Ενίσχυση για επέκταση ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Ενίσχυση για επέκταση ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα


Τέσσερις αποφάσεις για υπαγωγή ισάριθμων επενδύσεων σε ξενοδοχεία, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και ενίσχυση με επιχορηγήσεις, υπογράφηκαν από τις αρμόδιες αρχές.    
Οι εγκρίσεις με τις επιχορηγήσεις και οι αντίστοιχες αποφάσεις είναι οι πλέον πρόσφατες και όχι των … προηγούμενων ετών ή αρκετών μηνών και δημοσιεύονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Στην Ηγουμενίτσα
Ακόμη, υπογράφηκε η υπαγωγή Υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΜΟΥΡΤΕΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡ ΑΕ» με δ.τ. «ΜΟΥΡΤΕΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Γ ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΠΟ 2* ΣΕ 4* με αύξηση δυναμικότητας.(ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα) στο Δήμο «ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» της Περιφέρειας «ΗΠΕΙΡΟΥ», συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.240.000,00 € (ευρώ) και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.240.000,00 € (ευρώ).

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 682.000,00 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 5,82 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).
Read More »
Ενίσχυση για επέκταση ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα Ενίσχυση για επέκταση ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Προβληματισμός στη Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Προβληματισμός στη Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών


Με αυξημένη συμμετοχή και την αγανάκτηση και την οργή να καταγράφεται στις τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων διενεργήθηκε την Πέμπτη 30/7 η Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών με παρουσία και εκπροσώπου του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων. Για πολλοστή φορά αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του νοσοκομείου που επιβαρύνουν τόσο της συνθήκες εργασίας μας όσο και το δικαίωμα του Θεσπρωτικού λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
Το υπάρχον προσωπικό ακόμη και με καθεστώς υπερεφημέρευσης δεν επαρκεί για την εφημεριακή κάλυψη του μήνα. Το ακτινολογικό τμήμα και η λειτουργία του αξονικού τομογράφου καλύπτεται το μισό μήνα ενώ ακάλυπτο μένει και το μικροβιολογικό και αναισθησιολογικό τμήμα.
Ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί δύο φορές το μήνα με μετακίνηση ιατρού από άλλο νοσοκομείο.
Τα τμήματα Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και η περίθαλψη των COVID περιστατικών λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με το ήδη προϋπάρχον προσωπικό με αποτέλεσμα όλα τα τμήματα να λειτουργούν οριακά.
Ο μοναδικός φαρμακοποιός του νοσοκομείου παραμένει σε αναστολή εργασίας.
Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι μετά από επίσημη πρόθεση την Διοίκησης να καλύψει την περίθαλψη των περιστατικών COVID με επικουρικούς ιατρούς μη συναφών ειδικοτήτων. Με επίσημο έγγραφο ζητήθηκε η κάλυψη από Γενικό Χειρουργό, Γυναικολόγο, Νευρολόγο, Παιδίατρο, Ορθοπεδικό και Ωρλ να αναλάβουν την περίθαλψη παθολογικών –πνευμονολογικών ασθενών!
Μάλιστα, οι ανωτέρω συνθήκες έχουν οδηγήσει νέους ειδικευόμενους ιατρούς, με μεγάλη προσφορά τα τελευταία χρόνια και πολύτιμους για την εύρυθμη λειτουργία να οδηγούνται στην παραίτηση και στην ανεργία!
Ομοίως, η επισφαλής εφημέρευση, οι υπεράριθμες εφημερίες, η πίεση για ανάληψη αλλότριων καθηκόντων είναι οι αιτίες που παραμένουν άγονες προκηρυγμένες θέσεις! Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι παρά την διογκούμενη ακρίβεια με το μισθό να εξανεμίζεται στις μετακινήσεις του άγονου Νοσοκομείου μας.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ενώ χωρίς γιατρό είναι και το ΕΚΑΒ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησαν πολιτική επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Η αδιοριστία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι καθηλωμένοι μισθοί, η εντατικοποίηση, οι αναστολές καθώς και τα νέα νομοσχέδια του «Νέο ΕΣΥ» έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Οι εικόνα από τα περισσότερα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της χώρας είναι ότι ουσιαστικά έχουν αδειάσει από γιατρούς ενώ ο λαός βάζει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του.
• Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπών ειδικοτήτων για την ασφαλή εφημέρευση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Δηλώνουμε κάθετα και απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η αντιδραστική μεθόδευση να περιθάλπονται ασθενείς από ιατρό μη ειδικό για την πάθηση για την οποία νοσηλεύεται. Δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας δεν ευσταθεί κανένα επιχείρημα περί κρισικής κατάστασης. Τέτοιου είδους « λογικές» οδήγησαν την χώρα μας να έχει «πρωτιές» σε νεκρούς ενώ οι υγειονομικοί εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή διεκδικούσαμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άνοιγμα κλινικών με σταθερή στελέχωση.
• Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων.
• Επιστροφή άμεσα όλων των σε αναστολή συναδέλφων.
• Βρισκόμαστε στο πλάι του Θεσπρωτικού λαού στη διεκδίκηση του δικαιώματός του για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και τον καλούμε να σταθεί δίπλα μας στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Read More »
Προβληματισμός στη Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών Προβληματισμός στη Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο πεζοδρόμου Γρ. Λαμπράκη

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο πεζοδρόμου Γρ. Λαμπράκη


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 και ώρα 05.00, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα προβεί σε καθαριότητα και πλύσιμο του Πεζόδρομου της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και των κάθετων αυτής οδών.

Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί των ανωτέρω οδών, το βράδυ του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2022, να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα και τυχόν άλλα αντικείμενα έμπροσθεν των καταστημάτων τους, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και την κατανόηση.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας
Μιχάλης Γκίκας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο πεζοδρόμου Γρ. Λαμπράκη Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο πεζοδρόμου Γρ. Λαμπράκη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Στους Μύλους Σουλίου εντοπίστηκε η 24χρονη Γερμανίδα

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Στους Μύλους Σουλίου εντοπίστηκε η 24χρονη Γερμανίδα


Στους Μύλους Σουλίου εντοπίστηκε η 24χρονη Γερμανίδα για την οποία σήμανε Silver Alert.

Η 24χρονη έκανε εκδρομή στην περιοχή του Αχέροντα και στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Είναι πολύ καλά στην υγεία της και δεν γνώριζε τίποτα για την αναστάτωση που είχε προκληθεί.

Η 24χρονη κάνει διακοπές στην περιοχή της Ηπείρου και είχε επικοινωνήσει για τελευταία φορά με την οικογένειά της στις 29 Ιουλίου.
Read More »
Στους Μύλους Σουλίου εντοπίστηκε η 24χρονη Γερμανίδα Στους Μύλους Σουλίου εντοπίστηκε η 24χρονη Γερμανίδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Συναγερμός για την εξαφάνιση 24χρονης Γερμανίδας στα Γιάννενα

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Συναγερμός για την εξαφάνιση 24χρονης Γερμανίδας στα Γιάννενα


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την εξαφάνιση 24χρονης στα Ιωάννινα. Η νεαρή γυναίκα είχε έρθει στην Ελλάδα για να απολαύσει τις διακοπές της.
Σύμφωνα με το Silver Alert, «η Daja Krause 24 ετών, εξαφανίστηκε από την περιοχή των Ιωαννίνων, την 28/07/2022 
Έχει γαλάζια μάτια, ύψος 1,62μ και είναι αδύνατη. 
Η εξαφανισθείσα, Γερμανικής καταγωγής, είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα με ένα κόκκινο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μάρκας VWLT και με αριθμό κυκλοφορίας FNSM703. 
Μαζί της έχει τα δύο σκυλιά της, ένα χρώματος μαύρου και ένα μαύρο, με λευκά πόδια και καφέ λεκέδες.
Τελευταία, εθεάθη την 28/07/2022 στην περιοχή της Δωδώνης Ιωαννίνων, ενώ η τελευταία επικοινωνία με τους οικείους της, έγινε την 29/07/2022, από τα Ιωάννινα. 
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το απόγευμα της 02/08/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της. Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.
Read More »
Συναγερμός για την εξαφάνιση 24χρονης Γερμανίδας στα Γιάννενα Συναγερμός για την εξαφάνιση 24χρονης Γερμανίδας στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (+BINTEO)

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (+BINTEO)


Με ένα νέο πυροσβεστικό όχημα, ενισχύθηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών. 
Το όχημα αποτελεί δωρεά του συνδέσμου Ελληνογερμανικής Φιλίας του Φελμπερτ Γερμανίας, εκπρόσωποι του οποίου, με επικεφαλής τον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου, παρέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης το πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Φιλιατών και μέσω αυτού στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο.


"Το όχημα αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τις πυροσβεστικές δυνάμεις και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής" τόνισε κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής παράδοσης ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Δημήτρης Κοντογιάννης. 
Τις ευχαριστίες του, τόσο προς το Σύνδεσμο Ελληνογερμανικής Φιλίας για τη σημαντική δωρεά, όσο και προς το πυροσβεστικό σώμα για την προσπάθεια που καταβάλλει, εξέφρασε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος υποσχέθηκε προς τους πυροσβέστες την άμεση ενίσχυση των Πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού με τα αναγκαία κονδύλια για την αγορά αναλώσιμων και μέσων προστασίας. 
Στη σεμνή τελετή παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας πύραρχος Απόστολος Κουρούσιας καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υπάλληλοι.


Read More »
Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (+BINTEO) Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών με τη συμμετοχή του Γιώργου Λιανού

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών με τη συμμετοχή του Γιώργου ΛιανούRead More »
Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών με τη συμμετοχή του Γιώργου Λιανού Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών με τη συμμετοχή του Γιώργου Λιανού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές Γραμμές στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές Γραμμές στην Ηγουμενίτσα


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεως εργασίας υπαλλήλου στο Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας.

Απαραίτητα Προσόντα: Κάτοχος διπλώματος C2 (Proficiency) Αγγλικής ή Ιταλικής γλώσσας.

Επιθυμητά Προσόντα: Γνώση άλλων ξένων γλωσσών θα εκτιμηθεί.

Αποστολή βιογραφικών στο email: careers@minoan.gr με θέμα «Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας».
Read More »
Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές Γραμμές στην Ηγουμενίτσα Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές Γραμμές στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Ζητείται πωλητής για κατάστημα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022
Ζητείται πωλητής για κατάστημα στην ΗγουμενίτσαRead More »
Ζητείται πωλητής για κατάστημα στην Ηγουμενίτσα Ζητείται πωλητής για κατάστημα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2022 Rating: 5

Σελίδες