ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη και Πέμπτη, σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 

Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη και Πέμπτη, σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη και Πέμπτη, σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Δονάτος Ντίνης- Τάσος Αθανασίου: Δύο νέα παιδιά από την Ηγουμενίτσα στην κορυφή της Ευρώπης!

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016


Δύο νέα παιδιά από την Ηγουμενίτσα, δύο ταλαντούχοι Ηπειρώτες, κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Δονάτος Ντίνης και ο Τάσος Αθανασίου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με την Cryotap συγκαταλέγονται στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η διάκριση ήρθε μέσα από έναν σκληρό ανταγωνισμό, στον οποίο ήταν παρούσες τριάντα χώρες με ενενήντα ομάδες, στον μεγαλύτερο διαγωνισμό πράσινων ιδεών. 


Κι ειναι αυτή η άλλη Ελλάδα... Η Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας, των ταλαντούχων νέων, που κατακτούν την κορυφή δείχνοντας ότι μπορεί ακόμη να υπάρχει ελπίδα!

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ClimateLaunchpad πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελλάδα, αφού συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στους 10 καλύτερους της Ευρώπης, με την ομάδα Cryotap.


Η ιδέα της ομάδας - του Δονάτου Ντίνη και του Τάσου Αθανασίου- για ένα καινοτόμο σύστημα που παράγει πόσιμο νερό από την θάλασσα με περιβαλλοντικό και οικονομικό τρόπο, της εξασφάλισε την πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC.

Το επιχειρηματικό αυτό «σχολείο» επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups και τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση μέχρι €95.000.

Ο διαγωνισμός, που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης με στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, πάνω από 750 νεοσύστατες επιχειρήσεις από 30 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, περισσότερες από 250 έλαβαν τελικά μέρος στον τοπικό διαγωνισμό, και 90 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό τελικό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Gleather, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο € 10.000. Στη δεύτερη θέση ήταν η ομάδα Sponge η οποία έλαβε € 5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Chrysalis η οποία κέρδισε € 2.500.Την Ελλάδα, εκτός από την Cryotap, εκπροσώπησε και η AlgoRid η οποία μέσω του πιλοτικού της συστήματος καθαρίζει νερό με περιβαλλοντικό τρόπο από δεξαμενές, πισίνες και λίμνες, παράγοντας έτσι καθαρό νερό, βιομάζα και ηλεκτρισμό, αλλά και η BREaTHE, η οποία μέσω του βιολογικού της συστήματος μπορεί να διασπά πλαστικά τα οποία δεν ανακυκλώνονται και στοχεύει σε ένα μέλλον χωρίς πλαστικά σκουπίδια. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στις τρεις ομάδες για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα είναι η Chrysalis LEAP, που ήταν δίπλα στις ομάδες σε κάθε βήμα, προσφέροντας τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να πετύχουν τους στόχους τους.

Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Η BSM με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει ως μέγας χορηγός στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, συμβάλλοντας στην προώθηση νέων καινοτόμων προγραμμάτων που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τα οποία πιθανό να επιδράσουν θετικά την αειφόρο ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα προάγουν την γνώση και αναβαθμίζουν την τεχνογνωσία του προσωπικού μας στο σημαντικό αυτό τομέα», δήλωσε η Έλενα Πανταζίδου, Corporate Director - HR (Shore).

Χορηγοί του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η Celestyal Cruises, η Ελληνική Τράπεζα και οι Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι οι Aephoria.net και Οργάνωση Γη, ενώ υποστηρικτής επικοινωνίας το ΣΚΑΪ.

Read More »
Δονάτος Ντίνης- Τάσος Αθανασίου: Δύο νέα παιδιά από την Ηγουμενίτσα στην κορυφή της Ευρώπης!  Δονάτος Ντίνης- Τάσος Αθανασίου: Δύο νέα παιδιά από την Ηγουμενίτσα στην κορυφή της Ευρώπης! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Επίδειξη προϊόντων Husqvarna την τετάρτη στην Πέρδικα θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016
Read More »
Επίδειξη προϊόντων Husqvarna την τετάρτη στην Πέρδικα θεσπρωτίας Επίδειξη προϊόντων Husqvarna την τετάρτη στην Πέρδικα θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Έμπορος ναρκωτικών πίσω από το χθεσινό φοβερό τροχαίο με 3 νεκρούς - Τι βρέθηκε στο μοιραίο αυτοκίνητο

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016Ένα 24ωρο μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους, η αστυνομία συμπλήρωσε τα κομμάτια στο παζλ της τραγωδίας.


Αίσθηση από τις αποκαλύψεις... 
Το τροχαίο δυστύχημα έγινε χθες τα ξημερώματα στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αρτας, κοντά στη διασταύρωση της Σκλίβανης, όμως τα πάντα είχαν ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα από τη Λάρισα. Εκεί, αστυνομικοί που είχαν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες προχώρησαν στη σύλληψη νεαρού, που μετέφερε 6 κιλά κοκαϊνη και 10 κιλά χασίς. Ο νεαρός ήταν μέλος κυκλώματος ναρκωτικών με επικεφαλής τον οδηγό που προκάλεσε το τροχαίο στα Γιάννενα. Ο έμπορος ναρκωτικών πληροφορήθηκε την είδηση της σύλληψης και προσπάθησε να φύγει στην Αλβανία. Ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να φτάσει στα σύνορα όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και από τη σύγκρουση με διερχόμενο φορτηγό, σκοτώθηκε ο ίδιος, ο συνοδηγός του και ο οδηγός του φορτηγού. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό. Πρόκειται για έναν έμπορο ναρκωτικών που είχε πιαστεί το 2006 με 100 γραμμάρια κοκαΐνη. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια και το 2012, αποφυλακίστηκε.
 


Το χρονικό της τραγωδίας
Ηταν λίγο πριν τις 03.00 χθες τα ξημερώματα όταν επι της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αρτας, κοντά στη διασταύρωση της Σκλίβανης, Ι.Χ αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με επαγγελματικό φορτηγάκι (κλούβα) που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Τροχαίας, δυνάμεις της Π.Υ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για αρκετή ώρα. Απο τη σφοδρότατη σύγκρουση και τα 2 οχήματα μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδερικών ενώ νεκροί ανασύρθηκαν ο 31χρονος οδηγός του Ι.Χ, ο συνοδηγός 23 ετών, καθώς και ο 63χρονος οδηγός του επαγγελματικού οχήματος. Ο 24χρονος γιος του που βρισκόταν στο όχημα μαζί με τον πατέρα του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Read More »
Έμπορος ναρκωτικών πίσω από το χθεσινό φοβερό τροχαίο με 3 νεκρούς - Τι βρέθηκε στο μοιραίο αυτοκίνητο Έμπορος ναρκωτικών πίσω από το χθεσινό φοβερό τροχαίο με 3 νεκρούς - Τι βρέθηκε στο μοιραίο αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή της χθεσινής πλημμύρας στην Ηγουμενίτσα σε 2 βίντεο

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016


ΒΙΝΤΕΟ: Tatiana Stoicheva-LagouriRead More »
Σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή της χθεσινής πλημμύρας στην Ηγουμενίτσα σε 2 βίντεο Σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή της χθεσινής πλημμύρας στην Ηγουμενίτσα σε 2 βίντεο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016


Read More »
Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.


Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου. 

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε !»


Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!


Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου - Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας
  • Ώρα προσέλευσης: 11.00
  • Ώρα καταμέτρησης: 12.00
  • Ώρα λήξης: 14:00

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από την ομάδα Θεσπρωτία: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.
https://www.facebook.com/groups/thesprotia.thilasmos

Read More »
Θεσπρωτία: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016 Θεσπρωτία: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα από τον Σύλλογο Γεωπόνων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα από τον Σύλλογο Γεωπόνων Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσα: Ημερίδα από τον Σύλλογο Γεωπόνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Εντυπωσιακή επίδειξη εργαλείων DeWalt σήμερα στην Παραμυθιά

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016Μέσα στον Οκτώβρη θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα περίφημα επαγγελματικά εργαλεία DeWalt, μέσα από την επίδειξη εργαλείων στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. 
Σας περιμένουν πολλά δώρα, κληρώσεις, κατασκευές και σκληρές δοκιμές. 
Επωφεληθείτε από τις ασυναγώνιστες προσφορές σε εργαλεία DeWalt κι επιπλέον μπείτε στην κλήρωση, που θα πραγματοποιηθει στο τέλος της ημέρας, για να κερδίσετε ένα γωνιακό τροχό DeWalt . 
Επίσης, με αγορά συγκεκριμένων εργαλείων παίρνετε δώρα θερμαινόμενο μπουφάν ή μπάλα με τις υπογραφές των παικτών της Barcelona!

