Ο Θεσπρωτός γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος ορίστηκε αντιδήμαρχος στο Δήμο Ιωαννίνων

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Ο Θεσπρωτός γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος ορίστηκε αντιδήμαρχος στο Δήμο Ιωαννίνων

Τους έντεκα αντιδημάρχους με τους οποίους ξεκινά την θητεία του ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Θεσπρωτός γιατρός-καθηγητής Γυναικολογίας (με καταγωγή από τους Φιλιάτες) Μηνάς Πασχόπουλος που αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

ΜΗΝΑΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ : Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Πολιτιστικών Θεσμών και  Εκδηλώσεων, ο οποίος αναλαμβάνει επίσης την εποπτεία και τον συντονισμό του Δημοτικού Ωδείου, του Εικαστικού Εργαστηρίου, της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών , της Ερασιτεχνικής Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ( Τμήματα της καταργηθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών ), καθώς και την εποπτεία και τον συντονισμό της λειτουργίας του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Σπήλαιο Περάματος»
Read More »
Ο Θεσπρωτός γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος ορίστηκε αντιδήμαρχος στο Δήμο Ιωαννίνων Ο Θεσπρωτός γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος ορίστηκε αντιδήμαρχος στο Δήμο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Σπείρα Αλβανών άδειασε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων!!!

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Σπείρα Αλβανών άδειασε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων!!!


Σπείρα Αλβανών που με «έδρα» την Κορυτσά εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, αποσπώντας από τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα χιλιάδες ευρώ, εξαρθρώθηκε από το τοπικό παράρτημα της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορυτσάς, εγκέφαλοι της σπείρας ήταν ένας τριαντάχρονος από τα Τίρανα κι ένας 29χρονος από την Κορυτσά, ενώ τα θύματά τους στην Ελλάδα ανέρχονται μέχρι στιγμής σε πέντε χιλιάδες!

Κατά την αλβανική αστυνομία, οι δράστες προωθούσαν ένα λογισμικό σε υπολογιστές ανύποπτων Ελλήνων, μέσω του οποίου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά τους δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, αποσπούσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων χρηματικά ποσά που κατέληγαν σε άγνωστους λογαριασμούς.

Το ποσό των χρημάτων που αποσπάστηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων κυμαίνεται, κατά την αστυνομία, από τρεις μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ ανά λογαριασμό.

Ο δεύτερος μηχανισμός απόσπασης χρημάτων, αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.

Η αστυνομία ανακάλυψε στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην πόλη της Κορυτσάς, 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων «Bitcoin» κ.λπ.

Τις εγκαταστάσεις απάτης αυτές, διαχειρίζονταν εφτά εξειδικευμένα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Read More »
Σπείρα Αλβανών άδειασε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων!!! Σπείρα Αλβανών άδειασε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Κορονοϊός : Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Κορονοϊός : Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ


Έντονη ανησυχία στον ΕΟΔΥ προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς η διάδοση τους γίνεται εντονότερη λόγω των εορτών.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού εκ των οποίων οι 64 στην Αθήνα. Παράλληλα, 142 άνθρωποι πήραν εξιτήριο. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Ισχυρή είναι η σύσταση για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

«Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση» τόνισε στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή ουρές σχηματίζονται στα φαρμακεία με τους πολίτες να αναζητούν τεστ, αλλά και αντιϊκά φάρμακα. Την ίδια ώρα, σημειώνονται ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιώσεις, όπου και υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συστήνονται, ισχυρά, από τον ΕΟΔΥ τα ακόλουθα:

1. Είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον Covid, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας ανω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα – όπως συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

2. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε μάσκα προστασίας σε όλους χώρους υγειονομικών μονάδων (π.χ. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και σε κλειστές Δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς.

3. Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομαδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), επί συμπτωμάτων, να αναζητούν έγκαιρα ιατρικές συμβουλές, με σκοπό να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και άμεση χορήγηση θεραπείας.

4. Είναι απαραίτητο τα άτομα που διαβιούν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές ευάλωτου πληθυσμού να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και να εμβολιάζονται κατά της γρίπης και του Covid με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

5. Επιπλέον, συστήνεται ισχυρά να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού: υγιεινή των χεριών, συστηματικος αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.


Read More »
Κορονοϊός : Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ Κορονοϊός : Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

ΕΜΑΚ και σκύλος στην έρευνα για την 80χρονη στο Καναλάκι

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
ΕΜΑΚ και σκύλος στην έρευνα για την 80χρονη στο Καναλάκι


Μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Καναλακίου πραγματοποιήθηκε από δύναμη της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό μιας 80χρονης γυναίκας που αγνοείται από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Στην έρευνα που έγινε από το πρωί μετείχε δύναμη που κινήθηκε από τα Ιωάννινα καθώς και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΜΑΚ.

Από την πολύωρη επιχείρηση δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος της ηλικιωμένης γυναίκας ενώ άκαρπες είχαν αποβεί και οι έρευνες των προηγούμενων ημερών από τοπικές δυνάμεις και εθελοντές.

Η Ελένη Κουλιάτση, 80 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι στο οποίο φιλοξενούνταν, στο Καναλάκι Πρεβέζης, το πρωί της 25/12/23.

Έχει κοντά γκρίζα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,65μ και είναι αδύνατη. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σκούρο μπλε παντελόνι και μαύρη μπλούζα. Πάσχει από άνοια.

πηγή epiruspost.gr
Read More »
ΕΜΑΚ και σκύλος στην έρευνα για την 80χρονη στο Καναλάκι ΕΜΑΚ και σκύλος στην έρευνα για την 80χρονη στο Καναλάκι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Η Σταυρούλα Μπραΐμη εκ νέου Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου | Ποιοι εκλέγονται στην Περιφερειακή Επιτροπή

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Η Σταυρούλα Μπραΐμη εκ νέου Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου | Ποιοι εκλέγονται στην Περιφερειακή Επιτροπή


Η κυρία Σταυρούλα Μπότση- Μπραΐμη, εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στην Ειδική Συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Μάριος- Γρηγόριος Τσίρκας (από την παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών) και Γραμματέας η κα Μαρία- Τατιάνα Καράλη (από την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ».
Το νέο Προεδρείο συνεχάρησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Η Πρόεδρος κ. Σταυρούλα Μπραίμη- Μπότση σε σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους για την εκλογή της, υπογραμμίζοντας – μεταξύ άλλων- ότι σταθερή της επιδίωξη θα είναι η σύνθεση των θέσεων και των απόψεων που θα διατυπώνονται. «Ζητώ τη βοήθεια όλων με την ιδιότητα που φέρει ο καθένας, ώστε να αποτελέσει το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, λίκνο της δημοκρατίας, αντίθετο σε κάθε λαϊκισμό, απρεπείς συμπεριφορές και να διακρινόμαστε για το ήθος και την ευπρέπεια», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί.

Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής.

Από την παράταξη της πλειοψηφίας (Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου) εκλέχτηκαν οι:
1. Κατέρης Ιωάννης
2. Κίτσιος Κωνσταντίνος
3. Σιαράβας Κωνσταντίνος
4. Ψαθάς Βασίλειος
5. Γαϊτανίδης Πρόδρομος
Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι:
1. Στέφος Ιωάννης
2. Ζούμπας Στέφανος
3. Πρέντζας Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι:
Από την παράταξη της πλειοψηφίας (Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου):
1. Γκογκάκη Μαργαρίτα
2. Γκαμπρέλας Δημήτριος
3. Αρλέτου Αικατερίνη
4. Βλέτσας Βασίλειος
5. Μητροκώστα Παναγιώτα
Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης οι:
1. Δημητριάδης Σάββας
2. Ζέκα -Πάσχου Κωνσταντίνα
3. Λιούρης Θεοχάρης

Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβούλου
Πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος ο κ. Βασίλειος Βλέτσας (της παράταξης Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου), υπέρ του οποίου εκδόθηκε την Παρασκευή, μετά από επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. Ο κ. Βλέτσας καταλαμβάνει την θέση του κ. Θεόφιλου Γιουγλή.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Π.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΠΡΑΊΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ
Kύριε Περιφερειάρχη,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη, που με την τιμητική του πρόταση, ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Να ευχαριστήσω τους Περιφερειακούς Συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους δεν με ψήφισαν. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επανεκλογή μου, μου δημιουργεί τεράστια ευθύνη και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι πρόεδρος όλων των περιφερειακών συμβούλων.
Θέλω να συγχαρώ τους παλιούς συναδέλφους για την επανεκλογή τους και τους νέους για την εκλογή τους.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο στο οποίο η λήψη αποφάσεων κρίνει το μέλλον της περιφέρειας σε αρκετά πεδία.
Ακόμη και αν έχουμε διαφορετική αφετηρία και ενδεχομένως διαφορετική προσέγγιση και ιεράρχηση μπορούμε όλοι μας να αποτελέσουμε συνιστώσεις στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα, όλοι θέλουμε να επιλυθούν, όλοι μας επιδιώκουμε να αναπτυχθεί η Περιφέρειά μας. Για αυτό και κανείς δεν περισσεύει.
Έχοντας καταστήσει σαφές κατά την προηγούμενη θητεία μου ως Προέδρου το σεβασμό στις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, ζητώ τη βοήθεια όλων με την ιδιότητα που φέρει ο καθένας ώστε να αποτελέσει το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, λίκνο της δημοκρατίας, αντίθετο σε κάθε λαϊκισμό, σε απρεπείς συμπεριφορές και να διακρινόμαστε για το ήθος και την ευπρέπεια.
Σταθερή μου επιδίωξη θα είναι η ΣΥΝΘΕΣΗ των θέσεων και των απόψεων, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ικανοποίηση του οράματος όλων μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Σας καλώ να λειτουργήσουμε συναινετικά, σεβόμενοι τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η τήρηση του οποίου θα είναι απαρέγκλιτος κανόνας για όλους μας.
Τα δικαιώματα τόσο των πολιτικών παρατάξεων, όσο και του κάθε Σύμβουλου θα γίνονται απόλυτα σεβαστά και θα παρασχεθεί κάθε δυνατότητα για των ακώλυτη άσκησή τους.
Για να είναι δε αποδοτικός ο δημοκρατικός διάλογος, καλό θα είναι να είμαστε σαφείς συγκεκριμένοι για να μη γίνονται άσκοπες, αέναες πολιτικές συζητήσεις. Η θεματολογία θα αναδιαμορφώνεται από το προεδρείο και θα λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των παρατάξεων.
Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τη βοήθεια και των χωρικών αντιπεριφερειαρχών θα επιδιώξουμε και αποκεντρωμένα περιφερειακά συμβούλια στις Π.Ε..
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν δουλειά με αλληλοσεβασμό και δικαιοσύνη.
Ας ευχηθούμε με τη συνετή και εμπνευσμένη παρουσία μας το 2024 να γεμίσει «ΦΩΣ», να διευρυνθούν οι «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» και με «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» και των πολιτικών η Ήπειρος να γίνει «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΩΝ- ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Με προσήλωση δε στον τόπο και τον άνθρωπο το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» να οδηγηθεί στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, της Άρτας της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.
Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Καλή θητεία, με Υγεία, έμπνευση, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα.
Read More »
Η Σταυρούλα Μπραΐμη εκ νέου Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου | Ποιοι εκλέγονται στην Περιφερειακή Επιτροπή Η Σταυρούλα Μπραΐμη εκ νέου Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου | Ποιοι εκλέγονται στην Περιφερειακή Επιτροπή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Περισσότερα χρήματα για τους Δήμους της Ηπείρου πλην Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Περισσότερα χρήματα για τους Δήμους της Ηπείρου πλην Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας


Με νέα κριτήρια και όχι μόνο με τα πληθυσμιακά θα χρηματοδοτηθούν εφέτος οι Δήμοι όλης της χώρας.

Στα Μεταξύ των νέων κριτηρίων συμπεριλαμβάνεται και η ορεινότητα.

Αυτό σημαίνει ότι ευνοούνται οι μικροί δήμοι και συγκεκριμένα στην Ήπειρο – όπως είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ- οι 16 από τους 18 Δήμους θα λάβουν αυξημένη χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ.

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν μόνο οι Δήμοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας.

Read More »
Περισσότερα χρήματα για τους Δήμους της Ηπείρου πλην Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας Περισσότερα χρήματα για τους Δήμους της Ηπείρου πλην Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Ερμηνεύοντας τον χρόνο - Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Ερμηνεύοντας τον χρόνο - Γράφει ο Κυριάκος ΤσόδουλοςΓράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος

Τι ακριβώς σημαίνει: «Πάει ο παλιός ο χρόνος …»;
Είναι ο χρόνος της ζωής ενός ανθρώπου που του δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσει ότι είναι ηθικό oν, ταγμένο στην αναζήτηση της αλήθειας κι όμως, αυτό τό δώρο στον άνθρωπο είναι ευχάριστο και μαζί πικρό. Ζωή είναι μόνο μιά δεδομένη χρονική περίοδος όπου μπορεί, ή μάλλον πρέπει, να διαμορφώσει το πνεύμα του σύμφωνα με το πως αντιλαμβάνεται το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το πλαίσιο στο οποίο έχει τεθεί η ζωή είναι άκαμπτο και φανερώνει την ευθύνη που έχει η ανθρώπινη συνείδηση απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους για να υπάρξει, καθώς εξαρτάται από το χρόνο.
Η ανθρώπινη συνείδηση, για να υπάρξει, εξαρτάται από το χρόνο.
Λένε πώς o χρόνος είναι αμετάκλητος.
Κι είναι αλήθεια, με την έννοια ότι «δεν μπορείς να φέρεις πίσω τα περασμένα».
Τι ακριβώς είναι αυτά τα «περασμένα»;
Όλα όσα πέρασαν;
Και τι σημαίνει «πέρασαν» για κάποιον, όταν για τον καθένα μας το παρελθόν είναι φορέας κάθε συγκεκριμένου πράγματος στο παρόν μας σε κάθε στιγμή μας;
Από μια άποψη το παρελθόν είναι πολύ πιο πραγματικό από το παρόν, ή τουλάχιστον πιο σταθερό, πιο ανθεκτικό. Το παρόν γλιστρά μέσα από τα χέρια μας και χάνεται σαν άμμος, και μόνο όταν το αναπολούμε αποκτά υλικό βάρος.
Ο χρόνος δεν χάνεται χωρίς να αφήσει ίχνη, γιατί είναι κατηγορία υποκειμενική, πνευματική, κι ο βιωμένος χρόνος μένει στην ψυχή μας σαν εμπειρία εν χρόνω.

Με γνώμονα το παρελθόν ως δούμε το τώρα !
Το έτος που ανοίγεται μπροστά μας είναι μια ωραία ευκαιρία σκέψεων, σχεδίων, αλλά κυρίως αποφάσεων.
Ο χρόνος που έφυγε είναι αυτό που έχουμε ζήσει, ζούμε το τώρα δεν μπορούμε να προγραμματίζουμε τα πάντα γιατί δυστυχώς οι ανατροπές πότε δεν λείπουν.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναλογιστούμε τι δεν μπορέσαμε να πετύχουμε και να βάλουμε ένα νέο στόχο, οποίος και αν είναι ο δρόμος για το στόχο πάντα θα μας μάθει κάτι.

Καλή Χρονιά!!!!
Read More »
Ερμηνεύοντας τον χρόνο - Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Ερμηνεύοντας τον χρόνο - Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Ιδιαίτερη ημέρα για παιδιά και ηλικιωμένους ήταν η πρώτη του χρόνου !

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Ιδιαίτερη ημέρα για παιδιά και ηλικιωμένους ήταν η πρώτη του χρόνου !


Μια ιδιαίτερη ημέρα για παιδιά και ηλικιωμένους ήταν η πρώτη μέρα του χρόνου!

Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι στρώθηκε για τα πιο μικρά παιδιά της Μονάδας Προστασίας παιδιού Φιλιατών και τους παππούδες και γιαγιάδες στην Μονάδα ΑμεΑ Φιλιατών και απόλαυσαν το Πρωτοχρονιάτικο γεύμα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα!

Οι ηλικιωμένοι χάρηκαν την παρουσία των παιδιών και τα παιδιά ένιωσαν όμορφα και τρυφερά με τους παππούδες και γιαγιάδες που τα αγκάλιασαν και τα χάρηκαν.

“Καλή Χρόνια!!! Ευτυχισμένο το 2024!” εύχονται οι ιθύνοντες διευθυντές Ντουβαλης Λαμπρος Μονάδα ΑμεΑ Φιλιατών, Κωνσταντινου Θεοφάνης Μονάδα Παιδικής Προστασίας Φιλιατών


Read More »
Ιδιαίτερη ημέρα για παιδιά και ηλικιωμένους ήταν η πρώτη του χρόνου ! Ιδιαίτερη ημέρα για παιδιά και ηλικιωμένους ήταν η πρώτη του χρόνου ! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Έντεκα νέοι δήμαρχοι στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Έντεκα νέοι δήμαρχοι στην Ήπειρο


Νέοι είναι οι ένδεκα από τους συνολικά 18 δημάρχους των Δήμων της Ηπείρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλαξαν χέρια οι 3 από τους 4 μητροπολιτικούς Δήμους. Από χθες ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι Δήμαρχοι:

– Ιωαννίνων -Θωμάς Μπέγκας,

– Άρτας – Χριστόφορος Σιαφάκας

– Ηγουμενίτσας – Παναγιώτης Νταής

– Βορείων Τζουμέρκων -Νίκος Βαΐτσης

– Κόνιτσας – Ανδρέας Παπασπύρου

– Μετσόβου – Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ

– Νικολάου Σκουφά – Κωνσταντίνος Παπασιώζος

– Κεντρικών Τζουμέρκων – Χρήστος Χασιάκος

– Σουλίου – Αθανάσιος Ντάνης

– Φιλιατών – Βασίλειος Τζίγκος

– Ζηρού – Γιώργος Ζυγούρης

Read More »
Έντεκα νέοι δήμαρχοι στην Ήπειρο Έντεκα νέοι δήμαρχοι στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ.

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. 


Το πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας Ιωάννινων – Θεσπρωτίας, στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς για τον Ιανουάριο.

 Για τα ραντεβού σας, μπορείτε να καλείτε το 6977971340Τετάρτη 3 Ιανουαρίου

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου
Τετάρτη 10 Ιανουαρίου
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

Η Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους και τις οικογένειες τους, οι οποίοι διαμένουν στις περιοχές της επαρχίας των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με αποκλίσεις στην ανάπτυξη, ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, καθώς και στην υποστήριξη των οικογενειών τους προκειμένου να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Ειδικό Παιδαγωγό, οι οποίοι αποτελούν την Διεπιστημονική Ομάδα Παρέμβασης.

Διαγνωστικές υπηρεσίες :
Αξιολόγηση, πρόληψη και υποστήριξη των οικογενειών και διασύνδεση με την κοινότητα
Αξιολόγηση και διάγνωση αναπτυξιακών διαταραχών, παιδοψυχιατρικών διαταραχών
Ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών
Διάγνωση και αντιμετώπιση παθολογικών συμπεριφορών και διαταραχών διαγωγής
Αξιολόγηση και παροχή συμβουλευτικής και υποστηρικτικής βοήθειας οικογενειών, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία και την μείωση του άγχους της οικογένειας και του παιδιού.
Προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω προγραμμάτων αγωγής κοινότητας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.
Read More »
Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Η Παραμυθιά, πόλις εμπορική | Γράφει ο Δονάτος Μπόλοσης

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Η Παραμυθιά, πόλις εμπορική | Γράφει ο Δονάτος Μπόλοσης


Στην θέση που βρίσκεται σήμερα η λαϊκή αγορά της Παραμυθιάς, τον 15ο αιώνα ήταν χτισμένος ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Ο χώρος γύρω από το ναό, εικάζεται ότι αποτελούσε την αγορά της Παραμυθιάς. Ο ναός λίγο μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς, μετατράπηκε σε τζαμί και ο χώρος γύρω του συνέχισε να αποτελεί το χώρο της αγοράς του παζαριού της Παραμυθιάς, όπου λειτουργούσαν τα καταστήματα της πόλης και η υπαίθρια αγορά. Το τζαμί καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1747 και μαζί του καήκαν και περίπου εκατό καταστήματα και οικίες του κέντρου. Το τζαμί και τα καταστήματα ξανακτίστηκαν στον ίδιο χώρο και συνέχισαν την προηγούμενη δραστηριότητά τους.

Ο Οθωμανός περιηγητής Εβλιά Τσελεμπή επισκέφθηκε στην Παραμυθιά το 1665 και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν διακόσια πενήντα μαγαζιά χωρίς όμως να έχει «μεγάλη αγορά», ενώ συχνά «Φράγκοι απ΄ τη Βενετία, επιτετραμμένοι και πρόξενοι, προμηθεύονται διάφορα εμπορεύματα και τα μεταφέρουν σ΄ άλλα μέρη». Τα λεγόμενα του Τσελεμπή έρχεται να επαναβεβαιώσει και ο Αραβαντινός. Στο έργο του Χρονογραφία της Ηπείρου (1857) αναφέρει: «Η Παραμυθία κατά τας προτελευταίας εκατονταετηρίδας υπήρχε πόλις εμπορική, και υπό πολλών κατοίκων αυτόχθονος Ελληνικής φυλής κατοικουμένη, σήμερον δε ολιγίστους έχει χριστιανούς κατοίκους, κατά πάντα αθλίους ένεκεν των αφορήτων καταπιέσεων των συνεγχωρίων των.».

Αν και στα χρόνια της διακυβέρνησης του Αλή πασά (1788-1822) η σύνθεση του πληθυσμού της Παραμυθιάς συνεχίζει να αλλάζει δυσμενώς για το χριστιανικό στοιχείο, το εμπόριο που βρισκόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου στα χέρια των χριστιανών υπηκόων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο. Ο Αλής κατασκεύασε οδικές συνδέσεις (δερβένια) με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και ασφαλείς ελεγχόμενους λιμένες (Σαγιάδα και Σαλαώρα), εξαλείφοντας παράλληλα το φαινόμενο της ληστείας, ενώ ήλεγξε σε μεγάλο βαθμό και την αυθαιρεσία των τοπικών αγάδων. Τα παραπάνω μέτρα έδρασαν καταλυτικά στην ανάπτυξη του εμπορίου και την ενίσχυση της βιοτεχνικής παραγωγής και έφεραν χριστιανούς εμπόρους, τεχνίτες και βιοτέχνες από τα χωριά τους και τις γύρω πόλεις, στην Παραμυθιά.

Στις αρχές του 20ου αιώνα η Παραμυθιά αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο στην Θεσπρωτία. Όλη η δραστηριότητα της γύρω περιοχής έχει ως σημείο αναφοράς την Παραμυθιά. Εκτός από τους χριστιανούς, στην αγορά δραστηριοποιούνται επίσης ολιγάριθμοι Εβραίοι και Αρμένιοι Οθωμανοί υπήκοοι. Στο χώρο που οριοθετείται σήμερα από τον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, την οδό Διον. Καραχάλιου και την οδό Θεμιστοκλή Ρίγγα και μέχρι το αρχοντικό του Αθανάσιου Ρίγγα, βρίσκονταν τα περισσότερα καταστήματα της αγοράς. Ισόγεια, στην πλειοψηφία τους μόνο λίγα τετραγωνικά μέτρα, λειτουργούσαν στους προαναφερόμενους κεντρικούς δρόμους αλλά και μέσα στα στενά σοκάκια του κέντρου. Εμπορικά καταστήματα, παντοπωλεία, μανάβικα, τσαρουχάδικα, ραφτάδικα και κουρεία στο κέντρο. Λίγο πιο πέρα τα κρεοπωλεία στα οποία έσφαζαν τα ζώα επιτόπου και μέχρι το βράδυ έπρεπε να καταναλωθούν, γιατί δεν υπήρχαν δυνατότητα για τη συντήρηση του κρέατος.

Μέσα στο χώρο της αγοράς και συνήθως σε θέσεις με θέα, τα καφενεία με το ρακί που παρήγαγε στο οινοποιείο του, λίγα μέτρα από την αγορά, ο Βασίλειος Πλαχούρης. Στο κεντρικό τμήμα της σημερινής οδού Ηφαίστου λίγο κάτω από την λαϊκή, στα Γύφτικα, βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα σιδεράδικα. Εκεί με το καμίνι και το αμόνι κατεργάζονταν το σίδηρο για να φτιάξουν εργαλεία. Κασμάδες, φτυάρια, σκεπάρνια, σφυριά, δικράνια, τσάπες και τσεκούρια, ήταν μόνο μερικά από τα χειροποίητα δημιουργήματά τους. Έξω από τα καταστήματα εξέθεταν τα χειροποίητα προϊόντα τους, αλλά η ολοήμερη σκληρή εργασία τους δεν σταματούσε ποτέ, προκειμένου να έχουν αρκετό εμπόρευμα για τον Λάμποβο. Υπήρχαν και τενεκετζίδικα στην Παραμυθιά, όπου με την διαμόρφωση της εισαγόμενης βιομηχανικής λαμαρίνας έφτιαχναν λυχνάρια, γκιούμια, μπρίκια και μπινιώτες. Στον χώρο κάτω από το τζαμί, οι καλαντζήδες αναλάμβαναν το καλάισμα των καζανιών και των χαλκωμάτων του σπιτιού. Γύρω από τον χώρο της αγοράς βρίσκονταν τα χάνια, οι σαμαράδες και οι πεταλωτές. Εκεί καλύπτονταν ταυτόχρονα οι ανάγκες για τη διαμονή και ξεκούραση των μεταφορικών ζώων και των συνοδών τους και γίνονταν οι αντικαταστάσεις σε φθαρμένα καρφιά και πέταλα των υποζυγίων.

Αυτός ο χαρακτήρας της αγοράς παρέμεινε εν πολλοίς μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με τα σύγχρονα καταστήματα που πωλούσαν πλέον καταναλωτικά βιομηχανικά προϊόντα να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, με παράλληλη μείωση των μικρών βιοτεχνιών που προαναφέραμε. Τα υποδεέστερης ποιότητας τις περισσότερες φορές, αλλά σημαντικά χαμηλότερης τιμής βιομηχανικά προϊόντα, υποσκέλισαν τα χειροποίητα, με αποτέλεσμα την σταδιακή εξαφάνισή τους. Και φυσικά το αυτοκίνητο που υποκατέστησε τα υποζύγια, το οποίο μείωσε χρονικά τις αποστάσεις, δίνοντας γρήγορη πρόσβαση σε μεγαλύτερες αγορές, εξαφανίζοντας παράλληλα αρκετά παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του χανιτζή, του σαμαρά, του πεταλωτή και του αγωγιάτη.

Κεντρική φώτο: Fred Boissonas-Το πηγάδι στο χώρο της λαϊκής αγοράς (1913)

*Ο Δονάτος Μπόλοσης είναι ιστορικός, ερευνητής της τοπικής ιστορίας της Θεσπρωτίας και συγγραφέας του βιβλίου Ο Μίχο Λίας (1918-2013).
Read More »
Η Παραμυθιά, πόλις εμπορική | Γράφει ο Δονάτος Μπόλοσης Η Παραμυθιά, πόλις εμπορική | Γράφει ο Δονάτος Μπόλοσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

ΔΕΗ: Στο «πράσινο» τιμολόγιο όσοι δεν δήλωσαν προτίμηση – Αναλυτικά οι χρεώσεις

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
ΔΕΗ: Στο «πράσινο» τιμολόγιο όσοι δεν δήλωσαν προτίμηση – Αναλυτικά οι χρεώσειςΣημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές που διαμορφώθηκαν το 2023 είναι οι χρεώσεις του “πράσινου” τιμολογίου για τον Ιανουάριο που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις για τον Ιανουάριο είναι 13,635 σεντς ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 14,595 σεντς για υψηλότερη κατανάλωση.

Το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 11,155 σεντς ανά κιλοβατώρα και το πάγιο είναι 5 ευρώ το μήνα.

Οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο υποχώρησε περαιτέρω τον Δεκέμβριο, στο επίπεδο των 102 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι λιανικές τιμές το 2023 με τις οριζόντιες επιδοτήσεις της Πολιτείας διαμορφώνονταν στο επίπεδο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Σήμερα ή μέχρι αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών οι οποίες θα κοινοποιηθούν στη Ρυθμιστική Αρχή και θα παρουσιάζονται συγκεντρωτικά προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν την ευχέρεια σύγκρισης και επιλογής.

Υπενθυμίζεται ότι στο “πράσινο” τιμολόγιο μεταφέρθηκαν αυτόματα από σήμερα όλοι οι καταναλωτές, εκτός από εκείνους που δήλωσαν ότι προτιμούν κάποιο άλλο από τα διαθέσιμα προϊόντα.


Read More »
ΔΕΗ: Στο «πράσινο» τιμολόγιο όσοι δεν δήλωσαν προτίμηση – Αναλυτικά οι χρεώσεις ΔΕΗ: Στο «πράσινο» τιμολόγιο όσοι δεν δήλωσαν προτίμηση – Αναλυτικά οι χρεώσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Το ξενοδοχείο Sivota Retreat powered by Playitas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας αναζητά προσωπικό για το καλοκαίρι 2024.

Ειδικότητες:
  • Καμαριέρα
  • Λαντζέρης
  • Σερβιτόρος Α
  • Βοηθός σερβιτόρου
  • Προσωπικό παραλίας
  • Μάγειρας Β
  • Μάγειρας Γ
  • Ζαχαροπλάστης
  • Κρεοπώλης
Μεγάλη διάρκεια σεζόν, ευχάριστο περιβάλλον και πλήρη αποδοχές βασει γενικής ξενοδοχειακής σύμβασης.

Αποστολή βιογραφικών: frontoffice@sivotaretreat.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26650 93119 ώρες γραφείου.
Read More »
Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ: Με 9 βήματα η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ: Με 9 βήματα η ανανέωση της κάρτας ανεργίαςΜέσα σε δύο μόλις ώρες μπορεί να εκδοθεί πλέον το δελτίο ανεργίας εφόσον η αίτηση γίνει ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ. ΄Έχει διάρκεια τρεις μήνες και πρέπει να ανανεώνεται 20 μέρες πριν τελειώσει το τρίμηνο.

Με τη νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ, που σηματοδοτεί την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας, οι πολίτες που αναζητούν εργασία και είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν σε κινητά τηλέφωνα, tablet και άλλες κινητές συσκευές, τη νέα κάρτα και να την χρησιμοποιούν για εύκολη και άμεση πρόσβαση στις παροχές που δικαιούνται.


Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω του www.wallet.gov.gr. Ήδη στην εφαρμογή έχουν αποθηκευτεί περισσότερα από 930.000 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 760.000 διπλώματα οδήγησης και 5.900 κάρτες αναπηρίας.

Τα 9 βήματα

Σε 9 μόλις βήματα η κάρτα είναι έτοιμη προς χρήση

1. Η έκδοση της νέας Ψηφιακής Κάρτας Δ.ΥΠ.Α. προϋποθέτει την εγκατάσταση της εφαρμογής Gov.gr Wallet. Προκειμένου να την εγκαταστήσετε συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω της κινητής συσκευής σας και εκκινείτε ένα φυλλομετρητή ιστού. Μεταβαίνετε στον ιστότοπο https://wallet.gov.gr/#download και κατόπιν στην ενότητα «Κατεβάστε την εφαρμογή».
Ανάλογα αν η κινητή σας συσκευή έχει το λειτουργικό iOS ή το Android κάνετε κλικ στην αντίστοιχη εικόνα και κατόπιν ακολουθήστε τις οδηγίες για την εγκατάσταση και αρχικοποίηση της εφαρμογής.
Εναλλακτικά, μπορείτε να προβείτε στην αναζήτηση και στη μεταφόρτωση της εφαρμογής με τίτλο Gov.gr Wallet, μέσα από τα Google Play Store και AppStore (Apple).

2. Αφού έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή (ή αν την είχατε ήδη διαθέσιμη στη συσκευή σας), την ανοίγετε με τη χρήση κωδικών TAXIS ή μέσω βιομετρικών στοιχείων.

3. Στην κεντρική οθόνη επιλέγετε το «+»

4. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται η επιλογή για προσθήκη εγγράφων από όπου επιλέγετε την Ψηφιακή Κάρτα Δ.ΥΠ.Α. και ακολουθείτε τα βήματα που θα σας ζητηθούν.

5. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ προκειμένου να γίνει επαλήθευση των στοιχείων ασφαλιστικής ταυτοποίησης και να διευκρινιστεί εάν η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας είναι ενεργή.

6. Εάν η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας είναι ενεργή, τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ως ένα επιπλέον ψηφιακό έγγραφο στην εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Gov.gr Wallet.

7. Κάνοντας κλικ πάνω στην Ψηφιακή Κάρτα Δ.ΥΠ.Α. εμφανίζονται τα στοιχεία της.

8. Το ψηφιακό σας έγγραφο είναι έτοιμο προς χρήση και μπορείτε να το αξιοποιήσετε στις συναλλαγές σας με τη Δ.ΥΠ.Α. ή με άλλους φορείς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

9. Η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας περιλαμβάνει QR Code το οποίο μπορεί να σκαναριστεί και έτσι να επαληθευτεί η ισχύς της από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο φορέα.

Πώς λειτουργεί η κάρτα

Μέσω του μηχανισμού επαλήθευσης Gov.gr Wallet, θα είναι εύκολα αντιληπτό το τι είδους παροχές, επιδόματα, βοηθήματα ή διευκολύνσεις θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχος της νέας Ψηφιακής Κάρτας Ανεργίας.

Στόχος της ΔΥΠΑ είναι η ταχύτερη, ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αναζητούντων εργασία με γνώμονα την περαιτέρω μείωση της εγγεγραμμένης ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, μέσα από εργαλεία, παροχές και προγράμματα που στοχεύουν στην ενεργοποίηση των ανέργων και στην ταχύτερη κατά το δυνατόν (επανα)προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας τέθηκαν σε ισχύ τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των παροχών της ΔΥΠΑ, καθώς και τα νέα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των ανέργων, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάπτωσης των υφιστάμενων μητρώων ανεργίας, που τηρούσε η ΔΥΠΑ, στο νέο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ του άρθρου 18 του ν. 4921/2022.

Με το νέο σύστημα, το πλαίσιο απονομής των παροχών γίνεται πιο διαφανές και αποδοτικό, καθώς διασφαλίζεται ότι οι πόροι θα διατίθενται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο που έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ διευκολύνεται η αναζήτηση και εύρεση εργασίας.

Με την ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ, τίθενται σε πλήρη εφαρμογή

Α) Το νέο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ, το οποίο ενοποιεί και ψηφιοποιεί όλες τις διαδικασίες ένταξης στο μητρώο και διευκολύνει τόσο τη διαχείριση των λογαριασμών που διατηρούν στη ΔΥΠΑ οι αναζητούντες εργασία όσο και την επεξεργασία των δεδομένων τους από τη ΔΥΠΑ. Η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου είναι το πρώτο βήμα ώστε σταδιακά να ακολουθήσει μια διαφορετική πιο εξατομικευμένη και φιλική προς το χρήστη εμπειρία ψηφιακής εξυπηρέτησης με τη ΔΥΠΑ.

Β) Το νέο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ), που απαιτεί πλέον τη συναίνεση του αναζητούντος εργασία και του συμβούλου εργασίας για τον καθορισμό των δράσεων και του χρονοδιαγράμματος αυτών σχετικά με την εύρεση της κατάλληλης για εκείνους θέση εργασίας. Το ΑΣΔ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα προσωπικά χαρακτηριστικά, το επαγγελματικό προφίλ και τους επαγγελματικούς στόχους, καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο αναζητών εργασία για να βρει δουλειά.


Read More »
Ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ: Με 9 βήματα η ανανέωση της κάρτας ανεργίας Ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ: Με 9 βήματα η ανανέωση της κάρτας ανεργίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ για το ΒΙΟΠΑΘΕ

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ για το ΒΙΟΠΑΘΕ

Το ΤΕΕ Ηπείρου αναλαμβάνει να κλείσει μία πολυετή εκκρεμότητα που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Ανάπτυξης και αφορά το έργο του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας.

Ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια όμως η Περιφέρεια και ο Δήμος Σουλίου που είναι μέτοχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με επιστροφή χρημάτων 330 χιλιάδων περίπου.

Η εκκρεμότητα προκάλεσε το κώλυμα για την εκταμίευση των δόσεων από το ΠΔΕ ετών 2007 και 2008 που οδήγησε στην τραπεζική δανειοδότηση.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή, το 2008 προέκυψαν διαφορές μεταξύ των εκθέσεων ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της τότε κρατικής περιφέρειας οι οποίες έχουν δημιουργήσει εκκρεμείς οικονομικές επιβαρύνσεις για την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Σουλίου που είναι και οι βασικοί μέτοχοι της Ανώνυμης Εταιρείας.

Μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας με το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφασίστηκε να αποσαφηνιστεί το ζήτημα με έλεγχο όλων των στοιχείων και του έργου από το ΤΕΕ, το οποίο θα συντάξει και την πραγματογνωμοσύνη.

Απομένει λοιπόν αυτό να συμβεί τους επόμενους μήνες.

πηγή epiruspost.gr
Read More »
Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ για το ΒΙΟΠΑΘΕ Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ για το ΒΙΟΠΑΘΕ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεως εργασίας υπαλλήλου στο Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας.

Απαραίτητα Προσόντα: Κάτοχος διπλώματος C2 (Proficiency) Αγγλικής ή Ιταλικής γλώσσας.

Επιθυμητά Προσόντα: Γνώση άλλων ξένων γλωσσών θα εκτιμηθεί.

Αποστολή βιογραφικών στο email: careers@minoan.gr με θέμα «Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας».
Read More »
Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας


ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΣΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΥΠΡΟΥ 43 ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVA KAI ΤΟ MULTIRAMA . ΕΜΒΑΔΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 170 Μ2 .
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 6932442460
Read More »
Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Έρχονται 72.885 έλεγχοι το 2024 σε ακίνητα, εισοδήματα και «μαύρο» χρήμα

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
ΑΑΔΕ: Έρχονται 72.885 έλεγχοι το 2024 σε ακίνητα, εισοδήματα και «μαύρο» χρήμα

Βαρύ είναι το ελεγκτικό φορτίο που καλούνται να σηκώσουν το νέο έτος οι «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στους 72.885 προγραμματισμένους ελέγχους σε ακίνητα, εισοδήματα και υποθέσεις με «μαύρο χρήμα», προστέθηκαν ήδη και 3.500 καταγγελίες φοροδιαφυγής που έχουν γίνει από πολίτες μέσω της εφαρμογής «appodixi» που τρέχει στα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τις εντολές του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, πρόκειται να πραγματοποιηθούν:

27.500 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών.
Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Από αυτούς το 75% θα επικεντρώνεται σε υποθέσεις της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.25.400 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων προκειμένου να αποκλεισθούν κραυγαλέες περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων. 2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου με έμφαση τις αγοραπωλησίες ακινήτων με μετρητά και τις αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές.
Με ειδικές διασταυρώσεις θα διερευνηθεί εάν τα χρήματα με τα οποία αγοράσθηκαν τα ακίνητα δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι αγοραστές.
Σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και όσοι δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τη προέλευση τους θα χρεωθούν με έξτρα φόρο 33% επί του «ακάλυπτου» ποσού καθώς θα θεωρείται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.16.600 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι.885 έλεγχοι – έρευνες σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Με την έκδοση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ για το 2024, αναμένεται ο προγραμματισμός και άλλων φορολογικών ελέγχων σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας (τελωνειακοί, στους οδικούς άξονες, επιστροφές φόρου, ΦΠΑ, εικονικά ΑΦΜ, τριγωνικές συναλλαγές. κ.λπ.).

Εφοριακοί με κάμερες

Στο μεταξύ με κάμερες και σε ζωντανή μετάδοση θα διενεργούνται σύντομα οι επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΑΑΔΕ οι εφοριακοί υπάλληλοι θα φέρουν μαζί τους κάμερες, οι οποίες, αφενός θα καταγράφουν τη δραστηριότητά τους όταν επισκέπτονται για έλεγχο μια επιχείρηση, αφετέρου θα μεταδίδουν ζωντανά στο επιχειρησιακό Κέντρο όλες τις ενέργειες και τις κινήσεις συμβάλλοντας στον περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς.

Προηγουμένως και για λόγους που έχουν να κάνουν με την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων θα έχουν ενημερώσει τους ελεγχόμενους, ότι όλη η διαδικασία θα καταγραφεί με ήχο και εικόνα σε βίντεο και αν συναινούν σε αυτό. Το οπτικοακουστικό υλικό θα φυλάσσεται για έξι μήνες και μετά θα καταστρέφεται.

Επιπρόσθετα με την ενεργοποίηση του «Έλεγχος Live» οι ελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων ή των ελευθέρων επαγγελματιών και σε πραγματικό χρόνο θα μπορούν να διαπιστώνουν αν έχουν ιστορικό παραβατικότητας, αν έχουν υποβάλει δηλώσεις φόρου εισοδήματος και περιοδικές ΦΠΑ, αν έχουν βεβαιωμένα χρέη προς την εφορία και αν έχουν διαβιβάσει τα στοιχεία στην πλατφόρμα myDATA.

Επίσης θα μπορούν να ελέγχουν τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές καθώς θα είναι εφοδιασμένοι με φορητά Scanners και θα εκδίδουν επιτόπου αναφορά για τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.
Read More »
ΑΑΔΕ: Έρχονται 72.885 έλεγχοι το 2024 σε ακίνητα, εισοδήματα και «μαύρο» χρήμα ΑΑΔΕ: Έρχονται 72.885 έλεγχοι το 2024 σε ακίνητα, εισοδήματα και «μαύρο» χρήμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή


Ψάχνουμε για άτομα με ιδιαίτερη αγάπη και γνώση στον χώρο της τεχνολογίας και των social media, για να ενταχθούν στην ομάδα μας! 
Αν έχετε άριστη εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα social media, τότε είστε ο ιδανικός υποψήφιος που αναζητούμε.
Η εργασία είναι εξ αποστάσεως, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε από την άνεση του σπιτιού σας. Προσφέρουμε ανταγωνιστικό μισθό και πλήρη ασφάλιση.
Αν νιώθετε ότι αυτή η θέση ταιριάζει με τις δεξιότητές σας, στείλτε μας το βιογραφικό σας στο radio892ad@gmail.com και ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!

* Απαραίτητη η κάρτα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Σας ευχαριστούμε,
Read More »
Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

«Εκτόξευση» του τουρισμού στην Ήπειρο – Μικρό το ποσοστό του τουρισμού στο τοπικό προϊόν

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
«Εκτόξευση» του τουρισμού στην Ήπειρο – Μικρό το ποσοστό του τουρισμού στο τοπικό προϊόν

Τα 33,5 εκατομμύρια άγγιξαν οι διεθνείς αφίξεις στην χώρα μας το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ΙΝΣΕΤΕ.

Η τουριστική άνοδος αφορά και την Ήπειρο καθώς εμφανίζεται αυξημένη κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην 8η θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό είναι χαμηλά, δηλαδή κάτω από το 3% του τοπικού εισοδήματος.

Στο αεροδρόμιο του Άκτιου καταγράφηκαν 393 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση 5,5%.

Οι οδικές αφίξεις από την Αλβανία άγγιξαν το 1,5 εκατ.

Από τους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς εισήλθαν πάνω από 570 χιλ. επισκέπτες με αύξηση της τάξης του 10% και ακολουθούν η Σαγιάδα με 310 χιλ και αύξηση 36% και η Μέρτζανη με 26 χιλ. και άνοδο 18%.
Read More »
«Εκτόξευση» του τουρισμού στην Ήπειρο – Μικρό το ποσοστό του τουρισμού στο τοπικό προϊόν «Εκτόξευση» του τουρισμού στην Ήπειρο – Μικρό το ποσοστό του τουρισμού στο τοπικό προϊόν Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Ζημιές από φωτιά σε κατοικία στην Πλαταριά

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Ζημιές από φωτιά σε κατοικία στην Πλαταριά


Αρκετές υλικές ζημιές άφησε φωτιά που ξέσπασε σε κατοικία, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεκίνησε από την καμινάδα του διώροφου σπιτιού και επεκτάθηκε προκαλώντας αρκετές ζημιές.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη.

Read More »
Ζημιές από φωτιά σε κατοικία στην Πλαταριά Ζημιές από φωτιά σε κατοικία στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου


Από το πρωί ενημερωθήκαμε ότι άγνωστοι τηλεφωνούν σε συνεργάτες και προμηθευτές του ΚΚΠΠΗ, δήθεν ως Λογιστήριο η Διεύθυνση και σε άλλους ως Διοίκηση, για κατάθεση χρημάτων και αναζήτηση κωδικών. 
Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης.
ΚΑΝΕΙΣ δεν καλεί από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου. Παρακαλούμε πολύ για την προσοχή σας και παράκληση να απευθυνθείτε στην Αστυνομία στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να δώσετε ο, τι στοιχεία έχετε αν λάβετε τέτοιο τηλεφώνημα. 
Τα στοιχεία τα γνωρίζουν από το Διαύγεια 

Εκ μερους του ΔΣ 
Η Προεδρος Μαρια Τσολακη
Read More »
Προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Σήμερα η εκλογή του προεδρείου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Σήμερα η εκλογή του προεδρείου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου


Η εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου (Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα) και των μελών της δημοτικής επιτροπής του Δήμου Σουλίου, θα ειναι το αντικείμενο της σημερινής πρώτης και ειδικής συνεδρίασης του νέου δημοτικού συμβουλίου όπως αυτό προέκυψε στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί υπο την προεδρία του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Θωμά Οικονόμου, θα ξεκινήσει στις 18:00′.
Read More »
Σήμερα η εκλογή του προεδρείου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου Σήμερα η εκλογή του προεδρείου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Παιδάκια στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Παιδάκια στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Παιδάκια στην Κεστρίνη Φιλιατών Θεσπρωτίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος στο ναό του Αγίου Μηνά.
Πλημμύρισαν με χαρά και ελπίδα τα παιδάκια και τους μεγάλους, δίνοντας το μήνυμα για μια καινούργια αρχή.


Ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "η ευχή καλή χρονιά είναι ευχή του κάθε αληθινού ανθρώπου. Γιατί μόνο ο άνθρωπος, που σκέπτεται σωστά γνωρίζει πως είναι πλασμένος για να ποθεί το καλό, το ωραίο, το ήσυχο, το δυνατό, το ασφαλές, το απόλυτο, το αληθινό. Γιατί το καλό, τελικά οδηγεί στο αληθινό".


Και κατέληξε: "Κάθε ωραία ευχή δεν πραγματοποιείται μόνο με λόγια. Χρειάζεται καλή πράξη. Και η καλή πράξη θέλει κόπο, ιδρώτα. Μην περιμένουμε το καλό από τους άλλους, αλλά εμείς να το κάνουμε πρώτα. Έτσι θα βοηθήσουμε να είναι καλή η χρονιά".Read More »
Παιδάκια στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα Παιδάκια στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Διακομιδές 12χρονου, 17χρονης και 48χρονου, από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Διακομιδές 12χρονου, 17χρονης και 48χρονου, από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-48χρονου, από το λιμάνι Γουβιών της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-17χρονης και 12χρονου, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
Read More »
Διακομιδές 12χρονου, 17χρονης και 48χρονου, από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδές 12χρονου, 17χρονης και 48χρονου, από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Την Πέμπτη η εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής επιτροπής Φιλιατών

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024
Την Πέμπτη η εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής επιτροπής Φιλιατών


Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα (ταχ. διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 8 ) την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:30,σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης με θέμα ημερήσιας διάταξης << Εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της δημοτικής επιτροπής>>, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 και 74 του ν.3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 4 και 8 του ν. 5056/23, αντίστοιχα.

Ο προεδρεύων σύμβουλος
Παρασκευάς Βλάχος
Read More »
Την Πέμπτη η εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής επιτροπής Φιλιατών Την Πέμπτη η εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής επιτροπής Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2024 Rating: 5

Σελίδες