Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών τρίτων προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019
Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών τρίτων προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας 
 

Κάνουμε γνωστό ότι οι οφειλές προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 29.11.2019, μπορούν, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του Δήμου, να υπαχθούν στη ρύθμιση και να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης είναι μέχρι 31.12.2019.

Read More »
Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών τρίτων προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών τρίτων προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ένταξη της πράξης «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας»

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019
Ένταξη της πράξης «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» 
 
 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» το έργο «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 310.000,00€.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα η πράξη περιλαμβάνει το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού, λογισμικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί μια ευρύτερη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα αποτελέσει το μέσο λήψης των δεδομένων κατανάλωσης ή όποιου άλλου συμβατού σήματος, καθώς και το μέσο επικοινωνίας με τους δημότες-καταναλωτές για θέματα που αφορούν στους λογαριασμούς ύδρευσης και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα το σύστημα απαρτίζεται από:

· Χίλιους (1.000) μετρητές κατανάλωσης ύδατος με ενσωματωμένο επικοινωνιακό εξοπλισμό.

· Ευρύτερη πλατφόρμα επικοινωνίας σταθερού δικτύου με τον απαιτούμενο αριθμό αναμεταδοτών και συγκεντρωτών που θα διασφαλίζουν την επικοινωνιακή αρτιότητα μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των μετρητικών οργάνων.

· Λογισμικά εποπτικού ελέγχου, επεξεργασίας και διεπαφής μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των δημοτών-καταναλωτών.

Οι μετρητές θα τοποθετηθούν εντός φρεατίων ή σε συλλέκτες, στις υφιστάμενες υδατοπαροχές της επιλεγμένης ζώνης υδροδότησης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης, με αφορμή την ένταξη του έργου, δήλωσε σχετικά:

«Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑΗ καταγράφει με συνέπεια μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία προς τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και βέβαια στην ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων. Η βέλτιστη λειτουργία των υποδομών του δικτύου μας, με την ενσωμάτωση εξειδικευμένων συστημάτων, αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα που θα εξασφαλίσει αειφορία και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».

Read More »
Ένταξη της πράξης «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» Ένταξη της πράξης «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019 Rating: 5

Πρόστιμα για παρεμπόριο στο παζάρι του Λαμπόβου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019
Πρόστιμα για παρεμπόριο στο παζάρι του Λαμπόβου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
 


Πρόστιμα 13.500 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους για την πάταξη του παρεμπορίου, σε πανηγύρια, σε Θεσπρωτία και Γρεβενά.

Οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε Παραμυθιά Θεσπρωτίας και Γρεβενά πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην περίπτωση της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, με τη συνεργασία του κλιμακίου ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή - το οποίο μετέβη για το σκοπό του ελέγχου από την Αθήνα στην Παραμυθιά- της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Κινητής Ομάδας Ελέγχων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκαν 40 έλεγχοι στον χώρο της τοπικής Εμποροπανήγυρης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.077 τεμάχια που αφορούσαν σε απομιμητικά είδη, 2 πρέσες για στάμπες εμπορικών σημάτων για τη δημιουργία απομιμητικών ειδών ένδυσης και 550 στάμπες εμπορικών σημάτων, επίσης απομιμητικές. Παράλληλα, επεβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 7.500 ευρώ. 
Συνολικά, ενα απορριμματοφόρο του δήμου Σουλίου με κατασχεμένα προϊόντα, οδηγήθηκε στο ΧΥΤΑ για καταστροφή των προϊόντων.  
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως καμιά επιχείρηση που συμμετείχε στον Λάμποβο, δεν ανέστειλε την λειτουργία της στην εμποροπανήγυρη, σε αντίθεση με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε διάφορα blogs

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
 
Read More »
Πρόστιμα για παρεμπόριο στο παζάρι του Λαμπόβου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Πρόστιμα για παρεμπόριο στο παζάρι του Λαμπόβου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019 Rating: 5

Οι Αλβανοί τουρίστες επιλέγουν Ήπειρο - Πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019
Οι Αλβανοί τουρίστες επιλέγουν Ήπειρο - Πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν
 
 

Πριν από δύο δεκαετίες περίπου ήταν ανέκδοτο… Τα τελευταία τρία χρόνια οι Αλβανοί τουρίστες έρχονται κατά χιλιάδες. Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από την Αλβανία και η Ήπειρος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αλβανών που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην χώρα μας. Μάλιστα σε σύγκριση με άλλες αγορές οι αφίξεις από την Αλβανία είναι πιο ισοκατανεμημένες στα τρίμηνα του έτους. Την τελευταία διετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΙΝΣΕΤΕ, ο εισερχόμενος τουρισμός από την γείτονα αυξήθηκε κατά 36,6%.

Αναφορικά με τις διανυκτερεύσεις των τουριστών από την Αλβανία, το 2018 καταγράφηκαν 3.429 χιλ. (+15,1%) με μερίδιο αγοράς 1,5%, όταν το 2016 είχαν καταγραφεί 2.978 χιλ. και μερίδιο αγοράς 1,6%.

Έντονη εποχικότητα δεν παρατηρείται ούτε στις διανυκτερεύσεις.

Οι εισπράξεις από την Αλβανία το 2018 άγγιξαν τα € 236 εκ. (+38,8%) με μερίδιο αγοράς 1,5%, όταν το 2016 το σύνολο των εισπράξεων ήταν € 170 εκ. και μερίδιο 1,3%. Στα δεύτερο και τρίτο τρίμηνο καταγράφεται το 62,5% των εσόδων για το 2018 ενώ στο πρώτο και το τέταρτο 21,1% αντίστοιχα.

Η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη (ΜΚΔ) της αλβανικής αγοράς το 2018 ανέρχεται στα € 239,5, χαμηλότερη κατά 53,9% από την ΜΚΔ που καταγράφεται στο σύνολο της χώρας (€ 519,6). Την περίοδο 2016-2018 η ΜΚΔ των τουριστών από την Αλβανία κατέγραψε αύξηση κατά +1,6% (από € 235,6 το 2016 σε € 239,5 το 2018).

Η Μέση Ημερήσια Δαπάνη των τουριστών από την Αλβανία το 2018 είναι σχεδόν ίδια με αυτή που καταγράφεται στο σύνολο της χώρας (€ 68,9 έναντι € 69,0).

Την περίοδο 2016-2018 η Μέση Ημερήσια Δαπάνη των τουριστών από την Αλβανία κατέγραψε αύξηση κατά +20,6% (από € 57,2 το 2016 σε € 68,9 το 2018).

Αναφορικά με την Μέση Διάρκεια Παραμονής, οι τουρίστες από την Αλβανία διέμειναν το 2018 κατά μέσο όρο στην Ελλάδα 3,5 ημέρες (53,9% χαμηλότερα από τον μέσο όρο της χώρας, 7,5 ημέρες). Η Μέση Διάρκεια Παραμονής των τουριστών από την αλβανική αγορά την περίοδο 2016-2018 σημείωσε μείωση κατά -15,7% (από 4,1 ημέρες το 2016 σε 3,5 ημέρες το 2018).
Read More »
Οι Αλβανοί τουρίστες επιλέγουν Ήπειρο - Πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν Οι Αλβανοί τουρίστες επιλέγουν Ήπειρο - Πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019 Rating: 5

«Κερνάμε Ήπειρο» και στο Ζάππειο

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019
«Κερνάμε Ήπειρο» και στο Ζάππειο
 
 

Η Περιφέρεια κερνάει Ήπειρο και στο Ζάππειο. Ο εμβληματικός χώρος της Αθήνας αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της έκθεσης τοπικών προιόντων που έχει γίνει θεσμός και έχει αγαπηθεί από το κοινό.

Το τριήμερο από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2019, από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα το Ζάππειο θα γεμίσει με αρώματα και γεύσεις της Ηπείρου.

Μαζί με μουσικές και χορούς που θα πλαισιώσουν την διοργάνωση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα αλλά και να δοκιμάσουν γεύσεις που θα δημιουργούνται στις εκδηλώσεις γαστρονομίας και να διασκεδάσουν με ηπειρώτικη μουσική και χορούς!
Read More »
«Κερνάμε Ήπειρο» και στο Ζάππειο «Κερνάμε Ήπειρο» και στο Ζάππειο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχε σε κρύπτη φορτηγού 6 μετανάστες

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019
Ηγουμενίτσα: Είχε σε κρύπτη φορτηγού 6 μετανάστες
 
 

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 46χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του επικαθήμενου του Φ/Γ, πέντε αλλοδαπούς οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και είχαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε σε κρύπτη φορτηγού 6 μετανάστες Ηγουμενίτσα: Είχε σε κρύπτη φορτηγού 6 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2019 Rating: 5

Σελίδες