Η ΕΛΑΣ συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Η ΕΛΑΣ συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτωνΗ Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε, μέσω της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε αστυνομική επιχείρηση πανευρωπαϊκής κλίμακας με την κωδική ονομασία «MOBILE 6», για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων και τμημάτων αυτών που διακινούνται ως ανταλλακτικά.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Empact» και υλοποιήθηκε από 9 έως 20 Οκτωβρίου 2023 υπό τον συντονισμό του FRONTEX, με την υποστήριξη της Europol και της Interpol. Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 400 αστυνομικοί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν ο εντοπισμός 505 κλεμμένων οχημάτων, 2.000 κλεμμένων εξαρτημάτων, 16 βαρκών θαλάσσης, 32 εξωλέμβιων μηχανών και 248 πλαστών εγγράφων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και 209 διακινητές μεταναστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι οχημάτων και ατόμων σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς και στα συνοριακά σημεία διέλευσης της χώρας, για τη διακρίβωση υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών, κλαπέντων οχημάτων, μέσων και ανταλλακτικών.

Στη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσθηκαν συνολικά:

153 κλεμμένα οχήματα

 4 πλαστογραφημένα κλεμμένα οχήματα

16 διακινητές μεταναστών

 73 μη νόμιμοι μετανάστες

 πυροβόλο όπλο και

 85 γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε -119- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.


Read More »
Η ΕΛΑΣ συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων Η ΕΛΑΣ συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Υπουργείο Οικονομικών: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Υπουργείο Οικονομικών: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές


Μέτρα για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών, την ενίσχυση της διαφάνειας στην ενημέρωση των δανειοληπτών από τους servicers και την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού εντός του τραπεζικού συστήματος προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση έως την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Το νομοσχέδιο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων- Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167» εισάγει ρυθμίσεις οι οποίες, ανάμεσα σε άλλα, δημιουργούν ένα νέο πλέγμα υποχρεώσεων σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών από τους servicers, επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό, στην πτωχευτική διαδικασία και στον φορέα απόκτησης ακινήτων θωρακίζοντας τους ευάλωτους οφειλέτες, ενώ προωθούν και τη χορήγηση δανείων από μη τραπεζικούς φορείς.


Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η ελληνική οικονομία κατακτά σταθερά σημαντικά ορόσημα λαμβάνοντας θετική πιστοληπτική αξιολόγηση από οίκους διεθνούς κύρους. Η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ενισχύει την ανάπτυξη και διευκολύνει τις επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πράγματι, η οικονομία μας βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και δημοσιονομικής σοβαρότητας. Παραμένουν, ωστόσο, χρόνιες παθογένειες που θέτουν αναχώματα στην περαιτέρω ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο. Ήδη, την προηγούμενη τετραετία έγιναν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους. Σήμερα, με κομβικές παρεμβάσεις μέσω του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, στοχεύουμε στην ολιστική, οριστική και ουσιαστική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους θωρακίζοντας τους πραγματικά ευάλωτους οφειλέτες ενώ ενδυναμώνουμε τον ανταγωνισμό στο τραπεζικό σύστημα».

Πιο αναλυτικά, οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου συνοψίζονται στις εξής οχτώ παρεμβάσεις:

1. Υποχρεώσεις διαφάνειας, ενημέρωσης και σεβασμού των δικαιωμάτων των οφειλετών για τους servicers. Ειδικότερα, καθίσταται υποχρεωτική η παροχή από τους servicers προσωποποιημένης και αναλυτικής ενημέρωσης προς τους οφειλέτες, για το ύψος της οφειλής, το ιστορικό των πληρωμών, τις δόσεις, το επιτόκιο της ρύθμισης κ.λπ. Η ενημέρωση θα πρέπει να παρέχεται μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας (κατ’ αναλογία με το webbanking των τραπεζών)που θα ενημερώνεται τουλάχιστον σε μηνιαία βάση και η οποία θα πρέπει να έχει τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2024. Παράλληλα, προβλέπονται ποινές που μπορεί να φθάνουν από την επιβολή προστίμου έως και 500.000 ευρώ μέχρι και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εταιρειών που δε θα συμμορφωθούν με το νέο πλέγμα λειτουργίας και τους κανόνες για τον σεβασμό και την προστασία των οφειλετών.

2. Εκσυγχρονισμός και βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού. Αυτόματα και υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνεται δεκτή η πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους των ευάλωτων οφειλετών από το σύνολο των πιστωτών. Ο οφειλέτης διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει την πρόταση, ενώ οι πιστωτές μπορούν να την προσβάλουν στα δικαστήρια, εφόσον διαθέτουν στοιχεία ότι παράμετροι της αίτησης δεν είναι αληθινές. Έτσι, θωρακίζεται η προστασία για τους ευάλωτους προβλέποντας, παράλληλα, δικλείδες ασφαλείας για την διαπίστωση όσων είναι πραγματικά ευάλωτοι και όχι κακοπληρωτές. Επιπρόσθετα, για το σύνολο των οφειλετών που έχουν δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση βελτιώνεται ο αλγόριθμος από τον οποίο προκύπτει το ύψος της διαγραφής και της οφειλής μέσω του εξωδικαστικού. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα έρθει με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, οδηγεί σε μείωση έως και 28% της ρυθμιζόμενης οφειλής από δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο θα οριστεί σε 3% σταθερό για 3 έτη το επιτόκιο των ρυθμίσεων ενώ επεκτείνεται η δυνατότητα ένταξης στον εξωδικαστικό στα πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές προς το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, μέσω της συμπλήρωσης της διάταξης και της άμεσης έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης.

3. Ρυθμίσεις ενίσχυσης του ανταγωνισμού, όπως η χορήγηση δανείων από μη τραπεζικούς φορείς. Εισάγεται ρύθμιση που προβλέπει ότι οι Εταιρείες Παροχής Πιστώσεων (ΕΠΠ) θα μπορούν στο εξής να χορηγούν και στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια. Παράλληλα, θα απλοποιηθεί και το πλαίσιο αδειοδότησης των ΕΠΠ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

4. Επέκταση των συναλλαγών που υλοποιούνται μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών (IRIS).Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι υποχρεούνται να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με σύστημα άμεσων πληρωμών.

5. Βελτίωση της λειτουργίας του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Εισάγονται νομοθετικές τροποποιήσεις αποσκοπώντας στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των επενδυτών προκειμένου να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, και να ελαφρυνθεί ο ευάλωτος οφειλέτης από επιβαρύνσεις κατά την επαναγορά. Πιο αναλυτικά, αίρεται η υποχρέωση του οφειλέτη να πληρώσει τα μισθώματα των 12 ετών σε περίπτωση που ασκήσει νωρίτερα το δικαίωμα επαναγοράς. Παράλληλα, προβλέπεται ότι ο φορέας θα αποκτά τα ακίνητα με έκπτωση 30% επί της εμπορικής τους αξίας ή της τιμής πρώτης προσφοράς. Από την έκπτωση αυτή θα μπορεί να επωφεληθεί στο μέλλον και ο οφειλέτης κατά την άσκηση του δικαιώματος επαναγοράς, όπως θα προσδιοριστεί στη σχετική υπουργική απόφαση.

6. Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών του Πτωχευτικού Κώδικα. Προβλέπεται ότι με την υποβολή της αίτησης πτώχευσης αναζητούνται αυτομάτως τα οικονομικά στοιχεία του οφειλέτη από δημόσιους φορείς και Τράπεζες ενώ όποια σφάλματα σε στοιχεία μπορούν να διορθωθούν κατά τη συζήτηση της αίτησης πτώχευσης ώστε να μην κηρύσσεται απαράδεκτη. Επιπρόσθετα, μπαίνει ένα σαφές τέλος στη διαδικασία της πτώχευσης με τη διαπίστωση της επέλευσης της απαλλαγής του πτωχού με πράξη του εισηγητή δικαστή.

7. Σύσταση Μητρώου Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους. Στο Μητρώο θα καταχωρούνται δεδομένα από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παροχής πίστωσης προκειμένου να προσδιορισθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια το σύνολο του ιδιωτικού χρέους και οι τάσεις διακύμανσής του ώστε να αναβαθμιστεί η δυνατότητα παρέμβασης της Πολιτείας, όταν χρειάζεται, με τα κατάλληλα εργαλεία.

8. Άμεση δημοσιοποίηση των επωνυμιών επιχειρήσεων, στις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος εντοπίζει παραβάσεις της νομοθεσίας. Η ΤτΕ δε θα είναι πλέον υποχρεωμένη να αναμένει την έκβαση τυχόν δικαστικών προσφυγών πριν προχωρήσει σε δημοσιοποίηση παραβάσεων προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση ενημέρωση του κοινού για παραβατικές συμπεριφορές που θα επηρέαζαν και τις επιλογές του.
Read More »
Υπουργείο Οικονομικών: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές Υπουργείο Οικονομικών: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

“Έφυγε” από τη ζωή η Ψυχή του epirusgate.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
“Έφυγε” από τη ζωή η Ψυχή του epirusgate.grΈφυγε από τη ζωή η ψυχή του www.epirusgate.gr.

Ο Γιάννης Κράνος πήγε να συναντήσει τους Αγγέλους.

Καλό ταξίδι φίλε μου....
Read More »
“Έφυγε” από τη ζωή η Ψυχή του epirusgate.gr “Έφυγε” από τη ζωή η Ψυχή του epirusgate.gr Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Σκρέκας: Μελετάται παρέμβαση για τις παραπλανητικές προσφορές

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Σκρέκας: Μελετάται παρέμβαση για τις παραπλανητικές προσφορέςΜειώσεις μεγαλύτερες του 5% έχει επιφέρει το νέο πλαίσιο με τις «κλειδωμένες» τιμές για ένα εξάμηνο, που εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε και νέο πλαίσιο που θα διέπει τις προσφορές, ώστε και διαφάνεια να υπάρχει και να αποτρέπονται παραπλανητικές προσφορές, από τις οποίες εν τέλει ο καταναλωτές δεν είναι σίγουρο ότι βγαίνει κερδισμένος.

«Εμείς ερχόμαστε και λέμε να μειωθούν οι τιμές και τροφίμων και άλλων προϊόντων-απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαμπουάν, προϊόντα προσωπικής φροντίδας-για τουλάχιστον 6 μήνες και για τουλάχιστον 5%. Τα αλεύρια μειώθηκαν 10%, τα δημητριακά 7%, πάρα πολλά προϊόντα έχουν μειωθεί 8%. ‘Αρα τελικά δεν είναι μόνο 5% η μείωση, είναι μεγαλύτερη.

Και από τη στιγμή που σημαίνεται το προϊόν, κλειδώνει η τιμή, αντί γι αυτό το ασανσέρ που βλέπουμε με το ‘ένα συν ένα’, με εκπτωτικό κουπόνι 30%, που έχει μετατρέψει σε παζάρι την αίθουσα του σούπερ μάρκετ και ο καταναλωτής δεν ξέρει τελικά ποια είναι η τιμή του προϊόντος.

Και γι΄αυτό, μελετάμε παρέμβαση, ώστε να αλλάξει και τελικά να υπάρχει διαφάνεια στις τιμές και να ξέρει ο καταναλωτής σε ποια τιμή ακριβώς αγοράζει και από ποιο κατάστημα πρέπει να αγοράζει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και των νοικοκυριών και την ανάγκη δημιουργίας οικονομίας βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Σκρέκας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης στη Βουλή, αναφέρθηκε και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. «Εμείς υποχρεώσαμε τους παρόχους να ανακοινώνουν τις τιμές κάθε μήνα, για να μπορεί να επιλέξει ο καταναλωτής. Αυτό κάναμε εμείς.

Το 2019, όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, υπήρχε ένα τιμολόγιο σταθερό, το οποίο οι καταναλωτές δεν γνώριζαν τι σημαίνει.

Τώρα υποχρεώνουμε τους παρόχους να έχουν ένα σταθερό τιμολόγιο μακροπρόθεσμο, θα έχει μπλε χρώμα ή ένα τιμολόγιο το οποίο κάθε μήνα θα αλλάζει η τιμή του που ο πάροχος θα είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει την τιμή, αυτό θα έχει πράσινο χρώμα. Ο αλγόριθμος θα είναι δεν γνωστός εκ των προτέρων. Και θα έχουμε και ένα δυναμικό τιμολόγιο καθώς η τιμή της ενέργειας μέσα στην ημέρα αλλάζει.

Για παράδειγμα, το πρωί μπορεί ένα νοικοκυριό να επιλέξει να βάλει πλυντήριο που η τιμή θα είναι μηδενική σχεδόν, το βράδυ ή το απόγευμα που το ρεύμα είναι πιο ακριβό, μπορεί να αποφασίσει να μην χρησιμοποιεί τότε ενεργοβόρες συσκευές. Αυτό είναι κακό που το κάνει η κυβέρνηση;», είπε ο κ. Σκρέκας και σχολίασε για την κριτική των κομμάτων πως η παγκόσμια οικονομία δεν λειτουργεί με πλαφόν και διατίμηση.
Read More »
Σκρέκας: Μελετάται παρέμβαση για τις παραπλανητικές προσφορές Σκρέκας: Μελετάται παρέμβαση για τις παραπλανητικές προσφορές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά μπισκότα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά μπισκότα


Μπισκότα με βρώμη και χαρούπι, τα οποία διαπιστώθηκε ότι περιείχαν αλλεργιογόνο ουσία (αβγό), ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGANO, ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΙ» με την επωνυμία «ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 13-05-2024 και αριθμό παρτίδας lot 051306, που παράγεται από την εταιρεία «Βιομηχανία Μπισκότων Βιολάντα Α.Ε.», με έδρα το 6ο χιλ. Τρικάλων – Καρδίτσας.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (αβγό).

Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με το αβγό ένδειξη στην επισήμανση, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο αβγό και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Read More »
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά μπισκότα Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά μπισκότα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Youth Pass: Πάνω από 14.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Youth Pass: Πάνω από 14.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής

Από το πρωί της Πέμπτης (9/11) έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, σχετικά με το Youth Pass.

Η ανταπόκριση από τους δικαιούχους ήταν εντυπωσιακή, καθώς μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι είχαν υποβληθεί 14252 αιτήσεις.

To Youth Pass είναι μια οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ, που θα δοθεί σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των ΚΕΠ από σήμερα Πέμπτη (9/11) έως και την Τρίτη (5/12), ενώ οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Youth Pass;

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση, είναι να υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στη σχετική Εφαρμογή εισερχόμενος με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/youthpass.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Μετά την είσοδό του στην Εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρεί στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Youth Pass και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση, απαιτείται να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης.


Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Φυσικά, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεως για το Youth Pass μέσω ΚΕΠ.

Read More »
Youth Pass: Πάνω από 14.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής Youth Pass: Πάνω από 14.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Συστάσεις για λήψη προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Συστάσεις για λήψη προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών

H Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει ότι τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώθηκαν εστίες γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία), ενώ παράλληλα ανιχνεύεται με μεγαλύτερη συχνότητα η παρουσία του ιού και σε λοιπές περιοχές της Ευρώπης.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά άγρια πτηνά, τα οποία ανευρίσκονται στο πεδίο νεκρά ή ημιθανή. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού στους άγριους πληθυσμούς των πτηνών, σε όλες τις χώρες μεγαλώνει ο αριθμός εστιών σε εκτροφές πουλερικών, όπως ενδεικτικά παρατηρείται στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Με βάση τα παραπάνω επισημαίνεται ότι είναι αναγκαία η πιστή εφαρμογή της σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη "Θέσπιση μέτρων βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών".

Ειδικότερα όσον αφορά τα οικόσιτα πουλερικά επισημαίνεται ότι:

1. Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε μη περιφραγμένους χώρους.

2. Τα οικόσιτα πουλερικά συνιστάται να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά.

3. Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.

4. Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες των οικοσίτων εκτροφών πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.


5. Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.

Read More »
Συστάσεις για λήψη προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών Συστάσεις για λήψη προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 8:45 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, Αγίων Αποστόλων 55, με θέματα:

1. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – προετοιμασία κινητοποιήσεων.

2. Χριστουγεννιάτικο ωράριο – εκδηλώσεις.

 Read More »
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ήπειρο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ήπειρο


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ήπειρο. Λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω πρόβλεψη, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημέρωσε του Δήμους και τις άλλες συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν, συστήνει δε σε όσους πρόκειται να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση της Ε.Μ.Υ.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής (10-11-23) μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (11-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (10-11-23)
α. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο (11-11-23)
α. Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.

γ. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.


Read More »
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ήπειρο Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης επιχειρηματία, που διαπράχθηκε στα Χανιά

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης επιχειρηματία, που διαπράχθηκε στα Χανιά


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού επιχειρηματία. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού ο οποίος και συνελήφθη.

Ειδικότερα, προχθές (07.11.2023) το πρωί άγνωστος άνδρας μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον επιχιερηματία του συστήθηκε ως υπάλληλος Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν) και παραθέτοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε να τον πείσει να μεταφέρει μέσω Internet Banking χρηματικό ποσό 4.120 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος διαμένει στα Ιωάννινα.

Άμεσα, κατόπιν παραγγελίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (08.11.2023) ο ημεδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.


Read More »
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης επιχειρηματία, που διαπράχθηκε στα Χανιά Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης επιχειρηματία, που διαπράχθηκε στα Χανιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους


Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και χρηματική αποζημίωση υποχρεώθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων σε κοπάδι με πρόβατα.

Η επίθεση έγινε το περασμένο καλοκαίρι όταν αδέσποτα κατασπάραξαν εννέα πρόβατα. Στο χώρο έγινε αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι όλα τα πρόβατα που είχαν θανατωθεί έφεραν ενώτια. Έτσι δεν υπήρχε καμία υπόνοια για ψευδή καταγγελία από τον ιδιοκτήτη ο οποίος προσέφυγε εναντίον του Δήμου.

Προκειμένου να μην υπάρξει δικαστική περιπέτεια η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην τελευταία της συνεδρίαση αποδέχθηκε τη νομική εισήγηση και προχωρά σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη του κοπαδιού.

Παράλληλα αποφασίστηκε η καταβολή χρηματικής αποζημίωσης η οποία ανέρχεται στο ποσό των 450 ευρώ καθώς από τον Δήμο εκτιμήθηκε σε 50 ευρώ η αξία κάθε προβάτου
Read More »
Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

«Πρωταθλητές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κόστος στέγασης οι Έλληνες!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
«Πρωταθλητές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κόστος στέγασης οι Έλληνες!«Πρωταθλητές» της Ε.Ε στο κόστος στέγασης οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όπως προκύπτει από την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ποσοστό του εισοδήματος που ξοδεύουν οι Έλληνες για στέγαση είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε και έφτασε το 2022 στο 34,2% (ακολουθεί η Ολλανδία, η Δανία και η Γερμανία), όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο το 19,9%.

Ακόμη μία αρνητική πρωτιά είναι αυτή της υπερβολικής επιβάρυνσης λόγω κόστους στέγασης. Το 2022 το 27% του πληθυσμού της χώρας επωμίστηκε κόστος στέγασης που αναλογούσε σε ποσοστό άνω του 40% του διαθέσιμου εισοδήματός του, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμού στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε σε 9,4%.

Αναφορικά με τις τιμές των ακινήτων, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου παρά την σημαντική αύξηση τους τα τελευταία χρόνια. Και τούτο διότι οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα απέχουν ακόμη από το ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί πριν τη δημοσιονομική κρίση του 2008. Η υψηλότερη τιμή του δείκτη παρατηρήθηκε το έτος 2008 (101,7) και στη συνέχεια ακολούθησε σταθερά καθοδική πορεία, για να καταγραφεί η χαμηλότερη τιμή το 2017 (59). Αντίστοιχη είναι και η εξέλιξη του επιπέδου των ενοικίων, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται σε 98,5 με βάση τα στοιχεία του γ΄ τριμήνου του 2023, έναντι 94,8 το δ΄ τρίμηνο του 2022. Ο δείκτης ενοικίων, σε αντίθεση με τον δείκτη τιμών κατοικιών, παραμένει σημαντικά χαμηλότερα από την υψηλότερη τιμή που έχει λάβει ιστορικά (124,3 το γ΄ τρίμηνο του 2011).

Το β΄ τρίμηνο του 2023 οι τιμές των νέων διαμερισμάτων (ηλικίας έως 5 ετών) αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 13,8%, ενώ οι τιμές των παλαιών διαμερισμάτων κατά 14,1%. Οι αυξήσεις στα αστικά κέντρα είναι βέβαια μεγαλύτερες, αφού στη Θεσσαλονίκη (16,4%) και σε άλλες μεγάλες πόλεις (14,6%) ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών διαμερισμάτων ξεπέρασε τον αντίστοιχο μέσο ρυθμό αύξησης για το σύνολο της χώρας.

Παρά την συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών συγκρατημένη παραμένει η αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ οι εκταμιεύσεις δανείων με εξασφάλιση οικιστικά ακίνητα διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε 507,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 1,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και παραμένουν χαμηλές τόσο ως απόλυτο μέγεθος όσο και σε σύγκριση με τo επίπεδο προ της παγκόσμιας κρίσης. Οι εκταμιεύσεις δανείων με εξασφάλιση οικιστικά ακίνητα ανήλθαν σε 241,5 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 10,7% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2022, και υπεγράφησαν 3.097 νέες δανειακές συμβάσεις. Το φετινό β΄ τρίμηνο η μέση εκταμίευση δανείου ανήλθε σε 78 χιλιάδες ευρώ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το μερίδιο αγοράς των τεσσάρων σημαντικών πιστωτικών ιδρυμάτων όσον αφορά τις εκταμιεύσεις δανείων με εξασφάλιση οικιστικά ακίνητα ανήλθε σε 91,5%.
Read More »
«Πρωταθλητές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κόστος στέγασης οι Έλληνες! «Πρωταθλητές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κόστος στέγασης οι Έλληνες! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη χθες (08-11-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκε στη θήκη της πόρτας του οδηγού, μαχαίρι τύπου σουγιά, μήκους -18- εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO


Συνεδριάζει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 η Επιτροπή προετοιμασίας του φακέλου για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ έχει προσκληθεί και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Στόχος είναι να “κλείσουν” όσο το δυνατό συντομότερα οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αφού το πλάνο του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τον Σεπτέμβριο του 2025 να υποβληθεί ο φάκελος και το 2026 να εξεταστεί από την Επιτροπή της UNESCO.

Στα μέσα του Οκτωβρίου εξάλλου είχε πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της κ.Μενδώνη , του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη , του αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, του προέδρου του Διαζώματος Σταύρου Μπένου και λοιπών διαχειριστικών αρχών όπου και γνωστοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την προετοιμασία και την υποβολή του φακέλου.
Read More »
Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

ΗΠΕΙΡΟΣ: Υψηλή θέση ικανοποίησης για τους επισκέπτες

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
ΗΠΕΙΡΟΣ: Υψηλή θέση ικανοποίησης για τους επισκέπτες

Σε μια από τις υψηλότερες θέσεις ικανοποίησης επισκεπτών βρίσκεται και για τον Σεπτέμβριο η Ήπειρος, χάνοντας ωστόσο την “πρωτιά” από τη Δυτική Μακεδονία, η οποία βρέθηκε στην “κορυφή” με την Ήπειρο να κατακτά το 88% των προτιμήσεων.

Η Ήπειρος σε επίπεδο εννιαμήνου πάντως διατηρεί την πρωτιά ικανοποίησης σε ποσοστό 91% το οποίο είναι και το υψηλότερο στην ηπειρωτική χώρα. Η απώλεια του Σεπτεμβρίου έχει να κάνει με την βαθμολογία στη σχέση ποιότητας και τιμής γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό.

Στις επιμέρους παραμέτρους η Ήπειρος βρίσκεται πρώτη στο κριτήριο της καθαριότητας με ποσοστό 93%, στη τοποθεσία η Ήπειρος δεύτερη με ποσοστό 95% και στην εξυπηρέτηση επίσης στη δεύτερη θέση με ποσοστό 94%.


Read More »
ΗΠΕΙΡΟΣ: Υψηλή θέση ικανοποίησης για τους επισκέπτες ΗΠΕΙΡΟΣ: Υψηλή θέση ικανοποίησης για τους επισκέπτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Youth pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Βήμα βήμα πώς κάνετε την αίτηση

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Youth pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Βήμα βήμα πώς κάνετε την αίτησηΣε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα Youth Pass, όπου νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ με τη μορφή άυλης κάρτας.

Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν εώς την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των ΚΕΠ.

Το Youth Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Youth Pass

Αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr μπορούν να κάνουν, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1 Ιανουαρίου 2022 έως και 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Η είσοδος του δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησης του δικαιούχου με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού. Αίτηση στα ΚΕΠ

Η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου – δικαιούχου, καθώς και μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, βάσει του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Ο υπάλληλος του ΚΕΠ μπαίνει στην εφαρμογή κατόπιν αυθεντικοποίησής του με χρήση των «Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης» της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 29810 ΕΞ 2020 (Β’ 4798) απόφαση του Υπουργού Επικρατείας. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα:

Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του φυσικού προσώπου,

τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και

το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέγει το φυσικό πρόσωπο, και αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Πού και πώς χρησιμοποιείται το Youth Pass

Οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση σε τουριστικά καταλύματα, θεατρικές παραστάσεις ή συναυλίες, αγορά βιβλίων, ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά. Πιο συγκεκριμένα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε:

αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές
ενοικίαση αυτοκινήτων
ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
υπηρεσίες ταξί
υπηρεσίες λεωφορείων
θαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκά
ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
αεροδρόμια /αεροσταθμοί
ταξιδιωτικά πρακτορεία
ενοικίαση σκαφών
ενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.
ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική
βιβλιοπωλεία
λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
κάμπινγκ
λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
σινεμά
αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
ορχήστρες και μπάντες
εκθέσεις και τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
υπηρεσίες γυμναστηρίου
λοιπές υπηρεσίες αναψυχής


Read More »
Youth pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Βήμα βήμα πώς κάνετε την αίτηση Youth pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Βήμα βήμα πώς κάνετε την αίτηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

176 υγειονομικοί ζητούν αποζημίωση 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές του ΣτΕ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
176 υγειονομικοί ζητούν αποζημίωση 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές του ΣτΕ


Αποζημίωση ύψους 8,8 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν 176 υγειονομικοί, οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά των 19 Συμβούλων της Επικρατείας, επειδή είχαν εκδώσει απορριπτική απόφαση στην προσφυγή τους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Η αγωγή συζητήθηκε σε τεταμένο κλίμα με φωνές και διαμαρτυρίες από πλευράς των υγειονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας. Στο επίκεντρο βρέθηκε η απόφαση 1684/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον πρώην πρόεδρο Δημ. Σκαλτσούνη. Με αυτήν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας κατά πλειοψηφία είχαν απορρίψει αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, κ.λπ.). Σύμφωνα με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις όσοι αρνούνταν να εμβολιαστούν (εκτός από τους γιατρούς) θα έμπαιναν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων.

Οι 19 ανώτατοι δικαστές είχαν ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όμως με απόφαση του Γ’ τμήματος κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022.
 Έτσι, οι 176 υγειονομικοί προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας διεκδικώντας αποζημίωση, επειδή, όπως λένε, οι 19 δικαστές εν γνώσει τους αντιμετώπισαν την ΠΟΕΔΗΝ μονόπλευρα ως διάδικο, παραβίασαν βασικές αρχές λειτουργίας του δικαστηρίου που αφορούν στην ισότητα των διαδίκων, αποφάνθηκαν σε αντίθεση με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και «οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που επιβαρύνει δραστικά την προσωπική τους κατάσταση».


Read More »
176 υγειονομικοί ζητούν αποζημίωση 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές του ΣτΕ 176 υγειονομικοί ζητούν αποζημίωση 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές του ΣτΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

ΕΛΤΑ: Σε πλήρη εξέλιξη το νέο επιχειρησιακό πλάνο για παραγωγικές δομές και λειτουργίες

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
ΕΛΤΑ: Σε πλήρη εξέλιξη το νέο επιχειρησιακό πλάνο για παραγωγικές δομές και λειτουργίεςΜε εντατικούς ρυθμούς προχωρά το πλάνο του δομικού μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) με έμφαση στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Γρηγόρη Σκλήκα, το νέο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον Ιούλιο και ξεδιπλώνεται σταδιακά σε βάθος 18 μηνών σε όλο το εύρος των λειτουργιών του οργανισμού, «στοχεύει να αναβαθμίσει την εμπειρία και την εξυπηρέτηση των πελατών και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά μας, ως μια σύγχρονη και πλήρως ανταγωνιστική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξής της».

«Εκσυγχρονίζοντας παραγωγικές λειτουργίες και δομές που έχουν σχεδιαστεί 30 χρόνια πριν και δεν έχουν επικαιροποιηθεί έκτοτε, μετατρέπουμε σταδιακά τα ΕΛΤΑ από ένα δυσκίνητο και κοστοβόρο οργανισμό σε μια σύγχρονη, εξωστρεφή και πλήρως ανταγωνιστική δύναμη ταχυδρομικών υπηρεσιών που ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και το «παράδειγμα» της αγοράς», συνέχισε.

Με βάση τα στοιχεία ήδη έχει ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση του δικτύου σε 143 σημεία σε όλη τη χώρα, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την καλύτερη στελέχωση καταστημάτων και την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκλήκα υπάρχουν ακίνητα με τεράστιο ενδιαφέρον όπως το επταόροφο ακίνητο στην Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, που χρησιμοποιείται μόνο το ισόγειο ως κατάστημα των ΕΛΤΑ και θα μπορούσε να γίνει Airbnb ή τα γραφεία των ΕΛΤΑ στην Καισαριανή, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φοιτητικές εστίες αποφέροντας το χρόνο τεράστια έσοδα, για τον Οργανισμό.

Στον σχεδιασμό του πλάνου αναδιοργάνωσης του δικτύου ενισχύθηκε η υπηρεσία αγροτικής διανομής, με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών σε κάθε γωνιά της χώρας, ενισχύθηκαν οι ταχυδρόμοι της γειτονιάς με ψηφιακά εργαλεία, ώστε, εκτός από τη διαχείριση της ταχυδρομικής αποστολής, να μπορούν να εισπράττουν αντικαταβολές με κάρτα, να διανέμουν συντάξεις και να εξοφλούν εκ μέρους των πελατών οποιοδήποτε λογαριασμό.

Ταυτόχρονα, σε έξι κεντρικά καταστήματα, Γλυφάδα, Κηφισιά, Περιστέρι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα εφαρμόζεται το διευρυμένο ωράριο και στελεχώθηκαν οι κενές θέσεις, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα ενισχυθούν και άλλα οκτώ καταστήματα στην περιφέρεια (Λάρισα, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης, Ιωάννινα και Καβάλα).

Σε επόμενη φάση (εντός του 2024), όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, στόχος είναι «να επεκτείνουμε την παρουσία μας πέραν του φυσικού δικτύου, δημιουργώντας νέα σημεία εξυπηρέτησης βάσει των αναγκών κάθε περιοχής, με καταστήματα franchise και εναλλακτικά δίκτυα last mile, PUDOs και shop in shop σε συνεργασία με χώρους καταστημάτων, καθώς και περισσότερα σημεία παραλαβής αντικειμένων “ΕΛΤΑ PostBox”».

Μεταξύ των καινοτομιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συγκαταλέγεται η ανασύσταση του δικτύου διαβιβάσεων, διαλογής και διανομής των ΕΛΤΑ, με στόχο τη δημιουργία δυο ισχυρών κεντρικών κόμβων διαλογής στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τοπικών σημείων διαμετακόμισης, που καλύπτουν όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη μεταφερθεί η διαλογή Κρήτης και άλλων νησιών, από το Διαμετακομιστικό Κέντρο Πειραιά στο Κέντρο Διαλογής της Αττικής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την αεροπορική εταιρεία Dronamics, την πρώτη εταιρεία cargo drone παγκοσμίως, με τα drones της οποίας θα μεταφέρονται σε απομακρυσμένες περιοχές αλληλογραφία και δέματα.

Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των ψηφιακών συστημάτων και υπηρεσιών, έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου κυβερνοασφάλειας και τη θωράκιση των υποδομών.

Στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης των ΕΛΤΑ, είναι η ενσωμάτωση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της ΕΛΤΑ Courier, που είναι ένα από τα πιο δυνατά assets του ομίλου. «Θα δημιουργήσουμε ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας που θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αντιπαραγωγικές δομές και στεγανά στην ενδοεταιρική συνεργασία και θα συμβάλλει στην ανάδειξή μας σε ηγετική θέση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου και ταχυμεταφορών» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας.

Τέλος, ανέφερε «Η αναβάθμιση των ΕΛΤΑ, τεχνολογικά και οργανωτικά, μας επιτρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που μας καθιστούν ανταγωνιστικούς και ευέλικτους με έντονο εξωστρεφή προσανατολισμό εκτός των συνόρων της χώρας. Στρατηγικός στόχος μας είναι να αναδειχθούμε σε έναν έμπιστο και ανταγωνιστικό διεθνή φορέα για τις διασυνοριακές συναλλαγές εμπορίου, στον οποίο βασίζονται οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, όπως η Amazon. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ήδη εξασφαλίσει μειωμένες και ανταγωνιστικές τιμές στην αποστολή δεμάτων ιδιωτών και επιχειρήσεων στην Ευρώπη αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου».


Read More »
ΕΛΤΑ: Σε πλήρη εξέλιξη το νέο επιχειρησιακό πλάνο για παραγωγικές δομές και λειτουργίες ΕΛΤΑ: Σε πλήρη εξέλιξη το νέο επιχειρησιακό πλάνο για παραγωγικές δομές και λειτουργίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Με οκτώ εκατομμύρια για το Σούλι!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023
Με οκτώ εκατομμύρια για το Σούλι!


Εξ Αθηνών και συγκεκριμένα από την Υπουργό Πολιτισμού ήρθε η είδηση για την περίφημη ΟΧΕ που ξεκίνησε από το Σούλι και μάλλον έχει απλωθεί σε όλη την ορεινή ζώνη της Ηπείρου και εκπονείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η είδηση λοιπόν είναι ότι η ΟΧΕ θα έχει για το Σούλι και την αναγέννησή του το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων!!!

Αυτά θα διαθέσει η Περιφέρεια από το νέο ΕΣΠΑ τα οποία θα είναι κατανεμημένα σε έργα. Έργα που έχουν αποφασιστεί αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά.

Εκεί προφανώς θα περιλαμβάνεται και η πλήρης τεκμηρίωση… Πως με έργα οκτώ εκατομμυρίων θα επιτευχθεί ένας τόσο μεγαλεπήβολος στόχος.

Και για να έχουμε μία τάξη μεγέθους… 40 εκατομμύρια ήταν η ΟΧΕ των αρχαίων θεάτρων, ενώ πάνω από τα 25 κόστισε η Νιάρχου!
Read More »
Με οκτώ εκατομμύρια για το Σούλι! Με οκτώ εκατομμύρια για το Σούλι! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Σελίδες