Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ - Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020
Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ - Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ


Τεράστιες αντιδράσεις και τοπικά έχει προκαλέσει ο άδικος και ανεπίτρεπτος αποκλεισμός δεκάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.

Υπάρχουν καταγγελίες μητέρων από όλους τους Δήμους της χώρας, οι οποίες ενώ είχαν πλήρη φάκελο διακιολογητικών και μάλιστα είχαν λάβει και υψηλή μοριοδότηση (ακόμα και 149 μόρια), είδαν τα παιδιά τους στις λίστες με τους απορριφθέντες.

Οι μητέρες που υπέστησαν την κατάφορη αυτή άδικη μεταχείρηση και αποκλείστικαν με αυτόν τον πρωτοφανή τρόπο από τα ΚΔΑΠ, απαιτούν από την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών αναγκών της ελληνικής οικογένειας και να διορθώσει τον αρχικό καταστρεπτικό σχεδιασμό της για χρηματοδοτική υποβάθμιση των ΚΔΑΠ, χορηγώντας ΑΜΕΣΑ voucher σε όλες τις μητέρες που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών

Για το θέμα, η παράταξη “Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτιας” του “Συλλογου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας” εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Απαράδεκτη, Αψυχολόγητη και Προσβλητική για το κοινό αίσθημα η περικοπή δικαιούχων Voucher για συμμετοχή παιδιών στις Κοινωνικές Δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ !!!

Χιλιάδες παιδιά, παρότι οι οικογένειές τους πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια, με πλήρης φακέλους, σύμφωνα με την σχετική Πρόσκληση, μένουν φέτος εκτός των κοινωνικών δομών που ανακουφίζουν την Ελληνική Οικογένεια, προσφέρουν ασφάλεια και δίνουν λύση στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, στα χέρια ικανών και έμπειρων εκπαιδευτικών.
Το παράξενο είναι ότι, παρόλο που διατίθενται κονδύλια που μπορούν να διασφαλίσουν αυξημένο αριθμό παιδιών στις δομές αυτές, ο αριθμός των ωφελουμένων μειώθηκε δραματικά!!!
• Γιατί αλήθεια ακούγεται σαν κοροϊδία η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι φέτος “δεν θα μείνει ούτε ένα παιδί εκτός των Κοινωνικών Δομών”;
• Γιατί κανείς δεν στέκεται με σεβασμό μπροστά στην απογοήτευση τόσων χιλιάδων παιδιών;
• Γιατί οι φορολογούμενοι Έλληνες γονείς να χάνουν και τις τελευταίες παροχές ενός “Κοινωνικού Κράτους”, που αυτή τη φορά αφορά την εξασφάλιση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους;
• Γιατί να οδηγούμαστε σε ένα “Βατερλώ” πιθανών απολύσεων έμπειρου και εξειδικευμένου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού; Γιατί κάτι τέτοιο υποκρύπτει, ας μη γελιόμαστε, η μείωση εγγραφών παιδιών κατόχων voucher στο σύνολο του δικτύου Δημοτικών Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ Πανελλαδικά!
Είναι σαφές ότι θα μας που πως τέτοιου είδους περικοπές θα πάνε σε “κονδύλια” για την αγορά μασκών και υγειονομικού υλικού……

Ας είμαστε λίγο σοβαροί!!!
• Κανένα παιδί δεν πρέπει να πληρώσει τα οφειλόμενα του Δημοσίου….
• Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να αισθάνεται κοινωνικά απροστάτευτη σε μια “Κοινωνικά Ευνομούμενη Πολιτεία”….
• Κανένας εκπαιδευτικός, που έχει δώσει και την ψυχή του, επί πολλά χρόνια, μέσα σε επισφαλές εργασιακό καθεστώς, δεν επιτρέπεται να χάνει έτσι απροσδόκητα και άδικα τη δουλειά του!!!
• Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις χιλιάδες οικογένειες που αποκλείστηκαν από την κτήση Voucher, κατανοούμε και σεβόμαστε τη λύπη και την απογοήτευση χιλιάδων παιδιών που φαίνεται πιθανό να μην βρεθούν στην ασφάλεια του προσφιλούς χώρου στον οποίο έμαθαν να παιρνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την επισφαλή εργασία χιλιάδων εργαζομένων!!!
Καλούμε την ΚΕΔΕ, την Κυβέρνηση, τους Έλληνες Βουλευτές αλλά και κάθε Υπεύθυνο των Προγραμμάτων αυτών να σταθούν με ευθύνη και να επανεξετάσουν το θέμα, από καθήκον στην Ελληνική Οικογένεια και τα παιδιά μας!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΑΜΑΧΗΤΙ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!!!
Θα παλέψουμε για τα αυτονόητα, γιατί σε αυτό το σημείο μας έχουν φέρει!!!

Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Εκπρόσωποι της
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ»

Σουζάνα Καπνίση 
Νικηφόρος Σταύρου
Read More »
Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ - Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ - Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020 Rating: 5

Ένα κρούσμα στα Γιάννενα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020
Ένα κρούσμα στα Γιάννενα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ


264 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ .

Από τα 233 εγχώρια κρούσματα, τα 21 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 10 με γνωστή συρροή.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:
– 29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου χώρας.
– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– 91 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 51 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή και 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 2 στην Π.Ε. Αργολίδας
– 4 στην Π.Ε. Αχαϊας
– 5 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
– 1 από Π.Ε. Έβρου
– 1 στην Π.Ε. Ευρυτανίας
– 5 στην Π.Ε. Ημαθίας
– 3 στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων (Ήδη γνωστό από εχτές)
– 1 στην Π.Ε. Καβάλας
– 10 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 4 στην Π.Ε. Καστοριάς
– 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 1 στην Π.Ε. Κιλκίς
– 5 στην Π.Ε. Κοζάνης
– 2 στην Π.Ε. Κορίνθου
– 11 στην Π.Ε. Κυκλάδων
– 3 στην Π.Ε. Λάρισας
– 2 στην Π.Ε. Λέσβου
– 7 στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 4 στην Π.Ε. Ξάνθης
– 3 στην Π.Ε. Πέλλας
– 1 στην Π.Ε. Πιερίας
– 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
– 2 στην Π.Ε. Σερρών
– 1 στην Π.Ε. Τρικάλων
– 3 στην Π.Ε. Φλώρινας
– 1 στην Π.Ε. Φωκίδας, το οποίο συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 1 στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 5 στην Π.Ε. Χανίων
Read More »
Ένα κρούσμα στα Γιάννενα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Ένα κρούσμα στα Γιάννενα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020 Rating: 5

264 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020
264 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αναφέρει τα εξής:

Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
264 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα 264 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020 Rating: 5

42 δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο από τη Θεσπρωτία

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020
42 δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο από τη Θεσπρωτία 


42  συνολικά δείγματα στάλθηκαν σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών, για έλεγχο covid19, στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την ιχνηλάτηση και τις επαφές με δύο βεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε εχτές ο ΕΟΔΥ.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ ή το πρωί της Κυριακής. 
Read More »
42 δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο από τη Θεσπρωτία 42 δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο από τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020 Rating: 5

Διακομιδή 73χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020


Διακομιδή 73χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από τη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 73χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 73χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 73χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αρνητικά τα χθεσινά δείγματα

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020


Θεσπρωτία: Αρνητικά τα χθεσινά δείγματα


Αρνητικά βγήκαν και τα 27 δείγματα που στάλθηκαν εχτές Παρασκευή από το νοσοκομείο Φιλιατών, για έλεγχο covid19, στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σήμερα θα ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των δύο θετικών κρουσμάτων που ανακοίνωσε εχτές ο ΕΟΔΥ.
Read More »
Θεσπρωτία: Αρνητικά τα χθεσινά δείγματα Θεσπρωτία: Αρνητικά τα χθεσινά δείγματα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020 Rating: 5

Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020
Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 34, 28 και 32 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες της Παρασκευής, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στους εν λόγω αλλοδαπούς εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει εις βάρος τους καταχώρηση με το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 50 και 41 ετών προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στους εν λόγω αλλοδαπούς εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει εις βάρος τους καταχώρηση με το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020 Rating: 5

Σελίδες