Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία (+ΒΙΝΤΕΟ)Mε αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων άνοιξε για επιβάτες και ΙΧ αυτοκίνητα η γραμμή Ηγουμενίτσα -Ιταλία. Χθες το βράδυ έφτασε το πρώτο πλοίο από το Μπρίντιζι και λίγο αργότερα αναχώρησε με επιβάτες για την Ιταλία.

Σήμερα, από το πρωί έχουν καταπλεύσει έξι πλοία, από Ανκόνα, Μπάρι, Βενετία και Μπρίντιζι. 
Η κίνηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι αυξημένη. 
Στην πύλη εξόδου όλοι οι επιβάτες επιδεικνύουν το ειδικό έντυπο που συμπλήρωσαν και υπέβαλαν ηλεκτρονικά κατά την αναχώρησή τους από την Ιταλία, προκειμένου οι λιμενικοί να παραπέμψουν όσους χρειαστεί στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο λιμάνι για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι και το προσωπικό του λιμανιού τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Read More »
Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία (+ΒΙΝΤΕΟ) Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Νατοϊκό κομβόι στην Εγνατία Οδό

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Νατοϊκό κομβόι στην Εγνατία Οδό
 

Έκπληκτοι έμειναν δεκάδες οδηγοί όταν, καθώς κινούνταν στην Εγνατία Οδό, αντίκρισαν κομβόι ξένων στρατιωτικών οχημάτων!

Της πομπής, με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, προπορευόταν κι ακολουθούσε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περί τίνος επρόκειτο;


Ήταν νατοϊκή φάλαγγα αποτελούμενη από έντεκα συνολικά στρατιωτικά οχήματα και με συνολικό προσωπικό τα 25 άτομα.

Είχε ξεκινήσει από την Βουλγαρία. Πέρασε τα σύνορα στον Προμαχώνα κι από κει μέσω της Εγνατίας Οδού κατέληξε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τελικός προορισμός είναι η Ιταλία!
Read More »
Νατοϊκό κομβόι στην Εγνατία Οδό Νατοϊκό κομβόι στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τουριστικές επιχειρήσεις για τηλεκπαίδευση

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τουριστικές επιχειρήσεις για τηλεκπαίδευση


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τις τουριστικές επιχειρήσεις πως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και του μεγάλου αριθμού εγγραφών ( μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περισσότερες από 1100 επιχειρήσεις), παρατείνεται μέχρι την 10η Ιουλίου 2020, η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την τηλεκπαίδευση τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων της Κ.Υ.Α. 1881/19.5.2020 «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID -19». 

Η τηλεκπαίδευση παρέχεται δωρεάν μέσω πλατφόρμας από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συμμερίστηκε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, ως επίσης και των επισκεπτών της περιοχής μας. 

Επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική και συνδέεται με τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία κάθε επιχείρησης. 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (Ξενοδοχεία, Τουριστικά Καταλύματα, Οργανωμένες Κατασκηνώσεις, Εστίαση, Μεταφορές) μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής σε αυτό το link:

Η εκπαίδευση διαρκεί 5 ώρες με ασύγχρονη και 2 ώρες με σύγχρονη τηλεκπαίδευση. H ασύγχρονη εκπαίδευση καθορίζεται στο χρόνο του εκπαιδευόμενου και είναι άμεσα διαθέσιμη. Η σύγχρονη εκπαίδευση παρακολουθείται μόνο μία φορά σε συγκεκριμένη ώρα για την οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται με email. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες λεπτομέρειες να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: epimorfosiphp@ampersand.edu.gr

Στο τέλος θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης. Το link της πλατφόρμας είναι το εξής: https://php.ampersand.edu.grΗ εκπαίδευση περιλαμβάνει: 

· Πηγές και τρόπους μετάδοσης του ιού 

· Ανάπτυξη σχεδίου δράσης 

· Ανάπτυξη σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος 

· Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών 

· Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών 

· Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό 

· Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας 

· Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID -19 
Εκ της Διοικήσεως 

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τουριστικές επιχειρήσεις για τηλεκπαίδευση Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τουριστικές επιχειρήσεις για τηλεκπαίδευση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Παράνομη συλλογή τσαγιού εντός περιοχής NATURA στα Όρη Τσαμαντά

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Παράνομη συλλογή τσαγιού εντός περιοχής NATURA στα Όρη Τσαμαντά


Κατά την επόπτευση – φύλαξη των προστατευόμενων περιοχών και συγκεκριμένα στα Όρη Τσαμαντά- GR2120009 ( Θέση Πυραμίδα πάνω από το Λιά), στις 2- 7-2020, το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης, εντόπισε δύο πολίτες που είχαν προβεί σε παράνομη συλλογή μεγάλης ποσότητας τσαγιού του είδους σιδερίτη, και μάλιστα με εκρίζωση των φυτών, η οποία ήταν τοποθετημένη στο αυτοκίνητό τους.
Οι επόπτες φύλαξης ενημέρωσαν το δασαρχείο και ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία πήγε επιτόπου στην περιοχή όπου και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.


Η ρίγανη και το τσάι του βουνού βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησης του πληθυσμού και δέχονται σημαντικές πιέσεις από την αλόγιστη συλλογή με σκοπό την παράνομη εμπορία, με άμεσο κίνδυνο την εξαφάνιση τους από ορισμένες περιοχές. Τόσο η ρίγανη όσο και το τσάι είναι πολυετή φυτά τα οποία αναβλαστάνουν κάθε χρόνο από το ρίζωμα τους, αλλά και με σπόρους. Συνεπώς όσον αφορά τη συλλογή τους, θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός μεν να μην εκριζώνονται τα μητρικά φυτά και αφετέρου δε να μην κόβονται όλα τα ανθοφόρα στελέχη τους, τα οποία παράγουν τους σπόρους από τους οποίους προκύπτουν τα νέα φυτά.
Σύμφωνα, με τις Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις, απαγορεύεται πλήρως η εκρίζωση και η ολοκληρωτική αποκοπή αρωματικών – μελισσοτροφικών φυτών (τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι κ.α.), ενώ επιτρέπεται η συλλογή τους ατελώς και σε περιορισμένη ποσότητα (έως 1 κιλού), μόνο κατά την εποχή ανθοφορίας και ωρίμανσης τους (Ιούλιος - Αύγουστος) και αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Η συλλογή πρέπει να γίνεται χειρωνακτικώς, με τη χρήση ψαλιδιού ή μαχαιριού και χωρίς να αποκόπτονται όλοι οι βλαστοί των φυτών, ώστε να εξασφαλίζεται η αναπαραγωγή τους. Επιπλέον, τονίζεται ότι η εμπορία αρωματικών βλαστών επιτρέπεται, κατόπιν εγκρίσεως του Δασαρχείου, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση και καταβολής του ανάλογου, σύμφωνα με τον κατ’ έτος πίνακα διατιμήσεως, μισθώματος και μόνο και εφόσον δε θίγεται η αρχή της διατήρησης της βιοποικιλότητας και της αναπαραγωγής των φυτών.
Η προστασία των αρωματικών φυτών και των φαρμακευτικών βοτάνων απορρέει από το Βασιλικό Διάταγμα 657/1963 (ΦΕΚ 191/Α) «Περί απαγορεύσεως κοπής και εκριζώσεως μελισσοτροφικών φυτών», από την παράγραφο 1 του άρθρου 19 του νόμου 998/1979, όπως τροποποιήθηκε από το Π. Δ. 67/1981 «Περί προστασίας της αυτοφυούς χλωρίδας κ.λπ.», από τον Ν. 3937/2011 «Περί διατήρησης της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», καθώς και από τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 66 του Ν.Δ.86/1969 «Δασικαί Αστυνομικαί Διατάξεις». Στις δύο περιπτώσεις επιτρέπεται η συλλογή μόνον με κοπή και όχι εκρίζωση.
Όλοι μαζί μπορούμε, με προσωπικό ενδιαφέρον και ευαισθησία, να συμβάλλουμε στην προστασία και διατήρηση των τόσο σημαντικών για την περιοχή μας αρωματικών και ενδημικών φυτών.


Read More »
Παράνομη συλλογή τσαγιού εντός περιοχής NATURA στα Όρη Τσαμαντά Παράνομη συλλογή τσαγιού εντός περιοχής NATURA στα Όρη Τσαμαντά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

1,75 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
1,75 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Με προϋπολογισμό περίπου στα 4 εκ. ευρώ εντάσσονται -με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης- στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 τέσσερις πράξεις της πρόσκλησης «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια» της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου. 
Μεταξύ των οποίων και το έργο για την
«Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.753.157 ευρώ. 
Η πρόταση αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας.
Read More »
1,75 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας 1,75 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για στήριξη της τοπικής αγοράς

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για στήριξη της τοπικής αγοράς


Αγαπητοί συμπολίτες του δήμου Σουλίου,

Ύστερα από την πρόσκαιρη περιπέτεια που περάσαμε το τελευταίο διάστημα και αφού όλα έχουν τελειώσει πλέον, ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα αφού τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ μας καθησυχάζουν αλλά και συγχρόνως μας ζητούν επαγρύπνηση, τηρώντας ο καθένας μας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει ο νόμος.

Σαν εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς σας καλούμε για ένα νέο ξεκίνημα.

Η πόλη μας χρειάζεται την στήριξη όλων. Από τον κάτοικο της Παραμυθιάς έως το πιο απομακρυσμένο χωριό του δήμου μας.

Εμπορικός Σύλλογος
Παραμυθιάς
Read More »
Κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για στήριξη της τοπικής αγοράς Κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για στήριξη της τοπικής αγοράς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Πρόσληψη δασολόγου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Πρόσληψη δασολόγου στην ΗγουμενίτσαΞεκίνησε τη Δευτέρα 29.06.2020. η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Οι δυνητικά ωφελούμενοι υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2020 και από έναν έως τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς ή/και Υπηρεσίες Τοποθέτησης.
Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr στην διεύθυνση:


Οι άνεργοι, που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Επιβλέποντες Φορείς του Παραρτήματος I κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:
χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών,
χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60)
αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω
ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, ατομικό ή οικογενειακό
ηλικία
αριθμός ανηλίκων τέκνων
γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και
ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις«Προώθησης της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: Νο 2/2015, 4/2015, 5/2015, 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στην μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στην βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού. Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων προέρχονται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ και αντλούνται αυτεπάγγελτα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού http://www.oaed.gr

Έναρξη νέου Προγράμματος 


Read More »
Πρόσληψη δασολόγου στην Ηγουμενίτσα Πρόσληψη δασολόγου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Η δημοτική αρχή Σουλίου για τις συναντήσεις στην Αθήνα

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Η δημοτική αρχή Σουλίου για τις συναντήσεις στην Αθήνα


Ενημερώνουμε πως το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοφάνης Μπέλλος, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων και επαφών στην Αθήνα για σημαντικά θέματα του Δήμου μας.

Στην Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γ.Γ. και συμπατριώτισσά μας κα Αθηνά Καλύβα, με αίτημα τη μόνιμη παραχώρηση των πρώην εγκαταστάσεων ΚΕΓΕ και Κατασκηνώσεων. Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυρίας Καλύβα και σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία της κας Καλύβα, με θέματα το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας, την Ενεργειακή Κοινότητα και την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δήμου μας. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στο ΒΙΟΠΑΘΕ το όργανο για τον έλεγχο των έργων που έχουν ενταχθεί στο Π.Δ.Ε, ενώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του για τη χρηματοδότηση των ενεργειακών παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρω περίπου με τις σχετικές μελέτες να ανατίθενται σύντομα.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στην πρόσκληση «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων – ΤΠΣ», για την ένταξη του Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου μας. Και εδώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου και άμεσα θα ξεκινήσει, με τον προϋπολογισμό των μελετών να ανέρχεται στα 900.000 ευρώ περίπου. Επίσης ,έγινε δεκτό το αίτημα για τη χρηματοδότηση αγοράς οικοπέδου ή άλλης λύσης για την κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην Παραμυθιά.

Mε την συνδρομή του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειου Γιόγιακα, πραγματοποιήθηκαν επαφές στα Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών, καθώς και στις Κτιριακές Υποδομές – ΚτΥπ ΑΕ. Πιο Συγκεκριμένα:

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη Διευθύντρια του Υπουργείου κ. Ευθυμιάδη, για την παραχώρηση οικίσκων σε σεισμόπληκτους της Δ.Ε. Αχέροντα, οι οποίοι εγκρίθηκαν και αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, στο ίδιο Υπουργείο με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Διομήδη Νταούλα για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, όπου και εγκρίθηκαν 150.000€.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Σκάλκο , Γενικό Διευθυντή του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου , για την κάλυψη κενών θέσεων στο Δήμο Σουλίου όπου υπήρξε δέσμευση για την άμεση προκήρυξη των θέσεων. Επίσης, υπήρξε αίτημα για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό όπου και εγκρίθηκαν 150.000€. Τέλος ,μεταφέρθηκε αίτημα του Εμπορικού κόσμου της Παραμυθιάς, για την ένταξή τους σε πρόγραμμα στήριξης λόγω Covid-19.

Στις Κτιριακές Υποδομές – ΚτΥπ ΑΕ, με το Γενικό Διευθυντή Έργων κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Γλυκής που επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό. Ο κ. Κυριαζόπουλος ενέκρινε τη χρηματοδότηση της μελέτης και την άμεση ανάθεσή της.

Ευχαριστούμε θερμά την Γ.Γ Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα και το Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα, για την υποστήριξη και την καθοριστική βοήθεια στην επιτυχημένη έκβαση των συναντήσεων
Read More »
Η δημοτική αρχή Σουλίου για τις συναντήσεις στην Αθήνα Η δημοτική αρχή Σουλίου για τις συναντήσεις στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το πρώην SOHO

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το πρώην SOHO
 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση - Δημοτικού ακινήτου , αναψυκτήριο-κατάστημα, που βρίσκεται στo Δρέπανο του Δήμου Ηγουμενίτσας (πρώην κατάστημα SOHO) , το οποίο αποτελείται από:
- Κατάστημα (κλειστός χώρος), εμβαδού 29,11 τ.μ.-Συνεχόμενο στεγασμένο χώρο 49,70 τ.μ.
-Κτίριο τουαλετών, εμβαδού 24,82 τ.μ.
-Περιβάλλοντα χώρο έμπροσθεν τουαλετών 38,25 τ.μ.
-Υπαίθριο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμβαδού 50,00 τ.μ., όπως εμφαίνεται και απεικονίζεται στο από Ιούνιο 2020 Τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τους κάτωθι όρους :


Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 15.7.2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στην έδρα του Δήμου Ηγουμενίτσας και στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Σε περίπτωση που η δημοπρασία αποβεί άγονη θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 22.7.2020 την ίδια ώρα µε τους ίδιους όρους.

Η Δημοπρασία είναι φανερή, πλειοδοτική και προφορική
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το πρώην SOHO Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το πρώην SOHO Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Ματαιώνει τις εκδηλώσεις της η Πανηπειρωτική

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Ματαιώνει τις εκδηλώσεις της η Πανηπειρωτική


Όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για την διάρκεια του καλοκαιριού ματαιώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και σχετίζεται με τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19.

Η αναστολή αφορά σε όλες τις εκδηλώσεις μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Read More »
Ματαιώνει τις εκδηλώσεις της η Πανηπειρωτική Ματαιώνει τις εκδηλώσεις της η Πανηπειρωτική Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

«Ζωντανός» ο Ποσειδώνας - Κτηματολογική μελέτη για τον αγωγό φυσικού αερίου!

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
«Ζωντανός» ο Ποσειδώνας - Κτηματολογική μελέτη για τον αγωγό φυσικού αερίου!


Ζωντανό μένει το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδών» αυτού που για χρόνια είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε «ελληνοιταλικό».

Ήταν ο πρώτος αγωγός που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει φυσικό αέριο από την… Ανατολή στη Δύση αλλά στη συνέχεια «πάγωσε» και προωθήθηκε ο ΤΑΡ.

Η διαφορά για την Ήπειρο υπήρξε τεράστια.

Ο ελληνοιταλικός θα δημιουργούσε όλες τις υποδομές για την τροφοδοσία της περιοχής με φυσικό αέριο ενώ ο ΤΑΡ έφτασε μέχρι την Καστοριά και μετά προτιμήθηκε η Αλβανία.

Φαίνεται ωστόσο ότι ο «Ποσειδών» μένει ζωντανός.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κι αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει η κτηματολογική μελέτη.

Το χερσαίο τμήμα του έργου στην Ελλάδα αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων, ο οποίος εκτείνεται υπογείως σε μήκος 763 χιλιομέτρων.

Ξεκινά από τους Κήπους του Έβρου και καταλήγει στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας όπου συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του.

Στην Ήπειρο ο αγωγός διέρχεται από τους Δήμους Μετσόβου, Ζαγορίου, Ιωαννίνων, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Σουλίου και Ηγουμενίτσας.

Στο πλαίσιο της Κτηματολογικής Μελέτης που είναι σε εξέλιξη, οι θιγόμενοι από την διέλευση του αγωγού ιδιοκτήτες των Κοινοτήτων Κοσμηράς, Αμπελιάς, Κουτσελιού, Μουζακαίων, Πετροβουνίου, Δαφνούλας, Δροσοχωρίου, Κράψης, Βασιλικής και Μάζιας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα κτηματολογικά διαγράμματα από εκπροσώπους της εταιρείας.

Η ενημέρωση θα γίνεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά, από τις 6 μέχρι τις 12 Ιουλίου, από τις εννέα το πρωί μέχρι στις δύο το μεσημέρι.
Read More »
«Ζωντανός» ο Ποσειδώνας - Κτηματολογική μελέτη για τον αγωγό φυσικού αερίου! «Ζωντανός» ο Ποσειδώνας - Κτηματολογική μελέτη για τον αγωγό φυσικού αερίου! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Εισήγηση Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Εισήγηση Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΤοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» 

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης, στην τοποθέτηση του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», στην αρμόδια Επιτροπή, αφού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα μεγάλο Mea culpa του κ.Πιερρακάκη, τόνισε μεταξύ άλλων, την μεγάλη επιτυχία του εμβληματικού έργου του ΕΚΟΜΕ που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ν.4339/2015. Μια επιτυχία που έφερε την έγκριση 62 επενδυτικών σχεδίων, ύψους περίπου 56 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα μισά περίπου αφορούν διεθνείς παραγωγές, με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να χτίσει πάνω σε αυτή την παρακαταθήκη ώστε να προωθήσει τις οπτικοακουστικές παραγωγές, ακύρωσε στην πράξη τις προκηρύξεις για τη στελέχωση του ΕΚΟΜΕ που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα πάγωσε δύο σημαντικές δράσεις με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκαριστεί 100 εκατομμύρια ευρώ ρευστότητας. Το πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, και το επενδυτικό ταμείο για οπτικοακουστικές παραγωγές ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ. 

Είστε έκθετος κ Πιερρακάκη απέναντι στον κλάδο που περιμένει πως και πώς να προχωρήσετε τα έργα μας, είπε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας τις κωλυσιεργίες και τις αστοχίες του Υπουργείου. 

Όσον αφορά τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στις αρμοδιότητες και τις διοικητικές δομές του Υπουργείου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι τόσο από την εισηγητική έκθεση που αναφέρει καθυστερήσεις τους τελευταίους 10 μήνες, όσο και από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΠΔ του οργανισμού του Υπουργείου που δημοσιεύτηκε μόλις πριν δυο μήνες, αποδεικνύεται η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα του «Επιτελικού Κράτους», ενώ αναρωτήθηκε γιατί συστήνονται επιπλέον 60 νέες οργανικές θέσεις στο Υπουργείο σήμερα, και πως αυτές θα πληρωθούν; 

Τέλος ο Μ. Κάτσης ζήτησε την άμεση απόσυρση των άρθρων 23 και 24, καθώς δια της πλαγίας οδού η κυβέρνηση τροποποιεί τον εμβληματικό νόμο 4538/2018 του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή και την υιοθεσία, και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο της διαδικασίας που είναι το ταίριασμα του παιδιού με τους υποψήφιους γονείς.
Read More »
Εισήγηση Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Εισήγηση Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου 


Παρακαλούμε να συμμετέχετε στην εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08.07.2020 και ώρα 19:00 μέσω της εφαρμογής BigBlueButton (σε σύνδεσμο που θα σας σταλεί το επόμενο διάστημα με σχετικές οδηγίες), με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

1ον : Έγκριση Πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης ΔΣ.

2ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

3ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.

4ον : Έγκριση Α΄ Τροποποίησης Προϋπολογισμού Έτους 2020.
Εισηγητής ο κ. Κων/νος Καλιαμούρης, Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

5ον : Έγκριση Ισολογισμού Έτους 2019.
Εισηγητής ο κ. Κων/νος Καλιαμούρης, Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

6ον : Αλλαγή εκπροσώπου Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στο ΠΕΣΗ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

7ον : Τρέχοντα θέματα.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/06/20 η γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας παρουσία του προέδρου της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Νίκου Παπαγρηγορίου και του μέλους της Ομοσπονδίας κ Μιχάλη Γκίκα .

Στη συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα ο Απολογισμός του 2019 και ο Προϋπολογισμός του 2020 και επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα της έκτακτης εισφοράς υπέρ της Ε΄ κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ! 

Στη συνέλευση έγινε εκτενής ενημέρωση από τον πρόεδρο της κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ Παπαγρηγορίου για τις διεργασίες που γίνονται κάθε χρόνο από την Κυνηγετική Ομοσπονδία για τα θέματα του κυνηγιού την καταπολέμηση της λαθροθήρας της προσπάθειες της θηροφυλακής την πρoσλήψεις δυο νέων θυροφυλάκων από 01/07/2020 την ανάγκη αύξησης ζωνών εκπαίδευσης για να μην παρατηρείτε συνωστισμός στις υπάρχουσες ζώνες για το βάλτο Κεστρίνης Σαγιάδας τις δράσεις των κυνηγετικών συλλόγων και της ομοσπονδίας που έγιναν αλλά και που ετοιμάζονται όπως εκτροφείο λαγών στο Δελβινάκι και φασιανών απελευθέρωση πέρδικας από το εκτροφείο των Πραμάτων.

Τέλος τόνισε ότι η συνέχιση της ενίσχυσης και αύξησης της κυνηγετικής συνειδήσεις πρέπει να αποτελεί ανελλιπή προσπάθεια των κυνηγετικών συλλόγων και κάλεσε όλους τους κυνηγούς να εφαρμόζουν τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που ισχύουν την κυνηγετική περίοδο !
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση τριών λιμένων

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση τριών λιμένων


Για τους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Καβάλας αναμένεται έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον, ενώ για αυτόν της Ηγουμενίτσας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι .

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση των λιμένων Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και ενός εκ των προβλητών του λιμένα Καβάλας. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμο ήδη εδώ και αρκετές ημέρες να δημοσιεύσει τις σχετικές διεθνείς προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Αναμένεται όμως η σχετική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία θα ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο, και σχετίζεται με το αυξημένο και δεδηλωμένο αμερικανικό ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς αυτούς. Ειδικότερα, αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση διάταξη που να δίνει το δικαίωμα χρήσης στους οργανισμούς λιμένων εκτάσεων στην περιφέρεια ευθύνης τους, που επί του παρόντος βρίσκονται υπό τον τυπικό έλεγχο της ΓΑΙΑΟΣΕ. Καθώς αυτές είναι χερσαίες ζώνες λειτουργικής σημασίας στους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Βόλου (για τον οποίον επίσης έχει εκδηλωθεί αμερικανικό ενδιαφέρον), αναμένεται να περάσει οσονούπω από τη Βουλή σχετική ρύθμιση.

Στην αγορά αντιμετωπίζεται ως πρακτικά βέβαιο το σενάριο η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης να μεταβιβαστεί σε σχήμα αμερικανικών συμφερόντων, στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχει και ελληνικός όμιλος. Ομως στον διαγωνισμό πιθανολογείται ότι θα συμμετέχουν και άλλοι υποψήφιοι, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να εξακριβωθεί κατά πόσον θα «χτυπήσει» το λιμάνι και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές. Πάντως, το κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού ενδέχεται να περιλαμβάνει «ασφαλιστικές δικλίδες», σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Για την Ηγουμενίτσα στην οποία επίσης, όπως και στην Αλεξανδρούπολη, πωλείται το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, αλλά πιθανολογείται και κάθοδος γερμανικού ομίλου της επιβατηγού ναυτιλίας (Förde Reederei Seetouristik) σε κοινοπραξία με ελληνική εταιρεία logistics.

Στην Καβάλα αναμένεται επίσης ζωηρό αμερικανικό ενδιαφέρον, καθώς ο προβλήτας (ο οποίος θα υπο-παραχωρηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος με διαγωνισμό όμως του ΤΑΙΠΕΔ) που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πόλη, είναι ο «Φίλιππος Β» στη Νέα Καρβάλη. Η εν λόγω υποδομή έχει άμεση γειτνίαση με αγωγό φυσικού αερίου μεσαίας δυναμικότητας (καταλήγει στη ΒΦΛ), που συνδέεται όμως με το εθνικό δίκτυο και συγκεντρώνει έτσι αυξημένο ενεργειακό ενδιαφέρον.

Το ενεργειακό ενδιαφέρον είναι άλλωστε αυτό το οποίο δημιουργεί υπεραξία και στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπενθυμίζεται πως αναπτύσσεται υπεράκτιος σταθμός επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου. Επιπλέον, μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης έχει εκμισθωθεί για χρήση από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας - ΗΠΑ. 
Το αμερικανικό σχήμα που θα «χτυπήσει» την Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρις στιγμής γνωστά, θα χρηματοδοτηθεί από την αμερικανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα DFC (U.S. International Development Finance Corporation). Μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου λίγο πριν από την επιβολή του lockdown έγινε συνάντηση του Αμερικανού βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, όπου και επαναδιατυπώθηκε το ενδιαφέρον της DFC για την υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, με προτεραιότητα τους λιμένες Αλεξανδρούπολης, Βόλου και Καβάλας.

Read More »
Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση τριών λιμένων Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση τριών λιμένων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020
Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία


Λίγο πριν εκπνεύσει η 1η Ιουλίου, πρώτη μέρα που επετράπη η είσοδος επιβατών από την Ιταλία στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατέπλευσε στο λιμάνι και το πρώτο πλοίο: το CORFU, υπό σημαία Ιταλίας, με 405 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών), από τους οποίους ελήφθησαν 56 δείγματα.

Επτά πλοία αναμένονται στις 2 Ιουλίου που έχουν αποπλεύσει από λιμάνια της Ιταλίας.

Η μεταφορά επιβατών με πλοία από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας είχε σταματήσει από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, λόγω του κορωνοϊού, ενώ τα πλοία εξακολουθούσαν να μεταφέρουν φορτηγά.

Οι έλεγχοι στο λιμάνι ξεκίνησαν από την Τετάρτη και τους είχαν αναλάβει στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Λιμενικού βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και έλεγχαν τους μοναδικούς αριθμούς barcode των επιβατών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Στην συνέχεια, με βάση αυτούς τους ελέγχους, ακολουθούσε νέος έλεγχος για κορωνοϊό από δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι.

Αύριο όπως προαναφέραμε αναμένεται να καταπλεύσουν επτά πλοία.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Σελίδες