Μ.Κάτσης στην ΕΡΤ Iωαννίνων: «Η Θεσπρωτία υποεκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιόγιακα στα κέντρα λήψης αποφάσεων»

Σάββατο, Μαΐου 06, 2023
Μ.Κάτσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων: «Η Θεσπρωτία υποεκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιόγιακα στα κέντρα λήψης αποφάσεων»


Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου, σχετικά με την εκ νέου υποψηφιότητά του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, την προεκλογική περίοδο και τον αρνητικό απολογισμό της διακυβέρνησης της ΝΔ στη Θεσπρωτία τα τελευταία 4 χρόνια.
Στα κύρια σημεία της συνέντευξης, ο Μάριος Κάτσης μίλησε για 4 χαμένα χρόνια για τη Θεσπρωτία, η οποία υποβαθμίστηκε συνειδητά από τον κ. Μητσοτάκη και απουσίαζε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, με μεγάλη ευθύνη για αυτό να φέρει ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας. Θύμισε ότι τα χρόνια αυτά, η ΝΔ κατήργησε το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, ξεπούλησε το Λιμάνι Ηγουμενίτσας, δεν απέδωσε τη χερσαία ζώνη στην τοπική κοινωνία, απέκλεισε πλήρως τη Θεσπρωτία από τα κονδύλια του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης (π.χ. δεν εντάχθηκε σε χρηματοδότηση την περιφερειακή Ηγουμενίτσας και τη σύνδεση με Μαυρομάτι) και δεν προκήρυξε ή χρηματοδότησε κανένα νέο έργο, παρά μόνο συνέχισε τα έργα που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, όπως τόνισε, η ΝΔ απένταξε το έργο του εμπορευματικού κέντρου, δεν έκανε τίποτα για την κατασκευή μαρίνας, δεν αξιοποίησε το κτίριο της πρώην φοιτητικής εστίας.
Επιπλέον, περιέγραψε την κατάσταση που συναντά στις προεκλογικές περιοδείες στο Νομό, όπου κυριαρχεί η εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης των χωριών, ενώ πολίτες και επιχειρήσεις διαμαρτύρονται για την ξέφρενη ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων, του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, με την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια να φτάνει την τιμή της βενζίνης στα υψηλότερα επίπεδα πανελλαδικά. Στάθηκε ιδιαίτερα στην απαξίωση του αγροτικού τομέα από τη ΝΔ και τα μεγάλα προβλήματα που επιφέρει στους παραγωγούς και συνολικά τον Νομό, όπως για παράδειγμα η εκτόξευση του κόστους παραγωγής σε συνέχεια της απουσίας οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο της πανδημίας, η καθυστέρηση μέχρι και σήμερα της πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων που πάντα πληρωνόταν πριν το Πάσχα και η απουσία δυνατότητας χρήσης του εργόσημου για να έρθουν εργάτες γης. Στον αντίποδα, παρέθεσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αφορολόγητο 10.000 ευρώ στους παραγωγούς, απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο και πληρωμή στην ώρα τους όλων των ενισχύσεων.
Συγκρίνοντας τον απολογισμό της διακυβέρνησης ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσπρωτία, ο βουλευτής θύμισε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 είχε να παρουσιάσει αξιόλογο έργο σε κάθε περιοχή του νομού, αντίθετα με τη ΝΔ και τον κ. Γιόγιακα που δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο ως κυβερνητικός βουλευτής και αυτός είναι ο λόγος που κρύβεται προεκλογικά από το δημόσιο διάλογο.
«Ένα “φτάνει πια, ως εδώ, δεν πάει άλλο” αντιμετωπίζω σε όλο το Νομό», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Μάριος Κάτσης, καλώντας όλους τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, αγνοώντας τις φωνές που λένε ότι «όλοι το ίδιο είναι, δεν αλλάζει τίποτα» και εκτιμώντας ότι η μεγάλη συμμετοχή θα δώσει την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μια νέα ελπίδα και προοπτική για τη χώρα μας, απέναντι στο σημερινό ζοφερό περιβάλλον.


Read More »
Μ.Κάτσης στην ΕΡΤ Iωαννίνων: «Η Θεσπρωτία υποεκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιόγιακα στα κέντρα λήψης αποφάσεων» Μ.Κάτσης στην ΕΡΤ Iωαννίνων: «Η Θεσπρωτία υποεκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιόγιακα στα κέντρα λήψης αποφάσεων» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Σάββατο, Μαΐου 06, 2023
Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο


Η Περιφέρεια Ηπείρου γίνεται αποδέκτης συνεχών διαμαρτυριών από πολίτες για φαινόμενα τοποθέτησης διαφημιστών πλαισίων και διαφημίσεων κατά μήκος του οδικού δικτύου ή και σε κοινόχρηστους χώρους.

Έχοντας υπόψη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ζητά από επιχειρήσεις, πολίτες, συλλόγους, κομματικές οργανώσεις και υποψήφιους βουλευτές να σέβονται το περιβάλλον, να προστατεύουν την οδική ασφάλεια και να τηρούν τη νομοθεσία.

Η Περιφέρεια καλεί επίσης όσους έχουν τοποθετήσει παράνομα διαφημιστικά πλαίσια ή διαφημίσεις σε κολώνες φωτισμού, ή στύλους ή υποστηρίγματα κατά μήκος του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου που έχει την αρμοδιότητα να τα απομακρύνουν εντός πέντε ημερών, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση ή προειδοποίηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί η ίδια σε αφαίρεσή τους, καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη και επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι για τις παράνομες διαφημίσεις, πανό, αφίσες, επιγραφές κλπ εντός των οικισμών αρμόδιοι είναι οι κατά περιοχή Δήμοι.
Read More »
Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Εορτασμός της λήξης του ΒΠΠ στην Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 06, 2023
Εορτασμός της λήξης του ΒΠΠ στην Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας


ΤΡΙΤΗ 9 Μαΐου 2023
Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο Γραικοχώρι

Παράλληλες Εκδηλώσεις
1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου, ημέρας της εορτής.
2. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Εορτασμός της λήξης του ΒΠΠ στην Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας Εορτασμός της λήξης του ΒΠΠ στην Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Η χώρα χρειάζεται στιβαρή ομάδα διακυβέρνησης και όχι μαθητευόμενους μάγους

Σάββατο, Μαΐου 06, 2023
Β. Γιόγιακας: Η χώρα χρειάζεται στιβαρή ομάδα διακυβέρνησης και όχι μαθητευόμενους μάγους


«Η πολιτική σταθερότητα με μία στιβαρή ομάδα διακυβέρνησης και όχι μαθητευόμενους μάγους που πουλάνε ανεφάρμοστες υποσχέσεις», είναι κατά τον υποψήφιο βουλευτή του νομού Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα, το κρίσιμο διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαίου.
Γιατρός στο επάγγελμα, το 2006 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσπρωτίας ενώ το 2015 κατάφερε και κέρδισε τη μία από τις δύο βουλευτικές έδρες με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ. Γιόγιακας διεκδικεί εκ νέου το αξίωμα του βουλευτή στην μονοεδρική πλέον έδρα του νομού του, ελπίζοντας ότι θα αναγνωριστεί από τους συμπολίτες του ο προσωπικός καθημερινός αγώνας που έδωσε και δίνει για να λυθούν τα προβλήματα στην εκλογική του περιφέρεια.
Πεποίθηση του είναι ότι, «μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα».
Στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ θέτει μεταξύ άλλων προτεραιότητες του, τις επενδύσεις στον Τουρισμό, τη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών, την ενίσχυση της απασχόλησης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Στις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης «για τέσσερα χρόνια ανύπαρκτης αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ στο νομό», ο κ. Γιόγιακας αντιτείνει ότι η ανάπτυξη έφθασε διψήφιο ποσοστό, η ανεργία μειώθηκε πάνω από 20% ενώ χρηματοδοτήθηκαν περίπου 40 επενδυτικά σχέδια.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την δημοσιογράφο Νατάσα Θωμά:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για τη ΝΔ;
ΑΠ: Το διακύβευμα είναι αν θα συνεχιστεί μια παραγωγική 4ετία έργου, που έφερε τη χώρα σε πολύ καλύτερο σημείο από το 2019 ή αν θα μπούμε σε νέο κύκλο πολιτικών πειραματισμών και διαχειριστικής ανεπάρκειας. Αν θα υπάρξει μια στιβαρή ομάδα διακυβέρνησης που έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα και έχει κάνει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε ή μαθητευόμενοι μάγοι που πουλάνε ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Τελικά, το διακύβευμα είναι πολιτική σταθερότητα και εξέλιξη ή πολιτική αστάθεια και πισωγύρισμα.

ΕΡ: Και ο δικός σας προσωπικός στόχος;
ΑΠ: Να αναγνωριστεί μέσα από την ψήφο των συμπατριωτών μου ο αγώνας που έδωσα καθημερινά για τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα θέματα του τόπου μου.

ΕΡ: Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την εκλογική σας περιφέρεια;
ΑΠ: Να προχωρήσουν όσο πιο γοργά γίνεται οι επενδύσεις στον Τουρισμό, τη μεταποίηση, την πράσινη ενέργεια. Να συνεχίσουν να βελτιώνονται οι υπηρεσίες Υγείας από άποψη υποδομών και προσωπικού και να στηρίζονται οι ανάγκες των παραγωγών μας. Επίσης, να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα των νέων επενδύσεων και να περάσουν διάφοροι χώροι αναψυχής και πολιτισμού στη διαχείριση των δήμων.

ΕΡ: Σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ποιο είναι το καινούργιο κρίσιμο στοιχείο που πρέπει ο ψηφοφόρος να λάβει υπόψη του;
ΑΠ: Ότι πλέον έχει πρόσφατη εμπειρία, από τη μία μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και, από την άλλη, μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μια «αταίριαστη» συνεργασία η οποία διαλύθηκε. Ότι πλέον γνωρίζει ποιος κράτησε τη χώρα όρθια σε δύσκολες στιγμές, και ποιος «έπαιξε στα ζάρια» τις τύχες της. Ποιος κράτησε τις υποσχέσεις του και ποιος έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγε. Το κρίσιμο λοιπό στοιχείο είναι ότι πλέον μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει.

ΕΡ: Η πρόσφατη πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας πόσο επωφελής θα είναι για την περιοχή; Η Αντιπολίτευση σας κατηγόρησε ότι η παράδοση του σε ιδιώτες υποβαθμίζει περαιτέρω το νομό σε βάρος των κατοίκων του.
ΑΠ: Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αναμφίβολα είναι σημαντικό για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Με την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε έναν ναυτιλιακό κολοσσό, θα είναι εφικτό να γίνουν εκείνες οι επενδύσεις που θα απογειώσουν το λιμάνι και την οικονομία της Θεσπρωτίας: εξέλιξη σε κόμβο εμπορευματικών μεταφορών, μεγαλύτερες ροές τουριστών, αναβάθμιση υποδομών για τουρισμό σκαφών αναψυχής.

ΕΡ: Το ότι πλέον έγινε μονοεδρική η Θεσπρωτία, δεν δείχνει ότι ο νομός είναι σε κρίση;
ΑΠ: Η μονοεδρική προέκυψε από την τελευταία απογραφή πληθυσμού - Ο πληθυσμός γερνάει, οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από τις γεννήσεις χωριά και οικισμοί μαραζώνουν. Γι' αυτό και αναμένουμε με ενδιαφέρον το σχέδιο της Προεδρίας της Κυβέρνησης με μέτρα και πολιτικές για τη στήριξη της ορεινότητας: κίνητρα για την προσέλκυση δημοσίων υπαλλήλων, για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και της επιχειρηματικότητας, δράσεις για την κάλυψη ενεργειακών και στεγαστικών αναγκών.

ΕΡ: Τι έχετε να απαντήσετε στη κατηγορία της Αντιπολίτευσης ότι στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ δεν έγινε τίποτα απολύτως για την ανάπτυξη της περιοχής;
ΑΠ: Ότι η περιοχή είχε ανάπτυξη σε διψήφιο ποσοστό και μείωση της ανεργίας πάνω από 20%, και αυτά σε πείσμα των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία. Ότι μόνο μέσω του αναπτυξιακού νόμου χρηματοδοτήθηκαν περίπου 40 επενδυτικά σχέδια, κυρίως σε τουριστικές επενδύσεις.

ΕΡ: Ανάμεσα στο δίλημμα κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ με άλλο κόμμα ή επαναληπτικές εκλογές με ενισχυμένη αναλογική και αυτοδύναμη κυβέρνηση τι προτιμάτε εσείς προσωπικά;
ΑΠ: Προτιμώ μια βιώσιμη κυβέρνηση που θα μπορεί να παίρνει ξεκάθαρες αποφάσεις, σύμφωνα με το πολιτικό της πρόγραμμα, χωρίς οι πολιτικές της να χάνουν σε δύναμη και σε αποτέλεσμα λόγω συμβιβασμών και ισορροπιών... Η αυτοδυναμία είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα.

ΕΡ: Αποκλείεται να υπάρξει κυβέρνηση ΝΔ με Ελληνική Λύση;
ΑΠ: Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη γι' αυτό.

ΕΡ: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα θα πρέπει η ΝΔ να αλλάξει την πολιτική της τακτική;
ΑΠ: Τα διλήμματα των εκλογών είναι κοινά και έχουν τεθεί ξεκάθαρα από τη Νέα Δημοκρατία για την κάλπη της 21ης Μαΐου. Στις δεύτερες εκλογές απλώς θα γίνουν πιο έντονα, πιο πιεστικά. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τάζει πράγματα που δεν γίνονται, είτε γιατί δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει, είτε για να τα ανατρέψει την επόμενη μέρα.Read More »
Β. Γιόγιακας: Η χώρα χρειάζεται στιβαρή ομάδα διακυβέρνησης και όχι μαθητευόμενους μάγους Β. Γιόγιακας: Η χώρα χρειάζεται στιβαρή ομάδα διακυβέρνησης και όχι μαθητευόμενους μάγους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από την ψαροταβέρνα Κοκόσης στην Πλαταριά

Σάββατο, Μαΐου 06, 2023
Ζητείται προσωπικό από την ψαροταβέρνα Κοκόσης στην Πλαταριά


Αναζητούμε ένα άτομο για πλήρης απασχόληση στην ψαροταβέρνα Κοκόσης στην Πλαταριά!
Αν είσαι δυναμικός, εργατικός και σου αρέσει ο κόσμος της εστίασης, τότε αυτή η θέση είναι για σένα!

Οι καθήκοντά σου θα περιλαμβάνουν:
Εξυπηρέτηση πελατών
Προετοιμασία και σέρβις φαγητού και ποτού

Απαιτούμε:
Εμπειρία στην εστίαση
Επικοινωνιακή ικανότητα και φιλική στάση

Προσφέρουμε:
Σταθερή απασχόληση και ανταγωνιστικό μισθό
Ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας

Αν ενδιαφέρεσαι για αυτή τη θέση, παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλέφωνο 6932259575.
Η ψαροταβέρνα Κοκόσης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη παρουσία στην περιοχή, προσφέροντας υψηλής ποιότητας φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στους πελάτες μας. 
Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός ευχάριστου και φιλικού περιβάλλοντος για τους πελάτες μας και την παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης.
Εάν έχεις το πάθος και τις δεξιότητες για να ενταχθείς στην ομάδα μας, τότε ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σου.
Read More »
Ζητείται προσωπικό από την ψαροταβέρνα Κοκόσης στην Πλαταριά Ζητείται προσωπικό από την ψαροταβέρνα Κοκόσης στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής

Σάββατο, Μαΐου 06, 2023

 Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής


Από την εταιρία "Χαρτοπλάστ Πασχάλης" στην Ηγουμενίτσας, ζητείται ένας οδηγός διανομής, με ερασιτεχνικό δίπλωμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946040565
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής  Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Ο Πρωθυπουργός συναντά τη Δευτέρα τους πολίτες στην Παραμυθιά

Σάββατο, Μαΐου 06, 2023
Ο Πρωθυπουργός συναντά τη Δευτέρα τους πολίτες στην Παραμυθιά


Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει και θα συζητήσει με τους πολίτες τη Δευτέρα 8/5/2023 στις 12:30 το μεσημέρι στην Παραμυθιά στο Corte cafe.

Σας περιμένουμε
Read More »
Ο Πρωθυπουργός συναντά τη Δευτέρα τους πολίτες στην Παραμυθιά Ο Πρωθυπουργός συναντά τη Δευτέρα τους πολίτες στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Σελίδες