https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015
Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην επαρχιακή οδό Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας.


Ο οδηγός του ΙΧ ξέφυγε από την πορεία του, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, με το όχημα να σταματάει λίγα μόλις εκατοστά πριν το τέλος του δρόμου όπου ακολουθούσε κενό ύψους 3 μέτρων.

 


Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε ενώ το όχημα μεταφέρθηκε με οδική βοήθεια.

Read More »
Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015 Rating: 5

Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015
Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert
 

Με έκπληξη και απορία μαθαίνουμε πως οι περισσότεροι φίλοι μας Γερμανοί από το Velbert «δυσκολεύονται», λόγω του θέματος της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε σε 4 πόλεις της Γερμανίας μέχρι σήμερα, να οργανώσουν διάλεξη που θα αναφέρεται στην Ελλάδα.

Η πρόταση της Κίνησης «Διάλογος με τους Θεσπρωτούς Ομογενείς και Μετανάστες» επιδιώκει να παρουσιαστούν και στο Velbert: 
α) οι αποτυχημένες πολιτικές της τρόικα και των ελίτ στην Ελλάδα
β) οι γερμανικές οφειλές και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής και 
γ) οι εναλλακτικές πολιτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σκεύο Παπαϊωάννου.
 
Το θέμα της ομιλίας αντιμετωπίζεται με αρνητικά σχόλια. 
Αρνητικά σχόλια για μια διάλεξη πανεπιστημιακού επιπέδου μας κάνει να απορούμε και να προβληματιζόμαστε, όταν κανένα κόστος δε θα δημιουργηθεί για τον ελληνογερμανικό Σύλλογο «ΦΙΛΙΑ». 
 
Ομολογούμε πως η Κίνησή μας έχει κι αυτή δυσκολίες να κατανοήσει τα επιχειρήματα των Γερμανών μας φίλων. Ίσως ο φιλόξενος κ. Λώλος θα πρέπει να μας εξηγήσει το σκοπό και το στόχο της Φιλίας μας με τους Γερμανούς φίλους του Velbert.
 
Νομίζω πως πρέπει να προσδιοριστούν τα πλαίσια της συνεργασίας του δήμου Ηγουμενίτσας με τον δήμο του Velbert αλλά κι ανάμεσα στον ελληνογερμανικό Σύλλογο και του κ.Λώλου. 
Πάντως με «περίεργες» κι «ανεξήγητες» επισκέψεις γερμανού βουλευτή, δε βοηθιέται ο Τόπος μας…

Υ.Γ.: Θα επανέλθω κ. Λώλο. Ως τότε περιορίστε την αφέλειά σας…

Για την Κίνηση
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

Δημήτρης Ζώης
Read More »
Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015 Rating: 5

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΙ;

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΙ;


Ακόμη δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για τις ζημιές που υπέστη η Θεσπρωτία, κατά τις τελευταίες άγριες επιδρομές των καιρικών φαινομένων, σε αντίθεση με άλλες περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
 
Θαρρούμε πως την ευθύνη της γενικής αποτίμησης των ζημιών, την έχει ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά από συνεργασία με τους Δήμους της Θεσπρωτίας.
 
Βέβαια το ζητούμενο δεν είναι αποκλειστικά αυτή η αποτίμηση.

Εκείνο που ενδιαφέρει όσους υπέστησαν αυτές τις ζημιές, είναι τόσο η αποκατάσταση των περιουσιών τους, όσο και η αποζημίωσή τους.
 
Δύσκολο πράγμα, για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα και τις ακόμη δυσκολότερες της Αυτοδιοίκησης.
 
Οι ηγέτες όμως, γι’ αυτές τις δυσκολίες επιλέγονται και από τις αντιδράσεις τους κρίνονται.
 
Ελπίζουμε να δώσουμε την ευκαιρία, στους Θεσπρωτούς παθόντες, της ενημέρωσης από τον Θωμά Πιτούλη, αλλά και τους Δημάρχους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΙ; ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΙ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015 Rating: 5

Σήμερα η πρώτη συνάντηση στον Δήμο Ηγουμενίτσας για το Let’s do it Greece

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015
Σήμερα η πρώτη συνάντηση στον Δήμο Ηγουμενίτσας για το Let’s do it Greece


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους εν δυνάμει εθελοντές, πολίτες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας. Κύριος στόχος της συνάντησης είναι ύστερα από διαλογική συζήτηση να τεθούν οι κατευθύνσεις υλοποίησης του Let’s do it Greece στο Δήμο μας.

Για τον καλύτερο συντονισμό αλλά και για την άμεση επικοινωνία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του δήμου (http://igoumenitsa.gr/en/gia-ton-dimoti/sxetika/draseis/313-lets-do-it-greece Για τον Δημότη -> Δράσεις -> Let’s do it Greece ) φόρμες καταχώρησης των στοιχείων σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας (press@1345.syzefxis.gov.gr , 26653 61151)
Read More »
Σήμερα η πρώτη συνάντηση στον Δήμο Ηγουμενίτσας για το Let’s do it Greece Σήμερα η πρώτη συνάντηση στον Δήμο Ηγουμενίτσας για το Let’s do it Greece Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015 Rating: 5

«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο Προς επ’ αόριστον αναβολή οδεύουν όλα τα πρωταθλήματα!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015
«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο
Προς επ’ αόριστον αναβολή οδεύουν όλα τα πρωταθλήματα
 
 
Ο Σταύρος Κοντονής πήρε την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα για να προχωρήσει σε δραστικές αποφάσεις αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και συναντήθηκε με τους αρμόδιους φορείς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΕΠΟ (σ.σ.: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), της Super League και της Football League και διαμήνυσε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή των πρωταθλημάτων προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Bούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην αναστολή των πρωταθλημάτων προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα
Στη συνάντηση βρέθηκαν ο γ’ αντιπροέδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο προέδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος και ο προέδρος της ΕΠΑΕ, Σπύρος Καλογιάννης.

Μέσα στις απαιτήσεις της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, είναι η άμεση λειτουργία τουρνικέ ηλεκτρονικών εισιτηρίων και των καμερών ασφαλείας όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο Σταύρος Κοντονής μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε: «Εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι στη δυσάρεστη θέση να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε λίγο θα συναντήσω και το προεδρείο του ΠΣΑΠ και στις 18:00 τον πρωθυπουργό και κατόπιν θα κάνω ανακοινώσεις που θα είναι προϊόντα αυτών των συναντήσεων».

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε: «Είχαμε συνάντηση με τον υφυπουργό και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την κάθετη θέση για την αναβολή των πρωταθλημάτων. Συζητήσαμε για την διάλυση των συνδέσμων σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, αλλά και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Είπαμε να τεθούν σε ισχύ όλες οι ποινές και προτείναμε την επαναφορά του ιδιώνυμου, να μην τιμωρούνται δηλαδή μόνο οι ομάδες αλλά και φυσικά πρόσωπα. Θα γίνει νέα συνάντηση για να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι νομοθετικό για να είναι ασφαλές το ποδόσφαιρο από τη νέα χρονιά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, είπε: «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Ο Υπουργός έχει τη διάθεση να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όταν κρίνει ο ίδιος. Μίλησε για επ’ αόριστον διακοπή. Στη Football League θα κάνουμε Δ.Σ. για αυτά τα θέματα. Θέσαμε το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και την προσκόμιση φωτοτυπίας της ταυτότητας των φιλοξενούμενων οπαδών που ταξιδεύουν σε εκτός έδρας ματς προκειμένου να μπαίνουν στο γήπεδο. Οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες και μπορεί να φτάσουμε μακριά για να παίζουμε play offs και play out. Ο Υπουργός μας είπε ξεκάθαρα ότι όλα τα πρωταθλήματα θα ανασταλούν όχι μόνο τα επαγγελματικά, αλλά ίσως και τα ερασιτεχνικά».

Με την σειρά του ο Βαγγέλης Τοπολιάτης που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων, ανέφερε: «Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. Ο Υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν. Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. της Super League».

Λίγο αργότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League αναρτήθηκε δήλωση του προέδρου, Γιώργου Μποροβήλου. Η δήλωση αναλυτικά:

«Με νηφαλιότητα και σύνεση και με την ευθύνη του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της Super League, οφείλω να επισημάνω ότι στόχος της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου είναι να βρεθούν λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και όχι να μετατοπίζουμε χρονικά τα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, προκειμένου να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του τρέχοντος Πρωταθλήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

Στην πρόθεση του υφυπουργού για την επ’ αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League, τόνισα ότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας φίλαθλος και πολίτης της χώρας δεν πιστεύει ότι με την αναστολή του Πρωταθλήματος θα λυθούν προβλήματα της βίας, της καχυποψίας, της απαξίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκα στον υφυπουργό Αθλητισμού την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας.

Η εφαρμογή των νόμων, η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, η συνεργασία, ανοιχτή και ειλικρινής όλων των φορέων, μπορεί να δώσει «ανάσα» στο ποδόσφαιρο και στην Κοινωνία.

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα ενημερώσω τα Μέλη για τα καίρια ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Κοντονής και που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις λέσχες φιλάθλων και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δεν εθελοτυφλώ. Οι ευθύνες του Ποδοσφαίρου είναι υπαρκτές. Έχουμε και εμείς, οι ΠΑΕ, οι παράγοντες, ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως μέσα από το διάλογο και την εφαρμογή των νόμων να βρούμε ουσιώδεις λύσεις που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας».
Read More »
«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο Προς επ’ αόριστον αναβολή οδεύουν όλα τα πρωταθλήματα! «Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο Προς επ’ αόριστον αναβολή οδεύουν όλα τα πρωταθλήματα! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ελαία Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ελαία Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)


Άγιο είχε η οδηγός του ΙΧ των φωτογραφιών το οποίο βρέθηκε ανάποδα σε χωράφι μετά από τροχαίο ατύχημα.

Το τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Φιλιατών, κοντά στο χωριό Ελαία.


Η νεαρή οδηγός του οχήματος, έχασε τον έλεγχό του, προφανώς από την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, και αφού χτύπησε ελαφρά διερχόμενο στο αντίθετο ρεύμα ΙΧ, παρέκκλινε της πορείας του και βρέθηκε ντελαπαρισμένο σε παρακείμενο χωράφι.

 

Η οδηγός που τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών για τις πρώτες βοήθειες, ενώ το όχημα απομακρύνθηκε με τη συνδρομή οδικής βοήθειας.
Προανάκριση για τα αίτια ου ατυχήματος, διενεργεί η τροχαία Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ελαία Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ελαία Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015 Rating: 5