«Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Αδαμάκης», ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του παίκτη

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
«Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Αδαμάκης», ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του παίκτη


Διευκρινίσεις αναφορικά με την περίπτωση του 22χρονου ποδοσφαιριστή του ΑΟ Υπάτου, Ιορδάνη Αδαμάκη, ο οποίος δόθηκε από τα ΜΜΕ, μεταξύ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έδωσαν οι εκπρόσωποί του.
Ειδικότερα, ο Σάκης Γκόγκας της «Stars Group Agency» προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη αρνητική εξέλιξη» για τον νεαρό αθλητή καλώντας άπαντες να δείξουν σεβασμό στον ίδιο και τους οικείους του «που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του».
Σημειώνεται πως ο Θεσπρωτός, πρώην ομάδα του Αδαμάκη είχε προχωρήσει σε συλλυπητήρια ανάρτηση στα social media, η οποία ωστόσο πλέον έχει κατεβεί.

Αναλυτικά παρακάτω τα όσα αναφέρει ο μάνατζερ:


Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωϊνή», στην Καβάλα, ο Μάκης Αδαμάκης, πατέρας του Ιορδάνη, δήλωσε ότι πήγε στη Λάρισα για να δώσει DNA, τονίζοντας ότι ο γιος του παραμένει «αγνοούμενος» και δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση.

Ο πατέρας του Ιορδάνη Αδαμάκη ανέφερε στη δήλωσή του στην «Πρωϊνή»:
«Βρεθήκαμε στη Λάρισα, προκειμένου να δούμε από κοντά την πρόοδο των ερευνών γύρω από τον Ιορδάνη, ο οποίος παραμένει αγνοούμενος και για την ώρα δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση.
Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι, δεν μας επιτρέπεται να προσεγγίσουμε τα σημεία όπου έχουν μεταφερθεί και έτσι θα πρέπει να περιμένουμε μια επίσημη ενημέρωση.
Έδωσα DNA και τώρα που μιλάμε επιστρέφω στην Καβάλα, καθώς έχω άλλα δύο παιδιά που μας περιμένουν.
Αναμένουμε, όπως τόνισα ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές της Λάρισας».
Read More »
«Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Αδαμάκης», ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του παίκτη «Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Αδαμάκης», ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του παίκτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Δικάζεται αύριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ, για επίθεση σε γυναίκα επιχειρηματία

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Δικάζεται αύριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ, για επίθεση σε γυναίκα επιχειρηματία


Στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας δικάζεται αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Θανάσης Πορφύρης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ, κατηγορείται από γυναίκα επιχειρηματία, για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Απριλίου 2021, έξω από το ιδιωτικό γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου του λιμανιού, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η γυναίκα επιχειρηματίας, ο διευθύνων σύμβουλος της επιτέθηκε σωματικά αλλά και με ύβρεις, όταν πέρασε με το αυτοκίνητό της έξω από το γραφείο του, από το οποίο μόλις είχε εξέλθει ο ίδιος.
Read More »
Δικάζεται αύριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ, για επίθεση σε γυναίκα επιχειρηματία Δικάζεται αύριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ, για επίθεση σε γυναίκα επιχειρηματία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Νέα μελέτη ετοιμάζει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Νέα μελέτη ετοιμάζει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς


Στην σύναψη συνεργασιών με τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να ολοκληρωθούν μελέτες αναβάθμισης τμημάτων του παραλιακού εθνικού οδικού δικτύου θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. 
Τη σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή και οι τεχνικοί σύμβουλοι θα οριστούν για την «αναβάθμιση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας- Πλαταριάς», για την τροποποίηση σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές του κόμβου περιοχής Μύτικα- παράκαμψη Νικοπόλεως- παραλιακή οδός» και προσαρμογή της υπάρχουσας μελέτης στις απαιτήσεις του διευρωπαϊκού δικτύου του τμήματος Μεσοπόταμος- Πάργα.
Read More »
Νέα μελέτη ετοιμάζει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς Νέα μελέτη ετοιμάζει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Μια επένδυση 10 εκ. ευρώ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς φιλοδοξεί να γίνει το success story στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Μια επένδυση 10 εκ. ευρώ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς φιλοδοξεί να γίνει το success story στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας


Μία επένδυση 10 εκ. ευρώ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς φιλοδοξεί να γίνει το success story στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελληνική αγορά.
Ο λόγος για την ΣΙΤΕΚ ΦΑΡΜΑ, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία φαρμάκων από κάνναβή, η οποία υπάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και εξασφάλισε επιχορήγηση ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.
Το πλειοψηφικό ποσοστό (88,5%) κατέχει η γερμανική εταιρεία Inter Services Gmbh, το 9,5% ο Ρουμάνος επιχειρηματίας Cristian Nicolae Tecar και το 2% ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Χαρίσης Καγκιούζης.
Η ΣΙΤΕΚ ΦΑΡΜΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν την έναρξη εργασιών για τις υποδομές της, ενώ στόχος της είναι στην πλήρη ανάπτυξή της, το ανθρώπινο δυναμικό να προέρχεται σχεδόν στο σύνολο του από την τοπική αλλα και την ευρύτερη περιοχή , συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Οσον αφορά τις εγκαταστάσεις, επρόκειτο για, indoor εγκαταστάσεις (κλειστό κτίριο) συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 15000μ2.
Οι εργασίες αρχίζουν το αργότερο απο την 2η εβδομάδα του Μάρτιου και αναμένεται η αποπεράτωση προς το τέλος του ετους.

Σε δηλώσεις του στην paramythia-online.gr, o Χαρίσης Καγκιούζης, αναφέρει:
"Με μεγάλη χαρά βλέπω να υλοποιείται η επένδυση αυτή, η οποια αποσκοπεί να φέρει πολύτιμες θέσεις εργασίας στον τρόπο μας και με αυτόν τον τροπο να συμβάλλουμε στην ανάσχεση της φυγής νεων ανθρώπων. Η Σιτεκ Φάρμα θα εξάγει το σύνολο της παραγωγής της στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Εταιρία Astra Pharma GmbH (Εταιρεία του Ομίλου), η οποία δραστηριοποιείται στο χωρο και του κλασικού φαρμάκου εχοντας 14000 Φαρμακεία – πελάτες. Η Σιτεκ Φάρμα προχωράει στην ερευνα φαρμάκου κατα της ανίας με την κατοχυρωμένη ονομασία Amnican".

Read More »
Μια επένδυση 10 εκ. ευρώ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς φιλοδοξεί να γίνει το success story στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας Μια επένδυση 10 εκ. ευρώ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς φιλοδοξεί να γίνει το success story στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Σιωπηλή πορεία από τους μαθητές στην Ηγουμενίτσα, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Σιωπηλή πορεία από τους μαθητές στην Ηγουμενίτσα, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη


Εκατοντάδες μαθητές πραγματοποίησαν μία συμβολική κίνηση στην Ηγουμενίτσα, που παράλληλα αποτελεί μήνυμα ελπίδας, για να διαμαρτυρηθούν για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. 
Μετά την ολοκλήρωση της σχολικής ημέρας, οι μαθητές των Λυκείων προχώρησαν σε μία σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας που αποτέλεσε την πιο δυνατή φωνή ελπίδας και αλληλεγγύης για τα δεκάδες παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας.
Read More »
Σιωπηλή πορεία από τους μαθητές στην Ηγουμενίτσα, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη Σιωπηλή πορεία από τους μαθητές στην Ηγουμενίτσα, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Η ομάδα του Θεσπρωτού αποχαιρετά τον Ιορδάνη Αδαμάκη

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Η ομάδα του Θεσπρωτού αποχαιρετά τον Ιορδάνη Αδαμάκη


Η ομάδα του Θεσπρωτού είναι βαθιά συγκλονισμένη από τον θάνατο του 22χρονου ποδοσφαιριστή, Ιορδάνη Αδαμάκη στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του, καθώς επίσης και σε όλες τις οικογένειες που άγγιξε αυτό το τραγικό συμβάν. 
Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ενός ταλαντούχου αθλητή σε τέτοια νεαρή ηλικία είναι μια τραγωδία για την οικογένειά του, τον αθλητισμό και την κοινότητα του ποδοσφαίρου. 
Η μνήμη του Ιορδάνη θα μείνει αξέχαστη και θα συνεχίσει να εμπνέει την ομάδα και τους ανθρώπους που τον αγάπησαν. 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε στο πλευρό της οικογένειας του Ιορδάνη και υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της τραγικής απώλειας. 
Ο Ιορδάνης ήταν ένας αθλητής με τεράστιο ταλέντο και πάθος για το ποδόσφαιρο. 
Ήταν αγαπητός στους συμπαίκτες του και σε όλους όσοι είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν. 
Αγωνίστηκε στον Θεσπρωτό από το Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι και τέλη Ιανουαρίου 2023. 
Οι σκέψεις όλων μας και οι προσευχές μας στα θύματα και τις οικογένειες του.
Read More »
Η ομάδα του Θεσπρωτού αποχαιρετά τον Ιορδάνη Αδαμάκη Η ομάδα του Θεσπρωτού αποχαιρετά τον Ιορδάνη Αδαμάκη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Νεκρός στο δυστύχημα των Τεμπών ποδοσφαιριστής του Θεσπρωτού

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Νεκρός στο δυστύχημα των Τεμπών ποδοσφαιριστής του Θεσπρωτού


Το νήμα της ζωής κόπηκε για Καβαλιώτη ποδοσφαιριστή που είχε αγωνιστεί στη φετινή σεζόν και στον Θεσπρωτό, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που συγκλόνισε την Ελλάδα.
Ο 22χρονος Ιορδάνης Αδαμάκης έφυγε από την ζωή στα μοραία βαγώνια του επιβατικού τρένου.
Με καταγωγή και από την Πέραμο, είχε δοκιμαστεί σε ένα καμπ ποδοσφαιριστών στην Ιταλία, λίγο πριν υπογράψει στον ΑΟ Καβάλας το καλοκαίρι του 2018. 


Με τον ΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το 2019.
Τη σεζόν 2019-2020 αγωνίστηκε ως δανεικός στον Νέστο Χρυσούπολης. 
Επέστρεψε στον ΑΟΚ και συνέχισε στη Ρόδο.
Στον Θεσπρωτό ήρθε τον Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2023, οπότε και λύθηκε η συνεργασία με την ομάδα της Ηγουμενίτσας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Με πληροφορίες από sportsioannina.gr
Read More »
Νεκρός στο δυστύχημα των Τεμπών ποδοσφαιριστής του Θεσπρωτού Νεκρός στο δυστύχημα των Τεμπών ποδοσφαιριστής του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Ορνιθολογική Εταιρεία: Νέα σκανδαλώδης και παράνομη αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού σε προστατευόμενη περιοχή στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Ορνιθολογική Εταιρεία: Νέα σκανδαλώδης και παράνομη αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού σε προστατευόμενη περιοχή στη Θεσπρωτία


Μόνο αγανάκτηση, μαζί με πολλά ερωτηματικά, μπορεί να προκαλέσει η απαράδεκτη αδειοδότηση του Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) «ΠΡΙΟΝΙΑ» εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (περιοχή NATURA 2000) «Όρη Τσαμαντά» Θεσπρωτίας, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας (ΑΔΗΔΜ), καθώς πρόκειται για μία ξεκάθαρα παράτυπη πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (ΕΟΑ) του έργου δεν πληροί τις προβλέψεις του θεσμικού πλαισίου για τις προδιαγραφές εκπόνησης ΕΟΑ (Υπουργική Απόφαση 170225/2014): ενώ η εν λόγω απόφαση καθορίζει με σαφήνεια πως η έρευνα πεδίου για τα πουλιά πρέπει να γίνει κατά την αναπαραγωγική περίοδο της ορνιθοπανίδας (Μάρτιο έως Ιούνιο), στη συγκεκριμένη ΕΟΑ οι ίδιοι οι συντάκτες ισχυρίζονται πως οι εργασίες πεδίου έγιναν τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο!

Για να γίνει κατανοητό πως η συγκεκριμένη συνθήκη καταστρατηγεί όχι μόνο το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, αλλά και την κοινή λογική, αρκεί να γνωρίζει κανείς πως την αναφερόμενη ως περίοδο διεξαγωγής των εργασιών της ΕΟΑ, δύο από τα τέσσερα πιο σημαντικά είδη πουλιών (είδη χαρακτηρισμού) της προστατευόμενης περιοχής (Κιρκινέζι και Ασπροπάρης) έχουν ήδη μεταναστεύσει από την περιοχή για την Αφρική! Ας φανταστούμε, δηλαδή, μία μελέτη για τις επιπτώσεις του τουρισμού σε ένα νησί των Κυκλάδων που θα βασιζόταν μόνο στον αριθμό επισκεπτών στο νησί τον χειμώνα: η αξιοπιστία της θα ήταν μηδενική, όπως ακριβώς και η αξιοπιστία της εκτίμησης επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η εξόφθαλμη ασυμβατότητα με το θεσμικό πλαίσιο δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τις γνωμοδοτούσες υπηρεσίες. Όπως προκύπτει από τη δημοσιευμένη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) [2], αρνητική γνωμοδότηση για το έργο εξέδωσαν η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), η οποία αποτελεί και την κατ΄ εξοχήν αρμόδια υπηρεσία για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Θεσπρωτίας, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, της οποίας η γνώμη εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Θεσπρωτίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών.

Και ενώ σε αυτό το στάδιο, με την πληθώρα των αρνητικών γνωμοδοτήσεων, η ΑΔΗΔΜ είχε τη δυνατότητα να απορρίψει τεκμηριωμένα την ΕΟΑ του έργου, αποφάσισε να παραπέμψει το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ). Και ενώ η αρμόδια υπηρεσία της ΑΔΗΔΜ (Γεν. Δ/νση Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής) αρχικά εισηγήθηκε αρνητικά προς το ΠΕΣΠΑ (έγγραφο αρ. 68 στην ΑΕΠΟ), τρεις μήνες αργότερα άλλαξε την εισήγησή της και τελικά το Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για το έργο!

Καθοριστικό ρόλο στην έωλη εισήγηση του ΠΕΣΠΑ είχε η θετική –άλλα πλήρως ατεκμηρίωτη– γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής (ΓΔΠΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (εκπροσωπούμενης από τον Προϊστάμενό της), όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΠΕΣΠΑ που παρατίθενται ως παράρτημα στην ΑΕΠΟ. Προκαλεί πραγματική απορία πως η ΓΔΠΠ, ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατεί στη διαφύλαξη της θεσμικής νομιμότητας, αγνόησε και την αρνητική εισήγηση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και την κραυγαλέα παρατυπία της ΕΟΑ. Εξίσου αδικαιολόγητη και μη νομιμοποιημένη είναι, βέβαια, και η θετική ψήφος των δύο στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου, που επίσης παρέκαμψαν επιδεικτικά την αρνητική γνωμοδότηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και της αρμόδιας επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εν συντομία, ο Αιολικός Σταθμός «ΠΡΙΟΝΙΑ» αδειοδοτήθηκε με τις θετικές ψήφους από τα μέλη του ΠΕΣΠΑ, χωρίς να παρουσιάσουν αντεπιχειρήματα για την επιλογή τους, παρά το γεγονός πως οι αρμόδιες για το φυσικό περιβάλλον υπηρεσίες είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά, παρά το γεγονός πως την παρατυπία της ΕΟΑ μπορεί την αντιληφθεί ακόμα και ένα μικρό παιδί: ο ευτελισμός της περιβαλλοντικής αδειοδότησης είναι ακραίος και η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να προβληματίσει κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη για τον ρόλο των ΠΕΣΠΑ. Αποτελεί, βέβαια, και ειρωνεία της τύχης ότι η συγκεκριμένη υπόθεση συμπίπτει χρονικά με την αποστολή της αιτιολογημένης γνώμης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη χωροθέτηση των ΑΠΕ, αφού επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι όλη η διαδικασία αδειοδότησης Αιολικών Σταθμών είναι στρεβλή και διάτρητη.

Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ καλεί την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Φιλιατών και οποιονδήποτε φορέα ή πολίτη έχει έννομο συμφέρον να προσβάλλουν άμεσα την απόφαση ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και πάντα εντός του διαστήματος ενός μηνός στο οποίο παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

Κατέβασμα σχετικού οπτικού υλικού από ΕΔΩ
Read More »
Ορνιθολογική Εταιρεία: Νέα σκανδαλώδης και παράνομη αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού σε προστατευόμενη περιοχή στη Θεσπρωτία Ορνιθολογική Εταιρεία: Νέα σκανδαλώδης και παράνομη αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού σε προστατευόμενη περιοχή στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση έκτακτης αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Ανακοίνωση έκτακτης αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Φιλιατών


Λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών δημιουργούνται αυξημένες ανάγκες αίματος για τους τραυματίες. 
Ως εκ τούτου, οφείλουμε να επιτείνουμε τις προσπάθειές μας για την συγκέντρωση του απαραίτητου αίματος αυτή την κρίσιμη στιγμή. 
Το Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Φιλιατών  σας ενημερώνει ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα της Αιμοδοσίας σήμερα Πέμπτη 02/03/2023 πρωί 09:00  έως 14.00 απόγευμα 17:00 έως 20:00 και αύριο Παρασκευή  03/03/2023 πρωί  από 09.00 έως 14:00 και απόγευμα 17:00 έως  20.00. 
Επισημαίνεται ότι, εφόσον οι ανάγκες εξακολουθούν να υφίστανται, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας στο τηλέφωνο 2664360237. 

Εκ του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. – Κ.Υ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Read More »
Ανακοίνωση έκτακτης αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Φιλιατών Ανακοίνωση έκτακτης αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30ΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη αποκαλύπτει τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων
Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη αργά της νύχτας στις 28 Φλεβάρη στην περιοχή των Τεμπών, με τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και η οποία οδήγησε στον τραγικό θάνατο δεκάδες επιβάτες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, γεννά ανείπωτη θλίψη και οργή.
Ο άδικος χαμός τόσων ανθρώπων από το πρωτοφανές -για τα σιδηροδρομικά χρονικά- δυστύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησαν διαχρονικά εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Της πολιτικής εκείνης που πρώτα λάσπωσε και διέσυρε τον ΟΣΕ, το δημόσιο οργανισμό των σιδηροδρόμων, παρουσιάζοντάς τον ως «ελλειμματικό» και ως «βαρίδι» για τον ελληνικό λαό. Και όλα αυτά για να χρυσώσουν το «χάπι», να στρώσουν το έδαφος για το ξεπούλημά του στα ντόπια και ξένα συμφέροντα στους περίφημους «επενδυτές».
ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ακέραιη την ευθύνη για το καθεστώς της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης του σιδηροδρομικού δικτύου, της απουσίας σύγχρονων συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας, την ώρα που μια χούφτα ιδιωτικές εταιρίες ελληνικών και ιταλικών συμφερόντων αποκομίζουν αμύθητα κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευση των σιδηροδρομικών δικτύων. Εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν με συνέπεια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, έδωσαν ώθηση στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και τόσων άλλων δημόσιων φορέων (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Ανδρουλάκης, πάνω στα συντρίμμια του δυστυχήματος, έσπευσαν να δηλώσουν με νόημα πως «δεν είναι ώρα για την απόδοση ευθυνών», συγκαλύπτοντας έτσι την συνένοχη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλε στην τωρινή τραγωδία.
Τραγική ειρωνεία αποτελούν τόσο οι ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που κατήγγειλαν το καθεστώς εγκατάλειψης κάνοντας λόγο για ένα «δυστύχημα που έρχεται», όπως επίσης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μόλις δυο εβδομάδες νωρίτερα (15 Φλεβάρη) παρέπεμπε τη χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με την κατηγορία των ελλειμματικών μέτρων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας. Κατά τα άλλα ο Κώστας Καραμανλής (πρώην πλέον) υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωνε προκλητικά στις 20 Φλεβάρη από το βήμα της Βουλής πως «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα».
Σήμερα ο ελληνικός λαός, οι οικογένειες των δεκάδων νεκρών και των εκατοντάδων τραυματιών βιώνουν τις εγκληματικές -κυριολεκτικά- συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς τα στελέχη της κυβέρνησης και ο Μητσοτάκης, οι πομπώδεις δηλώσεις περί «απόδοσης των ευθυνών», οι παραιτήσεις υπουργών, αλλά και η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί το δυστύχημα αποκλειστικά ως ένα «ανθρώπινο λάθος» αποτελούν την προκλητική απόπειρα συγκάλυψης και εξωραϊσμού της πολιτικής τους.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του ΟΣΕ που υπηρετούν με θέρμη τόσο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καλεί το λαό να μετατρέψει την οργή και την οδύνη του σε μαζικό αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.
Εκφράζουμε την θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30ΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ
1 Μαρτίου 2023
Read More »
Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Μάθετε πώς να παίζετε μπίνγκο online

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Μάθετε πώς να παίζετε μπίνγκο online


Σύμφωνα με τους κανόνες, ένας παίκτης πρέπει να συμπληρώσει ένα αριθμημένο φύλλο για να ξέρει πώς να κερδίσει στο μπίνγκο. Ή τουλάχιστον συμπληρώστε τους αριθμούς οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια. Κάποιος έχει το καθήκον να «τραγουδήσει» τους κληρωμένους αριθμούς. Στο online bingo, η σήμανση των καρτών γίνεται αυτόματα. Όσοι το κάνουν πρέπει να πουν "Bingo" και να περιμένουν την επιβεβαίωση των αριθμών. Οι τιμές ποικίλουν και για ζωντανά παιχνίδια σε ιστότοπους, οι πληρωμές ποικίλλουν όπως και η αλληλεπίδραση. Η εύρεση της λειτουργίας Τζάκποτ σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίσετε ένα ακόμη μεγαλύτερο έπαθλο.
Πολλοί ιστότοποι διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακά καζίνο μπίνγκο, όπως η πλατφόρμα παιχνιδιών σύνδεσης Bizzo Casino login, προσφέρουν πολλές δυνατότητες, όπως συνομιλία. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζεστε εμπειρίες και να διασκεδάσετε, και είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να διασκεδάσετε ως ομάδα. Το πραγματικό διαδικτυακό μπίνγκο είναι πολύ δυναμικό.
Με μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών για να διαλέξετε, πολλά αξιόπιστα παιχνίδια καζίνο προσφέρουν καλές επιλογές για τους λάτρεις του μπίνγκο. Μια άλλη επιλογή για να μάθετε πώς να παίζετε μπίνγκο ή πώς λειτουργεί η λοταρία στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιήσετε δωρεάν παιχνίδια μπίνγκο. Μάθετε πώς να παίξετε δωρεάν ή επί πληρωμή μπίνγκο, πώς να κερδίσετε στο μπίνγκο και ξεκινήστε να απολαμβάνετε το διάσημο μπίνγκο.

Κανόνες μπίνγκο
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του παιχνιδιού, αλλά το παιχνίδι με μπάλα 90 είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο. Ως εκ τούτου, παίρνουμε αυτή τη μέθοδο ως βάση για να εξηγήσουμε πώς να παίξετε μπίνγκο και πώς να αναπτύξετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Ωστόσο, πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολλοί συγκεκριμένοι κανόνες με παραλλαγές. Επομένως, για μια γενική κατανόηση της δυναμικής του παιχνιδιού bingo, παρουσιάζουμε την πιο δημοφιλή λειτουργία.
Το Bingo αποτελείται συνήθως από μια σφαίρα με αριθμημένες μπάλες. Πρέπει να αφαιρούνται ένα κάθε φορά και ο σκοπευτής πρέπει να ανακοινώνει τους αριθμούς. Αφού κληρωθεί κάθε αριθμός, οι κάρτες σημειώνονται.
Οι κάρτες αποτελούνται από 24 αριθμούς σε διάταξη 5 x 5. Οι αριθμοί είναι ταξινομημένοι με τρόπο που τους διευκολύνει να τους βρείτε σε όλο το παιχνίδι.
Το παιχνίδι δεν έχει χρονικό όριο. Η κλήρωση συνεχίζεται έως ότου ένας συμμετέχων παίξει μπίνγκο.
Για να μετρήσει ως μπίνγκο, ένας παίκτης πρέπει να συμπληρώσει μια οριζόντια, κάθετη ή διαγώνια γραμμή ή ολόκληρη την κάρτα μπίνγκο. Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.
Σε πρακτορεία στοιχημάτων διαφορετικών χωρών, οι τιμές για τα παιχνίδια καζίνο καθορίζονται εκ των προτέρων. Παρά την παρόμοια δυναμική με ένα φυσικό καζίνο, τα διαδικτυακά καζίνο ξεπερνούν τις προσδοκίες. Γνωρίζουμε ότι πολλοί χρήστες εκτιμούν την αλληλεπίδραση ενώ παίζουν. Για αυτόν τον λόγο, το νέο λογισμικό κυκλοφορεί πάντα με δυνατότητες που κρατούν τους ανθρώπους απασχολούμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θέλουν να μάθουν πώς να κερδίζουν στο μπίνγκο. Η διαθεσιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων αυξάνει τη φήμη αυτού του παιχνιδιού που είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι σε διάφορες χώρες.

Παζάρι
Για να μάθετε πώς να παίζετε μπίνγκο, είναι σημαντικό να μιλήσετε πρώτα για την κάρτα μπίνγκο. Συνήθως έχει 25 διαιρετούς αριθμούς σε έναν πίνακα 5 x 5 και βλέπουμε πάνω του γραμμένη τη λέξη BINGO. Κάθε γράμμα της λέξης bingo αντιστοιχεί σε 5 αριθμούς που εμφανίζονται κάθετα. Στο κέντρο του χάρτη έχουμε μια κενή περιοχή, ελεύθερο χώρο. Η αξία της αγοράς μιας κάρτας bingo ποικίλλει και πολλοί παίκτες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να αγοράσουν πολλές κάρτες ταυτόχρονα. Τα εισιτήρια που κερδίζουν τζάκποτ κοστίζουν συνήθως περισσότερο.
Οι μπάλες χρησιμοποιούνται για τη σχεδίαση αριθμών. Όταν παίζουν, έχουν έναν αριθμό στη μία πλευρά και αφαιρούνται από την μπάλα ένα-ένα. Το άτομο που «τραγουδάει» μπίνγκο πρέπει να πει τον αριθμό και να δει τα αποτελέσματα των προηγούμενων αριθμών. Με το ηλεκτρονικό μπίνγκο, όλη η δυναμική του παιχνιδιού και η σήμανση με διακριτικά είναι αυτόματα. Δεδομένου ότι δεν απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να αναζητήσετε αξιόπιστους bookmakers. Η σήμανση καρτών μπίνγκο στα παραδοσιακά παιχνίδια πρέπει να γίνεται με βάση ή μαρκαδόρους.
Τα διαδικτυακά καζίνο και τα σπίτια μπίνγκο θα πρέπει να εξηγούν ποιος τύπος μπίνγκο προσφέρεται, τα ποσά που εμπλέκονται σε οικονομικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τον τύπο της κάρτας μπίνγκο. Είτε πρόκειται για οριζόντια, κάθετα, διαγώνια ή ολόκληρα φύλλα, οι παίκτες πρέπει να προσέχουν τις λεπτομέρειες ενώ παίζουν.
Εάν αγοράσετε περισσότερες κάρτες, είναι πιο πιθανό να έχετε καλή τιμή. Οι συνομιλίες είναι πραγματικά καλές. Δεδομένου ότι άλλοι παίκτες είναι εκεί για να διασκεδάσουν, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε εμπειρίες και να μάθετε πώς να κερδίζετε στο μπίνγκο.

Απλές στρατηγικές και συστήματα
Το Bingo είναι ένα τυχερό παιχνίδι, οι αριθμοί είναι τυχαίοι και το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο, ορισμένες προσφορές μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να κερδίσετε. Μία από τις πιο σημαντικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να το πετύχετε είναι η αγορά εισιτηρίων. Με κάθε νέο φύλλο που προσγειώνονται, οι πιθανότητες να παίξετε και να πετύχετε τους υψηλότερους αριθμούς αυξάνονται. Οι τιμές ποικίλλουν και γενικά όσο υψηλότερο είναι το prem io, τόσο καλύτερο είναι το τζάκποτ που παίρνετε όταν παίζετε.
Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή Joseph Granville, αν θέλετε να μάθετε πώς να κερδίζετε στο μπίνγκο, μπορείτε να επιλέξετε και να παίξετε καλά χαρτιά. Εάν κάνατε μια επιλογή κατά λάθος, αναζητήστε κάρτες αριθμών με δεύτερο ψηφίο. Πώς πάει? Εάν η κάρτα σας έχει κοστούμια όπως 14, 34 και 64, επιλέξτε μια διαφορετική αμέσως. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, σίγουρα θα ηττηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Άλλο ένα πολύτιμο
Μια συμβουλή για όσους θέλουν να μάθουν πώς να κερδίσουν στο μπίνγκο είναι να αναζητήσουν πρακτορεία στοιχημάτων με μικρό αριθμό συμμετεχόντων. Όσο λιγότεροι συμμετέχουν στο στοίχημα, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Όπως πολλοί παίκτες του στοιχήματος γνωρίζουν, θα πρέπει να παίζετε σε ώρες εκτός αιχμής, όπως το ξημέρωμα ή ορισμένες ώρες το απόγευμα και τις καθημερινές.
Όταν παίζετε μπίνγκο στο διαδίκτυο, θα πρέπει να συμμετέχετε σε δωμάτια συνομιλίας και να συνομιλείτε με άλλους χρήστες. Καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αποκλειστικά μπόνους για όσους έχουν πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να συνομιλήσετε με άλλους, μπορείτε να ακολουθήσετε τις αναρτήσεις που εμφανίζονται ενώ παίζετε μπίνγκο στο διαδίκτυο και να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μάθετε πώς να κερδίζετε στο μπίνγκο.
Ο Joseph E. Granville διατύπωσε μια ευρέως χρησιμοποιούμενη στρατηγική για τη διασφάλιση καλών γύρων στοιχημάτων. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: Έχετε κάρτα με τον ίδιο αριθμό περιττών και ζυγών αριθμών; Έχετε τον ίδιο αριθμό αριθμών που τελειώνουν σε 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Πρέπει να είναι ο ίδιος αριθμός ή ψηλοί και χαμηλοί αριθμοί.
Read More »
Μάθετε πώς να παίζετε μπίνγκο online Μάθετε πώς να παίζετε μπίνγκο online Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ) για το πολύνεκρο δυστύχημα

