Μικρή Άμμος, ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, από το Σάββατο κοντά μας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017


Σύβοτα Θεσπρωτίας. Καταγάλανα νερά και δέντρα που ακουμπάνε στη θάλασσα... 

Η Μικρή Άμμος, από τους κορυφαίους προορισμούς, συνδυάζει τη γοητεία των Συβότων με την άριστη φιλοξενία και παραμένει διαχρονική.

Ο χώρος πιο όμορφος από ποτέ, ανοίγει και υποδέχεται απ' αυτό το Σαββατοκύριακο τους πρώτους επισκέπτες του καλοκαιριού.


 

Άνεση στην παραλία, περιποίηση και βέβαια το εκπληκτικό γαλάζιο του Ιονίου το οποίο αγκαλιάζει το πράσινο του βουνού.

Κάθε είδους νοστιμιά που φτάνει δίπλα στο κύμα και τα πιο in κοκτέιλ, που έρχονται για να δροσίσουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

Αγαπημένος χώρος για όλους, ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις και υπόσχεται αξέχαστες διακοπές.

Η Μικρή Άμμος έχει γίνει σημείο αναφοράς καθώς συνδυάζει την απόλυτη ηρεμία της θάλασσας με την άγρια ομορφιά του βουνού ενώ είναι υποδειγματική η φιλοξενία για όσους την επιλέγουν, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει φανατικούς φίλους!


 
Read More »
Μικρή Άμμος, ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, από το Σάββατο κοντά μας Μικρή Άμμος, ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, από το Σάββατο κοντά μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Ο Θωμάς Οικονόμου για τον Θεμιστοκλή Ρίγγα: Πρόταση, οφειλόμενο καθήκoν

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 
Περάσανε 83 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο του ευπατρίδη και ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα του Παναγιώτη , ο οποίος διέθεσε όλη την κληρονομιαία περιουσία του σημαντικής μάλιστα αξίας , με την ιδιόγραφη διαθήκη του στο Α Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς , συστήνοντας κληροδότημα υπέρ αυτού κατά το αρθ.1967 και επόμενα του Α.Κ με σκοπό την επωφελή χρησιμοποίηση της κληρονομιάς του , για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του Α΄ Δημοτικου Σχολείου Παραμυθιάς.

Εκτοτε η ειδική ορισθείσα διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος Θεμιστοκλή Ρίγγα διοικεί το κληροδότημα και διαχειρίζεται την περιουσία του ευεργέτη – διαθέτη καλύπτοντας τις αναγκαίες δαπάνες λειτουργίας του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς και των μαθητών αυτού , οι οποίες στις παρούσες αντίξοες οικονομικές συνθήκες θα ήταν σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν από οποιαδήποτε άλλη χρηματοδοτική πηγή .

Δυστυχώς η ευτυχώς κατά τη σεβαστή προσωπική άποψη του κάθε Παραμυθιώτη και γονέα , το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς μεταφέρθηκε και λειτουργεί πλέον κτιριολογικά , σε άλλη θέση εκτός οικισμού της πόλης . Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού προς τον διαθέτη , με πρωτοβουλία προφανώς της τότε διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος ανεγέρθηκε προτομή του διαθέτη και τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του πρώην Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς , το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο σήμερα και σε αχρησία ( κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται από κάποιους ως σχολείο Βούλγαρη ενώ κατά χρήση μετατράπηκε σε παρκινγκ Βούλγαρη) .

Θεωρώ , ότι για λόγους οφειλόμενης τιμής , αναγνώρισης της προσφοράς και μνήμης του διαθέτη και ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα και προτείνω η διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τον Διευθυντή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς θα πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία για να ονομαστεί το νέο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς στο χώρο που λειτουργεί σήμερα ως Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς « Θεμιστοκλή Ρίγγα »

Επίσης, η προτομή του που κοσμεί τον ευεργέτη κρίνεται σκόπιμο να μεταφερθεί στον αύλειο χώρο του νέου και σε λειτουργία πλέον Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς .

Τέλος , στις 31/12 κάθε έτους , πιστεύω ότι θα πρέπει να τελείται ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του θανάτου , του παραπάνω ευεργέτη .

Πιστεύω , ότι η πρόταση μου θα εισακουστεί από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς , για την υλοποίηση της , πράγμα που επιβάλλεται πολύ περισσότερο στη παρούσα χρονική συγκυρία και κατάσταση που η έννοια της ευεργεσίας και του εθελοντισμού τείνουν να αποτελέσουν είδος προς εξαφάνιση .

Ας σπεύσουν λοιπόν οι αρμόδιοι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αναγνωσιμότητα και την ηθική υποχρέωση έναντι του Θεμιστοκλή Ρίγγα να πράξουν τα αυτονόητα γιατί « Μακάριοι οι ευγνώμονες ευεργετούμενοι όταν τιμούν τους ευεργέτας»

ΥΓ : Επ’ ευκαιρία πρέπει να υλοποιηθεί και η βούληση της δωρήτριας Μαρίας Ρίγγα που δώρισε το παραδοσιακό της γραφείο στο Δήμο Σουλίου , το οποίο παρά την πάροδο της ορισθείσας στο συμβόλαιο δωρεάς προθεσμίας παραμένει ημιτελές για ανεξήγητους λόγους η οποία αν θα ζούσε θα είχε το θεμιτό δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί έντονα για την ανεκπλήρωτη δέσμευση του δωρεοδόχου

Με ειλικρινές ενδιαφέρον
Θωμάς Οικονόμου
 
Read More »
Ο Θωμάς Οικονόμου για τον Θεμιστοκλή Ρίγγα: Πρόταση, οφειλόμενο καθήκoν Ο Θωμάς Οικονόμου για τον Θεμιστοκλή Ρίγγα: Πρόταση, οφειλόμενο καθήκoν Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017
Read More »
Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Και επίσημα διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών ο Σπύρος Δερδεμέζης

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017Με απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, στις 2 Μαΐου 2017, Διορίζεται ο ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ του Πλάτωνα, με Α.Δ.Τ. Ξ 684957, Πτυχιούχος Bachelor of Business Administration, The Bernard M. Baruch College – the City University of New York, ως Διοικητής στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ, αρμοδιότητας 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του Ν. 3528/07, με βαθμό 1Ο, με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4052/2012.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ


 
Read More »
Και επίσημα διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών ο Σπύρος Δερδεμέζης Και επίσημα διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών ο Σπύρος Δερδεμέζης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται στη λήψη μέτρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. 


 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ερωτήματα & Ερωτηματικά - Του Ευάγγελου Κούρτη

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017Ως δημότης του Δήμου μας καθώς και εκλεγμένος πρώην σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, ερωτώ την δημοτική αρχή και ζητώ πειστικές απαντήσεις για τα ακόλουθα:

1ον Πώς αλήθεια ζητά η δημοτική μας αρχή δια των υπηρεσιών του Δήμου να είναι οι συνδημότες μας συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δηλώνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία ;
Σωστό μεν αλλά δεν θα έπρεπε να δείξει το καλό παράδειγμα η ίδια η δημοτική αρχή;
Ζητάτε από τους συνδημότες μας να προσκομίσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και την άδεια οικοδομής της κατοικίας τους. Αλήθεια όμως το απέναντι κτίσμα από το Δημοτικό μέγαρο έχει άδεια οικοδομής;
Με ποιο δικαίωμα στεγάσατε την δημόσια υπηρεσία (Κ.Ε.Π) σε αυθαίρετο κτίσμα και με ποια άδεια χρήσης;
Γνωρίζετε ότι ο χώρος του αυθαιρέτου αυτού κτίσματος ότι είναι ΠΛΑΤΕΙΑ; Για του λόγου το αληθές υπάρχει το σχετικό Φ.Ε.Κ που γνωρίζουν βεβαίως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας.
Η πολεοδομία το γνωρίζει; Γνωρίζει ακόμη τι ακριβώς γίνεται επί της οδού Κων. Καραμανλή ;
Η αρμόδια για τα θέματα πολεοδομίας ποιότητα ζωής του Δήμου μας γιατί κωφεύει;
Κάποτε είχες πει ότι θα σπάσεις αβγά, δυστυχώς μετά από επτά (7) χρόνια ως Δήμαρχος εξακολουθείς να τα επωάζεις.

2ον Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ στο οποίο είστε και Πρόεδρος;
Σύνηψε η δημοτική μας αρχή κάποιο δάνειο, με ποιο επιτόκιο και για ποιο σκοπό;
Δεν αποβαίνει αυτή η βεβιασμένη σας ενέργεια σε βάρος των οικονομικών του Δήμου μας; Πώς θα αποπληρωθεί το συγκεκριμένο δάνειο εξαιτίας των σοβαρών νομικών εμποδίων που βραχυκυκλώνει την καταβολή της επιδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης;

3ον Για το Χ.Υ.Τ.Α στο Καρβουνάρι μπορείτε να μας εξηγήσετε κάτι; Κάποτε σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μας είχατε πει ότι για δεκαπέντε (15) ημέρες μόνο θα φέρνουν απορρίμματα από άλλες διαχειριστικές ενότητες.
Γνωρίζετε πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Θυμάστε που στην τοποθέτηση μου σας είχα πει ότι << ουδέν μονιμότερον του προσωρινού >>; Ισχύει στην περίπτωση αυτή πολιτική αμνησία;

4ον Γιατί κ. Δήμαρχε ενώ είστε υπόχρεη για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και για την εφαρμογή του προϋπολογισμού του, με την είσπραξη των εσόδων παρέλειψες να βεβαιώσεις και στη συνέχεια να ειδοποιήσεις τους υπόχρεους επαγγελματίες και τελικά να εισπράξεις το προβλεπόμενο τέλος παρεπιδημούντων από το έτος 2010 και εντεύθεν και μόλις το 2017 έσπευσες εναγωνίως να ειδοποιήσεις τους υπόχρεους για πληρωμή του ανάλογου τέλους και μόνο για τα έτη 2012 , 2013 και 2014, επιβαρύνοντας αυτούς με σοβαρές προσαυξήσεις και στερώντας αδικαιολόγητα το Δήμο Σουλίου για μεγάλο χρονικό διαστημα από τα νόμιμα και αναγκαία έσοδα του.

5ον Σε ένα τελευταίο μονόλογο σας κ. Δήμαρχε στο ΑRT. TV , είπατε ότι θα αλλάξετε την κανονιστική για τον ποταμό Αχέροντα.
Για ποιο λόγο αλήθεια; Ίσως για να μπορέσετε έτσι να εφαρμόσετε την παλιά που η ίδια παραδεχτήκατε ότι δεν εφαρμόζεται ;
Ποια είναι η ευαισθησία σας αλήθεια για τις δημοτικές καταλήψεις στην παρόχθια ζώνη του ποταμού Αχέροντα; Τι ισχύει ακόμα για το επίμαχο ακίνητο με αριθμό 21; Μάθε κ. Δήμαρχε του Δήμου μας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πως << ό,τι δεν λύεται κόπτεται>>.

Το ποιο συγκινητικό που είδαμε και ακούσαμε στην τελευταία σας συνέντευξη είναι ότι κατά τη δήλωση σας πάντα, πως ανήκετε στην κεντροαριστερά. Αυτό βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας όπως και εμού που ανήκω στην κεντροδεξιά . Επιτέλους μάθαμε που ανήκετε.
Είναι αυτό όμως κάτι που ενδιαφέρει τους συνδημότες μας; Ασφαλώς όχι.
Για τους δημότες κ. Δήμαρχε του Δήμου Σουλίου <<εκαχέστη φορβάς εν αλωνίω >> , το που εμείς ανήκουμε κομματικά, γιατι ταλανίζονται από σοβαρότερα προβλήματα.
Ύστερα από όλα αυτά συμπεραίνεται , ότι σε όλες σου τις ενέργειες και πρωτοβουλίες έχεις μάθει πρώτα να πυροβολείς και μετά να στοχεύεις όπως επίσης πάντα να βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο. Μάθε όμως ότι αυτές οι πρακτικές έχουν πάντα συνέπειες. Γιατί ως γνωστόν όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Κ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ερωτήματα & Ερωτηματικά - Του Ευάγγελου Κούρτη Δήμος Σουλίου: Ερωτήματα & Ερωτηματικά - Του Ευάγγελου Κούρτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Με τη "σφραγίδα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχωρά η κατασκευή της μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017Από το Ελεγκτικό Συνέδριο εκδόθηκε σήμερα η απόφαση έγκρισης της διαγωνιστικής διαδικασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάδειξη του αναδόχου και για το σχέδιο σύμβασης σύμπραξης για την "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων". Πρόκειται για την αίσια κατάληξη μιας επίπονης, πολυετούς και εξαντλητικής διαδικασίας την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία η Περιφερειακή Αρχή, παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς προέκυψαν.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα, δίνει το "πράσινο φως" για την υπογραφή της σύμβασης με την "Αειφορική Ηπείρου Μονοπρόσωπη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού", η οποία έχει συσταθεί από τον αναδειχθέντα Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης "ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ". Μετά την θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθεί η ανάδοχος εταιρεία προς υπογραφή της σύμβασης, ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό έργο για την Περιφέρεια της Ηπείρου.


Read More »
Με τη "σφραγίδα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχωρά η κατασκευή της μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου Με τη "σφραγίδα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχωρά η κατασκευή της μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από σπίτι στην ίδια περιοχή

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017
Συνελήφθησαν, χθες (23-05-2017) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, διάφορα είδη ρουχισμού και τρόφιμα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα παραπάνω αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, οι δύο δράστες τα είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, το οποίο προηγουμένως είχαν διαρρήξει.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν προκειμένου αποδοθούν στην ιδιοκτήτρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από σπίτι στην ίδια περιοχή Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από σπίτι στην ίδια περιοχή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017 πήρε την απόφαση να εκδώσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ακύρωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα μετά από την Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει παράνομες. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να ενωθούμε, προκειμένου να αναζητήσουμε νόμιμες και ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων.

Ζητά από την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε :

Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.

Να στελεχωθεί ο Δήμος με μόνιμο προσωπικό ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας.» 


 
Read More »
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Ο Μιχάλης Γκανάς συνάντησε τους μαθητές του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017
To Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του «Ανοιχτό Σχολείο στην κοινωνία και τον πολιτισμό» υποδέχθηκε τον Θεσπρωτό λογοτέχνη Μιχάλη Γκανά σ' ένα ανοιχτό μάθημα με τους μαθητές του, το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. 
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου μας συνάντησαν το γνωστό ποιητή Μιχάλη Γκανά σ' ένα σύνολο έντεχνης μουσικής, τραγουδιών και απαγγελιών. 
Στο αναλόγιο ο ίδιος ο Μιχάλης Γκανάς διάβασε αποσπάσματα από το έργο του «Ομήρου Οδύσσεια» και καθήλωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς με τη μαγεία της ποίησής του, ενώ τραγουδήθηκαν και αρκετά γνωστά ποιήματά του από τα παιδιά του Σχολείου μας. 
Πρόκειται για μια πρωτότυπη νέα Οδύσσεια ξαναγραμμένη από έναν σύγχρονο δημιουργό. 
Ο Μιχάλης Γκανάς ξανάγραψε και ξαναείπε την Οδύσσεια με τον δικό του μοναδικό τρόπο, βάζοντας μέσα στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική μας παράδοση. 
Ο Θεσπρωτός ποιητής με το έργο αυτό δεν παρουσίασε σε όλους μας απλά μία επιπλέον μετάφραση του Ομηρικού έπους, αλλά πρωτοτύπησε έντονα με τη διασκευή του διανθίζοντας με χιούμορ παρμένο από το δαιμόνιο του Οδυσσέα ακόμα και στις πιο δραματικές σκηνές του. 
Ο ποιητής με την «Όδύσσειά» του απευθύνθηκε στα παιδιά μας - και όχι μόνο, ενσωματώνοντας τα πιο ζωντανά και όμορφα κομμάτια της προφορικής και ποιητικής μας παράδοσης. 
Οι μαθητές μας κατανόησαν ότι πολλές λέξεις της Οδύσσειας ακούγονται ολόιδιες ή ελάχιστα διαφοροποιημένες ακόμα μέχρι και σήμερα. 
Τα παιδιά κατανόησαν ότι αυτό και μόνο είναι μια «αμύθητη» προίκα για την ομιλούμενη ελληνική γλώσσα, που επηρεάζει σίγουρα τόσο την ίδια την αφήγηση όσο και τον απλό καθημερινό λόγο τους. 
Την αίθουσα του χώρου κοσμούσε η προσωπογραφία του Θεσπρωτού καλλιτέχνη την οποία φιλοτέχνησε η δασκάλα των καλλιτεχνικών του σχολείου μας κ. Γκαλντέμη Δήμητρα.

Επίσης, το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές του στη σημαντική συνάντηση για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας , η οποία πραγματοποιήθηκε με το κοινό της πόλης, στις 8 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας, «Πάνθεον». 
Ήταν μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Γκανά, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου «Μητσέλος». 
Ο ποιητής παρουσίασε το τελευταίο έργο του «Ομήρου Οδύσσεια» διαβάζοντας αγαπημένα αποσπάσματα από αυτό. 
Η υπέροχη βραδιά άρχισε με μελοποιημένα τραγούδια σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, τα οποία εκτέλεσαν οι μαθητές του σχολείου μας με επιμέλεια του δασκάλου Μουσικής του σχολείου μας κ. Κουλούρη Βασίλη.

Για άλλη μια φορά αισθάνομαι περήφανος ως Διευθυντής του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και θέλω να συγχαρώ δημόσια τους μαθητές μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας για την προσπάθεια αυτή.

