Μία γυναίκα νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη σε τροχαίο δυστύχημα λίγο πριν την Γέφυρα Καλογήρου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Μία γυναίκα νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη σε τροχαίο δυστύχημα λίγο πριν την Γέφυρα Καλογήρου


Τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας, είχε ως αποτέλεσμα η σφοδρή σύγκρουση δυο οχημάτων που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ λίγο πριν την Γέφυρα Καλογήρου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ταξί στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και δύο άτομα, συγκρούστηκε με Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ακόμα ένα άτομο. 

Μια επιβάτης του ταξί τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση είναι και μία γυναίκα επιβάτης του Ι.Χ. 

Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και νοσηλεύονται, ενώ για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας.
Read More »
Μία γυναίκα νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη σε τροχαίο δυστύχημα λίγο πριν την Γέφυρα Καλογήρου Μία γυναίκα νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη σε τροχαίο δυστύχημα λίγο πριν την Γέφυρα Καλογήρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο (28ης Οκτωβρίου 7 - κτίριο ΕΙΝ), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά: 

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου 
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ 
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας 
5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος 
6. Στην περίπτωση που συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται επιπλέον εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων. 

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση ανάλογα με την κατάσταση του δυνητικού υποψήφιου 
1. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ , εφόσον πρόκειται για άνεργο 
2. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας , εφόσον πρόκειται για άτομα με Ειδικές Ανάγκες 
3. Ενοικιοστάσιο συμβόλαιο, στην περίπτωση που ενοικιάζει σπίτι 
4. Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας ( μονογονεΪκότητα , πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης κλπ.) 
5. Σε περίπτωση που το μονήρες άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιαδήποτε βοήθημα /σύνταξη/και άλλη κρατική παροχή , σχετική βεβαίωση λήψης. 
6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση. 

Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι: 
1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας 
2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας 
3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665024245 
Φαξ: 2665028888 
Read More »
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ευχαριστήριο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όπως αυτή δρομολογείται πλέον μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας στη θέση Βίγλιζα.

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Γιόγιακας από το περασμένο φθινόπωρο είχε διαδοχικές επαφές με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων οι οποίες συνέβαλαν αφ' ενός στην επίσπευση των σχετικών νομικών διαδικασιών για την αποδέσμευση και την επιστροφή του ακινήτου στο Δήμο Ηγουμενίτσας, αφ' ετέρου στη συμφωνία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το σχέδιο της μετεγκατάστασης και την ανάληψη χρηματοδότησης του έργου.

Ευελπιστούμε ότι η θετική αυτή εξέλιξη θα έχει την ανάλογη συνέχεια, ώστε το συντομότερο δυνατό η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας να αποκτήσει τη νέα της στέγη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΑΚΟΣ ΒασίλειοςΖΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Ευχαριστήριο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Ευχαριστήριο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Στη Βουλή οι καταγγελίες των αστυνομικών της Ηπείρου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Στη Βουλή οι καταγγελίες των αστυνομικών της Ηπείρου


Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καταθέτουν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτού Άρτας με θέμα τις “Καταγγελίες Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου” 

Στο κείμενό τους οι βουλευτές επισημαίνουν αρχικά ότι το θέμα της υποστελέχωσης των αστ. Διευθύνσεων Ηπείρου σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες είναι και γνωστό και δεν έχει ακόμη επιλυθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Και ενώ οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι αυξημένες ιδίως εν μέσω πανδημίας, ήρθαν στο φως ανακοινώσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με τις οποίες καταγγέλλεται ότι οι αποσπάσεις αστυνομικών από την Ήπειρο σε ρόλο Διμοιριών Υποστήριξης στον Έβρο αγγίζουν πια τους επτά (7) μήνες!