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Ανακοίνωση κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ) για το πολύνεκρο δυστύχημα


Εικόνες φρίκης που αποκαλύπτουν την πλήρη αδιαφορία αυτής της πολιτικής για τις ζωές και την ασφάλεια του λαού
Εικόνες μαζικής σφαγής αντιμετωπίζουν τα συνεργεία διάσωσης από το βράδυ της Τρίτης στο σημείο που έγινε η σύγκρουση των δύο σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών στην περιοχή της Λάρισας. Μέχρι αυτήν την ώρα, ο απολογισμός της τραγωδίας μετρά 32 νεκρούς και 85 τραυματίες.
Πρόκειται για μία σφαγή που με μαθηματική ακρίβεια θα συνέβαινε κάποια στιγμή, σαν αποτέλεσμα της πλήρους διάλυσης των σιδηροδρομικών μεταφορών που έχει επιφέρει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εγκληματικής εγκατάλειψής τους από τις κυβερνήσεις και το δημόσιο.
Οι καταγγελίες των εργαζομένων για την ολόπλευρη έλλειψη μέτρων και συστημάτων ασφαλείας, τα προβλήματα με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τα ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστές καταστάσεις εδώ και καιρό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μόλις ώρες πριν από αυτήν την τραγωδία είχε σημειωθεί έκρηξη σε ηλεκτροφόρα καλώδια του σιδηροδρομικού δικτύου στα Παλαιοφάρσαλα, με αποτέλεσμα να κοπεί καλώδιο υπερυψηλής τάσης 25.000 βολτ και να πέσει πάνω σε αμαξοστοιχία!
Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων που ακολουθούν αυτήν την πολιτική για τις συγκοινωνίες είναι εγκληματικές!
Η καταδίκη δεν φτάνει! Χρειάζεται μαζική αντίδραση σε όσους με τις πολιτικές τους σκοτώνουν τις ζωές μας!
Read More »
Ανακοίνωση κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ) για το πολύνεκρο δυστύχημα Ανακοίνωση κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ) για το πολύνεκρο δυστύχημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης ποταμού Καλαμά

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης ποταμού Καλαμά


Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, το Κέντρο Πληροφόρησης ποταμού Καλαμά δέχτηκε 45 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείου Παραποτάμου και 20 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησίου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση, ενημερώθηκαν για την οικολογική αξία της προστατευόμενης περιοχής του ποταμού Καλαμά από τον υπεύθυνο του κέντρου και παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο που αφορούσε την προστατευόμενη περιοχή του ποταμού Καλαμά και Αχέροντα.
Επίσης, με κιάλια και τηλεσκόπια της Μονάδας παρατηρήσαν πολλά είδη ορνιθοπανίδας που υπάρχουν στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά μεταξύ άλλων και την τουρλίδα (Numenius arquata), ένα υδρόβιο καλοβατικό πτηνό της οικογένειας των Σκολοπακιδών, που απαντάται στον ελλαδικό χώρο και σύμφωνα με την ΙUCN το είδος έχει χαρακτηριστεί ως σχεδόν απειλούμενο.


Στο Δέλτα Καλαμά καταγράφεται καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους με τους μεγαλύτερους αριθμούς κατά την διάρκεια του χειμώνα. Κατά την μετανάστευση του συνήθως το συναντάμε σε κοπάδια σε παράκτια λασποτόπια, εκβολές, και υγρολίβαδα.

Η διατροφή της τουρλίδας αποτελείται κυρίως από δακτυλιοσκώληκες και επίγεια έντομα (π.χ. κολεόπτερα και ορθόπτερα), ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στρέφεται σε καρκινοειδή, μαλάκια και αράχνες. Περιστασιακά τρέφεται με μικρά ψάρια, αμφίβια, σαύρες, μικρά πουλιά και μικρά τρωκτικά.

Το ράμφος της τουρλίδας είναι εξαιρετικό εργαλείο, που το χρησιμοποιεί όχι μόνον για να «μαζεύει» την τροφή της από το έδαφος, αλλά και για να ανοίγει ή να σπάει το κέλυφος καρκινοειδών και μαλακίων. Η ανίχνευση της λείας γίνεται είτε οπτικά, είτε δια της αφής μέσω του ράμφους της, το οποίο διατηρεί σε συνεχή επαφή με το υπόστρωμα, σε πολύ μικρό βάθος.

Γεννά τρία έως πέντε αβγά και η επώαση πραγματοποιείται μόνον από το θηλυκό. Σιτίζονται και από τους δύο γονείς ωστόσο, το αρσενικό αναλαμβάνει αργότερα την φροντίδα τους.
Read More »
Επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης ποταμού Καλαμά Επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης ποταμού Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Επιδοτήσεις 100 εκατ. για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Επιδοτήσεις 100 εκατ. για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις


Ενισχύσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες θα παράσχει το νέο πρόγραμμα "Αλλάζω θερμοσίφωνα" που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο Μάρτιο.

Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία παρέχεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εξουσιοδότηση για την προκήρυξη προγράμματος αντικατάστασης οικιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με ηλιοθερμικά συστήματα και για ανακύκλωση των αποσυρόμενων συσκευών μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης.

Η δομή του προγράμματος (αντικατάσταση - απόσυρση παλαιών συσκευών και επιδότηση αγοράς νέων) προσομοιάζει με το πρόγραμμα "ανακυκλώνω - αλλά συσκευή" μέσω του οποίου επιδοτήθηκε η αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Κατά τις πληροφορίες και στο νέο πρόγραμμα θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια για την προτεραιοποίηση των αιτήσεων και το ύψος της επιδότησης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα - Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς -- Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» που πρόκειται να εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.
Read More »
Επιδοτήσεις 100 εκατ. για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις Επιδοτήσεις 100 εκατ. για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Αναβάλλεται η κομματική εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Αναβάλλεται η κομματική εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς


Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πώς είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών.

Ως εκ τούτου η εκδήλωση για την κοπή της ετήσιας πίτας της ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ και την πολιτική εκδήλωση μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 8μμ στην καφετέρια ametron.

Παραμυθιά
01/03/2023
Read More »
Αναβάλλεται η κομματική εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς Αναβάλλεται η κομματική εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Πώς λειτουργούν τα αθλητικά στοιχήματα MMA;

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023
Πώς λειτουργούν τα αθλητικά στοιχήματα MMA;


Το στοίχημα στο UFC είναι ένα από τα αθλήματα που είναι αφιερωμένα στους λάτρεις των πολεμικών τεχνών όπως και το στοίχημα στο ΜΜΑ. Έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια καθώς οι πιθανότητες στο UFC είναι αρκετά προσοδοφόρες σε σύγκριση με άλλα αθλήματα.
Για να στοιχηματίζεις σωστά σε έναν αγώνα UFC, πρέπει να γνωρίζετε τους κύριους μαχητές, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους, πώς λειτουργεί ο αγώνας UFC, ποιοι είναι οι κανόνες και ποιος είναι ο καλύτερος στοιχηματιστής για να στοιχηματίσετε σε αυτήν τη λειτουργία για εξοικονόμηση χρόνου, θα σας δείξουμε το καλύτερο πρακτορείο στοιχημάτων Bizzo Casino.
Όταν παίζετε αυτό το άθλημα για πρώτη φορά, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο μπερδεμένοι και να χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για να αρχίσετε να στοιχηματίζεις σωστά. Έτσι αποφασίσαμε να παρέχουμε όχι μόνο μια επισκόπηση των πιο σημαντικών επεισοδίων του UFC στις ακόλουθες γραμμές, αλλά και μια περιγραφή του αθλήματος και του τρόπου που παιζόταν. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση των διαφορετικών φάσεων του παιχνιδιού και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να εκτελέσετε σωστά τα αθλητικά σας στοιχήματα UFC.

Τι είναι το UFC;
Το UFC σημαίνει The Ultimate Fighting Championship και είναι μια διαφημιστική εταιρεία μικτών πολεμικών τεχνών. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει πολλούς από τους καλύτερους μαχητές MMA από όλο τον κόσμο και το UFC θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους οργανισμούς MMA στον κόσμο.
Το UFC συνήθως φιλοξενεί ένα σημαντικό γεγονός τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Τυπικά αυτά τα γεγονότα αποτελούνται από 11 ή 12 αγώνες χωρισμένους σε προαποκλειστικά, αποκλεισμούς και άλλους αγώνες κύριου ρινγκ. Ο τελευταίος γύρος καταλήγει πάντα στην κατάκτηση του τίτλου του UFC.
Εκτός από αυτά τα μεγάλα γεγονότα, το UFC φιλοξενεί μικρότερες εκδηλώσεις γνωστές ως UFC Fight Nights κάθε εβδομάδα ή δύο. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει περισσότερους από 10 αγώνες, αλλά σπάνια αγώνα τίτλου. Είναι σημαντικό να διαπιστωθεί ότι οι μαχητές χτυπούν μόνο αντιπάλους που βρίσκονται στη δική τους κατηγορία βάρους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το UFC αποτελείται από 12 τμήματα: οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες.
Για να αγωνιστεί σε ένα τμήμα, ένας διαγωνιζόμενος πρέπει να ζυγίζει κάτω από το μέγιστο όριο βάρους την ημέρα πριν από τον αγώνα.

Πώς να παίξετε έναν αγώνα UFC;
Ένας αγώνας UFC αποτελείται από 3 γύρους των 5 λεπτών ο καθένας. Από την άλλη, ο αγώνας τίτλου επεκτάθηκε σε 5 γύρους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τερματίσετε έναν αγώνα UFC και να ανακηρύξουν νικητή:
Απόφαση: Αφού παρέλθει ο καθορισμένος χρόνος, οι διαιτητές αποφασίζουν το αποτέλεσμα του αγώνα
Νοκ άουτ: όταν ένας από τους δύο μαχητές δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα
Τεχνικό νοκ άουτ: Ο αγώνας διακόπτεται από τον διαιτητή επειδή ένας από τους μαχητές δεν μπορεί να αμυνθεί από τις γροθιές και έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά
Υποβολή: Ο διαγωνιζόμενος παραδέχεται την ήττα αγγίζοντας το σώμα του αντιπάλου ή το ταπί
Τεχνική υποβολή: Ο διαιτητής σταματά τον αγώνα επειδή ένας μαχητής κινδυνεύει να υποστεί τραυματισμό, κάταγμα ή απώλεια συνείδησης.
Ευθύνη γιατρού: Ο γιατρός αποφασίζει ότι δεν είναι ασφαλές για τον μαχητή να συνεχίσει να αγωνίζεται, συνήθως λόγω τραυματισμού.
Απόσυρση: Ο μαχητής αποφασίζει ότι δεν μπορεί πλέον να αγωνιστεί, συνήθως στη μέση του γύρου
Αποβολή: Εάν ένας αγωνιζόμενος λάβει μια προειδοποίηση αλλά συνεχίσει να παραβιάζει τους κανόνες ή χρησιμοποιήσει μια παράνομη επίθεση που εμποδίζει τον αντίπαλο να προχωρήσει, θα αποκλειστεί.
Χωρίς αγώνα: Εάν ένας διαγωνιζόμενος δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω τυχαίας παράνομης απεργίας κατά την έναρξη του διαγωνισμού, ο διαγωνισμός θα χαρακτηριστεί ως μη αγώνας.
Τεχνική Απόφαση: Εάν ένας διαγωνιζόμενος δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω τυχαίας παράνομης επίθεσης στον τρίτο γύρο αγώνα τριών γύρων ή στον τέταρτο ή πέμπτο γύρο αγώνα πέντε γύρων, η απόφαση θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του διαγωνιζόμενου πλεονέκτημα στο τραπέζι. δικαστές κατά καιρούς.

Στοίχημα UFC: Πώς υπολογίζεται το σκορ;
Πριν εμβαθύνουμε στα πραγματικά στοιχήματα UFC, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς βαθμολογείται κάθε μαχητής. Στο τέλος κάθε γύρου, οι κριτές αξιολογούν τους συμμετέχοντες. Όποιος κερδίσει έναν γύρο παίρνει 10 πόντους, όποιος χάσει 9.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά πολύ σπάνια, οι κριτές μπορεί να θεωρήσουν τον γύρο ισοπαλία, απονέμοντας 10 βαθμούς και στους δύο αντιπάλους. Ακόμα κι αν ο γύρος κατακτηθεί πλήρως από έναν συμμετέχοντα, ο άλλος συμμετέχων κερδίζει μόνο 8 πόντους.

Τα κριτήρια που χρησιμοποίησε η κριτική επιτροπή για την απονομή βαθμών είναι τα εξής:
Αποτελεσματικά χτυπήματα: Επιτυχίες που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά και νοκ ντάουν
Αποτελεσματικό Grappling: Πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιεί ένας μαχητής την πάλη και την πάλη για να επιτεθεί, συμπεριλαμβανομένων των takedowns
Αποτελεσματική επιθετικότητα: Πόσο επιθετικά προσπαθεί ένας παίκτης να κερδίσει το παιχνίδι. Γενικά, αυτό το κριτήριο χρησιμοποιείται μόνο όταν οι κριτές απονέμουν σε δύο αμφισβητίες το ίδιο εθνόσημο
Κανόνας περιοχής αντεπίθεσης: Πόσο επιδέξια είναι ένα Το rente είναι σε θέση να καθορίσει τον ρυθμό του αγώνα και τη θέση του στο οκτάγωνο
Εάν ο αγώνας δεν τελειώσει αμέσως, οι πόντοι από κάθε γύρο υπολογίζονται για να καθοριστεί ο τελικός νικητής.
Το τέλος του παιχνιδιού.

Στοίχημα UFC MMA: Διαφορετικοί τύποι
Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί ένας αγώνας UFC και τους λόγους για τους οποίους αποφασίζετε να κερδίσετε έναν αγώνα, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχήματα UFC που μπορείτε να βρείτε στον καλύτερο ιστότοπο έρευνας της βιομηχανίας διαδικτυακών στοιχημάτων.
Νίκη: Το στοίχημα Νίκη σάς επιτρέπει να αναγνωρίσετε απλά τον νικητή ενός αγώνα επιλέγοντας έναν από τους δύο παλαιστές.
Συνολικά: Ωστόσο, με τα συνολικά στατιστικά, ο στόχος σας είναι να προβλέψετε σωστά πόσους πόντους θα σημειώσουν οι παλαιστές κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Μέθοδος νίκης: Η μέθοδος νίκης σας επιτρέπει να στοιχηματίσετε στο πώς ένας από τους δύο παίκτες θα κερδίσει το παιχνίδι. Ανάμεσά τους θα βρείτε ΚΟ, Τεχνικό ΚΟ, Τεχνικό Κλήρωση ή Κλήρωση, Υποβολή και πολλά άλλα.
1Χ2: Με το κλασικό στοίχημα 1Χ2 μπορείτε να επιλέξετε αν το παιχνίδι θα κερδηθεί από τον πρώτο παίκτη ή από τον αντίπαλό σας ή αν θα λήξει ισόπαλο.
Διπλή ευκαιρία: Η διπλή ευκαιρία αυξάνει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε επιλέγοντας δύο από τα τρία αποτελέσματα.
Γύρος νίκης: Με ένα στοίχημα Γύρος Κέρδους, μπορείτε να προβλέψετε πώς θα τελειώσει ο αγώνας επιλέγοντας εάν θα είναι νίκη στους πόντους, νίκη στον πρώτο, δεύτερο ή τρίτο γύρο.
Όλοι οι γύροι που παίχτηκαν: Είστε σίγουροι ότι έχουν παιχτεί όλοι οι γύροι; Επιλέξτε ένα στοίχημα ναι ή όχι με βάση το αρχικό ιστορικό και των δύο αντιπάλων.
Νίκη πριν τελειώσει ο χρόνος: Θα κερδίσει κάποιος παίκτης πριν τελειώσει ο χρόνος; Μπορείτε να επιλέξετε ένα στοίχημα ναι ή όχι.
Όταν τελειώσει το παιχνίδι: Με το στοίχημα Όταν τελειώσει το παιχνίδι, μπορείτε να προβλέψετε αν ο αγώνας θα πάει στον τρίτο γύρο ή αν θα τελειώσει στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο.
Θα παιχτεί ένας συγκεκριμένος γύρος: Στοιχηματίστε για το αν θα παιχτεί ο τρίτος γύρος ή όχι. Αυτό δεν είναι σίγουρο καθώς ο αγώνας μπορεί να τελειώσει νωρίς με τεχνικό νοκ άουτ.
Read More »
Πώς λειτουργούν τα αθλητικά στοιχήματα MMA; Πώς λειτουργούν τα αθλητικά στοιχήματα MMA; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες