι­ά­κο­νος καί πο­δη­γέ­της τοῦ Λα­οῦ τοῦ Θε­οῦ, κα­θι­στά­με­νος ταυ­το­χρό­νως κοι­νω­νός τοῦ Μυ­στη­ρί­ου τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας καί τῆς Ἀ­πο­στο­λι­κό­τη­τος.

Δι­ά τοῦ­το, πρό πάν­των, «ἐν ὕ­μνοις εὐ­χα­ρί­στοις δο­ξο­λο­γῶ καί γε­ραί­ρω τό ἄ­με­τρον ἔ­λε­ος» καί τήν ὑ­πέρ­με­τρον εὐ­σπλαγ­χνί­αν τοῦ ἐν Τρι­ά­δι Θε­οῦ δι­ά τά πε­ρί τήν ἐ­λα­χι­στό­τη­τά μου τε­λού­με­να, ἀ­πο­κο­ρύ­φω­μα τῶν ὁ­ποί­ων ἀ­πο­τε­λεῖ τού­τη ἡ ὥ­ρα, κα­τά τήν ὁ­ποί­α μέ κα­λεῖ ἡ ἀ­γά­πη τοῦ K­υ­ρί­ου ἡ­μῶν Ἰ­η­σοῦ X­ρι­στοῦ νά ζή­σω τήν κο­ρύ­φω­ση τῆς προ­σω­πι­κῆς μου Πεν­τη­κο­στῆς καί νά ἀ­νέλ­θω στό Θα­βώρ τοῦ Ἐ­πι­σκο­πι­κοῦ ἀ­ξι­ώ­μα­τος.

Τό Πα­νά­γι­ο Πνεῦ­μα, τό ὁ­ποῖ­ο, ὡς φῶς καί ζω­ή καί ζῶ­σα πη­γή νο­ε­ρά, «ἔ­θε­το ἐ­πι­σκό­πους ποι­μαί­νειν τήν Ἐκ­κλη­σί­αν τοῦ Κυ­ρί­ου»[2], κα­τέρ­χε­ται καί εἰς ἐ­μέ τόν ἁ­μαρ­τω­λό γι­ά νά μέ κα­τα­στή­σει ἄ­ξι­ο μι­μη­τή τοῦ Ἀρ­χι­ποί­με­νος Χρι­στοῦ καί μέ­λος τοῦ Ἁγί­ου Χο­ροῦ τῶν θε­ο­κι­νή­των Ἀ­πο­στό­λων, τῶν ἐμ­πνευ­στῶν τῶν Ἐ­πι­σκό­πων τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας, τῶν παγ­χρύ­σων στο­μά­των τοῦ Λό­γου καί τῆς θεί­ας ἀ­λη­θε­ί­ας, τῶν στύ­λων τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας, τῶν οἰ­κου­με­νι­κῶν ποι­μέ­νων, μα­θη­τῶν καί μι­μη­τῶν τοῦ με­γά­λου τῶν προ­βά­των Ποι­μέ­νος, τῶν πρώ­των με­τά τόν Ἕ­να καί Μέ­γα Ἀρ­χι­ε­ρέ­α καί Ἐ­πί­σκο­πο τῶν ψυ­χῶν ἡ­μῶν.

Ἡ ἐκ τῶν ἐγ­κά­των μου ἄ­με­τρη συγ­κί­νη­ση καί χα­ρά ἐ­ξαι­τί­ας τῆς με­γά­λης αὐ­τῆς δω­ρε­ᾶς τοῦ Ἰ­η­σοῦ Χρι­στοῦ, μέ πα­ρο­τρύ­νουν νά ἀ­να­φω­νή­σω καί ἐ­γώ ἐν εἰ­λι­κρι­νεῖ τα­πει­νό­τη­τι τά λό­γι­α τοῦ ἱ­ε­ροῦ Χρυ­σο­στό­μου: «Δό­ξα τῷ Θε­ῷ πάν­των ἕ­νε­κεν».

Αἰ­σθά­νο­μαι βα­θει­ά τήν ἀ­νάγ­κη, κατ᾽ αὐ­τήν τήν εὐ­λο­γη­μέ­νη στιγ­μή, νά δο­ξο­λο­γή­σω καί νά εὐ­χα­ρι­στή­σω ἐ­ξαι­ρέ­τως τόν Κύ­ρι­ον «κα­τά πάν­τα καί δι­ά πάν­τα», γι­ά τίς πολ­λα­πλές δω­ρε­ές καί εὐ­ερ­γε­σί­ες Του πρός ἐ­μέ τόν ἀ­νά­ξι­ο, τίς φα­νε­ρές καί ἀ­φα­νεῖς, ἀ­π’ ἀρ­χῆς τῆς ζω­ῆς μου μέ­χρι καί σή­με­ρα, ὁ­πό­ταν ἐ­πέ­βλε­ψεν ἐ­πί τήν ἐ­λα­χι­στό­τη­τά μου καί ἐ­πέ­τρε­ψε νά φθά­σω στήν ὥρα αὐ­τήν τῆς χει­ρο­το­νί­ας μου εἰς Ἐ­πί­σκο­πον τῆς ἀ­πο­στο­λο­βα­δί­στου καί πα­να­γι­ο­φρου­ρή­του Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος.

Ἐ­λέ­ει τοῦ με­γά­λου Θε­οῦ, πρε­σβεί­αις τῆς Ὑ­πε­ρα­γί­ας Θε­ο­τό­κου, τῇ πα­τρι­κῇ ἀ­γά­πῃ τῆς Ὑ­με­τέ­ρας Μα­κα­ρι­ό­τη­τος καί ψή­φοις κα­νο­νι­καῖς τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος, ἵ­στα­μαι σή­με­ρον ἐ­νώ­πι­ον τοῦ ἱ­ε­ροῦ Θυ­σι­α­στη­ρί­ου ἐν τα­πει­νώ­σει καί συν­τρι­βῇ καρ­δί­ας, ὥ­στε νά λά­βω τήν ἀ­νω­τά­τη βαθ­μί­δα τῆς Ἱ­ε­ρω­σύ­νης, δι­ά τῶν τι­μί­ων χει­ρῶν Σας, Μα­κα­ρι­ώ­τα­τε, καί τῶν πε­ρί Ὑ­μᾶς Ἁ­γί­ων Ἀρ­χι­ε­ρέ­ων καί νά κα­τα­στῶ Ἐ­πί­σκο­πος καί Μη­τρο­πο­λί­της τῆς εὐ­κλε­οῦς ταύ­της Ἐ­παρ­χί­ας τῆς ἁ­γι­ο­τό­κου καί ἡ­ρω­ο­τό­κου Πα­τρί­δος μας, τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λι­α­τῶν καί Γη­ρο­με­ρί­ου, εἰς δι­α­δο­χήν τοῦ πο­λυ­σε­βά­στου σέ ὅ­λους μας Μη­τρο­πο­λί­του κ. Τί­του.

Τήν ἐ­κλο­γή καί ἀ­νάρ­ρη­σή μου στόν ἱ­στο­ρι­κό Θρό­νο τῆς Ἱ­ε­ρᾶς ταύ­της Μη­τρο­πό­λε­ως ἐ­κλαμ­βά­νω ὡς κί­νη­τρο πρός τα­πεί­νω­ση καί ὡς ἀ­φε­τη­ρί­α προ­σφο­ρᾶς ὁ­λο­κλη­ρω­τι­κῆς ὑ­πέρ τοῦ ποι­μνί­ου μου καί δι­α­κο­νί­ας Θε­οῦ καί ἀν­θρώ­πων, ἐ­ξα­κο­λου­θών­τας τήν τε­τι­μη­μέ­νη Ἀρ­χι­ε­ρα­τεί­α τῶν προ­κα­τό­χων μου Ἀρ­χι­ε­ρέ­ων, «ἵν᾿ ἐ­ξα­στρά­πτῃ φω­τι­σμόν τῇ Ἐκ­κλη­σί­ᾳ καί πρά­ξε­ων ἀ­πηλ­λαγ­μέ­νων σκό­τους, ὅ­πως ὁ­ρῶν­τες οἱ λα­οί τάς ἀ­κτῖ­νας τῆς ζω­τι­κῆς λαμ­πη­δό­νος πρός Ἐ­κεῖ­νον εὐ­θύ­νων­ται καί τόν Πα­τέ­ρα τῶν φώ­των δο­ξά­ζω­σι»[3].

Μέ­σα στήν ἀ­νε­ξι­χνί­α­στη παν­σο­φί­α Του ὁ παν­το­κρά­τωρ Θε­ός θέ­λη­σε μέ­σα ἀ­πό τήν εὐ­τέ­λει­α «τοῦ ὀ­στρα­κί­νου σκεύ­ους» τοῦ ἀν­θρω­πί­νου πλά­σμα­τος νά ὑ­πη­ρε­τοῦν­ται δι­ά τῆς πα­νί­ε­ρης Ἀρ­χι­ε­ρω­σύ­νης οὐ­ρά­νι­ες ἀ­ξί­ες καί ἀ­θά­να­τες ψυ­χές, ὑ­πέρ τῶν ὁποί­ων ὁ μό­νος Κύ­ρι­ος καί Ποι­μήν ἀ­λη­θής καί Δε­σπό­της τοῦ παν­τός ἐ­νην­θρώ­πη­σε, «ἀ­πέ­θα­νεν καί ἀ­νέ­στη»[4].

Πραγ­μα­τι­κά, μέ συν­τα­ράσ­σει τό ὕ­ψος τῆς τι­μῆς πού πε­ρι­ποι­εῖ στήν εὐ­τέ­λει­ά μου ὁ Κύ­ρι­ος ἡ­μῶν Ἰ­η­σοῦς Χρι­στός καί τό δέ­ος τό ὁ­ποῖ­ο μέ δι­α­κα­τέ­χει, ἀ­να­λο­γι­ζό­με­νο τήν βα­ρύ­τη­τα τοῦ Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κοῦ λει­τουρ­γή­μα­τος. Ἔτ­σι, δέν μπο­ρῶ νά ἀ­πο­κρύ­ψω τήν ἱ­ε­ρά ἀ­νη­συ­χί­α πού μέ συ­νέ­χει γι­ά τό μέ­γε­θος καί τήν εὐ­θύ­νη πού ἀ­πορ­ρέ­ει ἀ­πό τό Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κό αὐ­τό ἀ­ξί­ω­μα.

Σκε­πτό­με­νος, ὅ­μως, τούς λό­γους τοῦ Ἀ­πο­στό­λου τῶν Ἐθνῶν Παύ­λου, «οὐ γάρ ἔ­δω­κεν ἡ­μῖν ὁ Θε­ός Πνεῦ­μα δει­λί­ας, ἀλ­λά δυ­νά­με­ως καί ἀ­γά­πης καί σω­φρο­νι­σμοῦ. μή οὖν ἐ­παι­σχυν­θῇς τό μαρ­τύ­ρι­ον τοῦ Κυ­ρί­ου ἡ­μῶν, μη­δέ ἐ­μέ τόν δέ­σμι­ον αὐ­τοῦ, ἀλ­λά συγ­κα­κο­πά­θη­σον τῷ εὐ­αγ­γε­λί­ῳ κα­τά δύ­να­μιν Θε­οῦ, τοῦ σώ­σαν­τος ἡ­μᾶς καί κα­λέ­σαν­τος κλή­σει ἁ­γί­ᾳ, οὐ κα­τά τά ἔρ­γα ἡ­μῶν, ἀλ­λά κα­τ’ ἰ­δί­αν πρό­θε­σιν καί χά­ριν, τήν δο­θεῖ­σαν ἡ­μῖν ἐν Χρι­στῷ Ἰ­η­σοῦ πρό χρό­νων αἰ­ω­νί­ων»[5], δέν φο­βοῦ­μαι, οὔ­τε δει­λι­ῶ στήν ἀ­πο­στο­λή αὐ­τή, δι­ό­τι ταυ­το­χρό­νως ἔ­ναυ­λος ἠχεῖ στά ὦ­τα μου καί ἡ φω­νή τοῦ Κυ­ρί­ου: «ἀν­δρί­ζου καί ἴ­σχυ­ε, μή φο­βοῦ, μη­δέ δει­λι­ά­σῃς, μη­δέ πτο­η­θῇς»[6], «θάρ­σει τέ­κνον, ἡ πί­στις σου σέ­σω­κέ σε»[7].

Ὡς ἐ­ψη­φι­σμέ­νος Ἐ­πί­σκο­πος, κρα­τῶν εἰς χεῖ­ρας τό ἱ­ε­ρό Εὐ­αγ­γέ­λι­ο, πρῶ­τον ὁ­μο­λό­γη­σα πε­ρί­τρα­να τήν πί­στη καί τήν ἀ­φο­σί­ω­σή μου στόν Ἅ­γι­ο Τρι­α­δι­κό Θε­ό, τόν Πα­τέ­ρα, τόν Υἱ­ό καί τό Ἅ­γι­ο Πνεῦ­μα, καί στήν Μί­α, Ἁ­γί­α, Κα­θο­λι­κή καί Ἀ­πο­στο­λι­κή Ἐκ­κλη­σί­α.

Ἐ­πι­προ­σθέ­τως, ὅ­μως, ὡς χει­ρο­το­νού­με­νος, πέ­ραν τῆς πλή­ρους ἀ­φο­σι­ώ­σε­ως καί τῆς ἀ­πό­λυ­της προ­ση­λώ­σε­ώς μου στόν Χρι­στό καί τό Ἅ­γι­ο Αὐ­τοῦ Εὐ­αγ­γέ­λι­ο, ἀ­φε­νός μέν ὑ­πο­βάλ­λω τήν προ­σή­λω­σή μου πρός τόν πάν­σε­πτο Πα­τρι­αρ­χι­κό Θρό­νο τῆς Βα­σι­λί­δος τῶν πό­λε­ων καί τόν υἱ­ϊ­κό μου σε­βα­σμό πρός τόν Προ­κα­θή­με­νό του, τόν Πα­να­γι­ώ­τα­το Οἰ­κου­με­νι­κό Πα­τρι­άρ­χη κ. Βαρ­θο­λο­μαῖ­ο, καί τήν πε­ρί Αὐ­τόν Ἁ­γί­α καί Ἱ­ε­ρά Σύ­νο­δο τῆς Μη­τρός Ἐκ­κλη­σί­ας, ἀ­φε­τέ­ρου δέ ἐκ­φρά­ζω τήν ἄ­πει­ρη εὐ­γνω­μο­σύ­νη καί τήν ἀ­πό­λυ­τη ὑ­πα­κο­ή καί ἀ­φο­σί­ω­σή μου στήν Ἱ­ε­ρά Σύ­νο­δο τῆς Ἁ­γι­ω­τά­της Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος καί τόν Ἅ­γι­ο Αὐ­τῆς Πρό­ε­δρο κ.κ. Ἱ­ε­ρώ­νυ­μο, οἱ ὁ­ποῖ­οι ὀρ­θο­το­μοῦν τόν λό­γον τῆς Θεί­ας Ἀ­λη­θε­ί­ας, ὡς θε­μα­το­φύ­λα­κες τῶν ἱ­ε­ρῶν Κα­νό­νων καί τῶν ἐκ­κλη­σι­α­στι­κῶν πα­ρα­δό­σε­ων.

Κα­τό­πιν τού­του, με­τά τόν αἶ­νο, τήν εὐ­χα­ρι­στί­α καί τήν ἱ­κε­σί­α πρός τόν Κύ­ρι­ον, ὑ­πο­βάλ­λω εὐ­λα­βῶς τίς εὐ­γνώ­μο­νες υἱ­ϊ­κές μου εὐ­χα­ρι­στί­ες πρός Ὑ­μᾶς, Μα­κα­ρι­ώ­τα­τε Προ­κα­θή­με­νε τῆς Ἁ­γι­ω­τά­της Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος, ὡς καί πρός ἅ­παν­τα τά Σε­πτά Μέ­λη τῆς Ἁ­γί­ας καί Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου τῆς Ἱ­ε­ραρ­χί­ας τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος, οἱ ὁ­ποῖ­οι ἀ­νε­δεί­ξα­τε τήν ἐ­λα­χι­στό­τη­τά μου Μη­τρο­πο­λί­τη τῆς Ἁ­γι­ω­τά­της Μη­τρο­πό­λε­ως Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λι­α­τῶν καί Γη­ρο­με­ρί­ου.

Πρό πάν­των, ὅ­μως, τήν ἱ­ε­ρή αὐ­τήν ὥ­ρα, ἐ­πι­θυ­μῶ, Μα­κα­ρι­ώ­τα­τε, νά στρα­φῶ πρός τό Σε­πτό Πρό­σω­πό Σας καί νά Σᾶς ἐκ­φρά­σω τή­ν ἐγ­κάρ­δι­α εὐ­γνω­μο­σύ­νη μου γι­ά τήν πα­τρι­κή ἀ­γά­πη, τήν ἐμ­πι­στο­σύ­νη, τήν συγ­χω­ρη­τι­κό­τη­τα καί τήν με­γα­λο­θυ­μί­α Σας. Σᾶς εὐ­χα­ρι­στῶ καί ἐκ­φρά­ζω τήν υἱ­ϊ­κή μου ἀ­γά­πη, τό σύμ­ψη­φό μου στίς συ­νο­δι­κές Σας προ­τά­σεις καί τήν πλή­ρη ὑ­πα­κο­ή μου, ὡς ἄλ­λω­στε ἔ­πρατ­τα μέ­χρι τώ­ρα ἀ­πό τῆς θέ­σε­ως τοῦ Γραμ­μα­τέ­ως τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου, τήν ὁ­ποί­α ἡ ἀ­γά­πη Σας μοῦ ἐνε­πι­στεύ­θη.

Αἰ­σθά­νο­μαι ἐ­πι­τα­κτι­κό τό χρέ­ος νά μνη­σθῶ με­τά βα­θυ­τά­του υἱ­ϊ­κοῦ σε­βα­σμοῦ καί τι­μῆς τῆς Ὑ­με­τέ­ρας Μα­κα­ρι­ό­τη­τος, Σε­πτέ ἅ­γι­ε Προ­κα­θή­με­νε τῆς Ἁ­γί­ας ἡ­μῶν Ἐκ­κλη­σί­ας, δι­ό­τι ἀ­πό πολ­λῶν ἐ­τῶν πε­ρι­βάλ­λε­τε μέ εὔ­νοι­α τό τα­πει­νό πρό­σω­πό μου καί κα­τά τόν ἁρ­μό­δι­ο και­ρό μέ ἀ­νε­δεί­ξα­τε εὐ­με­νῶς, ὁ­μοῦ με­τά τῆς Σε­πτῆς Ἱ­ε­ραρ­χί­ας, Ἐ­πί­σκο­πο τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας μας.

Σᾶς εὐ­γνω­μο­νῶ, ὄ­χι μό­νον δι­ό­τι δι­ά τῶν τι­μί­ων χει­ρῶν Σας ἐν­τός ὀ­λί­γου θά λά­βω τήν τρι­σμέ­γι­στη χά­ρη τῆς Ἀρ­χι­ε­ρω­σύ­νης, ἀλ­λά καί γι­ά ὅ­λα τά ἀ­γα­θά, τά ὁ­ποῖ­α δι­δά­χθη­κα πλη­σί­ον σας ὅ­λα αὐ­τά τά χρό­νι­α, ὅ­πως τό μέ­γα μά­θη­μα τῆς συ­νέ­σε­ως, τῆς ἀ­ρε­τῆς καί τῆς ὑ­πα­κο­ῆς στά κε­λεύ­σμα­τα τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας. Ὅ­λα αὐ­τά ἀ­πο­τέ­λε­σαν καί θά ἀ­πο­τε­λοῦν δι᾿ ἐ­μέ πο­λύ­τι­μα θη­σαυ­ρί­σμα­τα καί πνευ­μα­τι­κά ἐ­φό­δι­α γι­ά τήν τα­πει­νή Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κή καί Ποι­μαν­το­ρι­κή δι­α­κο­νί­α μου στόν Ἀμ­πε­λῶ­να τοῦ Κυ­ρί­ου μας.

