Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ η Σαγιάδα

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021

Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ η Σαγιάδα

Read More »
Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ η Σαγιάδα Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ η Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

5 οχήματα για τη μεταφορά των πυροσβεστών, διέθεσε η θεσπρωτική εταιρία Europrawn Hellas

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
5 οχήματα για τη μεταφορά των πυροσβεστών, διέθεσε η θεσπρωτική εταιρία Europrawn Hellas


Στην παραχώρηση χρήσης εκμισθωμένων μέσων μεταφοράς προσωπικού προς το Γενικό Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, προέβη η θεσπρωτική εταιρία παραγωγής γαρίδας Europrawn Hellas A.E. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παραχώρηση 5 εκμισθωμένων οχημάτων 9 θέσεων για την διευκόλυνση μεταφοράς πυροσβεστών στις δύσκολες αυτές στιγμές. 


Ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Ναπολέων Τσάνης θέλησε να ευχαριστήσει και την εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων HERTZ Autohellas για την συνεισφορά της εκπτώσεις μισθώματος.
Read More »
5 οχήματα για τη μεταφορά των πυροσβεστών, διέθεσε η θεσπρωτική εταιρία Europrawn Hellas 5 οχήματα για τη μεταφορά των πυροσβεστών, διέθεσε η θεσπρωτική εταιρία Europrawn Hellas Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι πρώτοι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
Ξεκίνησαν οι πρώτοι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στο Δήμο ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί ατόμων που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά δεν δύνανται να μετακινηθούν.

Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας έχει συγκροτήσει κινητή μονάδα εμβολιασμών, αποτελούμενη από γιατρό και νοσηλευτή ενώ ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με την παροχή οχήματος και οδηγού για τη διευκόλυνση του έργου των εμβολιασμών κατ’ οίκον.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν, από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00, στα παρακάτω τηλέφωνα :

6907724367 (ΚΕΠ Υγείας) και 2665028140 (Κέντρο Κοινότητας) καθώς και στο κινητό τηλέφωνο της αντιδημάρχου Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής, κας Βασιλικής Τσώτου, 6957778524.

Για την καταγραφή των ενδιαφερομένων είναι απαραίτητα τα εξής στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο
Διεύθυνση
Τηλέφωνο
ΑΜΚΑ

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει ενεργά στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού των πολιτών κατά της Covid-19 και συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ευπαθών ομάδων και των κοινωνικά αδύναμων δημοτών.
Read More »
Ξεκίνησαν οι πρώτοι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στο Δήμο Ηγουμενίτσας Ξεκίνησαν οι πρώτοι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 96 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 96 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 12
ΠΕ Θεσπρωτίας 20
ΠΕ Ιωαννίνων 39
ΠΕ Πρέβεζας 25


Read More »
Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 96 σε όλη την Ήπειρο Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 96 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Τι θα ισχύσει με εμβόλια και test για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Τι θα ισχύσει με εμβόλια και test για εκπαιδευτικούς και μαθητέςΤα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί, επισημαίνει το υπουργείο, οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επίσης, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.

Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Τέλος, το υπουργείο παροτρύνει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, «να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς».
Read More »
Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Τι θα ισχύσει με εμβόλια και test για εκπαιδευτικούς και μαθητές Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Τι θα ισχύσει με εμβόλια και test για εκπαιδευτικούς και μαθητές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με 3 τραυματισμούς τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
Τροχαίο ατύχημα με 3 τραυματισμούς τα ξημερώματα στην ΗγουμενίτσαΤροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής Ηγουμενίτσας, όταν 20χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια σε κολόνα φωτισμού, καταλήγοντας κάθετα στο οδόστρωμα.

Εκ των τεσσάρων επιβαινόντων του οχήματος, τραυματίσθηκαν οι τρεις και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.Read More »
Τροχαίο ατύχημα με 3 τραυματισμούς τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με 3 τραυματισμούς τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητοΣυνελήφθη χθες (10-08-2021) το μεσημέρι στο Ασπροκλήσσι Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Αττικής.

Κατά τον περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην ιδιοκτήτριά του, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπή που εμπλέκεται σε τηλεφωνικές απάτες τη στιγμή που παραλάμβανε 15.000€

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπή που εμπλέκεται σε τηλεφωνικές απάτες τη στιγμή που παραλάμβανε 15.000€


Μία ακόμη σύλληψη πραγματοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου που αφορά τηλεφωνικές απάτες.

Αυτή τη φορά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προχώρησαν χθες (10-08-2021) το απόγευμα στη σύλληψη αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτες και απόπειρες απάτης.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, είχαν προηγηθεί την τελευταία εβδομάδα αναφορές πολιτών από περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας ότι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα άτομα που προσποιούνταν κατά περίπτωση τους αστυνομικούς, εισαγγελείς ή ιατρούς, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είτε για την αποφυγή της ποινικής του δίωξης για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ή για τα έξοδα εγχείρησής του λόγω δήθεν τραυματισμού του σε τροχαίο ατύχημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών, οι αστυνομικοί καθοδήγησαν κατάλληλα ημεδαπή που είχε δεχθεί αντίστοιχο τηλεφώνημα και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν την κατηγορούμενη τη στιγμή που παραλάμβανε από εκείνη -15.000- ευρώ, ποσό το οποίο αποδόθηκε και πάλι στην ημεδαπή.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, η συλληφθείσα με τους συνεργούς της που πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις, εμπλέκονται ακόμη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό -2.000- ευρώ και κοσμήματα και

• τουλάχιστον (7) απόπειρες απάτης, από τις οποίες προσδοκούσαν συνολικό οικονομικό όφελος -120.000- ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν συμμετοχή της σε άλλες περιπτώσεις καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών της συνεχίζεται.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου επισημαίνει τη σπουδαιότητα της αναφοράς προς τις αστυνομικές αρχές ακόμη και περιπτώσεων απόπειρας εξαπάτησης.

Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπή που εμπλέκεται σε τηλεφωνικές απάτες τη στιγμή που παραλάμβανε 15.000€ Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπή που εμπλέκεται σε τηλεφωνικές απάτες τη στιγμή που παραλάμβανε 15.000€ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

8 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
8 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και ΗγουμενίτσαΤην Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκαν 141 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 25.619 rapid test και ανευρέθηκαν 709 θετικά (2.77%). Από τις 709 περιπτώσεις, οι 340 αφορούν άνδρες και οι 369 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 31.30 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
83 rapid test με 1 θετικό (1.2%) αφορά σε 1 άνδρα 17 ετών

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
178 rapid test με 7 θετικά (3.93%) αφορούν σε 3 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη
Read More »
8 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα 8 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Οριακή η κατάσταση για τα παράλια Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021
Οριακή η κατάσταση για τα παράλια Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Οριακή γίνεται η κατάσταση με την έκρηξη κρουσμάτων στους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Οι αριθμοί έχουν εκτοξευθεί και ο κίνδυνος να βρεθούν οι δύο νομοί στο κόκκινο και σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων –όπως έγινε με το Ηράκλειο Κρήτης- είναι υπαρκτός.

Τα περισσότερα κρούσματα και στους δύο νομούς καταγράφονται στα αστικά κέντρα και στις παραλιακές ζώνες ενώ όπως προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις των υγειονομικών αρχών σημειώνεται και ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων δεν έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα το σύστημα υγείας όμως δεν παύουν να προκαλούν σοβαρό προβληματισμό και στις τοπικές αρχές για τις επιπτώσεις που μπορούν να επιφέρουν.
Read More »
Οριακή η κατάσταση για τα παράλια Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Οριακή η κατάσταση για τα παράλια Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες