ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: "ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ"

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: "ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ"


«Είναι κρίσιμο να μείνουμε όλοι σπίτια μας», τονίζει ο γνωστός και βραβευμένος καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μέσω της παρακάτω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Ο μύθος μιλάει για ένα βασιλιά στην μακρινή Ινδία που ήταν καλός στο σκάκι και είχε τη συνήθεια να καλεί τους περαστικούς να παίξουνε παρτίδες. Μια μέρα προσκάλεσε ένα σοφό περαστικό, λέγοντας του ότι αν χάσει θα του χάριζε ό,τι ζητούσε. Ο σοφός του ζήτησε να πληρωθεί σε ρύζι με τον εξής τρόπο: δύο κόκκους ρύζι για το πρώτο τετράγωνο της σκακιέρας, τέσσερις για το δεύτερο, οχτώ για το τρίτο, και ούτω καθεξής, βάζοντας σε κάθε τετράγωνο της σκακιέρας δύο φορές τον αριθμό από κόκκους του γειτονικού τετραγώνου. Ο βασιλιάς δέχτηκε και έπαιξαν.

Ο περαστικός ήταν βιρτουόζος στο σκάκι, και προς έκπληξη όλων κέρδισε τον βασιλιά. Ο βασιλιάς ζήτησε να φέρουν ένα σακί με ρύζι για να πληρώσει τον περαστικό. Και άρχισε να βάζει τους κόκκους στη σκακιέρα. Όμως σύντομα κατάλαβε ότι ακόμα και η αμύθητη περιουσία του δεν αρκούσε για να πληρώσει τον περαστικό. Συνειδητοποίησε ότι όταν έφτανε στο εικοστό τετράγωνο θα χρειαζόταν περίπου 1 εκατομμύριο κόκκους ρυζιού, σ το τριακοστό 1 δισεκατομμύριο κόκκους, στο τεσσαρακοστό 1 τρισεκατομμύριο, και πάει λέγοντας. Για να πληρώσει τον περαστικό θα χρειαζόταν περίπου 1 τρισεκατομμύριο τόνους ρυζιού, δηλαδή περισσότερους τόνους από όσο ρύζι παράγει η Κίνα σε 7000 χρόνια, με βάση την περσινή της παραγωγή!

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Ότι η εκθετική αύξηση είναι ύπουλο πράγμα. Το σκέφτεσαι λίγο και τα νούμερα φαίνονται μικρά. Αλλά τελικά θα σου τη φέρει. Όσο μεγάλος και να είσαι θα σου τη φέρει. Μετά από λίγα μόλις βήματα έχει γίνει τόσο μεγάλη που δεν το χωράει ο νους σου. Ο αριθμός γίνεται τόσο εξωφρενικά μεγάλος που είναι μεγαλύτερος από τα μόρια του σύμπαντος.

Δεν είμαι γιατρός, βιολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά η δουλειά μου στην επιστήμη των υπολογιστών είναι να δαμάζω τις εκθετικές αυξήσεις.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση. Αρχίζει με 1 κρούσμα. Μετά από δύο-τρεις μέρες τα κρούσματα γίνονται 2. Μετά από άλλες δύο-τρεις μέρες γίνονται 4. Έχει περάσει μια βδομάδα και φαίνεται υπό έλεγχο. Έλα όμως που αν περάσουν άλλες δύο βδομάδες τα κρούσματα θα γίνουν περίπου 1000, και αν περάσουν άλλες δύο-τρεις βδομάδες θα γίνουν πάνω από εκατό χιλιάδες!


Και το ακόμα πιο ύπουλο είναι το εξής. Όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1000, ακόμα και εκείνη την μέρα να καθόμαστε όλοι σπίτι μας για 10 μέρες χωρίς καμιά ανθρώπινη επαφή, παρόλα αυτά τα κρούσματα θα γίνονταν αρκετές χιλιάδες. Μα πώς; Ο λόγος είναι ότι όταν τα 1000 έδειξαν συμπτώματα, είχαν ήδη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι τώρα περίπου 200. Αν καθόμαστε όλοι κλεισμένοι σπίτια μας, τότε σε ένα καλό σενάριο μετά από πέντε-έξι-εφτά μέρες τα κρούσματα θα έφταναν περίπου τα 1000 μεγαλώνοντας εκθετικά μέχρι τότε, ΑΛΛΑ μετά θα βλέπαμε τον αριθμό νέων κρουσμάτων να πέφτει, αν ΣΥΝΕΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ στα σπίτια μας. Μετά από ακόμα δύο-τρεις βδομάδες, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα ίσως και να είχαμε 0 καινούρια κρούσματα.

Γι’αυτό προτρέπω όλον τον κόσμο να μείνει μέσα, εκτός αν η φύση της δουλειάς του ή ανωτέρα βία δεν το επιτρέπει. Προτρέπω τους εργοδότες να δώσουν ευελιξία στους εργαζομένους. Και προτρέπω το κράτος να τους βοηθήσει με τη σειρά του.

Αν είσαι νέος και ωραίος, χωρίς συμπτώματα, πρέπει να μείνεις και εσύ σπίτι σου. Και να τη γλιτώσεις, με το να μην μείνεις μέσα συνεισφέρεις στην εξάπλωση του ιού, συνεισφέρεις να φτάσει και να σκοτώσει άλλους, ίσως τους γονείς σου, ίσως τους παππούδες σου. Αλλά και η πιθανότητα να πεθάνεις είναι μη τετριμμένη, και η πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς πολύ ακόμα μεγαλύτερη.

Στέλνω πολλούς χαιρετισμούς από τον καναπέ μου σε εσάς στον καναπέ σας (ελπίζω!) και απέραντη ευγνωμοσύνη στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που παλεύουν και μέχρι να παρέλθει αυτή η λαίλαπα θα συνεχίσουν να παλεύουν για τη ζωή όλων μας!

ΥΓ: Οι υπολογισμοί και οι προβλέψεις παραπάνω βασίζονται σε εκτιμήσεις ρυθμών για το πως εξαπλώνεται ο ιός και ποια είναι η επίδραση δρακόντειων μέτρων από άλλες χώρες. Είναι οι καλύτερες όμως εκτιμήσεις που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.
Read More »
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: "ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ" ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: "ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Σκέψεις με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο - Του Β. Γιόγιακα

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Σκέψεις με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο - Του Β. Γιόγιακα


Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στον Έβρο και οι δύο εβδομάδες που έχουν περάσει μετά το ξεκίνημα της απόπειρας μαζικής προσβολής των συνόρων μας επιτρέπουν μια πρώτη «σύνοψη απόψεων», προφανώς με το βλέμμα ενός μη ειδικού.

1. Το σχέδιο αιφνιδιασμού/εκφοβισμού/εκβιασμού της Τουρκίας απέτυχε. Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα, αποφασιστικά και συγκροτημένα σε όλα τα πεδία: στο επιχειρησιακό, κυρίως με την υπεράσπιση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας. Στο επικοινωνιακό, κυρίως με το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ελκυστική χώρα για τους μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και με την ανάδειξη του θέματος ως προβλήματος ασφαλείας της Ε.Ε. και όχι μόνο της Ελλάδας. Στο πολιτικό/διπλωματικό, κυρίως με την διασφάλιση οικονομικής υποστήριξης και την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
2. Η Κυβέρνηση, με τον τρόπο που κινήθηκε, κέρδισε πολιτικό κεφάλαιο το οποίο θα της χρειαστεί στο άμεσο μέλλον κατά τη διαχείριση ενός δύσκολου θέματος όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Το κλείσιμο των συνόρων επιδοκιμάστηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (3 στους 4) ενώ η απειλή που αντιμετώπισε άλλη μια παραμεθόρια περιοχή ενισχύει τα επιχειρήματα υπέρ της κατανομής εισερχομένων στην ηπειρωτική χώρα.
3. Η τηλεοπτική κάλυψη – με όρους μάχης και με τα περισσότερα πλάνα να είναι από την πλευρά μας – ευνοεί την αντίληψη ότι οι μετανάστες είναι «εχθροί – εισβολείς» και δε βοηθά να γίνει κατανοητό πόσο σύνθετο είναι το θέμα. Μερίδα των εγχώριων ΜΜΕ δεν απέφυγε την αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, ενίοτε με σκοπό να πληγεί η Κυβέρνηση.
4. Τα γεγονότα στον Έβρο έδωσαν την ευκαιρία σε περιθωριακές και ακραίες ομάδες να «ξεμυτίσουν» για να εκμεταλλευθούν πολιτικά τα εύλογα συναισθήματα ανησυχίας και ανασφάλειας συμπολιτών μας στις παραμεθόριες περιοχές. Μέλη τέτοιων ομάδων ή/και παρακινούμενοι από αυτές πολίτες συνθέτουν «εύφλεκτη ύλη» που μπορεί να συμπεριφερθεί με απρόβλεπτους τρόπους…
5. Η Τουρκία παραμένει χώρα – «κλειδί» στη διαχείριση του προσφυγικού και χώρα υψηλού ενδιαφέροντος για τα δυτικά συμφέροντα. Γνωρίζοντας αυτό ο Ερντογάν θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στη χώρα μας και άρα δε θα είναι έκπληξη να δοκιμάσει ξανά την πρόκληση κάποιου «θερμού» ή «θερμότερου επεισοδίου». Εμείς σωστά πρέπει να προσπαθήσουμε για την αποκλιμάκωση της έντασης, να στηρίξουμε – και κατά μέρος να πιέσουμε – διπλωματικές ενέργειες εκ μέρους της Ε.Ε. για την αναζωογόνηση και βελτίωση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, να συνεχίσουμε την αποσυμφόρηση των νησιών και να επιμείνουμε στη πολιτική συγκράτησης και αποθάρρυνσης των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, παίρνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια από τους εταίρους μας.
Προετοιμαζόμαστε για τη «διπλή» διαχείριση, του προσφυγικού/μεταναστευτικού και των τουρκικών προκλήσεων, με βάση ένα «κακό» σενάριο. Αντιστρέφοντας τη γνωστή ρήση του Άγγλου πρωθυπουργού Ντισραέλι, ελπίζουμε το καλύτερο προετοιμαζόμενοι ωστόσο για το χειρότερο.

Read More »
Σκέψεις με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο - Του Β. Γιόγιακα Σκέψεις με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο - Του Β. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Αναστολή δράσεων και ακολουθιών του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Αναστολή δράσεων και ακολουθιών του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας


Σας ενημερώνουμε πως μετά την αναστολή των δράσεων του Ιερού Ναού και σε αναμονή των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, στον Ιερό Ναό :

ΔΕΝ θα τελούνται οι κάτωθι Ιερές Ακολουθίες:
* Η Ακολουθία του Αποδειπνου
* Κατανυκτικοι Εσπερινοί
* Προηγιασμενες Θείες Λειτουργίες

Σημείωση όσοι ενορίτες μας έχουν προγραμματίσει να τελέσουν κάποιο μυστήριο έως τέλος Μαρτίου να επικοινωνήσουν άμεσα με το γραφείο του Ιερού Ναού.

Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας

Read More »
Αναστολή δράσεων και ακολουθιών του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας Αναστολή δράσεων και ακολουθιών του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τι απαντάει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «thirsty dog»

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Ηγουμενίτσα: Τι απαντάει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «thirsty dog»Προς διαχειριστή του ενημερωτικού site «thespro.gr» κ. Ευάγγελο Αναστασίου 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας 

Με δύο διαδοχικές αναρτήσεις στο site που διαχειρίζεστε κάνατε έμμεση αναφορά στην ατομική επιχείρηση που διατηρώ στην οδό Ιονίου Πελάγους και συγκεκριμένα αφενός με την πρώτη ανάρτηση αναφέρατε ότι «μαγαζί» έκανε βάπτιση συνοδευόμενη από φωτογραφία του καταστήματός μου και με την δεύτερη ανάρτηση αναφέρατε ότι ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος συνελήφθη για παραβίαση των έκτακτων μέτρων που έλαβε το Υπουργείο Υγείας συνοδευόμενη από νέα φωτογραφία(διαφορετική λήψη) της επιχείρησής μου . 

Για να αποκατασταθεί η αλήθεια δηλώνω τα εξής : 

Διατηρώ επιχείρηση καφετέριας με την επωνυμία «thirsty dog» σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Ιονίου Πελάγους , άνωθεν του οποίου βρίσκεται η οικία των γονέων μου. 

Κατ’ εφαρμογή και σε συμμόρφωση προς την σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας από σήμερα 14-03-2020 σταμάτησα την λειτουργία της επιχείρησής μου , άλλωστε τούτο το έκανα γνωστό και μέσω της σελίδας της επιχείρησής μου στο facebook προς ενημέρωση των πελατών μου.


Ταυτόχρονα, όμως, η σημερινή ημέρα συνέπεσε με την βάπτιση του τέκνου της αδελφής μου, η οποία μαζί με τους γονείς μου δέχθηκαν μετά την εκκλησία λίγο κόσμο (συγγενείς και στενούς φίλους) για ευχές στον προαύλιο χώρο της οικίας των γονέων μας, που βρίσκεται ακριβώς έμπροσθεν της εισόδου του καταστήματός μου, το οποίο παρέμενε κλειστό και χωρίς φυσικά να εξυπηρετεί τους καλεσμένους. 

Αυτό διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί υπάλληλοι που μετέβησαν στον χώρο και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, από μέλη της οικογενείας μου και όχι από εμένα, αποχώρησαν από τον χώρο, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς φυσικά να υπάρξει καμία συνέχεια στο συμβάν, πολύ, δε, περισσότερο ουδέποτε υπήρξε σύλληψή μου στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Με την παρούσα σας καλώ να δημοσιεύσετε αυτούσια την παρούσα επιστολή στο site που διαχειρίζεστε, καθώς οι δημοσιεύσεις που αφορούν εμένα και την επιχείρησή μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θίγουν την προσωπική και επαγγελματική μου τιμή και υπόληψη.

Σ.Σ. Δεν αναφέραμε πουθενά στην δεύτερη ανάρτηση ότι συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά δημοσιεύσαμε δελτίο τύπου της αστυνομίας που αναφέρει "σε περιοχή της Ηπείρου". 
Χρησιμοποιήσαμε απλά φωτογραφία αρχείου από έλεγχο της αστυνομίας στο κατάστημα σας. 
Και για την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας, στον χώρο, και την μισή ώρα που παραμείναμε στο σημείο, υπήρχε μουσική, οι πόρτες ήταν ανοιχτές και οι καλεσμένοι κρατούσαν ποτά στα χέρια
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τι απαντάει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «thirsty dog» Ηγουμενίτσα: Τι απαντάει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «thirsty dog» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκκληση και από τον πρώην ΟΑΕΕ

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Ηγουμενίτσα: Έκκληση και από τον πρώην ΟΑΕΕΟι εποχές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες για όλους. 
Θα πρέπει να δείξουμε εγκράτεια, υπευθυνότητα και να έχουμε όλοι το γνώθι σαυτόν. 
Δεν είναι χαβαλές η ζωή μας και των συνανθρώπων μας. 
Όλοι έχουμε φίλους, παιδιά γονείς, ανίψια, εγγόνια.
Σας παρακαλώ πολύ να δείξετε κατανόηση. 
Η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από όλα. 
Γι αυτό τον λόγο σας παρακαλώ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί πάντα σεβόμενοι τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας και επειδή όπως γνωρίζετε όλοι, είμαστε στην πρώτη γραμμή (γείτονες με την Ιταλία) ό,τι αίτημα έχετε και αφορά το τμήμα μη μισθωτών Θεσπρωτίας (πρώην ΟΑΕΕ) από την Δευτέρα 16/3/2020 να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την υπηρεσία μας. (2665022525, 2665024048 2665026374 . η στο email της υπηρεσίας μας mmisth.thesprotia@efka.gov.gr
Όλα τα αιτήματα σας, με καλή συνεργασία μεταξύ μας, θα διεκπεραιωθούν. 
Σε περιπτώσεις που είναι επείγον και αφορούν θέματα υγείας τα ανωτέρω δεν ισχύουν. 
Σας παρακαλώ πολύ να καταλάβετε την σοβαρότητα των γεγονότων. 
Ευχαριστήσω για την κατανόηση.

Με εκτίμηση 
Προϊστάμενος του τμήματος μη μισθωτών Θεσπρωτίας. 
Ευάγγελος Παππάς


Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκκληση και από τον πρώην ΟΑΕΕ Ηγουμενίτσα: Έκκληση και από τον πρώην ΟΑΕΕ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων - Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων - Η ανακοίνωση της αστυνομίας


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη σήμερα (14-03-2020) το πρωί σε περιοχή της Ηπείρου, μία ημεδαπή, κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε η κατηγορούμενη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων. 

Η συλληφθείσα με τη σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων - Η ανακοίνωση της αστυνομίας Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων - Η ανακοίνωση της αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Ο δήμος Σουλίου μέσω του Σπύρου Πούλη, τονίζει: «Μπορεί να είμαστε βουνίσιοι άλλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ»

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Ο δήμος Σουλίου μέσω του Σπύρου Πούλη, τονίζει: «Μπορεί να είμαστε βουνίσιοι άλλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ»


Read More »
Ο δήμος Σουλίου μέσω του Σπύρου Πούλη, τονίζει: «Μπορεί να είμαστε βουνίσιοι άλλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ» Ο δήμος Σουλίου μέσω του Σπύρου Πούλη, τονίζει: «Μπορεί να είμαστε βουνίσιοι άλλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαγαζί έκανε βάφτιση παρά την απαγόρευση - Επενέβη η αστυνομία (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Ηγουμενίτσα: Μαγαζί έκανε βάφτιση παρά την απαγόρευση - Επενέβη η αστυνομία (+ΦΩΤΟ)


Είναι από τις λίγες φορές που σαν thespro.gr, δεν πιστέψαμε φίλη αναγνώστρια η οποία μας ενημερώνει συχνά για διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Και της ζητάμε συγνώμη για αυτό.

Η πληροφορία έλεγε πως το μεσημέρι του Σαββάτου, κατάστημα και μάλιστα απέναντι από το κτήριο Τ1, την κύρια είσοδο δηλαδή του λιμένα εξωτερικού, φιλοξενούσε εκδήλωση βάφτισης.


Μόνο όταν το είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια το πιστέψαμε.

Ο περαιτέρω σχολιασμός είναι περιττός.

Στο σημείο έφτασαν άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, οι οποίοι σταμάτησαν την εκδήλωση που ήταν σε εξέλιξη και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για του παραβάτες.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαγαζί έκανε βάφτιση παρά την απαγόρευση - Επενέβη η αστυνομία (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Μαγαζί έκανε βάφτιση παρά την απαγόρευση - Επενέβη η αστυνομία (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου 


Γίνεται γνωστό ότι αύριο Κυριακή 15 Μαρτίου στις 7:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου επί της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και των καθέτων αυτού. 

Καλούνται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, που δεν έχουν απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα και τα λοιπά επικείμενα, να το πράξουν άμεσα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Είναι επικίνδυνοι - Παραιτήστε τους ΤΩΡΑ

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Είναι επικίνδυνοι - Παραιτήστε τους ΤΩΡΑ


Οι άνθρωποι απέδειξαν πλέον ότι είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Και αναφέρομαι στην πρόεδρο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ Α.Ε., κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και Αθανάσιο Πορφύρη.
Για να δείξουν το μένος τους απέναντι στο thespro.gr, και προφανώς με μορφή αντιποίνων επειδή δημοσιεύουμε τις ατασθαλίες τους στη διοίκηση του λιμανιού, μας απέκλεισαν από το δελτίο τύπου που απέστειλαν σήμερα Σάββατο στις 11.25 σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου, πλην thespro.gr και που αφορούσε τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας.


Παίζουν με τη δημόσια υγεία για να τιμωρήσουν εμάς.
Είμαστε σίγουροι πως οι ίδιοι δεν θα έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν.
Για αυτό καλούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και τον τοπικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιόγιακα, να ζητήσουν σήμερα κιόλας τις παραιτήσεις τους.
Ως εδώ.
Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την υγεία των πολιτών.
Ότι πολιτικές πλάτες και να νομίζει ότι έχει...

Υ.Γ. Εμείς δημοσιεύσαμε αμέσως το δελτίο τύπου, το οποίο αλιεύσαμε από συνάδελφο των Ιωαννίνων. 
Read More »
Είναι επικίνδυνοι - Παραιτήστε τους ΤΩΡΑ Είναι επικίνδυνοι - Παραιτήστε τους ΤΩΡΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κλείνει τα καταστήματα του Τ1 και τις παιδικές χαρές ο ΟΛΗΓ - Ανοιχτό το λιμάνι για πλοία από τη Βενετία

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Ηγουμενίτσα: Κλείνει τα καταστήματα του Τ1 και τις παιδικές χαρές ο ΟΛΗΓ - Ανοιχτό το λιμάνι για πλοία από τη Βενετία


Σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι για δύο εβδομάδες:
  • Κλείνουν οι δύο παιδικές χαρές, που βρίσκονται στο πάρκο Ηρώων και στο Βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. 
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων εντός του τερματικού σταθμού 1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο με παροχή προϊόντων σε πακέτο ή/και διανομή προϊόντων.
  • Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα επί της χερσαίας ζώνης, συμμορφούμενοι προς την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καλούνται να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους. Οι περιοχές αυτές αφορούν στην χερσαία ζώνη της πόλης της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και των Συβότων, καθώς και της ΤΚ Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών.
  • Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός του τερματικού σταθμού 1, οφείλουν επίσης να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 14/3/2020 ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας από ώρα 12:00-16:00 θα πραγματοποιήσει απολύμανση εντός του Τερματικού Σταθμού 1, ο οποίος και θα παραμείνει κλειστός, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και των χώρων του Τελωνείου. 
Αύριο 15/03/2020 από ώρα 8:00-12:00 θα πραγματοποιηθεί απολύμανση εντός του Τερματικού Σταθμού 2 και ο χώρος θα παραμείνει κλειστός κατά το διάστημα αυτό. 


Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία και την κατανόηση.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κλείνει τα καταστήματα του Τ1 και τις παιδικές χαρές ο ΟΛΗΓ - Ανοιχτό το λιμάνι για πλοία από τη Βενετία Ηγουμενίτσα: Κλείνει τα καταστήματα του Τ1 και τις παιδικές χαρές ο ΟΛΗΓ - Ανοιχτό το λιμάνι για πλοία από τη Βενετία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα


Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο.

Έτσι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε τρεις καθώς νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως κατέληξε ένας άνδρας 90 ετών στην Πτολεμαΐδα.
Read More »
Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Μία απλή ερώτηση προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Μία απλή ερώτηση προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Στις 11 Δεκεμβρίου 2019 προχωρήσατε σε υπογραφή σύμβασης (Δείτε το συμφωνητικό) μεταξύ της ∆ηµοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηγουµενίτσας και του λογιστή κ. «Αλέξανδρου Σπ. Θεολόγου, με εργασία την παροχή υπηρεσιών για την λογιστική υποστήριξη της ∆ΕΑΥΗ για το 2020 και με αμοιβή 33.356,00€ (τριάντα τρεις χιλιάδες τριακόσια πενήντα έξι ευρώ) συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ.

Ο κ. Θεολόγου ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε στον διαγωνισμό (Δείτε το πρακτικό), που προκηρύχθηκε την 1η Νοεμβρίου 2019 (Δείτε τον διαγωνισμό)

Πως θα μπορούσε βέβαια να συμμετείχε και άλλος, αφού ο διαγωνισμός δεν δημοσιεύθηκε σε 3 εφημερίδες όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Από όσο γνωρίζουμε, στο δυναμικό της ΔΕΥΑΗ, έχετε ένα από τους καλύτερους λογιστές της Θεσπρωτίας, τον κ. Αλέκο Πλασκασοβίτη.

Το ερώτημά μου είναι απλό:
Τι είναι αυτό που δημιούργησε την ανάγκη και σας έκανε να προσλάβετε εξωτερικό λογιστή;

Το ερώτημά μου προς τον διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρισης κ. Γεωργόπουλο και τον πολιτικό προϊστάμενό του και αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Μήτση.
Read More »
Μία απλή ερώτηση προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Μία απλή ερώτηση προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Δεύτερος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Δεύτερος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα


Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα 90 ετών που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο
Read More »
Δεύτερος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα Δεύτερος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτός: “Ουδέποτε υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε κανέναν από το δυναμικό της ομάδας μας”

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Θεσπρωτός: “Ουδέποτε υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε κανέναν από το δυναμικό της ομάδας μας”


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός, εξαιτίας μιας “άρρωστης” φημολογίας των τελευταίων ωρών, θέλει να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο καθώς και την κοινωνία της πόλης μας ότι ουδέποτε υπήρξε κρούσμα κορωνοϊου σε ΚΑΝΕΝΑΝ από το δυναμικό της ομάδας μας. 
Μια ίωση, μια ιγμορίτιδα, μια φαρυγγίτιδα δεν μπορεί να “βαφτίζεται” κορωνοϊός στο βωμό της λασπολογίας… 
Κάποια πράματα έχουν και τα όρια τους, ειδικότερα σε τόσο ευαίσθητα θέματα. 
Η παύση των προπονήσεων έγινε αποκλειστικά με γνώμονα το καλό των αθλητών και του προσωπικού της ομάδας μέχρι νεοτέρας. 
Είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε όλοι πολύ σοβαρά και ο καθένας από τη μεριά του να δράσει (προληπτικά) ανάλογα. 
Τέλος, χαιρετίζουμε την απόφαση της Football League για διακοπή του πρωταθλήματος διότι δεν είναι τίποτα σημαντικότερο από την υγεία μας και την ζωή μας.
Read More »
Θεσπρωτός: “Ουδέποτε υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε κανέναν από το δυναμικό της ομάδας μας” Θεσπρωτός: “Ουδέποτε υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε κανέναν από το δυναμικό της ομάδας μας” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Η Μητρόπολη Παραμυθιάς βλέπει κίνδυνο για τον κορωνοϊό μόνο στα γραφεία της - Κουβέντα για τους Ναούς

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020
Η Μητρόπολη Παραμυθιάς βλέπει κίνδυνο για τον κορωνοϊό μόνο στα γραφεία της - Κουβέντα για τους Ναούς


Ενώ παραλύει η χώρα, και γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις συναθροίσεις ανθρώπων ως μέσω πρόληψης κατά του κορωνοϊόυ, η Μητρόπολη Παραμυθιάς χωρίς να βγάλει καμιά ανακοίνωση για τους Ιερούς Ναούς, μας ενημερώνει πως τα γραφεία της Μητρόπολης, θα λειτουργούν για το κοινό, μόνο μια ώρα την ημέρα και πιο συγκεκριμένα 10:00-11:00 το πρωί έως και 29 Μαρτίου.

Εν ολίγοις, βλέπουν πιθανό κίνδυνο για τους εργαζόμενους στα γραφεία της Μητρόπολης με την περιορισμένη επισκεψιμότητα, ενώ δεν βλέπουν κανένα κίνδυνο για την προσέλευση στους ναούς με την πολλαπλάσια προσέλευση πιστών.

Και θα συμφωνήσουμε πως η Μητρόπολη Παραμυθιάς ακολουθεί την λογική της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τους ανοιχτούς ναούς. Και θα συμφωνήσουμε πως στους ναούς θα πρέπει να τελούνται κανονικά τα ιερά μυστήρια. Όπως και θα θα συμφωνήσουμε πως στα γραφεία της Μητρόπολης Παραμυθιάς εργάζονται άνθρωποι, ρασοφόροι και μη, οι οποίοι προφανώς και θα πρέπει να προστατευτούν.

Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, είναι πως η μοναδική αντίδραση της Μητρόπολης Παραμυθιάς, αφορά ανακοίνωση περιορισμού των επισκέψεων στα γραφεία της, ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση προς τους πιστούς για τα μέτρα προφύλαξης στις συναθροίσεις των ναών. 

Κάτι που έχουν κάνει οι περισσότερες Μητροπόλεις.

Read More »
Η Μητρόπολη Παραμυθιάς βλέπει κίνδυνο για τον κορωνοϊό μόνο στα γραφεία της - Κουβέντα για τους Ναούς Η Μητρόπολη Παραμυθιάς βλέπει κίνδυνο για τον κορωνοϊό μόνο στα γραφεία της - Κουβέντα για τους Ναούς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2020 Rating: 5

Σελίδες