Ο Διευθυντής του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας


 
Read More »
Ο Μιχάλης Γκανάς συνάντησε τους μαθητές του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Ο Μιχάλης Γκανάς συνάντησε τους μαθητές του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 37χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017


 
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 37χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη 37χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Ενημέρωση τουριστών στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς κατά την θερινή περίοδο 2017

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου το κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς δέχεται κάθε Τρίτη προγραμματισμένες ομάδες τουριστών από την Πάργα στις οποίες γίνεται ξενάγηση και ενημέρωση στο χώρο της έκθεσης.Read More »
Ενημέρωση τουριστών στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς κατά την θερινή περίοδο 2017 Ενημέρωση τουριστών στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς κατά την θερινή περίοδο 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Από τους μακροβιότερους προέδρους Επιμελητηρίων στην Ελλάδα ο Θεσπρωτός Αλέκος Πάσχος

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017Από τους μακροβιότερους προέδρους Επιμελητηρίων στην Ελλάδα είναι ο Θεσπρωτός Αλέκος Πάσχος! 
Επί σειρά ετών τον εμπιστεύονται οι επαγγελματίες του νομού. Βρίσκεται στα όρια του να σπάσει ρεκόρ μακροβιότητας. 
Και αυτό δεν είναι τυχαίο. 
Καθόλου μάλιστα.
Λειτουργεί πάντοτε ενωτικά και ποτέ διχαστικά, εργάζεται σκληρά και δίκαια για την υπεράσπιση των συμφερόντων των διάφορων επαγγελματικών τάξεων και κυρίως προωθεί, με όποιο πρόσφορο μέσο ανακαλύπτει, την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νομού. 
Αξιόπιστος και συνεργάσιμος, δημιουργεί, εντός και εκτός Ελλάδας, τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάδειξη της περιοχής. 
Στις ενέργειές του κυριαρχεί μια σκέψη: 
Πέρα από αυτό που είναι πραγματικό, πέρα δηλαδή από τη σκληρή καθημερινότητα, υπάρχει και το ωραίο και αυτό, που αξίζει να είναι ωραίο. 
Και διαρκώς κάνει το βήμα από το πραγματικό στο ωραίο. 
Και κατορθώνει το ωραίο να μη το αφήνει μονάχα επιθυμία, αλλά να το μετατρέπει σε πραγματικότητα. 


 
Read More »
Από τους μακροβιότερους προέδρους Επιμελητηρίων στην Ελλάδα ο Θεσπρωτός Αλέκος Πάσχος  Από τους μακροβιότερους προέδρους Επιμελητηρίων στην Ελλάδα ο Θεσπρωτός Αλέκος Πάσχος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Ζαρκάδι σοβαρά τραυματισμένο εντοπίστηκε στην Εγνατία στο ύψος του Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017
Ένα τραυματισμένο Ζαρκάδι, εντόπισε συνεργείο της Εγνατίας οδού στο ύψος του Ελευθερωχωρίου Παραμυθιάς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα.

Το Ζαρκάδι, μεταφέρθηκε από μέλη της φιλοζωικής Παραμυθιάς σε εθελοντή κτηνίατρο της περιοχής (κ. Παναγιώτη Καλόγηρο) οπού και έχασε την μάχη για την ζωή κατά την διάρκεια του 4ωρου χειρουργείου.


Το ζώο έφερε πολλά τραύματα στην θωρακική κοιλότητα, κακώσεις του θωρακικού τοιχώματος, ενώ παρουσίαζε εσωτερική αιμορραγία από βαθύ κοιλιακό τραύμα.


Με αφορμή το γεγονός, το φιλοζωικό σωματείο εφιστά την προσοχή των οδηγών όσο βρίσκονται στην Εγνατία οδό, καθώς όπως αναφέρουν, ο δρομος ταχείας κυκλοφορίας, είναι αφύλακτος σε πολλά σημεία, ενώ πληθαίνουν τα παρόμοια περιστατικά. Τέλος ευχαριστεί δημόσια τον κτηνίατρο Παναγιώτη Καλόγηρο, για τις συνεχείς εθελοντικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Στην φωτογραφία βλέπετε το άτυχο ζώο κατά την διάρκεια του 4ωρου χειρουργείου από τον Παναγιώτη Καλόγηρο.


Read More »
Ζαρκάδι σοβαρά τραυματισμένο εντοπίστηκε στην Εγνατία στο ύψος του Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Ζαρκάδι σοβαρά τραυματισμένο εντοπίστηκε στην Εγνατία στο ύψος του Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες