Επιστολή της Ξένος Α.Ε. προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Επιστολή της Ξένος Α.Ε. προς τον Αντιπεριφερειάρχη ΘεσπρωτίαςΞένος Α.Ε. 
Προς: Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, 
Αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου της βόρειας εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας, ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωή των συμπολιτών μας και σας συγχαίρω για αυτό. 
Θα ήθελα όμως να σας επισημάνω ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες και αφορά την παράκαμψη που γίνεται στα οχήματα, κάνοντας αδύνατη τη πρόσβαση στο κατάστημα Σ/Μ που βρίσκεται στην περιοχή. 
Είμαι από αυτός που πρώτοι θέλουν να ολοκληρωθεί άμεσα το συγκεκριμένο έργο, όμως, καθότι βρισκόμαστε εν μέσω της εορταστικής περιόδου και οι ανάγκες των κατοίκων για την προμήθεια τροφίμων είναι αυξημένες, θα σας ζητούσαν να δοθεί μία μικρή παράταση, της μίας εβδομάδας, ώστε να περάσει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές.
Read More »
Επιστολή της Ξένος Α.Ε. προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Επιστολή της Ξένος Α.Ε. προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Με 33 άτομα προσωπικό ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: Με 33 άτομα προσωπικό ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο ΦιλιατώνΜε 33 άτομα προσωπικό ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για 20 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού βάσει των σχετικών πινάκων του περασμένου Μαρτίου, έναν Ιατρό – Γυναικολόγο και έναν Ιατρό – Ορθοπεδικό. Σε αυτές προστίθενται 11 προσλήψεις διάρκειας 1+1 έτους στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης οργανισμών του δημόσιου τομέα για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, με σκοπό την οικονομική στήριξη και την επανένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας. Εγκρίθηκαν επίσης από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια 8 θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου για τους Τομείς ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς.

«Η ροή προσωπικού προς το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών συνεχίζεται, πολύ σημαντική είναι και η ευκαιρία απασχόλησης σε συνανθρώπους μας μεγαλύτερης ηλικίας που δοκιμάζονται από την ανεργία» δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Με 33 άτομα προσωπικό ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Βασίλης Γιόγιακας: Με 33 άτομα προσωπικό ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Δωρεά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Δωρεά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας για την μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00 
Τηλ.: 2665021438 
Read More »
Δωρεά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΈνα ιδιαίτερο έτος φτάνει στο τέλος του και μια νέα χρονιά ξεκινά, μαζί με νέες προσδοκίες και δυνατότητες. 

Κάθε τέτοια περίοδο, συνήθως, επιλέγουμε να κάνουμε απολογισμό ή ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, καταγράφοντας όσα συνέβησαν, όσα καταφέραμε, όσα δεν καταφέραμε, πώς τα αξιολογήσαμε, συνοδευόμενα από μια νέα στοχοθεσία για το έτος που έρχεται. Στο παρόν άρθρο προτείνουμε έναν νέο τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας αυτής, τον οποίο ονομάζουμε αναστοχασμό. 

Σε αντίθεση με την ανασκόπηση, η οποία είναι μια σύντομη επανεξέταση και παρουσίαση των σημαντικότερων σημείων ενός συνόλου, στην προκειμένη ενός ημερολογιακού έτους, ο αναστοχασμός προκύπτει μέσα από την παρατήρηση των δράσεων μου από ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο. Ο αναστοχασμός αποτελεί μια μεταγνωστική (δηλαδή, γνώση για τη γνώση) διαδικασία καθώς ανατροφοδοτεί την πράξη και καθοδηγεί τις σκέψεις και κατ’ επέκταση τις ενέργειες των ατόμων. Ο αναστοχασμος προτείνεται εδώ, ώστε να μπορέσει να δει κανείς από μια απόσταση τις δράσεις του, τις αλληλεπιδράσεις με τρίτους και τα αποτελέσματα αυτών, για το έτος που πέρασε. Έτσι, με μεγαλύτερη πλέον επίγνωση, να θέσει νέους στόχους για το έτος που διαδέχεται το προηγούμενο και να βρει τι βοηθά και τι όχι στην υλοποίησή τους. 

