Ηγουμενίτσα: Καταγγελία γονέα κατά αθλητικού παράγοντα

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Ηγουμενίτσα 27 Ιανουαρίου 2019
Αγγελική Βρύση
Ηγουμενίτσα
τηλ: 6949897702

ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Προς κάθε ενδιαφερόμενο και σε όποιον μπορεί να βοηθήσει

ΟΜΗΡΙΑ 14ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΝΣ
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
 
Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με ένα Αθλητικό Σωματείο του Νομού Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα με τον Αθλητικό Όμιλο Νέας Σελεύκειας (ΑΕΝΣ) και την επιθυμία του γιου μου Νικηφόρου Αθανασιάδη να μεταγραφεί στην ομάδα του Θεσπρωτού.

Ο γιος μου είναι γεννημένος το 2005 και από την ηλικία των 6 είναι στην συγκεκριμένη Ακαδημία.

Τον Οκτώβριο απομακρύνθηκε από την ομάδα ο προπονητής του και τότε εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από την Ακαδημία. Μας ενημέρωσαν τότε ότι αυτό είναι εφικτό να γίνει τον Ιανουάριο δηλαδή την περίοδο των μεταγραφών και το παιδί μου παρέμεινε και έκανε υπομονή.

Τον Ιανουάριο λοιπόν ετοιμάσαμε τα χαρτιά του για να γίνει η μεταγραφή.

Ο πρόεδρος της ΑΕΝΣ κ. Δημήτρης Πασχάλης δεν υπογράφει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του παιδιού μου.

Ισχυρίζεται κάθε φορά και ανάλογα σε ποιον απευθύνεται όλα τα παρακάτω:

Διαλέγετε και παίρνετε:
  • πρέπει πρώτα να γίνει συμβούλιο
  • δεν έχουμε έρθει σαν κηδεμόνες σε επαφή μαζί του
  • θεωρεί ότι υπάρχει προηγούμενο μετά την απομάκρυνση του προπονητή και τώρα εισπράττουμε τα αντίποινα
  • ας του κόψουμε την μπάλα για κάποιους μήνες του μικρού δεν θα πάθει τίποτα
  • ο μικρός έκανε κρυφές προπονήσεις και πρέπει να τιμωρηθεί
  • ο Θεσπρωτός προσπάθησε να πάρει πλαγίως την έγκριση της μεταγραφής

Ας πάρουμε ένα ένα τους ισχυρισμούς του:

Απ' ότι γνωρίζω χρειάζεται η υπογραφή του Προέδρου και του Γραμματέα για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή. Και συμβούλιο μπορούσε να κάνει αν ήταν όπως λέει υποχρεωτικό. Είχε όλο το χρόνο άλλα δεν το έκανε.

Πήγα προσωπικά στην επιχείρηση του με τον γιο μου πήρα το τηλέφωνο του, μίλησε με τον γιο μου και προχθές τον κάλεσα εγώ και ακόμα περιμένω να με καλέσει. Επιπλέον η συναίνεση μου σαν κηδεμόνας είναι στα δικαιολογητικά της μεταγραφής θεωρημένη από τα ΚΕΠ όπως απαιτείται.

Απ΄ όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι πιθανότερο είναι να έχει κηρύξει ψυχολογικό πόλεμο στο παιδί μου γιατί ήμασταν από τους γονείς που ταχτήκαμε ανοιχτά υπέρ του Μιχάλη Γκίκα όταν δημιουργήθηκε το θέμα της απομάκρυνσης του και εκφράσαμε από τότε την επιθυμία του γιου μας (και όχι τη δική μας) να φύγει.

Αν δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή μέχρι τέλος Γενάρη όντως θα συμβεί θα του κόψει το ποδόσφαιρο. Δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει για το υπόλοιπο της σεζόν.

Δεν ισχύει ότι έκανε κρυφές προπονήσεις. Ξεκίνησε την πρώτη προπόνηση όταν έγινε η πρώτη συζήτηση μαζί του.

Ας το αποδείξει ότι πήγε παράγοντας του Θεσπρωτου να τον ξεγελάσει.

Ας αποφασίσει τελικά τι απ΄ όλα ισχύει.

Η υπομονή έχει και τα όρια της, και χάσαμε και εμείς την ψυχραιμία μας με τους ισχυρισμούς του γι΄ αυτό και κάποια στιγμή παρέδωσα τα χαρτιά στην ΕΠΣ για να έρθει σε επαφή μαζί του κάποιος παράγοντας γιατί δεν θέλω ο γιος μου, ο άντρας μου ή εγώ να βρεθούμε ξαφνικά κατηγορούμενοι.

Το όλο θέμα έχει ξεφύγει και πραγματικά δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί ο άνθρωπος αυτός θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το παιδί μου που και πότε θα παίξει, ακόμα κι αν καλύπτεται νομικά σε κάποια πράγματα.

Και αυτό συμβαίνει σε μία Ακαδημία που πληρώναμε μηνιαία συνδρομή και συμμετοχή σε κάθε αγώνα εκτός έδρας.

Η απόφαση του να φύγει μας έκανε χαρούμενους γιατί τα τελευταία χρόνια θέλαμε να ενταχθεί στην ομάδα του Θεσπρωτού όχι γιατί υπήρξε κάποιο θέμα ή παράπονο.

Το σπίτι μας είναι δίπλα από το γήπεδο και για λόγους καθαρά πρακτικούς ένα διάστημα επιμέναμε χωρίς αποτέλεσμα να συνεχίσει στον Θεσπρωτό. Τώρα που μόνος του εξέφρασε την επιθυμία να φύγει βεβαίως συμφωνήσαμε και θα συμφωνούμε και θα τον στηρίζουμε σε όποια απόφαση και να πάρει στο μέλλον.

Λυπάμαι πραγματικά που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε αυτές τις θέσεις, και Ακαδημίες που επιτρέπουν τέτοιου είδους διαχείριση ζητημάτων και χαίρομαι που το δικό μου το παιδί δεν είναι πλέον μέλος αυτής της Ακαδημίας.

Συνειδητοποιήσαμε έστω και με αυτόν τον αλλοπρόσαλλο τρόπο πως λειτουργεί εις βάρος των παιδιών και τα αντιμετωπίζει σαν κτήματα της.

Τώρα η απόφαση του παιδιού μας να φύγει μας κάνει διπλά χαρούμενους γιατί αντιληφθήκαμε πως πραγματικά έχουν τα πράγματα και τί μπορεί να αντιμετωπίσει ένας γονέας όταν βρεθεί απέναντι σε λάθος ανθρώπους που βρίσκονται σε χώρους και κάνουν κουμάντο χωρίς να έχουν καμία σχέση με το χώρο αυτό και τη θέση που κατέχουν.

Επειδή αφορά ένα 14χρονο παιδί, παρακαλώ όποιον μπορεί να βοηθήσει να λυθεί το θέμα είτε νομικά είτε με όποιον άλλον τρόπο παρακαλώ να το κάνει και ας με καλέσει στο τηλέφωνο που αναφέρω παραπάνω.

Έχω ήδη πάει στην Αστυνομία για σύσταση και αύριο Δευτέρα θα πάω να ενημερώσω τον Εισαγγελέα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.
Βρύση Αγγελική
Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία γονέα κατά αθλητικού παράγοντα Ηγουμενίτσα: Καταγγελία γονέα κατά αθλητικού παράγοντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (28-01-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (29-01-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (30-01-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη (31-01-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή (01-02-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή (03-02-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Νίκος Γώγος: «Αναπτυξιακό έργο πνοής οι παρεμβάσεις στην περιοχή του Αχέροντα»

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Στην ημερίδα της παρουσίασης του «Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα» παραβρέθηκε χθες, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου κ. Νίκος Γώγος.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο κ. Γώγος συμμετείχε ενεργά πραγματοποιώντας παρέμβαση, καθώς το πρόγραμμα αφορά άμεσα τον Δήμο Σουλίου και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.

Όπως τόνισε: «Θα πρέπει να σταματήσει η διάδοση των προκαταλήψεων και των εσφαλμένων εντυπώσεων αναφορικά με το έργο και την εταιρία σχεδιασμού του προγράμματος». Και συμπλήρωσε πως: «Η ΜΟΔ ή αλλιώς Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων δεν είναι μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση, αλλά μία ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία ιδρύθηκε με κοινή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Βασικός στρατηγικός στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος, πλαίσιο που αντανακλά τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του κ. Γώγου.

Μιλώντας για παραμέτρους του έργου ο Νίκος Γώγος επέμεινε στο ιδιοκτησιακό ζήτημα για τον Δήμο Σουλίου και ζήτησε ρητές διαβεβαιώσεις – τις οποίες και έλαβε- πως δεν θα ζημιωθούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις της περιοχής. Ακόμη ζήτησε διευκρινήσεις αναφορικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό, το ενδεχόμενο απαλλοτριώσεων και το πως οι υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής θα αποτελέσουν κομμάτι του αναπτυξιακού αυτού έργου, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στους επαγγελματίες και φυσικά του κατοίκους της περιοχής.

Ενώ, στη συνέχεια επεσήμανε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί, πάση θυσία, επίτευξη των 4 βασικών στόχων του προγράμματος δηλαδή:

• η ανάδειξη και προστασία φυσικού περιβάλλοντος
• η ανάδειξη και προστασία πολιτιστικού αποθέματος
• η ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας και
• η στήριξη της παραγωγής τοπικών προϊόντων και σύνδεσή τους με την τουριστική δραστηριότητα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γώγος δέχθηκε τα εύσημα των εισηγητών οι οποίοι, αφού τον συνεχάρησαν για την παρέμβασή του, καυτηρίασαν το γεγονός πως άλλοι υποψήφιοι διεκδικητές θέσεων στην Αυτοδιοίκηση έδωσαν το «παρών» κάνοντας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «πασαρέλα» και όχι για την ουσία του πράγματος.
Read More »
Νίκος Γώγος: «Αναπτυξιακό έργο πνοής οι παρεμβάσεις στην περιοχή του Αχέροντα» Νίκος Γώγος: «Αναπτυξιακό έργο πνοής οι παρεμβάσεις στην περιοχή του Αχέροντα» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Το πολιτικό μάρκετινγκ το 1982 στις εκλογές για τον δήμο Παραμυθιάς - Του Χρήστου Γκορέζη

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Το 1982 η επικοινωνία των υποψηφίων, παιζόταν με διαφορετικούς κανόνες. Το πολιτικό μάρκετινγκ άρχιζε δειλά δειλά να μπαίνει στην ζωή των υποψηφίων, ύστερα από την βουβή περίοδο της χούντας και τα πρώτα 7 χρόνια της μεταπολίτευσης όπου στην Θεσπρωτια τα πρώτα ΜΜΕ (έντυπα φυσικά) άρχισαν να κάνουν τις παρθενικές εμφανίσεις.

Τότε δεν υπήρχε ίντερνετ και φυσικά δεν υπήρχαν ιστοσελίδες και social media και έτσι δεν υπήρχαν ούτε ανώνυμες αρθρογραφίες, ούτε τα ανώνυμα profiles.

Ήταν μια περίοδος με εντάσεις και πολωμένο πολιτικό κλίμα φυσικά αλλά με περιορισμένους τρόπους επικοινωνίας και έτσι με πιο ξεκάθαρους κανόνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει fair play είτε το ήθελαν οι υποψήφιοι είτε όχι . Οι κανόνες όμως όσον αφορά την προβολή των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, των προγραμμάτων και των προβλημάτων της πόλης, δεν έχουν και μεγάλες διαφορές από σήμερα, όσον αφορά τις προτεραιότητες της επικοινωνίας.

Οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές του 1982 διεξήχθησαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 1981. Στις δημοτικές εκλογές του 1982, υπήρχαν 3 υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Παραμυθιάς. Ο Έκτορας Μπέλλος με το ΠΑΣΟΚ (όπου και αναδέχτηκε δήμαρχος), ο Ευάγγελος Κασκάνης με την Νέα Δημοκρατία και ο Δημήτριος Χρήστου με το ΚΚΕ.

Θα δούμε υλικό και φυσικά πως «έπαιζε» η επικοινωνία την εποχή αυτή, από την εφημερίδα «Γνώμη της Θεσπρωτίας». Το συγκεκριμένο φύλλο του Σεπτεμβρίου, αναφερόταν στην υποψηφιότητα του Έκτορα Μπέλλου.

Στο πρωτοσέλιδο βρίσκεται αρθρογραφία για τις θέσεις του αείμνηστου δήμαρχου Παραμυθιάς, στηριγμένες στο γενικότερο κλίμα της εθνικής συμφιλίωσης.


Ο Έκτορας Μπέλλος, κατάφερε να πάρει την υποστήριξη κόμματων της αριστεράς (υπήρχε τάση για κεντρική συνεργασία των κομμάτων σε όλη την Ελλάδα) οι οποίοι μάλιστα στα πλαίσια της προπαγάνδας, έβγαλαν ανακοινώσεις υποστήριξης.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ Εσωτερικού Θεσπρωτίας (τοτε πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος), της τοπικής ΕΔΑ Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (τοτε πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Μανώλης Γλέζος) και του τοπικού ΕΚΚΕ-ΜΛ-ΚΚΕ




Η περίοδος αυτή ήταν έντονα πολιτική άλλα ήταν και η περίοδος που η ανάπτυξη (επίκαιρο σήμερα όσο πότε) ήταν η βασική προτεραιότητα όλων των συνδυασμών, ενώ φυσικά υπήρχαν και τα δεκάδες προβλήματα στην καθημερινότητα.

Στην σχετική ανακοίνωση που αναφερόταν στο πρόγραμμα του συνδυασμού του Έκτορα Μπέλλου, ξεχωρίζουμε τις φράσεις «το πρόγραμμα βάζει στόχο την ανάπτυξη της πόλης» και «αντιμετωπίζονται άμεσα τα χρόνια προβλήματα στους δρόμους, στην επέκταση του σχεδίου πόλης, στα σφαγεία, στη άρδευση, στις εργατικές κατοικίες, στη καθαριότητα κλπ»


Φυσικά σημαντικό ρόλο όπως και σήμερα, έπαιζε η προβολή του ψηφοδελτίου. 16 ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:


Τελευταίο βήμα στην επικοινωνία, υπήρχε η ανακοίνωση του πολιτικού φορέα της παράταξης (ΠΑΣΟΚ), για να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους ποιος συνδυασμός ήταν ο εκλεκτός του κόμματος που πριν ένα χρόνο έφερε την αλλαγή με το ποσοστό ρεκόρ του 48,07% και των 172 εδρών.

Συνοδευόταν από ένα κάλεσμα της παράταξης προς τους ετεροδημότες, ωστε να έρθουν στην Παραμυθιά για να ψηφίσουν.


Από τότε έχουν περάσει 37 χρόνια. Τα μέσα προβολής έχουν αλλάξει ριζικά, όπως και το πολιτικό μάρκετινγκ ωστόσο οι προτεραιότητες στο τι θα επικοινωνηθεί παραμένουν ίδιες, όπως και τα βασικά σημεία των προγραμμάτων, έστω και αν άλλαξαν τα λεκτικά και οι ορολογίες.
Read More »
Το πολιτικό μάρκετινγκ το 1982 στις εκλογές για τον δήμο Παραμυθιάς - Του Χρήστου Γκορέζη Το πολιτικό μάρκετινγκ το 1982 στις εκλογές για τον δήμο Παραμυθιάς - Του Χρήστου Γκορέζη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση: Περιοδεία στο παζάρι του Σαββάτου στην Παραμυθιά

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019

Περιοδεία στην αγορά της Παραμυθιάς πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου πολυμελές κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον νυν Δημοτικό Σύμβουλο Άρη Μαρέτα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Σουλίου Ηλία Κουτσή.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μοίρασαν στον κόσμο ένα κάλεσμα συμπόρευσης για τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και συζήτησαν με πλήθος κόσμου τόσο για τα τοπικά όσο και για ευρύτερα πολιτικά θέματα.

Επόμενο ραντεβού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου όπου κλιμάκιό της θα επισκεφτεί την Πετροβίτσα.
Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση: Περιοδεία στο παζάρι του Σαββάτου στην Παραμυθιά Λαϊκή Συσπείρωση: Περιοδεία στο παζάρι του Σαββάτου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Προεκλογικά… και μετεκλογικά - Του Άλκη Φάτσιου

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Τις ημέρες των εορτών, μου εδόθη από τον τελευταίο συνάδελφό μου κο ΚΥΡΙΤΣΗ ΛΑΖΑΡΟ, δικηγόρο Αθηνών, ένα βαθύτατα πολιτικό κείμενο και συγχρόνως χιουμοριστικό, που αναφέρεται σε προεκλογικές θέσεις συγκεκριμένου κόμματος και σε αυτές τις μετεκλογικές, όταν πια ασκούσε εξουσία…

Με την άδεια του εκλεκτού μου συναδέλφου, αναδημοσιεύω αυτό το κείμενο, με την επισήμανση – διαφοροποίηση, ότι αυτό δεν μπορεί να αφορά ένα μόνο συγκεκριμένο κόμμα, αλλά θεωρώ ότι αφορά οποιοδήποτε κόμμα (και κυρίως αστικό) που πλησιάζει να ασκήσει εξουσία και το οποίο προεκλογικά προπαγανδίξει θέσεις, απόψεις, τάζει λαγούς και πετραχήλια, και μετεκλογικά βεβαίως « αμά τη λήψει της εξουσίας » μη τον είδατε και μη τον απαντήσατε, τον « Γιάννο τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή »…

Εν όψη επικείμενων εκλογών ΟΛΩΝ των βαθμίδων , νομίζω ότι είναι αρκούντος επίκαιρο το κείμενο αυτό.

Το κείμενο όμως αυτό πρέπει να διαβαστεί ως το ΤΕΛΟΣ με ΠΡΟΣΟΧΗ. Μόλις ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ η ΑΝΑΓΝΩΣΗ, διαβάστε το, από ΚΑΤΩ προς τα ΕΠΑΝΩ, αρχίζοντας από την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, ανεβαίνοντας ΓΡΑΜΜΗ – ΓΡΑΜΜΗ ως την αρχή.

Παραθέτω λοιπόν το κείμενο:

Στο κόμμα μας, πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.

Μόνο οι ανόητοί θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι

δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς

Διότι, ένα είναι βέβαιο για μας:

Η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως

οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως στο παρελθόν

Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι

Η κοινωνικοί δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός της διακυβέρνησής μας

Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν πως

θα είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά

με παλαιοπολιτικά τερτίπια.

Όταν αναλάβουμε την εξουσία, θα κάνουμε το πάν ώστε,

να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία

δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση

να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας

Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδια μας ακόμα και

να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι

θα ασκήσουμε την εξουσία ώσπου

θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα

είμαστε η « ΝΕ.ΠΟ », η « Νέα Πολιτική ».

Ηγουμενίτσα 25/01/2019
Read More »
Προεκλογικά… και μετεκλογικά - Του Άλκη Φάτσιου Προεκλογικά… και μετεκλογικά - Του Άλκη Φάτσιου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Η Ήπειρος «ταξιδεύει» σε 19 προορισμούς - Επενδύει σε γαστρονομία και βότανα

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό, έκδοση προωθητικού υλικού, φιλοξενία ξένων tour operators αλλά και ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πλεονεκτημάτων, την προώθηση της γαστρονομίας και των παραδοσιακών προϊόντων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019. Η προώθηση των τοπικών προϊόντων αποτελεί πυλώνα στην τουριστική προβολή ενώ η τοπική γαστρονομία μπαίνει σε πρώτο πλάνο για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2019 αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής που θα ολοκληρωθεί με το κλείσιμο του ΕΣΠΑ.

Οι αποφάσεις για τις δράσεις του επόμενου διαστήματος ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε εκδόσεις, παραγωγή ψηφιακού υλικού και την προβολή ενώ στα δώρα που θα διαθέτει θα περιέχονται πλέον και φάκελοι με τοπικά βότανα!

Η Περιφέρεια θα μετέχει σε εκθέσεις στην Πολωνία, στο Μιλάνο, στη Στοκχόλμη, στο Μόναχο, στο Βελιγράφι, στη Δανία, στο Βερολίνο, στη Μόσχα, στην Κύπρο, στη Γερμανία, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Χάγη. Θα ταξιδέψει συνολικά σε 19 προορισμούς ενώ θα μετέχει και σε εκδηλώσεις που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τίρανα, Σκόπια, Σόφια, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Σιγκαπούρη και Κίνα!

Για όλες τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επαγγελματίες που θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Επίσης στη διάρκεια του έτους θα οργανωθούν ημερίδες, συνέδρια και φεστιβάλ που θα προωθούν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκθέσεις για την προώθηση της γαστρονομίας και των παραδοσιακών προϊόντων σε συνεργασία με Δήμους και επιχειρηματίες.
Read More »
Η Ήπειρος «ταξιδεύει» σε 19 προορισμούς - Επενδύει σε γαστρονομία και βότανα Η Ήπειρος «ταξιδεύει» σε 19 προορισμούς - Επενδύει σε γαστρονομία και βότανα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: «Πρόσκληση για Λύσεις»

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), καλεί τις επιχειρήσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετάσχουν στην δράση «Πρόσκληση για Λύσεις» (Call for Solutions), του έργου POWER.

Το έργο «POWER» είναι ένα ευρωπαϊκό έργο (Interreg ADRION, 2018-2020). Ο στόχος του είναι να στηρίξει τα λιμάνια προς μία κατεύθυνση που θα τα μετατρέπει σε Κέντρα Καινοτομίας (Innovation Hubs) ικανά να ερμηνεύσουν και να καινοτομήσουν τον ιστορικό τους ρόλο ως τόπους ανταλλαγής, να καταστούν σημεία σύνδεσης μεταξύ των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών της Αδριατικής και να διευκολυνθεί η ενίσχυση του επιχειρηματικού δυναμικού τους, η οποία επί του παρόντος δεν έχει εκφραστεί ή δεν αποτιμάται επαρκώς.

Συγκεκριμένα, το έργο «PΟWER» επικεντρώνεται στο θέμα "Ενέργεια" (ενεργειακή απόδοση, ανακατασκευή κτιρίων, ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές κ.λπ.), καθώς η ενέργεια αποτελεί στρατηγικό παράγοντα σε κάθε εδαφικό / επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης.

Στα πλαίσια αυτά, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετέχουν στην δράση με την υποβολή των προτάσεων τους. Οι υποβληθείσες προτάσεις μπορούν να εκπονηθούν σε διάφορα επίπεδα:

• Ιδέες που θα αναπτυχθούν και θα διαμορφωθούν ως πρωτότυπα

• Πρωτότυπα ή διπλώματα ευρεσιτεχνίας προς εμπορική εκμετάλλευση

• Προϊόντα ή υπηρεσίες που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

Σημειώνουμε, ότι η «Πρόσκληση για Λύσεις» δεν αποτελεί εμπορική δράση. Στόχος της είναι η διευκόλυνση των δράσεων δικτύωσης μεταξύ της ζήτησης (που εκπροσωπούνται από τις Λιμενικές Αρχές και γενικότερα τις Δημόσιες Αρχές) και της προσφοράς (εκπροσωπούμενη από εταιρείες, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς).

Η συμμετοχή στη δράση «Πρόσκληση για Λύσεις» (C4S) του έργου “POWER” είναι δωρεάν και απευθύνεται σε:

• Ανεξάρτητους επαγγελματίες

• Ερευνητές.

• Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

• Βιομηχανίες

Η συμμετοχή στο δίκτυο “POWER” προσφέρει στους υποψήφιους την ευκαιρία να προωθήσουν τη δική τους ιδέα / πρωτότυπο / προϊόν μέσω της πλατφόρμας “POWER”.

Τα οφέλη συμμετοχής θα είναι η μεγάλη προβολή η οποία θα προσφερθεί από το έργο “POWER” στον Ευρωπαϊκό χώρο και στο πλαίσιο των Προγραμμάτων.

Επίσης, οι επιλεγμένες προτάσεις σε τοπικό (εθνικό) και διακρατικό επίπεδο θα έχουν τις παρακάτω ευκαιρίες για προβολή:

• Θα συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων «Ιδέες και Λύσεις» της πλατφόρμας του έργου “POWER”.

• Μέσω συμμετοχής σε δράσεις επικοινωνίας σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο (Rijeka, Κροατία και Novi Sad, Σερβία)

• Θα έχουν την ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης/υλοποίησης της ιδέας τους, μέσω δράσης δικτύωσης και επιχειρηματικών συναντήσεων (matchmaking).

Η ημερομηνία λήξης των προτάσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2019.

Αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και για την υποβολή προτάσεων, επισκεφθείτε το επίσημο web-site της δράσης εδώ http://www.powerports.eu/el/call-for-solutions-el

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με συνεργάτη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κο Βασίλειο Παππά, καθημερινές Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 09:00-14:00 στο τηλ. 2665021428 και email. info@epixeirein.gr.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: «Πρόσκληση για Λύσεις» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: «Πρόσκληση για Λύσεις» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Ο Γιάννης Καραγιάννης για την παρουσίαση των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για τον Αχέροντα

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παρουσίαση των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για τον Αχέροντα που πραγματοποιήθηκε στην Γλυκή από την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Στην παρουσίαση εκτός απο την ΜΟΔ, συμμετείχαν Δήμαρχοι των περιοχών εφαρμογής (Σουλίου και Πάργας), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, τεχνοκράτες του τουρισμού, αυτοδιοικητικοί παράγοντες με αντικείμενο τον τουρισμό, άλλα και μέλη της ανωτάτης εκπαιδευτικής κοινότητας, όπου παρουσίασαν όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν και που προέκυψαν μετά την διαβούλευση.

Με αφορμή την παρουσίαση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“O τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, δεν μπορεί να είναι απών από το τα σχέδια καμιάς Δημοτικής Αρχής.

Η αξιόλογη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Σουλίου, ο Δήμος Πάργας και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τις Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις για τον Αχέροντα, δεν θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά, θα πρέπει να υλοποιηθεί και θα πρέπει να έχει συνέχεια από τις επόμενες Δημοτικές Αρχές και την επόμενη Περιφερειακή Αρχή με στόχο την πραγματική αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Αχέροντας μπορεί να γίνει ορόσημο για την ανάπτυξη όλης της περιοχής και ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, αυτό θα επιδιώξουμε με την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και φυσικά με την συνεργασία των επαγγελματιών της Γλυκής.

Επιγραμματικά η προσπάθεια μας για τον τουριστικό προϊόν της Γλυκής, εκτός της συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης του φιλόδοξου προγράμματος για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, έχει 2 πυλώνες.

1- Δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, η οποία θα συντάξει την τουριστική ταυτότητα του Δήμου μας και θα συντονίζει όλες οι προσπάθειες που έχουν θέμα την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος με τους δεδομένους κανόνες που υφίστανται στην τουριστική αγορά.
2- Συνεχή διαβούλευση με τους επαγγελματίες της Γλυκής για τον περιορισμό των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν καθώς όλες οι αλλαγές σε οποιοδήποτε τομέα της κοινωνίας, απαιτούν την συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας.

Ο τουρισμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη που όλοι ονειρευόμαστε. Τα βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά, στοχευμένα και να “πατάνε” σε στέρεες βάσεις. Αυτή είναι δέσμευση μας.»
Read More »
Ο Γιάννης Καραγιάννης για την παρουσίαση των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για τον Αχέροντα Ο Γιάννης Καραγιάννης για την παρουσίαση των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για τον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Θεσπρωτίας σας καλεί στην κεντρική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 29/01/2019 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
 
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος        ο Γραμματέας
Τάκης Πετσίνης   Δήμος Κώτσιας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ηγουμενίτσα: Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας: Tαβάνια που στάζουν και αίθουσες «τρώγλες»

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019

Στα δικαστήρια της Ηγουμενίτσας εργαζόμενοι και επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με ταβάνια που στάζουν, σοβάδες που έχουν πέσει από την πολλή υγρασία και ολόκληρες αίθουσες που έχουν μετατραπεί σε τρώγλες

Πλήθος εγγράφων, γραπτές διαμαρτυρίες ακόμη και εγκλήσεις σε βάρος των υπευθύνων χρειάστηκαν να κατατεθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες μέχρι να αρχίσει να αλλάζει η όψη του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας. Όπως αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του «Έθνους της Κυριακής» στην αυγή του 2019 στα δικαστήρια της Ηγουμενίτσας εργαζόμενοι και επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με ταβάνια που στάζουν, σοβάδες που έχουν πέσει από την πολλή υγρασία και ολόκληρες αίθουσες που έχουν μετατραπεί σε τρώγλες.

Σύμφωνα με έκθεση ειδικών που συντάχθηκε τον περασμένο Μάιο, από τον μακροσκοπικό έλεγχο παρατηρήθηκαν ίχνη υγρασίας στις πλάκες των ψευδοροφών με αποτέλεσμα τον πιθανό κίνδυνο πτώσης τους, αποκόλληση-ξεφλούδισμα του χρώματος στους περιμετρικούς τοίχους των γραφείων-αιθουσών, ύπαρξη μούχλας, αλλοίωση της ξύλινης επένδυσης όπως και διόγκωση του ξύλινου πατώματος στις δικαστικές αίθουσες, καθώς και μερική κατάρρευση του πατώματος σε αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

«Στο ύψος του πρώτου και δεύτερου ορόφου, η νότια πλευρά του αιθρίου που βρίσκεται αριστερά της βορινής εισόδου στο Δικαστικό Μέγαρο είναι ελεύθερη προς το εξωτερικό περιβάλλον και απροστάτευτη από τις καιρικές συνθήκες», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια έκθεση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στους τοίχους του υπόγειου του κτιρίου τα ίχνη υγρασίας βρέθηκε ότι έφτασαν σε ύψος ενός μέτρου από το δάπεδο, ενώ διαπιστώθηκε παράλληλα ότι το δίκτυο απομάκρυνσης των ομβρίων είναι ελλιπές, υπάρχει εισροή υδάτων σε ηλεκτρονικούς πίνακες και γραμμές καλωδίων, καθώς και ότι τα συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας (UPS) και ανίχνευσης πυρός είναι χαλασμένα.

«Τα παραπάνω είναι στοιχεία δηλωτικά επικινδυνότητας από άποψη υγιεινής, ασφάλειας κατά του πυρός, βραχυκυκλώματος και ηλεκτροπληξίας. Κρίνουμε λοιπόν με βάση τα παραπάνω ότι το προαναφερθέν κτίριο είναι επικίνδυνο από άποψη υγιεινής, ασφάλειας κατά του πυρός και κυκλοφορίας του κοινού στο εσωτερικό των χώρων», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της ίδιας έκθεσης.

Στις 14 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας απέστειλε αναφορά αξιόποινης πράξης προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας στην οποία αναφερόταν ότι «οι υπόχρεοι δεν συμμορφώθηκαν με τη σχετική έκθεση της Υπηρεσίας μας». Σε άλλο έγγραφο της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας με την ίδια ημερομηνία οι συντάκτες σημείωναν ότι «προκειμένου να γίνει αποσόβηση του κινδύνου επιβάλλεται αναγκαστική και ολική αχρησία του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (...) ως μέτρο ασφαλείας για την απώλεια πρόκλησης απώλειας ζωής ή ατυχήματος».

Και για τον λόγο αυτό ζητούσαν από τις αστυνομικές Αρχές να προβούν «άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την εκκένωση του κτιρίου». Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλουν δικαστικοί λειτουργοί που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, «τα δικαστήρια δεν έκλεισαν ούτε για μία ημέρα και εμείς έπρεπε να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας κάτω από ένα μόνιμο καθεστώς φόβου, εκτιθέμενοι σε ανθυγιεινές συνθήκες που θα μπορούσαν σε περίπτωση ατυχήματος να αποβούν ακόμη και μοιραίες για την ίδια μας τη ζωή».

«Έγινε άρση της επικινδυνότητας διότι διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες έχουν γίνει στο 80%. Δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Αστυνομία, βέβαια, δεν εκτέλεσε την εντολή που έδωσε η Πολεοδομία για να εκκενωθεί το κτίριο και τα δικαστήρια δεν έκλεισαν. Αυτό δεν είναι αρμοδιότητα, βέβαια, του δήμου και εμείς κάναμε ό,τι μπορούμε. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί ακόμη να χρειάζεται πολλή δουλειά αλλά ήδη από τον Ιούνιο υπήρξε άρση της επικινδυνότητας που προκαλούνταν από τις αλλοιωμένες πλάκες των ψευδοροφών ορυκτών ινών», δηλώνει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιώαννης Λώλος.

«Είναι γεγονός ότι δεν είναι η εικόνα που θα έπρεπε να έχουν τα δικαστήρια. Η εξωτερική εικόνα, επίσης, παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το θέμα είναι ότι αυτό το κτίριο έμπαζε, ήταν επικίνδυνο διότι πάρα πολλά δομικά συστατικά του ήταν χαλασμένα, οι μαρμάρινες πλάκες απ' έξω ήταν επικίνδυνες, το ίδιο και το κύκλωμα του ηλεκτροφωτισμού. Έμπαζε νερά από παντού και φυσικά δεν υπήρχε ούτε σύστημα πυρόσβεσης. Είχε πολλές γενικές ατέλειες, γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για όσους επισκέπτονταν το δικαστικό μέγαρο», συνεχίζει.

«Η κατάσταση δεν είναι καλή εδώ και 15 χρόνια. Φτάσαμε στο παρά πέντε και με τη βοήθεια της Πολεοδομίας ήρθαν οι υπηρεσίες του Δήμου και η ανάδοχος εταιρεία και πλέον κάνουν αποκατάσταση των κακοτεχνιών που υπήρχαν από την αρχή», σημειώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, Νίκος Μπέζας. «Τώρα είμαστε σε μία φάση όπου παντού γύρω μας υπάρχουν συνεργεία που αποκαθιστούν την εικόνα.

Το κτίριο δεν είχε θέμα στατικότητας, αλλά κυρίως πυρασφάλειας και τα ζητήματα αυτά αποκαταστάθηκαν πριν από το τελεσίγραφο. Στην ουσία δόθηκε μία παράταση του επικινδύνου, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες με τα δικαστήρια να λειτουργούν. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε την δουλειά μας, διότι το κτίριο έσταζε από παντού και είχε σοβαρά ζητήματα υγρομόνωσης», προσθέτει. Και καταλήγει: «Από το 2003 και έπειτα ως Σύλλογος συντάξαμε εκατοντάδες έγγραφα προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Κατόπιν έντονης και πολυετούς πίεσης το ελληνικό Δημόσιο ασχολήθηκε μαζί μας και η όψη του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας επιτέλους έχει αρχίσει να αλλάζει».
Read More »
Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας: Tαβάνια που στάζουν και αίθουσες «τρώγλες» Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας: Tαβάνια που στάζουν και αίθουσες «τρώγλες» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε «ξεκλείδωμα» σημαντικών επενδύσεων σε πολλά λιμάνια της χώρας

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση συγκεκριμένων σημαντικών επενδύσεων σε 10 μεγάλα λιμάνια της χώρας εκτός του λιμανιού του Πειραιά, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στο ναυτιλιακό συνέδριο Slide2Open Shipping Finance 2019 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για το γεγονός ότι η ναυτιλία επλήγη από την κρίση, και πρόσθεσε πως όσο θα έχουμε τα «απόνερα» της κρίσης θα επηρεάζεται αρνητικά και η χρηματοδότηση στη ναυτιλία.
Σημείωσε την ανάγκη ανανέωσης του στόλου και την υιοθέτηση νέων τρόπων χρηματοδότησης, προσθέτοντας ότι το leasing είναι ένας από αυτούς, καθώς και ότι η Πολιτεία τον υποστηρίζει εφόσον τα πλοία που αποκτώνται με αυτόν τον τρόπο σηκώνουν την ελληνική σημαία.
Πρόσθεσε ακόμα ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις λόγω των αλλαγών στα καύσιμα, και σημείωσε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει την ανάπτυξη ρεαλιστικών διαγραμμάτων για τη μετάβαση αυτή, αναφέροντας ότι η Πολιτεία είναι ανοιχτή σε ιδέες που θα βοηθήσουν την ελληνική ναυτιλία να παραμείνει πρωτοπόρος.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε τέλος,πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η νομοθεσία για τις υποπαραχωρήσεις σε 10 σημαντικά λιμάνια της χώρας (μεταξύ των οποίων τα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Ηρακλείου, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης κ.α.) για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως η δημιουργία υποδομών για κρουαζιέρα, για μαρίνες, για ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες, για διαχείριση και μεταφορά υγροποιημένων καυσίμων κ.α.
Read More »
Ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε «ξεκλείδωμα» σημαντικών επενδύσεων σε πολλά λιμάνια της χώρας Ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε «ξεκλείδωμα» σημαντικών επενδύσεων σε πολλά λιμάνια της χώρας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Δευτέρα και ώρα 18:00 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 22 θέματα ημερήσιας διάταξης και με τo ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο 12ο θέμα και την παραίτηση του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ ΑΡΩΓΗ και αντικατάσταση αυτου, καθώς και στο 17ο θέμα για την κατασκευή στίβου και αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου 49 προκρίτων Παραμυθιάς και την προμήθεια ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ) για το κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς,

Πιο συγκεκριμένα τα 22 θέματα:

ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση της αριθμ. 6/2019 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ *ΑΡΩΓΗ*, περί: Ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) του Ν.Π.Δ.Δ *ΑΡΩΓΗ* του Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2019.

ΘΕΜΑ 2o: Τροποποίηση Ο.Ε.Υ Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 3o: Έκθεση εσόδων – εξόδων Δ΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2018.

ΘΕΜΑ 4o: Ορισμός μελών για συγκρότηση Επιτροπής κατάρτισης φορολογικών καταλόγων του Δήμου για το έτος 2019.

ΘΕΜΑ 5o: Ορισμός μελών για συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων με συμβιβασμό, για το έτος 2019.

ΘΕΜΑ 6o: Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών/Εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 παρ.11β και παρ. 11δ).

ΘΕΜΑ 7o: Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών – υπηρεσιών των οχημάτων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 8o: Ορισμός μελών για συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και απόδοσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος .

ΘΕΜΑ 9o: Έγκριση πρωτόκολλων παραλαβής υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ 10o: Εκμίσθωση αγροτεμαχίων.

ΘΕΜΑ 11o: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο ( 2 ) μηνών.

ΘΕΜΑ 12o: Αποδοχή παραίτησης του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ * ΑΡΩΓΗ* και αντικατάσταση αυτού.

ΘΕΜΑ 13o: Αποδοχή ή μη της υπ΄αριθμ.11590/2018 αίτησης περί λύσης σύμβασης μίσθωσης.

ΘΕΜΑ 14o: Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου.

ΘΕΜΑ 15o: Έγκριση ή μη ονοματοδοσίας πρώην κοινοτικού γραφείου.

ΘΕΜΑ 16o: Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το οποίο εντάσσατε στο πρόγραμμα * ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι*, σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν. 4509/2017 και την 13022/19-04-2018 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών ( ΦΕΚ 1377/τ. Β΄/24-04-2018), όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 44173/24-08-2018 ( ΦΕΚ 3656/τ. Β΄/27-8-2018) και ισχύει.

ΘΕΜΑ 17o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ:
1. Κατασκευή στίβου και αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου 49 προκρίτων Παραμυθιάς
2: Προμήθεια ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ) για το κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου.
Β. ] Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση IV του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο
«Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουλίου που περιλαμβάνει :
Υποέργο 1: Κατασκευή στίβου και αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου 49 προκρίτων Παραμυθιάς
Yποέργο 2: Προμήθεια ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ) για το κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 18o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΓΙΑΣ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ 19o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ 75 Τ.Κ. ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ Δ. ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 20o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 21o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΚΡΙΚΑΣ Δ. ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 22o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ Δ. ΣΟΥΛΙΟΥ»
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Η παρουσίαση των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τον Αχέροντα

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019

Το φιλόδοξο πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων έχει σχεδιαστεί για την πολύ ιδιαίτερη περιοχή του μυθικού Αχέροντα και παρουσιάστηκε σε ημερίδα που θα πραγματοποιήθηκε στη Γλυκή, την Παρασκευή .

Σύμφωνα με την παρουσίαση, σημεία κλειδιά για το Πρόγραμμα αποτελούν δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας στηριγμένη στην τοπική παράδοση και σε τοπικά προϊόντα, και δράσεις όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.

 
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, ενώ ηταν υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Σουλίου και Πάργας και στελέχη της ΜΟΔ ΑΕ.

 
Ειδικά θέματα που σχετίζονται με τις δράσεις του προγράμματος ανέπτυξαν εισηγητές από τον πανεπιστημιακό χώρο, όπως από το Ε.Μ.Π (ΜΕΚΔΕ – κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (καθηγ. Χρήστος Καραβίτης), καθώς και από το τ. ΕΘΙΑΓΕ (κ. Παναγιώτης Τσόπελας) και από την ΕΣΑμεΑ (κα Μαρία Καμπούρη). Επίσης, γνώση και εμπειρία από άλλους χώρους και καλές πρακτικές μετέφεραν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας κ. Βασίλης Μπέλλης, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Αναστάσιος Τόλης, τα στελέχη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κκ. Σοφία Χαροκόπου και Γιώργος Σοφιανόπουλος και το στέλεχος της TREKKINGHELLASκ. Χρήστος Λάμπρης.

Εισηγήσεις για το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική αξία της περιοχής παρουσίαστηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά – Κέρκυρας (κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνης) και από την εφορία αρχαιοτήτων Πρέβεζας (κα Δήμητρα Δρόσου).
Read More »
Η παρουσίαση των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τον Αχέροντα Η παρουσίαση των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: Η παρούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε και αυτή τη φορά τον λάθος δρόμο

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Η παρούσα Δημοτική Αρχή, βλέποντας την επερχόμενη ήττα της στις εκλογές του Μαΐου, επέλεξε και αυτή τη φορά τον λάθος δρόμο.

Με λίγα λόγια, προσπαθεί να πείσει τους εναπομείναντες πλέον «φίλους» της, ότι στο υπόλοιπο διάστημα των τριών (3) μηνών μέχρι τις εκλογές, θα δρομολογήσει ή θα κάνει τα έργα, που δεν έκανε τεσσερισήμισι χρόνια.

Είναι κι αυτή μια παλαιά μέθοδος προσέλκυσης ψηφοφόρων. Είναι το μόνο πράγμα που μένει συνεπής η "Ομάδα Διοίκησης" του Δήμου. Η χρήση παλαιών μεθόδων για την ψήφο. Μάταιος και χαμένος κόπος, γιατί η κοινωνία τους έχει ήδη προσπεράσει και θα την βρούμε μπροστά στις εκλογές του Μαΐου.

Έτσι με περίσσιο κομπασμό ανακοινώνει την υποβολή δέκα προτάσεων για τη χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων για την επόμενη περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 . Επισημαίνουμε τέσσερα σημεία.

Σημείο πρώτο :

Όλοι γνωρίζουμε τη διαδικασία ένταξης της χρηματοδότησης μελετών ωρίμανσης έργων. Όπως επίσης γνωρίζουμε και το ύψος του ποσού που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το σκοπό αυτό, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες όλων των φορέων του στενού και ευρύτερου τομέα (Υπουργεία, Γ.Γ., Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ.).

Είναι ευνόητο πως το συνολικό ποσό για τις προτάσεις που γίνονται από τους παραπάνω φορείς, είναι πολλαπλάσιο του προϋπολογισμού που διαθέτει το Υπουργείο, συνεπώς ένα μεγάλο πλήθος των υποβληθέντων προτάσεων δεν θα χρηματοδοτηθούν.

Σημείο δεύτερο :

Σε ένα Δήμο με προοπτική και όραμα αυτή η παράμετρος της μη ένταξης μελετών, ξεπερνιέται από τον προγραμματισμό που έχει για τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για το σκοπό αυτό.

Στο σημείο αυτό, δεν χωράνε ψέματα ούτε υποσχέσεις, γιατί η πρόβλεψη για το 2019 στον προϋπολογισμό του Δήμου είναι εγγεγραμμένο το ποσό των 24.000€.

Σημείο τρίτο :

Οι προτάσσεις που υποβλήθηκαν για έγκριση χρημοτοδότησης των μελετών, υπογραμμίζουμε των μελετών στο Δελτίο Τύπου, δεν υπάρχει πλήρης περιγραφή

αυτών που προτείνονται, για να καταλάβουν οι πολίτες τί ακριβώς θα γίνει και την προτεραιότητα που εκφράζει κάθε μία. Επιπλέον αναζητούμε την ανάλυση αναγκαιότητας καθώς και την αναλογική κατανομή των μελετών για να διαπιστώσουμε αν οι προτάσεις είναι ώριμες στην κοινωνία ή αποτελούν ένα ακόμη σχέδιο επί χάρτου.

Σημείο τέταρτο :

Πρέπει να επισημανθεί, ότι η επιλογή ανάθεσης των μελετών στερεί τη δυνατότητα εκπόνησης μέρους των μελετών αυτών, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ( με ιδιαίτερη εμπειρία στην αποκατάσταση ρεμάτων, δράση που αφορά την πλειοψηφία των μελετών).

Κάθε μέρα πλέον γίνεται φανερό, πως η παρούσα Δημοτική Αρχή η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας και είναι ανεπαρκής σε κάθε προγραμματισμό που θα βάλει το Δήμο Ηγουμενίτσας σε άλλη τροχιά.

Αφήνοντας πίσω ότι του έχει στερηθεί στην προοπτική και την ανάπτυξη και επιβάλλεται να κατακτήσει στο άμεσο μέλλον με την αλλαγή της Διοίκησης του Δήμου.

Επιλέγει με το χθεσινό δελτίο τύπου, τη δημιουργία μιας ψευδούς ευαισθητοποίησης και ενδιαφέροντος της ύστατης στιγμής για <<τα ρέματα και την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολικά κτίρια.>> Έργα και όχι εγκρίσεις χρηματοδότητησης μελετών, που απο καιρό έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί με ίδιους πόρους ή την υπαγωγή σε αλλά χρηματοδοτικά προγράμματα που χάθηκαν.

Δεν πείθουν κανέναν με αυτά. 
Η στρουθοκάμηλος που εκτρέφανε πέντε χρόνια τώρα, δεν μπορεί να κρύψει ούτε το κεφάλι της πλέον.

Read More »
Γιάννης Γόγολος: Η παρούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε και αυτή τη φορά τον λάθος δρόμο Γιάννης Γόγολος: Η παρούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε και αυτή τη φορά τον λάθος δρόμο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

ΚΚΕ: «Εργαλείο» και η Περιφέρεια για την προώθηση της αντιαγροτικής πολιτικής

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου δημοσίευσε πριν λίγες μέρες την πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για υποβολή αιτήσεων στο Μέτρο «Βιολογικές καλλιέργειες» με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 1.321.000€. Η Περιφέρεια Ηπείρου, ως εργαλείο του αστικού κράτους, για μια ακόμη φορά πρωτοστατεί για την προώθηση της αντιαγροτικής πολιτικής, την ενίσχυση των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με την υλοποίηση των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξ΄άλλου ο νυν Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έχει συμβάλλει και προσωπικά στην προώθηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) καλλιεργώντας αυταπάτες για την σωστή εφαρμογής αποκρύπτοντας επιμελώς ότι στόχος της ΚΑΠ είναι η καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και η συγκέντρωση της παραγωγής και του εμπορίου σε όλο και λιγότερα χέρια.

Σε ποιους όμως απευθύνεται η Περιφέρεια καλώντας τους να κάνουν "μπίζνες" για να τα κονομήσουν;

Μήπως στους αιγοπροβατοτρόφους που, λόγω "ελεύθερης αγοράς", βλέπουν να κατρακυλούν οι τιμές των προϊόντων τους και εξαναγκάζονται να δίνουν κοψοχρονιά τα προϊόντα τους στους εμπόρους;

Μήπως στους αμπελουργούς και σε άλλους μικρομεσαίους παραγωγούς που η ΚΑΠ τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα;

Φυσικά και όχι. Σε κάποιους άλλους μάλλον στοχεύει, οι οποίοι πράγματι, μπορούν να κάνουν "μπίζνες" και να λειτουργήσουν ως "επιχειρηματίες". Είναι λίγοι μεγαλοαγρότοκτηνοτρόφοι και αγροτοβιομήχανοι, μεταποιητικές μονάδες, που έχουν, ήδη, πάρει στα χέρια τους μεγάλο μερίδιο της παραγωγής και θέλουν να την πάρουν όλη, βγάζοντας από τη μέση όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Επίσης είναι σε όλους γνωστό ότι για την πλειοψηφία του λαού τα βιολογικά τρόφιμα είναι απλησίαστα. Αν και η χώρα αναλογικά με την έκταση και τον πληθυσμό της κατέχει υψηλή θέση σε βιολογικές καλλιέργειες, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι όχι μόνο δεν κέρδισαν τίποτα από τη μετατροπή των εκμεταλλεύσεών τους σε "βιολογικές", αλλά αντίθετα πνίγηκαν στα χρέη. Τα περισσότερα δε μικροκαταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων αναγκάστηκαν και έκλεισαν, κάτω από τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων που θησαυρίζουν από την καλλιέργεια - εκτροφή, μεταποίηση και εμπορία βιολογικών προϊόντων (γαλακτοβιομηχανίες, βιομηχανίες κρέατος, σούπερ μάρκετ κ.λπ.)

Επομένως οι μικρομεσαίοι και φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το να ψάχνουν διαφορές ανάμεσα σε όλους εκείνους που έχουν ως σημαία την ΕΕ και την προώθηση της ΚΑΠ. Αντίθετα η πάλη ενάντια στην ΚΑΠ και τις αντιλαϊκές πολιτικές είναι ο μόνος δρόμος επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στο ξεκλήρισμά της από τους μεγαλοαγρότες και τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις που υπηρετούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Γι αυτό και το ΚΚΕ υποστηρίζει το συνεπές αγροτικό κίνημα που έδωσε και δίνει μάχες στα οδοστρώματα των εθνικών οδών, στα μπλόκα και αλλού, με καθαρό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο, που στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια, στην ΚΑΠ της ΕΕ και την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που υποφέρουν, αγωνιούν για το μέλλον τους και ζητούν κάτι να γίνει, να δυναμώσουν το συνεπές αγροτικό κίνημα, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στα θεσμικά όργανα (Περιφέρειες, Δήμοι, Ευρωκοινοβούλιο, Βουλή) ενισχύοντας παντού το ΚΚΕ. Έτσι θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουν ανάσες ανακούφισης οι αγροτοκτηνοτρόφοι και γενικότερα ο λαός που έχει ματώσει και συνεχίζει να ματώνει για τα κέρδη των λίγων εκμεταλλευτών του, να διεκδικήσουμε τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να ζήσουμε όπως μας αξίζει στον 21 αιώνα και να ανοίξουμε το δρόμο για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Read More »
ΚΚΕ: «Εργαλείο» και η Περιφέρεια για την προώθηση της αντιαγροτικής πολιτικής ΚΚΕ: «Εργαλείο» και η Περιφέρεια για την προώθηση της αντιαγροτικής πολιτικής Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Σελίδες