Ἐ­πι­προ­σθέ­τως, ἐκ βά­θους καρ­δί­ας εὐ­χα­ρι­στῶ τούς Σε­βα­σμι­ω­τά­τους καί Θε­ο­φι­λε­στά­τους Ἀρ­χι­ε­ρεῖς, οἱ ὁ­ποῖ­οι μέ τό­ση ἀγά­πη καί τι­μή πρός τήν ἐ­λα­χι­στό­τη­τά μου θέ­λη­σαν νά γί­νουν σή­με­ρα, δι­ά τῆς σε­πτῆς λει­τουρ­γι­κῆς καί συμ­προ­σευ­χη­τι­κῆς συμ­με­το­χῆς τους, πο­λύ­τι­μοι συγ­κυ­ρη­ναῖ­οι στόν Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κό σταυ­ρο­α­να­στά­σι­μο δό­λι­χό μου.

Κα­τα­θέ­τω ἐ­νώ­πι­όν Σας τόν σε­βα­σμό γι­ά τήν προ­σγε­νο­μέ­νη στήν ἐ­λα­χι­στό­τη­τά μου τι­μή καί ἐμ­πι­στο­σύ­νη καί πα­ρα­κα­λῶ νά συμ­προ­σευ­χη­θεῖ­τε «ἵ­να ἔλ­θῃ ἐ­π’ ἐ­μέ ἡ δύ­να­μις καί ἡ χά­ρις τοῦ Πα­να­γί­ου Πνεύ­μα­τος», ὥ­στε, τῇ τοῦ Θε­οῦ συ­νερ­γεί­ᾳ, νά «πλη­ρο­φο­ρή­σω»[8] τήν ἀ­να­τε­θεῖ­σα εἰς ἐ­μέ Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κή δι­α­κο­νί­α.

Ἰ­δι­αι­τέ­ρως δέ εὐ­χα­ρι­στῶ τόν Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μη­τρο­πο­λί­τη Με­γά­ρων καί Σα­λα­μῖ­νος κ. Κων­σταν­τῖ­νο, τόν φι­λό­θε­ο Ποι­με­νάρ­χη τῆς ἱ­στο­ρι­κῆς αὐ­τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως καί ἰ­δι­αί­τε­ρης πα­τρί­δας μου, τόν ὁ­ποῖ­ον εὐ­γνω­μο­νῶ «κα­τά πάν­τα καί δι­ά πάν­τα»∙ τόν Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μη­τρο­πο­λί­τη Ζι­χνῶν καί Νευ­ρο­κο­πί­ου κ. Ἱ­ε­ρό­θε­ο, τοῦ ὁ­ποί­ου οἱ πα­τρι­κές εὐ­χές καί συμβουλές, δέν ἔ­παυ­σαν νά μέ συν­τρο­φεύ­ουν στήν πνευ­μα­τι­κή μου πο­ρεί­α, καί, βε­βαί­ως, τόν Θε­ο­φι­λέ­στα­το Ἐ­πί­σκο­πο Ἐ­λευ­σῖ­νος κ. Δω­ρό­θε­ο, ὁ ὁποῖ­ος ἐκ νε­α­ρᾶς ἡ­λι­κί­ας μοῦ ἐ­νέ­πνευ­σε τόν πό­θο γι­ά τήν ἱ­ε­ρω­σύ­νη καί μέ ἐ­νί­σχυ­σε πνευ­μα­τι­κά δι­ά τῆς ἁ­γι­ο­πνευ­μα­τι­κῆς βι­ο­τῆς του καί τῆς γνη­σι­ό­τη­τος τοῦ χα­ρα­κτῆ­ρος του.

Εὐ­γνω­μό­νως, ὡ­σαύ­τως, ἐ­πι­θυ­μῶ νά εὐ­χα­ρι­στή­σω ὅ­λους τούς κα­τά πάν­τα ἀ­ξί­ους Ἀρ­χι­γραμ­μα­τεῖς τῆς Ἁ­γί­ας καί Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος, ἐ­ξαι­ρέ­τως δέ τόν Θε­ο­φι­λέ­στα­το Ἐ­πί­σκο­πο Ὠ­ρε­ῶν καί νῦν ἐ­πα­ξί­ως ἐ­κλε­χθέν­τα Μη­τρο­πο­λί­τη τῆς με­γα­λω­νύ­μου Ἱ­ε­ρᾶς καί Ἀ­πο­στο­λι­κῆς Μη­τρο­πό­λε­ως Θεσ­σα­λο­νί­κης κ. Φι­λό­θε­ο, γι­ά τήν ἀ­γα­στή συ­νερ­γα­σί­α καί τήν ἀ­νε­ξό­φλη­τη ἀ­γά­πη καί ἐμ­πι­στο­σύ­νη πρός τό πρό­σω­πό μου, ἐ­νῶ ἐ­πί­σης εὐ­χα­ρι­στῶ καί ὅ­λους τούς σπου­δαί­ους κλη­ρι­κούς καί τούς φι­λο­τί­μους λα­ϊ­κούς συ­νερ­γά­τες στήν ἱ­ε­ρο­συ­νο­δι­κή μου δι­α­κο­νί­α.

Ὁ­μοί­ως, μέ­σα ἀ­πό τόν λό­γο μου κα­τα­θέ­τω ὀ­φει­λε­τι­κῶς τά πνευ­μα­τι­κά ἄν­θη τῆς εὐ­γνω­μο­σύ­νης μου πρός τόν ἀ­ξι­ο­σέ­βα­στο Δι­ευ­θυν­τή τοῦ Γρα­φεί­ου Ἐκ­κλη­σι­α­στι­κῆς Τά­ξε­ως καί Ἐκ­κλη­σι­α­στι­κῆς Ἐ­θι­μο­τυ­πί­ας τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος, Πα­νο­σι­ο­λο­γι­ώ­τα­το Ἀρ­χι­μαν­δρί­τη κ. Πα­τρί­κι­ο Κα­λε­ώ­δη, τοῦ ὁ­ποί­ου ἡ δι­α­κρι­τι­κή πα­τρι­κή μέ­ρι­μνα, τό εὐ­ερ­γε­τι­κό ἐν­δι­α­φέ­ρον καί οἱ πνευ­μα­το­φό­ρες συμ­βου­λές ἀ­πο­τέ­λε­σαν δι’ ἐμέ κρα­ται­ό ἐ­πι­στη­ριγ­μό κα­θ’ ὅ­λη τήν εἰ­κο­σα­ε­τῆ δι­α­κο­νί­α μου στήν Ἱ­ε­ρά Σύ­νο­δο. Ὡς ἐκ τού­του, εὔ­χο­μαι ὁ Θε­ός νά τόν δι­α­φυ­λάτ­τει ἐν ὑ­γι­εί­ᾳ ἀμ­φι­λα­φεῖ καί ἐκ­φρά­ζω τήν τα­πει­νή μου ἐ­πι­θυ­μί­α, κα­τ’ ἀ­να­λο­γί­αν πρός τήν ρή­ση τοῦ Κυ­ρί­ου, «ἔ­σο­μαι ὑ­μῖν εἰς πα­τέ­ρα, καί ὑ­μεῖς ἔ­σε­σθέ μοι εἰς υἱ­ούς» [9], καί ὁ σε­βα­στός μου Γέ­ρον­τας π. Πα­τρί­κι­ος νά μέ θε­ω­ρεῖ υἱ­ό του πι­στό καί ἀ­φο­σι­ω­μέ­νο.

Ἐ­πι­προ­σθέ­τως, τήν πα­νί­ε­ρη αὐ­τή στιγ­μή ἐ­πι­θυ­μῶ νά μνη­μο­νεύ­σω τοῦ ὀ­νό­μα­τος τοῦ ἐν ἁ­γί­οις ἀ­να­παυ­ο­μέ­νου μα­κα­ρι­στοῦ Μη­τρο­πο­λί­του Με­γά­ρων καί Σα­λα­μῖ­νος κυ­ροῦ Βαρ­θο­λο­μαί­ου, ὁ ὁ­ποῖ­ος, δι­ά τῆς εἰς δι­ά­κο­νον καί, ἐν συ­νε­χεί­ᾳ, εἰς πρε­σβύ­τε­ρον χει­ρο­το­νί­ας πού ἔ­λα­βα ἀ­πό τά τί­μι­α χέ­ρι­α του, μέ κα­τέ­στη­σε ὑ­πη­ρέ­τη τοῦ Μυ­στη­ρί­ου τοῦ Ἰ­η­σοῦ Χρι­στοῦ καί πι­στό οἰ­κο­νό­μο τῶν θεί­ων Μυ­στη­ρί­ων τῆς Ἁ­γί­ας Ἐκ­κλη­σί­ας, ἐ­νῶ δι­ά τοῦ ὑ­ψη­λοῦ ἱ­ε­ρα­τι­κοῦ ἤ­θους καί τοῦ ἐκ­κλη­σι­α­στι­κοῦ φρο­νή­μα­τός του συ­νέ­βα­λε ση­μαν­τι­κῶς στήν πνευ­μα­τι­κή καί ἐκ­κλη­σι­α­στι­κή μου συγ­κρό­τη­ση. Μα­κα­ρί­ζω τήν ἁ­γί­α ψυ­χή τοῦ ἀ­ει­μνή­στου Μη­τρο­πο­λί­του κυ­ροῦ Βαρ­θο­λο­μαί­ου, ἡ ὁ­ποί­α εὐ­χο­μαι σή­με­ρα νά συ­να­γάλ­λε­ται καί νά συ­νευ­φραί­νε­ται μα­ζί μας γι­ά τήν προ­σω­πι­κή μου χα­ρά.

Χρέ­ος ἱ­ε­ρό καί ἐ­πι­βε­βλη­μέ­νο, αἰ­σθά­νο­μαι νά μνη­μο­νεύ­σω ἐ­πι­προ­σθέ­τως καί νά ἐκ­φρά­σω τίς ἐκ βά­θους ψυ­χῆς εὐ­χα­ρι­στί­ες μου πρός τόν ἐ­πί­σης εὑ­ρι­σκό­με­νο στήν θρι­αμ­βεύ­ου­σα Ἐκ­κλη­σί­α μα­κα­ρι­στό καί ἅ­γι­ο Γέ­ρον­τά μου κυ­ρό Δα­μα­σκη­νό Κα­τρα­κού­λη, πνευ­μα­τι­κό Πα­τέ­ρα, κτί­το­ρα καί ἐ­πα­νι­δρυ­τή τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς Ἁ­γί­ου Ἰ­ω­άν­νου Προ­δρό­μου Μα­κρυ­νοῦ Με­γά­ρων, ὁ ὁ­ποῖ­ος ἔ­δω­σε κα­νο­νι­κή συμ­μαρ­τυ­ρί­α γι­ά τήν μυ­στα­γω­γί­α μου στά ἐν­δό­τε­ρα τοῦ Θυ­σι­α­στη­ρί­ου καί μέ­σῳ τῶν δι­δαγ­μά­των τῆς γνή­σι­ας ἀ­σκη­τι­κῆς βι­ο­τῆς του, ὡς σάλ­πιγ­γα ἀ­νό­θευ­του χρι­στι­α­νι­κοῦ πνεύ­μα­τος, πί­στε­ως καί ὑ­πα­κο­ῆς στό θεῖ­ο θέ­λη­μα καί ἀ­φο­σι­ώ­σε­ως στά κε­λεύ­σμα­τα τῆς Ἀ­πο­στο­λι­κῆς Ἐκ­κλη­σί­ας μας, ἀ­πο­τέ­λε­σε «θε­ο­γνω­σί­ας ἀ­κρι­βε­στά­της ἀ­φορ­μήν καί ἀ­ρε­τῆς ἐπι­μέ­λει­αν»[10] τό­σο γι­ά τήν Ἀ­δελ­φό­τη­τα τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς, ὅ­σο καί γι­ά τά πολ­λά πνευ­μα­τι­κά του τέ­κνα.

Ἐ­πί­σης, ὀ­φει­λε­τι­κῶς ἐ­πι­θυ­μῶ νά μνη­σθῶ με­τ’ αἰ­σθη­μά­των υἱ­ι­κῆς ἀ­γά­πης, καί τήν μα­κα­ρι­στή Ἡ­γου­μέ­νη τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς Ἁ­γί­ου Ἰ­ω­άν­νου τοῦ Προ­δρό­μου Μα­κρυ­νοῦ, Γε­ρόν­τισ­σα Μα­κρί­να, τῆς ὁ­ποί­ας δέν θά λη­σμο­νή­σω πο­τέ τήν γεν­ναι­ό­δω­ρη ἔκ­φρα­ση τῆς μη­τρι­κῆς της στορ­γῆς πρός τό προ­σω­πό μου, ἀλ­λά καί τήν πο­λυ­τι­μό­τα­τη συμ­βο­λή αὐ­τῆς στήν ἀ­νά­πτυ­ξη τοῦ πνευ­μα­τι­κοῦ ἔρ­γου τῆς ἐ­νο­ρί­ας τῆς Κοι­μή­σε­ως Θε­ο­τό­κου Με­γά­ρων, στήν ὁ­ποί­α ἐν­τά­χθη­κα ἐξ ἁ­πα­λῶν ὀ­νύ­χων καί τήν ὁποί­α δι­η­κό­νη­σα ἐ­πί τρι­ά­κον­τα καί δύ­ο ἔ­τη. Εἴ­θε οἱ θε­ο­πει­θεῖς πρε­σβεῖ­ες τοῦ Γέ­ρον­τος Δα­μα­σκη­νοῦ καί τῆς ἁ­γί­ας Ἡ­γου­μέ­νης ἐ­νώ­πι­ον τοῦ Θρό­νου τοῦ Δε­σπό­του Χρι­στοῦ, νά μέ ἐ­πι­στη­ρί­ζουν στήν νέ­α μου δι­α­κο­νί­α.

Ἄ­φη­σα τε­λευ­ταί­ους τούς κα­τά σάρ­κα συγ­γε­νεῖς μου στούς ὁ­ποί­ους ὀ­φεί­λω χά­ρι­τες, ἰ­δι­αι­τέ­ρως δέ στούς μα­κα­ρι­στούς γο­νεῖς μου, οἱ ὁ­ποῖ­οι μέ ἀ­νέ­θρε­ψαν στήν ζω­ή αὐ­τήν καί στούς ὁποί­ους ὀ­φεί­λω, ἐν πολ­λοῖς, τήν εὐ­λά­βει­α καί τήν ἀ­γά­πη πρός τόν Θε­ό καί τήν Ἐκ­κλη­σί­α. Οἱ εὐ­χές τους θά ἀ­πο­τε­λοῦν γι­ά μέ­να ἐ­φό­δι­ο πο­λύ­τι­μο καί ἐ­νί­σχυ­ση πνευ­μα­τι­κή. Εὐ­χα­ρι­στῶ, ἐ­πί­σης, τίς κα­τά σάρ­κα ἀ­δελ­φές μου Πα­ρα­σκευ­ή καί Γε­ωρ­γί­α καί τίς ἰ­σά­δελ­φες ἐ­ξα­δέλ­φες μου Πα­ρα­σκευ­ή καί Μα­ρί­α, ὡς καί τίς οἰ­κο­γέ­νει­ές τους, δι­ό­τι ἀ­νέ­κα­θεν μέ ἐ­πι­στή­ρι­ζαν μέ πε­ρίσ­σι­α ἀγά­πη καί ὑ­πο­μο­νή στήν κλή­ση καί τήν ἀ­πο­στο­λή μου.

Εὐ­χα­ρι­στί­ες προ­σέ­τι ἀ­πευ­θύ­νω πρός ὅ­λους ὅ­σοι μέ τί­μη­σαν δι­ά τῆς συμ­με­το­χῆς στό Μυ­στή­ρι­ο τῆς Χει­ρο­το­νί­ας μου, τούς ἐκ­προ­σώ­πους τοῦ Ἑλ­λη­νι­κοῦ Κοι­νο­βου­λί­ου, τούς ἀ­ξι­ο­τί­μους πο­λι­τι­κούς Ἄρ­χον­τες, τούς ἐλ­λο­γι­μω­τά­τους κυ­ρί­ους Κα­θη­γη­τές, τούς ἀ­ξί­ους συ­νερ­γά­τες εὐ­λα­βε­στά­τους συμ­πρε­σβυ­τέ­ρους καί ἀ­γα­πη­τούς λα­ϊ­κούς ἐκ τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος καί ἐκ τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Με­γά­ρων καί Σα­λα­μῖ­νος, καί σύμ­παν­τα τόν συμ­με­τέ­χον­τα φι­λό­χρι­στο λα­ό τοῦ Θε­οῦ.

Θε­ω­ρών­τας τόν ἑ­αυ­τό μου ἰ­δι­αι­τέ­ρως ἠ­λε­η­μέ­νον ὑ­πό Θε­οῦ, δι­ά τῆς ἀ­να­δεί­ξε­ώς μου σέ πνευ­μα­τι­κό πα­τέ­ρα καί ποι­με­νάρ­χη ἑ­νός τό­σο ἐ­να­ρέ­του, ὑ­ψη­λό­φρο­νος καί γεν­ναι­ο­ψύ­χου λα­οῦ, ἐ­πι­θυ­μῶ νά ἀ­πευ­θυν­θῶ τού­τη τήν στιγ­μή καί πρός τόν ἱ­ε­ρό κλῆ­ρο, τούς αἱ­ρε­τούς ἄρ­χον­τες, τούς συ­νερ­γά­τες τῶν Γρα­φεί­ων καί τῶν Ἱ­δρυ­μά­των καί τόν εὐ­σε­βῆ λα­ό τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Πα­ρα­μυ­θί­ας, τούς ὁ­ποί­ους κα­λοῦ­μαι ἀ­πό σή­με­ρα νά φρον­τί­ζω καί νά δι­α­κο­νῶ μέ ζῆ­λο καί προ­σευ­χή.

Ἀ­πευ­θύ­νω θερ­μό χαι­ρε­τι­σμό πρός τόν θε­ό­λε­κτο λα­ό τῶν πε­ρι­ο­χῶν τῆς Πα­ρα­μυ­θί­ας, τῶν Φι­λι­α­τῶν, τοῦ Γη­ρο­με­ρί­ου καί τῆς Πάρ­γας, δι­α­βε­βαι­ώ­νον­τάς τους ὅ­τι, τοῦ Θε­οῦ συ­νερ­γοῦν­τος μοι, θά ἀ­γω­νι­σθῶ μέ «και­ο­μέ­νη καρ­δί­α»[11] καί θά ἀ­να­λώ­σω δι’ αὐ­τούς κά­θε ἰ­κμά­δα μου, σω­μα­τι­κή καί πνευ­μα­τι­κή, στοι­χών­τας στόν λό­γο τοῦ Ἀ­πο­στό­λου τῶν Ἐ­θνῶν Παύ­λου: «Σπού­δα­σον σε­αυ­τόν δό­κι­μον πα­ρα­στῆ­σαι τῷ Θε­ῷ, ἐρ­γά­την ἀ­νε­παί­σχυν­τον, ὀρ­θο­το­μοῦν­τα τόν λό­γον τῆς ἀ­λη­θεί­ας»[12].

