Η έλευση του διάσημου πελαργού της Εγνατίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Επέστρεψε ο πελαργός - έμβλημα της Εγνατίας στην επισκευασμένη του φωλιά. Αναμένουμε και φέτος μια επιτυχή αναπαραγωγική περίοδο για όλους τους πελαργούς. Ο Φορέας Διαχείρισης εξασφάλισε τα πλάνα του παρακάτω βίντεο από την Εγνατία Οδό Α.Ε. Ευχαριστούμε την εταιρεία για την συνεργασία.



Read More »
Η έλευση του διάσημου πελαργού της Εγνατίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η έλευση του διάσημου πελαργού της Εγνατίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Ιδανικοί Δημοτικοί σύμβουλοι ή Υποψιασμένοι Ψηφοφόροι - Γράφει ο Θεοδωρος Χόβολος

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Οδηγίες για την επιλογή των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις επερχόμενες αυτόδιοικητικές εκλογές, δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες στις φιλόξενες ιστοσελίδες του Paramithia on line. Ουσιαστικά αποτελούσαν μια έκφραση αγωνίας για την πορεία αυτού του τόπου που η οπισθοχώρησή του δεν έχει τέλος αλλά και έκφραση ελπίδας για ένα Δημοτικό Συμβούλιο στην υπηρεσία του πολίτη. Διακαή ελπίδα καθενός μας, που ακριβώς πάνω της, στήνεται και φουντώνει καθημερινά ο μεγάλος προεκλογικός «χορός».

Δυστυχώς όμως ! Τα επτά καίρια ερωτήματα και οι οκτώ βασικές αξιολογήσεις, όταν τις βάλουμε στην πράξη, όχι μόνο δεν θα μας δείξουν κανέναν «Ιδανικό Σύμβουλο» αλλά ούτε κανέναν που να του πλησιάζει. Και αυτό γιατί κάθε δημότης ξέρει καλά ότι το κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων τουλάχιστον δημοτικών θητειών ήταν: Αφωνία και Σιγή. Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης, με εμπράγματους κοινωνικούς όρους και όχι των στείρων λεκτικών αντιπαραθέσεων στους τέσσερις τοίχους των Δημοτικών Συμβουλίων, που γίνονται χάριν εντυπώσεων.

Έτσι λοιπόν, σιγή τηρήθηκε για το Υδροηλεκτρικό Φράγμα στον Καλαμά (θέση Αβαρίτσα), το οποίο αντιπαλεύουν με παραστάσεις διαμαρτυρίας και προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας συμπολίτες μας μαζί με το Δήμο Φιλιατών. Κανένας στο Δήμο Σουλίου δεν θέλει να γνωρίζει τίποτε για το θέμα. Καμιά οργανωμένη φωνή από την εδώ μεριά του ποταμού.

Σιγή για τον άσκοπο και άστοχο Βιολογικό Καθαρισμό που προβλέπεται στο έργο Αποχέτευσης της πόλης της Παραμυθιάς. Αδιαφορία όχι μόνο για έναν άλλο κίνδυνο που διατρέχει ο ποταμός Κωκυτός άλλα και για την εκτίναξη του κόστους κατασκευής (φαίνονται ήδη τα πρώτα προβλήματα) και κυρίως λειτουργίας. Άλλο ένα χαράτσι εκκολάπτεται, χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν. Πολλές άλλες πόλεις ανάλογες της Παραμυθιάς, υιοθέτησαν την μη φιλοεργολαβική και ανέξοδη «Τεχνική Υγροτόπων» για την διάθεση των λυμάτων τους, αλλά εμείς όχι !

Σιγή για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ του οποίου η Διοίκηση, χρόνια τώρα, έχει παραχωρηθεί οικιοθελώς σε ξενομερίτες και οι οποίοι, φυσικά με περισσή συγκατάβαση, το 2016 δήλωναν ως ευπρόσδεκτα τα απορρίμματα από Κέρκυρα και Παξούς, μιας και δεν πρόκειται φυσικά για την αυλή τους. Από πουθενά καμιά τοπική αντίδραση και ευτυχώς η υπόθεση σκόνταψε στο μεγάλο κόστος μεταφοράς.

Σιγή για την περιβαλλοντική καταστροφή που φέρνουν στον τόπο οι αιματοβαμμένες πολυεθνικές της ενέργειας με την πραγματοποίηση γεωτρήσεων, στα πλαίσια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων. Για να μπορέσει μάλιστα να υπερψηφιστεί η παράδοση των Δημοτικών εκτάσεων σε αυτές, προσφέρθηκε στη Δημοτική Αρχή η αμέριστη υποστήριξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ώστε να δούνε όλοι, τα όρια της αντιπολιτευτικής αντιπαλότητας. Φυσικά άλλοι Δήμοι της Ηπείρου φώναξαν το μεγάλο ΟΧΙ.

Τέλος, τραγική σιγή στη μεθόδευση του Δήμου να επιβάλει Δημοτικό Τέλος Φωτισμού και Καθαριότητας σε στάβλους και αγροτικά κτήρια του κάμπου. Με την πλήρη απουσία οποιαδήποτε αντίδρασης και με μια ευκολία που εντυπωσιάζει, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπερψήφισαν το άδικο και παράνομο φόρο, ενάντια σε συγγενείς και φίλους. Τελικά όπως όλοι θυμόμαστε η απόφαση κατέπεσε ύστερα από την μαχητική επιμονή ενός και μόνο ενός κτηνοτρόφου.

Καμιά αντίδραση για όλα αυτά τα ζητήματα δεν ξεκίνησε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και καμιά άλλη συλλογικότητα δεν διεκδίκησε τη λύση τους. Καμιά συλλογικότητα δεν συγκροτείται ενάντια στο ξεκλήρισμα της πρωτογενής παραγωγής που είναι και ο οικονομικός πνεύμονας του τόπου και καμιά συσπείρωση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Μεμονωμένες φωνές των τριών – τεσσάρων ατόμων που ορθώθηκαν, μόνο στο επίπεδο της δημοσιοποίηση μπορούν να σταθούν.

Κι όμως. Πάνω από τριακόσια άτομα θα εμφανιστούν στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, με κάτι λιγότερο από μισό γυναίκες (έτσι φαίνεται γίνεται πράξη και η ισότητα των φύλλων !). Θα δοθούν και πάλι όρκοι υποστήριξης του απλού πολίτη και για άλλη μια φορά μεγαλεπήβολα προγράμματα θα προτείνουν λύσεις. Προτάσεις που έρχονται από το πουθενά μιας και ολόκληρη την προηγούμενη πενταετία, μέσα στο καμίνι της κρίσης που ακόμα καλά κρατεί, τίποτε δεν κατέβηκε στον κοινωνικό στίβο. Για κανένα από τα μεγάλα ή έστω και για μικρότερα ζητήματα.

Ας μην γελιόμαστε. Δεν έχουμε ανάγκη από «Ιδανικούς Υποψήφιους» αλλά από Υποψιασμένους Ψηφοφόρους. Ανθρώπους που διαπιστώνουν το προφανές. Τα ότι δηλαδή η Καποδιστριακή, ύστερα η Καλλικρατική και τέλος η Κλεισθενική ( Ι και έρχεται και η ΙΙ) αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, μετατρέπει σταθερά και προοδευτικά, την όποια αυτοδιοίκηση σε ξεκάθαρη αντιδημοκρατική Τοπική Διοίκηση. Μακριά και πέρα από τις ανάγκες των εργαζομένων.

Μια διοίκηση που όχι μόνο δεν προσβλέπει στη βελτίωση της θέσης του λαού αλλά του προσθέτει και άλλα βάσανα. Ότι δηλαδή αρχίζει να προδιαγράφεται και στο τόπο μας. Όποιες υποσχέσεις και αν ακούσουμε αυτές τις εβδομήντα μέρες, ξέρουμε καλά τι έρχεται. Δήμοι φοροεισπράκτορες, Ανώνυμες Εταιρείες ή μεσίτες για τη δράση του μεγάλου κεφαλαίου με πλήρη εμπορευματοποίηση – διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών (Παιδία, Υγεία, Καθαριότητα, Πρόνοια κλπ).
Έτσι λοιπόν, όταν κατακάτσει η «σκόνη» των εκλογών που θολώνουν πολλές φορές την κρίση των ανθρώπων και όταν με τη νέα Δημοτική Αρχή αναζωπυρωθούν τα προβλήματα που έχουμε ήδη μπροστά μας και εμφανιστούν και νέα, θα μπορέσουν να συγκροτηθούν εκείνες οι πραγματικές κοινωνικές συλλογικότητες που έχουμε ανάγκη.

Συλλογικότητες που δεν θα ζητάνε ψήφους αλλά θα απαιτούν λύσεις στα προβλήματα. Συλλογικότητες που πρώτα θα δοκιμαστούν στην πράξη και μετά στις εκλογικές κάλπες. Κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα μέχρι σήμερα αλλά που πρέπει απαραιτήτως να συγκροτηθούν.

Παραμυθιά 19/3/2019
Read More »
Ιδανικοί Δημοτικοί σύμβουλοι ή Υποψιασμένοι Ψηφοφόροι - Γράφει ο Θεοδωρος Χόβολος Ιδανικοί Δημοτικοί σύμβουλοι ή Υποψιασμένοι Ψηφοφόροι - Γράφει ο Θεοδωρος Χόβολος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Εκδήλωση - αφιέρωμα στην μεταπολεμική ποίηση την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Read More »
Εκδήλωση - αφιέρωμα στην μεταπολεμική ποίηση την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση - αφιέρωμα στην μεταπολεμική ποίηση την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά, στις 1 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8.30΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

– Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2019.
– Έγκριση πρακτικού και κατακύρωση του διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων για το Δήμο Σουλίου 2019.
– Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίων Δήμου Σουλίου
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Ο Απρίλης είναι ο μήνας
του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ...
της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ...
της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!!!

Πάμε όλοι μαζί...
- Να ομορφύνουμε άλλο ένα σημείο του χωριού μας την Κυριακή 7 Απριλίου!!!

- Να κερδίσουμε των Αγώνα της Ζωής
στην 9η Αιμοδοσία του συλλόγου μας
Την Παρασκευή 12 Απριλίου!!!!!
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Γιορτή για το νερό υλοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στο ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
Αρχικά τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αξία και τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού και στη συνέχεια έγινε μέτρηση pH, δειγματοληψία και αναγνώριση βενθικών και άλλων οργανισμών από προκαθορισμένα σημεία της λιμνοθάλασσας Δρεπάνου.









Read More »
Γιορτή για το νερό υλοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Γιορτή για το νερό υλοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Σας καλούμε, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α΄133/19.07.2018), στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 26-03-2019 αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου στις 2 Απριλίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στην οδό Σουλίου 3 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων ημερησίας διάταξης:

1ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την κανονιστική απόφαση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ» (Τελικό Σχέδιο).

2ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την κανονιστική απόφαση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ» (Τελικό Σχέδιο).

3ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση της με αριθ. 103/2012 Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Ηγουμενίτσας «Έγκριση κανονισμού κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας Δήμου Ηγουμενίτσας» (Τελικό Σχέδιο).

4ο Λήψη απόφασης για τον αριθμό αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και του ύψους και του τρόπου είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 2995/07-03-2019 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Απασχόλησης και Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας.

5ο Λήψη απόφασης για την κοπή ή μη δύο ατόμων Πεύκου (Pinus spp) έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2, περίπτωση ζ, υποπερίπτωση α της με αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 Απόφασης (ΦΕΚ 4520 Β΄/16-10-2018).

Ο Πρόεδρος
της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Μιχαήλ Γκίκας
Αντιδήμαρχος
Read More »
Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Στα Κεραύνια Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


O Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει διήμερη εξόρμηση στις 11-12 Μαΐου στα Κεραύνια όρη (κορυφή Maja e Qorres 2018 m) με διανυκτέρευση στο εθνικό πάρκο Λογαρά.
Τα Κεραύνια Όρη (και Όρη Χειμάρας) είναι παράκτια οροσειρά της νοτιοδυτικής Αλβανίας ,“μπαλκόνι” με θέα την Αδριατική και το Ιόνιο.
Eγγραφές στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 7-9 μ.μ. έως 19-04-2019.
Αρχηγοί : Nτόκος Ευάγγελος τηλ. 6973435990
Φατήρας Κωνσταντίνος τηλ. 6973369701


ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 30€

Read More »
Στα Κεραύνια Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στα Κεραύνια Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας  Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

ΜΠΟΡΕΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ «ΕΞΥΠΝΟΣ» ΔΗΜΟΣ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή*

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και … «μελαγχολία» παρακολουθήσαμε το Συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ενδιαφέρον υπήρξε γιατί δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την πρόοδο που έχει επιτύχει η τοπική αυτοδιοίκηση στον τομέα αυτό, αφού σε πολλούς Δήμους της χώρας, ανεξαρτήτως πληθυσμιακού μεγέθους, έχουν υλοποιηθεί δράσεις που κάνουν τη ζωή των δημοτών, αλλά και των υπαλλήλων των Δήμων πιο εύκολη.

Μελαγχολία υπήρξε γιατί διαπιστώσαμε πόσο πίσω βρίσκεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας, οι οποίοι μάλιστα δεν διαθέτουν τα δικά του πλεονεκτήματα (σε αναπτυξιακή προοπτική, ανθρώπινο δυναμικό και στελέχη κ.τ.λ.). Επειδή από την Δημοτική Αρχή εκπέμπεται ένα μήνυμα ότι ο μετασχηματισμός του Δήμου σε «έξυπνο» είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, διατυπώνουμε τα εξής απλά ερωτήματα:

1.Γιατί ο Δήμος άργησε χαρακτηριστικά να εκκινήσει τη διαδικασία ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και γιατί δεν έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να του διαθέσει το πρόγραμμα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και παρακολούθησης της πορείας διεκπεραίωσης υποθέσεων «Ίριδα», το οποίο ήδη εφαρμόζουν δεκάδες φορείς του δημοσίου; Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα παραχωρείται δωρεάν, όπως επίσης και παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης της χρήσης του, από το Υπουργείο. Σε καμία δε περίπτωση, για την εγκατάσταση τέτοιων προγράμματος δεν προαπαιτείται ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Αυτό μάλλον ως δικαιολογία ακούγεται.

2.Γιατί ο Δήμος δεν αξιοποίησε την πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) για την υποβολή πρότασης για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, όπως έκαναν δεκάδες Ο.Τ.Α. από όλη τη χώρα; Μέσω του προγράμματος αυτού – και σε συνεργασία με φορείς όπως το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος – θα μπορούσε να αλλάξει η εικόνα του εμπορικού κέντρου και να εγκατασταθούν εφαρμογές πληροφορικής και ψηφιακές τεχνολογίες, που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των επαγγελματιών, των καταναλωτών και των επισκεπτών της πόλης. Τα δίκτυα ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας, η μια και μοναδική «έξυπνη» στάση στην Πλατεία Δημαρχείου, η αναβάθμιση του οδοφωτισμού και διάφορες τέτοιες θετικές μεν, αλλά αποσπασματικές δράσεις, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την συνολική παρέμβαση που θα υπήρχε μέσω των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου.

3.Για τη δημιουργία πόσων «πράσινων σημείων» έχει ή θα υποβάλλει ο Δήμος πρόταση χρηματοδότησης, στην σχετική πρόσκληση που έχει εκδοθεί από 27 – 2 – 2019 από την Περιφέρεια Ηπείρου και η προθεσμία της οποίας λήγει την 5 – 9 – 2019; Επισημαίνεται ότι τα «πράσινα σημεία» της συγκεκριμένης πρόσκλησης, αφορούν στην οργανωμένη συγκέντρωση αστικών αποβλήτων που δεν καλύπτονται από την αγορά ανακύκλωσης, Πρόκειται δηλαδή για σημαντικό θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

4.Γιατί ο Δήμος δεν αξιοποίησε σχετική χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. για την οργάνωση και λειτουργία κέντρου υποστήριξης επιχειρηματιών; Σημειώνεται ότι το κέντρο αυτό, αποτελεί δομή υποστήριξης (γραμματειακής, Logistics κ.α.) νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου, καθώς επίσης και υπηρεσία που θα μπορούσε να κατευθύνει τις επιχειρήσεις για την αποτελεσματική διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων για ανανέωση και εκσυγχρονισμό υποδομών, εξοπλισμού και λειτουργίας.

Δεν είπε ποτέ κανείς ότι ο μετασχηματισμός ενός Δήμου, οι ψηφιακές εφαρμογές στο Δήμο και στην πόλη, η εισαγωγή καινοτομιών στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, είναι εύκολη υπόθεση. Σίγουρα όμως δεν είναι κάτι το απαγορευτικό, πόσο μάλλον όταν το κράτος παρέχει υποστήριξη και χρηματοδοτικά εργαλεία στην τοπική αυτοδιοίκηση για να τα αξιοποιήσει.

Αυτό που χρειάζεται είναι βούληση, γνώση της κατάστασης, σχεδιασμός και οργανωμένη δουλειά, κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έλλειψε τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Οπότε, η απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί η Ηγουμενίτσα να γίνει μια έξυπνη πόλη είναι απλή και σίγουρα θετική. Όχι όμως με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.


*Ο Παναγιώτης Νταής, είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης, πρώην Ειδικός Σύμβουλος στη Νομαρχία Θεσπρωτίας, με εμπειρία σε θέσεις Προϊσταμένου στα Υπουργεία Εσωτερικών – Πολιτισμού/ Αθλητισμού – Τουρισμού – Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία.

Read More »
ΜΠΟΡΕΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ «ΕΞΥΠΝΟΣ» ΔΗΜΟΣ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή* ΜΠΟΡΕΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ «ΕΞΥΠΝΟΣ» ΔΗΜΟΣ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή* Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Ο Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτιας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το ξαφνικό και άδικο χαμό συναδέλφου

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας μετά από την αγγελία του θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου Αριστείδη Κόκκορη, υπαλλήλου στην Δ/νση περιβάλλοντος Δήμου Σουλίου , ετών 58, εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το ξαφνικό και άδικο χαμό του.

Ο συνάδελφος Αριστείδης Κόκκορης υπηρέτησε στην καθαριότητα του Δήμου Σουλίου με την ειδικότατα του οδηγού, και διακρινόταν για το ήθος και τη σεμνότητά του, τη προσφορά του, την αρμονική του συνεργασία με τους συναδέλφους, τον ήπιο χαρακτήρα του.

Ασφαλώς όλοι μας δεν θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε το χαμόγελο που ζωγραφιζόταν πάντα στο πρόσωπό του.

Να ’ναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ο Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτιας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το ξαφνικό και άδικο χαμό συναδέλφου Ο Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτιας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το ξαφνικό και άδικο χαμό συναδέλφου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Στον συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ του Γιάννη Καραγιάννη ο Φάνης Μπέλλος

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019



Την προσχώρηση του δημοτικού συμβούλου Φάνη Μπέλλου στον Συνδυασμό «ΔΗΜ.Ο.Σ – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας», ανακοινώνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.
Η Φάνης Μπέλλος, υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί 13 έτη εκ των οποίων τα 2 ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ επί 4 έτη υπήρξε Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου. Επίσης υπήρξε Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς επί 3 θητείες και μέλος του Δ.Σ του ΑΠΣ Σουλίου Παραμυθιάς επίσης επί 3 θητείες. Επαγγελματικά εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρία του κλάδου των κατασκευών.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε τον Φάνη Μπέλλο στην ομάδα μας. Ο Φάνης με πολυετή πείρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως άριστος γνώστης της λειτουργίας των Δήμων, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην υλοποίηση των σχεδίων μας και των προγραμματικών θέσεων μας, τόσο σε θέματα λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αρχής, όσο και σε θέματα καθημερινότητας άλλα και ανάπτυξης. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».
Read More »
Στον συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ του Γιάννη Καραγιάννη ο Φάνης Μπέλλος Στον συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ του Γιάννη Καραγιάννη ο Φάνης Μπέλλος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Συνάδελφοι,

Κατατέθηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή, τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που θα διεξάγει τις εκλογές, στις 9/4/2019, για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Σας παραθέτουμε το ψηφοδέλτιο της "Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας" και ελπίζουμε στη στήριξή σας.

Υποσχόμαστε ότι, από τη θέση που θα μας δώσετε, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!
 
Read More »
Το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας Το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Το ψηφοδέλτιο τησ ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογες του συλλόγου εργαζομένων οτα ν Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019




ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ τη ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Συνάδελφε – Συναδέλφισσα,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που έχεις την απαίτηση να ζεις από τη δουλειά σου και ενώ ζεις την αβεβαιότητα, δε βολεύεσαι και δεν εφησυχάζεις. Σε εσένα που προβληματίζεσαι πώς φτάσαμε εδώ και έχεις τη διάθεση κάτι να κάνεις. Σε εσένα που αναρωτιέσαι: πάντα έτσι θα είναι; και αποφασίζεις να το παλέψεις.

Μόνος του δε μπορεί κανένας μας!!!

Μόνο με την οργάνωση, μόνο με γερό, μαζικό, προσανατολισμένο στη σύγκρουση σωματείο, μπορείς να σηκωθείς ψηλότερα, να διεκδικήσεις μία καλύτερη ζωή με δικαιώματα, αξιοπρέπεια, μόρφωση, πολιτισμό και για να γίνει πραγματικά δυνατό το σωματείο χρειάζεται τη δική σου συμμετοχή.


Στις 9 Απριλίου 2019 που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για διοικητικό συμβούλιο έχουμε την ευκαιρία να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Να γίνουμε πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι. Να δημιουργήσουμε τους όρους που θα μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς στις μάχες που έρχονται και είναι πολλές.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ , σε καλεί να οργανωθείς, να συνταχθείς μαζί μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σε καλούμε με θάρρος γιατί καθημερινά τα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώθηκε η πορεία που έχουμε χαράξει.

Και αυτό γιατί . Δεν αδιαφορήσαμε για κανένα πρόβλημα. Μπήκαμε μπροστά για συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, που έχαναν τα σπίτια τους, για το μεροκάματο και τους μισθούς, για τα δικαιώματα που μας έπαιρναν πίσω, για τα βαρέα, το ασφαλιστικό. Πραγματοποιήσαμε συχνά γενικές συνελεύσεις, δεκάδες συσκέψεις, κάναμε προσπάθεια να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους. Δε φοβηθήκαμε, δε λουφάξαμε, δε συμβιβαστήκαμε. Ακολουθήσαμε τη γραμμή της σύγκρουσης. Δώσαμε μάχες με την εργοδοσία , την κυβέρνηση .

Απαιτούσαμε και δεν παρακαλούσαμε.


Δε γίναμε χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης. Αδιάκοπα ενημερώναμε τον κλάδο για ό, τι έρχεται, δεν καλλιεργήσαμε αυταπάτες, δεν περιμέναμε να λύσει τα προβλήματα μία δήθεν αριστερή κυβέρνηση Δεν πορευτήκαμε μόνοι μας. Με τους αγώνες μας, συναντηθήκαμε δεκάδες φορές με άλλους κλάδους που μαχητικά διεκδικούσαν. Μαζί δώσαμε τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού και της ανεργίας χωρίς δειλία και δισταγμό

Η πείρα που έχουμε συγκεντρώσει μπορεί να βοηθήσει να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα, να μας βγάλει ακόμα πιο δυναμωμένους.

Ξέρουμε τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας : Τη λογική των δυνάμεων του συμβιβασμού, της μετατροπής του σωματείου σε προπαγανδιστή της εκάστοτε κυβέρνησης, τη λογική της ανάθεσης, της εύκολης λύσης από τα πάνω. Τη λογική των δυνάμεων που κάνουν ό, τι μπορούν για να αυξηθεί η απογοήτευση των εργαζομένων, να περάσει ο συμβιβασμός των εργαζομένων με τα λίγα.
Τη λογική των δυνάμεων που κατηγορούν το σωματείο τάχα για αδράνεια, αλλά οι ίδιοι απουσιάζουν από κάθε διαδικασία.

Ξέρουμε πώς πρέπει να πορευτούμε: Πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο συγκρουσιακά, με καλύτερη οργάνωση, διορθώνοντας λάθη, ξεπερνώντας αδυναμίες. Συνεχίζοντας όμως στην ίδια κατεύθυνση… Στο δρόμο που οδηγεί στην πάλη για να κερδίσουμε πίσω, όσα μας πήραν στα χρόνια της κρίσης, στη μάχη που ανοίγει το δρόμο για να κερδίσουμε όσα έχουμε ανάγκη και η δουλειά όλων των εργαζομένων τα παράγει.

Στις 9 Απριλίου 2019 δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ . Συμμετέχουμε πιο μαζικά.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ

ΔΑΣ – ΟΤΑ

Στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΔΑΣ - ΟΤΑ Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ


Read More »
Το ψηφοδέλτιο τησ ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογες του συλλόγου εργαζομένων οτα ν Θεσπρωτίας Το ψηφοδέλτιο τησ ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογες του συλλόγου εργαζομένων οτα ν Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Απάντηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στους υποψήφιους του Ριζόπουλου

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Ο Κ.Σ.Η πραγματοποίησε ένα μεγαλειώδη ετήσιο χορό που η επιτυχία του δεν είχε προηγούμενο. 
Παρόλα αυτά καταγγέλλουν τον σύλλογο και εμένα προσωπικά ότι στήθηκε προεκλογική φιέστα προς όφελος του περιφερειάρχη Ηπείρου. 
Σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο ούτε από το Δ.Σ, ούτε από εμένα προσωπικά, όπως αναφέρουν στην εν λόγω καταγγελία τους οι υποψήφιοι του συνδυασμού Ορίζοντες Ηπείρου. 
Ποτέ δεν συμμετείχα άλλωστε σε κανέναν κομματικό μηχανισμό και ούτε είχα ποτέ μου καμιά κομματική ταυτότητα. Λειτούργησα και λειτουργώ σε όλη μου την ζωή δημοκρατικά κι έτσι διοίκησα και διοικώ και τον Κ.Σ.Η.
Παρότι προσβλήθηκα με χυδαίες εκφράσεις και απειλές δεν βγήκα πρώτος να καταγγείλω κανέναν, επειδή το ήθος μου δεν το επιτρέπει. 
Δεν θα συνεχίσω σε αυτό το γαϊτανάκι εντυπώσεων μιας προεκλογικής ατζέντας που αποδέκτη έχει στο τέλος την κυνηγετική οικογένεια.
 
Ο πρόεδρος του Κ.Σ.Η
Κωλέττας Γεώργιος
Read More »
Απάντηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στους υποψήφιους του Ριζόπουλου Απάντηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στους υποψήφιους του Ριζόπουλου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

To συνδυασμό νίκης για το Δήμο Σουλίου παρουσίασε ο Νικόλας Κάτσιος - Ανακοίνωσε 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Το συνδυασμό νίκης για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Σουλίου παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019 στην Παραμυθιά ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» και υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου μίλησε σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, καθώς συνδημότες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι κατέκλυσαν την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» και με τη συμμετοχή, τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους, έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα νίκης δύο μήνες πριν την αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση.

Ο Ν. Κάτσιος παρουσίασε τους πρώτους 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής «Τόπος Αξιών», οι οποίοι προέρχονται και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες τονίζοντας στο ακροατήριο ότι: «Αυτοί θα αποτελούν την επόμενη δημοτική αρχή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως: «Ο συνολικός αριθμός των δημοτικών συμβούλων στο δήμο μας είναι 27. Εμείς σήμερα εδώ σας παρουσιάζουμε 27 και πλέον υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο!»

 
Μιλώντας για τα πρόσωπα που στελεχώνουν το συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών», ο επικεφαλής της παράταξης δήλωσε ότι, εκπροσωπούν όλους τους επαγγελματικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, όλες τις δημιουργικές δυνάμεις στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι.

«Είναι πολίτες διαφορετικών ηλικιών, που έχουν διακριθεί με την προσφορά και το έργο τους σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Στηρίξτε τους στο κρίσιμο έργο τους. Στηρίξτε τους εκλογικά ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Τόπος Αξιών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία τονίζοντας ότι, αφού πρώτα μαζί με τους συνεργάτες του αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των συνδημοτών τους, καθημερινά συνθέτουν τις προγραμματικές τους προτάσεις.

«Έχουμε κάνει όλο τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να προωθήσουμε ως η επόμενη δημοτική αρχή μια νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία, που θα εγγυηθεί την ισόρροπη παραγωγική ανάπτυξη απ' άκρη σ' άκρη στο Δήμο Σουλίου με οφέλη για τους συνδημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, ξέρουμε τον τρόπο για να πάμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι μπροστά. Και θα το κάνουμε πράξη, ως η επόμενη δημοτική αρχή!», τόνισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου στην αρχή της ομιλίας του φανερά συγκινημένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τους διατελέσαντες δημάρχους το σύνολο των δημοτικών, κοινοτικών συμβούλων (συμπολιτεύσεων και αντιπολιτεύσεων), καθώς και τους προέδρους των Κοινοτήτων που υπηρέτησαν -πριν και μετά τον Καποδίστρια- το δήμο Σουλίου.

 
Τον Νικόλα Κάτσιο προλόγισε η Παραμυθιώτισσα Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, κα Άννα Κούρτη, η οποία ως Συντονίστρια της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Σουλίου. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, της Θεσπρωτίας αλλά και της Ηπείρου.
 
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

1) Μπάλλας Φώτης (Δ.Ε. Σουλίου), Ηλεκτρολόγος οικοδομών φωτοβολταϊκών και συστημάτων ασφαλείας. Έχει διατελέσει πρόεδρος ηλεκτρολόγων Θεσπρωτίας και εκπρόσωπος στην πανελλήνιας ομοσπονδίας
2) Ντρίτσος Ηλίας (Δ.Ε. Σουλίου), Ελεύθερος επαγγελματίας, πρ. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σουλίου, Πρόεδρος κοινότητας Φροσύνης, Κοινοτικός σύμβουλος κοινότητας Σουλίου, Πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Παραμυθιάς
3) Αθανασίου Μαρίνα (Δ.Ε. Αχέροντα), Ιδιωτική υπάλληλος, με πλούσια δραστηριότητα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγοράς.
4) Γκέκας Μανώλης (Δ.Ε. Αχέροντα), Αγρότης, Πρόεδρος Τ.Κ. Γαρδικίου.
5) Ιωάννου Έλια (Δ.Ε. Αχέροντα), Πτυχιούχος επόπτης δημόσιας υγείας, με Master στην διαχείριση ανθρώπινων κρίσεων. Eλεύθερος επαγγελματίας στον πρωτογενή τομέα και την εστίαση. Με πλούσια δράση στον εθελοντισμό.
6) Νικολάου Γιώργος (Δ.Ε. Αχέροντα), Τεχνικός υπολογιστών και αυτοματισμών Γραφείου, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Με έντονη ενασχόληση στα θέματα νεολαίας.
7) Ντούκα Βασιλική (Δ.Ε. Αχέροντα), Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ελεύθερη επαγγελματίας. Εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σουλίου (πρ. Αντιδήμαρχος). Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαρδικίου και Σκανδάλου
8) Ντρίτσος Μένιος (Δ.Ε. Αχέροντα), Κτηνοτρόφος, ιδιοκτήτης πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας
9) Σουλάκης Τάσος (Δ.Ε. Αχέροντα), Υπάλληλος ΕΛΤΑ. Οικονομικός Γραμματέας στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ
10) Χρήστου Δημήτριος (Μύτας)-(Δ.Ε. Αχέροντα), Μηχανικός και έμπορος αγροτικών μηχανημάτων. Δημοτικός Σύμβουλος για τρεις συνεχόμενες θητείες
11) Αθανασόπουλος Γιώργος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Αστυνομικός, Σύμβουλος της Τ.Κ. Παραμυθιάς, πρ. μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας. Πολύχρονη ενασχόληση με τον αθλητισμό στη Φωτική και το Σούλι ως ποδοσφαιριστής αρχικά και στη συνέχεια ως προπονητής.
12) Αθανασίου Θωμάς, (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος Marketing, Διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας. Πλούσια εθελοντική δράση στα «Παιδικά Χωριά SOS» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».
13) Γιούλα Αλεξίου-Ντόκου (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Νοσηλεύτρια με Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος.
14) Ζορκάδης Δημήτρης (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπ/σης, Ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του εμπορίου και τουρισμού. Δημοτικός Σύμβουλος (για δύο θητείες) στο Δήμο Σουλίου. Διετέλεσε πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Παραμυθιάς.
15) Καγκιούζης Ανδρέας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας ως αγρότης και τεχνικός υδραυλικών εγκαταστάσεων, μέλος του Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.
16) Κάτσιου Μαρία (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερη επαγγελματίας για 25 χρόνια στην Παραμυθιά ως κομμώτρια, έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση.
17) Κούρτη Συλβάνα (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Μάχιμη εκπαιδευτικός με Master στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας.
18) Κωλέτσης Κώστας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στον κατασκευαστικό κλάδο. Διατηρεί τεχνικό γραφείο με δραστηριότητα σε ιδιωτικά και δημόσια έργα.
19) Λατσός Σπύρος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, με σπουδές τεχνικού δικτύων υπολογιστών. Ενεργός αθλητής μπάσκετ στην ομάδα της Παραμυθιάς.
20) Μαραζόπουλος Λάμπρος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας στον πρωτογενή τομέα δραστηριοποιούμενος ως αγρότης και κτηνοτρόφος.
21) Κούλα-Τσεκούρα-Μάρκου (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Για χρόνια ελεύθερη επαγγελματίας στην Παραμυθιά. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανεμπορίου. Διακρίνεται για την έντονη κοινωνική της δράση.
22) Μαρτίνης Τάσος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Συνταξιούχος ΗΛΠΑΠ, έχει διατελέσει Δ/ντής του πολιτικού Γραφείου του Δημ. Τσοβόλα, Δ/ντής του πολιτικού κόμματος ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΚΙ. Πρόεδρος Αδελφότητας απανταχού Πολυδροσιτών και Πρόεδρος φιλοπρόοδου συλλόγου Πολυδροσιτών.
23) Μπολότσης Ανδρέας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Επιπλοποιός, δημοτικός σύμβουλος (δύο θητείες), αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Σουλίου, πρ. αιρετό μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αιρετό μέλος Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας.
24) Μπόλωσης Λουκάς (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση στον κατασκευαστικό κλάδο και τις χωματουργικές εργασίες. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του.
25) Ντάφλου Βίκυ (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην εικαστική ψυχολογία. Εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Σουλίου.
26) Παπαδοπούλου Ελεάνα (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Βιολόγος ασχολείται με την έρευνα στον κλάδο της βιοχημείας και παράλληλα φοιτά στο Παιδαγωγικό τμήμα του Παν/μίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως περιβαλλοντολόγος στο Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών των Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα.
27) Τσιώτα Αναστασία (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος ιχθυολόγος. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και έχει πλούσια κοινωνική δράση.
28) Φίλης Βασίλης (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σουλίου, εν ενεργεία πρόεδρος Τ.Κ. Προδρομίου.
Read More »
To συνδυασμό νίκης για το Δήμο Σουλίου παρουσίασε ο Νικόλας Κάτσιος - Ανακοίνωσε 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους To συνδυασμό νίκης για το Δήμο Σουλίου παρουσίασε ο Νικόλας Κάτσιος - Ανακοίνωσε 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη Παπαδημούλη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Επικεφαλή Ευρωβουλευτή της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή στις επικείμενες Ευρωεκλογές, κ. Δημήτρη Παπαδήμουλη και την κα. Όλγα Νάσση, Πρόεδρο των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και υποψήφια Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέας Νταής, κατά την επίσκεψή τους στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης o Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης, ο Αντιπρόεδρος Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ευάγγελος Χίσσας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.ΗΓ. και ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παύλος Παπαρούνας .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Κατά τη διάρκεια αυτής ο κ. Νταής ενημέρωσε για τα ζητήματα που αφορούν το Λιμένα Ηγουμενίτσας σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού τα οποία έχουν δρομολογηθεί ή και υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο, όπως ο Τερματικός Σταθμός 3, ο οποίος δημοπρατήθηκε πρόσφατα, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020 και αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας δημοπράτησης του έργου, η Γ΄ Φάση του Λιμένα που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, οι εργασίες ανάπλασης της Παραλιακής Ζώνης και οι ενέργειες για την αδειοδότηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας.

 
Αναπτύχθηκαν επίσης θέματα στρατηγικών συνεργασιών στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου, όπως η πρωτοβουλία δημιουργίας του Πολυτροπικού μεταφορικού Διάδρομου ADRIETA. Σε εξέλιξη όπως τόνισε ο κ. Νταής, βρίσκονται επίσης το έργο ΝΕWBRAIN που εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION 2014-2020 και αφορά τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας με σχεδιασμό ανάπτυξης μεταφορικών υποδομών και υπηρεσιών και το έργο POSEIDON MED II, που εντάσσεται στο πρόγραμμα CEF και αφορά το σχεδιασμό και εφαρμογή χρήσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε το Επιχειρηματικό Πάρκο (Εμπορευματικό Κέντρο) Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και η πορεία του έργου, ενός στρατηγικού έργου το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ και συγκεκριμένα από το Μηχανισμό Συνδέοντας την Ευρώπη (CEF) μέσω του έργου ADRI-UP. Το Εμπορευματικό Κέντρο θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ροές από και προς τις περιοχές της Αδριατικής που ο λιμένας συνδέει και ταυτόχρονα θα παρέχει περαιτέρω ενίσχυση στην αποτελεσματικότητα του εκάστοτε Θαλασσίου Διαδρόμου που είτε ξεκινά ή διέρχεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η ενίσχυση της σύνδεσης του Θαλάσσιου Διαδρόμου (MoS) Τεργέστη – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα επιτρέπει τη σύνδεση των διαδρόμων Ανατολής/ Ανατολικής Μεσογείου, Βαλτικής-Αδριατικής, Σκανδιναβίας-Μεσογείου. Τα λιμάνια της Τεργέστης, της Ανκόνας και της Ηγουμενίτσας είναι βασικά λιμάνια του δικτύου TEN-T και κατέχουν τη στρατηγική θέση στην υλοποίηση μιας βιώσιμης και αποδοτικής θαλάσσιας αρτηρίας μεταφορών.

Η θέση του Λιμένα Ηγουμενίτσας είναι κομβική, όπως τόνισε ο κ. Νταής, ο ρόλος του και οι σύγχρονες υποδομές που διαθέτει συμπληρωματικά με τους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού και της Ιόνιας Οδού επιτρέπουν τη διοχέτευση της κίνησης τουριστικών ροών και εμπορευμάτων από και προς τα Βαλκάνια, αλλά και την Κεντρική Ελλάδα.

Τα αναπτυξιακά σχέδια του Λιμένα εστιάζουν κυρίως στην προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών, ακολουθώντας το κανονιστικό πλαίσιο και τις καινοτόμες δράσεις της ΕΕ που προσθέτουν στο Λιμένα ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξάλλου, είναι ένα Ευρωπαϊκό Λιμάνι με στρατηγική θέση στις Βαλκανικές χώρες και τη Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής και βασικός κόμβος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ) μέσω του Διαδρόμου Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, ο κ. Νταής ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην υποψηφιότητά τους ως Ευρωβουλευτές και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να έχει ισχυρή φωνή σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα θέματα που αφορούν την σημαντική τη θέση ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σταυροδρόμι μεταφορών.

Read More »
Επίσκεψη Παπαδημούλη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Επίσκεψη Παπαδημούλη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτι

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019
 


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτι Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Μία BMW με εκατοντάδες χιλιάδες ναρκωτικά χάπια των τζιχαντιστών, αξίας 7 εκατ. ευρώ, πιάστηκε στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019


Φορτίο με χιλιάδες ναρκωτικά χάπια Captagon (τα λεγόμενα χάπια των τζιχαντιστών) που στη λιανική η αξία τους ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ μπλόκαραν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το κλιμάκιο των λιμενικών, με τη συνδρομή του λαγωνικού Κ9, εντόπισαν στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου έναν 31χρονο Βούλγαρο, ο οποίος μέσα στην πολυτελή μαύρη BMW είχε κρύψει 369.545 ναρκωτικά χάπια των οποίων η αξία ξεπερνά τα 7,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος είχε έρθει πιθανότατα από την Τουρκία, και μέσω Ηγουμενίτσας θα πήγαινε Ιταλία.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού προσπαθούν να βρουν τις διασυνδέσεις του Βούλγαρου, να διαπιστώσουν αν αποτελούσε μέλος του κυκλώματος που εισήγαγε στη χώρα μας μέρος των ναρκωτικών και να εντοπίσουν τις «άκρες» που είχε με Έλληνες dealers.
Read More »
Μία BMW με εκατοντάδες χιλιάδες ναρκωτικά χάπια των τζιχαντιστών, αξίας 7 εκατ. ευρώ, πιάστηκε στην Ηγουμενίτσα Μία BMW με εκατοντάδες χιλιάδες ναρκωτικά χάπια των τζιχαντιστών, αξίας 7 εκατ. ευρώ, πιάστηκε στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Σελίδες