Σε σχέση δε με την τελευταία διαταγή στελέχωσης ΟΠΚΕ Ηπείρου και την απόσπασή της για ένα μήνα στη Λέσβο, χαρακτηριστική είναι η από 27.08.2020 Κοινή Ανακοίνωση/Καταγγελία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου, όπου οι αστυνομικοί αναφέρουν:

«Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι με την υπ αριθ. 1507/20/1805674 από 25/08/2020 Διαταγή του Αρχηγείου, διατάσσεται η στελέχωση 10μελους ΟΠΚΕ Ηπείρου, προκειμένου να αποσπαστεί για έναν μήνα στη Λέσβο και μάλιστα η μετάβαση της να γίνει με δύο μόνο οχήματα. Εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, θεωρείτε ακόμη ότι οι Αστυνομικοί έχουν ανοσία;

1. Ενώ για όλη την επικράτεια προβλέπεται να επιβαίνουν 4 άτομα στα αυτοκίνητα, για ποιο λόγο εσείς διατάσσετε την επιβίβαση πέντε(5) συναδέλφων και μάλιστα από διαφορετικές Διευθύνσεις, τη στιγμή που βρίσκονται 21 Αστυνομικοί από υπηρεσίες της Ηπείρου σε καραντίνα;

2. Γιατί ενώ πέρασαν μόλις δύο μήνες από την προηγούμενη απόσπαση των δυνάμεων ΟΠΚΕ Ηπείρου, επιλέγετε να ξαναστείλετε Αστυνομικούς από την Ήπειρο;

3. Ποιες οι ενέργειες του Αρχηγείου σχετικά με τους συναδέλφους που επανέρχονται από τις αποσπάσεις στο πλαίσιο της αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού;

4. Ποιες οι ενέργειες του Αρχηγείου σχετικά με την τοποθέτηση πλέξιγκλας στα γραφεία που έρχονται σε επαφή με πολίτες, αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα που μεταφέρουν κρατούμενους;

Θεωρούμε ότι από την πλευρά της Ηγεσίας θα πρέπει να υπάρξει μια χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της κατάστασης, με σεβασμό στους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.»

Τα ερωτήματα είναι καίρια και οι άμεσες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Α.Ε.Α επιβεβλημένες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν επιπλέον αναφορές από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας για τραυματισμούς αστυνομικών υπαλλήλων σε μια εκ των τελευταίων αστυνομικών επιχειρήσεων στην Μόρια, ενώ οι Ενώσεις εκφράζουν «επιφυλάξεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι τραυματισμοί αλλά και για την ορθότητα των εντολών κάτω από τις οποίες ενήργησαν οι Αστυνομικοί αλλά και την «αγανάκτησή [τους] αφού για ακόμη μία φορά, με τις τελευταίες εξελίξεις στην Μόρια, ο Αστυνομικός αντιμετώπιζεται ως αναλώσιμος και καλείται να ανταπεξέλθει σε απάνθρωπα ωράρια κατά παράβαση κάθε ισχύουσας νομοθεσίας και διαταγής.»

Όπως περαιτέρω καταγγέλλεται οι συνθήκες εργασίας είναι «απάνθρωπες». Χαρακτηριστικό το κατωτέρω απόσπασμα από σχετική ανάρτηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι κάποιοι μας θεωρούν αναλώσιμους. Παρότι οι αστυνομικοί δίνουμε καθημερινή μάχη διασκορπισμένοι σε Έβρο, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά του Αιγαίου και αποδεκατισμένοι πλέον επιχειρούμε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια και τάξη και στην υπόλοιπη χώρα που υπηρετούμε κάποιοι μη έχοντας προφανώς συναίσθηση ότι και ο αστυνομικός είναι άνθρωπος διατάσσουν αυτούς να εκτελέσουν υπηρεσίες στην Μυτιλήνη 18 ωρών μέσα σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση με διοικητική μέριμνα ένα μπουκαλάκι νερό και ένα σάντουιτς με τυρί και ντομάτα που προς τιμήν τους οι συνάδελφοι το πρόσφεραν στα ανήλικα παιδιά που είχαν δίπλα τους. Σήμερα τραυματίστηκαν αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΟΚΠΕ Ηπείρου κατόπιν διαταγών ανώτερων. Περιμένουμε την απόδοση ευθυνών. Άραγε φταίει κανένας για τον τραυματισμό των συναδέλφων; Θα διαταχθεί ΕΔΕ; Θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που παραβιάζουν κάθε ανθρώπινο ωράριο και θεωρούν τους αστυνομικούς αναλώσιμους;»

