Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί από την κακοκαιρία

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί από την κακοκαιρίαΑπό τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνονται διακοπές κυκλοφορίας σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου λόγω καιρικών φαινομένων:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• Από 70ο έως 75,5ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Καλαμά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Εθνικής Οδού Αρχαγγέλου-Νεράιδας και Εγνατίας Οδού
• Από 2ο έως 6,1ο χιλιόμετρο Επαρχιακής οδό Γλυκής – Κυψέλης, λόγω υπερχείλισης ποταμού Αχέροντα
• Από 8ο έως 11,5ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Νεράιδας – Σαγιάδας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Καλαμά. Διεξαγωγή της κυκλοφορίας από παράπλευρες επαρχιακές οδούς.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• Επαρχιακή Οδός Μπαλντούμας – Μικρής Γότιστας, λόγω κατάρρευσης γέφυρας επί του ποταμού Αράχθου. Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η πρόσβαση στα γύρω χωριά πραγματοποιείται από έτερο επαρχιακό δίκτυο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• 48ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (ύψος Κερασώνα Πρέβεζας), λόγω υπερχείλισης ποταμού Λούρου. Διεξαγωγή της κυκλοφορίας μέσω Ιόνιας Οδού (κόμβος Φιλιππιάδας – κόμβος Αυγού)
• 1ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Πολυστάφυλου - Σκιαδά, λόγω εισόδου φερτών υλικών στο οδόστρωμα
• 4ο χιλιόμετρο Καναλλακίου – Μορφίου (γέφυρα Καστρί), λόγω υπερχείλισης ποταμού Αχέροντα και εισόδου υδάτων στο οδόστρωμα
• Κόμβος Καναλλακίου – Αχερουσίας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Αχέροντα και εισόδου υδάτων στο οδόστρωμα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• Από 70ο έως 75,5ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Καλαμά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Εθνικής Οδού Αρχαγγέλου-Νεράιδας και Εγνατίας Οδού
• Από 2ο έως 6,1ο χιλιόμετρο Επαρχιακής οδό Γλυκής – Κυψέλης, λόγω υπερχείλισης ποταμού Αχέροντα
• Από 8ο έως 11,5ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Νεράιδας – Σαγιάδας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Καλαμά. Διεξαγωγή της κυκλοφορίας από παράπλευρες επαρχιακές οδούς.
Read More »
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί από την κακοκαιρία Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί από την κακοκαιρία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Σαν σήμερα πέθανε η Κυρά-Βασιλική - Η ιστορία της

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Σαν σήμερα πέθανε η Κυρά-Βασιλική - Η ιστορία της


Θεσπρωτή καλλονή, οδαλίσκη του Αλή Πασά και μετέπειτα σύζυγός του. Η Βασιλική Κονταξή γεννήθηκε στη Πλησιβίτσα των Φιλιατών (σημερινό Πλαίσιο) το 1789 και ήταν κόρη του προύχοντα της περιοχής Κίτσου Κονταξή και αδελφή του οπλαρχηγού Γεωργίου Κίτσου και του Σίμου Κονταξή. Μια υπόθεση κατασκευής κίβδηλων νομισμάτων, στην οποία αναμίχθηκε ο πατέρας της και κάτοικοι της Πλησιβίτσας, την έφεραν κοντά στον Αλή Πασά, σε ηλικία μόλις 12 ετών.
Η μικρή Βασιλική ζήτησε έλεος για τον συλληφθέντα πατέρα της από τον γέροντα αυθέντη της Ηπείρου. Ο Αλή, θαμπωμένος από την ομορφιά της, όχι μόνο χάρισε τη ζωή στον πατέρα της, αλλά διέταξε τους άνδρες του να μην ξαναενοχλήσουν το χωριό. Το τίμημα για τη Βασιλική ήταν να γίνει το πολύτιμο πετράδι του χαρεμιού του Αλή Πασά, ο οποίος το 1808 τη νυμφεύτηκε, παρά τις αντιρρήσεις της πρώτης του συζύγου Εμινέ.
Η Βασιλική χρησιμοποίησε τη δύναμή της προς όφελος των Χριστιανών, πολλούς από τους οποίους τους αποσπούσε την τελευταία στιγμή από τα χέρια του δημίου. Τέτοια ήταν η επιρροή της πάνω στον Αλή, ώστε όχι μόνο δεν εξισλαμίστηκε, αλλά απαίτησε και πέτυχε να μετατρέψει ένα δωμάτιο του χαρεμιού σε παρεκκλήσιο με τακτικό ιερέα. 

Την επιρροή της Βασιλικής επί του Αλή Πασά απαθανάτισε η λαϊκή μούσα σε δημοτικά τραγούδια με ποιο γνωστό το:
Βασιλική προστάζει· Βεζύρ’ Αλή Πασά
βάλε φωτιά στα τόπια, κάψε τα Γιάννενα…

Η Βασιλική έμεινε πιστή στον Αλή Πασά τις τελευταίες του στιγμές στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος της λίμνης των Ιωαννίνων, όπου είχε καταφύγει μετά των εμπίστων του τον Δεκέμβριο του 1821, καταδιωκόμενος από τους άνδρες του Χουρσίτ Πασά. 
Λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Αλή διέταξε τον μυστικοσύμβουλό του Θανάση Βάγια να σκοτώσει τη Βασιλική, για να μην αιχμαλωτιστεί από τους εχθρούς του. 
Ο Βάγιας, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ελληνισμού, άγνωστο γιατί δεν τήρησε την υπόσχεσή του, ίσως επειδή η Βασιλική γνώριζε το μυστικό των θησαυρών του Πασά των Ιωαννίνων.

Κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη

Τον Φεβρουάριο του 1822 η Βασιλική και ο Θανάσης Βάγιας συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι στην Κωνσταντινούπολη. 
Εκεί, ο πατριάρχης Άνθιμος Γ' με τη βοήθεια του συναφιού των κρεοπωλών (ο Βάγιας είχε δουλέψει ως κρεοπώλης) κατόρθωσε να απελευθερώσει τη Βασιλική, υπό την προϋπόθεση να ζει εντός του Πατριαρχείου και να βρίσκεται υπό την προστασία και την επιτήρησή του. 
Κατά την εξαετή παραμονή της στο Πατριαρχείο φαίνεται ότι ερχόταν σε επαφή με πρόσωπα που ήταν αναμεμιγμένα στη Φιλική Εταιρεία και την επαναστατημένη Ελλάδα.
Μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι οθωμανικές αρχές την εξόρισαν μαζί με τον αδελφό της Σίμο και τον Θανάση Βάγια στην Προύσα (Μάρτιος του 1828). 
Τον Οκτώβριο του 1829 τους δόθηκε η άδεια να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η Βασιλική εγκαταστάθηκε αρχικά στο Ναύπλιο. 
Εκεί συναντήθηκε με τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος της παραχώρησε ένα ακίνητο και λίγα κτήματα στο χωριό Κατοχή της Αιτωλίας. 
Το 1831 οι δρόμοι της με τον Θανάση Βάγια χώρισαν, όταν αυτός ανέλαβε δημόσια θέση και συγκεκριμένα επιστάτης του Πρότυπου Αγροκτήματος της Τίρυνθας.
Η Κυρά-Βασιλική για το υπόλοιπο του βίου της έζησε απομονωμένη ή και περιφρονημένη στην Κατοχή. 
Πέθανε από δυσεντερία στο Αιτωλικό στις 11 Δεκεμβρίου του 1834, σε ηλικία 45 ετών. 
Οι διηγήσεις ότι πέθανε αλκοολική και πάμπτωχη ελέγχονται.
Read More »
Σαν σήμερα πέθανε η Κυρά-Βασιλική - Η ιστορία της Σαν σήμερα πέθανε η Κυρά-Βασιλική - Η ιστορία της Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

150 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
150 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 28
ΠΕ Θεσπρωτίας 16
ΠΕ Ιωαννίνων 84
ΠΕ Πρέβεζας 22


Read More »
150 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 150 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Διακομιδή 30χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Διακομιδή 30χρονης από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 30χρονης, από τη μαρίνα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 30χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 30χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες - Νέα απεργία τη Δευτέρα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες - Νέα απεργία τη Δευτέρα


Η διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή στην κλιμάκωση της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΠΝΟ με στάση εργασίας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 από ώρα 00:01, έως 03:00 και απεργία την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 από ώρα 00:01 έως 24:00 με προοπτική κλιμάκωσης.

Ο λόγος που η διάρκεια της συμμετοχής μας δεν είναι 48 ώρες όπως η προκαθορισμένη απεργία της ΠΝΟ, είναι ο εορτασμός της 12ης Δεκεμβρίου του πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα.
Read More »
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες - Νέα απεργία τη Δευτέρα Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες - Νέα απεργία τη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Ξεχείλισε και ο Καλαμάς (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021

Ξεχείλισε και ο Καλαμάς (+ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη ποσότητα νερού που έχει πέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Θεσπρωτία, είχε σαν αποτέλεσμα, μετά από τον ποταμό Αχέροντα ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή της Γλυκής, ξεχείλισε σε πολλά σημεία και ο ποταμός Καλαμάς.

Το ποτάμι έχει ξεχειλίσει στη περιοχή των αρχαίων Γιτάνων, πάνω από το υδροηλεκτρικό φράγμα, όπως και στην περιοχή του κάμπου της Βρυσέλας.

Στην περιοχή της σκάλας Φιλιατών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αφού τα νερά του ποταμιού έχουν κατακλύσει το οδόστρωμα.

Το ίδιο κινδυνεύει να συμβεί και στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, στο χωριό Κορύτιανη, όπου τα νερά έχουν ήδη καλύψει μεγάλο μέρος του οδοστρώματος και όσο περνάει η ώρα τα νερά του ποταμού Καλαμά όλο και φουσκώνουν.

Πλημμυρισμένος είναι και ο κάμπος της Μενίνας αλλά αυτός της Ρίζανης.

Προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές και στο δρόμο που οδηγεί σστο τελωνείο Μαυροματίου, από καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Ήδη στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία απομακρύνουν τους βράχους από το δρόμο.

Read More »
Ξεχείλισε και ο Καλαμάς (+ΦΩΤΟ) Ξεχείλισε και ο Καλαμάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Η αναπάντεχη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Η αναπάντεχη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα


Μια απρόσμενη συνάντηση είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον παλιό άσο και πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, και ο οποίος σήμερα είναι προπονητής του Θεσπρωτού.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει χαρακτηριστικά προς τον Ρότσα “αυτός είναι ο άνθρωπος που είχα φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου”.
Το μενού της συζήτησης ήταν πλούσιο. Από το προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και ειδικά οι ομάδες της επαρχίας μέχρι το φαινόμενο που λέγεται Λιονέλ Μέσι κι από τις διώξεις των Αριστερών στην Αργεντινή του Βιντέλα μέχρι τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας του ΄80.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα εξήγησε πώς έμεινε έξω από την εθνική ομάδα της Αργεντινής που κατέκτησε το μουντιάλ του 1978 λόγω των αριστερών του φρονημάτων. Ο δε Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την πρώτη φορά που πήγε σαν μικρό παιδί στο γήπεδο της Λεωφόρου για να δει τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό απέναντι στον Πανιώνιο με τον Ρότσα τότε να βρίσκεται απέναντι στον Σαραβάκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρότσα, μιλώντας πρόσφατα στην εφημερίδα “Puntal” της Αργεντινής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στη στήριξή του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Read More »
Η αναπάντεχη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα Η αναπάντεχη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)Το μήνυμα πως πρέπει να γίνουν ουσιαστικές τομές τη δύσκολη αυτή περίοδο για την Ελλάδα, λόγω κορωνοϊού, έστειλε από την Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι χρειάζεται στήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας «και όχι να ποντάρουμε επικοινωνιακά», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο ζήτημα της πανδημίας, αλλά και της παράλληλης -όπως είπε πανδημίας- της ακρίβειας.
«Έχουμε ένα σύστημα υγείας που δυστυχώς είναι υπό κατάρρευση», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς την κυβέρνηση αλλά και την επιστήμη.
Κατά τη σύσκεψη που είχε με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, έκανε λόγο για «δύο χρόνια που δεν έπρεπε να είναι εφησυχασμού από τον κ. Μητσοτάκη». Αναφερόμενος στην έκρηξη της ακρίβειας και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, υπογράμμισε -όπως και στην ομιλία του στα Ιωάννινα- την ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις που «βιώνουν μία ραγδαία μείωση του εισοδήματός τους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ», σε αντιδιαστολή με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, που «ψηφίζει την επόμενη εβδομάδα έναν προϋπολογισμό που λαμβάνει ως δεδομένο ότι η πανδημία τελείωσε». Μάλιστα, χαρακτήρισε «κοινωνικά καταστροφική απόφαση» την παύση των μέτρων στήριξης.
Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην χονδρική τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρώπη», αποδίδοντας την αρνητική πρωτιά στην απόφαση εκχώρησης του 17% της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης, την αδράνεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ, σημειώνοντας πως οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος σε ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να φτάνουν και τα 500 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα «επαγγελματίες τις εστίασης στα Ιωάννινα μου μιλούσαν για αυξήσεις ως και 2.500 ευρώ, δύο μισθοί υπαλλήλων δηλαδή».
Προσέθεσε, επίσης, πως η κατάσταση για τους επιχειρηματίες είναι μη βιώσιμη, δεδομένου πως «οι επαγγελματίες βρίσκονται με συσσωρευμένα χρέη από την περίοδο της πανδημίας και με την προοπτική να έχουν να επιστρέψουν τις όποιες ενισχύσεις πήραν, και με τον τζίρο τους σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν να έχει πέσει ως και 80%». Γι' αυτόν τον λόγο προειδοποίησε για «κοινωνικό αδιέξοδο», δεδομένου ότι «αν και ορθώς δεν έχουμε lockdown, από τη μία ο φόβος του κορονοϊού και από την άλλη η μειωμένη αγοραστική δύναμη αποτρέπουν τους πολίτες από την κατανάλωση».
Στο πλαίσιο αυτό παρέθεσε την ανάγκη δέσμης μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται «με τη διαγραφή, όπως προτείνουμε εμείς, μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ακόμα, σημείωσε ότι πρέπει να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης, διότι «το να μπει μαχαίρι στα μέτρα στήριξης από 1/1/2022 είναι κοινωνικά καταστροφικό». Ως εκ τούτου τόνισε ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα -ας είναι και μικρότερο- μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Έρχονται δύσκολες μέρες»
Σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά, πρότεινε τη μείωση στο κατώτατο από την ΕΕ επιτρεπτό επίπεδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ειδικά για τους αγρότες πρότεινε το σχετικό μέτρο να επεκταθεί για όλους τους παραγωγούς, όχι μόνο για τους συνεταιρισμούς.
Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, ότι αν και προεκλογικά είχε υποσχεθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο από τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, φέτος που καταγράφεται ρυθμός ανάπτυξης πάνω από 6%, «αντί να πάει στο 12%, έστω από 1/1/2022, ανακοινώνει αυξήσεις κοροϊδία της τάξης του 2% που αντιστοιχούν σε 50 λεπτά την ημέρα για τον κατώτατο μισθό».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «εμείς θεωρούμε αναγκαίο ο κατώτατος μισθός να πάει στα 800 ευρώ για να πάρουν ανάσα τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν μέσα από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τη διαγραφή του ιδιωτικού χρέους με στήριξη, για να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία και να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο», διαφορετικά εξέφρασε την ανησυχία, θα ξαναμπούμε σε έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος θα μας ρίξει πάρα πολύ χαμηλά.
Παράλληλα, στο δεύτερο μέτωπο, αυτό της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η χώρα μας είναι «στη χειρότερη θέση της Δυτικής Ευρώπης» σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την πορεία του εμβολιασμού όσο και για την κατάσταση του ΕΣΥ που «βρίσκεται υπό κατάρρευση», λέγοντας πως «έρχονται δύσκολες μέρες και αν η κυβέρνηση ποντάρει μόνο στην επικοινωνία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες».
Σχετικά με το θέμα περί προτεραιοποίησης σε κλίνες ΜΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «έχει αναλάβει ο εισαγγελέας, ελπίζω να μην ισχύουν όσα καταγγέλθηκαν», τονίζοντας την ανάγκη πλήρους διερεύνησης. «Αν έστω και ένα ψήγμα όσων καταγγέλθηκαν ισχύουν, βρισκόμαστε σε μία περίοδο ηθικής κατάπτωσης» προσέθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στις στους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ρίου που έκαναν λόγο για έλλειψη οξυγόνου, καταλήγοντας πως «το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση».
Περεταίρω, χαρακτήρισε «ανοησίες ότι είναι το ίδιο ένας ασθενής να είναι διασωληνωμένος εντός και εκτός ΜΕΘ» και προσέθεσε: «Δεν μπορεί σε μία περίοδο κρίσης της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης να βγαίνει ο πρωθυπουργός στη Βουλή και να λέει ότι είναι το ίδιο να είσαι μέσα και έξω από τη ΜΕΘ, όταν αυτή τη στιγμή το 99% των ανθρώπων που διασωληνώνονται πρόχειρα εκτός ΜΕΘ καταλήγουν».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι επί δύο χρόνια έστελνε λάθος μηνύματα, «όταν έλεγε εμβολιάσου και ξεμπέρδεψες και πανηγύριζε τρεις φορές το τέλος της πανδημίας και εξέπεμπε μηνύματα χαλαρότητας προς τους πολίτες», ενώ «όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι η υπόθεση αυτή δεν θα είναι υπόθεση λίγων μηνών και ότι θα έχουν δυσκολίες και μέτρα προστασίας και οι εμβολιασμένοι».
Ειδικά για το θέμα του εμβολιασμού, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες», εκτιμώντας ότι εν τέλει «δεν έγινε ποτέ μία ουσιαστική προσπάθεια», αντιπαραβάλλοντας με την καμπάνια εμβολιασμού που έγινε πόρτα-πόρτα στην Πορτογαλία, «η οποία έχει φτάσει σε ποσοστά εμβολιασμού άνω του 90%, ενώ η Ελλάδα παραμένει λίγο πάνω από το 60%».
Εξήγησε πως δεν αναφέρεται σε ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού που μπορεί να έχει ανορθολογικές απόψεις, «το είδαμε αυτό το κομμάτι και στις δήθεν πατριωτικές κινητοποιήσεις απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά στο ότι «έπρεπε να δώσουμε τη μάχη και να πείσουμε και όχι να πετάξει λευκή πετσέτα η κυβέρνηση για το πολύ μεγάλο κομμάτι που είναι άνθρωποι που φοβούνται ή δεν έχουν ενημέρωση». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «σε αυτήν την προσπάθεια έπρεπε να βοηθήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση, να πάμε πόρτα-πόρτα στα σπίτια των ανθρώπων. Να βοηθήσει και η Εκκλησία, η ηγεσία της έχει παίξει θετικό ρόλο αλλά όχι δυστυχώς το σύνολό της».
Παράλληλα, επέκρινε και την «πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης «να ποντάρουν τα πάντα μόνο στο εμβόλιο και να αφήσουν το ΕΣΥ χωρίς στήριξη μέσα στην πανδημία», επισημαίνοντας ότι «δεν είχαμε τώρα το ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι μας να λέει μη δαπανάτε χρήματα, αλλά το αντίθετο: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε η ρήτρα διαφυγής στους προϋπολογισμούς και το μήνυμα που δόθηκε ήταν δαπανήστε όσα χρειάζεται για να στηρίξετε τα συστήματα υγείας».

Read More »
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Προχωρά η αγορά 9θεσιου βαν, για την μεταφορά μαθητών ΑμεΑ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Δήμος Σουλίου: Προχωρά η αγορά 9θεσιου βαν, για την μεταφορά μαθητών ΑμεΑ


Υπογράφηκε την Πέμπτη, 9-12-2021 στο Υπουργείο Οικονομικών, Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο, για την απαλλαγή από ΦΠΑ, της δωρεάς από το Ίδρυμα Νιάρχος, ύψους 26.000 ευρώ, για την αγορά του οχήματος (9 θέσεων) για τη μεταφορά των σπουδαστών του Δήμου μας στο ΚΔΑΠ-μεΑ “Το Εργαστήρι”.

Ολοκληρώνεται έτσι η διαδικασία ενώ διευκολύνεται η εκταμίευση και η αγορά του οχήματος με την εφαρμογή της απαλλαγής από ΦΠΑ για τους κοινωνικούς λόγους, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμη μια φορά τη συμπατριώτισσά μας κα. Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών, για την ουσιαστική συμβολή και το ενδιαφέρον της όχι μόνο για τη δρομολόγηση των διαδικασιών της δωρεάς, αλλά και για την καθημερινή παρακολούθηση του ζητήματος, απαραίτητη για την ολοκλήρωση και πραγματοποίηση, της σημαντικής για το Δήμο μας δωρεάς.
Read More »
Δήμος Σουλίου: Προχωρά η αγορά 9θεσιου βαν, για την μεταφορά μαθητών ΑμεΑ Δήμος Σουλίου: Προχωρά η αγορά 9θεσιου βαν, για την μεταφορά μαθητών ΑμεΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

EKAB be S.A.F.E.: Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
EKAB be S.A.F.E.: Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης«Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!»

Το ΕΚΑΒ, ως επίσημος Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια του Πανελλαδικού εκπαιδευτικού σχεδίου δράσης του διοργανώνει, για 8η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2021, τη Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».
Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.
Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ υλοποιούνται με τη στήριξη και την αρωγή των Τοπικών ή Περιφερειακών θεσμικών φορέων καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης» του ΕΚΑΒ, ανά περιοχή της Ηπείρου, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
09:30 – 14:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΑΡΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
09:30 – 14:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ- ΕΝΑΝΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 09:30 – 14:00 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
09:30 – 14:00 ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ


Read More »
EKAB be S.A.F.E.: Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης EKAB be S.A.F.E.: Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Ετοιμοπόλεμος ο Θεσπρωτός για το σημερινό αγώνα με τη Νίκη Βόλου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Ετοιμοπόλεμος ο Θεσπρωτός για το σημερινό αγώνα με τη Νίκη ΒόλουΜε μία προπόνηση ολοκληρώθηκε εχτές η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει του σημερινού (Σάββατο 11 Δεκεμβρίου – ώρα 14.45) εντός έδρας αγώνα με τη Νίκη Βόλου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League 2 Betsson.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς και ιώσεις είναι ετοιμοπόλεμοι όπως και ο στρατευμένος Δημήτρης Παππάς. 

Πέρα από τους γνωστούς απόντες Μπίκα και Κολιτσίδα οι οποίοι συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας ο Ελληνοαργεντίνος τεχνικός, άφησε εκτός αποστολής και τους δύο νεαρούς Μπαλό και Ρούση οι οποίοι προωθήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την ομάδα Κ19.

Προβληματισμός υπάρχει μόνο για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του γηπέδου, καθώς κακοκαιρία πλήττει την περιοχή και η χθεσινή προπόνηση έγινε υπό βροχή.

Η ομάδα της Ηγουμενίτσας θα επιδιώξει να διευρύνει το νικηφόρο σερί στην έδρα της.
Read More »
Ετοιμοπόλεμος ο Θεσπρωτός για το σημερινό αγώνα με τη Νίκη Βόλου Ετοιμοπόλεμος ο Θεσπρωτός για το σημερινό αγώνα με τη Νίκη Βόλου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Πλημμύρησε ο Αχέροντας. Στα ορια του σε πολλά σημεία +ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Πλημμύρησε ο Αχέροντας. Στα ορια του σε πολλά σημεία +ΒΙΝΤΕΟΗ έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα πλημυρίσει ο Αχέροντας στο ύψος της γέφυρας ενώ έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε πολλά σημεια με αποτέλεσμα να ειναι στα όρια του, θέτοντας σε επιφυλακή την πολιτική προστασία και κατοίκους της περιοχής.
Ενδεικτικά ειναι το βίντεο και οι φωτογραφίες από την γέφυρα της Γλυκής, στο αγροτεμάχιο 21, αλλα και την Ποταμιά.
Η ανησυχία είναι έκδηλη με δεδομένο τις καταστροφές που προκαλούνται σχεδόν κάθε χρόνο από την υπερχείλιση του ποταμού.
Σύμφωνα με τα δελτία καιρού τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν απο το τα ξημερώματα της Κυριακής.


Read More »
Πλημμύρησε ο Αχέροντας. Στα ορια του σε πολλά σημεία +ΒΙΝΤΕΟ Πλημμύρησε ο Αχέροντας. Στα ορια του σε πολλά σημεία +ΒΙΝΤΕΟ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών ΚαταλυμάτωνΚύριε Τσίπρα , 
Κύριε Πρόεδρε ,

Σας καλωσορίζουμε στην φιλόξενη Ηγουμενίτσα !
Τα τουριστικά καταλύματα και οι επιχειρήσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού που εκπροσωπεί η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας είναι πάνω από 1.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ήπειρο .

Για 2η χρονιά φέτος αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω κορωνοιού και λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις μικρές επιχειρήσεις .

Προτείνουμε :
1) Μείωση φορολογίας εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ
2) Από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του LEADER οι περισσότερες επιχειρήσεις αποκλείονται λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που βάζει η κυβέρνηση , είναι άδικο να μην λαμβάνονται υπόψη ως εργαζόμενοι τα μέλη της οικογένειας που εργάζονται όλο το χρόνο στην οικογενειακή επιχείρηση .Επίσης τα προγράμματα που αφορούν τον κλάδο μας να είναι στοχευμένα και να μην συμπεριλαμβάνονται με τους μεγαλοξενοδόχους .
3) Επίσης ζητάμε και φέτος να δοθούν για 2η χρονιά κρατικές ενισχύσεις στα τουριστικά καταλύματα . Προτείνουμε οι επιστροφές των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών να αρχίσουν να επιστρέφονται από το Μάιο και μετά που θα αρχίσει η τουριστική σεζόν και θα υπάρχει ρευστότητα .
4) Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας σήκωσε μεγάλο φορτίο όσον αφορά την ενημέρωση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων χωρίς να έχει βοήθεια από κανέναν.
5) Ορισμένοι τουριστικοί τοπικοί φορείς δεν δέχονται στις επιτροπές τουριστικής προβολής και ανάπτυξης κανέναν αντιπρόσωπο ούτε από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ούτε από τουριστικά σωματεία παρότι προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία η συμμετοχή των τουριστικών σωματείων , όταν ακούνε για σωματεία και συνδικαλισμό παθαίνουν αλλεργία και αποφασίζουν χωρίς εμάς παρότι οι προτάσεις μας είναι εφαρμόσιμες και εποικοδομητικές .
6) Και δυο λόγια για την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου η οποία αναβάλλεται για το μακρινό μέλλον , παρά τα πολλά δισεκατομμύρια που ακούμε στην Ηγουμενίτσα τίποτα .Ούτε για τον Περιφερειακό ,ούτε ο δρόμος Ηγουμενίτσα –Εγνατία Μαυρομάτι,ούτε το Εμπορευματικό Κέντρο ούτε η μαρίνα ούτε το υδατοδρόμιο και φυσικά ούτε το τρένο για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Πύλης της Ελλάδος με την Ευρώπη , χορτάσαμε με υποσχέσεις σχέδια και μελέτες και για αυτή την αδικία εις βάρος του τόπου μας την ευθύνη την έχουν πολλοί τοπικοί παράγοντες .
Κύριε Πρόεδρε ζητάμε την παρέμβαση σας για να βοηθηθούν οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και ο τουρισμός στην Ήπειρο .

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Read More »
Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Θεσπρωτία που προσπάθησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα παράτυπης αλλοδαπής

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Θεσπρωτία που προσπάθησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα παράτυπης αλλοδαπής


Συνελήφθησαν χθες (10-12-2021) το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπης αλλοδαπής.

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκε κρυμμένη εντός του οχήματος αλλοδαπή, η οποία στερούνταν των απαιτούμενων διατυπώσεων για τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα και συνελήφθη.

Το όχημα καθώς και (4) κινητά κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Θεσπρωτία που προσπάθησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα παράτυπης αλλοδαπής Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Θεσπρωτία που προσπάθησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα παράτυπης αλλοδαπής Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 68 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 68 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2021 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 68 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Καλλιθέα, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε έξι αγώνες από την Premier League, τη Serie A, το Κύπελλο Βελγίου, τη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας και της Πολωνίας και με 40 ευρώ κέρδισε 43.186,55 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις ελληνικές ιπποδρομίες στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε έξι συνεχόμενες ιπποδρομίες) ένας νικητής από την Νέα Ιωνία κέρδισε 25.340 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 68 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 68 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Σελίδες