Θεσπρωτία: 69χρονος πνίγηκε στην πισίνα του στο Γαρδίκι Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018Ένας 69χρονος έχασε την ζωή του από πνιγμό, στην ιδιωτική του πισίνα στο Γαρδίκι, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, τον άτυχο 69χρονο εντόπισαν οι οικείοι, του χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγειάς Παραμυθιάς, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η σχετική ερευνά θα δείξει αν υπήρξε και παθολογικός ή άλλο λόγος που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του 69χρονου.


 
Read More »
Θεσπρωτία: 69χρονος πνίγηκε στην πισίνα του στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Θεσπρωτία: 69χρονος πνίγηκε στην πισίνα του στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Μπράβο Πέτρο...

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018
Άμεση ήταν η ανταπόκριση μετά από αίτημα της τοπικής κοινότητας Σαγιάδας, από τον αντιδήμαρχο Φιλιατών κ. Πέτρο Κατσάρη για τον καθαρισμό, απολύμανση και διόρθωση χαλασμένων κάδων σε κεντρικό σημείο της Σαγιάδας και όπου αλλού εντοπίστηκε πρόβλημα. 
Αυτό όμως δεν φτάνει, πρέπει να προσέχουμε τι πετάμε στους κάδους. 
Είναι καλοκαίρι και το πρόβλημα της δυσοσμίας είναι έντονο. 
Πρέπει τα σκουπίδια να τα δένουμε καλά στις σακούλες και να κλείνουμε καλά τα καπάκια από τους κάδους. 
Απαγορεύεται η ρίψη μπαζών, κλαδιών, ξερών χόρτων και επίπλων. 
Πρέπει να σεβόμαστε και τις γειτονίες και τα σπίτια που έχουν κοντά κάδους. 
Όπως επίσης απαγορεύεται και η μετακίνηση των κάδων από τα σημεία που έχουν οριστεί από την κοινότητα και τον Δήμο.


 
Read More »
Μπράβο Πέτρο... Μπράβο Πέτρο... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκαν 1,8 κιλά κάνναβης μέσα σε κάδο απορριμάτων

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σήμερα (20-07-2018) το πρωί, εντός κάδου απορριμμάτων στην Ηγουμενίτσα, ένα σακίδιο που περιείχε τρία δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1) κιλού και (802) γραμμαρίων.

Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκαν 1,8 κιλά κάνναβης μέσα σε κάδο απορριμάτων Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκαν 1,8 κιλά κάνναβης μέσα σε κάδο απορριμάτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δωροεπιταγή σε πανηγύρι μία βάφτιση - "Μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου"

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

"Μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου"Θέμα συζήτησης έγινε σε χωριό της Θεσπρωτίας, ένα από τα δώρα που προσέφερε  σύλλογος στο πανηγύρι του χωριού, με την λαχειοφόρο αγορά.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr ο τυχερός θα κέρδιζε ΔΩΡΕΑΝ μία βάφτιση στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά.  


Όπως καταλαβαίνετε, τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, με πολλούς να περιμένουν με αγωνία μπας και κερδίσουν το πολυπόθητο δώρο, στο πιο "in" εξωκλήσι της Θεσπρωτίας.Ακόμα και ανύπαντρα ζευγάρια άρχισαν να ονειρεύονται την βάφτιση του αγέννητου παιδιού τους στο "μαγευτικό" εξωκλήσι. 


Όμως το θέμα δεν είναι απλά για διακωμώδηση και η ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας θα πρέπει να απομονώσει και να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Πόσο κοστολογεί η εκκλησία μας την βάφτιση για να αντιληφθούμε τν αξία του δώρου;Σε αυτό θα πρέπει να δώσει και ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Σεβασμιώτατος  κ.κ. Τίτος, αν και πιστεύουμε πως άλλοι θα είναι αυτοί που θα απαντήσουν εξ' ονόματός του..

Πάντως, από ότι πληροφορηθήκαμε, μετά από το σούσουρο που δημιουργήθηκε, οι διοργανωτές του πανηγυριού αποφάσισαν να μην κληρώσουν το εν λόγω δώρο.

Ἄρατε ταῦτα ἐντεῦθεν...
Read More »
Θεσπρωτία: Δωροεπιταγή σε πανηγύρι μία βάφτιση - "Μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου" Θεσπρωτία: Δωροεπιταγή σε πανηγύρι μία βάφτιση - "Μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Φυσικό αέριο και στην Ήπειρο μέχρι το 2022 - Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου για την περίοδο 2018-2022. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επέκταση των δικτύων σε 42 πόλεις της Περιφέρειας με στόχο την τροφοδοσία πάνω από 32.000 καταναλωτών, κυρίως οικιακών. Και στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επιτέλους και η Ήπειρος, η οποία έστω και αργά μπορεί να ελπίζει στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο.

Το συνολικό ύψος των επενδύσεων διαμορφώνεται στα 190,8 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (50 %), δανεισμό (40%) και ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Συνολικά, με την κατασκευή των νέων δικτύων προβλέπεται να τροφοδοτηθούν 27.869 νέοι οικιακοί πελάτες, 4.833 εμπορικοί και 82 βιομηχανίες.

Για την Ήπειρο το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη δικτύων στους Δήμους Ιωαννιτών, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Στα δίκτυα αυτά, πρόκειται να συνδεθούν 690 Οικιακοί και 165 Εμπορικοί νέοι Τελικοί Πελάτες, για τους οποίους προβλέπεται κατανάλωση που ανέρχεται αντίστοιχα σε 13.800 MWh για τους Οικιακούς και 16.500 MWh για τους Εμπορικούς Τελικούς Πελάτες.


 
Read More »
Φυσικό αέριο και στην Ήπειρο μέχρι το 2022 - Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Φυσικό αέριο και στην Ήπειρο μέχρι το 2022 - Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος 25 Ιουλίου θα βρισκόμαστε στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας με χορό ελεύθερο για να πέρασουμε μια δυνατή βραδιά.!!
Τραγούδι:Μάκης Κιαμος Μαρία Τσάνη Γρηγόρης Λιόλης Ράνια θεοχάρη.


 
Read More »
Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 20η Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

*Ο λόγος του κατεπείγοντος συνίσταται στο ότι πρέπει να γίνει άμεση αποδοχή της χρηματοδότησης της πόλης Ηγουμενίτσας για την ενίσχυση των δράσεών της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2018 από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του πράσινου ταμείου με το ποσό των 10.000,00ευρώ. Η άμεση αποδοχή συνίσταται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να πραγματοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα και ενέργειες έως την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας στις 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Θέμα 2ο
Έγκριση του πρακτικού ΙΙ της Επιτροπής Διενέργειας του αριθ. 7/2018 συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Ηγουμενίτσας» και κατακύρωση του αποτελέσματος αυτού.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

* Ο λόγος του κατεπείγοντος συνίσταται στο ότι πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία της ανάδειξης αναδόχου για τις εν λόγω υπηρεσίες.


 
Read More »
Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 69χρονος από τη θάλασσα

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες εχτές, 69χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή Πρέβεζας.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.


 
Read More »
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 69χρονος από τη θάλασσα Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 69χρονος από τη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Δωρεά από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας για την μεγάλη προσφορά του σε ψάρια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00–15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).


Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

https://www.facebook.com/kpIgoumenitsas/


 
Read More »
Δωρεά από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Επανασύνδεση ρεύματος σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018Επεκτείνεται σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, στους οποίους έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η δυνατότητα επανασύνδεσης με κάλυψη μέρους ή του συνόλου της οφειλής από τον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την συγκρότηση επιτροπής ελέγχου για την σύσταση ειδικού λογαριασμού – χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 30.06.2018 (υπ’ αριθ.ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/τ.Β./14-02-2018, άρθρο 2 ).

Το έργο της επιτροπής αφορά την αξιολόγηση αιτήσεων για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος και την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας των ευπαθών καταναλωτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 30-06-2018.

2. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του δυνητικού δικαιούχου

3. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Το ποσό του ειδικού βοηθήματος θα καταβάλλεται από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως διαχειριστή του ειδικού λογαριασμού, απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου της εν λόγω παροχής.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία (υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/τ.Β./14-02-2018, άρθρο 4) αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα:

1. Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες ευρώ (6.000,00 €) θα καταβάλλεται το σύνολο της οφειλής.

2. Για συνολικές οφειλές άνω των έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) και έως εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της οφειλής.

3. Για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000,00 €) και έως δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό ( 50%) της οφειλής .

4. Για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30%) της οφειλής.

Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, το ποσό και ο αριθμός των οποίων θα ορίζονται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, προς την Επιτροπή προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

i. δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

ii. δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της,

iii. πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

iv. πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

v. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

vi. γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω,

vii. βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το φορολογικό έτος 2017, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α).

Βάση της κείμενης νομοθεσίας, οι επιτροπές κατά τη διαδικασία αξιολόγησης μπορούν να ζητούν την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας (Αγίων Αποστόλων 43), συστεγάζεται με την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Ηγουμενίτσας. Τηλέφωνο: 2665028140.

Στο πλαίσιο της προνοιακής πολιτικής ο Δήμος Ηγουμενίτσας μέσα από το Κέντρο Κοινότητας θα ενημερώνει συνεχώς τους Δημότες για ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις.


 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Επανασύνδεση ρεύματος σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές Δήμος Ηγουμενίτσας: Επανασύνδεση ρεύματος σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετέχει στην δράση του «Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», για την ενίσχυση της τοπική μας οικονομίας.

Καλούμε τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται ως: 1. Κατάλυμα ή 2. Εστίαση και αναψυχή ή 3. Μεταποίηση και συνεταιρισμοί παράγωγης τοπικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, ή 4. Παραγωγή οίνου ή 5. είναι Δημιουργοί και κατασκευαστές ειδών λαϊκής τέχνης, σουβενίρ, προϊόντων τοπικού πολιτισμού (αργυροχρυσοχοΐα ,χειροτεχνήματα, κοσμήματα, υφαντά, ξυλόγλυπτα είδη καλλιτεχνικής δημιουργίας κλπ), να αξιοποιήσουν αυτή την δράση συμπληρώνοντας α) το Έντυπο της Αξιολόγησης (πολύ συνοπτική αποτύπωση της υπάρχουσας δομής και παροχών της επιχείρησής τους) και β) το έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής και αποστολή τους στην ακόλουθη διεύθυνση: ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. (Πληροφορίες : κα Γεωργία Κιτσάκη , κ. Αριστοτέλης Σταγκίκας) τηλ.: 26510 36686, 83087 fax: 2651033419 email: epirus@epirussa.gr - Πλατεία Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» διαμορφώνεται με συνεκτικό στοιχείο τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Ηπείρου. Συνδέει 4 περιφερειακές ενότητες, 5 αρχαιολογικούς χώρους, 8 αρχαίους χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομής, 2.300 χρόνια ιστορίας.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων ενίσχυσης και αναβάθμισης των υποδομών για την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και δράσεις κινητοποίησης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων του τουριστικού και αγροδιατροφικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί ένα «Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», μια εθελοντική, συλλογική, πρωτοβουλία επαγγελματιών, επιχειρηματιών, φορέων και οργανισμών του ιδιωτικού, κοινωφελούς και δημόσιου τομέα, η δραστηριότητα των οποίων βρίσκεται σε γεωγραφική ή και λειτουργική συνάφεια με την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.

Το Σύμφωνο αυτό θα αποτελέσει το μηχανισμό υποστήριξης και ανάπτυξης της Διαδρομής, με βάση την ποιότητα των παρεχόμενων στο ευρύτερο πλαίσιο της, προϊόντων και υπηρεσιών και τη σύνδεσή της με την τοπική οικονομία, ώστε να καταστεί ένας υψηλού επιπέδου αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός.


Read More »
«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ «Χωρίς γιατρό πολίτες στη Θεσπρωτία λόγω μετακινήσεων στο Κ.Υ. Πάργας»

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

Να μην επεκταθεί το ωράριο των γιατρών που μετακινούνται από μονάδες Υγείας της Θεσπρωτίας για κάλυψη εφημεριών του Κέντρου Υγείας Πάργας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι η μετακίνηση των γιατρών αυτών στο Κ.Υ. Πάργας από το πρωί της ημέρας εφημερίας τους - όπως ζητείται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της 6ης ΥΠΕ - θα ακυρώσει προγραμματισμένες επισκέψεις ασθενών στους γιατρούς αυτούς καθώς και προγραμματισμένες επισκέψεις ιατρών σε χωριά της Θεσπρωτίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Καλεί επομένως τον κ. Νικολόπουλο να επανεξετάσει την απόφαση αυτή.

Δείτε την επιστολή του Β. Γιόγιακα προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ «Χωρίς γιατρό πολίτες στη Θεσπρωτία λόγω μετακινήσεων στο Κ.Υ. Πάργας» Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ «Χωρίς γιατρό πολίτες στη Θεσπρωτία λόγω μετακινήσεων στο Κ.Υ. Πάργας» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για σήμερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Φωτικαίων Γαία”

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Το ΔΣ του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, σαν ένδειξη πένθους και σεβασμού στην απώλεια του αγαπητού συμπολίτη μας Νίκου Μητσιώνη, που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενημερώνει πως το προγραμματισμένο για σήμερα 9ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Φωτικαίων Γαία”, αναβάλλεται.

Εκφράζουμε τα θερμά συλληπτήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το ΔΣ του
Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς


 
Read More »
Παραμυθιά: Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για σήμερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Φωτικαίων Γαία” Παραμυθιά: Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για σήμερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Φωτικαίων Γαία” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Τραυματίστηκε τουρίστρια που έκανε ιππασία

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Ατύχημα με τραυματισμό συνέβη τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Γλυκή Θεσπρωτίας όταν μία τουρίστρια, έπεσε από το άλογο με το οποίο έκανε ιππασία και τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Η τουρίστρια μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Παραμυθιάς και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Σύμφωνα με το Fanaripress, η τουρίστρια από την Αυστραλία έδωσε έγγραφα στους υπεύθυνους όπου διαβεβαίωναν ότι είχε γνώση ιππασίας και πήρε μόνη της το άλογο. Κάτω όμως από αδιευκρίνιστες συνθήκες η τουρίστρια βρέθηκε κάτω από το άλογο όπου και τραυματίστηκε.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο τραυματισμός της προήλθε από το πέσιμο ή την χτύπησε το άλογο.


