Πόσος είναι ο πληθυσμός της Θεσπρωτίας και των τριών Δήμων σύμφωνα με την απογραφή

Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022
Πόσος είναι ο πληθυσμός της Θεσπρωτίας και των τριών Δήμων σύμφωνα με την απογραφή


Τα αποτελέσματα, που προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού − Κατοικιών 2021 και ανακοινώθηκαν επίσημα, σχετικά με τον νόμιμο πληθυσμό στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, κατά Δήμο και Δημοτική Ενότητα, έχουν ως εξής:

Πληθυσμός Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας: 47.947.

Πληθυσμός Δήμου Ηγουμενίτσας: 25.109.ΔΕ Ηγουμενίτσας: 16.247.
ΔΕ Μαργαριτίου: 2.619.
ΔΕ Παραποτάμου: 1.294.
ΔΕ Πέρδικας: 1.909.
ΔΕ Συβότων: 3.040.

Πληθυσμός Δήμου Σουλίου: 12.680.ΔΕ Παραμυθιάς: 9063.
ΔΕ Αχέροντα: 2.423.
ΔΕ Σουλίου: 1194.

Πληθυσμός Δήμου Φιλιατών: 10.158.ΔΕ Φιλιατών: 8.270
ΔΕ Σαγιάδας: 1888.
Read More »
Πόσος είναι ο πληθυσμός της Θεσπρωτίας και των τριών Δήμων σύμφωνα με την απογραφή Πόσος είναι ο πληθυσμός της Θεσπρωτίας και των τριών Δήμων σύμφωνα με την απογραφή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022 Rating: 5

Τραυματίστηκε στο κυνήγι | Συνελήφθησαν δύο άτομα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022
Τραυματίστηκε στο κυνήγι | Συνελήφθησαν δύο άτομα


Συνελήφθησαν χθες (30.12.2022) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το βράδυ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος έφερε τραύματα από κυνηγητικό όπλο στην περιοχή της λεκάνης και των μηρών.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, λίγο νωρίτερα, ο ένας από τους συλληφθέντες, βρισκόμενος με τον συγκατηγορούμενό του σε περιοχή των Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια κυνηγιού, υπέλαβε ως θήραμα τον αλλοδαπό, τραυματίζοντάς τον με το κυνηγητικό του όπλο.

Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Τραυματίστηκε στο κυνήγι | Συνελήφθησαν δύο άτομα Τραυματίστηκε στο κυνήγι | Συνελήφθησαν δύο άτομα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης: «Τα ΕΛΤΑ επί ΝΔ ξεζουμίζουν τους συνταξιούχους για τους κάθε λογής Πάτσηδες»

Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022
Μ.Κάτσης: «Τα ΕΛΤΑ επί ΝΔ ξεζουμίζουν τους συνταξιούχους για τους κάθε λογής Πάτσηδες»


28 ευρώ παρακρατούν αυτές τις μέρες τα ΕΛΤΑ από κάθε ζευγάρι συνταξιούχων που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά και λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω ταχυδρόμου. Αίτια, η απόφαση της διοίκησης του οργανισμού για αύξηση των τελών διαχείρισης σε σχεδόν 7 ευρώ (6,9 για την ακρίβεια) ανά σύνταξη που παραδίδεται. Η αναλγησία, μάλιστα, της διοίκησης αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η προμήθεια αυτή των σχεδόν 7 ευρώ επιβλήθηκε ξεχωριστά και στην έκτακτη ενίσχυση, παρόλο που οι συνταξιούχοι τη λαμβάνουν μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου, χωρίς επιπλέον δρομολόγιο διανομής από τους ταχυδρόμους.

Η διοίκηση του οργανισμού, επί ΝΔ, από τη μια επιδόθηκε σε πάρτυ προσλήψεων golden boys και απευθείας αναθέσεων, σκορπώντας εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους, όπως ο κ. Πάτσης και η κ. Πιτσίκα, από την άλλη προχώρησε σε αύξηση 130% σε σχέση με το 2019 (από 3 ευρώ που ίσχυε όταν ανέλαβε, σε 5 το 2021 και σε 6,9 το 2022) στο ποσό που παρακρατά από χαμηλοσυνταξιούχους απομακρυσμένων χωριών που δεν έχουν άλλο τρόπο να λαμβάνουν τις συντάξεις τους. Φρόντισε, ακόμα, να περάσει την απόφαση κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας, χαρακτηρίζοντάς την απόρρητη ώστε να μη δημοσιευθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Έτσι, λοιπόν, βρίσκει λεφτά η γαλάζια διοίκηση των ΕΛΤΑ για τους κάθε λογής… Πάτσηδες και Πιτσίκες. Ξεζουμίζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους με υπέρογκες προμήθειες, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πιερρακάκη να νίπτει τας χείρας του, όπως κάνει κάθε φορά που τα ΕΛΤΑ απασχολούν τη δημοσιότητα για την εξοργιστικά σκανδαλώδη γαλάζια κακοδιαχείριση, τα κλεισίματα καταστημάτων, την αποψίλωσή τους από προσωπικό και την ταλαιπωρία των πολιτών που βιώνουν στην καθημερινότητά τους την κατάρρευση αυτού του ιστορικού οργανισμού.
Read More »
Μ.Κάτσης: «Τα ΕΛΤΑ επί ΝΔ ξεζουμίζουν τους συνταξιούχους για τους κάθε λογής Πάτσηδες» Μ.Κάτσης: «Τα ΕΛΤΑ επί ΝΔ ξεζουμίζουν τους συνταξιούχους για τους κάθε λογής Πάτσηδες» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022 Rating: 5

Σελίδες