“Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα–Ηγουμενίτσα”

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
“Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα–Ηγουμενίτσα”


“Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές οι νέες αυξήσεις και μάλιστα σημαντικότατες ως προς το ύψος τους στα εισιτήρια της ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας” σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Και συνεχίζει:
Και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές διότι απλά είναι κραυγαλέο και άδικο, όταν ήδη βάλλονται από την ακρίβεια οι πενιχρές οικονομικές δυνατότητες των συνανθρώπων μας.
Η ενέργεια αυτή φαίνεται να μην συνυπολογίζει τη μεγάλη μερίδα του λαού μας που αναβάλει τις διακοπές του εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων στις θαλάσσιες μεταφορές. Για αυτό και μια αύξηση της τάξεως του 50% και πλέον είναι μια άγρια αντιλαϊκή επιλογή.
Όπως η τιμολογιακή αυτή πολιτική δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κοινωνικά όταν εκφεύγει ενός λογικού πλαισίου αυξήσεων εξαιτίας της έκρηξης των τιμών στα καύσιμα, άλλο τόσο δεν δικαιολογείται ούτε η ανυπαρξία της κυβέρνησης στην προστασία του λαού από την αισχροκέρδεια και στην οποία οφείλεται να προστεθεί η ουσιαστική απροθυμία αξιοποίησης του κοινωνικού μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά ούτε όμως και τα ακτοπλοϊκά συμφέροντα που μονομερώς και συνεχώς ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν το μάρμαρο.
Την ίδια ώρα απουσιάζει εξόφθαλμα μία πρακτική κοινωνική πολιτική τιμολόγησης για τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ανέργους.
Οι καιροί απαιτούν λελογισμένες τιμές στο βαθμό εξυπηρέτησης του συμφέροντος πολιτών, ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων αλλά και του ίδιου του κράτους.
Read More »
“Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα–Ηγουμενίτσα” “Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα–Ηγουμενίτσα” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

50 εκατομμύρια για ψηφιοποίηση στις επιχειρήσεις ύδρευσης

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
50 εκατομμύρια για ψηφιοποίηση στις επιχειρήσεις ύδρευσης


Στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας αναφέρθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. 
Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε ότι το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά στις 125 ΔΕΥΑ της χώρας, καθώς επίσης και σε εκείνους τους Δήμους όπου η διαδικασία και οι υπηρεσίες της ύδρευσης είναι εντός του Δήμου. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των σχετικών υπηρεσιών, ο περιορισμός της σπατάλης νερού και η ενίσχυση της ασφάλειας των συστημάτων.
Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσέθεσε ότι το πρόγραμμα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. 
Στη διαβούλευση συμμετέχουν τόσο η ΚΕΔΕ, όσο και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, με στόχο τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Υπουργού:
«Θα ήθελα, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, από βήματος σήμερα με την ευκαιρία της ενημέρωσης της Επιτροπής από κοινού με τον κύριο Λιβάνιο να ανακοινώσουμε ένα ακόμη πρόγραμμα το οποίο προέκυψε έπειτα από αλληλεπιδράσεις με το προεδρείο των ΔΕΥΑ της χώρας. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση των ΔΕΥΑ με μία σειρά από έργα. Το ποσό το οποίο υπολογίζουμε – το πρόγραμμα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, μέσα σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε ετοιμάσει τα σχετικά δελτία – υπολογίζουμε ότι θα είναι γύρω στα 50 εκατ. ευρώ και θα δούμε εάν αυτό μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.
Αφορά τις 125 ΔΕΥΑ συν κάποιους λίγους Δήμους όπου η διαδικασία και οι υπηρεσίες της ύδρευσης είναι εντός του Δήμου. Στόχος είναι να ψηφιοποιηθούν, να περάσουν στην επόμενη εποχή, να μην υπάρχει σπατάλη νερού, να υπάρχει μέτρηση στα πάντα, να υπάρχουν πύλες μέσω των οποίων να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για όλα όσα τους αφορούν, να υπάρχει ασφάλεια, να υπάρχει εξοπλισμός, σένσορες.
Και, βέβαια, στο τέλος της ημέρας αυτό που θέλουμε να κάνουμε λέγεται γενικά στη Πληροφορική “Internet of Things”, έχει να κάνει με το διαδίκτυο των πραγμάτων, δηλαδή το να μπορείς μέσα από σένσορες να δημιουργήσεις συστήματα για να αξιοποιήσεις καλύτερα τους πόρους τους οποίους θέλεις να μετρήσεις και να διαχειριστείς. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε πραγματικά να ενδυναμώσουμε την Αυτοδιοίκηση, να μπορέσουμε μέσω της τεχνολογίας να δημιουργήσουμε καλύτερες κρατικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα: εξυπηρέτηση, ασφάλεια, κοινωνική πρόνοια και βέβαια μέριμνα για το πώς κάθε ευρώ ξοδεύεται με βέλτιστο τρόπο.
Εκτιμούμε ότι το πρόγραμμα αυτό το οποίο επίσης θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τις ΔΕΥΑ, με τη ΚΕΔΕ – σε συνεργασία δηλαδή με τους ενδιαφερόμενους, γιατί θα σχεδιαστεί για εκείνους, με εκείνους – θα παίξει επίσης καταλυτικό ρόλο για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ως χώρα, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Read More »
50 εκατομμύρια για ψηφιοποίηση στις επιχειρήσεις ύδρευσης 50 εκατομμύρια για ψηφιοποίηση στις επιχειρήσεις ύδρευσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τέσσερα αιολικά πάρκα στο Δήμο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τέσσερα αιολικά πάρκα στο Δήμο Φιλιατών


Αρνητικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση επί των φακέλων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων κατασκευής Αιολικών σταθμών σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών.
Ο ένας αιολικός σταθμός, ισχύος 21,6 MW έχει υποβάλλει φάκελο για τη θέση «Πριόνια». Ο δεύτερος φάκελος ΜΠΕ περιλαμβάνει τρία αιολικά πάρκα στις θέσεις «Σταρόδα» (ισχύος 3ΜW), “Καμήλα» (ισχύος 3 ΜW) και «Καστρί» (3 ΜW).

Η Επιτροπή, μεταξύ των άλλων θεμάτων, γνωμοδότησε θετικά και επί του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της νέας προγραμματικής περιόδου. 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης πέραν της θετικής γνωμοδότησης, πρότεινε και έγινε αποδεκτό να καταρτιστεί ένα κείμενο βασικών θέσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο, με επίκεντρο την εισαγωγική τοποθέτηση του Αντιπροέδρου- Περιφερειακού Συμβούλου κ. Θεόδωρου Κορωναίου, το οποίο θα προωθηθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Θετικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής και για τους φακέλους ΜΠΕ των έργων:
  1. Μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου Χαλκιάδες, Καλαμιά Άρτας, Δ.Ε. Φιλοθέης Δήμου Αρταίων
  2. Οριοθέτηση- διευθέτηση ρέματος Οικισμού Κουκλιών Δήμου Πωγωνίου
  3. Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργων στο ρέμα «Ντουμνιάσκα», ισχύος 0,49 ΜW στην Τ.Κ. Ανηλίου Μετσόβου (με όρους).
  4. Τροποποίηση ΑΕΠΟ έργου: «Ιόνια οδός τμήματα: Α) από Βόρειο άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς) έως Νότιο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Β) Βόρειο ‘Ακρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) έως Ιωάννινα (Ελεούσα) ως προς τα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά/αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις στο υποτμήμα Χ.Θ. 107+120- Χ.Θ. 141+500. (Δήμος Νικολάου Σκουφά).
  5. Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδα δυναμικότητας από 20.000 σε 36.000 ορνίθια στη θέση «Κάμπος» Βαπτιστή Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
  6. Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 40.000 ορνίθων κρεατοπαραγωγής σε αγροτεμάχιο αναδασμού Βασιλικού- Γεροπλατάνου- Αγίου Μηνά Δήμου Πωγωνίου.
  7. Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 40.000 οριθίων κρεατοπαραγωγής στη θέση «ΣΦΗΚΟΥ» Περάτης Δήμου Ζίτσας.
Read More »
Αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τέσσερα αιολικά πάρκα στο Δήμο Φιλιατών Αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τέσσερα αιολικά πάρκα στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. Παραμυθιάς


Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως:
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο Θέατρο Καρκαμίσι από τις 09:30 έως τις 14:00, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδότες, θα πρέπει να προσκομίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. Παραμυθιάς Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σωματική βλάβη

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σωματική βλάβη


Συνελήφθη σήμερα (15-07-2022) μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία που είχε προηγηθεί από ημεδαπή, σύμφωνα με την οποία λίγο νωρίτερα εκείνος την είχε προσεγγίσει στην πόλη της Πρέβεζας και με χειρονομίες που της απηύθυνε, πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της, ενώ επιπλέον τη χτύπησε στα χέρια και τα πόδια της.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σωματική βλάβη Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σωματική βλάβη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Άμεση κινητοποίηση για πυρκαγιά σε αποθήκη στο Τρικόρυφο

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Άμεση κινητοποίηση για πυρκαγιά σε αποθήκη στο Τρικόρυφο 


Φωτιά σε αποθήκη με τριφύλλι ξέσπασε το μεσημέρι στο Τρικόρυφο του Δήμου Φιλιατών.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση καθώς η αποθήκη βρίσκεται πολύ κοντά σε δασική έκταση και πλησίον του νεκροταφείου, στην είσοδο του χωριού.

Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 πυροσβέστες.
Read More »
Άμεση κινητοποίηση για πυρκαγιά σε αποθήκη στο Τρικόρυφο Άμεση κινητοποίηση για πυρκαγιά σε αποθήκη στο Τρικόρυφο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ο μετανάστης που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022

Ταυτοποιήθηκε ο μετανάστης που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα Αναφορικά με τον θάνατο άνδρα αγνώστων λοιπών στην Ηγουμενίτσα την 05-07-2022, ο οποίος εντοπίστηκε εντός επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος στην πύλη εισόδου στον λιμένα Ηγουμενίτσας, ανακοινώνεται ότι αναγνωρίστηκε η σορός από τους οικείους του. 

Πρόκειται για 25χρονο αλλοδαπό.

Read More »
Ταυτοποιήθηκε ο μετανάστης που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα Ταυτοποιήθηκε ο μετανάστης που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Ανοιχτός για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Ανοιχτός για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας έκανε γνωστό ότι από την Τετάρτη, 13.07.2022 ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας επαναλειτουργεί κανονικά.

Στον αρχαιολογικό χώρο θα ισχύει το θερινό ωράριο ως εξής:
Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Δευτέρα-Τρίτη: κλειστός

Υπενθυμίζουμε ότι τα ωράρια λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και των λοιπών επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων Π.Ε. Θεσπρωτίας έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:30-20:00
Τρίτη: κλειστό

Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Τρίτη: κλειστός

Αρχαιολογικοί χώροι Ντόλιανης και Πύργου Ραγίου και Μνημείο Κούλιας Παραμυθιάς
Επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας: Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) – τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr.
Read More »
Ανοιχτός για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας Ανοιχτός για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Το Σάββατο η εκπομπή της ΕΡΤ “Η ζωή αλλιώς” της Ίνας Ταράντου στον Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Το Σάββατο η εκπομπή της ΕΡΤ “Η ζωή αλλιώς” της Ίνας Ταράντου στον Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το Σάββατο στις 17:00, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 η εκπομπή “η ζωή αλλιώς” της Ίνας Ταράντου με θεμα τον Αχέροντα.

Στην τελευταία εκπομπή για φέτος, η Ίνα Ταράντου βρίσκεται στον μυθικό ποταμό και όπως αναφέρει η ίδια: “Αρχαίους μύθους και ιστορίες θέλαμε να ακούσουμε σε αυτό μας το ταξίδι. Ιστορίες που δεν ξέρεις πότε τελειώνει το ψέμα και ξεκινάει η αλήθεια. Ταυτόχρονα όμως θέλαμε να απολαύσουμε ένα συγκλονιστικό φυσικό τοπίο. Έτσι ο δρόμος μας αυτή τη φορά μας έφερε στον Αχέροντα”

H συνέχεια στην συχνότητα της ΕΡΤ1 το Σάββατο στις 17:00


Read More »
Το Σάββατο η εκπομπή της ΕΡΤ “Η ζωή αλλιώς” της Ίνας Ταράντου στον Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Το Σάββατο η εκπομπή της ΕΡΤ “Η ζωή αλλιώς” της Ίνας Ταράντου στον Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Στις 5 Αυγούστου οι προσφορές για τo λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Στις 5 Αυγούστου οι προσφορές για τo λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Στην τελική ευθεία οδεύει η ιδιωτικοποίηση δυο σημαντικών λιμένων, καθώς – σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν χθες στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ σε ενημερωτική συνάντηση – η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τo λιμάνι της Ηγουμενίτσας ορίστηκε στις 5 Αυγούστου (έλαβε μια νέα, μικρή παράταση) και της Αλεξανδρούπολης στις 29 Ιουλίου.

Δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς για το 67% του λιμένα Ηγουμενίτσας έχουν τα εξής σχήματα:
-ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ,
-PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD,
-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT,
-ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ,
-ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS,
-ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.,
-ΟΛΘ.

Read More »
Στις 5 Αυγούστου οι προσφορές για τo λιμάνι της Ηγουμενίτσας Στις 5 Αυγούστου οι προσφορές για τo λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Επανέρχονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Επανέρχονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες


Η πιθανότητα εντοπισμού υδρογονανθράκων στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου διεξάγει γεωτρητικές έρευνες η Shell είναι σημαντική και επειδή η περιοχή της Ηπείρου και του Ιονίου βρίσκονται στην ίδια γεωλογική ζώνη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για τον εντοπισμό κοιτασμάτων και στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, η ελληνική εταιρεία Energean (που εχει και τα δικαιώματα του οικοπέδου σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα), το τελευταίο διάστημα εκπονεί τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση, ώστε στα μέσα του 2023 να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση
Read More »
Επανέρχονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες Επανέρχονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου για την ολοκλήρωση της συντήρησης των πιστοποιημένων παιδικών χαρών

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Ο Δήμος Σουλίου για την ολοκλήρωση της συντήρησης των πιστοποιημένων παιδικών χαρών


Με την αποπεράτωση των εργασιών στις παιδικές χαρές της Κοινότητας Προδρομίου και του Οικισμού Αγ. Γεωργίου στην Κοινότητα Παραμυθιάς, ολοκληρώθηκε η συντήρηση του συνόλου προς πιστοποίηση παιδικών χαρών του Δήμου Σουλίου. Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού της ανεπιθύμητης βλάστησης, εγκατάσταση ή/και επισκευή μεταλλικών ή ξύλινων περιφράξεων, εγκατάσταση υδροληψίας από το δίκτυο ύδρευσης, εγκατάσταση υπαίθριων καθισμάτων και κάδων απορριμμάτων, συντήρηση υπαρχουσών και τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων. Επίσης έγιναν επαναχρωματισμοί ξύλινων και μεταλλικών στοιχείων εξοπλισμού παιδικών χαρών καθώς και επισκευή-συντήρηση παιχνιδιών παιδικών χαρών σύμφωνα με τις υποδείξεις του φορέα πιστοποίησης TÜV (στηρίξεις, επισκευές φθορών, απομάκρυνση-αντικατάσταση επικίνδυνων παιχνιδιών, συσφίξεις, κλπ).

Ο Δήμος Σουλίου, ολοκλήρωσε έτσι όλες τις απαραίτητες εργασίες, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας, της αισθητικής του χώρου, της ασφάλειας των χρηστών και τη συμμόρφωση των παιδικών χαρών με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τις παιδικές χαρές Κοινότητας Προδρομίου και Οικισμού Αγ. Γεωργίου στην Κοινότητα Παραμυθιάς.
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου για την ολοκλήρωση της συντήρησης των πιστοποιημένων παιδικών χαρών Ο Δήμος Σουλίου για την ολοκλήρωση της συντήρησης των πιστοποιημένων παιδικών χαρών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα


Σε αναπροσαρμογή των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα προχώρησαν οι δυο κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, καθώς μειώθηκε το ποσοστό έκπτωσης που ίσχυε τόσο στις online κρατήσεις όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.
Πλέον η τιμή του εισιτηρίου ανά επιβάτη στοιχίζει 2,50-2,60 ευρώ ακριβότερα, ενώ το κόστος μεταφοράς για το ΙΧ είναι αυξημένο κατά 10 – 10,20 ευρώ, καθώς η έκπτωση του 50% που παρέχονταν σε όσους αγόραζαν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά αλλά και στους μόνιμους κατοίκους μειώθηκε στο 25%.
Ειδικότερα, ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα το εισιτήριο για ένα άτομο στοίχιζε 5 ευρώ, πλέον κοστίζει 7,50 ευρώ – 7,60 ευρώ ανάλογα με την εταιρεία. Επιπλέον, το κόστος για το ΙΧ διαμορφώνεται πλέον στα 30-30,20 ευρώ από 20 ευρώ που ήταν έως πρόσφατα.
Διαφορά στις τιμές βλέπουν πλέον και οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, καθώς άλλαξε η τιμολογιακή πολιτική και γι’ αυτούς. Η έκπτωση του 50% με επίδειξη αποδεικτικού στα εκδοτήρια δεν ισχύει και το αντίτιμο που θα χρειαστεί να πληρώσουν διαμορφώνεται επίσης στα 30-30,20 ευρώ δηλαδή για το ΙΧ (από 20 ευρώ) και 7,50-7,60 ευρώ ανά επιβάτη.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική σύμφωνα με στελέχη της μιας πλοιοκτήτριας εταιρείας που δραστηριοποιείται στη γραμμή θα ισχύει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων στα εκδοτήρια δεν έχουν αλλάξει (10 ευρώ επιβάτης, 40 ευρώ ΙΧ), καθώς οι τροποποιήσεις αφορούν μόνο στις online κρατήσεις. Ωστόσο στη λύση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κατέφευγαν πολλοί επιβάτες, προκειμένου να ταξιδέψουν πιο οικονομικά.
Ανοδική πορεία έχουν πάρει και οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη. Η νέα τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζεται εδώ και τρεις ημέρες ως επακόλουθο των μεγάλων ανατιμήσεων στα ναυτιλιακά καύσιμα. Διαφορά στην τιμή διαπιστώνεται τόσο στα εκδοτήρια όσο και στα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
Συγκεκριμένα το κόστος ανά επιβάτη διαμορφώνεται στα 8,10 ευρώ από 7,5 ευρώ και για το ΙΧ στα 29 ευρώ από 26,40 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια το ποσοστό έκπτωσης του 25% μειώθηκε και πλέον το αντίτιμο ανέρχεται στα 6,60 ευρώ ανά επιβάτη και στα 24,20 ευρώ για το ΙΧ. Οι παραπάνω τιμές θα έχουν ισχύ έως τις 3 Σεπτεμβρίου.
Read More »
Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και ΦιλιάτεςΣτο νομό Θεσπρωτίας τα θετικά rapid tests την Πέμπτη ήταν 76 και συγκεκριμένα:

ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  90 rapid test με 10 θετικά (11.11%) αφορούν σε 6 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 62 έτη

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ  43 rapid test με 4 θετικά (9.3%) αφορούν σε 3 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 55 έτη  

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ  307 rapid test με 62 θετικά (20.2%) αφορούν σε 36 άνδρες και 26 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 32 έτη
Read More »
Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Αποχωρεί από το Θεσπρωτό ο Cristiano Ramírez, ο οποίος θα συνεχίσει στη Σλοβακική Τρέντσιν

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Αποχωρεί από το Θεσπρωτό ο Cristiano Ramírez, ο οποίος θα συνεχίσει στη Σλοβακική Τρέντσιν


Στη σλοβακική ομάδα Τρέντσιν (AS Trenčín), που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο παλιός παίκτης του Άγιαξ και του Παναθηναϊκού Τσου Λα Λιγκ, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Cristiano Ramírez.

Ο Αργεντίνος μέσος ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα του Θεσπρωτού και είχε πετύχει τέσσερα τέρματα σε 27 παιχνίδια, βρέθηκε στο ‘μικροσκόπιο’ πολλών ομάδων που παρακολουθούσαν τους αγώνες του Θεσπρωτού, μεταξύ αυτών και της Τρέντσιν. Ο Θεσπρωτός αγωνιζόμενος στην Super League -2, αποτέλεσε το ‘σκαλοπάτι’ για τον Ramirez, αλλά και για αρκετούς ακόμη ποδοσφαιριστές, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Απόδειξη αυτών η σπουδαία δουλειά που γίνεται στην ομάδα από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και όλο το τεχνικό επιτελείο.

Στον Cristiano Ramírez ευχόμαστε καλή πορεία και επιτυχίες με τη νέα του ομάδα.
Read More »
Αποχωρεί από το Θεσπρωτό ο Cristiano Ramírez, ο οποίος θα συνεχίσει στη Σλοβακική Τρέντσιν Αποχωρεί από το Θεσπρωτό ο Cristiano Ramírez, ο οποίος θα συνεχίσει στη Σλοβακική Τρέντσιν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Stavento και Ήβη Αδάμου live στο ΚΕΓΕ Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Stavento και Ήβη Αδάμου live στο ΚΕΓΕ Παραμυθιάς


Stavento και Ήβη Αδάμου θα βρεθούνε στο πρώην ΚΕΓΕ Παραμυθιάς την Τετάρτη 10 Αυγούστου, σε μια συναυλία συνδιοργανώνεται απο την ΚΑΕ Παραμυθιά και τον Δήμο Σουλίου

“Σαν έρθει η μέρα”, “Δικό μου”, “Να σου τραγουδώ” και το δυναμικό ντουέτο «Για σένα», είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια, αλλά και πολλές άλλες προσωπικές επιτυχίες, που θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα μοναδικό πάρτι.

Είσοδος: 12€ – Προπώληση (τα σημεία θα ανακοινωθούν σύντομα): 10€
Read More »
Stavento και Ήβη Αδάμου live στο ΚΕΓΕ Παραμυθιάς Stavento και Ήβη Αδάμου live στο ΚΕΓΕ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Αναβολή της σημερινής εκδήλωσης «Μουσικό Ταξίδι στη Μικρά Ασία» με τους Trio Tenoro

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Αναβολή της σημερινής εκδήλωσης «Μουσικό Ταξίδι στη Μικρά Ασία» με τους Trio Tenoro


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει ότι το «Μουσικό Ταξίδι στη Μικρά Ασία» με τους Trio Tenoro, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/07/2022 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αναβάλλεται λόγω ύπαρξης κρούσματος στο συγκρότημα.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης.
Read More »
Αναβολή της σημερινής εκδήλωσης «Μουσικό Ταξίδι στη Μικρά Ασία» με τους Trio Tenoro Αναβολή της σημερινής εκδήλωσης «Μουσικό Ταξίδι στη Μικρά Ασία» με τους Trio Tenoro Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Η ΘΕΑΤΟ παρουσιάζει την παράσταση ''σΆρκας Πνεύμα''

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022
Η ΘΕΑΤΟ παρουσιάζει την παράσταση ''σΆρκας Πνεύμα''Η ΘΕΑΤΟ παρουσιάζει την παράσταση ''σΆρκας Πνεύμα'', πρόκειται για την θεατρική απόδοση των πολύ γνωστών σκίτσων: Η ζωή μετά & Χαμηλές πτήσεις του Αρκά, ο οποίος ανήκει στις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που προκαλούν τον γενικό θαυμασμό με το έργο τους ενώ ως πρόσωπα επιθυμούν να είναι αφανείς. 
Η θεατό δημιουργήσε ένα ενιαίο θεατρικό κείμενο με αρχή, μέση και τέλος και ετοίμασε μια καταπληκτική κωμωδία , με πολλά μηνύματα σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιάννη Δημάκα. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Read More »
Η ΘΕΑΤΟ παρουσιάζει την παράσταση ''σΆρκας Πνεύμα'' Η ΘΕΑΤΟ παρουσιάζει την παράσταση ''σΆρκας Πνεύμα'' Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Σελίδες