Αυτό μπορεί κανείς να το κάνει με πολλούς τρόπους. Για κάποιους, είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει με μια απλή καταγραφή. Σε άλλους, ταιριάζουν πιο "παιχνιδιάρικες" διαδικασίες. Προτείνεται τότε η δημιουργία σχεδιαγράμματος, η γραφή κειμένου, η ζωγραφική ή η δημιουργία κολάζ. 

Προτείνουμε να επιλέξτε μια μέρα ή κάποιες ώρες της ημέρας που θα είστε χαλαροί και δεν θα έχετε επιτακτικές υποχρεώσεις να εκπληρώσετε, να φορέσετε άνετα ρούχα, να καθίσετε σε έναν χώρο που θα ορίσετε ως δικό σας και να αφιερώσετε αυτή τη διαδικασία στον εαυτό σας. 

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τη διαδικασία. 

ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 
1ο στάδιο 
Προτείνουμε να σκεφτείτε: 
Ποια είναι η αυθόρμητή μου εντύπωση/η πρώτη μου σκέψη για τη χρονιά που πέρασε; Τι βαθμολογία θα έβαζα στη χρονιά από το 1 μέχρι το 10; 
Πώς θα μπορούσε αυτή να μεγαλώσει κατά μια μονάδα; (Πχ από 6 να γίνει 7) 
Τι αν έκανα διαφορετικά θα το πετύχαινα αυτό; 

2ο στάδιο 
Ποιοι από τους στόχους μου επιτεύχθηκαν και ποιοι όχι; 
Ενδεικτικοί τομείς: 
● Ο εαυτός μου 
● Σχέσεις με οικογένεια 
● Συντροφικες σχέσεις 
● Φιλικές σχέσεις 
● Κατοικίδια 
● Εργασιακός τομέας/σπουδές 
● Υγεία/σώμα 
● Ελεύθερος χρόνος 
● Άλλο 

3ο στάδιο 
Στη συνέχεια θέτω στον εαυτό μου ερωτήσεις όπως: 
● Πως αυτά που έκανα εξυπηρέτησαν τους στόχους του 2020; 
● Τι από αυτά που έκανα εμπόδισαν την εκπλήρωση των στόχων μου; 
● Τι ή/και ποιος με βοήθησε να ανταπεξέλθω στις προκλήσεις που συνάντησα; Με ποιον τρόπο; 
● Τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει; 
● Πως κατάφερα αυτά που κατάφερα; Τι έκανα για να τα καταφέρω; 
● Ποια από αυτά που έκανα θα με βοηθούσαν να εκπληρώσω τους στόχους του επόμενου έτους; 
● Ποια εμπόδια συνάντησα; Ποια η στάση μου απέναντι τους; Έκανα κάτι για να τα ξεπεράσω; Τί ήταν αυτό; Θα το ξαναέκανα; Γιατί ναι/γιατί όχι; Σε τι θα με ωφελούσε; 
● Ποιοι επηρεάστηκαν από την εκπλήρωση ή όχι των στόχων μου; Πώς αντέδρασαν; Τι έκανα εγώ μετά; 

4ο στάδιο 
Αν στη χρονιά που πέρασε έβαζα έναν τίτλο, ποιος θα ήταν αυτός; 
Αν από τη χρονιά που πέρασε έβγαζα ένα απόφθεγμα ποιο θα ήταν αυτό; 

Στο σημείο αυτό μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μου, ζωγραφίζοντας ή γράφοντας κάτι, σαν ενθύμιο για τη χρονιά που πέρασε. 

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 

1ο στάδιο 
Προτείνουμε να σκεφτείτε: 
Ποιοι είναι οι στόχοι που θέτω για το 2021; 
Ενδεικτικοί τομείς: 
● Ο εαυτός μου 
● Σχέσεις με οικογένεια 
● Συντροφικες σχέσεις 
● Φιλικές σχέσεις 
● Κατοικίδια 
● Εργασιακός τομέας/σπουδές 
● Υγεία/σώμα 
● Ελεύθερος χρόνος 
● Άλλο 

Οι στόχοι μπορούν να καταγραφούν σε λίστα ή μπορούν και να πάρουν σώμα και μορφή. Παράδειγμα: δημιουργούμε ένα πόστερ με τους στόχους μας σε μορφή φωτογραφίας, ζωγραφικής, κλπ και το τοποθετούμε σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Η οπτική επαφή με το έργο μπορεί να μας προσφέρει κίνητρο και δέσμευση στο στόχο. 

2ο στάδιο 
Αναστοχαζομαι: 
● Τι παρατηρώ σε σχέση με τους στόχους που έθεσα; Που έδωσα λιγότερη και που περισσότερη έμφαση; Τι παρατηρώ σε σχέση με τους στόχους που έθεσα την προηγούμενη χρονιά; Άλλαξε κάτι; Αν ναι, που πιστεύω ότι οφείλεται αυτό; 
● Σε τι θα με ωφελήσουν οι στόχοι που θέτω για το νέο έτος; Πώς φαντάζομαι ότι θα με βοηθήσουν μακροπρόθεσμα; Τι θέλω να κερδίσω; 
● Αν ήθελα το 2021 να είναι μια “καλή” χρονιά για μένα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανα το πρωί της 1ης Ιανουαρίου; Από που θα ξεκινούσα; Ποιο θα ήταν το πρώτο μου βήμα; 
● Τι διαφορετικό θα πρέπει να κάνω για να πετύχω τους στόχους του 2021; Τι δεν θα έκανα ξανά; Τι καινούργιο θα έκανα που δεν έκανα την προηγούμενη χρονιά; 
● Από πού θα καταλάβαινα ότι οι στόχοι μου εκπληρώθηκαν; 
● Από πού θα το καταλάβαιναν οι άλλοι; 

3ο στάδιο 
Αν ξεκινούσα τη νέα χρονιά με ένα μοτο για να με ακολουθεί σε όλη την πορεία του, ποιο θα ήταν αυτό; 
Ο αναστοχασμός οφείλει να είναι μια διαδικασία που θα προκύπτει διαρκώς στην καθημερινότητά μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο στην αρχή και στο τέλος της. Έτσι, είμαστε διαρκώς σε επαφή με τον εαυτό μας και τις δράσεις μας, κάτι που μας καθιστά ικανούς να διαπραγματευόμαστε και να προσαρμοζόμαστε εκ νέου στις συνθήκες και στις ανάλογες απαιτήσεις της ζωής μας. Εξάλλου, το ημερολογιακό έτος είναι μια συμβατικά ορισμένη χρονική περίοδος, ο χρόνος κυλά συνεχώς κι εμείς εξελισσόμαστε και προχωράμε μέσα σε αυτόν. Επομένως, δεν χρειάζεται να περιμένουμε μια καινούργια χρονιά για να διεκδικήσουμε όσα δεν διεκδικήσαμε την προηγούμενη. Μπορούμε να το κάνουμε κάθε επόμενη στιγμή.

Ευαγγελία Κυριακού Χατζηαποστόλου, ψυχολογος, εκπαιδευόμενη συστημικη ψυχοθεραπευτρια  
Μαντώ Λιώνη, αναπτυξιακή ψυχολογος MSc, εκπαιδευόμενη συστημικη ψυχοθεραπευτρια
Read More »
ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο ΦιλιατώνΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 

Σας καλούμε σε «δια περιφοράς» (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικά, τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 28/12/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 π.μ.έως 14:00 μ.μ για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας , σύμφωνα : α) με την παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/τ.Α΄/19.07.2018) και συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019 (ΦΕΚ 167/τ. Α’/30.10.2019), β) με την από 11.03.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοιού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020), γ) με την με αρ.πρωτ. 18318/13.03.2020 (ΑΓΑ: 9ΛΠΥ46ΜΣΛ6-1ΑΔ) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και δ) με την από 30/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/τ.Α΄/30-03-2020), την αριθμ.εγκύκλιο 246 του ΥΠ.ΕΣ με αριθ. πρωτ: 77233/13.11.2020 για λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων . 

1. Αποδοχή επιχορηγήσεων – αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία 

2. Κατανομή χρηματοδότησης στις σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές Δαπάνες Σχολικών Μονάδων έτους 2020-Δ΄Κατανομή . 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

881.125,46€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
881.125,46€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσειςΜε Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 90221/21.12.2020) που δημοσιεύθηκε στις 22.12.2020, επιχορηγούνται 66 Δήμοι με 39.073.957,60 €, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση συγκεκριμένων κατηγοριών υποχρεώσεών τους.

Η Απόφαση εκδόθηκε σε εφαρμογή του αρ.233 του ν.4635/2019, όπως τροποποιήθηκε με το αρ.47 του ν.4735/2020, όπου προβλέπεται ότι οι Δήμοι, για τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μπορούν να επιχορηγούνται από χρηματικά διαθέσιμα έως 80.000.000,00 ευρώ του «Λογαριασμού Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ», τα οποία μεταφέρονται στον Λογαριασμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων, ενώ επίσης μεΥ.Α. είναι δυνατή η αύξηση του Π/Υ του Προγράμματος.

Στο δήμο Ηγουμενίτσας αντιστοιχεί το ποσό των 881.125,46€.

Συγκεκριμένα, εκ του νόμου τα χρήματα αφορούν την εξόφληση των εξής υποχρεώσεις: 
1) Aπό διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την31η Οκτωβρίου 2020 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, 
2) Από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και εξ αυτών απορρέουσες διοικητικές πράξεις έως την 31η Οκτωβρίου 2020 που αφορούν σε αξιώσεις από διαδοχικές συμβάσεις κατά το αρ.11 του π.δ. 164/2004, όπως και σε αξιώσεις των συμμετεχόντων στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων δυνάμει της παρ.15 του αρ.20 του ν.2639/1998, 
3) Για την εξόφληση υποχρεώσεων κατά των οποίων έχει ξεκινήσει έως την 31η Οκτωβρίου 2020, με οποιοδήποτε τρόπο η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων στο πλαίσιο της παρ.4 του αρ.11 του ν.1068/1980.
Read More »
881.125,46€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις 881.125,46€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μητέρα με Covid-19 υπό την εποπτεία του Θεσπρωτού Μηνά Πασχόπουλου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μητέρα με Covid-19 υπό την εποπτεία του Θεσπρωτού Μηνά ΠασχόπουλουΗ Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ενημερώνει ότι γεννήθηκε διά Καισαρικής Τομής(ΚΤ) στο Μαιευτήριο του Π.Γ.Ν.Ι. το πρώτο νεογνό από μητέρα επιβεβαιωμένα θετική στον ιό SARS-CoV-2 στο Νοσοκομείο μας.

Η μαιευτική παρακολούθηση της μητέρας κατά την διάρκεια της κύησης της, έγινε από ιατρούς της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. Από του χρονικού σημείου που διαγνώσθηκε θετική, κατόπιν τυχαίου ελέγχου, η παρακολούθηση της συνεχίσθηκε εξ΄ αποστάσεως, με γνώμονα την ασφάλεια της κύησης αλλά και του πληθυσμού που επισκέπτεται και εμπιστεύεται τις δομές του Π.Γ.Ν.Ι. καθώς και των εργαζομένων σε αυτό.

Τελικά το απόγευμα της Πέμπτης 17-12-2020 αποφασίσθηκε η διεκπεραίωση της κύησης λόγω επιπλοκών, των οποίων η συσχέτιση με τον ιό SARS-CoV-2δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

Η άμεση μετεγχειρητική εικόνα μητέρας και νεογνού είναι άριστη.

