H N.E. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Ανδρέα Σπυρόπουλο ως Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022
H N.E. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Ανδρέα Σπυρόπουλο ως Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, συγχαίρει τον συμπατριώτη μας Ανδρέα Σπυρόπουλο, για την εκλογή του ως Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στο νέο ξεκίνημα του Κινήματός μας και στην σημαντική ανανέωση που πραγματοποίησε σε πρόσωπα, είμαστε σίγουροι πως ο σύντροφος Ανδρέας Σπυρόπουλος θα αφήσει το στίγμα του στην νέα πορεία που εχει χαραχθεί.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ν.Ε. Θεσπρωτίας
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Read More »
H N.E. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Ανδρέα Σπυρόπουλο ως Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής H N.E. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Ανδρέα Σπυρόπουλο ως Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022
Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος


Εξελέγη από την ΚΠΕ του κόμματος με 88% - Μηχανολόγος, 36 ετών με μεγάλη πορεία στην παράταξη από τα φοιτητικά του χρόνια - Είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319, ποσοστό δηλαδή 88%. Καταμετρήθηκαν 36 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Ο κ. Σπυρόπουλος αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τα μέλη της ΚΠΕ για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή που μου έκαναν. Η παράταξη είναι μπροστά σε νέους αγώνες, που θα μας καταστήσουν πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων. Με ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλη πορεία στην παράταξη. Θεωρείται αυτοδημιούργητος, μηχανολόγος στο επάγγελμα ο οποίος ασχολείται με την πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια. Διατηρεί δικό του γραφείο στην Αθήνα, ενώ έχει καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ο πρόεδρος του κόμματος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, περιέγραψε τον νεαρό πολιτικό ως αυτοδημιούργητο που χαίρει εκτίμησης μέσα στην παράταξη και μπορεί να πετύχει πάρα πολλά όπως απέδειξε και στον εργασιακό του βίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς (2.258) στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Read More »
Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

35χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022
35χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του


Νεκρός μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε, στην πόλη των Ιωαννίνων, βρέθηκε ένας 35χρονος.

Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Κυριακής, η γειτονιά αναστατώθηκε από έναν πυροβολισμό.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε τηλεφώνημα από γείτονα για το άκουσμα πυροβολισμού.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 35χρονος έφερε τραύμα από πυροβολισμό και όλες οι ενδείξεις που έχει η αστυνομία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγετική του καραμπίνα.

Η έρευνα ωστόσο είναι σε εξέλιξη.
Read More »
35χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του 35χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022
Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα


Μόλις τρία κρουαζιερόπλοια έχουν βάλει στους σταθμούς τους την Ηγουμενίτσα για τη φετινή χρονιά. Αυτές είναι οι προκρατήσεις που έχουν γίνει σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Λιμένων.

Σημειώνεται ότι το 2019, πριν ξεσπάσει η πανδημία στην Ηγουμενίτσα είχαν δέσει πέντε κρουαζιερόπλοια ενώ στα δύο χρόνια της πανδημίας έφτασαν μόλις τρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρόβλεψη για τα τελικά αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας σε όλα τα λιμάνια της χώρας, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το τελευταίο, προ πανδημίας, έτος αναφοράς το 2019, με τις αφίξεις πλοίων να προσεγγίζουν τις 5.000. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, το 2021, η αύξηση είναι εντυπωσιακή και πλησιάζει το 150%.

Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας, και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται.

Σύμφωνα με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος στην αξιολόγηση των προβλέψεων πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως οι πιθανές αλλαγές δρομολογίων ή/και ακυρώσεις αλλά και ευρύτερες σοβαρές προκλήσεις, όπως η επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία και η πανδημία με τα μέτρα προστασίας, όπως ισχύουν και εφαρμόζονται καθ’ ολοκληρία.
Read More »
Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

Κάηκε νταλίκα στην Εγνατία Οδό (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022
Κάηκε νταλίκα στην Εγνατία Οδό (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στις φλόγες παραδόθηκε αργά τη νύχτα νταλίκα που κινούνταν στην Εγνατία Οδό. Η νταλίκα με προορισμό από την Ηγουμενίτσα προς την Βόρεια Ελλάδα μετέφερε φορτίο με φράουλες.
Η φωτιά ξέσπασε λίγα μέτρα αφότου είχε εξέλθει από τη σήραγγα της Δωδώνης.
Ο οδηγός της μόλις την αντιλήφθηκε είχε την ψυχραιμία να αποσυνδέσει τον τράκτορα για να περιορίσει τη ζημιά.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Τα πυροσβεστικά οχήματα κατέβαλαν προσπάθεια να κατασβήσουν την φωτιά η οποία έκαιγε για ώρα στο εσωτερικό του οχήματος.
Ο ένας κλάδος της Εγνατίας Οδού έκλεισε, λόγω της ώρας όμως η κίνηση ήταν περιορισμένη. Έκλεισε επίσης και η Ιόνια Οδός στο Επισκοπικό ώστε να μην φτάνουν οχήματα τα οποία στη συνέχεια δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν στην Εγνατία.
Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τα ελαστικά της νταλίκας. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της Κοσμηράς που είχαν φτάσει στο σημείο, ακούστηκαν πρώτα δύο ισχυροί ήχοι σαν εκρήξεις. Αυτός ήταν ο λόγος που τους έβγαλε από τα σπίτια τους και στην συνέχεια είδαν την νταλίκα να φλέγεται.
Το ρεύμα της Εγνατίας Οδού από την Ηγουμενίτσα προς το Μέτσοβο έμεινε κλειστό για περισσότερο από δύο ώρες ενώ στην συνέχεια δόθηκε στην κυκλοφορία μόνο μία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου.


Read More »
Κάηκε νταλίκα στην Εγνατία Οδό (+ΒΙΝΤΕΟ) Κάηκε νταλίκα στην Εγνατία Οδό (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

370.000€ για κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022
370.000€ για κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα παρακάτω έργα:
«Άμεση αποκατάσταση με την κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας», προϋπολογισμού € 370.000. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Έργα αντιστηρίξεων, ασφαλτοστρώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στην Ε.Ο. Αρχάγγελος - Νεράιδα» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 212.281,59. Ανάδοχος «Κώστας Κωνσταντίνος του Χρήστου».
«Επισκευή αρδευτικής διώρυγας του Τ.Ο.Ε.Β. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ», προϋπολογισμού € 46.323. Ανάδοχος Δημήτριος Φάφας.

Η Οικονομική Επιτροπή ανάδειξε επίσης τον προσωρινό ανάδοχο (Αναγνώστης Ιωάννης του Αθανασίου), του έργου:
«Βελτίωση - εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας (περ. Λιάτσιλια)», προϋπολογισμού € 816.825,09 της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης».

Τέλος ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου:
Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Read More »
370.000€ για κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας 370.000€ για κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

Θερινό σινεμά, από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022
Θερινό σινεμά, από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Τα θερινά σινεμά έχουν την αίγλη μιας άλλης εποχής ,αυτή η καλοκαιρινή αξία της ελληνικής κουλτούρας κοντεύει να χαθεί . 
Μια όμορφη βραδιά θερινού σινεμά περάσαμε στο κδαπ κάτω από τα αστέρια! 
Τα κδαπακια μας ενθουσιάστηκαν και εμάς μας κατέκλυσαν οι αναμνήσεις! 
Ευχαριστούμε πολύ την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας που μας βοήθησαν να ζήσουμε τη μαγεία του θερινού σινεμά!
Read More »
Θερινό σινεμά, από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Θερινό σινεμά, από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες