Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Αχέροντας»

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2023
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Αχέροντας»


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 28 Απριλίου τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Αχέροντας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και σενάριο Μάτας Κούρτη.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στις εκβολές και τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στα χωριά Αμμουδιά και Γλυκή, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Αργύρη Μπακιρτζή. Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, η μυθολογία του τόπου τους επηρεάζει και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.


Η ταινία αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Περιφέρειας Ηπείρου.


Το επιβλητικό τοπίο και ο μύθος που το περιβάλλει αποτέλεσαν την έμπνευση του σεναρίου. Η ξεχωριστή φύση της περιοχής με τα αιωνόβια πλατάνια, το πολυσύνθετο οικοσύστημα και τα κρυστάλλινα νερά αναδείχθηκαν και ανέδειξαν την ιστορία. Οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Δήμων Πάργας και Σουλίου και ιδιαίτερα αυτοί της Αμμουδιάς και της Γλυκής όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της ταινίας.


Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Αργύρης Μπακιρτζής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου
Σενάριο: Μάτα Κούρτη
Παραγωγός: Χριστίνα Τσακμακά
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αθανασόπουλος
Σκηνογράφος: Λουκία Λιμπέρη Ωραιοπούλου
Ενδυματολόγος: Σπυριδούλα Λιαράτσικα
Ηχητικός Σχεδιασμός: Enes Achmet Kechagia
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
Διευθύντρια Παραγωγής: Βίκυ Εδιάρογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Μαίρη Τσίτσου
Color Correction: Μαρία Τζωρτζάτου
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέτρος Καλφαμανώλης
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη-Κινησιολογία : Μαρία Στεφανίδου
Σκριπτ: Κλαούντια Μαρία Δούλου
Α’ Βοηθός Κάμερας: Σπύρος Κοντορουχάς
Ηλεκτρολόγοι: Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Κόλλιας
Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Δέδες
Casting Director: Δημήτρης Ζούρας
Make Up Artist: Μαίρη Ρόκκου
Read More »
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Αχέροντας» Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Αχέροντας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2023 Rating: 5

Σελίδες