Ἀ­γα­πη­τοί μου ἀ­δελ­φοί, γνω­ρί­ζω τό με­γά­λο, δυ­σα­να­πλή­ρω­το κε­νό πού ἀ­φή­νει ἡ ἑ­κου­σί­α πα­ραί­τη­ση τοῦ Πο­λυ­σε­βά­στου Γέ­ρον­τος Μη­τρο­πο­λί­του κ. Τί­του. Θέ­λω ὅ­μως νά γνω­ρί­ζε­τε ὅ­τι τί­πο­τε ἀ­πό ὅ­σα ἀ­γω­νί­στη­κε νά πραγ­μα­τώ­σει δέν θά στα­μα­τή­σει. Ὅ­λα θά συ­νε­χι­στοῦν μέ νέ­α πνο­ή. Μά πά­νω ἀ­π’ ὅ­λα θά ὑπάρ­ξει δι­ά­θε­ση γι­ά κοι­νω­νί­α, τό­σο μέ τούς πα­τέ­ρες καί ἀ­δελ­φούς κλη­ρι­κούς πού φι­λό­τι­μα καί με­τά φό­βου Θε­οῦ δι­α­κο­νοῦν στίς ἐ­νο­ρί­ες, ὅ­σο καί μέ τούς μο­να­χούς καί τίς μο­να­χές τῶν Ἱ­ε­ρῶν Μο­νῶν μας, ἀλ­λά καί μέ τόν εὐ­λα­βῆ λα­ό μας. Ὅ­λοι θά βρεῖ­τε Ἐ­πί­σκο­πο πού θά ἔλ­θει ὡς δι­ά­κο­νος καί πα­τέ­ρας «τύ­πος γι­νό­με­νος τῶν πι­στῶν ἐν ἔρ­γῳ, ἐν λό­γῳ, ἐν ἀ­να­στρο­φῇ»[13].

Ὁ Ἀρ­χι­ε­ρεύς, ὡς ἔμ­ψυ­χη εἰ­κό­να τοῦ Θε­οῦ, εἶ­ναι ἡ πη­γή παν­τός ἀ­γα­θοῦ καί πά­σης εὐ­λο­γί­ας, κα­θώς «τά πάν­τα δι­’ αὐ­τοῦ τά τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τε­λεῖ­ται». Ὡ­στό­σο, «ὅς ἐ­άν θέ­λῃ ὑ­μῶν γε­νέ­σθαι πρῶ­τος, ἔ­σται πάν­των δοῦ­λος»[14]. Ὁ Ἐ­πί­σκο­πος εἶ­ναι ταυ­το­χρό­νως καί δοῦ­λος, δι­ά­κο­νος καί ὑ­πη­ρέ­της Ἰ­η­σοῦ Χρι­στοῦ, ὄρ­γα­νο τῆς θεί­ας χά­ρι­τος, ποι­μήν, κη­δε­μών καί προ­στά­της τῶν ἀρ­νί­ων τοῦ Χρι­στοῦ, «ἀ­νά­δο­χος τῶν ὑ­π’ αὐ­τοῦ ποι­μαι­νο­μέ­νων ψυ­χῶν» φύ­λα­κας, ὁ­δη­γός, «σι­το­δό­της πνευ­μα­τι­κός», δι­δά­σκα­λος, ἰ­α­τρός, ἐρ­γά­της τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας καί «κα­λός οἰ­κο­νό­μος τῆς ποι­κί­λης χά­ρι­τος τοῦ Θε­οῦ»[15].

Ὁ Ἀ­πό­στο­λος Παῦ­λος γρά­φει στόν Τι­μό­θε­ο καί ζη­τᾶ «ὁ ἐπί­σκο­πος νά εἶ­ναι προ­σε­κτι­κός, συ­νε­τός, εὐ­πρε­πής, φι­λό­ξε­νος, κα­λός δά­σκα­λος. Νά μήν εἶ­ναι, βί­αι­ος, αἰ­σχρο­κερ­δής, ἀλ­λά νά εἶ­ναι ἐ­πι­ει­κής, εἰ­ρη­νι­κός καί ἀ­φι­λο­χρή­μα­τος, νά ἔ­χει κα­λή φή­μη κι ἔ­ξω ἀ­πό τήν Ἐκ­κλη­σί­α»[16]. Τό­τε στόν Τι­μό­θε­ο καί σή­με­ρα στόν ἐ­λά­χι­στον ἐ­μέ πα­ραγ­γέλ­λει «τήν πα­ρα­κα­τα­θή­κην φύ­λα­ξον»[17], δι­α­φύ­λα­ξε αὐ­τό πού σοῦ ἐμ­πι­στεύ­τη­κε ὁ Χρι­στός καί ἡ Ἐκ­κλη­σί­α. Στόν Τί­το πα­ραγ­γέλ­λει ὅ­τι «ὁ ἐ­πί­σκο­πος, ὡς δι­α­χει­ρι­στής τοῦ Θε­οῦ, πρέ­πει νά εἶ­ναι ἀ­δι­ά­βλη­τος· νά μήν εἶ­ναι ὑ­πε­ρο­πτι­κός, εὐ­έ­ξα­πτος, φι­λό­νι­κος»[18].

Ἔ­χον­τας τήν σκέ­ψη ὅ­τι ὡς Ἐ­πί­σκο­πος εἶ­μαι εἰς τύ­πον καί τό­πον Χρι­στοῦ, ἐ­κλι­πα­ρῶ τόν Κύ­ρι­ον Ἐ­κεῖ­νος νά εἶ­ναι ἀν­τί ἐμοῦ. Νά ἐ­νερ­γεῖ δι­’­ ἐ­μοῦ. Νά μή ζῶ ἐ­γώ, ἀλ­λά, κα­τά τήν παύ­λει­α ρή­ση, νά ζεῖ ὁ Χρι­στός «ἐν ἐ­μοί»[19].

Κάμ­πτον­τας τόν αὐ­χέ­να τῆς ψυ­χῆς καί τοῦ σώ­μα­τος ὑ­πο­τάσ­σο­μαι στό πα­νά­γι­ο θέ­λη­μα τοῦ Θε­οῦ καί εἰ­σέρ­χο­μαι στήν μαρ­τυ­ρι­κή καί πο­λυ­ώ­δυ­νη Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κή μου πο­ρεί­α.

Καί τώ­ρα, Μα­κα­ρι­ώ­τα­τε Πά­τερ καί Δέ­σπο­τα, πα­ρα­τί­θε­μαι ἐ­μαυ­τόν καί ἅ­παν­τα τά κατ᾽ ἐ­μέ τῷ Θε­ῷ καί τῷ λό­γῳ τῆς χά­ρι­τος Αὐ­τοῦ. «Ἑ­τοί­μη ἡ καρ­δί­α μου πρός σέ, ὁ Θε­ός, ἑ­τοί­μη ἡ καρ­δί­α μου»[20].

Εὐ­χη­θεῖ­τε θερ­μῶς ἡ Χά­ρις τοῦ Πα­να­γί­ου Πνεύ­μα­τος νά μέ πε­ρι­φρου­ρεῖ καί νά μέ ἐν­δυ­να­μώ­νει στήν προ­κει­μέ­νη δι­α­κο­νί­α μου. Εὐ­χη­θεῖ­τε, ὥ­στε δι­ά πρε­σβει­ῶν τῆς Ὑ­πε­ρα­γί­ας Θε­ο­τό­κου, τοῦ ἐν Ἁ­γί­οις Πα­τρός ἡ­μῶν Δο­νά­του Ἐ­πι­σκό­που Εὐ­ροί­ας, Προ­στά­του καί Ἐ­φό­ρου τῆς Θε­ο­σώ­στου Ἐ­παρ­χί­ας μας, τοῦ Ἁ­γί­ου Ἐν­δό­ξου Νε­ο­μάρ­τυ­ρος Ἀ­να­στα­σί­ου τοῦ ἐκ Πα­ρα­μυ­θί­ας καί τοῦ Ὁ­σί­ου Σε­ρα­πί­ω­νος, νά ἀ­ξι­ω­θῶ, ἐν τα­πει­νώ­σει, τῆς χά­ρι­τος τῆς Ἀρ­χι­ε­ρω­σύ­νης, καί νά ἀ­να­δει­χθῶ, χά­ρι­τι καί οἰ­κτιρ­μοῖς καί φι­λαν­θρω­πί­ᾳ τοῦ Τρι­α­δι­κοῦ ἡ­μῶν Θε­οῦ, ἄν­θρω­πος και­νός καί Ἀρ­χι­ε­ρεύς «ἄρ­τι­ος πρός πᾶν ἔρ­γον ἀ­γα­θόν ἐ­ξηρ­τι­σμέ­νος»[21], ἀγω­νι­ζό­με­νος ἐ­πί τῶν νο­ε­ρῶν τῆς Μη­τρός Ἐκ­κλη­σί­ας ἐ­πάλ­ξε­ων κα­τά ἀ­ο­ρά­των ἐ­χθρῶν, ὥ­στε νά ἀ­πο­δει­χθῶ ἄ­ξι­ος τῆς κλή­σε­ως, τῆς ὁ­ποί­ας ἐ­κλή­θην.

Μα­κα­ρι­ώ­τα­τε, Ἅ­γι­οι Ἀρ­χι­ε­ρεῖς, τί­μι­ο Πρε­σβυ­τέ­ρι­ο, εὐ­λα­βέ­στα­τοι Δι­ά­κο­νοι, ὁ­σι­ώ­τα­τοι Μο­να­χοί καί Μο­να­χές, ἐ­κλε­κτέ λα­έ τοῦ Θε­οῦ, ἐν­τεί­να­τε πα­ρα­κα­λῶ τίς δε­ή­σεις καί τίς ἱ­κε­σί­ες σας «ἵ­να ἐ­πι­σκη­νώ­σῃ ἐπ᾿ ἐ­μέ ἡ δύ­να­μις τοῦ Χρι­στοῦ»[22]. Συ­νε­νώ­σα­τε τίς προ­σευ­χές σας στόν Τρι­α­δι­κό Θε­ό γι­ά ἐ­μέ­να τόν ἀ­νά­ξι­ο δοῦ­λο Του. «Λι­τα­νεύ­σα­τε τόν Χρι­στόν ὑ­πέρ ἐ­μοῦ, ἵ­να τῷ Θε­ῷ θυ­σί­α εὑ­ρε­θῶ»[23]. Ἀ­μήν!


[1] Ἰώβ 1, 21.
[2] Πράξ. 20, 28.
[3] Ἰσιδώρου Πηλ., ἐπιστ. 1, 32 Δοσιθέῳ, PG 78·201 C.
[4] Ρωμ. 14, 9.
[5] Β´ Τιμ. α´ 7-9.
[6] Δευτερονόμιον ΛΑ΄, 6.
[7] Ματθ. Θ΄ 22.
[8] Β΄ Τιμ. 4, 5.
[9] Β΄ Κορ. 6, 18.
[10] Ἰω. Χρυσ., Εἰς ψαλμούς ὁμιλία μζ΄.
[11] Λουκ. 24, 32.
[12] Β´ Τιμ. 2, 15.
[13] Ἰγνατίου Ἐπισκόπου Ἀντιοχείας, Ἐπιστ. πρός Ἡρωνα διάκονον Ἀντιοχείας.
[14] Μᾶρκ. 10, 43-44.
[15] Α’ Πετρ. 4, 10.
[16] Τιμ. 3, 2-7.
[17] Τιμ. 6, 20.
[18] Τιτ. 1, 7.
[19] Γαλ. 2, 20.
[20] Ψαλμ. 107, 2.
[21] Β´ Τιμ. 3, 17.
[22] Β´ Κορ. 12, 7.
[23] Ἰγνατίου Ἐπισκόπου Ἀντιοχείας, Ἐπιστ. πρός Ἐφεσίους.

Read More »
Παραμυθίας Σεραπίων | “Συ­νε­νώ­σα­τε τίς προ­σευ­χές σας στόν Τρι­α­δι­κό Θε­ό γι­ά ἐ­μέ­να τόν ἀ­νά­ξι­ο δοῦ­λο Του” Παραμυθίας Σεραπίων | “Συ­νε­νώ­σα­τε τίς προ­σευ­χές σας στόν Τρι­α­δι­κό Θε­ό γι­ά ἐ­μέ­να τόν ἀ­νά­ξι­ο δοῦ­λο Του” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών»

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών»


Ακόμα μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα τίθεται από σήμερα στη διάθεση των φορολογουμένων.

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών», η οποία είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές/Δημοφιλείς Εφαρμογές/Καταγγελίες Πολιτών και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:
1. Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας

2. Φορολογικές παραβάσεις

3. Τελωνειακές παραβάσεις

Οι καταγγελίες και πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας διοχετεύονται αυτόματα, ανάλογα με το αντικείμενό τους, στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν οι υποθέσεις αφορούν θέματα αρμοδιότητάς της.

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, λαθρεμπορίας και φαινομένων διαφθοράς, διευκολύνοντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Επιπλέον, τα αναμενόμενα διοικητικά οφέλη από τη νέα πλατφόρμα, συνοψίζονται στα εξής:

 Εξοικονομούνται πόροι από την αυτοματοποίηση της διαδικασίας θεματικής ταξινόμησης των πληροφοριών.

Ενισχύεται η διαφάνεια κατά τη διαχείριση των πληροφοριών, μέσω της συστημικής καταγραφής και παρακολούθησής τους.
 Βελτιστοποιείται η πληροφόρηση προς την ΑΑΔΕ, για τα είδη και τις τάσεις των παραβατικών συμπεριφορών.
Αξιοποιούνται οι πληροφορίες σε συνδυασμό με τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για τη διενέργεια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων.

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε το πρωί, στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού, Χάρη Θεοχάρη, και της γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Μαρίας Ψύλλα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

Σήμερα η ΑΑΔΕ κάνει δύο βήματα μπροστά. Ένα βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού και ένα βήμα για την αντιμετώπιση της παρανομίας, της φοροδιαφυγής. Σε σχέση με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό είναι σημαντικό ότι προχωρεί πια αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η ψηφιακή πλατφόρμα για τις καταγγελίες σε σχέση με τη φοροδιαφυγή.

Και δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία ψηφιακού εκσυγχρονισμού της ΑΑΔΕ. Υπάρχουν και άλλες πολλές. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε η σχετική πλατφόρμα για τη λήψη ψηφιακά του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

Η φοροδιαφυγή επίσης είναι μια μεγάλη μάχη τόσο για την ΑΑΔΕ, όσο φυσικά και για την κυβέρνηση. Η μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής είναι από τις πιο βασικές πρωτοβουλίες, όχι μόνο του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης αυτή την τετραετία.

Έχουμε μάλιστα σχετικό νομοσχέδιο αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με πολλές και διαφορετικές πρωτοβουλίες, γιατί το θέμα θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε ολιστικά. Μια από τις πρωτοβουλίες, σχετίζεται με αυτό που σήμερα παρουσιάζουμε. Και είναι η επιβράβευση του πολίτη όταν επωνύμως καταγγέλλει περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Είναι η λεγόμενη “e-appodixi”.

Αλλά βεβαίως υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες. Η γενίκευση των mydata, η υποχρεωτικότητα για όλους. Φυσικά στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση συζητάει και ένα καινούργιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, δίκαιο, έτσι ώστε τελικά να μην υπάρχουν -όπως συμβαίνει σήμερα- εργοδότες, οι οποίοι να πληρώνουν λιγότερους φόρους από ό,τι ο υπάλληλός τους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο υπάλληλος αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, που αφορά το σύνολο φυσικά της κοινωνίας αλλά και όλους εκείνους τους πολλούς πάντως ελεύθερους επαγγελματίες που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε:

«Θεωρώ ότι με την πλατφόρμα “Καταγγελίες πολιτών” η ΑΑΔΕ προχωρά σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο βήμα. Σε όλα τα προηγμένα κράτη οι δημόσιες ελεγκτικές αρχές βασίζονται και αξιοποιούν τις πληροφορίες που παρέχουν οι πολίτες. Οι πληροφορίες αυτές -ή ακόμη και οι καταγγελίες- για εσφαλμένες και φαύλες πρακτικές, είναι πολύτιμες, διότι υποδεικνύουν στις αρμόδιες υπηρεσίες το πού ακριβώς πρέπει να παρέμβουν.

Προκειμένου να εξουδετερώσουν κρούσματα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίας, διαφθοράς ή άλλων συναφών παρανομιών. Η πλατφόρμα “Καταγγελίες πολιτών”, από τη φύση και το σχεδιασμό της ενθαρρύνει την υγιή και έντιμη συνεργασία του πολίτη με τους κρατικούς φορείς, με άμεσο στόχο την εμπέδωση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης, κατεξοχήν στο πεδίο των πιο κοινών φορολογικών παραβάσεων».
Τι δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά:

«Με τη νέα μας ψηφιακή πλατφόρμα, “Καταγγελίες Πολιτών”, διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία των πολιτών με τη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και της ενίσχυσης της διαφάνειας στη λειτουργία της ΑΑΔΕ.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών, της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου».


Read More »
ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών» ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ KLAP FRUIT IKE ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ 
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ 6978044430 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΑΠΑΝΙΔΑΣ
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσεςΤην επέκταση του επιδόματος μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στις αυτοαπασχολούμενες και στις αγρότισσες προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με ρύθμιση που περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με την προτεινόμενη διάταξη, επεκτείνεται η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας της ΔΥΠΑ στις μη μισθωτές, ασφαλιστικά ενήμερες μητέρες, που θα την λαμβάνουν για εννέα μήνες.


Το επίδομα μητρότητας, που καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, ισούται μηνιαίως με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό. Άρα, με βάση τη διάταξη, που θα έρθει προς ψήφιση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες μητέρες θα λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας της ΔΥΠΑ, που αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτατου μισθού, ο οποίος ανέρχεται σε 780 ευρώ, επί εννέα μήνες.

Επίσης, το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ θα χορηγηθεί και στις μισθωτές ασφαλισμένες, οι οποίες, έως σήμερα, αποκλείονταν, λόγω διαφορετικών κανόνων των πρώην Ταμείων τους (π.χ. ασφαλισμένες του π. ΤΑΥΤΕΚΩ και έμμισθες ασφαλισμένες του π. ΕΤΑΑ).

Δικαιούχοι είναι και οι εργαζόμενες που υιοθετούν τέκνο από την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια έως και την ηλικία των οκτώ ετών.

Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα, καθώς η μητέρα μπορεί να του μεταβιβάσει έως επτά μήνες το δικαίωμα της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, με στόχο τη συνολική προστασία της γονεϊκότητας.

Τα οφέλη

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, με τη διάταξη αυτή, ολοκληρώνεται η προσπάθεια προστασίας της μητρότητας για το σύνολο των ασφαλισμένων, καθώς οι μισθωτές του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν ήδη το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ – ίσο με τον κατώτατο μισθό – για εννέα μήνες, ενώ ανάλογη παροχή λαμβάνουν και οι μισθωτές του δημοσίου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον νόμο 4997/2022, θεσπίστηκε η χρονική επέκταση της προστασίας της μητρότητας και για τις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα, σε αναλογία με την ειδική άδεια ανατροφής που δικαιούνται οι μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε η χρονική διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας από έξι σε εννέα μήνες για τις μητέρες ασφαλισμένες στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ), οι οποίες εργάζονται ως μισθωτές με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η παρούσα ρύθμιση αποσκοπεί στη στήριξη της οικογένειας και στην εξίσωση των παροχών για όλες τις ασφαλισμένες. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό εντάσσεται σε ένα πλέγμα δράσεων που υλοποιεί συνολικά η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικογένειας, όπως είναι, για παράδειγμα, το επίδομα γέννησης, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» κλπ.. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στόχος είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη προστασία της μητρότητας και η συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, σε ευθυγράμμιση με τις αντίστοιχες συνταγματικές διατάξεις.

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read More »
Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις


Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Έτσι, τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούν και φέτος, πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ΟΛΩΝ των ελληνικών τραπεζών, από τις 13 Οκτωβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023
Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα όλα τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης EKO Smile κερδίζουν πόντους, όπως επίσης και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο διαγωνισμό για 100 δώρα υψηλής αξίας, με κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Για παραγγελίες τηλεφωνήστε στο 2665098010 & 6974747918
Πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου
7ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας - ΠλαταριάςRead More »
Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: «Φρένο» στα μετρητά, επέκταση των POS – Ψηφιακές συναλλαγές με εφορία

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: «Φρένο» στα μετρητά, επέκταση των POS – Ψηφιακές συναλλαγές με εφορία


Ο περιορισμός των συναλλαγών με μετρητά, η επέκταση των PΟS σε περισσότερα επαγγέλματα και η ενίσχυση των ψηφιακών σχέσεων πολιτών-εφορίας είναι κάποιες από τις αλλαγές, που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Τα στοιχεία είναι για τα περσινά εισοδήματα, του 2022 που έχουν δηλώσει οι ελέυθεροι επαγγελματίες. Από αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι επτά στους δέκα δηλώνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ και αρκετοί δηλώνουν μηδενικό εισόδημα ή ζημιές.

Υπάρχουν συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες που θα μπουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

Για να φέρει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα στο υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης. Στη συνέχεια θα πάει σε διαβούλευση και μέσα στον Νοέμβριο θα ψηφιστεί.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως:Θα επεκταθούν τα POS σε ορισμένες κατηγορίες που δεν είναι υποχρεωτικά (περίπτερα, ταξί, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλίες κ.α)Επιπλέον προβλέπει την ολοκλήρωση διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Φεβρουαρίου του 2024.Σιγά – σιγά όλες οι συναλλαγές με την εφορία θα γίνονται ψηφιακά. Είναι τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και το ψηφιακό δελτίο αποστολής.Οι επαγγελματικές δαπάνες για να αναγνωρίζονται από την εφορία θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω του mydata, της νέας ψηφιακής πλατφόρμας.Επιπλέον το τίμημα του συμβολαίου για μεταβιβάσεις ακινήτων θα πρέπει να γίνεται μόνο διατραπεζικά.Οποιαδήποτε πληρωμή άνω των 500 ευρώ με μετρητά θα έχει πρόστιμο το διπλάσιο του ποσού δηλ. 1.000 ευρώ.Κοινωνικά και προνοιακά τιμολόγια θα καταβάλλονται μέσω πιστωτικών καρτών.
Read More »
Νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: «Φρένο» στα μετρητά, επέκταση των POS – Ψηφιακές συναλλαγές με εφορία Νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: «Φρένο» στα μετρητά, επέκταση των POS – Ψηφιακές συναλλαγές με εφορία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από το Mikel στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Ζητείται προσωπικό από το Mikel στην ΗγουμενίτσαΗ ομάδα μας μεγαλώνει και αναζητά άτομα με ευγένεια και διάθεση για να στελεχώσουν τα καταστήματά μας στη Ηγουμενίτσα στη θέση της παραγωγής.
Δεν απαιτείται προϋπηρεσία, παρέχεται εκπαίδευση.

Αποστολή βιογραφικών στο email: mikel89@mikelcc.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
6948889303 (Σούφης Βασίλειος), 
6977025115 (Καρακίτσος Άγγελος)
Read More »
Ζητείται προσωπικό από το Mikel στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από το Mikel στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Ακίνητα: Στο στόχαστρο οι μεταβιβάσεις που έγιναν αποκλειστικά με μετρητά – Σε ποιες περιπτώσεις καταβάλλεται έξτρα φόρος 33%

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Ακίνητα: Στο στόχαστρο οι μεταβιβάσεις που έγιναν αποκλειστικά με μετρητά – Σε ποιες περιπτώσεις καταβάλλεται έξτρα φόρος 33%


Την προέλευση των μετρητών που χρησιμοποιήθηκαν σε περίπου 40.000 αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν από το Μάρτιο του 2021 και εντεύθεν, θα αναζητήσει η Εφορία, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί στις μεταβιβάσεις ακινήτων.


Στην πρώτη γραμμή των ελέγχων θα βρεθούν και 2.500 παλαιές υποθέσεις μεταβιβάσεων ακινήτων, για τις οποίες θα ελεγχθεί το νόμιμο της φορολογικής απαλλαγής.

Το τρίτο μέτωπο αφορά τους συνήθεις ελέγχους σε γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές.

Ειδικά για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν με μετρητά, θα αναζητηθεί η προέλευση των χρημάτων και εφόσον προκύψουν σοβαρές ενδείξεις για «μαύρο χρήμα» (αδήλωτα ή από παράνομες δραστηριότητες εισοδήματα) θα προχωρά ακόμα και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας με τους ελεγκτές να περνούν από «κόσκινο» τις φορολογικές δηλώσεις των «εμπλεκόμενων» προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα για το οικονομικό προφίλ που εμφανίζουν την εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν από μισθούς, επιχειρηματική δραστηριότητα, ενοίκια, πωλήσεις ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, γονικές παροχές και δωρεών χρημάτων.

Σε περίπτωση που το τίμημα για την αγορά ακινήτου δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα η Εφορία θα καλέσει τους φορολογούμενους να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και εκείνοι που δεν θα μπορέσουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν έξτρα φόρο με συντελεστή 33% επί του «ακάλυπτου» ποσού που με βάση το νόμο θεωρείται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.Επιπρόσθετα ο φάκελος θα αποσταλεί για περαιτέρω έλεγχο στην Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.


Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας myPROPERTY, το Μάρτιο του 2021, μια στις τέσσερις μεταβιβάσεις ακινήτων έγιναν αποκλειστικά ή εν μέρει με μετρητά.
Συγκεκριμένα σε σύνολο 338.511 μεταβιβάσεων ακινήτων ύψους 27,7 δισ. ευρώ, σε 42.613 περιπτώσεις είχαν περαστεί στα συμβόλαια συναλλαγές ύψους 462,5 εκατ. ευρώ μόνο με μετρητά ενώ σε 41.741 μεταβιβάσεις η συναλλαγή έγινε εν μέρει με μετρητά και με συνολικό τίμημα 2,98 δισ. ευρώ.

Για τον περιορισμό των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, στις μεταβιβάσεις ακινήτων, από την 1η Ιανουαρίου 2024 καταργούνται τα μετρητά και πλέον όλες οι αγοραπωλησίες θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό χρήμα.
Read More »
Ακίνητα: Στο στόχαστρο οι μεταβιβάσεις που έγιναν αποκλειστικά με μετρητά – Σε ποιες περιπτώσεις καταβάλλεται έξτρα φόρος 33% Ακίνητα: Στο στόχαστρο οι μεταβιβάσεις που έγιναν αποκλειστικά με μετρητά – Σε ποιες περιπτώσεις καταβάλλεται έξτρα φόρος 33% Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023

Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο 

Από το συσκευαστήριο Γκίκας ζητούνται εργάτες και εργάτριες καθώς και χειριστής κλαρκ για πλήρη απασχόληση.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6945501813

Read More »
Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Επίδομα θέρμανσης και για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα – Δύο προσεγγίσεις για την καταβολή του

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Επίδομα θέρμανσης και για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα – Δύο προσεγγίσεις για την καταβολή του


Επίδομα θέρμανσης και σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν το χειμώνα με τα ίδια κριτήρια που θα ισχύσουν και για όσους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, ξύλα, φυσικό αέριο ή πέλετ, θα χορηγήσει φέτος η κυβέρνηση.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι ενιαία και μάλιστα προσαυξημένα (στο εισόδημα) για οικογένειες με παιδιά.

Αθροιστικά, περισσότερα από 2 ή ακόμα και 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να ενισχυθούν την τρέχουσα σεζόν με το ύψος του επιδόματος να ανέρχεται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά θα λάβουν το καθιερωμένο επίδομα θέρμανσης με πόρους 237 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και επιπλέον 1 με 1,5 εκατ. νοικοκυριά θα μοιραστούν κονδύλια της τάξεως των 150-200 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να καταβληθεί τον Δεκέμβριο και η πλατφόρμα MyΘέρμανση αναμένεται να ανοίξει για υποβολή αιτήσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Όσοι δικαιούνται επιδότηση λόγω χρήσης πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλων ή πέλετ θα λάβουν την επιδότηση με την υποβολή των σχετικών παραστατικών ενώ για όσους καίνε ρεύμα, υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για την καταβολή του.

Η πρώτη βασίζεται στους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα. Όπερ σημαίνει χρήση ρεύματος για θέρμανση με κλιματιστικά, ηλεκτρικά καλοριφέρ ή αντλίες θερμότητας.

Η δεύτερη προσέγγιση είναι να δοθεί – εννοείται με βάση τα κριτήρια – απλώς στα υπόλοιπα νοικοκυριά που δεν λαμβάνουν επίδομα πετρελαίου, τα οποία προφανώς ζεσταίνονται και αυτά με κάποιο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού και θα αφορά όλους όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η πληρωμή του επιδόματος σχεδιάζεται να γίνει σε τρεις δόσεις.

1. Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

2. Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

3. Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024. Στο μέτωπο των κριτηρίων οι αλλαγές είναι δύο: η αύξηση του εισοδηματικού ορίου για οικογένειες και η καθιέρωση κόφτη τζίρου (έως 80.000 ευρώ) για φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνεπώς: δικαιούχοι επιδόματος είναι φυσικά πρόσωπα των οποίων το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, δεν υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα. Τα ποσά αυτά αυξάνονται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει 27.000 ευρώ, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Παράλληλα η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης καθορίζεται στα 350 ευρώ για όλους τους δικαιούχους, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης, ονομαζόμενο «συντελεστή βαθμοημέρας» και κλιμακούμενο από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το κρύο που επικρατεί σε κάθε περιοχή της χώρας, προκειμένου να προκύψει το ποσό επιδόματος που δικαιούται ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Επιπλέον, το ποσό του επιδόματος, όπως διαμορφώνεται μετά τον πολλαπλασιασμό της βάσης υπολογισμού με τον συντελεστή επιδότησης, θα προσαυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου κατά 20%.

Για όσους δικαιούχους διαμένουν σε περιοχές όπου οι κλιματικές συνθήκες χαρακτηρίζονται τον χειμώνα από δριμύ ψύχος και ο συντελεστής επιδότησης είναι ίσος με το 1 ή μεγαλύτερος από το 1, τα ποσά του επιδόματος θα είναι προσαυξημένα περαιτέρω κατά 25%, με το μέγιστο ποσό να φτάνει μέχρι τα 1.000 ευρώ (αντί τα 800 ευρώ).
Read More »
Επίδομα θέρμανσης και για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα – Δύο προσεγγίσεις για την καταβολή του Επίδομα θέρμανσης και για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα – Δύο προσεγγίσεις για την καταβολή του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση


Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση 24 ώρες την εβδομάδα 5 η 6 ημέρες με ασφάλεια. 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 6946103753.


Read More »
Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

ΟΠΕΚΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
ΟΠΕΚΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχώνΤελευταία ημέρα σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου για την υποβολή αιτήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών -τουλάχιστον δύο ατόμων – που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 4.700 ευρώ.

Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2022 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το έτος 2023, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση, με email ή με sms.

Όσοι ωφελούμενοι θέλουν, μπορούν να απευθύνονται και στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αντ’ αυτών το σύνολο της διαδικασίας μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η αίτηση για το 2022 εγκρίθηκε, θα κληθούν (μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms) να προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2023, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουν ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι.

Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται, εφόσον απαιτηθεί, να κληθούν να συμπληρώσουν στην αίτηση επιπλέον στοιχεία.

Στη συνέχεια και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2023.

Ο σύνδεσμος της ψηφιακής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων είναι: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/epidomata/eisodematike-eniskhuse-oreinon-e-kai-meionektikon-periokhon ή απευθείας στη διεύθυνση https:www.gov.gr//oreina.epidomata.gov.gr/

Ο σύνδεσμος είναι προσβάσιμος και μέσω του site του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr στο πεδίο Οικογένειες.
Read More »
ΟΠΕΚΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ΟΠΕΚΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Τα μυστικά του καλού τσίπουρου στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Τα μυστικά του καλού τσίπουρου στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Τα καζάνια τσίπουρου έχουν “πάρει φωτιά” στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.

Η απόσταξη γίνεται σε χάλκινους αποστακτήρες, με χρήση ατμού. Τα ζυμωμένα στέμφυλα αποστάζονται αργά και υπομονετικά σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες μέσα από ένα σύστημα πολλαπλής κλασμάτωσης με στήλη.
Το πρώτο “καζάνεμα” ολοκληρώνεται, κάθε χρόνο, ως τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο, το πιο σημαντικό, αφού τότε καθορίζεται η κορυφαία ποιότητα, ως τα τέλη Μαρτίου. Από αυτό το απόσταγμα μένει μόνο το αγνότερο, η “καρδιά”. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποιοτικό, εκλεπτυσμένο αρωματικό απόσταγμα που διατηρεί ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού, μαλακό και φινετσάτο, αυθεντικό και καθαρό.

Ο κ. Μιχάλης Καπρινιώτης, παραγωγός τσίπουρου, κάνει τριάντα χρόνια αυτή τη δουλειά, συνεχίζοντας την παράδοση με πολύ μεράκι στο παραδοσιακό του αποστακτήριο, και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του. Το βράζει στους 95 βαθμούς, αρχίζει το τσίπουρο να τρέχει και είναι έτοιμο! Από την απαιτητική διαδικασία, όπως είπε, δεν λείπει και το γλέντι με καλή καρδιά και καλή διάθεση αλλά και μεζέδες όπως, η προβατίνα, το κοντοσούβλι και τα παϊδάκια.
Read More »
Τα μυστικά του καλού τσίπουρου στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας Τα μυστικά του καλού τσίπουρου στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Δεκάδες αποχωρούν, ελάχιστοι έρχονται… Απογυμνώνονται οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Δεκάδες αποχωρούν, ελάχιστοι έρχονται… Απογυμνώνονται οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο


Δεκάδες αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις της Ηπείρου αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης, ελάχιστοι έρχονται… Η εικόνα αυτή έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια και αν άμεσα δεν ληφθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις τα κενά που θα δημιουργηθούν θα είναι τεράστια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που ολοκληρώνουν τις σπουδές και την εκπαίδευσή τους από τις Σχολές, παραμένουν στην Αττική.

Εντυπωσιακό είναι ότι στην Αττική παραμένουν και δυνάμεις συνοριακών!!

Το αίτημα για ενίσχυση της Περιφέρειας μέσω των ετήσιων μεταθέσεων είναι μόνιμο από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ενώ υψηλό είναι και το ενδιαφέρον νέων που κατάγονται από την περιοχή και θέλουν να επιστρέψουν.

Μόνο που κεντρική πολιτική επιλογή αποτελεί η παραμονή χιλιάδων αστυνομικών στην Αθήνα και πέριξ αυτής.

Οι συμπληρωματικές μεταθέσεις για το 2023 ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματά τους για την Ήπειρο είναι πενιχρά.

«Πάλι καλά όμως» όπως σχολιάζουν στους κόλπους της Αστυνομίας αφού τις περισσότερες φορές ήταν… μηδέν.

Αυτή τη φορά η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ενισχύεται με δύο άτομα! Δύο επίσης για την Θεσπρωτία, δύο για την Πρέβεζα και τρεις για την Άρτα.

Σύνολο για την Ήπειρο εννέα!

Σταγόνα στον ωκεανό… Κι αυτό γίνεται αντιληπτό αρκεί να αναφερθεί ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου μόνο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων είχαν συμπληρώσει τα σχετικά έντυπα προς αποχώρηση λόγω συμπλήρωσης των συντάξιμων χρόνων 110 αστυνομικοί!

Η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο γίνεται χειρότερη σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου.
Read More »
Δεκάδες αποχωρούν, ελάχιστοι έρχονται… Απογυμνώνονται οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο Δεκάδες αποχωρούν, ελάχιστοι έρχονται… Απογυμνώνονται οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 33χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Συμβολική κινητοποίηση από το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για την Παλαιστίνη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023
Συμβολική κινητοποίηση από το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για την Παλαιστίνη


Συμβολική κινητοποίηση στην πόλη της Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας με αφορμή τα γεγονότα στην Παλαιστίνη. 
Η κινητοποίηση κατέληξε με κρέμασμα πανό σε σημείο της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας. 
Στην κινητοποίηση προπαγανδίστηκε και το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 31 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Συμβολική κινητοποίηση από το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για την Παλαιστίνη Συμβολική κινητοποίηση από το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για την Παλαιστίνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

What you need to know about Online Winnings Fee

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023

What you need to know about Online Winnings Fee

Read here that online casino winnings have the associated fees that come with the payment methods currency options and are deducted according to local laws.

What Fees Do You Pay When Winning At The Online Casino

Online casinos have an undying glam and attraction where the players are offered everlasting opportunities to find a perfect game that could change their luck through the alluring wins by sitting at their house. However, there is another picture to the scene: it is not all about winning and profit. Still, there are various costs and fees associated with the winnings at the online casino platform, which the players must keep in mind, too. Therefore, it is crucial that before signing up at any platform like Icecasino online, the players must go through the general terms and conditions as well as the company’s policy about the payouts and the associated taxes that come along with these. To make our readers’ task easier, today, we will throw light on the fees and expenditures charged once a player wins at an online casino.

Duties on Casino Winnings

One of the significant considerations after winning at an online casino is the tax that comes with the winning. Well, the amount of the tax is not fixed, but it depends on the player’s country and the total amount of winnings. Notably, in some countries, the won amount through gambling is reported as taxable income. Therefore, the player must pay the tax associated with the won amount; otherwise, it can lead to penalties and legal procedures. While there are some countries where all the amount is not taxable, there is a threshold above which all the money is taxable. Thus, the players must get acquainted with their local tax system and see how much of their casino winnings are taxable.

Withdrawal Fees

Apart from the local taxation laws, certain fees are also associated with the withdrawing payment options. These options include:

      Bank transfer

      E-wallets

      Cheques

      Card payments

Before picking out any of these methods, it is important to spend some time studying what kind of fees and charges are associated with these methods. As the transaction fees for the different methods vary, so choose the one that costs you less transaction fee and is sustainable for you in the longer run.

Currency Conversion Rates

Another factor that is worth noticing is that the players playing in foreign jurisdictions may also have to face currency conversion costs, which often is offered at a very low rate and is a significant loss for the players. Therefore, it would always be an ideal choice for the players when they deposit and withdraw their funds in the same currency, preferably their native currency. It would minimize the extra cuttings from the winnings.

Terms and Conditions

Some certain terms and conditions clearly state the casino’s services for the players. Under the terms and conditions section, the players can locate the clauses that refer to the fees and charges associated with the winnings. For instance, a casino may impose the following restrictions:

      A certain percentage of the fee for a casino account that had been inactive.

      For an account that was inactive for a long time, the fee is incurred from your balance, or it goes into the negative balance.

      Other fees are associated with the bonuses and wagering requirements, which must be completed before the withdrawal of the winnings.

Considering such observations, the players must visit and understand the terms and conditions section of their online casino that talks about the fees and charges. By doing so, the players can make an informed decision about whether they want to avail themselves of the bonuses and what kind of choices can reduce the unexpected costs.

Ways to Lower the Casino Fees

Here are some of the ways that could help you minimize the fee costs for winnings at online casinos:

      Payment Option: Choose the right payment option for your transaction. Spend some time researching which payment methods are durable for you in the long run and would not cost you a fortune while withdrawing your winnings. In this regard, most players prefer to opt for e-wallets and cryptocurrencies because there is minimal to no fee associated with these methods.

      Verifying Identity: It is best to verify your identity and personal information before requesting withdrawals. Moreover, such is the requirement of many online casinos, too, so complete the verifying process as soon as possible because it can reduce the withdrawal time and the fee associated with it.

      Stay Updated: It is best to stay updated about the latest trends in the gambling market and keep visiting the taxation laws of your country, especially regarding gambling winnings. Keep an eye on what kind of money transactions fall under the taxation laws and how much you are going to lose from it.

Ending Lines

Though online casinos are the ultimate source of excitement and financial gains, there are certain fees associated with them that could have a significant impact on your winning income. Therefore, you must make smart choices that could prove helpful in retaining a considerable amount of winnings back to your account.

Read More »
What you need to know about Online Winnings Fee What you need to know about Online Winnings Fee Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023 Rating: 5

Σελίδες