Αυτά και άλλα πολλά λαμβάνουν χώρα στο κατάστημα ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΦΙΛΗΜΩΝ στην Παραμυθιά, όπου θα δείτε σταθμευμένο το φορτηγό της DEWALT, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες: 2666023348 & 2666023898.
Read More »
Εντυπωσιακή επίδειξη εργαλείων DeWalt σήμερα στην Παραμυθιά Εντυπωσιακή επίδειξη εργαλείων DeWalt σήμερα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, για το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016Σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου (Δευτέρα 10 Οκτώβρη 2016) αξίζει να τονίσουμε τα παρακάτω:

1. Καταψηφίσαμε τον «απολογισμό ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης» τονίζοντας για ακόμη μια χρονιά τον χαρακτήρα που έχει αποκτήσει η τοπική διοίκηση ως «μακρύ χέρι» του κεντρικού κράτους. Η Δημοτική Αρχή και της περιοχής μας κινείται και αποφασίζει με βάση τα μνημόνια και τους νόμους που εξυπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές, πράγμα που το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Ως παράταξη, αφοσιωμένοι στο δίκαιο των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών αγροτών και επαγγελματιών, δε μπορούμε στο παραμικρό να συναινέσουμε σε τέτοιες λογικές.

2. Καταθέσαμε και προωθήσαμε ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας σχετικά με την τροπολογία για τις ισχύουσες ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων του Δήμου και την λήξη αυτών, πράγμα που σημαίνει απόλυση για κάποιους εργαζομένους. Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σύσσωμοι απέρριψαν το ψήφισμα, όπως και κάποιοι της μείζονος αντιπολίτευσης, αν και τελικά το μετέθεσαν σε άλλη συνεδρίαση… Δυστυχώς ή ευτυχώς βρισκόμαστε σε διαφορετικές όχθες του ίδιου ποταμού… Κατηγορηθήκαμε από την πλειοψηφία ότι δεν στηρίξαμε παλιότερα την προώθηση 2μηνων, 8μηνων και άλλων ελαστικών μορφών απασχόλησης. Γι’ αυτούς που έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη, να θυμίσουμε ότι από τότε είχαμε τονίσει το ρόλο των συμβάσεων αυτών ως «Δούρειο Ίππο» για την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και για την αποψίλωση των δήμων από μόνιμο και απαραίτητο προσωπικό.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η διεκδίκηση μόνιμων θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι θέση αδιαπραγμάτευτη, όπως και κάθε δράση και παρέμβαση για την ανακούφιση και προστασία των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων του τόπου μας. Με αυτό το μπούσουλα καλούμε το λαό του Δήμου μας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να διεκδικήσει εργασία, κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Υ.Γ. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την παράταξή μας, να προσπαθεί να τοποθετηθεί ο εκπρόσωπός μας και σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να τον διακόπτουν, να λαμβάνουν αυτόκλητα το λόγο και στο τέλος «σαν κερασάκι στην τούρτα» να τον κατηγορούν και ως αγενή...

Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, για το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, για το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Πάρκινγκ Ηγουμενίτσας: Πρέπει να μπει μια τάξη κάποια στιγμή

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

Έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με το παρκινγκ Ηγουμενίτσας στη θέση του παλαιού λιμένα και πότε δεν λάβαμε μια απάντηση στα ερωτήματα μας είτε από τον δήμο Ηγουμενίτσας είτε από τον Οργανισμό λιμένα. Απλά Ανύπαρκτοι.

Από την έναρξη της δωρεάν λειτουργίας του χώρου, είδαμε συγκεκριμένες κινήσεις.
την εγκατάσταση φωτεινής πινακίδας η όποια μας ενημερώνει αν έχει θέση στο παρκινγκ η όχι, ώστε να μην κάνουμε κύκλους χωρίς λόγο. Βέβαια αχρείαστη είναι καθώς και χώρο να μην έχει, κάποιος θα βρεθεί που θα παρκάρει επάνω σε νησίδα, θα διπλοπαρκάρει η ακόμα θα έχει το θράσος να παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ.
είδαμε να αφαιρούν τα προστατευτικά κάγκελα τα οποία ήταν από την εποχή του «Νωε» και να τοποθετούνται καινούρια 3
είδαμε εθελοντές να βάφουν με χρώμα τις ειδικές θέσεις ΑΜΕΑ καθώς δεν υπήρχαν άλλοι αρμόδιοι να το κάνουν.

Από την άλλη είδαμε και τα παρατράγουδα
  • παρατημένα ΙΧ από την έναρξη του έως και τώρα
  • παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, Νησίδες, Γωνίες, ΑΜΕΑ
  • Φορτηγά να παρκάρουν χωρίς πρόβλημα
  • κάμπινγκ στον χώρο του παρκινγκ
  • την περιφέρεια να περιφράζει δικό της χώρο για τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας, αδιαφορώντας για τους άλλους
29/04/2013 Παρατημένα ΙΧ
17/04/2015 Φορτηγά στο Πάρκινγ
26/09/2015 Παρκινγ παντού
22/06/2016 Κάμπινγκ στο Πάρκινγ

Σε γενικές γραμμές «Είναι όλα καλά».

 
Read More »
Πάρκινγκ Ηγουμενίτσας: Πρέπει να μπει μια τάξη κάποια στιγμή  Πάρκινγκ Ηγουμενίτσας: Πρέπει να μπει μια τάξη κάποια στιγμή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Σοβαρές ζημιές σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ))

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016Την περιουσία τους να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια τους είδε οικογένεια στην Ηγουμενίτσα , με τους ίδιους να μένουν ανήμποροι μπροστά στον ορμητικό χείμαρρο που πέρασε μέσα από το σπίτι τους.

Το σπίτι βρίσκεται λίγα μέτρα από τη θάλασσα, δίπλα στον ποδηλατόδρομο, στον δρόμο για Δρέπανο.

Η καταστροφή στις οικοσυσκευές, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, είναι ολοκληρωτική.

Άγνωστο παραμένει, το ποιος θα πληρώσει για αυτές τις ζημιές, συνέπεια παραλήψεων των ... ταγών του κράτους, αφού όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, κάθε άλλο παρά καθαρισμένα ήταν τα ρέματα της περιοχής.Read More »
Σοβαρές ζημιές σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)) Σοβαρές ζημιές σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Τοποθετήσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας - της Βασιλικής Νικολάου

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016


 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
από την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζονται διαθέσεις εκπαιδευτικών στην Α/θμια Εκπαίδευση και επίκεινται διαθέσεις και στα ΙΕΚ , οι οποίες με διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Εκπαιδευτικοί ΠΕ19-20 πηγαίνουν σε τρία και τέσσερα σχολεία, ώστε να συμπληρώνουν το ωράριό τους(εντός και εκτός πόλης Ηγουμενίτσας) και παίρνουν τα Μαθηματικά ως β ανάθεση στα σχολεία που υπηρετούν.Έχουμε επίσης εξαντλήσει κάθε δυνατότητα απασχόλησης με τη δεύτερη ειδικότητα (σε Μαθηματικά, Φυσική, Μουσική).Έγιναν επίσης διαθέσεις εξ ολοκλήρου στην Α/θμια σε ειδικότητες ΠΕ11 ΚΑΙ πε19-20.

Στο ζήτημα απόσπασης εκπαιδευτικών με αίτησή τους σε σχολεία του ΠΥΣΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, η πρότασή μου είναι να γίνει ως εξής α)να γνωστοποιήσει το ΠΥΣΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αν υπάρχουν κενά σε ειδικότητες που ζητούν να αποσπαστούν(ΠΕ11 και ΠΕ19), να γνωστοποιηθεί μέσω της ΠΕΔΙΕΚ ΗΠΕΙΡΟΥ προς όλα τα ΠΥΣΔΕ Της Περιφέρειας Ηπείρου και οι ενδιαφερόμενοι, κάνοντας αιτήσεις και σύμφωνα με τα μόριά τους να αποσπαστούν.

Στο θέμα του μαθήματος των Γερμανικών έγιναν ενστάσεις για τις διαθέσεις και ύστερα από την ικανοποίηση αίτησης Εκπαιδευτικού ΠΕ07, έγιναν τροποποιήσεις στις διαθέσεις.Από συναδέλφους ΠΕ07 ενημερώθηκα ότι ακούγεται πως θα συγχωνευτούν τμήματα στα Γυμνάσια στο μάθημα των Γερμανικών, γιατί δεν επαρκούν οι καθηγητές Γερμανικών.Να σημειωθεί ότι έχουμε ζητήσει αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου για το μάθημα των Γερμανικών, εδώ και καιρό.

Στο ζήτημα των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών η άποψή μου ήταν και είναι ακόμη, αυτές να γίνονται στην ίδια ομάδα σχολείων ή σε όμορες ομάδες, όπου αυτό είναι δυνατό.Αυτή τη λογική εξάλλου έχει και η κατανομή των σχολικών μονάδων σε ομάδες.Μέσα σε όλο αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της εργασιακής μας καθημερινότητας να μην εξαντλούνται ακόμη περισσότερο οικονομικά οι εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον στο θέμα της γραμματειακής υποστήριξης(θέμα που βάζουν και τα περιφερειακά σχολεία), αλλά και τα σχολεία της ΗΓουμενίτσας, θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν κατά πολύ μειωμένο ωράριο να τα στελεχώνουν γραμματειακά, με αίτησή τους, αφού τους γνωστοποιηθούν σε ποια σχολεία υπάρχε ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης.Φέτος δυσκολία συμπλήρωσης ωραρίου παρατηρείται στις ειδικότητες ΠΕ05,06 και σε κάποια σχολεία ΠΕ02.

Τέλος στο ζήτημα των τοποθετήσεων συναδέλφων που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και προέκυψαν λάθη κατά την ανάθεση των μαθημάτων ή από το myschool, είναι προφανές ότι αυτό δημιουργεί αδικίες στις τοποθετήσεις και διαθέσεις.Για τον λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε διάθεση ή τοποθέτηση συναδέλφων χωρίς εικόνα από το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

με όλη την εικόνα που περιέγραψα αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις των μνημονίων στην εκπαίδευση, που είναι και το θέμα του συνεδρίου της ΟΛΜΕ.Γι'αυτό οφείλουμε όλοι ενωμένοι να αγωνιζόμαστε στα σχολεία για καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Με την αφορμή των επικείμενων εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σας ενημερώνω ότι δεν είμαι υποψήφια(όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε).Σις συζητήσεις μας στα σχολεία, στις γενικές συνελεύσεις, είχαμε και έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάζουμε για τα εργασιακά μας.Ελπίζω ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να διεκδικεί την είσοδο τρίτου αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ώστε η φωνή του κλάδου να ενισχύεται.Εντίμως σας δηλώνω ότι συνεχίζω να αγνωνίζομαι για το δημόσιο σχολείο, για το δικαίωμα ΟΛΩΝ των μαθητών να έχουν εκπαιδευτικούς, και το δικαίωμα μονίμων και αναπληρωτών στην εργασία με αξιοπρεπείς όρους.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
''Άξιζε να υπάρχουμε για να συναντηθούμε'' Γ.ΡΙΤΣΟΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Νικολάου Βασιλική,
αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.


Read More »
Τοποθετήσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας - της Βασιλικής Νικολάου Τοποθετήσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας - της Βασιλικής Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Η καλάθα της Βροσύνας…

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

 
Απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ του 1938


Read More »
Η καλάθα της Βροσύνας… Η καλάθα της Βροσύνας… Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες