Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με περίστροφο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με περίστροφο


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος ως οδηγός και η 48χρονη ως συνοδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, κατείχαν και μετέφεραν από κοινού, επιμελώς κρυμμένα σε μία αποσκευή ένα (01) πυροβόλο όπλο (περίστροφο) χωρίς σειριακό αριθμό, καθώς και τρία (03) πυρομαχικά – φυσίγγια, για τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις προβλεπόμενες άδειες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με περίστροφο Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με περίστροφο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας για την ανεξαρτητοποίηση της κας Βασιλικής Τσώτου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023
Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας για την ανεξαρτητοποίηση της κας Βασιλικής Τσώτου


Προβληματισμό και μόνο προκάλεσε στη δημοτική παράταξη-συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής» η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κας Βασιλικής Τσώτου.
Αναμφισβήτητα κάθε Δημοτικός Σύμβουλος έχει το δικαίωμα διαφωνίας, ανεξαρτητοποίησης και παραίτησης από την παράταξη στην οποία ανήκει, χωρίς όμως να προσβάλει, δια του καταγγελτικού λόγου, το σύνολο των συναδέλφων του και τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση ανεξαρτητοποίησης – και όχι παραίτησης – από την παράταξη που την τίμησε και την εμπιστεύθηκε, η κα Τσώτου επέλεξε να χρησιμοποιήσει καταγγελτικό - προσβλητικό λόγο δια του οποίου:
Αυτοχρίστηκε Εκπρόσωπος των Δημοτών.
Έγινε τιμητής του έργου της Δημοτικής Αρχής πριν καν ολοκληρωθεί η θητεία της.
Θεωρεί μοναδικό-αποκλειστικό της προνόμιο την εφαρμογή πολιτικών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και το σύνολο των συναδέλφων της παράταξής της, ανίκανους προς τούτο.
Εξουσιοδοτεί τον εαυτό της να μιλά εξ ονόματος των δημοτών και σπεύδει να συμπεράνει πως οι δημότες διαψεύστηκαν από τη Δημοτική Αρχή.
Προεξοφλεί τη βούληση των δημοτών και προδικάζει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, θεωρώντας βεβαία την ήττα της παράταξης του κου Δημάρχου.
Εμμέσως αποκαλύπτει την προσχώρησή της και την εκ νέου υποψηφιότητά της σε άλλο συνδυασμό.
Προσβάλλει απροκάλυπτα τους συναδέλφους της παράταξής της και τους χιλιάδες πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους, λέγοντας πως η ίδια «θα είναι παρούσα με όλα τα υγιή τμήματα της τοπικής κοινωνίας».
Οι ισχυρισμοί της κας Τσώτου γεννούν πολλαπλά ερωτήματα περί πραγματικών προθέσεών της καθώς:
Ουδέποτε διαφώνησε με την υλοποίηση της πολιτικής της παράταξης στην οποία ανήκε.
Ουδέποτε ενημέρωσε περί «καινοτόμων» πολιτικών που επικαλείται πως ήθελε να εφαρμόσει και εμποδίστηκε.
Ουδέποτε, ως μέλος της παράταξης, ενημέρωσε για παθογένειες ή εσωτερικά προβλήματα, προκειμένου αυτά να επιλυθούν.
Τέλος και για όσο διάστημα διατηρούσε τη θέση Αντιδημάρχου, καθώς και τις πολλές άλλες θέσεις ευθύνης που της εμπιστεύθηκε ο κ. Δήμαρχος, ουδέποτε άφησε να εννοηθεί οποιαδήποτε δυσαρέσκεια ή προβληματισμός, πόσο δε μάλλον υπόνοια περί ανεξαρτητοποίησής της. Αντίθετα, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων της και ιδιαίτερα εκείνων που, χωρίς αμοιβή, προσέφεραν υπηρεσίες.
Εάν πραγματικά η κα Τσώτου ενδιαφέρεται για τους δημότες, δεν έχει παρά – αντί της ανεξαρτητοποίησης - να υποβάλει την παραίτησή της, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε άλλον συνάδελφό της να προσφέρει τη βοήθειά του στον Δήμο μας.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχει όλο τον χρόνο να προετοιμάσει το πολιτικό της μέλλον και την προσχώρηση στη δημοτική παράταξη που την εκφράζει.

Η Δημοτική Παράταξη
«Δύναμη Προοπτικής»
Read More »
Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας για την ανεξαρτητοποίηση της κας Βασιλικής Τσώτου Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας για την ανεξαρτητοποίηση της κας Βασιλικής Τσώτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος υπερήλικα σε χωριό της Θεσπρωτίας με τη μέθοδο της απασχόλησης

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος υπερήλικα σε χωριό της Θεσπρωτίας με τη μέθοδο της απασχόλησης


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα σε χωριό της Θεσπρωτίας προχθές (24-01-2023) το πρωί.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για κλοπή κατά συναυτουργία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε χθες από υπερήλικα, δύο άγνωστα άτομα τον επισκέφθηκαν την προηγούμενη ημέρα στο σπίτι του και με το πρόσχημα της πώλησης κουβερτών, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το χρηματικό ποσό των -175- ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε άμεσα το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Ύστερα από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας το εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα, εντός του οποίου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ακόμη το παραπάνω αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος υπερήλικα σε χωριό της Θεσπρωτίας με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος υπερήλικα σε χωριό της Θεσπρωτίας με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Τα δικαιολογητικά για μείωση/απαλλαγή Δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023
Τα δικαιολογητικά για μείωση/απαλλαγή Δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες


Ενημερώνουμε το κοινό ότι προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μείωση ή απαλλαγή Δημοτικών Τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άποροι, ανάπηροι, Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι) σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 195/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Α. ΑΠΟΡΟΙ:
Θα απαλλάσσονται σε ποσοστό 100% των Δημοτικών τελών, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:
1. Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας
5. Πιστοποιητικό /βιβλιάριο Απορίας.

Β.ΑΝΑΠΗΡΟΙ:
Με ποσοστό Αναπηρίας 67% και άνω και Οικογενειακό Εισόδημα έως 20.000 € απαλλαγή 100%.
Με ποσοστό Αναπηρίας 67% και άνω και Οικογενειακό Εισόδημα από 20.000C έως 50.000C μείωση 50%, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:
1. Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας
5. Πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Γ.ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ:
Με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 € ετησίως απαλλαγή 100%.
Με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό Εισόδημα από 20.000C έως 50.000C μείωση 50%, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:
1. Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας
5. Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας

Δ.ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ:
Με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 € ετησίως απαλλαγή 50%, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:
1. Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας
5. Πιστοποιητικό Τριτεκνίας

Πληροφορίες – υποβολή δικαιολογητικών:
κ. Σπυρίδων Δρίμτζιας: τηλ. 26653 61215 (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας)

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Βασίλειος Γκόλιας
Read More »
Τα δικαιολογητικά για μείωση/απαλλαγή Δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες Τα δικαιολογητικά για μείωση/απαλλαγή Δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: "Πανηγύρι ζούμε";

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023
Γιάννης Γόγολος: "Πανηγύρι ζούμε";


Η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου ΤΕΙ στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, έγινε το 2021 με τις διαβεβαιώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη, με αριθμό πρωτόκολλου 1774/20/2780625/19-12/2020 ότι «εντός δύο (2) ετών το Ελληνικό Δημόσιο θα προβεί στη σύνταξη οικονομικοτεχνικής μελέτης καθώς και στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του και επιπροσθέτως με το υπ. αρ. 2457/28-01-2021 διαβεβαίωση, ότι η περιφέρεια Ηπείρου δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην υλοποίηση του έργου αναλαμβάνοντας τη δαπάνη για τη σύνταξη της μελέτης ολοκλήρωσης του κτιρίου»
Από τότε πέρασαν δύο χρόνια για να φθάσουμε στην αποδοχή.
Ποιος παραπλάνησε ποιον ;
Πανηγυρίζει λοιπόν σήμερα ο βουλευτής «των πανηγυριών» κ. Γιόγιακας για την ...αποδοχή του δώρου που έκανε ο Δήμος !
Πανηγυρίζει με τον τρόπο του και ο έτερος βουλευτής ο κ. Κάτσης για μια ακόμη προεκλογική εμφάνιση του κ. Γιόγιακα, ως Αη- Βασίλη της περιοχής, που δεν τον πιστεύουν πλέον ούτε τα παιδιά .
Πανηγύρι όμως δεν ζουν κ. Γιόγιακα...
Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είδαν ότι η έλλειψη υποδομών είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων τους κατά 20% φέτος σε αντίθεση με της αύξηση των όμορων νομών της τάξεως του 40% για την Πρέβεζα και 15% για τα Ιωάννινα.
Πανηγύρι όμως δεν ζουν κ. Γιόγιακα...
Όλοι οι Θεσπρωτοί που στο Ταμείο ανάκαμψης δεν υπάρχει ούτε ένα έργο για το νομό.
Πανηγύρι όμως δεν ζουν κ. Γιόγιακα...
Οι απασχολούμενοι με την κτηνοτροφία, αφού το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής έχει μειωθεί κατά 15% και οι ζωοτροφές έχουν αυξηθεί κατά 80%.
Πανηγύρι όμως δεν ζουν κ. Γιόγιακα...
Οι παραγωγοί μανταρινιών και οι ελαιοπαραγωγοί που δεν μπορούν να μαζέψουν τη σοδειά τους ούτε μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.
Πανηγύρι όμως δεν ζουν κ. Γιόγιακα...
Οι επιχειρήσεις της Ηγουμενίτσας που αποχώρηση του ΤΕΙ, με οικονομικούς και μόνο όρους μέτρηση, μεταφράζεται σε καθημερινή επίσκεψη στην πόλη της Ηγουμενίτσας 400 επισκεπτών.
Πανηγύρι όμως δεν ζουν κ. Γιόγιακα...
Οι συμπολίτες γύρω μας, που ήταν η πρώτη φορά, όπως λένε, που η αγωνία τους ήταν πως να πληρώσουν το ρεύμα και να βγάλουν το μήνα.
Οι ευχαριστίες του κ. Γιόγιακα στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωση του, αποτελεί τιμή σε όσους μειοψήφισαν την εν λόγω απόφαση, υπερασπιζόμενοι την περιουσία του Δήμου.
Προεκλογικά η χώρα γίνεται «η χώρα των Θαυμάτων» όπου η Θεσπρωτίας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με σκηνοθέτη τον κ. Γιόγακα.

Read More »
Γιάννης Γόγολος: "Πανηγύρι ζούμε"; Γιάννης Γόγολος: "Πανηγύρι ζούμε"; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Δε νομίζω ότι προκαλεί έκπληξη σε πολλούς το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, σε αυτό το χρόνο και με αυτή την αιτιολογία…
Είναι ξεκάθαρο ότι αναζητούσε κάθε ευκαιρία μήπως και συντηρήσει στην πολιτική ατζέντα το θέμα των παρακολουθήσεων.
Ίσως γιατί πιστεύει ότι έτσι διατηρεί στο στόχαστρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο οποίος, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά στην κρίση των πολιτών ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός.
Ίσως γιατί έτσι πιστεύει ότι θα δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό στα όσα λέγονται τις τελευταίες εβδομάδες στο Ειδικό Δικαστήριο για τους κύριος Παππά και Καλογρίτσα.
Ίσως γιατί έτσι πιστεύει ότι έτσι δε χρειάζεται να πάρει θέση για τα μεγάλα θέματα της χώρας.
Να παρουσιάσει ένα απλό, κατανοητό και συμπαγές αφήγημα για το πού θέλει να πάει τη χώρα, εάν γινόταν Κυβέρνηση.
Χωρίς αφήγημα και με ποινικές διώξεις στελεχών της σε εξέλιξη, είναι προφανές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρίσκει καταφύγιο σε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά:
Τη σκανδαλολογία!
Μόνο που, είτε ασυναίσθητα, είτε γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, κινδυνεύει να πέσει η ίδια στον λάκκο που σκάβει για τους άλλους!
Αυτό φάνηκε και από τα όσα μάς αποκάλυψε ο κύριος Τσίπρας στην ομιλία του πριν τη κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας:
Μάς αποκάλυψε ότι, δεν πιστεύει στη Δικαιοσύνη, ότι δεν πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών σε μια δημοκρατική Πολιτεία.
Ότι δεν υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα, για τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας.
Μας αποκάλυψε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη, έχοντας ήδη αποφασίσει την ενοχή του Πρωθυπουργού.
Μας αποκάλυψε, τελικά, ότι δεν πιστεύει στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας και των θεσμών της, αφού αυτοί μπορούν να χειραγωγούνται από ένα σύστημα μερικών ανθρώπων.
Με λίγα λόγια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο κύριος Τσίπρας μας αποκάλυψε τη δική του άποψη:
Ότι οι πολιτειακοί θεσμοί, οι δημοκρατικοί θεσμοί, μπορεί να χειραγωγούνται, αρκεί να μπορεί κανείς να καταλάβει τους «αρμούς της εξουσίας!
Προκειμένου ο κύριος Τσίπρας να χειραγωγήσει την αλήθεια κατέφυγε σε αυθαίρετες καταγγελίες.
Υποθέτοντας ότι, λόγω της θέσης του, ο Πρωθυπουργός πρέπει να γνώριζε και ότι οπωσδήποτε γνώριζε.
Χωρίς στοιχεία, χωρίς εξηγήσεις.
Γιατί πιστεύει ότι το βάρος της απόδειξης πρέπει να το έχουν αυτοί που καταγγέλλονται!
Και όχι αυτοί που καταγγέλλουν!
Κατέφυγε και σε άλλα άλματα λογικής, όπου οι νόμιμες επισυνδέσεις γίνονται ένα και το αυτό με τα παράνομα προγράμματα παρακολούθησης…
Κατέφυγε σε υπερβολές με τις οποίες ήθελε να φτιάξει την εικόνα ενός παρακράτους, θέλοντας να προκαλέσει συνειρμούς με καταστάσεις στην Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο.
Κατέφυγε σε δραματικές εκφράσεις, μιλώντας για θεσμούς που «γίνονται παίγνια στα χέρια μιας αδίστακτης εξουσίας».
Και για «δημοκρατική εκτροπή».
Ποιος;
Ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης, στα στελέχη της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων και για παράνομους χειρισμούς στο τηλεοπτικό πεδίο.
Μιας κυβέρνησης που κατηγορήθηκε από πρώην υπουργό της για διαπλοκή με την ολιγαρχία μέσα από την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα.
Που άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα παραμονές των εθνικών εκλογών για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής.
Μιας κυβέρνησης που κατάργησε τον δεύτερο Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος υπέγραφε τα αιτήματα επισυνδέσεων από την ΕΥΠ.
Με ποιο, λοιπόν, παρελθόν, και με ποιο παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κουνά το δάχτυλο και μιλά για «δημοκρατική εκτροπή»;
Για άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στήσει μια θεατρική παράσταση, στην οποία έχει μοιράσει ήδη τους ρόλους και έχει γράψει το σενάριο.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, και ευτυχώς για τη Δημοκρατία μας, η πολιτική είναι πολλά περισσότερα από μια δημόσια σκηνή.
Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα, πραγματικές προκλήσεις.
Και, δυστυχώς γι’ αυτούς αλλά ευτυχώς για τη χώρα μας, οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλες από τις προτεραιότητες της κοινωνίας.
Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ, μέχρι τις εκλογές και μετά τις εκλογές, να μιλήσουμε για τα πραγματικά ζητήματα.
Αυτά που απασχολούν τον κόσμο
Να θυμίσουμε στους πολίτες τι έχουμε κάνει και τι θα κάνουμε, εφ’ όσον μας εμπιστευθούν ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας.
Είμαστε εδώ, να μιλήσουμε για πολιτική.
Για το ότι πετύχαμε ανάπτυξη σε καιρούς κρίσεων πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όταν εσείς ως Κυβέρνηση κρατήσατε την οικονομία ουσιαστικά καθηλωμένη.
Για το ότι μειώσαμε τη φορολόγηση, από τον φόρο εισοδήματος μέχρι τον ΕΝΦΙΑ, όταν εσείς υπερφορολογήσατε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα.
Για το ότι φέραμε την ανεργία για πρώτη φορά στο επίπεδο του 2010 και συνεχίζουμε να τη μειώναμε.
Ότι πετύχαμε δύο συνεχόμενες χρονιές αύξηση ρεκόρ στις επενδύσεις, παίρνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών.
Ότι δώσαμε πάνω από το ένα τέταρτο ενός ετήσιου ΑΕΠ στη στήριξη της κοινωνίας από τις συνέπειες της πανδημίας, του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.
Ότι αυξήσαμε σημαντικά τις δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας, τη δημόσια εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια.
Ότι ενισχύσαμε την αμυντική μας θωράκιση και τις διεθνείς συμμαχίες μας.
Είμαστε εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για να μιλήσουμε για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις τύχες της χώρας.
Γιατί το έχει αποδείξει.
Είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε πολιτικά.
Όχι με τυφλές καταγγελίες, ούτε με ψεύδη, ούτε με χυδαιολογίες.
Φοβάμαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με την αμφισβήτηση των θεσμών.
Γιατί στο όνομα της εκλογικής της επιβίωσης, αμφισβητεί την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας.
Αυτή που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται με την πρόταση δυσπιστίας.
Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε σε αυτό, όπως και δεν θα σας ακολουθήσουν οι πολίτες!


Read More »
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Σελίδες