Τοποθέτηση προβολέων στο γήπεδο της Νέας Σελεύκειας

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Τοποθέτηση προβολέων στο γήπεδο της Νέας Σελεύκειας


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αθλητικών του χώρων προέβη στην τοποθέτηση προβολέων περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νέας Σελεύκειας, με στόχο την επίτευξη κατάλληλου φωτισμού για διευκόλυνση των χρηστών του γηπέδου και τη δημιουργία ενός φιλικού και άνετου χώρου άθλησης.
Η τοποθέτηση προβολέων, σ’ ένα γήπεδο όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε φωτισμός, παρέχει τη δυνατότητα χρήσης και κατά τις βραδινές ώρες, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του χώρου άθλησης σε ώρες αιχμής και στον καλύτερο προγραμματισμό των ομάδων που το κάνουν χρήση.
Ευχαριστούμε τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Ηγουμενίτσας για την άψογη συνεργασία, μελέτη και εγκατάσταση των προβολέων και συνεχίζουμε την εντατική μας προσπάθεια για περαιτέρω αναβαθμίσεις και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δήμου Ηγουμενίτσας
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Τοποθέτηση προβολέων στο γήπεδο της Νέας Σελεύκειας Τοποθέτηση προβολέων στο γήπεδο της Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Τραυματισμός 45χρονου στον Αχέροντα από αποκόλληση βράχου

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Τραυματισμός 45χρονου στον Αχέροντα από αποκόλληση βράχου


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στον Αχέροντα ποταμό, με αποτέλεσμα ένας 45χρονος Σέρβος να χτυπηθεί στο κεφάλι από αποκόλληση βράχου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα είπαν στους γιατρούς του Νοσοκομείου Πρέβεζας, η σύζυγος και τα παιδιά του άτυχου 45χρονου, η οικογένεια έκανε βόλτα στον ποταμό Αχέροντα, όταν από βράχο αποκολλήθηκε κομμάτι πέτρας με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κεφάλι και να σωριαστεί στο έδαφος.

Αμέσως η οικογένεια του 45χρονου κάλεσε σε βοήθεια με τον άτυχο τουρίστα να βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου μετά από τις πρώτες εξετάσεις αποφασίστηκε η μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Ο ίδιος είχε τις αισθήσεις του, αλλά λόγω της σοβαρότητας του τραύματος οι γιατροί αποφάσισαν να την μεταφορά του στα Ιωάννινα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Read More »
Τραυματισμός 45χρονου στον Αχέροντα από αποκόλληση βράχου Τραυματισμός 45χρονου στον Αχέροντα από αποκόλληση βράχου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ηρθε, δεν είδε, δεν είπε και απήλθε..."

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ηρθε, δεν είδε, δεν είπε και απήλθε..."Στην ενημέρωση μας για την σημασία του Λιμανιού στην ανάπτυξη του τόπου και στην εξαγγελλία για το επόμενο πρόγραμμα τουρισμός για όλους, περιορίστηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Θεσπρωτία.
Ο κ. Πρωθυπουργός που βρέθηκε σε έναν από το πιο φτωχούς νομούς της Ευρώπης, δεν ανάφερε τίποτα από μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την πόλη της Ηγουμενίτσας άλλα και ολόκληρη τη Θεσπρωτία.

Από τον κ. Πρωθυπουργό:
δεν ακούσαμε τίποτα την υποβάθμιση του μοναδικού νοσοκομείου της Θεσπρωτίας και για τις συνεχόμενες κραυγές απόγνωσης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού
δεν ακούσαμε τίποτα για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ
δεν ακούσαμε τίποτα για την προοπτική απόκτησης Πανεπιστημιακού τμήματος στην Θεσπρωτία
δεν ακούσαμε τίποτα για την απόκτηση περιφερειακής οδού στην έδρα της Θεσπρωτίας
δεν ακούσαμε τίποτα για την ανάπτυξη των χωριών του ιστορικού Σουλίου και της Μουργκάνας
δεν ακούσαμε τίποτα για τα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Θεσπρωτίας
δεν ακούσαμε τίποτα για την παρακμή της Κρουαζιέρας απο την ΟΛΗΓ ΑΕ
δεν ακούσαμε τίποτα για την βελτίωση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας
δεν ακούσαμε τίποτα για την σύνδεση της Εγνατίας με το τελωνείο Μαυροματίου και την σιδηροδρομική Εγνατία

Η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού, ήταν μια επικοινωνιακή φιέστα που θύμιζε αγγαρεία, ήταν κενή ουσίας και δεν υπήρξε το παραμικρό κέρδος στην περιοχή. Όπως λέει το αρχαίο ρητό «κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι».
Οι αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης, βρίσκονται τις προτεραιότητες της και η άγνοια των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών έγινε κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη, αφού όπως φάνηκε, οι "σύμβουλοι" του κ. Μητσοτάκη, του παρουσίασαν μια Θεσπρωτία πλήρως τουριστική, κάτι που φάνηκε από την μοναδική εξαγγελλία του, που είχε να κανει με το πρόγραμμα "τουρισμός για όλους".
Η χώρα δεν εχει ανάγκη απο επικοινωνιακές φιέστες. Δεν εχει ανάγκη απο ολιγόωρες επισκέψεις για selfie στα social media. Εχει ανάγκη για γενναίες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Και σαν ΠΑΣΟΚ είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τις παθογένειες και να προτείνουμε λύσεις με ορίζοντα μια Ελλάδα εξωστρεφή, με κοινωνική δικαιοσύνη και με το βλέμμα στο μέλλον.

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Ν.Ε. Θεσπρωτίας
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ηρθε, δεν είδε, δεν είπε και απήλθε..." Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ηρθε, δεν είδε, δεν είπε και απήλθε..." Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη Ο «κορσές» της κερδοφορίας των ομίλων δεν χωρά τις λαϊκές ανάγκες.
Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Νομούς της Ηπείρου, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προσήλωση της κυβέρνησης της ΝΔ στην στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων.
Μόνο ως «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του από την Πρέβεζα, για τα επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022» δηλ. 150 ευρώ ανά δικαιούχο. Την στιγμή που μόνο το κόστος μετακίνησης για παράδειγμα από την Αθήνα μετ΄ επιστροφής στην Λευκάδα την οποία ανέφερε ως ένα τουριστικό προορισμό έχει φτάσει στα 190€ εκ των οποίων τα 64€ είναι σε διόδια. Αν σ΄αυτό προστεθεί το κόστος διαμονής και κόστος διατροφής-διασκέδασης καταλαβαίνουμε γιατί τα 150€ αποτελούν πραγματική «σταγόνα στον ωκεανό».
Όσο για τις επενδύσεις που προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ώστε να το βρει έτοιμο ο ιδιώτης που θα το πάρει, δεν θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις με τα παλιά και αργά πλοία. Δεν θα βελτιώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι και των ναυτεργατών, δεν θα μειώσουν τα πανάκριβα εισιτήρια. Δεν θα μειώσουν τη τιμή των εμπορευμάτων που μεταφέρονται με τα πλοία και φορτηγά. Επιπλέον εκτάσεις της «χερσαίας ζώνης» που σήμερα αξιοποιούνται ως ελεύθεροι χώροι θα παραχωρηθούν για την κατασκευή μαρίνας.
Για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους που όπως είπε δέχονται «μεγάλη πίεση» παρέπεμψε την «στήριξη» τους στο μέλλον προφανώς για να εκτιμηθούν αν και πόσα ψίχουλα θα περισσέψουν χωρίς φυσικά να διαταραχθούν οι «δημοσιονομικές αντοχές» δηλ. τα κέρδη των μεγαλοεμπόρων, εμποροβιομήχανων, των τραπεζών. Ψίχουλα που αν δοθούν, θα δοθούν προφανώς με όρους και προϋποθέσεις και θάναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες. Εξ άλλου πρόσφατη είναι η πείρα των μανταρινοπαραγωγών της Θεσπρωτίας που αρκετοί δεν πήραν τίποτα ή πήραν μειωμένο το ποσό της ενίσχυσης που περίμεναν αλλά και των κτηνοτρόφων που το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για αγορά ζωοτροφών με τίποτα δεν κάλυψε την τεράστια αύξηση της τιμής τους. Ταυτόχρονα σε εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για βόσκηση ζώων υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Τελικά ο στενός «κορσές» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων, των μεγαλοεμπόρων, των εμποροβιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζών που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, δεν χωρά τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού.
Δεν χωράει η αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Δεν χωράει τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας καταδικάζοντας τους εργαζόμενους στο τουρισμό-επισιτισμό στις περισσότερες περιπτώσεις, να εργάζονται εποχιακά, με 16 διαφορετικές ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς ρεπό, με 10-12 ώρες εργασίας τη μέρα, με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και πολλά ατυχήματα, με μισθούς πείνας. Με μεσαιωνικές συνθήκες διαμονής, στοιβαγμένοι σε κοντέινερ, κοτέτσια και σκηνές.
Δεν χωράει η λαϊκή ανάγκη για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές που να διασφαλίζουν γρήγορη, ασφαλή και φθηνή μετακίνηση του λαού και των εμπορευμάτων, σταθερή δουλειά με προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων του κλάδου.
Δεν χωράει η λαϊκή ανάγκη για φθηνό ρεύμα, ούτε την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι για ατύχημα μεγάλης έκτασης από την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μια ανάσα από το Λαδοχώρι.
Δεν χωράει η αγωνία των αγροτών να μείνουν στα χωράφια τους και στα κοπάδια τους αλλά και των μικροεπαγγελματιών που μετρούν «τα ρέστα τους» για να πληρώσουν την επιστρεπτέα που προστίθεται στους άλλους φόρους και στους αυξημένους λογαριασμούς του ρεύματος.
Δεν χωράει η πολιτική προστασία, με τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε καιρικά φαινόμενα κυρίως πλημμύρες, με ελάχιστα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Δεν χωράει η προστασία της υγείας, με τις δομές της δημόσιας Υγείας να είναι ξεπερασμένες και υποστελεχωμένες όπως τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Φιλιατών στην Θεσπρωτία αλλά και τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας.
Δεν χωράει ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, που θα στηρίζει τους νέους στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, ούτε τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα με επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό, υποδομές σίτισης και στέγασης ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του καθώς επίσης και την καλή λειτουργία της Α.Ε.Ν (σίτιση και εκσυγχρονισμός των κτιρίων της).
Δεν χωράει τις διεκδικήσεις του λαού της Ηγουμενίτσας και γενικότερα της Ηπείρου να μην δοθεί ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους. Να 'ναι λιμάνι ειρήνης και φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟΙκών. Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον πόλεμο.
Δεν χωράει τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες-κινητοποιήσεις και γι΄αυτό απαραίτητο συμπλήρωμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής είναι η καταστολή και η αστυνομοκρατία. Καταστολή που χρησιμοποιήθηκε και κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Πρέβεζα.
Ατέλειωτη είναι η λίστα των λαϊκών αναγκών που δεν χωρούν στον «κορσέ» της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο λαός της Ηπείρου έχει συγκεντρώσει πλούσια πείρα για να βγάλει συμπεράσματα, για να διαμορφώσει στάση που θα ενισχύει τον δικό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή ακυρώνοντας νέες αυταπάτες και ψεύτικα διλήμματα. Να αμφισβητεί το σάπιο σύστημα, που έχει μετατρέψει όλες τις λαϊκές ανάγκες σε εμπορεύματα και σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού και στην κάλπη, να βαδίσει στο δρόμο ανατροπής της αντιλαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης που για τα κέρδη των λίγων κάνει μόνο χειρότερη τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες για να ζει πολύ καλύτερα.
Read More »
Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Θεσπρωτία ως πρωθυπουργός αλλά ως celebrity και κομματάρχης

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Μάριος Κάτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Θεσπρωτία ως πρωθυπουργός αλλά ως celebrity και κομματάρχης


Αυτή την επίσκεψη η Θεσπρωτία θα τη θυμάται για χρόνια! Ο κ. Μητσοτάκης αντί να μας επισκεφθεί ως Πρωθυπουργός που ακούει την κοινωνία και δίνει όραμα και σχέδιο για τον τόπο, επέλεξε να εμφανιστεί ως celebrity της Φίνος Φιλμ που περιοδεύει στην επαρχία και ως κομματάρχης της ΕΡΕ του 1950.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παριστάνει πως η σκληρή πραγματικότητα που έχει επιβάλει στους πολίτες απλά δεν υπάρχει. Στη σημερινή επίσκεψη του στη Θεσπρωτία κρύφτηκε από μια επιβεβλημένη σύσκεψη φορέων, όπου το επιμελητήριο, οι εμπορικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι του τουρισμού, εκπρόσωποι του χώρου της Υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ΤΟΕΒ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, θα του παρουσίαζαν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Απέδειξε έτσι για μία ακόμα φορά, ότι φοβάται να αντικρύσει αδιαμεσολάβητα την κοινωνία, την οποία και αγνοεί επιδεικτικά.

Αντ’ αυτού προτίμησε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον στο οποίο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ούτε μια νέα εξαγγελία, έστω για τα μάτια του κόσμου, αφού τον διαβεβαίωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς. Προφανώς θεώρησε ότι με άλλη μια κούφια υπόσχεση για την απόδοση της χερσαίας ζώνης λιμένα στους Δήμους με τα κουπόνια τουρισμού μερικές φωτογραφίες και μπόλικα χειροκροτήματα, ξεμπέρδεψε. Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας όμως, τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής του, έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο νομό μας.

Το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού εργαλείου της Θεσπρωτίας δηλαδή, έχει μπει στην τελευταία του φάση, χωρίς ακόμα να έχει καν αποδοθεί το σύνολο της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Μία χερσαία ζώνη που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πάνω από δέκα φορές από όταν ανέλαβε, ότι από μήνα σε μήνα θα αποδοθεί αλλά ποτέ δεν αποδίδεται, αφήνοντας πάντα ανοιχτό το παράθυρο, μέρος της να πάει πακέτο στον ιδιώτη μαζί με το λιμάνι. Ο κ. Μητσοτάκης δε θέλησε να απολογηθεί γι’ αυτό παρά μόνο αρκέστηκε στο να καπηλευτεί τα έργα της Γ΄ φάσης που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανένταξε στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησε την κατασκευή της. Όπως δεν απολογήθηκε άλλωστε για το άνευ προηγουμένου πάρτι απευθείας αναθέσεων που έχει στήσει η διορισμένη γαλάζια διοίκηση του ΟΛΗΓ, κατασπαταλώντας έτσι το δημόσιο χρήμα σε ημετέρους, ενώ την ίδια στιγμή η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και δεν βγάζει το μήνα.

Ο Πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογήσει την εντελώς παράλογη και άδικη απόφασή του, να καταργήσει το πανεπιστημιακό τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα, αφήνοντας έτσι τη Θεσπρωτία για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εκτός του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, χωρίς νεολαία. Μία απόφαση που ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους αρμόδιους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, και την τοπική κοινωνία αλλά άφησε ικανοποιημένους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολεγίων των μεγάλων πόλεων.

Δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για τις ευθύνες της κυβέρνησης του, σχετικά με την κάκιστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Φιλιατών, παρά την σκληρή εμπειρία της πανδημίας. Μόλις πριν λίγες μέρες οι ιατροί του Νοσοκομείου προχώρησαν σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, καλώντας για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών, στην μονιμοποίηση των επικουρικών, στην άμεση λειτουργία του νέου Μαγνητικού Τομογράφου που προμηθεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις, και στην επιστροφή των ανεμβολίαστων ιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων.

Δεν ακούσαμε όμως και κάποια αυτοκριτική προς τους λιγοστούς έστω πολίτες που συνάντησε στη Θεσπρωτία. Στην Ελλάδα έχουμε από τις ακριβότερες τιμές στα καύσιμα και στο ρεύμα, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στη χώρα μας η αισχροκέρδεια αλωνίζει με τις πλάτες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να μπει ένα φρένο, ο Πρωθυπουργός εμπαίζει τους πολίτες με παρεμβάσεις κοροϊδία, τύπου power pass και fuel pass αφήνοντας τα καρτέλ να βγάζουν ανενόχλητα υπερκέρδη στις πλάτες των καταναλωτών.

Αλλά και για τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας της Θεσπρωτίας ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε να πει κάτι πέρα από τη γνωστή κασέτα της επικείμενης ανάπτυξης και του καλύτερου αύριο που θα έρθει αλλά ποτέ δεν έρχεται 3 χρόνια τώρα. Δεν εξήγησε πως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής, θα ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανατιμήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο στις προμήθειες όσο και στο ρεύμα και στα καύσιμα. Πως θα ανταπεξέλθουν στα επιτόκια των δανείων τους που αυξάνονται. Δεν τους ρώτησε πως θα επιστρέψουν τα χρήματα της επιστρεπτέας εν μέσω πρωτοφανούς ακρίβειας. Δεν βρήκε τους επιχειρηματίες του τουρισμού να του εξηγήσουν ότι η φετινή σεζόν είναι χειρότερη από πέρσι παρά τους πανηγυρισμούς.

Δεν παρουσίασε κάποιο πειστικό σχέδιο για τους αγρότες, με το οποίο θα καταφέρουν να αντέξουν στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν ζήτησε ούτε καν μια συγγνώμη από τους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας, όπου δύο χρόνια τους άφησε στο περίμενε με τις ενισχύσεις που δικαιούνταν, και αφού αρχικά πέταξε τους μισούς εκτός ενίσχυσης με τη δικαιολογία ότι οι καλλιέργειες δεν είχαν δηλωθεί ως κλημεντίνες, στους υπόλοιπους τις συμψήφισε με την επιστρεπτέα με αποτέλεσμα τελικά να μην τις πάρουν ούτε αυτοί, ή να πρέπει να επιστρέψουν μέρος του ποσού. Δε συμμερίστηκε την αγωνία των κτηνοτρόφων που παλεύουν να επιβιώσουν εντελώς μόνοι τους, ενάντια στις αυξήσεις στις ζωοτροφές αλλά και στα τεράστια προβλήματα στις πληρωμές τους από το Δημόσιο, λόγω των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών επιλογών.

Δε σχολίασε το γεγονός ότι σε μια σειρά από μικρά και μεγαλύτερα έργα που ενέταξε και δημοπράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία δίνοντας πνοή στην τοπική κυκλική οικονομία, παρουσιάζονται καθυστερήσεις στις πληρωμές, παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ως προς τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας, δε βρέθηκε κανείς να τον ρωτήσει, για ποιο λόγο η Θεσπρωτία έμεινε εκτός του ταμείου ανάκαμψης. Γιατί καθυστερούν οι μελέτες για τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας, από τη στιγμή που έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν προχωρά στην άμεση ένταξη της απαιτούμενης δαπάνης στο ΠΔΕ του 2022, ώστε ο ΟΣΕ να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας; Γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί ούτε ένα νέο έργο εδώ και τρία χρόνια στην περιοχή παρά το μόνο που κάνει η κυβέρνηση ΝΔ είναι να καπηλεύεται, να καθυστερεί ή να ακυρώνει έργα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Για όλα αυτά δεν ακούσαμε ούτε λέξη γιατί θα χαλούσαν την εικονική πραγματικότητα του Πρωθυπουργού και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν. Οι πολίτες βλέπουν την κοροϊδία και θα μιλήσουν στον Κ. Μητσοτάκη που τους αποφεύγει, μια και καλή στην κάλπη. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από όραμα, σχέδιο και δουλειά ώστε να βγει από την κινούμενη άμμο της οπισθοδρόμησης που μας έχει ρίξει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Έχει ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει στον πυρήνα της δράσης της, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μια κυβέρνηση που θα βάλει φρένο στον εφιάλτη της ακρίβειας, θα ξαναστήσει το κοινωνικό κράτος στα πόδια του για να έχουν όλοι πρόσβαση, μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο με διαφάνεια, ξέρει να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα χωρίς να αυξάνει της ενδοπεριφερειακές και κοινωνικές ανισότητες. Από Μωυσήδες και Γκόρτσους χορτάσαμε.
Read More »
Μάριος Κάτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Θεσπρωτία ως πρωθυπουργός αλλά ως celebrity και κομματάρχης Μάριος Κάτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Θεσπρωτία ως πρωθυπουργός αλλά ως celebrity και κομματάρχης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Βίντεο από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022

 Βίντεο από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα

iefimerida.gr

Read More »
Βίντεο από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα  Βίντεο από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Η παραλία Πισίνα είναι από τις πιο γνωστές στα Σύβοτα. 
Τα νερά της είναι διάφανα, τιρκουάζ και νιώθει κανείς ότι βρίσκεται σε μια πισίνα της φύσης!
Βαρκάκια, πλωτές καντίνες, φουσκωτά, πολυκοσμία. 
Αυτός είναι ο κανόνας για αυτή την πανέμορφη παραλία το καλοκαίρι. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι μόνη της, ερημική και τότε καταλαβαίνει κανείς την ομορφιά της σε όλο της το μεγαλείο. 
Τέτοιες, σπάνιες, ερημικές εικόνες παρουσιάζονται στο drone βίντεο της ομάδας Haanity.


Read More »
Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για Θεσπρωτία και Πρέβεζα


Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία το Σάββατο, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Read More »
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για Θεσπρωτία και Πρέβεζα Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για Θεσπρωτία και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Beluga summer party σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Beluga summer party σήμερα στο Riviera στην ΗγουμενίτσαRead More »
Beluga summer party σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα Beluga summer party σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Β’ τρίμηνο 2022.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση (6η) προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2022.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 230/2022 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 233/2022 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση ανέγερσης διδακτηρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο) στο ΟΤ.67 της 3ης ΠΕ Σχεδίου Πόλεως Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο υπό δημιουργία Θεματικό Δίκτυο μεταξύ Δήμων Ελλάδας και Ισραήλ με θέμα Πολιτισμός και Υγεία (Culture & Health) και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας Συνεργασίας για την ίδρυση Δικτύου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Σχετικά με την πρόταση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσπρωτίας (υπ’ αριθμ. 46/24-6-2022 απόφαση του ΔΣ) περί τροποποίησης ορίων του καταφυγίου στη θέση “Βαράθι”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ για τροποποίηση της 1ης Πολεοδομικής Ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας στα ΟΤ.43Α , ΟΤ.44 & ΟΤ.45.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Συγκρότηση επιτροπής γνωμοδότησης για την καταστροφή άνευ αξίας αντικειμένων (ηλεκτρονικών ειδών), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 199 του N.3463/06 (Δ.Κ.Κ.).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Κατανομή πίστωσης ποσού 87.668,30 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 76χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Διακομιδή 76χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, διακομιδή 76χρονου ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από την μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Read More »
Διακομιδή 76χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 76χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Webinar για την καλλιέργεια της Αμπέλου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022
Webinar για την καλλιέργεια της Αμπέλου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» πρόκειται να υλοποιήσει το 2ο webinar με θέμα «Καλλιέργεια της Αμπέλου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας»

Το webinar θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 25/7/2022 στις 19:00-21:00 μέσω πλατφόρμας zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν το webinar στην ιστοσελίδα http://www.infotaptok.gr

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

(Πλ.Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.
Read More »
Webinar για την καλλιέργεια της Αμπέλου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας Webinar για την καλλιέργεια της Αμπέλου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Σελίδες