Κατέληξε 83χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021
Κατέληξε 83χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊόΈνας 83χρονος που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό κατέληξε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Ο ηλικιωμένος είχε διακομισθεί από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Παρά την προσπάθεια που έγινε από τους γιατρούς δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο 83χρονος ήταν ανεμβολίαστος.

Στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων η κατάσταση είναι ελεγχόμενη ωστόσο πιέσεις ασκούνται για κλίνες Εντατικής Θεραπείας από την Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη στην ΜΕΘ – Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν μεταφερθεί δύο ασθενείς ενώ υπάρχουν αιτήματα από την Θεσσαλονίκη και για άλλες διακομιδές.

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται πέντε ασθενείς. Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και η δεύτερη μονάδα.

Στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται 17 ασθενείς ενώ άλλοι έξι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα με τρεις μάλιστα εισαγωγές να έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται δεν δημιουργούν μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία ωστόσο ανησυχία προκαλεί η αύξηση των αναγκών από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πίεση του δημόσιου συστήματος υγείας όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Read More »
Κατέληξε 83χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό Κατέληξε 83χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021
7 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 166 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 67 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 15.458 rapid test και ανευρέθηκαν 306 θετικά (1.98%). Από τις 306 περιπτώσεις, οι 144 αφορούν άνδρες και οι 162 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.02 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”
115 rapid test με 7 θετικά (6.09%) αφορούν σε 3 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΦΙΛΙΑΤΕΣ
5 αρνητικά rapid test
Read More »
7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Μάριος Κάτσης στη Βουλή: Η κυβέρνηση χαρίζεται στην Cosco να μη κάνει επενδύσεις και κοροϊδεύει για ΟΛΗΓ και χερσαία ζώνη»

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021
Μάριος Κάτσης στη Βουλή: Η κυβέρνηση χαρίζεται στην Cosco να μη κάνει επενδύσεις και κοροϊδεύει για ΟΛΗΓ και χερσαία ζώνη»Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης, από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε για την τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ/Cosco με το Ελληνικό Δημόσιο.

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς από τα παλιά, επιχειρεί με την παρούσα τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης να καλύψει τις ευθύνες της ΟΛΠ - COSCO για τη μη εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Την απαλλάσσει για τη μη υλοποίηση των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ που είχαν συνομολογηθεί, καθιστώντας την ταυτόχρονα κυρίαρχο του λιμανιού του Πειραιά, εις βάρος της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κατοίκων των οικείων Δήμων. Της παραδίδει το 16% των μετοχών, που αποτελούσαν εγγύηση για την εκτέλεση των έργων, με το Δημόσιο να στερείται τα έσοδα από τα αντίστοιχα μερίσματα, ενώ την απαλλάσσει και από την καταβολή ποινικών ρητρών για τις καθυστερήσεις εκτέλεσης των έργων» ανέφερε ο Μ. Κάτσης για το συζητούμενο νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ότι γίνεται στον Πειραιά και την Cosco είναι προπομπός για το τι θα γίνει στον ΟΛΗΓ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καμία επένδυση δεν θα γίνει λέτε ψέματα, τα χαρίζετε όλα με αρπαχτές και σας ενδιαφέρει μόνο το ξεπούλημα κρίσιμων εθνικών υποδομών σε μεγάλα συμφέροντα και αδιαφορείτε παντελώς για την τοπική κοινωνία και τους φορείς που είναι αντίθετοι και κινητοποιούνται»

Τα βέλη της κριτικής στράφηκαν ευθέως εναντίον του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη αλλά και του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Απευθυνόμενος ο κ. Κάτσης προς τον κ. Πλακιωτάκη του έδωσε μια εικόνα για το τι γίνεται με το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας «όπου ξεπωλείται μπιρ παρά πακέτο με όλο το παράκτιο μέτωπο του νομού σχεδόν, χωρίς καν να έχει δεσμευτεί για οποιαδήποτε επένδυση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήρθατε στη Θεσπρωτία 2 φορές και τάξατε ότι θα αποδώσετε την χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ στους Δήμους και στους πολίτες μέχρι τον Αύγουστο και δεν έχει γίνει τίποτα, κοροϊδεύεται και εμπαίζετε την Θεσπρωτία» ανέφερε, και στη συνέχεια τόνισε πως «όλοι οι αυτοδιοικητικοί της δική σας παράταξης βγήκαν σε κινητοποιήσεις,αλλά δεν ακούτε κανέναν. Μάταια περιμέναμε μια τροπολογία σήμερα που να αποδίδει τη χερσαία ζώνη στους Δήμους. Η κοροϊδία από τους κ. Σταΐκουρα και Πλακιωτάκη της κυβέρνησης ΝΔ συνεχίζεται. Μόνο ο κ. Γιόγιακας ως εισηγητής της πλειοψηφίας, έμεινε να μην βλέπει τον εμπαιγμό και να πανηγυρίζει για υποσχέσεις χωρίς να έχει τίποτα στα χέρια» ανέφερε με νόημα στην ομιλία του ο κ. Κάτσης. «Δηλώνετε αναρμόδιος σε ό,τι ερώτηση σας κατέθεσα, είστε αρμόδιος μόνο για το ξεπούλημα» είπε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Τέλος, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε και στο θέμα της ερώτησης του για το μη σύννομο διορισμό της γαλάζιας διοίκησης του ΟΛΗΓ λέγοντας «σας κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα και δηλώσατε πάλι αναρμόδιος. Η γαλάζια διοίκηση που έχει κατεβάσει σε ιστορικά χαμηλά τα έσοδα και τους ισολογισμούς της εταιρίας κάνοντας πάρτι απευθείας αναθέσεων, ως μέλος της κυβέρνησης των αρίστων δεν έχει τα τυπικά προσόντα για την θέση» κατέληξε ο κ. Κάτσης και κάλεσε τον Υπουργό να δεσμευτεί ότι θα φέρει τροπολογία στη Βουλή άμεσα να αποδώσετε την χερσαία ζώνη στους πολίτες.


Read More »
Μάριος Κάτσης στη Βουλή: Η κυβέρνηση χαρίζεται στην Cosco να μη κάνει επενδύσεις και κοροϊδεύει για ΟΛΗΓ και χερσαία ζώνη» Μάριος Κάτσης στη Βουλή: Η κυβέρνηση χαρίζεται στην Cosco να μη κάνει επενδύσεις και κοροϊδεύει για ΟΛΗΓ και χερσαία ζώνη» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονης στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021
Σύλληψη 30χρονης στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μίας 30χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Σύλληψη 30χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 30χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Σελίδες