Οι κυβερνητικές και οι… λιμενικές προσδοκίες για την Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Οι κυβερνητικές και οι… λιμενικές προσδοκίες για την Ηγουμενίτσα


Το ΤΑΙΠΕΔ κρατά προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό της τρεις προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς ζήτησε βελτιωμένες, διαδικασία που είναι συνηθισμένη στους διαγωνισμούς του Ταμείου.
Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το τίμημα ξεπέρασε τις προσδοκίες θέλοντας να καλλιεργήσουν κλίμα ευφορίας!
Και θα είχε νόημα αυτό αν ήταν γνωστό ποιες ακριβώς ήταν οι προσδοκίες της κυβέρνησης για το 67% του ΟΛΗΓ..
Αν οι προσδοκίες ήταν στα 20 εκατομμύρια και οι προσφορές ήταν κάτι παραπάνω ή αν οι προσδοκίες ήταν στα 200 εκατομμύρια και οι προσφορές ξεπέρασαν το ποσό..
Ας οριοθετηθούν λοιπόν οι κυβερνητικές προσδοκίες και ας ληφθεί υπόψιν ότι μόνο τα έργα από το τρέχον ΕΣΠΑ στο λιμάνι είναι κοντά στα 50 εκατομμύρια..
Κοντός ψαλμός αλληλούια άλλωστε..

Read More »
Οι κυβερνητικές και οι… λιμενικές προσδοκίες για την Ηγουμενίτσα Οι κυβερνητικές και οι… λιμενικές προσδοκίες για την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένες προσφορές από τα 3 σχήματα για την Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένες προσφορές από τα 3 σχήματα για την Ηγουμενίτσα


Στην αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών που είχαν κατατεθεί για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):
1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
3. ΟΛΘ Α.Ε.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσλάβει τις εταιρείες Deloitte Business Solutions Α.Ε. και Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, τις εταιρείες Your Legal Partners, Δρακόπουλος & Βασαλάκης Δικηγορική Εταιρεία και Αλεξίου Κοσμόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων, ως νομικούς συμβούλους και την εταιρεία Doxiadis Associates ως τεχνικό σύμβουλο στη διαγωνιστική διαδικασία.
Read More »
ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένες προσφορές από τα 3 σχήματα για την Ηγουμενίτσα ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένες προσφορές από τα 3 σχήματα για την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Αισθητή άνοδος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Βασίλης Γιόγιακας: Αισθητή άνοδος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση


Αισθητή βελτίωση των βασικών μεγεθών της δραστηριότητας εμφάνισε ο Οργανισμός Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΘ.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι οι υποχρεωτικές και μη επενδύσεις που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τα 56 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη αποδώσει αξιόλογα αποτελέσματα όπως αποδεικνύεται από συγκριτικά στοιχεία μεταξύ του 2017 - τελευταίο έτος πριν την παραχώρηση - και του 2021, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα.
Ο κ. Γιόγιακας αναφέρθηκε επίσης στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την πώληση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με την οποία εισέρχεται στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη του παραχωρησιούχου. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε τα «πολλαπλά» οφέλη της σύμπραξης με τον ιδιώτη επενδυτή αναφέροντας ότι η ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και θα αυξήσει γενικότερα το τουριστικό ρεύμα, θα τονώσει την εμπορική κίνηση της πόλης, θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. «Παράλληλα με τη διαγωνιστική διαδικασία, φτάνει στο τέλος και ένας τεράστιος αγώνας δρόμου που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια για να αποδοθούν σημαντικά τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τις ανάγκες της», υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Από την όλη συζήτηση για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης θα ήθελα να σταθώ σε 3 σημεία:
Πρώτα απ’ όλα, στις επιλογές που είχε η Κυβέρνηση με δεδομένες τις καθυστερήσεις σε ορισμένες υποχρεωτικές επενδύσεις.
Δεύτερον, στη σκοπιμότητα των αλλαγών στη σύμβασης.
Και, τρίτον, στη μέχρι σήμερα αποτίμηση της παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στη συζήτηση για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά – νομοσχέδιο που είχα την τιμή να εισηγηθώ – είχαμε πει ότι για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση της υλοποίησης συμφωνημένων επενδύσεων υπάρχουν δύο δρόμοι:
Ο ένας είναι η ενεργοποίηση – εφ’ όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις - των προβλεπόμενων κυρώσεων η οποία αναπόφευκτα οδηγεί στη διαιτητική επίλυση των διαφορών και πιθανότατα σε δικαστική διαμάχη.
Κάτι που θα προκαλούσε νέες καθυστερήσεις και θα συντηρούσε την αβεβαιότητα για τον χρόνο ολοκλήρωσης των υποχρεωτικών επενδύσεων.
Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της συνεννόησης και της κατανόησης.
Όπου, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και οι επιπτώσεις της.
Με τον δρόμο αυτό, η ολοκλήρωση των επενδύσεων μπαίνει σε ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο και παράλληλα βελτιώνονται κάποιες παρεμβάσεις ως αντιστάθμισμα – θα έλεγε κανείς – της παράτασης.
Όσοι, επομένως, συνάδελφοι από την αντιπολίτευση, εύλογα ή καλοπροαίρετα, βάζουν θέμα ενεργοποίησης ποινικών ρητρών, θα πρέπει να σκεφθούν το αυξημένο ρίσκο που μπορεί να σημαίνει αυτό για το ελληνικό Δημόσιο - και κατ’ επέκταση για το δημόσιο συμφέρον - σε σχέση με την επιλογή της χρονικής παράτασης.

Πόσο μάλλον όταν - και έρχομαι στο δεύτερο σημείο, για την ουσία των αλλαγών - η επέκταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης έρχεται μαζί με τη βελτίωση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης.
Έτσι, στο έργο για το εμβληματικό κτήριο του Παλαιού Τελωνειακού Σταθμού θα συμπεριλαμβάνεται, εκτός από τη στατική αποκατάσταση, η πλήρης αποκατάσταση, χρήση και εκμετάλλευση του κτιρίου.
Επίσης, η αλλαγή των διαστάσεων του Προβλήτα 6 υπόσχεται να διευρύνει τις εμπορευματικές υπηρεσίες του λιμανιού και να φέρει περισσότερα φορτία, αναβαθμίζοντας τη σημασία του και αυξάνοντας έσοδα και ανταλλάγματα για το ελληνικό Δημόσιο.
Η τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού θα είναι επίσης ωφέλιμη, για την εξυπηρέτηση των πλοίων, την αποδοτικότητα, την ασφάλεια, τη φιλικότητα προς το Περιβάλλον και τους κατοίκους της πόλης.
Η θετική κατεύθυνση των αλλαγών αυτών, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναγνωρίζεται άλλωστε από τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.

Αναφορικά, τώρα, με το πώς πάει η παραχώρηση του ΟΛΘ η οποία όπως γνωρίζουμε, ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
Ακούγοντας κανείς ορισμένους συναδέλφους, μπορεί να έβγαζε το συμπέρασμα ότι η παραχώρηση δεν αποδίδει ή, τουλάχιστον, θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα.
Η αλήθεια είναι ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία του 2020-2021, υπήρξε αισθητή βελτίωση στα βασικά μεγέθη της δραστηριότητας του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Η σύγκριση των αριθμών ανάμεσα στο 2017 – τελευταία χρονιά πριν την παραχώρηση και το 2021 – μάς λέει ότι:
ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά περίπου 45% και γενικότερα όλα τα οικονομικά στοιχεία – όπως τα κέρδη, το ενεργητικό, τα ίδια κεφάλαια - βελτιώθηκαν αισθητά.
Το τίμημα παραχώρησης που αποδόθηκε στο Δημόσιο ανέβηκε 2,5 φορές.
Ο αριθμός των επιβατών στα εσωτερικά δρομολόγια έχει αυξηθεί πάνω από το 1/3.
Προστέθηκαν πάνω από 100 μόνιμες θέσεις εργασίας, πέραν των 250 εργαζομένων σε υπεργολαβίες.
Η διακίνηση τόσο των εμπορευματοκιβωτίων όσο και του συμβατικού φορτίου αυξήθηκε κατά 17 με 18%.
Το ίδιο και με τις προσεγγίσεις των πλοίων, είχαμε αύξηση πάνω από 25%.
Τα 4 κρουαζιερόπλοια θα γίνουν φέτος 60 και του χρόνου 80, με τα περισσότερα από αυτά να ξεκινούν από και να ολοκληρώνουν τη διαδρομή στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Αυτά, σε ό,τι αφορά τη σύγκριση πριν και μετά την παραχώρηση.
Βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη επενδύσεις για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υποδομών του λιμένα που το 2021 έφτασαν περίπου τα δεκαεφτάμιση εκατομμύρια ευρώ.
Με λίγα λόγια, το σύνολο των υποχρεωτικών και μη επενδύσεων - που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Υπουργός έχουν αγγίξει τα 56 εκατομμύρια ευρώ - έχει ήδη αποδώσει αξιόλογα αποτελέσματα.
Αυτό λένε οι αριθμοί και αυτό παραδέχονται, έστω και με αστερίσκους, συνάδελφοι από την αντιπολίτευση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η σημερινή συζήτηση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης συμπίπτει με τη αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την πώληση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, μαζί με την αποσφράγιση της αποτίμησης της αξίας της εταιρείας, από ανεξάρτητο εξωτερικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.
Μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη του παραχωρησιούχου η οποία, ακόμα και με τη διαδικασία των βελτιωμένων προσφορών, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Η σύμπραξη με τον ιδιώτη επενδυτή είναι απολύτως αναγκαία για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Που, με τη σειρά της, αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, άμεσα και έμμεσα:
θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας,
θα αυξήσει γενικότερα το τουριστικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή,
θα τονώσει την εμπορική κίνηση της πόλης,
θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού,
θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
Παράλληλα με τη διαγωνιστική διαδικασία, φτάνει στο τέλος και ένας τεράστιος αγώνας δρόμου που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια για να αποδοθούν σημαντικά τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τις ανάγκες της.
Η κυβέρνησή μας δρομολογεί λοιπόν αναγκαίες, νέες επενδύσεις στα λιμάνια μας, και κάνει αναγκαίες προσαρμογές στις υπάρχουσες.
Με σκοπό να πετύχει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση και τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Αισθητή άνοδος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση Βασίλης Γιόγιακας: Αισθητή άνοδος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Ενημερωτική δράση για τη νόσο Alzheimer στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Ενημερωτική δράση για τη νόσο Alzheimer στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με το Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών και το ΚΨΥ Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών πραγματοποίησαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer και συγγενείς διαταραχές την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ημέρας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΕΛΠΙΔΑ» του Δήμου Φιλιατών.
Επισημάνθηκε η ανάγκη πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο των πασχόντων όσο και των φροντιστών. Πραγματοποιήθηκε ψυχομετρική αξιολόγηση μνημονικών δεξιοτήτων και ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης από τους επαγγελματίες υγείας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών (Τσέλιου Δώρα Νευρολόγος, Τσάμης Χρήστος Ψυχίατρος, Πέτσιου Σπυριδούλα Κλινική Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΨΥ).
Τίμησαν με την παρουσία τους και τόνισαν τη σημασία έγκαιρης και άμεσης αναζήτησης βοήθειας ο Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών (Τσουράς Χρήστος), ο Διοικητικός Διευθυντής (Ντρίτσος Κων/νος), η Προισταμένη Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού Διοικητικής υπηρεσίας και δημοτική σύμβουλος Δήμου Φιλιατών (Καίσαρη Βούλα).
Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. (Ευθυμίου Ελένη),την υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΕΛΠΙΔΑ» του Δήμου Φιλιατών (Ουζούνογλου Κων/ντα) και όλους τους εργαζόμενους του ΚΗΦΗ για την πρόσκληση και τη συνεργασία και φυσικά τους ηλικιωμένους για τη συμμετοχή, «τη ζεστασιά», τη θετική διάθεση και ανταπόκρισή τους.

Ο Διοικητής ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών
Τσουράς Χρήστος
Read More »
Ενημερωτική δράση για τη νόσο Alzheimer στο Νοσοκομείο Φιλιατών Ενημερωτική δράση για τη νόσο Alzheimer στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Δημοπρατούνται τα αντιπλημμυρικά έργα με 4.180.000, στο ρέμα Ξηροπόταμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Δημοπρατούνται τα αντιπλημμυρικά έργα με 4.180.000, στο ρέμα Ξηροπόταμου Ηγουμενίτσας 


Τη δημοπράτηση των έργων διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Το έργο έχει προϋπολογισμό € 4.180.000. 
 Το ρέμα βρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης, ήτοι από το ύψος της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατη διευθετημένη κοίτη που κατασκευάστηκε για το έργο βελτίωσης της κεντρικής οδού 40 Μαρτύρων και των παρόδων αυτής. 
Το συγκεκριμένο ρέμα έχει περιληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου.
Read More »
Δημοπρατούνται τα αντιπλημμυρικά έργα με 4.180.000, στο ρέμα Ξηροπόταμου Ηγουμενίτσας Δημοπρατούνται τα αντιπλημμυρικά έργα με 4.180.000, στο ρέμα Ξηροπόταμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

719.160 ευρώ για Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
719.160 ευρώ για Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας


Τη σύμφωνη γνώμη της για την προκήρυξη του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας» διατύπωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφερείας Ηπείρου με έγγραφο της προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Ο προϋπολογισμός του έργου 719.160 ευρώ.
Read More »
719.160 ευρώ για Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας 719.160 ευρώ για Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 12 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.414.028 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός στα Χανιά, ο οποίος κέρδισε 100.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ». Δύο τυχεροί σε Ηράκλειο Κρήτης και Αθήνα κέρδισαν έπαθλα των 2.000 ευρώ στο παιχνίδι «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ», ενώ συνολικά 30 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Επίθεση Γόγολου στη Δημοτική Αρχή για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Επίθεση Γόγολου στη Δημοτική Αρχή για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, υπερέβη και αυτή τη φορά τα «εσκαμμένα» και δικαιολογημένα εγείρονται ερωτήματα, για τα οποία οφείλονται σαφείς απαντήσεις.
Όχι με συνεντεύξεις στα Ιωάννινα, αλλά με την παράθεση των πραγματικών γεγονότων στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Διατυπώνουμε τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για το θέμα του φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Μαργαρίτι.
1ον Γιατί το συγκεκριμένο θέμα, που ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη και εισηγητή τον ίδιο τον κ. Λώλο, δεν συνοδεύτηκε από την προβλεπόμενη εισήγηση προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Αποτελούσε μέρος του σχεδίου να υποβαθμιστεί το θέμα για να περάσει χωρίς ερωτήσεις που προκύπτουν από τις εκάστοτε εισηγήσεις ;
2ον Ποιός ο λόγος να αποκρυβεί από το σώμα, η συμφωνημένη συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο επενδυτικό σχήμα ως 92 μέλος ;
3ον Γιατί ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ανακριβώς ότι «οι 91 συμμετέχοντες, είναι συμπολίτες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα,» αποποιούμενος την ευθύνη να γνωρίζει ποιοι είναι ; ( Δεν είμαι εφορεία για να γνωρίζω, είπε )
4ον Ποιός εξουσιοδότησε τον κ. Δήμαρχο, να «δεσμευτεί προφορικά» για τη συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο επενδυτικό σχήμα ; Ή μήπως ισχύει η ρήση « Ο Δήμος είμαι εγώ» εκ του « το κράτος είμαι εγώ» του Λουδοβίκου 14ου ;
5ον Δεν όφειλε να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, ότι ο Δήμος Ηγουμενιτσας, με τη νομική μορφή που έχει, ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει σε επενδυτικά σχήματα με αυτές τις διαδικασίες ;

Αγαπητοί συμπολίτες
Στην αρχή, όλα όσα συνεβαιναν στο Δήμο Ηγουμενίτσας, θεωρούσαμε ότι ήταν αποτέλεσμα της κόπωσης εκ της μακρόχρονης άσκησης της εξουσίας και της γνωστής έλλειψης ικανοτήτων εκ μέρους του πολιτικού προσωπικού, που απαρτίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Τους κρίναμε επιεικώς.
Όμως διαπιστώνουμε, ότι η αδιαφορία και η προχειρότητα ανταγωνίζονται πλέον την ανομία στη λειτουργία του Δήμου, με πρωτοστάτη τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο και τους συμβουλάτορές του.
Ή μήπως η κρίση μας παραμένει ακόμη επιεικής ;
Read More »
Επίθεση Γόγολου στη Δημοτική Αρχή για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι Επίθεση Γόγολου στη Δημοτική Αρχή για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Webinar για την υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών στον τουρισμό

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Webinar για την υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών στον τουρισμόΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» πρόκειται να υλοποιήσει το 4ο webinar με θέμα «Υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών σε τουριστικές επιχειρήσεις»

Το webinar θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 23/9/2022 στις 11:00-13:00 μέσω πλατφόρμας zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν το webinar στην ιστοσελίδα http://www.infotaptok.gr

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ (Πλ.Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087
Read More »
Webinar για την υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών στον τουρισμό Webinar για την υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών στον τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία


Στην έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED- Ελληνικό Τμήμα» προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.
H πρόσκληση αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Κομποτίου και Αράχθου (από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά), την Φιλοθέη και τον Αμβρακικό (από το Δήμο Αρταίων ), την Δ.Ε Φιλιππιάδας από τον Δήμο Ζηρού, τις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου από τον Δήμο Πρέβεζας και τη Δ.Ε Φαναρίου από τον Δήμο Πάργας, όπως επίσης της Δημοτικές Ενότητες Μαργαριτίου και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τα σχέδιο, ο αγωγός θα έχει μήκος περίπου 2.000 χλμ, εκ των οποίων περισσότερα από 1.400 είναι υποθαλάσσια. Πρόκειται να συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα , καταλήγοντας στην Ιταλία. Στην ελληνική επικράτεια πρόκειται να περάσει από την Κρήτη και Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, όπου στην συνέχεια θα διασχίσει για περίπου 600 χλμ την ελληνική ηπειρωτική χώρα (και από την Ήπειρο) για να φτάσει στην Ιταλία μέσω του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μήκους περίπου 210 χλμ.
Πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει από σαράντα κύματα και με την κατασκευή του να παραμένει αμφίβολη.
Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος είναι μακρύς..
Read More »
Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

«Η Νέα Σελεύκεια. 100 Χρόνια για μια Νέα Ζωή»

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
«Η Νέα Σελεύκεια. 100 Χρόνια για μια Νέα Ζωή»Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας διοργανώνει εκδήλωση με Θέμα: «Η Νέα Σελεύκεια. 100 Χρόνια για μια Νέα Ζωή»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 19.00.
Κεντρικός ομιλητής ο κ. Παντελής Κυπριανός, καθηγητής Ιστορίας του πανεπιστημίου Πατρών.
Συμμετέχουν επίσης οι ομιλητές: κ. Δονάτος Μπόλοσης, M.Sc. Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τμήμα Ιστορίας, η κα. Βασιλική Νικολάου φιλόλογος και ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης μαθηματικός.
Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων για την επέτειο μνήμης για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Read More »
«Η Νέα Σελεύκεια. 100 Χρόνια για μια Νέα Ζωή» «Η Νέα Σελεύκεια. 100 Χρόνια για μια Νέα Ζωή» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται διανομέας για εργασία στο SIROKOS

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Ηγουμενίτσα: Ζητείται διανομέας για εργασία στο SIROKOSΤο εστιατόριο θαλασσινών "SIROKOS" στην Ηγουμενίτσα ζητάει διανομέα για μόνιμη απασχόληση.

Για πληροφορίες στο τηλ. 6948 806 765 & 2665022550
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται διανομέας για εργασία στο SIROKOS Ηγουμενίτσα: Ζητείται διανομέας για εργασία στο SIROKOS Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

1.247 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
1.247 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο


Το 68% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα το διάστημα από 11 έως 17 Σεπτεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 97.958 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 21.108 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 3.619 στην Αττική,
· 2.313 στη Δυτική Ελλάδα,
· 2.239 στη Θεσσαλία,
· 2.185 στην Κρήτη,
· 1.561 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 1.558 στην Πελοπόννησο,
· 1.507 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.281 στη Θεσσαλονίκη,
· 1.247 στην Ήπειρο,
· 1.080 στο Νότιο Αιγαίο,
· 780 στη Στερεά Ελλάδα,
· 741 στα Ιόνια Νησιά,
· 500 στο Βόρειο Αιγαίο και
· 497 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 5.662 για παράνομη στάθμευση,
• 5.010 για υπερβολική ταχύτητα,
• 1.447 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 1.399 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 758 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 549 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 398 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 389 ανασφάλιστα οχήματα,
• 323 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 316 για παραβίαση σηματοδότη,
• 188 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 184 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 104 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 102 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 98 για φθαρμένα ελαστικά,
• 62 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 50 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 43 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 30 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,
• 20 για αντικανονική χρήση φώτων,
• 19 για παραβίαση προτεραιότητας και
• 3.957 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Συνολικά διενεργήθηκαν 678 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 418 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 64 για υπερβολική ταχύτητα
· 57 για μη χρήση κράνους
· 21 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
· 16 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
· 16 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
· 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
· 5 για ηχορύπανση
· 4 για αντικανονικούς ελιγμούς
· 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου
· 3 για επίδειξη ικανοτήτων
· 2 για αυτοσχέδιους αγώνες
· 220 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 41 ζεύγη πινακίδων, 78 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 113 άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, μεταφέρθηκαν και 7 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
1.247 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο 1.247 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 72χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

ΦΟΠ | Εγγραφές στα παιδικά τμήματα χορού. Μοντέρνος χορός, Σύγχρονος χορός και Μουσικο-κινητική

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
ΦΟΠ | Εγγραφές στα παιδικά τμήματα χορού. Μοντέρνος χορός, Σύγχρονος χορός και Μουσικο-κινητική


Σε εξέλιξη ειναι οι εγγραφές για τα τμήματα χορού του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.
Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν είναι τα ακόλουθα:· ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ CARL ORFF: Απευθύνεται σε ηλικίες 4-7
· ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Το μάθημα απευθύνεται σε ηλικίες 8-12 ετών
· ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Απευθύνεται σε ηλικίες 13-17

Πληροφορίες και εγγραφές:
Στα γραφεία του Φ.Ο.Π κάθεΔευτέρα 09:00-11:00
Τετάρτη 18:00-20:00
Τηλεφωνικά: Ελευθερία Ντάφλου: κιν. 69 41 61 49 05

Αναλυτικά για κάθε τμήμα:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ CARL ORFF: Απευθύνεται σε ηλικίες 4-7
Το παιδί έχει ανάγκη το παιχνίδι και την ευχάριστη ενασχόληση. Δεν είναι σε θέση να κατανοήσει οτιδήποτε απευθύνεται μόνο στον εγκέφαλό του, στο μυαλό του, έχει ανάγκη να βιώσει άμεσα τα ερεθίσματα. Σε αυτό αποβλέπει και η μέθοδος του C. Orff. Με την κίνηση τα παιδιά βιώνουν τον ρυθμό και τη μουσική. Ο λόγος τα βοηθάει να νιώσουν το φυσικό ρυθμό της γλώσσας και να τον εναρμονίσουν με τον ρυθμό που έχουν μέσα τους.
Τα συστατικά στοιχεία της μεθόδου Orff μπορούμε να τα συνοψίσουμε στα εξής: Ρυθμός-κίνηση (δημιουργική και εκφραστική)-τραγούδι- αυτοσχεδιασμός.
Ο Δημιουργικός Χορός- Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμα και σε ενήλικες, όμως θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν μόνο οι μικροί μας φίλοι!!
Η ύλη που θα διδαχθεί εξαρτάται και από την ηλικία και από τις ικανότητες της ομάδας, και σίγουρα υπάρχει μια εξελικτική πορεία όπως και σε όλα τα μαθήματα.
Είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα του κάθε παιδιού.
Με τον χορό ενθαρρύνεται η πρωτοβουλία, η φαντασία, η αυτενέργεια, η δημιουργικότητα!

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Το μάθημα απευθύνεται σε ηλικίες 8-12 ετών
Ο μοντέρνος χορός βοηθάει στην καλή φυσική κατάσταση και χαρίζει ευλυγισία! Μαθαίνοντας μια χορογραφία βελτιώνεται η συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο και αυξάνονται οι αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών.
Το παιδί μαθαίνει να δραστηριοποιείται και να γυμνάζεται ενώ παράλληλα διασκεδάζει ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική!
Στο μάθημα γίνεται προθέρμανση, εκμάθηση τεχνικής, εκτέλεση χορογραφίας, παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και τέλος αποθεραπεία.
Θα μάθουμε να χορεύουμε ενώ συγχρόνως θα διασκεδάζουμε!!!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Απευθύνεται σε ηλικίες 13-17
Ο σύγχρονος χορός είναι ένα είδος χορού που αναπτύχθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα και από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει ένα από τα κυρίαρχα είδη χορού, όπου όλο εξελίσσεται και αναπτύσσεται. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την κίνηση, τον χορό και την μουσική, αναπτύσσοντας την κινητικότητά τους και την εκφραστικότητά τους μέσα στα πλαίσια της ομάδας.
Η ελευθερία που προσφέρει προκαλεί τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική μας κατάσταση, με αποτέλεσμα να έρθουμε σε επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό. Η ελευθερία της κίνησης βοηθά ενεργά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας για την υγιή εξέλιξη σε προσωπικό επίπεδο του κάθε παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν με σεβασμό και συντονισμό για την τέλεια αρμονία της ομάδας.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
Ο χορός είναι μία ευχάριστη μορφή εκγύμνασης και έχει πλάκα!!
Με τον χορό τα παιδιά αναπτύσσουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες, μαθαίνουν να ελέγχουν την παρορμητικότητά τους, μαθαίνουν να ελέγχουν τις κινήσεις του σώματός τους, αναπτύσσουν αίσθηση αυτονομίας ενώ συγχρόνως γεμίζουν χαρά, κορυφαία ψυχολογία και ικανότητα στην επικοινωνία!!
Η δασκάλα χορού, Αθηνά Δεληγεωργοπούλου, είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών με ειδικότητες στην ορχηστική (μουσικοκινητική αγωγή, σύγχρονο χορό, ορθοσωμία, θεατρικό παιχνίδι) και τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.
Από το 2004 ασχολείται με τη μελέτη της κίνησης του σώματος, τη βελτίωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του, την ενδυνάμωση των μυών, την ευλυγισία, την αποφυγή των τραυματισμών αλλά και την ελευθερία της κίνησης. Από το 2011 διδάσκει ως συντονίστρια φυσικής κατάστασης, δασκάλα χορού και χορογράφος.
Read More »
ΦΟΠ | Εγγραφές στα παιδικά τμήματα χορού. Μοντέρνος χορός, Σύγχρονος χορός και Μουσικο-κινητική ΦΟΠ | Εγγραφές στα παιδικά τμήματα χορού. Μοντέρνος χορός, Σύγχρονος χορός και Μουσικο-κινητική Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Οκτώβριο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022
Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Οκτώβριο


Τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο που θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά και την παρουσίαση των τιμολογίων από τους παρόχους, το βράδυ της Τρίτης.

Οι στόχοι της κυβέρνησης:
 • να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών
 • να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για ενεργειακή επάρκεια όλο τον χειμώνα
 • να ενισχύσει την προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας
Στη συνέχεια, όπως είχε αποκαλύψει τις προηγούμενες ημέρες η «Ζούγκλα» ανακοίνωσε ότι από τον Οκτώβριο θα εφαρμοστεί κλιμακωτή επιδότηση για τα νοικοκυριά με τρεις κλίμακες και αυτή θα αφορά σε όλες τις παροχές, κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Επιπλέον, είπε πως θα υπάρχει μπόνους για όσους καταφέρουν να μειώσουν 15% την κατανάλωσή τους σε σχέση με το 2021.
Συγκεκριμένα, για καταναλώσεις ως 500 κιλοβατώρες τον μήνα, η επιδότηση φτάνει τα 436 ευρώ ανά μεγαβατώρα. για καταναλώσεις από 501 ως 1000 κιλοβατώρες τον μήνα, η επιδότηση είναι 386 ευρώ. Για καταναλώσεις πάνα από 1000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι 336 ευρώ.

Τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου
Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στο πλαίσιο της νομοθετημένης υποχρέωσης να αναγγέλλουν τα τιμολόγια του επόμενου μήνα έως τις 20 του προηγούμενου. Ενδεικτικά, το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Οκτώβριο είναι 25 % χαμηλότερο σε σχέση με το τρέχον.
Οι τιμές παραμένουν παρ’ όλα αυτά σε υψηλά επίπεδα και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ύψος των επιδοτήσεων τον επόμενο μήνα, από το οποίο θα εξαρτηθεί η πραγματική επιβάρυνση των καταναλωτών.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και αναμένεται να περιλαμβάνουν κλιμακωτή επιδότηση ανάλογα με την κατανάλωση, υψηλότερη στις χαμηλές καταναλώσεις.

Ενδεικτικά τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν από προμηθευτές:
ΔΕΗ 59,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, 60,7 λεπτά για τις επόμενες και 55,4 λεπτά για το νυχτερινό τιμολόγιο.
 • Protergia 57,63 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • Ήρων 55,84 - 69,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • Elpedison 59,05 - 63,06 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • NRG 57,9 - 59,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • Watt&Volt 58,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • Φυσικό Αέριο Ελλάδος 57,4 - 58,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • Volterra 68,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • Zenith 58,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα
 • Ελίν 59,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Για τους επαγγελματίες με ισχύ παροχής έως 35 kvA και κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι 39,8 λεπτά και καλύπτει το 80 % της αύξησης. Για μεγαλύτερες καταναλώσεις διαμορφώνεται στα 230 ευρώ ανά μεγαβατώρα και για τους αγρότες προβλέπεται οριζόντια επιδότηση 43,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων στο ρεύμα για τον επόμενο μήνα είναι 1,1 δισεκ, ευρώ. Προέρχεται από την ανάπτυξη των υπερεσόδων των ηλεκτροπαραγωγών και τις δημοπρασίες ρύπων (1 δισεκ.) και τον προϋπολογισμό (100 εκατ.)

Φυσικό αέριο
Όσον αφορά την επιδότηση για το φυσικό αέριο αυτή θα είναι 90 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και θα απορροφήσει πάνω από το 50% της αύξησης με το μέτρο να αφορά 700.000 καταναλωτές ανεξαρτήτως κριτηρίων.
Σε μη οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα και αφορά και τους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Ειδικό τέλος στους ηλεκτροπαραγωγούς
Ο υπουργός ανακοίνωσε και την επιβολή ειδικού τέλους ύψους δέκα ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις ποσότητες φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται από εταιρείες παραγωγής ενέργειας αποκλειστικά και μόνο για την ηλεκτροπαραγωγή.
Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών, την υποστήριξη επενδύσεων σε εναλλακτικές πηγές καυσίμων και την υποστήριξη τροποποιήσεων και επέκτασης υποδομών του συστήματος φυσικού αερίου.
Read More »
Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Οκτώβριο Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Σελίδες