https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δρέπανο Ηγουμενίτσας: The Last Reflection (3 ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Δρέπανο Ηγουμενίτσας: The Last Reflection (3 ΦΩΤΟ)


Το Δρέπανο Ηγουμενίτσας, λίγο πριν χαθούν οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου, επικρατεί μια πανδαισία χρωμάτων και συναισθημάτων
 
Φωτογραφίες Γιώργος Μαλαμίδης thesprotia3d.gr
Read More »
Δρέπανο Ηγουμενίτσας: The Last Reflection (3 ΦΩΤΟ) Δρέπανο Ηγουμενίτσας: The Last Reflection (3 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Πέθανε σήμερα ο Θεσπρωτός δημοσιογράφος Πέτρος Αλεξίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Πέθανε σήμερα ο Θεσπρωτός δημοσιογράφος Πέτρος Αλεξίου


Απεβίωσε, σήμερα το πρωί, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Πέτρος Αλεξίου.

Ο Πέτρος Αλεξίου γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1953, στην Παραμυθιά
Θεσπρωτίας και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Ιερατική Σχολή Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 1973.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρος»,  στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Ηγουμενίτσα», «Σίτι Όραμα» και «Ακρόαμα» της Δράμας. 
Από το 2001 εργαζόταν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που χάνει πρόωρα η δημοσιογραφική οικογένεια.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 12.00, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καλαμαριά.

Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με την Δέσποινα Αλεξίου και απέκτησε δύο παιδιά, τον Σπύρο και τη Βικτωρία. 

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Read More »
Πέθανε σήμερα ο Θεσπρωτός δημοσιογράφος Πέτρος Αλεξίου Πέθανε σήμερα ο Θεσπρωτός δημοσιογράφος Πέτρος Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ;

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ;


Από την πρώτη μέρα της σφοδρής κακοκαιρίας, προ ολίγων ημερών, οι βρύσες των καταναλωτών Δήμου Ηγουμενίτσας – πιθανόν και άλλων Δήμων – για μέρες, είχαν νερό μαύρο ή κόκκινο, ανάλογα με τη δεξαμενή.
 
Αν και η ΔΕΥΑΗ δεν θεώρησε υποχρέωσή της να ενημερώσει τους καταναλωτές – πελάτες της, οι ίδιοι, για λόγους προστασίας της υγείας τους, κατανάλωναν και συνεχίζουν να καταναλώνουν, εμφιαλωμένο νερό.
 
Όμως, δεν πάει άλλο, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση των καταναλωτών.
 
Είναι άμεση ανάγκη η ΔΕΥΑΗ να προβεί σε υπεύθυνη ενημέρωση, τόσο για την ποιότητα του νερού που διοχετεύεται στα σπίτια των καταναλωτών, όσο – κυρίως – για το αν καθαρίστηκαν όλες οι δεξαμενές, από τα χώματα και ότι άλλο δέχθηκαν.
 
Με την υγεία των καταναλωτών, δεν δικαιούται κανείς να… αδιαφορεί, πολύ δε περισσότερο να … παίζει.
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ; ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Έκθεση εικαστικών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Έκθεση εικαστικών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου σας προσκαλούν στην έκθεση εικαστικών των παιδιών τους το Σάββατο 13/12/2014 και ώρα 17:00-21:00 στο Πάνθεον.

Σας περιμένουμε να θαυμάσετε όλοι τα έργα τους.

Κ.Δ.Α.Π. Ηγουμενίτσας και Κ.Δ.Α.Π. Μαργαριτίου
Read More »
Έκθεση εικαστικών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου Έκθεση εικαστικών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 05-12-2014 συνεδριάσεως.
 
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 5ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2. Έγκριση των Πρακτικών Ι/12-11-2014 και ΙΙ/02-12-2014 της Επιτροπής για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη αποκατάστασης και επισκευής γέφυρας Σαΐτας», προεκτιμώμενης αμοιβής

€ 13.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση πρανών ποταμού Αράχθου (Μπαλντούμα)», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη, μέχρι την 30-08-2015.


4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναστύλωση οικίας Πλακίδα στο Δ.Δ. Κουκουλίου (Α΄ Φάση)», αναδόχου εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2015.


5. Έγκριση απευθείας ανάθεσης εργασιών για την συντήρηση των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο εντός της Περιφέρειας Ηπείρου.


6. Έγκριση απευθείας ανάθεσης εργασιών υπαίθρου και γραφείου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Τοπογραφική αποτύπωση ζώνης αποκατάστασης στη Χ.Θ. 60+000 της (Θέση Αβαρίτσα)», προϋπολογισμού δαπάνης € 5.000,00 με ΦΠΑ.


7. Έγκριση δαπάνης για την μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο έργο της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση οδού Τύρια – Σιστρούνι».


8. Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας τσιμεντοσωλήνων για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες του Επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην 3η επαρχιακή οδό στη θέση «Μαυρολάγκαδο».


9. Συγκρότηση και ορισμός των μελών: α) της Επιτροπής Διενέργειας & Αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών και των διαδικασιών διαπραγμάτευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου και β) της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων του άρθρου 15 του Π.Δ. 118/2007 και Προσφυγών του Ν. 3886/2010, της Περιφέρειας Ηπείρου (Έδρα) και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2015.


10. Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Περιφέρειας Ηπείρου, Βασιλικής Ηγουμενίδου, στο Μπάρι της Ιταλίας, από 18-12-2014 έως 20-12-2014, για τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου «Αξιοποίηση Παραδοσιακών Διατροφικών Προϊόντων για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία των Ιταλικών και Ελληνικών ΜμΕ» “Valorization of Traditional Food Products for Competiveness and Innovation of Italian and Greek SMEs” και ακρωνύμιο “FOODING” του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και έγκριση των σχετικών δαπανών.


11. Έγκριση μετακίνησης της Σοφίας Τριάντου, Προϊσταμένης του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, στη Μαντουρία, (Λέτσε) της Ιταλίας από 13-12-2014 έως 17-12-2014, για τη συμμετοχή στη συνάντηση της Ομάδας Διοίκησης (Management Team) του έργου «Mediterranean Life Style” με το ακρωνύμιο «MedLS», του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα – Ιταλία” 2007-2013, και έγκριση των σχετικών δαπανών.


12. Άσκηση ενδίκων μέσων κατά της αριθμ. 113/2014 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.


13. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από την 5-12-2014, σύμφωνα με την αριθμ. 129782/4901/5-12-2014 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα βατότητας (κατολισθήσεις, καθιζήσεις, κλπ), σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ιωαννίνων (Επ. οδός Γρεβενίτι-Βοβούσα, Μηλιωτάδες Γρεβενίτι, Μακρίνο-Δόλιανη, Ελατοχώρι-Μαρίνο και από Φλαμπουράρι προς Λίμνη Πηγών Αώου) του Δήμου Ζαγορίου, στην επαρχιακή οδό προς Λάβδανη και συγκεκριμένα στη θέση «Αλμύρες» του Δήμου Πωγωνίου καθώς στην Επ. οδό Αμπελοχώρι-Πράμαντα, Μιχαλίτσι-Πράμαντα στη θέση «Γεφ. Γκόγκου» και στη 3η Επ. οδό θέση Μαυρολάγγαδο, του Δήμου Β. Τζουμέρκων, που προκλήθηκαν από απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα (έντονες καταιγίδες).


14. Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.


15. Συγκρότηση Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχου έργων, μελετών και προμηθειών για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου» για το έτος 2015


16. Έγκριση των όρων της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προϋπολογισμού € 12.500,00 με ΦΠΑ, για την επιλογή αναδόχου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, «Για τον σχεδιασμό δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Adriatic Model Forest-AMF» της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας IPA ADRIATIC 2007-2013 III.


17. Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Μπάρμπα Αντωνίου, μέλους της επιτροπής παραλαβής του έργου «ADRIATIC MODEL FOREST-AMF», στη Voskopoje της Αλβανίας, από 15 έως 19-12-2014, για την συμμετοχή του στο συνέδριο του ως άνω έργου και έγκριση των σχετικών δαπανών.


18. Έγκριση λειτουργικών δαπανών για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, του ΚΤΕΟ της Π.Ε. Θεσπρωτίας και της Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.


19. Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης και λιπαντικών, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.


20. Συγκρότηση και ορισμός των μελών α) της Επιτροπής Διεξαγωγής των Διαγωνισμών, Αξιολόγησης των προσφορών και εισήγησης για ανάθεση προμηθειών, υπηρεσιών β) της Επιτροπής Παραλαβής συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών και γ) της Επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων και προσφυγών, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, για το έτος 2015.


21. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση βατότητας δρόμου Ελαταριάς», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 101094/4848/04-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 38/1664/05-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.


22. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 132354/4991/11-12-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού (Πλαταριά - Σκορπιώνα - Αργυρότοπος) και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου (Βασιλικός) δήμου Ηγουμενίτσας».


23. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 132445/4997/11-12-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου (Παραπόταμος – Νεράιδα δήμου Ηγουμενίτσας) από φερτά υλικά λόγω θεομηνίας».


24. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 132342/4990/11-12-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου Μουργκάνας δήμου Φιλιατών από κατολισθήσεις λόγω θεομηνίας».


25. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 132329/4989/11-12-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου προς Τζούμα δήμου Φιλιατών από κατολισθήσεις λόγω θεομηνίας»


26. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριστική μελέτη δικτύου ποδηλατοδρόμων Νομού Πρέβεζας (Ιονία Διαδρομή)», προεκτιμώμενης αμοιβής 310.293,80 € με ΦΠΑ.


27. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συμπληρωματικά τεχνικά επί της 10ης επαρχιακής οδού στον Άσσο», αναδόχου ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέχρι την 18-05-2015.


28. Έγκριση παραχώρησης χρήσης δύο κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης Ζηρού, στο Δήμο Ζηρού.


29. Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια ψυχρού ασφαλτομίγματος για την επούλωση φθορών του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας.


30. Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ/29-10-2014 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και των Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της» για το έτος 2015.


31. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 50.000,00 € με ΦΠΑ.


32. Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – αποκατάσταση οδικού δικτύου κτηνοτροφικών και λοιπών εγκαταστάσεων στην Άρτα», αναδόχου Ελένης Άρτεμη ΕΔΕ, μέχρι την 31-03-2015.


33. Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας», αναδόχου εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕ», μέχρι 31-03-2015.


34. Έγκριση τροποποίησης της μελέτης για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση 4ης Επαρχιακής Οδού Άρτα – Ροδαυγή – Γέφυρα Πλάκας (τμήμα Ροδαυγή – Σουμέσι, Α’ κλάδος: Ροδαυγή – Κακολάγκαδο)», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΗΛΙΟΧΩΡΑ Α.Ε.»


35. Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης αντλιοστασίου Βίγλας – Στρογγυλής Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού δαπάνης € 6.000,00 με ΦΠΑ.


36. Έγκριση δαπάνης για την μίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων (εκσκαφέας – φορτωτής – φορτηγό κ.λ.π) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Άρτας (άρση καταπτώσεων, καθαρισμός δρόμων και ιδιαίτερα στο τμήμα Λαπέϊκα Διασέλου μέχρι Κομπότι), σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 4586/Φ300.09.ΜΙΜΟ/19.11.2014 απόφαση (ΑΔΑ: 726Ε7Λ9-830) του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.


37. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού όλων των έργων αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας για το 2015.


38. Έγκριση μετακίνησης του Αριστοτέλη Μπακόλα, ηλεκτρολόγου μηχανικού ΠΕ, Διευθυντή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Άρτας και του Σοφοκλή Νταλάκου, μηχανολόγου μηχανικού ΠΕ, Προϊσταμένου του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Άρτας, στην Αθήνα από 16 μέχρι 18-12-2014, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων Δ7, με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον προγραμματισμό και εκτέλεση των Εγγειοβελτιωτικών Έργων Πεδιάδας Άρτας και έγκριση των σχετικών δαπανών.


39. Έγκριση παράτασης συμβάσεως μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας.
Read More »
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό γάτας από φρεάτιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό γάτας από φρεάτιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
 

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στήθηκε εχτές αργά το απόγευμα, για τον απεγκλωβισμό μικρής γάτας, η οποία, άγνωστο πως, τρύπωσε μέσα σε φρεάτιο, χωρίς να μπορεί να βγει.

Τα απελπισμένα νιαουρίσματα της γάτας, άκουσε φιλόζωος περίοικος, ο οποίος προσπάθησε για πάνω από δύο ώρες, από τις 5 έως και τις 7, να την απεγκλωβίσει.

Αφού είδε την ώρα να περνάει, χωρίς να καταφέρει να βγάλει το γατάκι, ειδοποίησε την Πυροσβεστική, η οποία έφτασε στο σημείο με ένα όχημα.

Και οι προσπάθειες όμως των αντρών της Πυροσβεστικής απέβησαν άκαρπες, οι οποίοι μετά από πολύωρη προσπάθεια αποχώρησαν από το σημείο.

Τελικά σήμερα το πρωί, μετά από προσπάθεια κατοίκων, το μικρό γατάκι κατάφερε να βγει από το φρεάτιο και να βρεθεί στην ζεστή αγκαλιά της ιδιοκτήτριάς της.

Τέλος καλό λοιπόν, με το μικρό γατάκι να παίρνει το μάθημά της και αποφεύγει πλέον να πλησιάσει σε κάθε φρεάτιο.

Δείτε στο βίντεο του Ράδιο Ηγουμενίτσα που ακολουθεί, τις προσπάθειες των Πυροσβεστών:

Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό γάτας από φρεάτιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό γάτας από φρεάτιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Συνεδριάζει την Δευτέρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 15 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο. Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικής (απλά μηχανικά μέσα) για το χρονικό διάστημα από 01.01.2014 έως 31.12.2014 στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ», ιδιοκτησίας του Γεώργιου Καρίμαλη του Σταμάτιου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 2ο. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον αριθμό αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (Στάσιμου και Πλανόδιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και του ύψους και του τρόπου είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση.

Θέμα 3ο. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της υπ’ αριθ. 29/2014 Απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας σχετικά με το αίτημα του κ. Ευάγγελου Μέλλου για αριθμητικό προσδιορισμό του κλιμακωτού συντελεστή δόμησης στην Α & Β Ζώνη του Σχεδίου Πόλεως της Πέρδικας.

Θέμα 4ο. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί του αιτήματος του κ. Ευάγγελου Παππά σχετικά με τη μετατόπιση περίπτερου του από την περιοχή του Συνοικισμού Εθνικής Αντίστασης.
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Δευτέρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Το 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας στην 13η Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Το 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας στην 13η Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015
 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11-12-2014 στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας ο τοπικός (προκριματικός) μαθητικός διαγωνισμός για την 13η Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015. 
 
Στο διαγωνισμό που για 2η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας συμμετείχαν ομάδες μαθητών της Β΄ τάξης Λυκείου από τα Σχολεία:

· 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

· 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

· Γενικό Λύκειο Φιλιατών

Νικήτρια ομάδα, που θα εκπροσωπήσει το νομό μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2015 που θα διεξαχθεί στις 24-1-2015 στη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε η ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας. 
Πρώτη αναπληρωματική αναδείχθηκε η ομάδα του ΓΕ.Λ. Φιλιατών.

Ως υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στη νικήτρια ομάδα, όσο και στις άλλες ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, πολύ δε περισσότερο που η προετοιμασία τους πραγματοποιήθηκε όχι και υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους καθηγητές: Ιωάννου Γεώργιο, Κίτσου Ασπασία, Μακρυγεωργάκη Μαρία, Μουσελίμη Βασίλειο, Μπακάλη Ανίτα, Τζέρπο Νικόλαο και Τσουμέτη Χρήστο για τη βοήθεια που εθελοντικά και εκτός ωραρίου προσέφεραν στην προετοιμασία των ομάδων και στη διοργάνωση του διαγωνισμού, στον οποίο υπήρξαν θεματοδότες, εξεταστές και διορθωτές των γραπτών των μαθητών.

Πρέπει να αναφερθεί πως η περσινή επιτυχία της ομάδας του 1ου ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας, που κατέλαβε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2014, λειτούργησε θετικά και αυτό έγινε φανερό:

1. Από την αυξημένη συμμετοχή μαθητών στους ενδοσχολικούς διαγωνισμούς για την επιλογή της μιας ομάδας που θα εκπροσωπούσε το σχολείο τους στην τοπικό διαγωνισμό.

2. Από τη συμμετοχή εφέτος ενός επιπλέον Λυκείου (του Λυκείου Φιλιατών) στον τοπικό διαγωνισμό.

3. Από την αυξημένη συμμετοχή καθηγητών στην οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Είμαι βέβαιος πως και εφέτος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό η ομάδα του 2ου ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας που θα μας εκπροσωπήσει, θα έχει -με την κατάλληλη προετοιμασία- πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Νούσης Βασίλειος
Read More »
Το 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας στην 13η Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015 Το 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας στην 13η Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας


Read More »
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 38χρονος με 22,5 κιλά κάνναβης

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Συνελήφθη 38χρονος με 22,5 κιλά κάνναβης


Χθες (11-12-2014) αργά το απόγευμα, στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, χθες αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος δράστης και μετά από έρευνα βρέθηκαν (24) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -22- κιλών και -500- γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) ετών, για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο του δράστη κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 38χρονος με 22,5 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 38χρονος με 22,5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας


Με μία δράση αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους επέλεξε να κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων για την τρέχουσα χρονιά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., το Μουσείο φοράει τα γιορτινά του και περιμένει τους μαθητές των νηπιαγωγείων να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες.

Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουμε στολίδια, θα διαβάσουμε παραμύθια και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Οι επισκέψεις των νηπιαγωγείων θα πραγματοποιούνται από τις 10.00 έως τις 12.00, ύστερα από σχετική συνεννόηση.
Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα


Δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό επιβιβαζόμενοι στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία και συνελήφθησαν.
 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 16χρονος μετανάστης βρέθηκε τραυματισμένος κάτω από τις ρόδες λεωφορείου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
 Ηγουμενίτσα: 16χρονος μετανάστης βρέθηκε τραυματισμένος κάτω από τις ρόδες λεωφορείου


Ένας 16χρονος παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εγκλωβισμένος και τραυματισμένος στο εμπρόσθιο αριστερό τροχό λεωφορείου εντός λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, ο οποίος εισήλθε παράνομα στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, κρύφτηκε στο ανωτέρω όχημα το οποίο τον τραυμάτισε με την έναρξη κίνησής του προς επιβίβαση σε πλοίο με σ προορισμό το εξωτερικό.
Άμεσα ενημερώθηκε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και ο 16χρονος διεκομίσθη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 16χρονος μετανάστης βρέθηκε τραυματισμένος κάτω από τις ρόδες λεωφορείου Ηγουμενίτσα: 16χρονος μετανάστης βρέθηκε τραυματισμένος κάτω από τις ρόδες λεωφορείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα ώρα 18:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα :

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2015.
-Εισηγήτριες: α) Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.
β) Ανθίππη Λουκά – Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου Ηγουμενίτσας.


Επίσης καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση επιτροπής ανέλκυσης Ναυαγίων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του ΝΠΔΔ «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» (Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.).
-Εισηγητής: Φουσέκης Γεράσιμος – Πρόεδρος Δ.Σ. ΝΠΔΔ «Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.»

ΘΕΜΑ 5ο
Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 291/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, περί καθορισμού εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ «Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.» Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων έτους 2015 για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας και των υπηρεσιών του ΝΠΔΔ «Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.»
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση χορήγησης της αξίας του γάλακτος σε χρήμα για το έτος 2015, σε δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Επί αιτήματος κ. Δημήτριου Πάκου του Νικολάου, για επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, λόγω ακύρωσης τίτλου παραχωρητηρίου οικοπέδου οικ. Βουνίστρας Τ.Κ. Πέρδικας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Κατακύρωση της προμήθειας υλικών συντήρησης έργων υποδομής Δήμου Ηγουμενίτσας για τα έτη 2014-2015 και συγκεκριμένα για τα είδη της ομάδας Γ’ «Έτοιμο Σκυρόδεμα» και τα είδη της ομάδας Ε’ «Ασφαλτόμιγμα».
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Επί αιτήσεως εταιρείας με την επωνυμία “ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ” με έδρα τα Σύβοτα, για επαναπροσδιορισμό οφειλόμενου ποσού από ύδρευση.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Επί αιτήσεως κ. Αναστάσιου Μπέζα του Θεοδώρου για διαγραφή τέλους παρεπιδημούντων παρελθόντων ετών.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση της υπ’ αριθμ. 4/2014 απόφασης της Επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 του Ν.3463/2006 που αφορά αίτηση του Χρήστου Γεωργίου του Αθανάσιου που εξετάστηκε με την αριθμ. 91/2014 προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 13ο
Λήψη απόφασης επί της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επί του αιτήματος του κ. Ευάγγελου Παππά σχετικά με τη μετατόπιση περίπτερου του από την περιοχή του Συνοικισμού Εθνικής Αντίστασης.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Λήψη απόφασης επί της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την εκμίσθωση, μετά από δημοπράτηση, έκτασης εμβαδού 6.991,03τμ από το υπ’ αριθ. 1257 τεμάχιο διανομής αγροκτήματος Συβότων της Τοπικής Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας για σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Λήψη απόφασης επί της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής επί των αιτήσεων Κωνσταντίνου Χριστάκη του Δημήτριου και Πέτρου Μυρισκλάβου του Θεόδωρου σχετικά με την έγκριση αμοιβαίας ανταλλαγής των οικοπέδων τους 2β στο Ο.Τ. 165 και 33α στο Ο.Τ. 160 αντίστοιχα, στη θέση «Βουνίστρα» της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Λήψη απόφασης επί της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τον αριθμό αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (Στάσιμου και Πλανόδιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και του ύψους και του τρόπου είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποπεράτωση αντιπλημμυρικών έργων εντός οικισμού Πέρδικας (περιοχή Βλάχας)».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Χορήγηση παράτασης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου «Δημιουργία ενός μόνιμου ιστοχώρου προσφοράς υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής στη Νότια Αδριατική και το Ιόνιο» (Ακρωνύμιο NET-LAM, Greece – Italy 2007 -2013).
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Δημοτικός Σύμβουλος.
Read More »
Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Ηγουμενίτσας Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Σουλίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Σουλίου


Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την 15η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:30 με θέματα ημερήσιας Διάταξης:

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:
Ψήφιση Προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου, οικονομικού έτους 2015.-
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος, ως πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής & κ. Λιάκου Ζωίτσα, Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών.-

Επίσης σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την 15η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 με θέματα ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο:

Καθορισμός πιστωτικού ιδρύματος για έντοκη κατάθεση εσόδων και λοιπές τραπεζικές υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.-


ΘΕΜΑ 2ο:

Καταρχήν απόφαση για την απευθείας αγορά ακινήτου πρώην Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς και ορισμός μέλους Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτου.-

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.-


ΘΕΜΑ 3ο:

Έγκριση εξόδων κίνησης Δημάρχου.-

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Γώγος Ιωάννης.-


ΘΕΜΑ 4o :

Συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στο πρόγραμμα «Κοινωνική προστασία και επανένταξη αστέγων στην Περιφέρεια Ηπείρου».-

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.-


ΘΕΜΑ 5ο:

Έναρξη διαδικασίας κύρωσης τμημάτων δικτύου κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό Δαφνούλα Τ.Κ Προδρομίου Δήμου Σουλίου( 31/2014 απόφαση- εισήγηση Ε.Π.Ζ).

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μούτσιος Χρήστος.-


ΘΕΜΑ 6ο:

Έγκριση αποδοχής ορίων οριοθετήσεων οικισμών Καρβουναρίου- Κυρά Παναγιάς – Ψάκας ( /2014 απόφαση-εισήγηση Ε.Π.Ζ).-

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μούτσιος Χρήστος.-


ΘΕΜΑ 7ο:

Έγκριση μελέτης έργου « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΛΩΝΙΑ» ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ» Δήμου Σουλίου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μούτσιος Χρήστος.-


ΘΕΜΑ 8ο:

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου:

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΡΥΣΤΙΚΑ(ΠΗΓΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ) ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μούτσιος Χρήστος.-


ΘΕΜΑ 9ο:

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου:

«ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΟΛΙΑΝΑ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μούτσιος Χρήστος


ΘΕΜΑ 10ο:

Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: *ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ*

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μούτσιος Χρήστος.-


ΘΕΜΑ 11ο:

Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: *ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕ ΑΧΕΡΟΝΤΑ*

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μούτσιος Χρήστος.-


ΘΕΜΑ 12ο:

Έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας για το έτος 2015.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Φράγκος Θωμάς.-


ΘΕΜΑ 13ο:

Έγκριση διενέργειας προμήθειας τροφίμων για το έτος 2015.

Εισηγητής: Δημοτική Σύμβουλος, κ. Μπέση Μαρίνα, ως πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ * ΑΡΩΓΗ* του Δήμου Σουλίου.-


ΘΕΜΑ 14ο:

Έγκριση διενέργειας προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμων υγειονομικού υλικού για το έτος 2015.

Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Καλόγηρος Βασίλειος, ως πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σουλίου.-


ΘΕΜΑ 15ο:

Διαδοχή – μεταβίβαση άδειας περιπτέρου, λόγω θανάτου.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Κωσταράς Σταύρος.-


ΘΕΜΑ 16ο:

Συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας ακινήτων για στέγαση σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Γώγος Ιωάννης.-


ΘΕΜΑ 17ο:

Αναπροσαρμογή μισθώματος σταθμού κινητής τηλεφωνίας.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ.Γώγος Ιωάννης.-


ΘΕΜΑ 18ο:

Ρύθμιση ποσών οφειλής άρδευσης.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Κωσταράς Σταύρος.-


ΘΕΜΑ 19ο:

Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση πρόχειρων σταυλικών εγκαταστάσεων( βάσει του Ν. 3463/2006).

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Κωσταράς Σταύρος.-


ΘΕΜΑ 20ο:

Παραχώρηση αίθουσας Παλαιού Κοινοτικού Γραφείου Τ.Κ Νεοχωρίου, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου.-

Εισηγητής:Αντιδήμαρχος, κ. Γώγος Ιωάννης.-


ΘΕΜΑ 21ο:

Εκμίσθωση χώρου και τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουλίου για δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής στην DIGEA-ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε., στη θέση * ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ* Τοπικής Κοινότητας Ψάκας.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Γώγος Ιωάννης.-


ΘΕΜΑ 22ο:

Διαγραφή οφειλών τελών πεζοδρομίου περασμένων ετών.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Γώγος Ιωάννης.-


ΘΕΜΑ 23ο:

Έγκριση της αριθμ. 44/2014 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ *ΑΡΩΓΗ* περί: *Aναμόρφωση προϋπολογισμού, οικ. έτους 2014 για π[πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εισηγητής: Δημοτική Σύμβουλος, κ. Μπέση Μαρίνα, ως πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ * ΑΡΩΓΗ* του Δήμου Σουλίου.-


ΘΕΜΑ 24ο:

Έγκριση της αριθμ. 52/2014 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ *ΑΡΩΓΗ* περί: *Aναμόρφωση προϋπολογισμού,οικ.έτους 2014 για μισθοδοσία έκτακτου προσωπικού.

Εισηγητής: Δημοτική Σύμβουλος, κ. Μπέση Μαρίνα, ως πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ * ΑΡΩΓΗ* του Δήμου Σουλίου.-


ΘΕΜΑ 25ο:

Κατανομή πίστωσης 30.711,79 για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων του Δήμου μας & δαπανών Σχολικού τροχονόμου Α΄ εξαμήνου 2014.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Γώγος Ιωάννης.-


ΘΕΜΑ 26ο:

α)Παραχώρηση χρήσης χώρου Πλατείας, Τοπικής Κοινότητας Ξηρολόφου, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολόφου «Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ», για την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

β)Παραχώρηση χρήσης χώρου-τμήματος πεζοδρόμου στην Δ.Κ. Παραμυθιάς για την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Γώγος Ιωάννης.-
Read More »
Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Σουλίου Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφιση προϋπολογισμού την Δευτέρα στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
 
 
Η 11η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως ''Παγκόσμια ημέρα του παιδιού ''.
 
Οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες στα παιδιά μας που είναι το μέλλον του τόπου μας για μια αξιοπρεπή ζωή γεμάτη αγάπη ,στοργή και φροντίδα .
 
Ως Δημοτική Αρχή στοχεύουμε σε ένα υψηλό επίπεδο στους χώρους όπου υπάρχουν παιδιά καθημερινά και διεκδικούμε συνεχώς μέσα απο προγράμματα την μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών του Δήμου μας σε δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι.
 
''Τούτη είναι η ζωή μας
τούτο το μεγάλο, τίποτ’ άλλο
γέλα κλάψε, πες ό,τι θες
Το παιδί ζωή: ζωή
τίποτ’ άλλο!'' 
Γιάννης Ρίτσος
Read More »
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Νέα on Line πλατφόρμα κρατήσεων Ξενοδοχείων στην Θεσπρωτία και στην Ήπειρο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Νέα on Line πλατφόρμα κρατήσεων Ξενοδοχείων στην Θεσπρωτία και στην Ήπειρο


Το Igoumenitsahotels.com είναι μία On Line πλατφόρμα κρατήσεων Ξενοδοχείων και καταλυμάτων με στόχευση πελάτες που θέλουν να βρουν κατάλυμα στην Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο.

Το Igoumenitsahotels.com είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με όλα τα καταλύματα της περιοχής μας και προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς πάγιο κόστος προβολής.

Ο συνδυασμός της On Line συνεργασίας με στοχευμένες ιστοσελίδες όπως το Sivotahotels.gr και SivotaRooms.gr προσφέρει στους ξενοδόχους περισσότερες πιθανότητες προσέλκυσης πελατών. 
Ο Ξενοδόχος ενημερώνει και διαχειρίζεται στο IgoumenitsaHotels.com τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για να πραγματοποιηθεί μία κράτηση και χωρίς καμία καθυστέρηση αυτές εμφανίζονται στις υπόλοιπες ιστοσελίδες και μπορεί να πραγματοποιηθεί μία κράτηση τοπικά ενημερώνοντας online το IgoumenitsaHotels.com και τον ξενοδόχο μέσω email και Fax.

Το σύστημα κρατήσεων του Igoumenitsa Hotels προσφέρει πολλές δυνατότητες και μερικές από αυτές είναι :

 • Πολυγλωσσική υποστήριξη
 • Φιλικό προς κινητές συσκευές και tablet
 • Πίνακας ελέγχου ξενοδόχων
 • Διαχείριση πλέον του ενός ξενοδοχείου
 • Παροχές ξενοδοχείων
 • Πρόσθετες υπηρεσίες (υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο με επιπρόσθετο κόστος)
 • Διαχείριση δωματίων
 • Διαχείριση τιμών δωματίων
 • Εισαγωγή / εξαγωγή τιμών δωματίων (XML)
 • Παροχές δωματίων
 • Αποδοχή κρατήσεων online
 • Έλεγχος διαθεσιμότητας
 • Διαχείριση κρατήσεων
 • Επεξεργασία κρατήσεων
 • Αποδοχή/Απόρριψη/Διαγραφή κρατήσεων
 • Αίτημα ακύρωσης κράτησης (αν επιτρέπεται η ακύρωση από το ξενοδοχείο)
 • Χρονική μετακίνηση κράτησης
 • Επικοινωνία με τον πελάτη που έκανε κράτηση
 • Offline κρατήσεις
 • Προβολή κρατήσεων (HTML, PDF και εκτυπώσιμη έκδοση)
 • Αναφορά κρατήσεων (προβολή HTML και εξαγωγή ως XLS ή CSV)
 • Ιστορικό κρατήσεων (για τους πελάτες)
 • Κατάσταση κράτησης (για τους πελάτες)
 • Εγγύηση κράτησης και προμήθεια
 • Online και offline πληρωμές
 • Ειδοποιήσεις μέσω e-mail, SMS και FAX
 • Σελίδα τοποθεσίας
 • Σελίδα ξενοδοχείου
 • Αναζήτηση ξενοδοχείων (με υποστήριξη ευέλικτου προορισμού)
 • Φιλτράρισμα ξενοδοχείων με πολλαπλά κριτήρια
 • Ταξινόμηση ξενοδοχείων με πολλαπλά κριτήρια
 • Κοντινοί προορισμοί
 • Κοντινά ξενοδοχεία
 • Τελευταία κράτηση ,
 • Έξυπνες προτάσεις (πχ. προτεινόμενο δωμάτιο για εσάς)
 • Γρήγορη και εύκολη διαδικασία κράτησης
 • Εικονοθήκες για ξενοδοχεία, δωμάτια και τοποθεσίες
 • Δημόσιες αργίες για περίπου 30 χώρες ενσωματωμένες στο ημερολόγιο
 • Δεδομένα ταξιδίου (απόσταση και χρόνος ταξιδίου)
 • Ενσωματωμένοι χάρτες Google
 • Ενσωματωμένα σχόλια Disqus
 • Γεω-δεδομένα με συντεταγμένες χωρών/τοποθεσιών/ξενοδοχείων
 • XML/JSON API
 • Διαχείριση για απομακρυσμένες κρατήσεις και συγχρονισμό δεδομένων με υπηρεσίες τρίτων
Δείτε το www.igoumenitsahotels.com και αν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα.
Read More »
Νέα on Line πλατφόρμα κρατήσεων Ξενοδοχείων στην Θεσπρωτία και στην Ήπειρο Νέα on Line πλατφόρμα κρατήσεων Ξενοδοχείων στην Θεσπρωτία και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Τρίτη από το τέλος στην πανελλαδική λίστα η επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο 3.069 εργαζόμενοι σε 976 επιχειρήσεις στο Νομό Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Τρίτη από το τέλος στην πανελλαδική λίστα η επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο
3.069 εργαζόμενοι σε 976 επιχειρήσεις στο Νομό Θεσπρωτίας

 
Οι μεγάλες επιχειρήσεις και η βαριά βιομηχανία δεν υπήρξαν ποτέ το δυνατό χαρτί για την Ήπειρο. Σε αντίθεση οι μικρομεσαίες και ο μεταποιητικός τομέας, αποτελούσε τις τελευταίες δεκαετίες τον βασικό κορμό της τοπικής οικονομίας.

Η οικονομική κρίση όμως έπληξε με ένταση τους συγκεκριμένους κλάδους. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι ουσιαστικών επενδύσεων στην περιοχή. Το γενικότερο κλίμα άλλωστε λειτουργεί αποτρεπτικά.

Τα Επιμελητήρια στην Ήπειρο, σταθερά τα τελευταία χρόνια έχουν περισσότερες διαγραφές επιχειρήσεων από ότι ενάρξεις. Και δεν είναι μόνο ο αριθμός. Είναι και το αντικείμενο.

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν αφορούν κατά κύριο λόγο στον κλάδο της εστίασης. Καφετέριες, γρήγορο φαγητό...

Με τέτοιους όρους βέβαια, ουδείς μπορεί να μιλά για ανάπτυξη.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, ειδικά της κτηνοτροφίας, τότε η εικόνα για την Ήπειρο, όπως διαμορφώνεται από τα επίσημα στοιχεία, είναι εξαιρετικά απογοητευτική.

Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» η Ήπειρος είναι τρίτη από το τέλος, μεταξύ των περιφερειών της χώρας, στον αριθμό επιχειρήσεων.

Σε χειρότερη θέση είναι μόνο η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο.

Συνολικά λοιπόν λειτουργούν 6.960 επιχειρήσεις και παραρτήματα και το ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 2,8% πανελλαδικά.

Ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 29.997, ποσοστό μόλις 1,96.

Στο Νομό Ιωαννίνων, λειτουργούν 3.713 επιχειρήσεις, ποσοστό 1,48%, στο Νομό Πρέβεζας λειτουργούν 1.162 επιχειρήσεις, ποσοστό 0,46%, στο Νομός Άρτας λειτουργούν 1.109 επιχειρήσεις, ποσοστό 0,44% και στο Νομό Θεσπρωτίας λειτουργούν 976 επιχειρήσεις, ποσοστό μόλις 0,39%.

Στις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων εργάζονται 18.165, στην Άρτα 4.792, στην Πρέβεζα 3.992 και στη Θεσπρωτία 3.069 άτομα. 
 
Read More »
Τρίτη από το τέλος στην πανελλαδική λίστα η επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο 3.069 εργαζόμενοι σε 976 επιχειρήσεις στο Νομό Θεσπρωτίας Τρίτη από το τέλος στην πανελλαδική λίστα η επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο 3.069 εργαζόμενοι σε 976 επιχειρήσεις στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 43χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 70.000€

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Συνελήφθη 43χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 70.000€


Συνελήφθη, εχτές (11-12-2014) το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 43χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ατομικές οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (69.979,39) ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας
Read More »
Συνελήφθη 43χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 70.000€ Συνελήφθη 43χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 70.000€ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Κατασχέθηκαν 3 ΤΑΞΙ για λαθρομεταφορά

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Κατασχέθηκαν 3 ΤΑΞΙ για λαθρομεταφορά


Συνελήφθησαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, εχτές (11-12-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 49 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι τρεις ημεδαποί, κατελήφθησαν ως οδηγοί Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), να μεταφέρουν συνολικά, πέντε αλλοδαπούς (έναν υπήκοο Συρίας και τέσσερις γυναίκες, υπηκόους Ερυθραίας), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Τα τρία Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Κατασχέθηκαν 3 ΤΑΞΙ για λαθρομεταφορά Κατασχέθηκαν 3 ΤΑΞΙ για λαθρομεταφορά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Θέαση Βασιλαετού στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014
Θέαση Βασιλαετού στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ)Στις 24 Νοεμβρίου 2014 το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης κατά την διάρκεια επόπτευσης στο Δέλτα Καλαμά, παρατήρησε το σπάνιο αρπακτικό Βασιλαετό (Aquila heliaca).


O Βασιλαετός (Aquila heliaca) είναι κυρίως αποδημητικό είδος και σημαντικό μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού του, ξεχειμωνιάζει στη Μέση Ανατολή. Στην Ελλάδα, άτομα από βορειότερες χώρες, στην πλειοψηφία τους ανώριμα, επισκέπτονται και μερικά ξεχειμωνιάζουν, σ’ αρκετούς μεγάλους υγροτόπους όπως το Δέλτα του Καλαμά, τη Λίμνη Κερκίνη, τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τα Δέλτα του Έβρου και του Αξιού αλλά και την Κρήτη. Κατά τη μετανάστευση παρατηρείται, πάντα σε μικρούς αριθμούς, ακόμη και στην Πελοπόννησο αλλά και σε μερικά νησιά. 


Στην Ελλάδα, κατατάσσεται, βάσει του Κόκκινου Βιβλίου, στα Κινδυνεύοντα Eίδη και είναι πλέον αμφίβολο εάν εξακολουθεί να φωλιάζει. 


Η χώρα μας είναι υποχρεωμένη, βάσει του Σχέδιου Δράσης (Action Plan), να προβεί σε:
 1. Επέκταση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών και στη διαχείριση των βασικών θέσεων του είδους,
 2. Προώθηση ενός σχεδίου αποκατάστασης του Βασιλαετού,
 3. Χαρακτηρισμός των περιοχών στις οποίες εμφανίζεται (αναπαράγεται ή ξεχειμωνιάζει) ο Βασιλαετός ως Περιοχές Ειδικής Προστασίας (SPA) βάσει της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ,
 4. Εφαρμογή της απαγόρευσης χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων,
 5. Έρευνα της παλιάς κατανομής του είδους,
 6. Στενή παρακολούθηση (monitoring) της αναπαραγωγής του Βασιλαετού και
 7. Δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το είδος με το κυνήγι.
Read More »
Θέαση Βασιλαετού στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ) Θέαση Βασιλαετού στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5