Η Μοντεσσοριανή Αγωγή στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018

Εκπαίδευση για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα, θα συνδιοργανώσουν το κέντρο ειδικών θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης και το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Disneyland.
 
Η εκπαίδευση γίνεται με την υποστήριξη του Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 
Ο κολοσσός του εκπαιδευτικού συστήματος η κ. Ζαφρανά Μαρία, νευροψυχόλογος και από τους πρώτους ανθρώπους που έκαναν έρευνα για νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου και η βοηθός της κ. Μαυρίδου Μαριάννα, εκπαιδευτικός, θα αναλύσουν το εκπαιδευτικό σύστημα Μοντεσσόρι και τις παραμέτρους στην εκπαίδευση, το λόγο και τα μαθηματικά με βιωματικό τρόπο.
 
Πως η μέθοδος Μοντεσσόρι δημιουργεί μια διαφορετική οπτική στη μάθηση και πως τα παιδιά μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα. 
Ελάτε να γνωρίσουμε την μέθοδο από κοντά και να αλληλεπιδράσουμε.
 
Σάββατο 14/04/2018
Χώρος διεξαγωγής: Πάνθεον Ηγουμενίτσας
Ώρα έναρξης 18:00
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Mε την ευγενική χορηγία της LUΚ Learning system & του Thespro.gr.
Read More »
Η Μοντεσσοριανή Αγωγή στην Ηγουμενίτσα Η Μοντεσσοριανή Αγωγή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας και του Σουλίου

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018
 

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας και του Σουλίου ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας και του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Nέο υπέρηχοτομογράφο και υπερηχοκαρδιογράφο αποκτά το ΓΝ Φιλιατών - Μάριος Κάτσης «Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος στην Υγεία»

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το Υπουργείο Υγείας με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (ΑΔΑ:7ΘΖΞ465ΦΥΟ-ΝΣΝ), ενέκρινε χρηματοδότηση 110.000 € για 2 ιατροτεχνολογικά μηχανήματα απαραίτητα για την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών:

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης με αφορμή την παραπάνω έγκριση δήλωσε « Ο αγώνας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας δεν σταματά ποτέ, είναι διαρκής. Κάθε φορά προσπαθούμε να λύσουμε ζητήματα που προκύπτουν, να εξοπλίζουμε τις δομές υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό με ότι μέσα διαθέτουμε. Η δουλειά που γίνεται στο Υπουργείο Υγείας έχει ορατά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Έχουμε πολύ δρόμο να καλύψουμε από τα χαμένα χρόνια του πάρτι διαφθοράς στην υγεία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε»

Υπενθυμίζεται ότι ο παραπάνω εξοπλισμός ήταν ενταγμένος στο Interegg Eλλάδα-Ιταλία 2007-2013 αλλά δεν εκτελέστηκε ποτέ μέχρι την λήξη του προγράμματος.


Read More »
Nέο υπέρηχοτομογράφο και υπερηχοκαρδιογράφο αποκτά το ΓΝ Φιλιατών - Μάριος Κάτσης «Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος στην Υγεία» Nέο υπέρηχοτομογράφο και υπερηχοκαρδιογράφο αποκτά το ΓΝ Φιλιατών - Μάριος Κάτσης «Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος στην Υγεία» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την "Βοήθεια στο Σπίτι", εν όψει της συγκέντρωσης της Παραμυθιάς

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ συμπαραστέκεται και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και συμμετέχει στη στάση εργασίας που Προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για αύριο, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων του Προγράμματος ΒΣΣ.

Θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν «Εργαζομένους σε Ομηρία», όπως και οι σχολικές καθαρίστριες, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΗΦΗ κ.ά. Ζουν με το άγχος του αύριο, σε συνθήκες οικονομικής δυσχέρειες κάθε φορά που πρόκειται να γίνει η ανανέωση των συμβάσεών τους, με ευθύνη της εκάστοτε Κυβέρνησης, των φορέων υλοποίησης του Προγράμματος, αλλά και των Συνδικαλιστικών Φορέων που εμπλέκονται.

Μέχρι στιγμής, κανείς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ να εξασφαλίσει, τόσο το εργασιακό, όσο και το ασφαλιστικό καθεστώς των υπαλλήλων που καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Προγράμματος μήνες πριν οι συμβάσεις τους λήξουν, με σκοπό να μην φτάνουμε στην αγωνία και το οικονομικό αδιέξοδο που οδηγούνται κάθε τόσο οι συνάδελφοι.

Σε μια προσπάθεια αποτελεσματικότερης παρέμβασης και, επειδή θεωρούμε ότι η φωνή μας θα πρέπει να φτάσει στα Κέντρα των Αποφάσεων, αποστέλλουμε το παρόν στο Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό μας Όργανο, την ΠΟΕ-ΟΤΑ,

ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

- Καταρχάς τον αγώνα για την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των συναδέλφων, όπως διατυπώνονται, τόσο σε Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, όσο και στην αρίθμ. 337/21.03.2018 Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΎ ΠΟΣΟΥ «ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Πιστεύουμε ότι, εφόσον οι υπάλληλοι αυτοί έχουν αναγνωρισμένο το δικαίωμα ασφάλισης, από το οποίο απορρέει το δικαίωμα των «δεδουλευμένων», θα πρέπει να διεκδικηθεί και το δικαίωμά τους στην χρηματική τους αποζημίωση, μέσω της ΑΜΕΣΗΣ έγκρισης της Κυβέρνησης για χορήγηση ποσού – μέρους της μισθοδοσίας τους, ώστε να περάσουν και αυτοί τις Άγιες αυτές ημέρες με αξιοπρέπεια στα οικονομικά των οικογενειών τους. 
Η Συντονιστική Επιτροπή της
Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας


 
Read More »
Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την "Βοήθεια στο Σπίτι", εν όψει της συγκέντρωσης της Παραμυθιάς Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την "Βοήθεια στο Σπίτι", εν όψει της συγκέντρωσης της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Πρωταπριλιά στα Μετέωρα για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση την Κυριακή 1/4/2018 στα Μετέωρα.

1η ΠΟΡΕΙΑ :Καστράκι – Βράχος Αγ.Πνεύματος –
Μοναστήρι Βαρλαάμ – Μοναστήρι
Μεγ.Μετεώρου –Μνημείο Βλαχάβα-
Καστράκι ( ΚΥΚΛΙΚΗ )
ΒΔ : 1
Ώρες Πορείας : 6
ΑΡΧΗΓΟΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

2η ΠΟΡΕΙΑ :Καστράκι – Βράχος Αγ.Πνεύματος –
Μοναστήρι Βαρλαάμ – Μοναστήρι
Μεγ.Μετεώρου
ΒΔ : 1
Ώρες Πορείας : 4
ΑΡΧΗΓΟΣ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΥΘΑΛΗΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 6.00

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Αναχώρηση στις 6.00πμ από το Πάνθεον.

Δηλώσεις συμμετοχής Τετάρτη 28/3 & Πέμπτη 29/3 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2665400802 (TET-ΠΕΜ 19.00-21.00)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. 


 
Read More »
Πρωταπριλιά στα Μετέωρα για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Πρωταπριλιά στα Μετέωρα για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Γιατί καταψηφίσαμε την άδεια για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου;

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018Η άδεια που, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι μια απόφαση που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η εξόρυξη πετρελαίου σημαίνει σε απλά ελληνικά…

· Αρπαγή του ενεργειακού πλούτου της περιοχής μας από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

· Σοβαρή περιβαλλοντική απειλή για τη χλωρίδα, την πανίδα και φυσικά τους υδάτινους πόρους.

· Μπλέξιμο της χώρας και της περιοχής σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια.

· Απειλή για άλλους κλάδους παραγωγικής δραστηριότητας στους οποίους δραστηριοποιούνται μικρομεσαίοι επαγγελματίες (τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία κ.α).

· Κανένα άμεσο ή έμμεσο όφελος για τον λαό της περιοχής (ούτε τα μεροκάματα θα αυξηθούν, ούτε η τιμή του πανάκριβου πετρελαίου θα μειωθεί για τα λαϊκά νοικοκυριά).

Τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικά σχήματα. Προκύπτουν από την διεθνή εμπειρία (δηλ άλλες περιοχές που εντοπίστηκε και εξορύχτηκε πετρέλαιο) αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του οικονομικού συστήματος (καπιταλισμός), παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού του…..

Γενικά δεν είμαστε αντίθετοι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων. Ασφαλώς και θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο ενεργειακός και ορυκτός πλούτος της περιοχής μας και της χώρας και να συμβάλει στην πραγματική ενεργειακή αυτάρκεια. Η αξιοποίηση αυτή όμως πρέπει να γίνει προς το συμφέρον του λαού μας με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ισόρροπη ανάπτυξη σε σχέση με άλλους υφιστάμενους κλάδους και θέσεις εργασίες με πλήρη δικαιώματα.

Τα περί άδειας μόνο για την έρευνα που επικαλούνται όσοι υπερψήφισαν την πρόταση αυτή είναι αυτό που ο λαός μας περιγράφει με τη φράση «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Η όλη διαδικασία είναι μια αλυσίδα με γνωστή ακολουθία. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε μια ευκαιρία να μπλοκάρει την όλη διαδικασία και να καλέσει το λαό της περιοχής μας να ακυρώσει στην πράξη τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Αντ’ αυτού η ισχυρή πλειοψηφία έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο διαχρονικό έγκλημα που μαγειρεύεται και στην περιοχή μας.

Ο λαός του Δήμου μας ελπίζουμε να έβγαλε τα κατάλληλα συμπεράσματα…


Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Γιατί καταψηφίσαμε την άδεια για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου; Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Γιατί καταψηφίσαμε την άδεια για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Στην προκήρυξη 16 θέσεων κλάδου ιατρών ΕΣΥ, προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Στην προκήρυξη 16 θέσεων κλάδου ιατρών ΕΣΥ, προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών έπειτα από την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, έντεκα ( 11 ) θέσεις προκηρύσσονται για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού που επιθυμεί να μετατεθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4461/2017, και πέντε ( 5 ) θέσεις για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών .

- Συγκεκριμένα , οι θέσεις του ΤΕΠ που προκηρύσσονται είναι: Παθολογίας ( Διευθυντή ), Χειρουργικής (Επιμ. Α) , Καρδιολογίας (Επιμ. Α), Αναισθησιολογίας (Επιμ.Β ) και Ορθοπαιδικής ( Επιμ.Β )

- Επίσης προκηρύσσονται και οι κάτωθι θέσεις :
Νεφρολογίας (3 ), Παθολογικής Ανατομικής ( 1), Ιατρικής
Βιοπαθολογίας (2), Ακτινοδιαγνωστικής (1), Χειρουργικής (1),
Καρδιολογίας (1), Ορθοπαιδικής (1) και Αναισθησιολογίας (1)

- Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 10/4/2018 έως 27/4/2018 .

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών www.gnfiliaton.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν πληρέστερα .

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ


Read More »
Στην προκήρυξη 16 θέσεων κλάδου ιατρών ΕΣΥ, προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Στην προκήρυξη 16 θέσεων κλάδου ιατρών ΕΣΥ, προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Συνάδελφε οικοδόμε, η Διοίκηση του Συνδικάτου σε καλεί την Παρασκευή 30 Μάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας με θέματα: - --Εξελίξεις στον κλάδο -Σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα

Συνάδελφε η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για μας και τις οικογένειες μας, για το σύνολο των εργαζομένων.

Στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει την χώρα μας όλο και πιο βαθειά σε πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις για τον λαό.

Κανένας μας δεν επιτρέπεται να μείνει αδιάφορος και απλός θεατής σε όσα συντελούνται αυτήν την περίοδο στην γειτονιά μας. Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής. Μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει εμάς και τα παιδιά μας στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Οι εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών μέρα με την μέρα χειροτερεύουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο βιώνουμε την μακροχρόνια ανεργία όσοι καταφέρνουμε να βρούμε ένα μεροκάματο, αμειβόμαστε με ψίχουλα, οι περισσότεροι είμαστε ανασφάλιστοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία μας, πολλοί από μας κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας λόγω των πλειστηριασμών και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Απέναντι σ΄αυτήν την κατάσταση μόνο ένας δρόμος μας απομένει, άλλη επιλογή δεν έχουμε παρά μόνο την συσπείρωση στο συνδικάτο μας, την συλλογική και οργανωμένη δράση και πάλη για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

-Μέτρα τώρα για την προστασία όλων των ανέργων του κλάδου και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

-Αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

-Ουσιαστικούς ελέγχους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ.

-Αναγνώριση και διανομή τώρα των υπέρ αγνώστων ένσημα.

-Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Ειρήνη και δουλειά ζητάει η εργατιά!

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας.


Read More »
Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας. Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης  Τακλάκογλου και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας, ευχαριστεί την Πρόεδρο Αλέκα Κοτσώνη , και το Δ.Σ Κέντρο Πρόληψη ΑΡΙΑΔΝΗ για το πολύ όμορφο απόγευμα που περάσαν τα παιδιά του Σχολείου μας.!!!!


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες της 27-03-18, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 19χρονος, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. με οδηγό έναν 73χρονο, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε σε έτερο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε..
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 19χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Προσλήψεις 20 ατόμων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα και για τον μήνα Απρίλιο, συνολικού
αριθμού 20 ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας Καθαριότητας του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων:


Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι επιδοτούμενοι άνεργοι

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, και για πέντε (05) ημέρες, ήτοι από 27-03-2018 έως 31-03-2018. 


 
Read More »
Προσλήψεις 20 ατόμων στο Δήμο Ηγουμενίτσας Προσλήψεις 20 ατόμων στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Δωρεά της εταιρείας BARILLA HELLAS ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρεία BARILLA HELLAS ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την μεγάλη προσφορά της σε προϊόντα παραγωγής της, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας, που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 07:00 – 15:00 στα γραφεία του (Παλιά Μαθητική Εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη!


Read More »
Δωρεά της εταιρείας BARILLA HELLAS ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά της εταιρείας BARILLA HELLAS ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία του Πασχαλινό Παιδικό Εργαστήρι του ΚΠ Αριάδνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία του Πασχαλινό Παιδικό Εργαστήρι του ΚΠ Αριάδνη (ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία του Πασχαλινό Παιδικό Εργαστήρι του ΚΠ Αριάδνη (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής από την Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Με Πίστη και Κατάνυξη, παρουσιάζουμε το Θείο Πάθος μέσα από Μουσικά Θέματα που έχουν γραφτεί για αυτό το σκοπό... αλλά και με την περιγραφή των γεγονότων της Μ. Εβδομάδας, μέσα από την απαγγελία Ιερών Κειμένων και Ψαλμών!!!
Σάββατο του Λαζάρου 31/3/2018, και ώρα 20:00.
ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

Διδασκαλία - Διεύθυνση Μπάντας: Κωνσταντίνος Δέλλης
Aφήγηση Ιερών Κειμένων: κα. Μαίρη Σόρογκα (Φιλόλογος)
Απόδοση Ψαλμών: κος. Παναγιώτης Μητροπάνος.


 
Read More »
Συναυλία θρησκευτικής μουσικής από την Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών Συναυλία θρησκευτικής μουσικής από την Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: «Να απλοποιηθεί η διαδικασία γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ για τις συντάξεις αναπηρίας»

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018


Να επιταχυνθεί η εξέταση των ασφαλισμένων από τα ΚΕ.Π.Α. που έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση αναπηρικής σύνταξης ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρεται μεταξύ άλλων σε πρόταση να εξετάζονται οι ασφαλισμένοι με δικά τους έξοδα από τα ΚΕ.Π.Α. χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και το ποσό που κατέβαλαν για την εξέτασή τους να επιστρέφεται με την καταβολή της πρώτης μηνιαίας σύνταξης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία χορήγησης γνωματεύσεων από τα ΚΕ.Π.Α. για την εξέταση αιτημάτων συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας»

Η εξέταση, από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αιτημάτων συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας επιβραδύνεται λόγω της ισχύουσας διαδικασίας χορήγησης γνωματεύσεων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Μετά την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών για σύνταξη αναπηρίας εξετάζεται αν συντρέχουν οι ασφαλιστικές και άλλες προϋποθέσεις και εκδίδεται παραπεμπτικό από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ για αξιολόγηση από επιτροπή των ΚΕ.Π.Α.. 
Από την ημέρα έκδοσης του παραπεμπτικού έως την εξέταση στα ΚΕ.Π.Α. μεσολαβεί διάστημα 1 έως 2 μηνών ενώ στον χρόνο αυτό προστίθεται το διάστημα από την εξέταση μέχρι την αποστολή στον ΕΦΚΑ της γνωμάτευσης και του καταλόγου με τους ασφαλισμένους που έχουν εξετασθεί. 
Κατά καιρούς προτείνονται από υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ τρόποι για να απλουστευθεί η χρονοβόρος διαδικασία χορήγησης από τα ΚΕ.Π.Α. των γνωματεύσεων για την έκδοση αναπηρικής σύνταξης. Μεταξύ άλλων έχει προταθεί η εξέταση των ασφαλισμένων με δικά τους έξοδα από τα ΚΕ.Π.Α. χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. 
Εφ’ όσον αξιολογείται με το προβλεπόμενο ποσοστό αναπηρίας – και μόνο τότε – ο ενδιαφερόμενος υποβάλει αίτημα στον ασφαλιστικό φορέα. και το ποσό που κατέβαλε για την εξέτασή του από την επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. επιστρέφεται με την καταβολή της πρώτης μηνιαίας σύνταξης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:

Εάν και ποιες ενέργειες πρόκειται να αναληφθούν από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης γνωματεύσεων από τα ΚΕ.Π.Α. για την εξέταση αιτημάτων συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας.


 
Read More »
Β. Γιόγιακας: «Να απλοποιηθεί η διαδικασία γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ για τις συντάξεις αναπηρίας» Β. Γιόγιακας: «Να απλοποιηθεί η διαδικασία γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ για τις συντάξεις αναπηρίας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Την σύναξη των ιερέων προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου.

Ακολούθησε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριο Σάντα, και διανεμήθηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς το βράδυ της Αναστάσεως.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο και με ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.


 
Read More »
ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Σελίδες