Read More »
Θεσπρωτία: Τραυματίστηκε τουρίστρια που έκανε ιππασία Θεσπρωτία: Τραυματίστηκε τουρίστρια που έκανε ιππασία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών παντός τύπου, όπως κρατήσεις ακτοπλοϊκών – αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και ενοικιάσεις οχημάτων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε γενικά, κατά τις ηλεκτρονικές μας συναλλαγές;
Δεν πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας χρησιμοποιώντας δημόσιους υπολογιστές, σε χώρους όπως intern et cafe, καφετέριες και βιβλιοθήκες. Στους χώρους αυτούς, είναι δυνατή η τοποθέτηση – ενεργοποίηση ειδικού λογισμικού (keyloggers ή spywares) από επιτήδειους, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν τα προσωπικά μας δεδομένα και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες συναλλαγές.
Όταν πραγματοποιούμε συναλλαγές από τον υπολογιστή μας, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (firewall, antivirus, antispyware κ.λπ.), τα οποία πρέπει να είναι πρόσφατα ενημερωμένα ( update ).
Να πραγματοποιούμε πάντα τις συναλλαγές μας πληκτρολογώντας οι ίδιοι τη διεύθυνση της αντίστοιχης ιστοσελίδας. Να μην κάνουμε «κλικ» πάνω σε συνδέσμους (links) από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς υπάρχει περίπτωση να είναι απατηλά.
Να πραγματοποιούμε τις πληρωμές-συναλλαγές μας μόνο μέσω ιστοσελίδων που έχουν το εικονίδιο ασφαλείας (μία κλειδαριά πάνω αριστερά στον browser).
Να επαληθεύουμε ότι στις ιστοσελίδες όπου πληκτρολογούμε τα δεδομένα μας, αναγράφεται το πρωτόκολλο HTTPS.
Πριν πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε συναλλαγή, μέσω μιας ιστοσελίδας, να επικοινωνούμε με το ηλεκτρονικό κατάστημα ( e - shop ) ή την εταιρία, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε εάν θα λάβουμε απάντηση και αν υφίσταται – λειτουργεί η επιχείρηση.
Πάντα να διατηρούμε στον υπολογιστή μας ή να εκτυπώνουμε τις αποδείξεις από τις συγκεκριμένες συναλλαγές.
Να είμαστε βέβαιοι ότι οι κωδικοί μας, οι αριθμοί των καρτών μας (χρεωστικών-πιστωτικών) και άλλα προσωπικά στοιχεία μας, είναι διασφαλισμένα επαρκώς, ώστε να μη μπορεί κάποιος να τα υποκλέψει ή να τα απομνημονεύσει.
Να φροντίζουμε να αλλάζουμε τους κωδικούς μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και αυτοί να αποτελούνται από συνδυασμό μικρών και κεφαλαίων γραμμάτων, αριθμούς και σύμβολα.
Προτείνεται η χρήση προπληρωμένης κάρτας, για την πραγματοποίηση των αντίστοιχων συναλλαγών. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα για μεγαλύτερη απώλεια χρημάτων από την υποτιθέμενη τιμή μιας απατηλής κράτησης/συναλλαγής.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε στις συναλλαγές μας αναφορικά με κρατήσεις;
Δεν πληρώνουμε προκαταβολικά σε εταιρία, τουριστικό γραφείο ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση με παρεμφερές αντικείμενο, την οποία δε γνωρίζουμε.
Να αναζητούμε πληροφορίες και σχετικές αναρτήσεις, για το πώς το διαδικτυακό κατάστημα διαχειρίζεται τυχόν παράπονα πελατών του.
Να ζητάμε την αυθεντική απόδειξη ή γραπτή απόδειξη αγοράς.
Να προσέχουμε, ιδιαιτέρως, όταν η προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή και το άλλο μέρος ασκεί συνεχώς πίεση για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

Πώς να προστατεύσουμε τις συναλλαγές μας μέσω κινητού τηλεφώνου;
Να διατηρούμε το λογισμικό προστασίας του κινητού μας τηλεφώνου επικαιροποιημένο και όλες τις συσκευές που συνδέονται με αυτό προφυλαγμένες από κακόβουλες επιθέσεις και ιούς.
Να χρησιμοποιούμε «ισχυρό» κωδικό, προκειμένου να κλειδώνει τη συσκευή του κινητού μας τηλεφώνου.
Πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση σχετικών εφαρμογών, να τις μελετάμε με ιδιαίτερη προσοχή.
Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα Wi-Fi Hotspot δίκτυα, στα οποία συνδεόμαστε με το κινητό μας τηλέφωνο.
Σε περίπτωση που γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων από άγνωστο αποστολέα, να μην ανταποκρινόμαστε.

Οι πολίτες μπορούν σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για να καταγγείλουν σε βάρος τους αντίστοιχες πράξεις ή για να λάβουν οδηγίες στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στον αριθμό: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Android: Feelsafe E-Commerce
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalert

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον «Οδηγό του Πολίτη», μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), προκειμένου να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή της εξαπάτησης τους.
Read More »
Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας - 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018O Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας συμπληρώνει φέτος 23 χρόνια ζωής, 23 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου κάνοντας όλους μας περήφανους με τις διακρίσεις του. Μέσα από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους Πανελλήνιους Αγώνες Ανάπτυξης, που διεξήχθησαν στη Μυτιλήνη στις 29-30 Ιουνίου και την εξαιρετική του εμφάνιση στους 84ος Πανελλήνιους Αγώνες πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων στις 14-15 Ιουλίου που διεξήχθησαν στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, στους οποίους συμμετείχε με 5 πληρώματα στους τελικούς και κατετάγη 13ος ανάμεσα σε 28 σωματεία από όλη την Ελλάδα, ο ΔΝΟΗ έδειξε για μια ακόμη φορά την υψηλή κλάση του και ανέβασε τον πήχυ των επιδιώξεων του.

Οι επιτυχημένες εμφανίσεις αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση τόσο του ομίλου όσο της μικρής μας πόλης!

Ως γονέας θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ του ομίλου και ιδιαιτέρως τους προπονητές, που εκτός από την εκγύμναση του σώματος συμβάλλουν και στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμό για την σωματική και ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις ενέργειες του ομίλου για τα παιδιά με Ειδικές Ικανότητες, τα οποία προπονεί και συμμετέχουν σε αγώνες επίδειξης με αξιόλογες επιδόσεις.

Μέσα από την ενασχόληση τους με την κωπηλασία τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν, να θέτουν στόχους και να τους εκπληρώνουν μέσα από συστηματική δουλειά, υπομονή, επιμονή και ομαδική προσπάθεια. Συνειδητοποιούν πως η ήττα δεν αποτελεί αποτυχία αλλά η αφετηρία για μια νέα προσπάθεια με μεγαλύτερη προσήλωση στους στόχους. Αυτές οι αρχές του αθλητικού ιδεώδους αποτελούν αναμφισβήτητα εφόδια για ολόκληρη τη ζωή τους.

Δυστυχώς επειδή πολλές φορές, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής τα αρνητικά, τα «κακώς κείμενα» είναι αυτά που αμέσως διαδίδονται, θεωρώ πως πρέπει προσπάθειες, όπως αυτές του ΔΝΟΗ, να λέγονται και μάλιστα φωναχτά.

Αξίζει, λοιπόν, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει εδώ και 23 χρόνια ο ΔΝΟΗ, ιδιαίτερα από εμάς τους γονείς που του εμπιστευόμαστε ότι πολυτιμότερο: τα παιδιά μας!

Καλή συνέχεια στο έργο του Ομίλου, με την ελπίδα να βρει αρωγό τους τοπικούς φορείς της πόλης.
Με εκτίμηση,
Β.Τ.


Read More »
Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας - 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας - 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για τμήμα πωλήσεων

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν άτομα με όρεξη και φιλοδοξίες, για την στελέχωση, του τμήματος πωλήσεων.

Προϋπηρεσία καθώς και γνώσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων θα προτιμηθούν.

Αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο mai: epigeo.gr@gmail.com


 
Read More »
Ζητούνται άτομα για τμήμα πωλήσεων Ζητούνται άτομα για τμήμα πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

«Απαγορεύεται» ν’ αρρωστήσεις απόγευμα στα παράλια

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Η εικόνα που παρουσιάζει η ΠΟΕΔΗΝ για τις δημόσιες δομές υγείας στα παράλια της Ηπείρου, της Λευκάδας και των Παξών, οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα.. Απαγορεύεται να αρρωστήσει κάποιος απόγευμα ή βράδυ!

Οι περισσότερες μονάδες, σε ένα διάστημα όπου η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, υπολειτουργούν.

Όπως υποστηρίζει, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης παθολόγων, ενώ ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Επιχειρούν δύο ασθενοφόρα στη Κέρκυρα, αντί για πέντε στη βάρδια, και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες.

«Έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ξέμεινε μόνο με έναν γιατρό παθολόγο, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου σε συνέντευξη Τύπου. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με δύο αγροτικούς ιατρούς και εφημερεύουν ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εξ αυτού βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, και το Νοσοκομείο της Λευκάδας υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι (ένας με απόσπαση), ένας παιδίατρος, ένας επικουρικός ουρολόγος, ένας οφθαλμίατρος, ένας επικουρικός χειρουργός -«ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία», ένας γυναικολόγος κι ένας νευρολόγος, ενώ ΩΡΛ δεν έχει.

«Τόλμησε να ασθενήσει η επικουρική παιδίατρος και απολύθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας, αν και βρισκόταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια. Πώς μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τέτοια επισφαλή ιατρική κάλυψη;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε μέρα στις 3 το μεσημέρι, πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό, οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Το Κέντρο Υγείας Πάργας και το Κέντρο Υγείας Καναλακίου για 15 ημέρες τον μήνα κλείνουν στις 3 το μεσημέρι. Το Κέντρο Υγείας Παξών κάθε μέρα κλείνει στις 10 το βράδυ» σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Όποιος αρρωστήσει το απόγευμα ή τη νύχτα είναι στο έλεος του Θεού. Και μιλάμε για μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ στη σχετική ανακοίνωσή της.


 
Read More »
«Απαγορεύεται» ν’ αρρωστήσεις απόγευμα στα παράλια «Απαγορεύεται» ν’ αρρωστήσεις απόγευμα στα παράλια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ποιές παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμπι

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Έχοντας υπ΄οψη:

1.Τις διατάξεις του Ν 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-06-2010 Τ.Α « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

2.Τις Διατάξεις του Π.Δ 140/2010 ΦΕΚ 233/27-12-2010 «Οργανισμός Περιφέρειας Ηπείρου»

3.Την αριθ πρωτ 101094/8806/25-09-2014(ΦΕΚ 2711/Τβ/10-10-2014) Απόφαση Περιφερειάρχη Ηπείρου «Ορισμός αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Ηπείρου»

4.Τον Ν. 2520/40 και το Π.Δ 106/2014 περί οργανισμού του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας

5. Την 46339/1352/86 (ΦΕΚ 438/Β/86)ΚΥΑ (απαιτούμενη ποιότητα επιφανειακών νερών) σε εναρμόνιση 0δηγιών του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

6. Την Ε1β/221/65/ Υ. Δ « Περί διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων» όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει.

7. Την με αριθ Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΑ’Περί ποιότητας και μέτρων διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με την διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την κατάργηση της Οδηγίας 76/160/ΕΟΚ»του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου 2006.

8. Το αριθ πρωτ Δ1δ/ΓΠ.οικ/30961/20-04-2018 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με Θέμα «Έλεγχος ποιότητας υδάτων κολύμβησης και έκδοση αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας υδάτων κολύμβησης περιόδου 2018 ».

9.Την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης και χαρακτηρισμού των ακατάλληλων περιοχών για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

10.Τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων των καθορισμένων σημείων ακτών Κολύμβησης που έγιναν στην διάρκεια της θερινής περιόδου 2017 και αρχές θερινής περιόδου 2018 από την Δ/νσηΥγείας -Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Χαρακτηρίζουμε:

1. Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της Δ.Κ Ηγουμενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - Δ.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας , κατάλληλα για κολύμβηση

2. Τα θαλασσινά νερά
- Των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων
- Των εκβολών του ποταμού Καλαμά 100 μ. εκατέρωθεν
- Της θαλάσσιας περιοχής ,βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο

Πλαταριάς και 200 μ εκατέρωθεν ακατάλληλα για κολύμβηση.
Η Λιμενική αρχή στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται για την επίβλεψη της τοποθέτησης των απαγορευτικών πινακίδων από τους ΟΤΑ.


Read More »
Θεσπρωτία: Ποιές παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμπι Θεσπρωτία: Ποιές παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμπι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες