Καρναβαλική Παρέλαση Ηγουμενίτσας 2019

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019

Read More »
Καρναβαλική Παρέλαση Ηγουμενίτσας 2019 Καρναβαλική Παρέλαση Ηγουμενίτσας 2019 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΑΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Ως Δημοτική Αρχή μιλώντας μόνο με έργα, κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι δημοσιεύθηκε η Διακήρυξη για την δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου με τίτλο «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΑΣ» με προϋπολογισμό 2.678.400,00€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος «ΕΣΠΑ 2014-2020».

Πρόκειται για ένα έργο, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας, κάτι που θέσαμε σε προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας και που θα συνεχίσουμε να πράττουμε, διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά κάθε κακόβουλη παραφιλολογία.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, για συνολικό μήκος 318m με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής, κυμαινόμενων διαστάσεων 8,8 - 12,45 Χ 5,00 - 2,50, από οπλισμένο σκυρόδεμα, από το ύψος της περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας», από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας συνολικού μήκους 208 m με πλακοσκεπή ορθογωνικό οχετό διαστάσεων 2,50 X 1,50 m2 (υποέργο 1). Επιπλέον στο εν λόγω υποέργο προβλέπεται και η κατασκευή μίας γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18Χ18 m2, καθώς και η κατασκευή οδού πρόσβασης προς το ρέμα πλάτους 5m και μήκους 32 m, η οποία θα χρησιμοποιείται από τα μηχανήματα-οχήματα καθαρισμού.

Read More »
ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΑΣ ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Ζητάει την έγκαιρη κοινοποίηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Ενόψει της Εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, αιτούμαστε την έγκαιρη κοινοποίηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού των Πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος, να μελετηθεί από τα μέλη του Σωματείου και να είναι δυνατή η διατύπωση οποιασδήποτε απορίας επ' αυτών.

Επίσης, θεωρούμε ότι η μέχρι τώρα πρακτική τα μέλη του Συλλόγου να καταγράφουν τα ονόματά τους και να υπογράφουν σε κενή κατάσταση που κρατείται στην Είσοδο του χώρου της Συνέλευσης δεν αποτελεί σωστή διαδικασία, διότι έτσι δεν είναι σε όλους σαφής η ύπαρξη απαρτίας κατά τη Γενική Συνέλευση. Προς τούτο, αιτούμαστε την ύπαρξη καταλόγου με τα ονόματα των μελών του Συλλόγου, για μια πιο αξιόπιστη πρακτική εξασφάλισης της διαδικασίας.

Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε στην δημοκρατική και σωστή τήρηση των διαδικασιών.

Ηγουμενίτσα, 05/03/2019
Η Συντονιστική Επιτροπή 
της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Ζητάει την έγκαιρη κοινοποίηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Ζητάει την έγκαιρη κοινοποίηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Womens Day με Δημοτική Μουσική στο ΛΙΟΤΡΙΒΙ

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Read More »
Φιλιάτες: Womens Day με Δημοτική Μουσική στο ΛΙΟΤΡΙΒΙ Φιλιάτες: Womens Day με Δημοτική Μουσική στο ΛΙΟΤΡΙΒΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν την Τρίτη (05-03-2019) το πρωί έναν ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος ήταν κρυμμένος στην ανωτέρω δασώδη περιοχή και ο οποίος περιείχε τα παρακάτω:
· έντεκα (11) περίστροφα,
· οκτώ (8) ξιφολόγχες,
· τέσσερα (4) στιλέτα,
· μία (1) ματσέτα και
· δύο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν ενώ τα όπλα και τα φυσίγγια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό Εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Η Δημοτική Αρχή Φιλιατών για την ημέρα της γυναίκας

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 8 ΜΑΡΤΙΟΥ τιμούμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. 
 
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών, με σεβασμό και αγάπη στις γυναίκες του χτες, του σήμερα και του αύριο, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για όσα διαχρονικά μας προσφέρουν ως φίλες, μητέρες, γιαγιάδες και σύζυγοι και επισημαίνουμε ιδιαίτερα το ρόλο τους στην ανατροφή την διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση των νέων γενιών. 
 
Τις καλούμε με τον ίδιο ζήλο να συνεχίσουν την πορεία τους προς το μέλλον και αναμένουμε την περαιτέρω εμπλοκή τους στα τοπικά, κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας.
Read More »
Η Δημοτική Αρχή Φιλιατών για την ημέρα της γυναίκας Η Δημοτική Αρχή Φιλιατών για την ημέρα της γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήριο του ειδικού δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας προς το δήμο Σουλίου και την «Στοργή»

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, ευχαριστούν τον Δήμο Σουλίου και τη Δήμαρχο κα Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα για την παραχώρηση του λεωφορείου με σκοπό την μετακίνησή μας.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να αποδράσουμε από το σχολείο για να γιορτάσουμε την αρχή της αποκριάς ‘Τσικνοπέμπτη’ συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση της μάθησης μέσα από άτυπα περιβάλλοντα μάθησης.

Ως γνωστό, η μάθηση είναι αποτελεσματικότερη, όταν ξεφεύγει από τα στενά περιθώρια της τάξης και μεταφέρεται σε αυθεντικά περιβάλλοντα, ενεργοποιώντας τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών.

Πιστεύουμε πως οι βιωματικές επισκέψεις στα περιβάλλοντα μάθησης ωθούν τα παιδία προς την κατεύθυνση του ενεργού πολίτη και συνδράμουν σημαντικά στην αυτονομία και στην ενδυνάμωση της υπεύθυνης συμπεριφοράς, γι αυτό ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τη δυνατότητα που μας προσφέρατε.

Επίσης ευχαριστούμε το ΔΣ του Συλλόγου «Στοργή» που συνδράμει στις δράσεις μας, δίνοντας χαρά στους μικρούς μαθητές.

Η προσπάθειά μας για εφαρμογή στην πράξη του ουσιαστικού ρόλου του ειδικού σχολείου, που είναι η αυτόνομη διαβίωση των μαθητών, θα συνεχιστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, η συνδρομή φορέων και συλλόγων είναι καθοριστική και ευπρόσδεκτη.
Read More »
Ευχαριστήριο του ειδικού δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας προς το δήμο Σουλίου και την «Στοργή» Ευχαριστήριο του ειδικού δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας προς το δήμο Σουλίου και την «Στοργή» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Πρέβεζα: Είχαν αλιεύσει παράνομα 1000 κομμάτια Ολοθούριο

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Περίπου χίλια (1.000) άτομα αλιεύματος του είδους ''ολοθούριο'' κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Αιτωλοακαρνανίας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του ανωτέρω αλιεύματος επί του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Λ. Θεσ/κης 20765, η ποσότητα του οποίου υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα αλίευσης (400τεμάχια), ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι το σκάφος δεν ήταν εφοδιασμένο με την απαιτούμενη ειδική άδεια αλίευσης του εν λόγω είδους. 
 
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το σύνολο του αλιεύματος επιστράφηκε στη θάλασσα καθότι ήταν ζωντανό.
Read More »
Πρέβεζα: Είχαν αλιεύσει παράνομα 1000 κομμάτια Ολοθούριο Πρέβεζα: Είχαν αλιεύσει παράνομα 1000 κομμάτια Ολοθούριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας - Ολοήμερη εκδρομή στην Πρέβεζα

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019
 
Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας διοργανώνει ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Πρέβεζας την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Το πρόγραμμα της εκδρομής θα έχει ως εξής:
Αναχώρηση από το Πάνθεον στις 08:30.
1η στάση στον Μύτικα Πρέβεζας όπου το Δ. Σ. του Συλλόγου θα κεράσει πρωινό.
2η στάση στην Αρχαία Νικόπολη. 3η στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πρέβεζας.
Μετάβαση στην πόλη της Πρέβεζας και ελεύθερος χρόνος.
Στις 18:00, επιβίβαση στα λεωφορεία και επιστροφή.
(Το τελικό χρονοδιάγραμμα της εκδρομής θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019)

Το κόστος της συμμετοχής στην εκδρομή ανέρχεται στα 3,00 € το άτομο, για τα ταμειακός τακτοποιημένα μέλη για το 2019.
Όσα μέλη του Συλλόγου δεν έχουν καταβάλει την συνδρομή τους για το έτος 2019, θα επιβαρυνθούν και με την ανανέωση της συνδρομής.

Για δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ. Σ. μέχρι την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.
Read More »
Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας - Ολοήμερη εκδρομή στην Πρέβεζα Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας - Ολοήμερη εκδρομή στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΙΟΣ: «Μαζί με τους πολίτες συνθέτουμε για να πάμε το Δήμο Σουλίου μπροστά!»

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό "EpirusTV1" και τη δημοσιογράφο Έλενα Χριστοφορίδου στη διάρκεια της εκπομπής: «Η Ώρα της Ηπείρου», όπου μίλησε για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και την απόφασή του να διεκδικήσει το δήμο Σουλίου έχοντας μαζί του μια δημοτική ομάδα αποτελούμενη από νέα πρόσωπα με φρεσκάδα αλλά και από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη με γνώση και όρεξη για σκληρή δουλειά. 
Στη συνέχεια της συνέντευξης ανέλυσε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός του για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του δήμου, εξήγησε γιατί η υποψηφιότητα του συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν επιλογή νίκης και προοπτικής για το Δήμο Σουλίου και απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους δημότες του Δήμου Σουλίου να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό λόγο της παράταξης, που εγγυάται ένα πιο αισιόδοξο αύριο.
«Μαζί με τους πολίτες συνθέτουμε για να πάμε το Δήμο Σουλίου μπροστά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Κάτσιος θέτοντας ξεκάθαρα το στόχο της παράταξής του για νίκη από την πρώτη Κυριακή!

Read More »
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΙΟΣ: «Μαζί με τους πολίτες συνθέτουμε για να πάμε το Δήμο Σουλίου μπροστά!» ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΙΟΣ: «Μαζί με τους πολίτες συνθέτουμε για να πάμε το Δήμο Σουλίου μπροστά!» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Προληπτικός έλεγχος για μαθητές με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής για μαθητές κυρίως δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή. Ακολούθως και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς ανάλογες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η Κινητή Μονάδα «Ιπποκράτης» πλαισιώνεται από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και της Α΄ ΤΟΜΥ Ιωαννίνων.

Στην έναρξη του Προγράμματος παραβρέθηκαν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής κ. Αναστασία Σίμου-Τάσιου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Πότσης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Δέσποινα Καμπούρη.

Σε δηλώσεις της η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε πως η συνεργασία της Περιφέρειας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ξεκινήσει με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες για τα δικαιώματα των παιδιών. Σημείωσε πώς η Περιφέρεια Ηπείρου συνδράμει διαχρονικά φορείς και ιδρύματα μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσθέτοντας πως αξιοποιήθηκαν σε απόλυτο βαθμό οι πόροι του ΠΕΠ για τις κοινωνικές δομές.

Για το πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής, ευχαρίστησε τον Οδοντιατρικό και Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, καθώς επίσης το Π.Γ.Ν.Ι. και τις ΤΟΜΥ. «Έχει ιδιαίτερη σημασία που οι υπηρεσίες μας κινητοποίησαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί η πρόληψη ξεκινάει από τη νεαρή ηλικία», τόνισε η κ. Αν. Σίμου- Τάσιου για να προσθέσει: «Έχουμε συνεργασία και με το γενικότερο πληθυσμό, με δομές που στεγάζουν ανθρώπους που στερούνται στέγης ή έχουν κακοποιηθεί ή ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Όλους αυτούς τους εντάσσουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το έργο της Περιφέρειας έχει συνέχεια».

Για το πρόγραμμα και στη συμβολή των εθελοντών ιατρών, μίλησε εκ μέρους του «Χαμόγελου του Παιδιού» η κ. Αλεξάνδρα Ασημακοπούλου, μία εκ των συνοδών της Κινητής Ομάδας.

Read More »
Προληπτικός έλεγχος για μαθητές με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» Προληπτικός έλεγχος για μαθητές με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Το εργατικό κέντρο ζητά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Κύριε Πρόεδρε Αιτούμαστε την άμεση συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για το Δήμο Σουλίου. Όπως γνωρίζεται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, σε τομείς και υπηρεσίες που είναι αναγκαίοι, αλλά υποστελεχoμένοι, για την εύρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργιά του Δήμου και κατ' επέκταση των υπηρεσιών προς τους δημότες.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από τη δημοτική αρχή να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Σας γνωρίζουμε ότι τέτοια απόφαση έχει ληφθεί για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στην δασοπροστασία-πυροπροστασία και στις δομές μεταναστών (hot-spot). Αναμένεται εντός των ημερών η υπογραφή της ΚΥΑ.
Read More »
Παραμυθιά: Το εργατικό κέντρο ζητά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας Παραμυθιά: Το εργατικό κέντρο ζητά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Παράταση έως την 30 Απριλίου για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι με απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση στο Taxisnet του επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.

Η σχετική υποχρέωση αφορά τις κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν υποχρεωτικά POS στις συναλλαγές τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά παράταση της προθεσμίας, καθώς η προηγούμενη παρήλθε στις 28 Φεβρουαρίου.

Επισημαίνουμε ότι προβλέπονται βαριά πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τη νομοθεσία.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες σε pos, προκειμένου να δηλώσουν τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους πραγματοποιείται από τον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ.

Read More »
Παράταση έως την 30 Απριλίου για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού Παράταση έως την 30 Απριλίου για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Σελίδες