https://picasion.com/
https://picasion.com/

75 σκυλιά και 21 γάτες σταμάτησε το λιμεναρχείο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021

75 σκυλιά και 21 γάτες σταμάτησε το λιμεναρχείο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

96 συνολικά ζώα, 75 σκυλιά και 21 γάτες, τα οποία βρισκόντουσαν μέσα σε δύο, ειδικά για μεταφορά ζώων βανάκια, σταμάτησε εχτές το βράδυ το λιμεναρχείο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε πως τα δύο βανάκια ήταν υπέρβαρα και έτσι ακινητοποιήθηκαν για περεταίρω έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε πως όλα τα ζώα ήταν εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα και θα μεταφέρονταν προς υιοθεσία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Δεν διέθεταν όμως το απαραίτητο έγγραφο από την κτηνιατρική υπηρεσία των περιφερειών από όπου προέρχονταν τα ζώα.


Όλα σχεδόν τα ζωάκια, προέρχονται από καταφύγια αδέσποτων, διάφορων δήμων, οι οποίοι έχουν κληθεί από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ώστε να τα παραλάβουν.

Μέχρι τότε βρίσκονται στα δύο βανάκια, τα οποία διαθέτουν κλιματισμό.

Από το κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων, δύο αντρών και δύο γυναικών.

Read More »
75 σκυλιά και 21 γάτες σταμάτησε το λιμεναρχείο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 75 σκυλιά και 21 γάτες σταμάτησε το λιμεναρχείο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 84 σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 84 σε όλη την Ήπειρο


Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 13
ΠΕ Θεσπρωτίας 18
ΠΕ Ιωαννίνων 21
ΠΕ Πρέβεζας 32


Read More »
Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 84 σε όλη την Ήπειρο Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 84 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

3 θετικά rapid tests την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
3 θετικά rapid tests την Παρασκευή στην ΗγουμενίτσαΤην Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκαν 143 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 63 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 28.245 rapid test και ανευρέθηκαν 506 θετικά (1.79%). Από τις 506 περιπτώσεις, οι 238 αφορούν άνδρες και οι 268 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 32.13 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΥΒΟΤΩΝ
133 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
222 rapid test με 3 θετικά (1.35%) αφορούν σε 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη
Read More »
3 θετικά rapid tests την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα 3 θετικά rapid tests την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Μία μέρα στη αρχαία Γιτάνη (ψηφιακή περιήγηση)

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Read More »
Μία μέρα στη αρχαία Γιτάνη (ψηφιακή περιήγηση) Μία μέρα στη αρχαία Γιτάνη (ψηφιακή περιήγηση) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Μαστιλίτσα: Η αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του Θεσπρωτικού χώρου

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Μαστιλίτσα: Η αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του Θεσπρωτικού χώρου
Ο λόφος της Μαστιλίτσας δεσπόζει στην πεδιάδα του Κάτω Καλαμά μεταξύ του όρμου Σαγιάδας και του βουνού «Μαυρονόρος», εξασφαλίζοντας τον έλεγχο όλης της περιοχής και άμεση εποπτεία μεγάλου τμήματος των θαλάσσιων δρόμων του βόρειου Ιονίου.

Ο οχυρωμένος οικισμός καταλαμβάνει την κορυφή του υψώματος και αποτελεί την αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του θεσπρωτικού χώρου, δεδομένου ότι η ίδρυσή του τοποθετείται στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. Η οχύρωση έχει συνολική περίμετρο περίπου 670 μ. και είναι κατασκευασμένη κατά το αμελές ψευδοϊσόδομο σύστημα. Διασώζονται τρεις πύλες: μία στη νότια πλευρά του λόφου, όπου και το καλύτερα διατηρημένο τμήμα των τειχών, μία στη δυτική πλευρά προσανατολισμένη προς τη θάλασσα και μία στην ανατολική προς την κατεύθυνση του κάμπου. Στο εσωτερικό της οχύρωσης σώζονται θεμελιώσεις κτιρίων, διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη, πηγάδια και αποχετευτικοί αγωγοί λαξευμένοι στο φυσικό βράχο.

Λίγα μέτρα χαμηλότερα, στα ανατολικά του τειχισμένου οικισμού, έχει αποκαλυφθεί κτίριο διαστάσεων 13,50 x 9,50 μ., που αποτελείται από ένα κεντρικό χώρο, γύρω από τον οποίο σχηματίζονται τέσσερις στενόμακρες πτέρυγες. Η θέση του κτιρίου εκτός των τειχών, η επιμελημένη τοιχοποιία και η αρχιτεκτονική δομή του, καθώς και τα πλούσια ευρήματα από το εσωτερικό του οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κτίριο λατρευτικού χαρακτήρα. H περίοδος χρήσης του τοποθετείται από τους ύστερους αρχαϊκούς χρόνους μέχρι και την ελληνιστική περίοδο.

Την ίδια εποχή χρονολογούνται και οι κιβωτιόσχημοι τάφοι που έχουν ανασκαφεί στους βορειοανατολικούς πρόποδες του λόφου, ενώ στις παρυφές του και δίπλα, σχεδόν, στις σύγχρονες εκβολές του Καλαμά έχει ερευνηθεί ρωμαϊκή έπαυλη (αγροικία), η οποία κατασκευάστηκε στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα π.Χ. και φαίνεται ότι επέζησε ως και τα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. Αποτελείται από μία κεντρική υπαίθρια αυλή που γειτνιάζει με μεγάλους αποθηκευτικούς και εργαστηριακούς χώρους, όπως ένα μαγειρείο με κεντρική ορθογώνια εστία, καθώς και επίσημα δωμάτια με ψηφιδωτά ή πλακόστρωτα δάπεδα.

Πρόσβαση: Ο λόφος της Μαστιλίτσας βρίσκεται 14 χλμ. ΒΔ της Ηγουμενίτσας. Μέσω της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας ο επισκέπτης φτάνει στον οικισμό του Ραγίου όπου στρίβει αριστερά στον αγροτικό δρόμο, περνά τη μικρή γέφυρα του Καλαμά και φτάνει στους πρόποδες του λόφου. Δεν υπάρχει δρόμος προς την κορυφή όπου βρίσκεται ο οχυρωμένος οικισμός. 
 Read More »
Μαστιλίτσα: Η αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του Θεσπρωτικού χώρου Μαστιλίτσα: Η αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του Θεσπρωτικού χώρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Στ. Καλογιάννης: Να συντηρηθούν οι υποδομές για τα άγρια άλογα του Σουλίου

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Στ. Καλογιάννης: Να συντηρηθούν οι υποδομές για τα άγρια άλογα του ΣουλίουΤην συντήρηση των υποδομών που είχαν κατασκευαστεί πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου για την προστασία των άγριων αλόγων που ζουν στα βουνά του Σουλίου ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.

Οι υποδομές είχαν κατασκευαστεί το 2006 και το 2008 μετά από έναν βαρύ χειμώνα που είχε οδηγήσει πολλά άλογα στο θάνατο.

Ο Σταύρος Καλογιάννης επισημαίνει την ανάγκη συντήρησης χωρίς να προκύπτει με σαφήνεια ποια υπηρεσία έχει σήμερα την αρμοδιότητά τους και ποιος πρέπει να παρέμβει ώστε σε μόνιμη βάση να διασφαλίζει τροφή και νερό.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Στα βουνά του Σουλίου ζουν ελεύθερα δεκάδες άλογα που εγκαταλείφθηκαν πριν από πολλά χρόνια από τους ιδιοκτήτες τους και έκτοτε προσπαθούν να επιβιώσουν υπό δυσμενείς συνθήκες.

Από το 2006, με πρωτοβουλία μου ως Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σε συνεργασία με την πολύ δραστήρια, τότε, περιβαλλοντική εταιρεία “Σουλιώτικη Συμπολιτεία”, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για τη διάσωση αυτών των αλόγων.

Η Διεύθυνση Ειδικών Έργων του, τότε, ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις στελεχών της στην περιοχή, είχε εκπονήσει πλήρη σειράμελετών (αρχιτεκτονική, στατική, κλπ) για την κατασκευή κατάλληλης μόνιμης υποδομής: στέγαστρα για τα άλογα, χώρο αποθήκευσης τροφής, δεξαμενή νερού, ποτίστρες, κλπ. Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του έργου, το οποίο δημοπρατήθηκε από την, τότε, Περιφέρεια (Αποκεντρωμένη διοίκηση) και κατασκευάστηκε.

Στη συνέχεια, το 2008, εντάξαμε άλλο έργο, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον” του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στο Μέτρο 5.2 «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση». Στόχος του νέου έργου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και, κυρίως, της βιοποικιλότητας της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου Σουλίου, καθώς και η καταγραφή αυτών των αλόγων.

Η υποδομή που κατασκευάστηκε εξασφάλιζε ένα μόνιμο και ασφαλές καταφύγιο για τα άγρια άλογα της Λάκκας Σουλίου. Συνεπώς οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να μεριμνήσουν για την άμεση συντήρησή της, ώστε αυτά να επιβιώνουν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες».
Read More »
Στ. Καλογιάννης: Να συντηρηθούν οι υποδομές για τα άγρια άλογα του Σουλίου Στ. Καλογιάννης: Να συντηρηθούν οι υποδομές για τα άγρια άλογα του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για πλαστογραφία

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για πλαστογραφίαΑπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που κατηγορείται για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος διατηρεί σχολή οδηγών, είχε καταρτίσει πλαστό δικαιολογητικό το οποίο υποβλήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία για την ανανέωση άδειας οδήγησης πελάτη του.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε στο χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:
· έντυπο που φέρει τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας καθώς και στοιχεία και υπογραφή υπαλλήλου της, για την αναπαραγωγή πλαστών βεβαιώσεων υποβολής αιτημάτων ανανέωσης – αντικατάστασης αδειών οδήγησης και
· (3) αντίστοιχες πλαστές βεβαιώσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για πλαστογραφία Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για πλαστογραφία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτιΓια την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία

Εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας κλοπή, που έγινε σε χωριό του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων το απόγευμα της 31-07-2021.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, διερχόμενοι από το χωριό ως πλανόδιοι πωλητές αγροτικών προϊόντων, εισήλθαν σε σπίτι και αφαίρεσαν πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό -270- ευρώ, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία της ενοίκου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπου

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπουΟ Δήµος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3, ευχαριστούν θερμά για την ευγενική χειρονομία της δωρεάς τροφίμων, αξίας 1.000€ ( χιλίων ευρώ),την κυρία Ευθαλία Καραγιάννη ( αδερφή του θανόντος ) και την κόρη της Ελευθερία Αβάζου- Καράγιαννη ,εις μνήμην του Χριστόδουλου ( Τάκη ) Καράγιαννη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, για την απώλεια του αγαπημένου σας προσώπου. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!

Με εκτίμηση ,
Η Δημοτική Αρχή

Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Σπύρος Καραγιάννης
Read More »
Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπου Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΔωρεά από το Φαρμακείο του Κ.Δήμου Νικόλαος στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Κ.Δήμου Νικολάου για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.


Δωρεά από το Φαρμακείο του Κ.Μπολώτση Γεωργίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Κ.Μπολώτση Γεωργίου για την προσφορά του σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888

Read More »
Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021
Σύλληψη 20χρονης το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μίας 20χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδο της στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 20χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 07, 2021 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1