Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στο όρος Λάκμος (Περιστέρι)

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας  την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 θα εξορμήσει στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) μαζί με τους ορειβατικούς συλλόγους Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

*Πορείες (Όπως ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΣ Ιωαννίνων):

Ανθοχώρι - Λάκκα Νταούτη - Ανθοχώρι (Α Κατηγορία)
Ώρες πορείας: 4-5
Αρχηγός: Χάλλα Άννα


Ανθοχώρι - Λάκκα Τόκη - Ανθοχώρι (Β Κατηγορία)
Ώρες πορείας: 7
Αρχηγός: Μπάλλος Παναγιώτης

Ανθοχώρι - Καλόγηρος 2.102μ - Λάκκα Τόκη - Ανθοχώρι (Γ Κατηγορία)
Ώρες πορείας: 9
Αρχηγός: Μπούτζας Γεώργιος

Αναχώρηση 6.45π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, Τετάρτη 7/3 & Πέμπτη 8/3 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου στο Βερολίνο η Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018


Άνοιξε εχτές τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ Berlin) η οποία αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της τουριστικής σεζόν. Στη ΙΤΒ που εινμαι μια απο τις μεγαλύτερες τουριστικές έκθεσεις της Ευρώπης και που θα διεξαχθεί έως τις 11 Μαρτίου, η Ηπειρος συμμετέχει με την Περιφέρεια με δικό τους αυτόνομο περίπτερο.

Παρόν στην έκθεση, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, η οποια δήλωσε σχετικά: "Η περιφερειακή αρχή και το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κάνουν σπουδαία και στοχευμένη δουλειά που όχι μόνο αναγνωρίζεται από την ηγεσία του ΕΟΤ, αλλά κυρίως φαίνεται έμπρακτα από το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και τουριστικών πρακτόρων"

Η ΙΤΒ Berlin συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη γερμανική αγορά. Συμμετεχουν 11.500 εκθέτες από 190 περιπου διαφορετικές χώρες και οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 110.000. 

Τα μηνύματα για την φετινή σεζον, μας είναι άκρως ενθαρρυντικά. Οι κρατήσεις από τη Γερμανική κι απ’ όλες σχεδόν τις τουριστικές αγορές κινούνται ανοδικά. Στην ΙΤΒ θα σχηματίσουμε πλέον την ακριβή εικόνα για την πορεία της τουριστικής περιόδου καθώς αποτελεί το ιδανικό μέρος για να αναδειχθούν οι νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK) τα γερμανικά γραφεία ταξιδιών σημειώνουν μια αύξηση των πωλήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρυσι κατά 40%. Αν και δεν είναι σίγουρο ότι αυτός ο αριθμός θα επιβεβαιωθεί στο τέλος της χρονιάς σε αυτό το ύψος, οπωσδήποτε όμως επιβεβαιώνεται μια τάση: Από 2,27 εκ. γερμανούς παραθεριστές το 2012 ο αριθμός τους αυξήθηκε σταδιακά στα 3,7 εκ. το 2017.Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται ότι πάνω από 4 εκ. Γερμανοί θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα. Μιλώντας στη Deutsche Welle o Μίχαελ Φρέντζελ, πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικού Τουριστικού Κλάδου (BTW), εκτιμά ότι η αύξηση των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα (27 εκ. το 2017) σχετίζεται με τις προόδους που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια: «Η Ελλάδα είχε τη φήμη ενός ακριβού προορισμού. Από τότε που ξέσπασε η κρίση ακολουθήθηκε μια λογική πολιτική σε ό,τι αφορά τη σχέση τιμής-υπηρεσιών. Οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα, η χώρα είχε για αυτούς πάντα υψηλή προτεραιότητα. Με λογικές ξενοδοχειακές προσφορές και τιμές η Ελλάδα θα παραμείνει ένας δυνατός προορισμός». Εκτός αυτού πολλοί έλληνες ξενοδόχοι αξιοποίησαν τα αυξημένα έσοδα για να αναβαθμίσουν τα ξενοδοχεία τους επισημαίνει o Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV). Όμως αυτές οι προσπάθειες δεν αρκούν. Για να αυξήσει η Ελλάδα ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ξένων τουριστών θα πρέπει να επιμηκύνει την τουριστική σαιζόν.