Η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Ι. ήδη από την έναρξη του πρώτου επιδημικού κύματος, συναισθάνθηκε τις μεγάλες προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται και φρόντισε να θωρακιστεί έναντι αυτών με ριζικές ανακατατάξεις στα προγράμματα λειτουργίας της και στην χρήση των χώρων που διαθέτει, δίχως εκπτώσεις στην παρακολούθηση και φροντίδα του μαιευτικού πληθυσμού των βαρέων γυναικολογικών παθήσεων.

Αυτή ακριβώς η προετοιμασία απέδωσε και εχθές καρπούς. Με την έγκριση και συνεχή παρακολούθηση από τον Δ/ντη της Μ/Γ Κλινικής και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μηνά Πασχόπουλου, η ΚΤ διεκπεραιώθηκε από τον Μαιευτήρα-Γυναικολόγο,Επ.Β’ κ. Θεοχάρη Ευαγγέλου και τους ειδικευόμενους ιατρούς κ. Στέφανο Φλίνδρη και κ. Γαλάζιου Γεωργία, ενώ υπεύθυνος αναισθησιολόγος ήταν ο Δ/ντης ΕΣΥ κ. Λεωνίδας Δίσνιτσας.

Η φροντίδα όλου του Ιατρικού, Μαιευτικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. είναι συνεχής και αμείωτη.
Read More »
Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μητέρα με Covid-19 υπό την εποπτεία του Θεσπρωτού Μηνά Πασχόπουλου Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μητέρα με Covid-19 υπό την εποπτεία του Θεσπρωτού Μηνά Πασχόπουλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “άθληση για όλους” σε Παραμυθιά και 5 κοινότητες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “άθληση για όλους” σε Παραμυθιά και 5 κοινότητεςΟ Δήμος Σουλίου ανακοινώνει πως ξεκινά τις εγγραφές αθλούμενων στα παρακάτω Προγράμματα “Άθλησης για Όλους” 2020 – 2021:
Παιδί και Αθλητισμός (Παραμυθιά) (6-12 ετών)
Αθλητισμός Ενηλίκων (Παραμυθιά, Ζερβοχώρι, Καρβουνάρι, Προδρόμι, Νεράιδα, Γαρδίκι) (19-65 ετών)
Αθλητισμός και Εφηβική ηλικία (Παραμυθιά, Γαρδίκι) (13-18 ετών)
Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία (Παραμυθιά, Γαρδίκι) (Άνω τον 65 ετών)
Στο Αθλητικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά).

Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης , που διατίθεται εδώ ή στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σουλίου (Κ.Καραμανλή 179 , Παραμυθία) , συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης.

Οι αιτήσεις θα στέλνονται ηλεκτρονικά στο email του Δήμου Σουλίου : info@paramythia.gr ,σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική αποστολή, θα κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου Σουλίου έως και 30/12/2020 ημέρα Τετάρτη.

Λόγο της πανδημίας Covid-19 , για την ημερομηνία έναρξης και τρόπο λειτουργίας των τμημάτων θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση
Read More »
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “άθληση για όλους” σε Παραμυθιά και 5 κοινότητες Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “άθληση για όλους” σε Παραμυθιά και 5 κοινότητες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Υπογραφή της σύμβασης για τη διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων - ποδηλατοδρόμων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Υπογραφή της σύμβασης για τη διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων - ποδηλατοδρόμων στην 1η Π.Ε. ΗγουμενίτσαςΟ Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση Πλέγματος Πεζοδρομίων - Ποδηλατοδρόμων και Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 2.360.435,00€, το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020, ενώ η μελέτη αυτού εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Το έργο, που αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτών, περιλαμβάνει τη γεφύρωση του ρέματος Ξηροποτάμου, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όπου εδρεύουν το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, το Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου» και οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ενώ σε συνδυασμό με το έργο «Διευθέτηση ρέματος Ξηροποτάμου» που εντάχθηκε προ ολίγων ημερών προς υλοποίηση, θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αναβαθμίζοντας παράλληλα τη ζωή των πολιτών.
Read More »
Υπογραφή της σύμβασης για τη διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων - ποδηλατοδρόμων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας Υπογραφή της σύμβασης για τη διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων - ποδηλατοδρόμων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ευχές από τον ιατρικό σύλλογο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Ευχές από τον ιατρικό σύλλογο ΘεσπρωτίαςΤο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, σας εύχεται καλές γιορτές και το 2021 να σημαίνει το τέλος της πανδημίας και καλύτερες ημέρες για όλους.

Να επανέλθουν οι αξίες, το χαμόγελο και το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Χρόνια πολλά
Read More »
Ευχές από τον ιατρικό σύλλογο Θεσπρωτίας Ευχές από τον ιατρικό σύλλογο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Σταυρούλα Μπραΐμη-ΜπότσηΦτάνει στο τέλος ένα δίσεκτο από κάθε άποψη 2020…
Ποιος φανταζόταν ένα χρόνο πριν με ποιες συνθήκες θα πλησιάζαμε στις φετινές γιορτές; Δύσκολες, πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η ανθρωπότητα θρηνεί ανθρώπινες ζωές κι ο φόβος της ασθένειας πλανάται παντού.
Τα φετινά Χριστούγεννα θα πρέπει να μείνουμε μόνο στο σκοπό της Ενανθρώπισης του Θεού. Ας βιώσουμε το νόημα των Χριστουγέννων με Αγάπη, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη εκτιμώντας και προστατεύοντας το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία και τελικά την ίδια μας τη ζωή. Ας σεβαστούμε ότι κάθε επιστημονική γνώση είναι αποτέλεσμα αδιάκοπης προσπάθειας, υπομονής, επιμονής και έρευνας.
Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι κι ας ευχηθούμε όλοι μαζί να σταματήσει το κακό και ο νέος χρόνος 2021 να είναι ειρηνικός και χαρούμενος με υγεία.
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα…
Το μήνυμα της Αγάπης και της Ελπίδας, που φέρνει η Ενσάρκωση του Θεανθρώπου ας γεμίσει τις καρδιές μας κι ο χρόνος που φεύγει να πάρει μαζί του καημούς και πόνους. Να επουλωθούν τα τραύματα, να ξεχαστούν οι δυσκολίες, να σκεπαστούν οι μοναξιές.
Να κυριαρχήσουμε στον εαυτό μας, να γίνουμε δημιουργικοί, όπου κι όπως μπορούμε, αν είναι εφικτό να ξεριζώσουμε τα αγκάθια της προσωπικής μας ευπάθειας.

Σταυρούλα Μπραΐμη
Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου
Read More »
Ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση Ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ευχές για τα Χριστούγεννα από το ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας (στίβος)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020

Ευχές για τα Χριστούγεννα από το ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας (στίβος) Read More »
Ευχές για τα Χριστούγεννα από το ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας (στίβος) Ευχές για τα Χριστούγεννα από το ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας (στίβος) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την ΚΑΕ Πρωτέας Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την ΚΑΕ Πρωτέας Ηγουμενίτσας Read More »
Χριστουγεννιάτικες ευχές από την ΚΑΕ Πρωτέας Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικες ευχές από την ΚΑΕ Πρωτέας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Π.Α.Κ.Π.Π.Ο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Π.Α.Κ.Π.Π.Ο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)Καλά Χριστούγεννα με υγεία.
Φέτος δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρισκόμαστε στους δρόμους και τις γειτονιές τις πόλης μας αλλά διαλέξαμε αυτόν τον τρόπο για να σας δώσουμε μελωδικά τις ευχές μας.
Ο Αρχιμουσικός , ο υπεύθυνος ,οι μουσικοί και οι μικροί μου μαθητές της φιλαρμονικής μας σας εύχονται χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το καινούργιο έτος που ελπίζουμε θα μας βρει όλους μαζί να επιστρέφουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.


Read More »
ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Π.Α.Κ.Π.Π.Ο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Π.Α.Κ.Π.Π.Ο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Γιατί στην Ηπειρο τα Χριστούγεννα τρώνε τηγανίτες, λαχανοντολμάδες και πίτες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020

Παλιές παραδόσεις και έθιμα, με επιρροές από τη θρησκεία, αλλά και τον αγώνα για την καθημερινότητα έρχονται από το βάθος του χρόνου, στην Ήπειρο και τηρούνται έως σήμερα.

Η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα στην Ήπειρο, άρχιζε στο τέλος Νοέμβριου, από τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα. Τότε, οι Ηπειρώτισσες έβραζαν τα παραδοσιακά μπόλια, με καλαμπόκι και άλλα όσπρια.

Τα σπάργανα του Χριστού

Τηγανίτες ψημένες πάνω σε πυρωμένη πέτρα και μέσα στο τζάκι, που στην συνέχεια τις μελώνουν σε ζαχαρόνερο, με καρύδια και κανέλα, είναι το γλύκισμα που τρώγεται το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Είναι τα «σπάργανα το Χριστού», που οι νοικοκυρές σε κάθε ηπειρώτικο σπίτι ετοιμάζουν για το τραπέζι της παραμονής. Το έθιμο συμβολίζει τα σπάργανα του Ιησού στην φάτνη και έρχεται από το βάθος του χρόνου.

Είναι ίσως, το πλέον παραδοσιακό στην Ήπειρο, μάλιστα, έχει επηρεάσει άμεσα και τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα που λένε τα παιδιά την παραμονή της Γέννησης του Χριστού.
«Ελάτε εδώ γειτόνισσες, και εσείς γειτονοπούλες, τα σπάργανα να φτιάξουμε, και το Χριστό ν' αλλάξουμε...».


Οι λαχανοντολμάδες συμβόλιζαν το φάσκιωμα

Τα παραδοσιακά έθιμα τα συναντάμε και στην γαστρονομία του τόπου.
Βασικό πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ήταν τα γιαπράκια, κοινώς λαχανοντολμάδες και συμβόλιζε το φάσκιωμα, του νεογέννητου Χριστού.

Η ονομασία «γιαπράκια» προέρχεται από την τούρκικη λέξη Yaprak που σημαίνει «φύλλο».Καθώς η περιοχή είναι φημισμένη για τις πίτες, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το γιορτινό τραπέζι. Ειδικότερα την Πρωτοχρονιά, το φλουρί ακόμη και σήμερα, σε πολλά χωριά μπαίνει στην κρεατόπιτα, που γίνεται με χειροποίητο φύλλο.

Το αναμμένο πουρνάρι

Τους βοσκούς που πήγαν να προσκυνήσουν το θείο βρέφος και είχαν ανάψει ένα ξερό κλαδί για να βλέπουν μέσα στην νύχτα, συμβολίζει «το αναμμένο πουρνάρι».
Πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο στην Ήπειρο ,που συναντάται με μικρές παραλλαγές στις διάφορες περιοχές της.
Το έθιμο τηρείται κυρίως, στα χωριά της Άρτας.


Οι ευχές

Ανήμερα Χριστούγεννα, όποιος επισκεφτεί φιλικό η συγγενικό σπίτι, για να ευχηθεί χρόνια πολλά, καθώς και οι παντρεμένοι, που θα πάνε στο πατρικό τους , κρατούν ένα κλαρί από πουρνάρι που το ανάβουν στον δρόμο. Τα φύλλα του καθώς καίγονται τρίζουν και η ευχή στον κάθε οικοδεσπότη είναι να μεγαλώνει η φαμίλια και να προκόβουν τα κοπάδια.

Στα Γιάννενα, δεν κρατούν το πουρνάρι αναμμένο στο χέρι τους, αλλά στη χούφτα τους, έχουν δαφνόφυλλα και πουρναρόφυλλα.
Όταν μπουν στο σπίτι, τα πετούν μέσα στο τζάκι και καθώς τα φύλλα καίγονται, πετάνε σπίθες. Τότε δίνεται η καλύτερη ευχή στον νοικοκύρη: «Αρνιά, κατσίκια, νύφες και γαμπρούς!».
Δηλαδή, να προκόβουν τα κοπάδια του, να πληθαίνει η φαμελιά του, να μεγαλώνουν τα κορίτσια και τα παλικάρια του, να του φέρνουν στο σπίτι νύφες και γαμπρούς, να του δώσουν εγγόνια που δε θ' αφήσουν τ' όνομα το πατρικό να σβήσει.

