Παραμυθιά: Ζευγάρι ηλικιωμένων τα δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Παραμυθιά: Ζευγάρι ηλικιωμένων τα δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού


Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 90 και 80 χρονών, είναι τα δύο δείγματα, που ανιχνεύθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, το βράδυ της Τετάρτης.

Το ζευγάρι είναι συγγενικά πρόσωπα οικογένειας, όπου μέλη της έχουν ήδη εντοπιστεί θετικά στον κορωνοϊό.

Το πρωί της Πέμπτης αναμένονται ακόμα 38 αποτελέσματα που έχουν σταλεί στη Πάτρα.

Σήμερα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν συνολικά 139 κρούσματα, εκ των οποίων τα 137 ήταν αρνητικά. 

Η κατανομή τους ανά νοσοκομείο έχει ως εξής: ΠΓΝΙ 47, Χατζηκώστα 9, Πρέβεζας 4, Λευκάδας 6, Κέρκυρας 13, Άρτας 17, ΚΟΜΥ 34, Φιλιατών 9.
Read More »
Παραμυθιά: Ζευγάρι ηλικιωμένων τα δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού Παραμυθιά: Ζευγάρι ηλικιωμένων τα δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά


Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι εργαστηριακοί έλεγχοι στα 35 δείγματα που ελήφθησαν σήμερα από την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η περιοχή μετράει συνολικά 12 κρούσματα, καθώς δύο ακόμα δείγματα εντοπίστηκαν θετικά στο κορωνοϊό.

Αύριο το πρωί περιμένουμε τα αποτελέσματα από ακόμα 38 δείγματα που έχουν σταλεί για έλεγχο στην Πάτρα.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τους γιατρούς να φιλοδοξούν να φτάσουν τα 100 δείγματα ημερησίως.

Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Δήμαρχος Σουλίου: "Οι συνάνθρωποι μας είναι ασθενείς και όχι κατηγορούμενοι σε λαϊκά δικαστήρια" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Δήμαρχος Σουλίου: "Οι συνάνθρωποι μας είναι ασθενείς και όχι κατηγορούμενοι σε λαϊκά δικαστήρια" (+ΒΙΝΤΕΟ)Με δηλώσεις του στην paramythia-online.gr, o δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, έστειλε διπλό μήνυμα στους δημότες και στον ΕΟΔΥ. 

Από τους δημότες ζήτησε να επιδείξουν αλληλεγγύη σε όσους είναι θετικοί στον Κορωνοιό και να αποφύγουν ανεύθυνες κατηγορίες. Απο τον ΕΟΔΥ ζήτησε την αύξηση των δειγμάτων εκφράζοντας την δυσαρέσκιά του, για ο πλήθος των δειγμάτων που ληφθει μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα:

Read More »
Δήμαρχος Σουλίου: "Οι συνάνθρωποι μας είναι ασθενείς και όχι κατηγορούμενοι σε λαϊκά δικαστήρια" (+ΒΙΝΤΕΟ) Δήμαρχος Σουλίου: "Οι συνάνθρωποι μας είναι ασθενείς και όχι κατηγορούμενοι σε λαϊκά δικαστήρια" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακόμα ένα θετικό κρούσμα στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακόμα ένα θετικό κρούσμα στην Παραμυθιά


Ένα ακόμα θετικό κρούσμα καταγράφεται στην Παραμυθιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ένα από τα 20 δείγματα που είχαν σταλεί στην Πάτρα, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι, όπου τα μέλη του είναι ήδη επιβεβαιωμένα με κρούσματα κορωνοϊού.

Τα υπόλοιπα 19 δείγματα βγήκαν αρνητικά.

Σήμερα πρόκειται να σταλούν προς εξέταση 35 δείγματα στα Γιάννενα και άλλα 40 στην Πάτρα.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακόμα ένα θετικό κρούσμα στην Παραμυθιά ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακόμα ένα θετικό κρούσμα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο Δ.Σ κατά την συζήτηση για την επικαιροποίηση προγενέστερης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την «χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας». 

· Καλό είναι στο Δ.Σ να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς υπεκφυγές και παραλείψεις. Άλλωστε κρατούνται πρακτικά για «του λόγου το ασφαλές». Ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το τι προτείνει ο Δήμαρχος με την εισήγηση του. Αυτό δεν είναι αληθές. 

· Υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση, με πολύ αναλυτικούς χάρτες, για το ποιους χώρους προτίθεται η ΟΛΗΓ Α.Ε. να παραχωρήσει στον Δήμο μας. Αυτή η πρόταση της ΟΛΗΓ Α.Ε., υπό την τότε διοίκηση του Ανδρέα Νταή, μετά από διεξοδική συζήτηση υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. το 2017. Να θυμίσουμε ότι η Λ.Σ. την καταψήφισε. 

· Στις 14-02-2019, 2 χρόνια μετά, αφού δεν έχει αποδοθεί τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν, το Δ.Σ. παίρνει νέα απόφαση. Διεκδικεί επί πλέον, πολύ συγκεκριμένα, τον χώρο του παλιού λιμανιού και το μέρος του δρόμου της πόλης που ανήκει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. Και αυτή την καταψήφισε η Λ.Σ. γιατί αφήνει το βόρειο τμήμα της παραλίας στην ΟΛΗΓ Α.Ε. για κατασκευή μαρίνας, όπως και τα λιμανάκια σε Πλαταριά και Σύβοτα. 

· Με την σημερινή εισήγηση του ο Δήμαρχος προτείνει στις διεκδικήσεις μας να συμπεριληφθούν και οι αντίστοιχοι χώροι σε Πλαταριά και Σύβοτα. Που κρίνουμε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. 

Άρα υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από την πρώτη ακόμα συζήτηση. Απλά προστίθενται στην διεκδίκηση χώροι, που υπάρχουν στα σχέδια, αλλά η ΟΛΗΓ Α.Ε. δεν προτίθεται να παραχωρήσει στον Δήμο. 

Τα επιχειρήματα περί μη ύπαρξης σχεδίου είναι απλά υπεκφυγές. 
Το πραγματικό όμως πρόβλημα είναι σε ποιους απευθύνεται αυτό το σχέδιο και η απόφαση. Πως η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να το αξιοποιήσει; Η εισήγηση για επισκέψεις στους υπουργούς, κόμματα κλπ τώρα που η ΟΛΗΓ Α.Ε. «βγαίνει στο σφυρί», παραπέμπει σε «μία από τα ίδια». Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε και αυτές τις ενέργειες. Αλλά τα τελευταία χρόνια, επί θητείας του σημερινού Δημάρχου, έχουν παρελάσει από την πόλη μας όλοι οι υπουργοί τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όλοι τους γνώστες του προβλήματος του Δήμου μας και όλοι έχουν υποσχεθεί την λύση του. 

Άρα το πραγματικό ερώτημα είναι αν το Δ.Σ. και η Δ.Α. πιστεύουν ότι το παραλιακό μέτωπο πρέπει να ανήκει στον λαό του δήμου μας. 

Γιατί αν πράγματι το πιστεύουν, τότε ποιος άλλος μπορεί να το διεκδικήσει και να το διαφυλάξει καλύτερα, αν όχι ό ίδιος ο λαός; 

Οι κάτοικοι της πόλης μας κατά την διάρκεια της καραντίνας πλημμύρισαν αυτούς τους χώρους, που είναι οι μόνοι ανοιχτοί χώροι για άθληση και αναψυχή. 

Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε. 

Πρέπει να μάθουν τα σχέδια της ΟΛΗΓ Α.Ε., όπως ακριβώς περιέχονται στο master plane της εταιρείας. Αυτά που «αγνοούν» ακόμα και μερικοί συνάδελφοι. 

Άρα πρέπει να παρθούν μέτρα για την ενημέρωση των κατοίκων. 

Σε αυτούς πρέπει να εξηγηθεί ότι με την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. θα πωληθεί και το όλο το παραλιακό μέτωπο σαν «χερσαία ζώνη» του λιμανιού. 

Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθεί το κάλεσμα να υπερασπιστούν το παραλιακό μέτωπο που τους ανήκει. Να γίνει υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος η διεκδίκηση. Τέτοια πρόθεση όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει από την Δ.Α. 
Ο Δήμαρχος και σήμερα επιμένει στην κατασκευή μαρίνας από την ΟΛΗΓ Α.Ε., γιατί θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Το ερώτημα είναι ποιος θα ωφεληθεί από αυτήν την ανάπτυξη; Το πρόβλημα για την Λ.Σ. ποτέ δεν ήταν ναι ή όχι στην μαρίνα. Η αντίθεση μας είναι στην κατασκευή της μαρίνας στο βόρειο τμήμα της παραλίας από την ΟΛΗΓ Α.Ε.. Η αντίθεση μας είναι στο να παραχωρηθεί το φιλέτο του παραλιακού μετώπου στο κεφάλαιο για εκμετάλλευση. Πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για άθληση, αναψυχή και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους της πόλης και όχι για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αποκοπούν οι κάτοικοι μιας παραθαλάσσιας πόλης από το παραλιακό μέτωπο. 
Τέλος πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει και η ορολογία στα έγγραφα του δήμου και τις διεκδικήσεις μας. Τι σημαίνει «χερσαία ζώνη λιμένα»; Τι δουλειά έχει η «χερσαία ζώνη» με το Δρέπανο; Από πού ως που ο χώρος μπροστά από το ΤΕΙ στα γηπεδάκια του τένις αποτελεί «βόρειο τμήμα του λιμένα Ηγουμενίτσας»; Τι σχέση έχει με το λιμάνι; Τι σχέση έχουν οι δρόμοι της πόλης με το λιμάνι για να ανήκουν στην ΟΛΗΓ Α.Ε.; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Ο δήμος οφείλει να διεκδικήσει το παραλιακό μέτωπο, τους δρόμους της πόλης που ανήκουν σήμερα στην ΟΛΗΓ Α.Ε. σαν «χερσαία ζώνη». Το σύνθημα «Στην ΟΛΗΓ Α.Ε. ανήκει μόνο ό,τι είναι μέσα στα κάγκελα του λιμανιού, το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο στον Δήμο» είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. 
Με αυτές τις σκέψεις καταψηφίζουμε την εισήγηση του Δημάρχου. Όχι επειδή δεν είναι καθαρό το τι προτείνει. Άλλωστε ορισμένα από αυτά ήταν προτάσεις της Λ.Σ. από την αρχή. Αλλά εξακολουθούμε να διαφωνούμε στην κατασκευή της μαρίνας στο κέντρο της πόλης και το κυριότερο γιατί ο δήμος δεν απευθύνεται για δράση στον λαό της πόλης. Οι διεκδίκηση περιορίζεται σε υπομνήματα και επισκέψεις στα υπουργεία τη ώρα που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πώλησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. Έχει ήδη ανατεθεί σε εταιρεία η μελέτη των τευχών δημοπράτησης, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι η «χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας». Το μόνο που μπορεί σήμερα να εμποδίσει τις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις για το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας είναι η αγωνιστική λαϊκή παρέμβαση. 

Γιατί «δεν γλυτώνεις απ΄ τα τσακάλια, με ευχές και παρακάλια» (Βάρναλης) Ηγουμενίτσα 24/06/2020 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση 

Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Ευχαριστήριο από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου


Επειδή στις μέρες μας τέτοιες κινήσεις σπανίζουν, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την επιχείρηση ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, για την δωρεάν παραχώρηση διαφόρων υλικών συντήρησης, τα οποία με την σειρά μας παραδώσαμε στην Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ευχαριστήριο από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου Ευχαριστήριο από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: «Να δοθεί στους κτηνοτρόφους το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014»

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: «Να δοθεί στους κτηνοτρόφους το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014»


Την καταβολή του υπολοίπου της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 που δεν καταβλήθηκε στους κτηνοτρόφους από τμήμα των 466 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να επιστραφούν στη χώρα μας από την Ε.Ε.. ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Ερώτησή τους που συνυπογράφει ο Βασίλης Γιόγιακας 5 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι ερωτώντες σημειώνουν ότι το ποσό που θα δοθεί στους παραγωγούς θα ισοσκελισθεί από τα κοινοτικά κονδύλια τα οποία θα επιστραφούν από την Ε.Ε. για την περίοδο 2013-2014, καθώς εκτιμάται ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην προσφυγή της Ελλάδας θα είναι θετική και για τα συγκεκριμένα έτη. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Να δοθεί στους κτηνοτρόφους το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014»

Η Κυβέρνησή μας έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την κτηνοτροφία, γι’ αυτό και με την ψήφιση πρόσφατα του Πολυνομοσχεδίου έκανε πράξη και τις προεκλογικές δεσμεύσεις βάζοντας φρένο στη μάστιγα των ελληνοποιήσεων και των παράνομων εισαγωγών 

Στην αυτονόητη και επιβεβλημένη προσπάθεια στήριξης του κλάδου, ορθώς αποφασίστηκε να ανατεθούν στο Υπουργείο τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, εφόσον δεν μπορούν οι Περιφέρειες. Επίσης, θετικές είναι και οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαιώνουν την Ελλάδα για την περίοδο 2008-2012 και τους άδικους καταλογισμούς που της επιβλήθηκαν για το θέμα των μη επιλέξιμων βοσκοτόπων, και οι οποίες σηματοδοτούν – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - την επιστροφή των προστίμων ύψους 466 εκ ευρώ.

ΕΠΕΙΔΗ, ο ορισμός για τα μόνιμα βοσκοτόπια άλλαξε επί της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με τον Κανονισμό 1307/2013, προστέθηκαν οι ποώδεις, ξυλώδεις και φρυγανώδεις εκτάσεις, και βάση αυτού του Κανονισμού προχωρήσαμε τον Δεκέμβριο του 2014 στην ψήφιση του νόμου 4315 περιλαμβάνοντας τις παραπάνω εκτάσεις και στην Εθνική μας νομοθεσία…

ΕΠΕΙΔΗ, αυτές οι διαδικασίες αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προκειμένου οι κτηνοτρόφοι μας να απαλλαγούν από τον ¨εφιάλτη¨ της απώλειας των κοινοτικών ενισχύσεων...

ΕΠΕΙΔΗ, με τον κοινοτικό κανονισμό Omnibus δόθηκαν και οι απαραίτητες διευκρινήσεις επ΄ αυτού του ορισμού…

ΕΠΕΙΔΗ, αυτός ο Κανονισμός (1307/13) αποτέλεσε και τη βάση των επιχειρημάτων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου να διεκδικήσουμε τα 466 εκατομμύρια - καταλογισμοί που είχε πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός για την περίοδο 2008-2012, ενώ οι κτηνοτρόφοι εισέπραξαν ατόφιες τις επιδοτήσεις του. Παράλληλα δε, ο ίδιος Κανονισμός, συνέτεινε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον Φεβρουάριο του 2020 που δικαιώνει τη χώρα μας για το θέμα των βοσκοτόπων…

ΕΠΕΙΔΗ, παρά το Σχέδιο Δράσης (action plan) που επέβαλε η Ε.Ε. το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2013 πληρώθηκε ατόφιο στους δικαιούχους, ενώ και το 2014 δόθηκε μέρος της εξισωτικής αποζημίωσης από κοινοτικά κονδύλια στους δικαιούχους χωρίς το υπόλοιπο να καλυφθεί τα επόμενα χρόνια από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

ΕΠΕΙΔΗ, ειδικότερα για το 2014 είχαν δεσμευτεί κοινοτικά κονδύλια ύψους 126 εκ ευρώ για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης αλλά λόγω του Σχεδίου Δράσης (action plan) πληρώθηκαν μόλις τα 63 εκ ευρώ ενώ εκκρεμεί μέχρι σήμερα η επιστροφή στους δικαιούχους του υπολοίπου ποσού…

ΕΠΕΙΔΗ, εκκρεμεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην προσφυγή μας και για τα έτη 2013 -2014 και για τους καταλογισμούς που μας επιβλήθηκαν και η οποία αναμένεται να είναι θετική σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις με αποτέλεσμα να επιστραφούν επιπλέον κοινοτικά κονδύλια που αδίκως περικόπηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή…

ΕΠΕΙΔΗ, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα το 2017 και 2018, με την κατακόρυφη πτώση των τιμών γάλακτος. Επιπλέον δε υπέστησαν και την φετινή απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας, γι’ αυτό και έχουν δρομολογηθεί και αποζημιώσεις για τα αμνοερίφια…

ΕΠΕΙΔΗ, η προηγούμενη κυβέρνησή μας, δια του τότε πρωθυπουργού αλλά και δια του Ερωτώντος - και τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης - είχε δεσμευτεί ότι θα αναπληρώσει την απώλεια του εισοδήματος των κτηνοτρόφων εξ αιτίας της αναγκαστικής μείωσης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014…

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τον Υπουργό:

Μέρος από τα 466 εκατομμύρια που αναμένεται να επιστραφούν στην Χώρα μας να δοθούν στους κτηνοτρόφους στους οποίους και ανήκουν (υπόλοιπο Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2014). Ποσό το οποίο και θα ισοσκελισθεί από τα κοινοτικά κονδύλια που θα επιστραφούν από την Ε. Ε. για την περίοδο 2013 – 2014, καθώς βασίμως εκτιμάται ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην προσφυγή μας και για τα συγκεκριμένα έτη θα είναι θετική.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1. Καρασμάνης Γεώργιος, βουλευτής Πέλλας
2. Αθανασίου Χαράλαμπος, βουλευτής Λέσβου, και Αντιπρόεδρος της Βουλής
3. Ανδριανός Γιάννης, βουλευτής Αργολίδας
4. Γιόγιακας Βασίλειος, βουλευτής Θεσπρωτίας
5. Τζηκαλάγιας Ζήσης, βουλευτής Καστοριάς
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «Να δοθεί στους κτηνοτρόφους το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014» Βασίλης Γιόγιακας: «Να δοθεί στους κτηνοτρόφους το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας - Διανομή τροφίμων

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας - Διανομή τροφίμων 


Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες – Μέλη του Συλλόγου 

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Συλλόγου στην Ηγουμενίτσα, 28ης Οκτωβρίου 11 – Κτίριο Ε.Ι.Ν. – Β’ Όροφος Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και ώρες 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ και Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 και ώρες 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. 

Για την διανομή θα τηρηθεί προτεραιότητα για τα οικονομικά τακτοποιμένα μέλη του Συλλόγου για το έτος 2020 και θα ολοκληρωθεί με την εξάντληση των αποθεμάτων. 

Είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους του Συλλόγου καθώς και η λήψη των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19.
Read More »
Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας - Διανομή τροφίμων Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας - Διανομή τροφίμων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Αρνητικά και τα 13 δείγματα από τo νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Αρνητικά και τα 13 δείγματα από τo νοσοκομείο Φιλιατών


Αρνητικά είναι και τα 13 δείγματα που ελήφθησαν εχτές από το Νοσοκομείο Φιλιατών και εξετάστηκαν στα Γιάννενα.

Σήμερα το πρωί αναμένονται και τα αποτελέσματα των 20 δειγμάτων που εστάλησαν εχτές από την Παραμυθιά στην Πάτρα.
Read More »
Αρνητικά και τα 13 δείγματα από τo νοσοκομείο Φιλιατών Αρνητικά και τα 13 δείγματα από τo νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Γώγος σε ΣΚΑΪ: Κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, κλειστές δομές αυξάνουν την ανησυχίας μας

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Γώγος σε ΣΚΑΪ: Κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, κλειστές δομές αυξάνουν την ανησυχίας μας 


Την αυξημένη ανησυχία του για τα περιστατικά στην Ξάνθη, την Θεσπρωτία και τις κλειστές δομές όπως τις φυλακές εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή Σήμερα.

«Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν. 

Ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύρια κρούσματα και πως χώρες που είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα όπως η Γερμανία τονίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος.

Ο κ. Γώγος εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως και το να κοιτάμε μόνο τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας που παραμένουν καλά ακόμα και να καθησυχαζόμαστε με βάση αυτό δεν είναι σωστό γιατί είμαστε ένα κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ. 

Παράλληλα, επισημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στο έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα πχ οι αποστάσεις και τονίζει πως το κύμα του ιού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη διότι κυκλοφορεί ακόμα και πως εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τα μέτρα χαλάρωσης και από όλα όσα τον χαρακτηρίζουν. Δεν εξαφανίζεται. Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει. 

«Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό»

Ο καθηγητής σημείωσε πως οι προειδοποιητικές βολές για την χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό «άκουσμα». Μας προειδοποιεί ότι υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις αλλά υπάρχουν και σε κοινότητες π.χ την Θεσπρωτία που δεν υπήρχε κάποια δομή εκεί ήταν στην κοινότητα η διασπορά και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό. 

Ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ 

Σχετικά με τον λόγο που δεν πείθουν πια τα λεγόμενα των ειδικών ο ίδιος εκτιμά πως ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ και έχει αρχίσει όλη αυτή την φημολογία ότι δεν χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα κλπ. 

Παράλληλα, σημείωσε πως ο ηλικιωμένος και ο ευάλωτος πληθυσμός πλέον έχει αυτοπεριοριστεί και τηρεί τα μέτρα. 

Πηγή: skai.gr
Read More »
Γώγος σε ΣΚΑΪ: Κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, κλειστές δομές αυξάνουν την ανησυχίας μας Γώγος σε ΣΚΑΪ: Κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, κλειστές δομές αυξάνουν την ανησυχίας μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Άγρια Ομορφιά - Του Λεωνίδα Τζάνη

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020


....Λίγα χιλιόμετρα απ τις δαντελωτές ακτές της,  η Θεσπρωτία κρύβει στον "κόρφο"  της, μικρά πολύτιμα πετράδια  , σμαραγδένια  ύδατα  που βγαίνουν απ τα σπλάχνα της και κατρακυλούν  από τις πλαγιές των αγέρωχων βουνών της. Μαγικές ροές  που πριν πάνε να ανταμώσουν το καταγάλανο Ιόνιο, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να σμίξετε μέσα σε βίρες και ρεματιές,  να δροσιστείτε και να "γευτείτε" την αέναη, άγρια ομορφιά της Θεσπρωτίας.
       
Video Editing:Σωκράτης Τζάνης

.  Δέσες, Πολύδροσο (Βλαχώρι)
                         
.  Βόθνες, Στενά Λάγγαρη

                               
                      

                          

.  Μαυροβιρός, Κρυονέρι (Λίμποβο)
                         
                   

Read More »
Θεσπρωτία: Άγρια Ομορφιά - Του Λεωνίδα Τζάνη  Θεσπρωτία: Άγρια Ομορφιά - Του Λεωνίδα Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων μια ακόμη γυναίκα από την Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020
Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων μια ακόμη γυναίκα από την Παραμυθιά


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έχει εισαχθεί σήμερα και μια ακόμη γυναίκα, συγγενής των άλλων δύο από την Παραμυθιά που περιλαμβάνεται στα ήδη διαγνωσμένα θετικά κρούσματα. 

Η κατάσταση της υγείας και των τριών γυναικών κρίνεται σταθερή.
Read More »
Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων μια ακόμη γυναίκα από την Παραμυθιά Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων μια ακόμη γυναίκα από την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020 Rating: 5

Σελίδες