Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για delivery

Τρίτη, Μαΐου 03, 2022
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για delivery Ζητείται άτομο για εργασία στη Νέα Σελεύκεια ως delivery σε ψητοπωλείο!

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936131545

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για delivery Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για delivery Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2022 Rating: 5

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις

Τρίτη, Μαΐου 03, 2022
Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις


Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, με την εγχώρια εμπορική αγορά να έχει στραμμένο το βλέμμα περισσότερο στις θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό παρά στις 12 ημέρες που θα διαρκέσει η επικείμενη εκπτωτική περίοδος. Άλλωστε όπως λένε οι καταστηματάρχες, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν ενισχύσει μέχρι σήμερα τα ταμεία των καταστημάτων, αφού ουσιαστικά γίνεται μετακύλιση του τζίρου.
Η επικείμενη εκπτωτική περίοδος, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η τελευταία που πραγματοποιηθεί καθώς ο εν λόγω θεσμός τελεί υπό κατάργηση, πρόκειται να διαρκέσει μέχρι 15 Μαΐου, με τους εμπόρους να έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 8 Μαΐου.
Χωρίς να μπορεί κάποιος να προβλέψει με ασφάλεια το πως θα εξελιχθεί συνολικά ο Μάιος και με την πλειονότητα των εμπόρων να είναι απογοητευμένοι από τον πασχαλινό τζίρο, οι αισιόδοξοι ελπίζουν πως ενόψει της αύξησης του κατώτατου μισθού η ψυχολογία του κόσμου ίσως βελτιωθεί.
Ωστόσο, μερίδα του εμπορικού κόσμου διατηρεί σκεπτικισμό επισημαίνοντας πως όταν ο κόσμος πρέπει να καλύψει αυξημένους λογαριασμούς παντού είναι δύσκολο να βγει για ψώνια.
Σύμφωνα με την πρόσφατη ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, πέρυσι το 65,1% των νοικοκυριών αύξησε τις δαπάνες του για λογαριασμούς σπιτιού, το 52,8% για είδη διατροφής, το 51,9% για θέρμανση και το 34,7% για υγεία και φάρμακα.
Αντίθετα με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα πολυτελή brands φέρεται ότι εμφάνισαν βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι κατά το πρώτο τετράμηνο, καθώς οι καταναλωτές που «αντέχουν» να υποστηρίξουν ακριβά είδη επισκέφθηκαν τα φυσικά καταστήματα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, με τις κυρώσεις προς τον εμπορικό κόσμο να είναι αυστηρές.
Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Read More »
Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2022 Rating: 5

Σελίδες