Read More »
Γιατί στην Ηπειρο τα Χριστούγεννα τρώνε τηγανίτες, λαχανοντολμάδες και πίτες Γιατί στην Ηπειρο τα Χριστούγεννα τρώνε τηγανίτες, λαχανοντολμάδες και πίτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΗπείρουΤην Πέμπτη 24-12-2020, και ώρα 08:30 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης – η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 

1. Έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του, με αντικείμενο την «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας», με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) – Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ), και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού (ΑΝΑΚΛΗΣΗ της αριθμ. 11/634/30-04-2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής). 

2. Έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του, με αντικείμενο την «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) – Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ), και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού. 

3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-10-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης (Πλαγιά) - Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης - Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000,00 € με Φ.Π.Α. 

4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της οδού Αγία Κυριακή – Πετούσι Παρδαλίτσα», προϋπολογισμού 225.000,00 € με ΦΠΑ. 

5. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση Ε.Ο Ιωαννίνων – Πρέβεζας θέση Μιχαλίτσι» προϋπολογισμού 120.000,00 € με ΦΠΑ. 

6. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανέγερση σχολικών μονάδων στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΄Γ. Χατζηκώστα΄ για την μετεγκατάσταση και λειτουργία 2 σχολικών μονάδων (1ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και ΣΑΠ) στο Ο.Τ.222γ στα Γιάννενα», προϋπολογισμού 339.100,00 € με ΦΠΑ. 

7. Έγκριση τροποποίησης της σύμβασης, ως προς το χρονοδιάγραμμα, του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συλλογή στοιχείων (παροχής γενικής υπηρεσίας) για την υποβολή φακέλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) του Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης “Στερέωση - αποκατάσταση Ι.Μ. Προφήτου Ηλία Βίτσας Δήμου Ζαγορίου”». 

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σκλίβανης», αναδόχου «ΣΤΑΥΡΟΥ Ν. – ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Μ. Ε.Ε.», μέχρι την 29-04-2021. 

9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Κ. Ζάλογγο – Βερενίκη», αναδόχου «Παππάς Ευγένιος Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 28-06-2021. 

10. Απόφαση για την μή άσκηση ενδίκων μέσων κατά της υπ’ αριθμ. 33/2016 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων. 

11. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη δημοσίευση συνοπτικού πίνακα προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2021. 

12. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για καθαρισμό – άρση προσχώσεων παραποτάμου Σαραντάπορου». 

13. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2020. 

14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ασφαλιστική κάλυψη και πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ευχές του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Ευχές του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας , ευχόμαστε στα μέλη μας και τις οικογένειες τους υγεία , ευτυχία και αισιοδοξία .Read More »
Ευχές του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Ευχές του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα σε περιοχή των Ιωαννίνων. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ανήλικων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων περί όπλων. 

Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός, που κατηγορείται για παράβαση περί όπλων (παραβίαση όρων ασφαλούς φύλαξης). 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, κατά το πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα οι ανήλικοι διέπραξαν -κατά περίπτωση- και σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, τις παρακάτω πράξεις σε σχολικό συγκρότημα: 

· κλοπή δύο (2) καμερών κλειστού κυκλώματος επιτήρησης και 

· πρόκληση φθορών σε δύο (2) προβολείς και σε κάμερα κλειστού κυκλώματος επιτήρησης με τη χρήση αεροβόλου όπλου, ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατηγορούμενου, πατέρα ενός εκ των ανηλίκων. 

Κατασχέθηκαν το αεροβόλο όπλο, τύπου πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια καθώς και οι δύο κλαπείσες κάμερες, οι οποίες αποδόθηκαν στους διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Σελίδες