Υπεγράφη η σύμβαση για την είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019
Υπεγράφη η σύμβαση για την είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας
 

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και της αναδόχου εταιρείας Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ-Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟς ΑΤΕ.

Η ανωτέρω αφορά το έργο «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας-Εγνατία οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι» (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας) δηλαδή τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, από το κτίριο του Εθνικού Κέντρου Νεότητας (πρατήριο Ντάσιου ) έως την κεντρική είσοδο προς οικισμό Εθνικής Αντίστασης .

Το έργο έχει ενταχθεί χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου με Κ.Α 2018 ΕΠ 03000004 με προϋπολογισμό 12.700.000 €.

Ο ανάδοχος εργολάβος πρόκειται να εγκατασταθεί για να ξεκινήσει εργασίες εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κύριος Θωμάς Πιτούλης δήλωσε :

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που ένα έργο το οποίο ξεκίνησα μελετητικά ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης κατά την θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συντελεστές που συνέδραμαν με κάθε τρόπο ώστε αυτό το έργο να μπει σε τελικό στάδιο υλοποίησης.

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Αλέξανδρο Καχριμάνη αλλά και την πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κυρία Καλογιάννη Τατιάνα για την αμέριστη συνδρομή τους στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα καθώς και για την εμπιστοσύνη του, ώστε το όλο έργο να προχωρήσει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κύριο Μάριο Κάτση για την δική του βοήθεια και τέλος όλους τους μηχανικούς της Π.Ε Θεσπρωτίας που συνέδραμαν στην άρτια ολοκλήρωση των ενεργειών ώστε να ξεκινήσει το έργο.»

Read More »
Υπεγράφη η σύμβαση για την είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας Υπεγράφη η σύμβαση για την είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ καλωσορίζει τη φετινή σχολική χρονιά με νέα συσκευασία φρέσκου γάλακτος

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019
Η ΔΩΔΩΝΗ καλωσορίζει τη φετινή σχολική χρονιά με νέα συσκευασία φρέσκου γάλακτος 
 

Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, υποδέχεται τη φετινή σχολική περίοδο με νέα ειδική συσκευασία για το πλήρες και το light γάλα ΔΩΔΩΝΗ, προετοιμάζοντας μαθητές και γονείς για μία ξεχωριστή σχολική χρονιά.

Αποτελώντας ένα προϊόν πολλαπλά ευεργετικό για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, το 100% ελληνικό αγελαδινό φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ συλλέγεται καθημερινά από τις 65 καλύτερες φάρμες της Ηπείρου, παστεριώνεται αμέσως και είναι έτοιμο για κατανάλωση μέσα σε λίγες ώρες.

Είναι ένα προϊόν με σημαντική θρεπτική αξία, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του, χάρη στα 2.500 βότανα και φυτά που φύονται στα αγνά βοσκοτόπια της Ηπείρου. Συλλέγεται και εμφιαλώνεται σύμφωνα με τα υψηλότερα standards ποιότητας, με τα θρεπτικά του συστατικά να διατηρούνται αναλλοίωτα σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Με εικαστικά σχέδια που σηματοδοτούν την έναρξη μίας φρέσκιας μαθητικής περιόδου, η οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς και προσκαλεί τους καταναλωτές να ανακαλύψουν το φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ (πλήρες και light) στη νέα του συσκευασία.

Μετρώντας 56 χρόνια παράδοσης και αυθεντικής γεύσης, της Γεύσης του Καλού, η ΔΩΔΩΝΗ παράγει παραπάνω από 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και τη γνήσια γεύση τους.

Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ καλωσορίζει τη φετινή σχολική χρονιά με νέα συσκευασία φρέσκου γάλακτος Η ΔΩΔΩΝΗ καλωσορίζει τη φετινή σχολική χρονιά με νέα συσκευασία φρέσκου γάλακτος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣΣτα πλαίσια εορτασμού της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (έχει καθιερωθεί με το ΠΔ 304/2001), που φέτος θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Δημοτική Κοινότητα ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019.
ΓΕΝΙΚΑ:
1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου, ημέρας της εορτής.
2. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επόμενης.

Ώρα 09:45΄: Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Σελεύκειας

Ώρα 10.00΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Σελεύκειας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας, κ.κ. Τίτου.

Μετά τη δοξολογία ακολουθεί εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Ιωάννογλου Παρασκευή, Φιλόλογο

Ώρα 10.30΄ : Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ και
κατάθεση στεφάνων 
 
- Ενός λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

♦ Τελετάρχες ορίζουμε τους Ηλία Γιαννακό και Δημήτριο Δρίζη υπαλλήλους της Π.Ε. Θεσπρωτίας

♦ Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού. Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.
Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Συνελήφθη 46χρονος με πάνω από 73 κιλά κάνναβης

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019
Συνελήφθη 46χρονος με πάνω από 73 κιλά κάνναβης 
 
 

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατάφεραν μετά από συντονισμένες ενέργειες να αποτρέψουν την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση στη χώρα, μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα (10 Σεπτεμβρίου 2019) τα ξημερώματα, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της διασυνοριακής διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκε ο κατηγορούμενος από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου Ιωαννίνων, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (47) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (800) γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 46χρονος με πάνω από 73 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 46χρονος με πάνω από 73 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Δήλωση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σουλίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019
Δήλωση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο ΣουλίουΣχετικά με τη στάση μας στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο (εκλογή προεδρείου και επιτροπών)

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καλή διάθεση και καλή πρόθεση. Είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης, βαριάς δημοτικής φορολογίας και υποστελέχωσης. Οι δήμοι, και ο δικός μας, οδηγούνται στο να εκχωρηθούν αρμοδιότητες σε εργολάβους, ΜΚΟ και ΣΔΙΤ. Και όλα αυτά με υποβάθμιση των υποδομών αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και εν γένει πολιτικής προστασίας.

Οι διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο από άλλες παρατάξεις σχετικά με τυπικά – γραφειοκρατικά θέματα αλλά και περί συναίνεσης (π.χ ως προς τον ορισμό αντιδημάρχου από την 3η παράταξη) δεν νομίζουμε ότι αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τον πυρήνα των προβλημάτων των δημοτών μας, μάλλον το αντίθετο…

Από την πλευρά μας, όπως έχουμε κάνει πράξη και στις προηγούμενες θητείες, θα επιμένουμε η συζήτηση να γίνεται πάνω στα προβλήματα του λαού της περιοχής και φυσικά στη σχέση που έχουν αυτά με την κεντρική πολιτική.

Καταδικάζουμε τις αλλαγές που έφερε η Κυβέρνηση της ΝΔ, τις οποίες καταψηφίσαμε στη Βουλή, που οδηγούν κυριολεκτικά τα όργανα διοίκησης του Δήμου ξανά υπό την απόλυτη αυτοδυναμία της νέας δημοτικής Αρχής παρόλη την ψευδεπίγραφη απλή αναλογική.

Σε ότι αφορά την εκλογή προεδρείου ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη συγκρότηση ενός Προεδρείου χωρίς αρμοδιότητες, οι οποίες συγκεντρώνονται αποκλειστικά στον Πρόεδρο. Το ίδιο πράξαμε και στις 2 επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής) όπου εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία για την πρώτη παράταξη (ανεξαρτήτως αποτελέσματος πρώτου γύρου), δεν εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των παρατάξεων και ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία επικύρωσης ενδοπαραταξιακών επιλογών.

Read More »
Δήλωση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σουλίου Δήλωση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Ο δικηγόρος με την καλή καρδιά Σπύρος Γιώγος έφυγε από τη ζωή

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019
Ο δικηγόρος με την καλή καρδιά Σπύρος Γιώγος έφυγε από τη ζωή 
 
 
Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Σπύρος Γιώγος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (από την Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς) και η απώλειά του προκάλεσε πόνο και θλίψη, γιατί είχε καλή καρδιά. 
 
Τέτοιοι άνθρωποι όταν λείπουν, αφήνουν ένα κενό. 
Κενό στις ψυχές όσων τους γνώρισαν. 
Παρ' όλα ταύτα θα εξακολουθεί να βλασταίνει με τη θύμησή του ο σπόρος της καλοσύνης του αείμνηστου Σπύρου Γιώγου, αφού, αν και όλα σβήνουν και διαβαίνουν, η καλοσύνη δεν σκάβεται από το χρόνο. 
 
Δεν θα ξεχαστούν και δεν θα χαθούν οι αρετές του: Η φρόνηση και η σωφροσύνη του, η δικαιοσύνη και η χαρμοσύνη του. 
Είχε επίγνωση του εαυτού του και των ιδεών του, γι' αυτό παντού και πάντοτε η παρουσία του ήταν φωτεινή, χωρίς κανένα απολύτως ίχνος μικροψυχίας. 
Έτσι από την ώρα του θανάτου και μετά, αυτός υπάρχει μέσα από την πνευματικότητά του και την ηθικότητά του και δεν πέρασε στην ανυπαρξία. 
Στο ορόσημο της ζωής και του θανάτου, το μοσχοβόλο άρωμα της ανθρωπιάς του, συνεχώς θα τον ξαναγεννά. 
Η.Μ.
Read More »
Ο δικηγόρος με την καλή καρδιά Σπύρος Γιώγος έφυγε από τη ζωή  Ο δικηγόρος με την καλή καρδιά Σπύρος Γιώγος έφυγε από τη ζωή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Σελίδες