«Αυτό εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό» τονίζει στη Deutsche Welle ο Ν. Φίμπιχ. «Η σαιζόν είναι σχετικά σύντομη. Οι αρμόδιοι έχουν μεν το θέμα στην ατζέντα τους αλλά το έχουν, ομολογουμένως, εδώ και πολλά χρόνια. Έχω όμως την εντύπωση ότι τώρα καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για την επιμήκυνση έτσι ώστε να δημιουργηθεί δυναμικό ανάπτυξης.» Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα χρειασθεί ένα ευρύ φάσμα μέτρων – από κεφάλαια εκκίνησης για επενδύσεις μέχρι αύξηση του αριθμού των πτήσεων από το εξωτερικό την περίοδο Νοεμβρίου- Μαρτίου. Και προπαντός θα πρέπει να αναπτυχθούν προσφορές για τους τουρίστες πέραν του ήλιου, της θάλασσας και της αμμουδιάς. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα διεύρυνση των πολιτιστικών προσφορών αλλά και του τουρισμού που σχετίζεται με διάφορες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και το γκολφ.

Ως πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤUI o Μίχαελ Φρέντζελ είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με αυτό το θέμα: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο μικρός κλήρος (σ.σ. πολλοί ιδιοκτήτες έχουν μικρές εδαφικές εκτάσεις). Για μια ξενοδοχειακή μονάδα είναι ένα απίστευτα επίπονο εγχείρημα επειδή θα πρέπει να διαπραγματευτεί με δεκάδες ιδιοκτήτες. Αυτός είναι ο λόγος που σε αντίθεση με την Τουρκία, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καθόλου προσφορές για γκολφ». Η δημιουργία γηπέδων γκολφ θα προσέλκυε όμως ένα εύπορο αγοραστικό κοινό που θα ερχόταν και τους χειμερινούς μήνες.Read More »
Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου στο Βερολίνο η Περιφέρεια Ηπείρου Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου στο Βερολίνο η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018Η Περιφέρεια Ηπείρου για τις ανάγκες των υπηρεσιών της καθώς και των Νομικών Προσώπων Χωρικής αρμοδιότητος Περιφέρειας, για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης καθώς και των καυσίμων κίνησης των οχημάτων έχει διενεργήσει ανοικτό διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και ειδικότερα αναφορικά με την διαμόρφωση των τιμών με βάση το άρθρο 63 του νόμου 4257/2014 που αναφέρει ότι: «το ποσοστό έκπτωσης υπολογίζεται στη νόμιμα διαμορφούμενη, για έκαστο είδος, μέση τιμή της περιοχής, του Παρατηρητηρίου Τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως ορίζεται στην διακήρυξη του διαγωνισμού».

Ο εν λόγω διαγωνισμός έγινε με σημείο αναφοράς τις λιανικές τιμές και όχι τις χονδρικές.

Οι λιανικές τιμές που εκδίδει η Περιφέρεια συμπίπτουν με τις τιμές που εκδίδει και το Παρατηρητήριο Τιμών.

Αναφορικά με την προμήθεια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε καύσιμα και ειδικότερα του πετρελαίου κίνησης που προορίζεται για θέρμανση, ο εν λόγω διαγωνισμός έχει ως σημείο αναφοράς τις χονδρικές τιμές, επιλογή που έκανε ο φορέας και δεν υποδείχθηκε από την Περιφέρεια.

Στην διακήρυξη και στο συμβατικό σχέδιο σωστά αναγράφονται και εφαρμόζονται αυτά που περιλαμβάνει το άρθρο 63 του νόμου 4257/2014 που προαναφέραμε ότι δηλαδή «το ποσοστό έκπτωσης υπολογίζεται στη νόμιμα διαμορφούμενη, για έκαστο είδος, μέση τιμή της περιοχής, του Παρατηρητηρίου Τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως ορίζεται στην διακήρυξη του διαγωνισμού».Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης, εξέδιδε και εκδίδει τη μέση τιμή (κατά περίπτωση χονδρική ή λιανική) σε πετρελαιοειδή καθώς και σε κάποια είδη βιοτικής ανάγκης για τους προμηθευτές των ιδρυμάτων Ν.Π.Δ.Δ. με βάση το νομικό πλαίσιο (Νόμος 3438/2006 άρθρο 13) ο οποίος ισχύει και σήμερα.

Η διαφορά λοιπόν που προκύπτει στην χονδρική τιμή μεταξύ των τιμών που εκδίδει το Παρατηρητήριο Τιμών και αυτών που εκδίδει η Περιφέρεια οφείλεται στο ότι το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τον προσδιορισμό λαμβάνει υπόψη την πανελλήνια μέση σταθμική τιμή των καυσίμων που προκύπτουν από τους όγκους των καταναλώσεων (προϋπολογιστικά) των τελικών προϊόντων πετρελαιοειδών κατά το προηγούμενο έτος και από υποβολή τιμών περίπου 15-20 εταιριών που δραστηριοποιούνται πανελλήνια και αφού αφαιρέσουν από τις εν λόγω τιμές τις εκπτώσεις που παρέχουν στους πελάτες οι εταιρίες που ενεργούν τις εκπτώσεις.

Η Περιφέρειά μας όπως και άλλες περιφέρειες, με βάση το ισχύον πλαίσιο, προσδιορίζουν τις χονδρικές τιμές με βάση τις τιμές που διαμορφώνουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους. Κατά μερίδιο στην αγορά οι βασικές αυτές εταιρίες για την περιοχή μας είναι 4-5 και χωρίς τον υπολογισμό των εκπτώσεων που παρέχουν στους πελάτες τους, αφού δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και ούτε υπάρχει άλλος τρόπος εξεύρεσης της μέσης τιμής που να παρακάμπτεται. Στο παρελθόν τα πράγματα ήταν διαφορετικά γιατί υπήρχε η διατίμηση και συγκεκριμένος τρόπος κοστολόγησης.

Η διαδικασία των διαγωνισμών, οι συμβάσεις καθώς και ότι έχει σχέση με δαπάνες, ενταλματοποίηση και η πληρωμή αυτών ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο κάθε φορέας έχει τον τρόπο τιμολόγησης με βάση το σημείο αναφοράς (χονδρική ή λιανική) και πάντα σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους, εναρμονισμένους και με τις εκάστοτε διακηρύξεις.

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν λάβαμε κανένα έγγραφο- όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα- για παροχή διευκρινήσεων στον τρόπο τιμοληψίας και ύπαρξης διαφορών στις τιμές. Όσες φορές ζητήθηκε προφορικά η άποψή μας από τις υπηρεσίες (Προμηθειών, Οικονομική Υπηρεσία κ.ά.), δόθηκε και η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή.

Η απάντηση λοιπόν στο αναφερόμενο σε δημοσιεύματα ερώτημα της Διοίκησης προς την Περιφέρεια- στην οποία ποτέ δεν περιήλθε τέτοιο έγγραφο - και που έχει να κάνει με το πώς είναι δυνατόν οι λιανικές τιμές να είναι πολλές φορές μικρότερες των χονδρικών είναι η εξής:

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο οι τιμές των καυσίμων γενικότερα σε όλη την επικράτεια και σε όλα τα στάδια εμπορίας (Διυλιστήρια-εταιρίες-πρατηριούχοι) διαμορφώνονται ελεύθερα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι πρατηριούχοι ανάλογα και με τον όγκο των καταναλώσεων απολαμβάνουν από τις εταιρίες κάποιες εκπτώσεις, με συνέπεια πολλές φορές και λόγω του ανταγωνισμού να είναι οι τιμές που αναρτούν στα πρατήριά τους ίσες ή και μικρότερες των χονδρικών. Το κέρδος τους είναι οι εκπτώσεις για όσους λαμβάνουν αυτές ή και ποσοστό των μεταφορικών που ορισμένοι αποκομίζουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί μικροπρατηριούχοι να έχουν και παθητικό με όλες τις συνέπειες λόγω και των ανταγωνιστικών πιέσεων που επιδέχονται και δεν τους επιτρέπει να λειτουργήσουν διαφορετικά.

Με την ευκαιρία κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι θα ήταν καλλίτερο οι διαγωνισμοί που διενεργούν οι φορείς για την προμήθεια των καυσίμων να γίνονται με σημείο αναφοράς τις λιανικές τιμές –όπως έχει κάνει και η Περιφέρεια-και πάνω σε αυτές να δίδονται οι εκπτώσεις.


Read More »
Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018
8 του Μάρτη. Ημέρα της Γυναίκας! 
Η πολύμορφη και ποικιλότροπη καταπίεση της Γυναίκας από τον Καπιταλισμό, τις Κοινωνικές διακρίσεις, την υποκουλτούρα της Τέχνης, η οποία την αναδεικνύει μόνο ως εκμεταλλεύσιμο «σεξιστικό σύμβολο» ή εμπορεύσιμο «καλλιστειακό τίτλο» και όχι ως πρα γματικό αξιακό πρόσωπο και πρότυπο, η συγκεκαλυμμένη αλλοτρίωση των πραγματικών της δικαιωμάτων της, κάτω από «μανδύες» δήθεν αυτοδιάθεσης και απελευθέρωσής της, που όμως δεν συνοδεύονται και από έμπρακτες νομοθετικές κατοχυρώσεις της, είναι μια εικόνα, που δεν συνάδει με τον ζητούμενο αληθινό (ανυπόκριτο) αγώνα για την βελτίωση της θέσης της Γυναίκας, ως εργαζόμενης και μητέρας και δεν υπηρετεί τους στόχους για την πραγματική της ισοτιμία μέσα στο εργασιακό και κοινωνικό γίγνεσθαι! 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο ΤΑ Ν Θεσπρωτίας επισημαίνει και καταγγέλλει αυτήν την υποκρισία και αδιαφορία, την επικαλυμμένη με μπόλικη, δυστυχώς, δόση «θεσμικής» νομιμοποίησης! Δεν είναι τυχαίο, ότι παραμονές, μόλις, του επετειακού συμβολισμού αυτού του αγώνα (της Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μάρτη), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέλεξε να την «τιμήσει» με μια πρωτοφανή, μειωτική της αξιοπρέπειάς της, απόφαση, κρίνοντας υπέρ της νομιμό τητας της απόλυσης εγκύων εργαζόμενων γυναικών!!! 
Μια απόφαση τόσον υψηλού Θεσμικού Βαθμού κι ενός, μάλιστα, Οργάνου που καλείται ακριβώς να υπηρετήσει και προστατεύσει τον Άνθρωπο και τις Αξίες που συνέχουν την Κοινωνία του, προκαλούν οργή, αλλά και προβ ληματίζουν. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας μαζί με τον θερμό χαιρετισμό και την απότιση τιμής στη Γυναίκα, καλεί τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να αντισταθούν και συσπειρωμένες γύρω από το σύλλογο μας, να δώσουν την μάχη για την προστασία αλλά και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. 
Για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, μέτρο προόδου δεν είναι οι κάθε φορά επετειακές εξαγγελίες, αλλά η έμπρακτη υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και κο ινωνικής παρουσίας των γυναικών.


 
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

Τα ονόματα των υποψήφιων συνέδρων από την Θεσπρωτία για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018


Τα ονόματα των συνέδρων για την προσεχή εκλογική διαδικασία, έγιναν γνωστά για την Θεσπρωτία..
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (Ηγουμενιτσα στο Πάνθεον, Παραμυθιά στο ΦΟΠ και Φιλιάτες το δημαρχείο Φιλιατών) και το ιδρυτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Μαρτίου..
Στην κάλπη για τους συνέδρους, βρίσκονται 18 στελέχη της παράταξης στην Θεσπρωτία και πιο συγκεκριμένα οι:
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
 1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
 2. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ 
 3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
 4. ΙΩΑΝΝΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 
 5. ΚΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
 6. ΚΩΤΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 
 7. ΜΠΟΛΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
 8. ΝΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
 9. ΤΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
 1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ
 2. ΓΩΓΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΗΣ
 4. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 5. ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 6. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
 7. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΦΙΛΙΑΤΕΣ
 1. ΜΠΟΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 2. ΤΣΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 


 
Read More »
Τα ονόματα των υποψήφιων συνέδρων από την Θεσπρωτία για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Τα ονόματα των υποψήφιων συνέδρων από την Θεσπρωτία για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

To A΄Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού "Αριστοτέλης 2018"

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018

To A΄Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τη στρατηγική του, συμμετείχε, σήμερα 8 Μαρτίου 2018 και στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού «Αριστοτέλης» 2018. 
Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα φυσικής), την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ),την Ενωση Ελλήνων Φυσικών και έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο. 
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος στην πρώτη φάση, με μεγάλη προθυμία οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή θα υπάρξει και δεύτερη φάση, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, όπου θα δοθούν βραβεία και έπαινοι των πρωτευσάντων μαθητών σε πανελλήνια κλίμακα. Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε αυτό το διαγωνισμό αποσκοπεί στο να μπορέσουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ξεπεράσουν το στάδιο της απλής παράθεσης γνώσεων και να οδηγηθούν συστηματικά στην ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει μέσα από την άσκηση στις επιστημονικές διαδικασίες, ώστε μέσα από αυτή να ανακαλύπτουν τη γνώση για τον εαυτό τους, ενώ παράλληλα θα ασκούνται στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας με τη βοήθεια των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκόμισαν από το μάθημα των Φυσικών επιστημών. 
Γι αυτό το λόγο ο διαγωνισμός δεν απαιτούσε στείρα απομνημόνευση γνώσεων, αλλά κριτική σκέψη και οργάνωση της υπάρχουσας γνωστικής εμπειρίας, ώστε να απαντηθούν προβλήματα που συναντά ο μαθητής στην καθημερινότητά του. 
Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο μαθητής δεν αντιμετωπίζει πια τα φυσικά φαινόμενα τυχαία και αποκομμένα από την πραγματικότητα, αλλά καλείται με μεθοδικό τρόπο να παρατηρήσει και να καταγράψει την εξέλιξή τους και να μάθει να οργανώνει τις παρατηρήσεις του, ώστε να ερμηνεύει σωστά τον κόσμο γύρω του, χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες. 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, Θεολόγου Στέφανο, Μυριούνη Δωροθέα,Γόγολο Πέτρο και Κωνσταντάκου Γεωργία, γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τα παιδιά με επιτυχία στο διαγωνισμό αυτό. 
Επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Νούση Βασίλειο για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας. 
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 
Γεώργιος Κύλλας


 
Read More »
To A΄Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού "Αριστοτέλης 2018" To A΄Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού "Αριστοτέλης 2018" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

Νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018


Την έκπληξη, έκανε η Σταυρούλα Μπραίμη, αφού σύμφωνα με την αποφασή της για τον ορισμο των νέων αντδημάρχων, στο κάδρο μπήκε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ντρίτσος.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι αντιδήμαρχοι με θητεια από 12/3/2018 έως 31/8/2019 καθώς και τα καθήκοντα τους, ορίζονται ως εξής:

Ο Παναγιώτης Παππάς, στην θέση του Βασίλη Καλόγηρου ως αντιδήμαρχος οικονομικών (Διαχείρισης Πόρων & Διοικητικών Θεμάτων, Παιδείας – Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων).

Ο Χρηστος Ντρίτσος, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας (Προστασίας Περιβάλλοντος – Ανακύκλωσης – Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης,).

Ο Πέτρος Πέτσιος, στην θέση του Θοδωρή Μπάτση ως αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Αποχέτευσης και Εμπορίου

Τέλος, ο Ευάγγελος Ντάγκας αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, (Σχεδιασμού – Υποδομών – Πολιτικής Προστασίας - Προγραμματισμού και Ανάπτυξης)

Διαβάστε την αποφαση αναλυτικά εδώ


 
Read More »
Νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Σουλίου Νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

Δείτε την χθεσινή εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018Read More »
Δείτε την χθεσινή εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες στην Ηγουμενίτσα Δείτε την χθεσινή εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

Σελίδες