Επειδή τα ανωτέρω καταγγελλόμενα βάναυσα παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία, τα δικαιώματα των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και την τιμή και την υπόληψή τους,

Επειδή οι ανάγκες αστυνόμευσης στην Ήπειρο είναι αυξημένες εν μέσω της πανδημίας του covid-19 αλλά οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αποσπάσεις προσωπικού από την Ήπειρο οδηγούν σε υποστελέχωση τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταγγελίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου;

2) Θα ληφθούν μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αποσπασμένων Αστυνομικών από την Ήπειρο σε Λέσβο και Έβρο, σε αντιμετώπιση όσων καταγγέλλονται ανωτέρω;

3) Σε ποιες οι ενέργειες έχει προβεί και σε ποιες θα προβεί για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου (π.χ. θα υιοθετηθούν οι προτάσεις για τοποθέτηση πλέξιγκλας στα γραφεία όπου προσέρχονται πολίτες, αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα που μεταφέρουν κρατούμενους, αποσυμφόρηση περιπολικών/λιγότεροι αστυνομικοί ανά περιπολικό κλπ);

4) Θα υιοθετηθεί η πρόταση για εθελοντική στελέχωση Διμοιριών Υποστήριξης (Δ.Υ.) στον Έβρο, σε περίπτωση που συνεχιστεί το μέτρο αποσπάσεων Δ.Υ. αν και οι αστυνομικοί Ηπείρου συμπληρώνουν ήδη 7μηνο σε αυτή την κατηγορία αποσπάσεων;
Read More »
Στη Βουλή οι καταγγελίες των αστυνομικών της Ηπείρου Στη Βουλή οι καταγγελίες των αστυνομικών της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Δωρεά της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Δωρεά της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας για τη μεγάλη προσφορά του σε ψάρια στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας. 

Η Ελληνική Οργάνωση παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας συμβάλλοντας ενεργά στο έργο του κοινωνικού παντοπωλείου θα προσφέρει σε σταθερή μηνιαία βάση στους ωφελούμενους της δομής φρέσκα ψάρια. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία). 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665021438 
Read More »
Δωρεά της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ο Γιάννης Καραγιάννης στην ΕΡΤ για την ακύρωση του Λαμπόβου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ο Γιάννης Καραγιάννης στην ΕΡΤ για την ακύρωση του Λαμπόβου (ΒΙΝΤΕΟ)Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 “Κάθε μέρα Ελλάδα” μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης για την ακύρωση του φετινού Λαμπόβου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Read More »
Ο Γιάννης Καραγιάννης στην ΕΡΤ για την ακύρωση του Λαμπόβου (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Γιάννης Καραγιάννης στην ΕΡΤ για την ακύρωση του Λαμπόβου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καμία λύση για τα τέσσερα ανήλικα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Καμία λύση για τα τέσσερα ανήλικα


Στο ξενοδοχείο όπου είχαν μεταφερθεί με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη παραμένουν τα τέσσερα ανήλικα, εκ των οποίων τα δύο βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.

Υπουργεία, Γραμματείες, Δικαιοσύνη δεν κατάφεραν να βρουν καμία λύση για τη φιλοξενία τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Πολλά ειπώθηκαν το τελευταίο 24ωρο για τις παλινωδίες του κεντρικού κράτους και για την αδυναμία του να κάνει απλά πράγματα..

Πολλά είπαν αρμόδιοι και υπεύθυνοι των Αθηνών.. Αυτό που απομένει ακόμη είναι να καταλογίσουν ευθύνη σε όσους είχαν την πρόνοια και φρόντισαν για την μεταφορά των παιδιών από τους δρόμους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Καμία λύση για τα τέσσερα ανήλικα Ηγουμενίτσα: Καμία λύση για τα τέσσερα ανήλικα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κλειστή η Κύπρου την Κυριακή

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Κλειστή η Κύπρου την Κυριακή


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, την Κυριακή 20-9-2020 από τις 6:30 έως τις 13:00, θα προβεί στο κλείσιμο των οδών 8ης Δεκεμβρίου και Κύπρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κλειστή η Κύπρου την Κυριακή Ηγουμενίτσα: Κλειστή η Κύπρου την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

8 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
8 νέα κρούσματα στην Ήπειρο


- 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
- 164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή 
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή 
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή 
- 13 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων τα 2 συνδέονται με γνωστή συρροή 
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
8 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 8 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Συνεχίζει τελικά τη λειτουργία της η Alpha bank Παραμυθιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Συνεχίζει τελικά τη λειτουργία της η Alpha bank Παραμυθιάς


Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που μόλις είχα με την Γενική γραμματέα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας κ. Αθηνά Καλύβα με διαβεβαίωσε ότι , έπειτα από επαναξιολόγηση της σχετικής απόφασης , η διοίκηση της Alpha bank αποφάσισε να αναστείλει το κλείσιμο του καταστήματος για το επόμενο έτος . 

Τα μεν οικονομικά στοιχεία θα επανεξεταστούν το επόμενο εξάμηνο και το υποκατάστημα της Alpha bank στην Παραμυθιά θα παραμείνει ανοιχτό για τουλάχιστον ένα χρόνο .

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καλύβα που για μια ακόμα φορά ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα του Δήμου μας για την συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την οικονομία και την τοπική αγορά .

Ιωάννης Καραγιάννης
Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Συνεχίζει τελικά τη λειτουργία της η Alpha bank Παραμυθιάς Συνεχίζει τελικά τη λειτουργία της η Alpha bank Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ανακοινώθηκαν 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 71 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 339 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Ανακοινώθηκαν 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού Ανακοινώθηκαν 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής Α' φάσης υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

(Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset )

Αποκλειστική Προθεσμία Εγγραφής των επιτυχόντων από την Παρασκευή 18-09-2020 έως και την Πέμπτη 24-09-2020
Read More »
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Δώρης Δήμας: Ο τρόπος διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων είναι απαράδεκτος

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Δώρης Δήμας: Ο τρόπος διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων είναι απαράδεκτος


Προς : τον πρόεδρο του Δ.Σ Ηγουμενίτσας 
Κοινοποίηση προς: τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας 
Τους Δημοτικούς Συμβούλους 
Τα τοπικά ΜΜΕ 

Κύριε πρόεδρε 

Για όσους συμμετέχουν η παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας είναι πασιφανές ότι ο τρόπος διεξαγωγής των είναι απαράδεκτος. 

Σας το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα προφορικά τόσο κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας. Το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση χειροτερεύει. Κατά την τελευταία συνεδρίαση στις 16/09/2020 η κατάσταση ξέφυγε τελείως. Η διαδικασία των ερωτήσεων εξελίχθηκε σε ένα μπάχαλο που κράτησε 2 ώρες. Η κοκορομαχία μεταξύ Δημάρχου και Γιάννη Γόγολου για το ποιος έχει κάνει περισσότερες αναθέσεις ,ποιος είναι πιο εγωιστής η συκοφάντης, για σκάνδαλα παλαιοτέρων ετών και «κίτρινους φακέλους» καμιά σχέση δεν έχουν με τα οξυμένα προβλήματα των δημοτών μας. 

Ο Γιάννης Γόγολος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχει επιλέξει, σε κάθε συνεδρίαση, να οξύνει φραστικά την αντιπαράθεση, την αντιπολίτευση με προσωπικές αιχμές για τον χειρισμό των θεμάτων από τον Δήμαρχο. Σε αυτήν την τακτική ανταποκρίνεται ο Δήμαρχος τάχατες για να υπερασπίσει τον εαυτόν του. Χωρίς την συμφωνία ,την ανοχή και την στάση του δημάρχου δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κοκορομαχία. 

Θα συμφωνείτε ότι μια τέτοια αντιπαράθεση: 
Υποβαθμίζει τον ρόλο του ήδη υποβαθμισμένου με κυβερνητικές αποφάσεις Δ.Σ.(Αποφάσεις από τις επιτροπές και όχι από το Δ.Σ.). 
Υποβαθμίζει την συζήτηση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τα οποία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν η θα έπρεπε να έχουν αφιερώσει χρόνο προετοιμασίας. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μπήκαμε στην ημερήσια διάταξη μετά 2 ώρες «κοκορομαχίας» για να συζητήσουμε 26 θέματα. Ο Γιάννης Γόγολος και ο συνδυασμός του αποχώρησε μετά την συζήτηση του 10ου θέματος, ενώ για το 12ο θέμα έχει καταγγείλει τον δήμαρχο δημόσια στα ΜΜΕ. 
Αποπροσανατολίζει από την συζήτηση των προβλημάτων και την ανάδειξη των αιτίων που τα προκαλούν. Καταλογίζονται ευθύνες στον δήμαρχο αλλά μένει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ενώ η ευθύνη του είναι ακριβώς ότι εφαρμόζει αυτήν την πολιτική. Π.χ. στην συζήτηση του 8ου θέματος για τον «Αναπτυξιακό Οργανισμό» η κουβέντα γίνονταν για το ποιοί αιρετοί θα είναι μέλη του Δ.Σ. της νέας Α.Ε., παραλείποντας ότι ο πρόεδρος και εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. απαγορεύεται να είναι αιρετοί. Και το κυριότερο ότι αυτές οι Α.Ε. προσδένουν ακόμα πιο πολύ τους δήμους με τους επιχειρηματικούς ομίλους, προωθούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις στο προσωπικό τους….. Ότι μετατρέπουν τους δήμους σε Α.Ε. παροχής υπηρεσιών μέσα στα πλαίσια της πολιτικής «κόστους οφέλους» της Ε.Ε..(Σ.Σ. κατά ομολογία τους η πλειοψηφία των Δ.Σ. δεν είχε διαβάσει την εγκύκλιο 200 του ΥΠΕΣ για αυτό το θέμα). 
Κρύβει την συμφωνία των δύο παρατάξεων με την κεντρική πολιτική κατεύθυνση που θέλει τον δήμο γρανάζι του κεντρικού κράτους και ιμάντα μεταβίβασης της αντιλαϊκής του πολιτικής. Π.χ. σωστά ο Γ. Γόγολος καταγγέλλει τον δήμαρχο ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Αλλά ο ίδιος και πρωτοκλασάτα στελέχη του συνδυασμού του συμμετέχουν σε ίδρυση εταιρείας (ΕΛΗΓ) με σκοπό της αγορά του λιμανιού. Αυτή τους η ενέργεια είναι κατά της ιδιωτικοποίησης; Μάλλον δημαγωγούν για να κρύψουν την συμφωνία τους. Εμποδίζουν να φανεί ο πραγματικός αντίπαλος, καλλιεργούν αυταπάτες για «λαϊκό καπιταλισμό» ,για καλές ιδιωτικοποιήσεις. 
Τέλος αυτή η κατάσταση αποτρέπει την συμμετοχή των δημοτών στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.( Δια ζώσης η και διαδικτυακά).Άρα και την ενημέρωση τους. Πράγμα απαραίτητο για τη κινητοποίηση τους τώρα που οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα π.χ. ιδιωτικοποίηση λιμανιού. 

Κύριε πρόεδρε 

Αυτά νομίζουμε ότι υπηρετούν οι «κοκορομαχίες» στις συνεδριάσεις μας. Πιστεύουμε ότι είναι «σικέ το ματς» που παρακολουθούμε σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. Για αυτό και επαναλαμβάνεται ανενόχλητα. Εξυπηρετεί πολιτικούς στόχους. Όχι όμως και τα λαϊκά συμφέροντα. 

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχετε σοβαρή ευθύνη για αυτήν. Η χαλαρότητα, το μπάχαλο, οι προσωπικές αντεγκλήσεις, η μη τήρηση της ημερήσιας διάταξης δεν είναι στοιχεία δημοκρατίας. Έχετε υποχρέωση να παρέμβετε . Λέτε ότι θα συζητήσουμε νέο κανονισμό. Καμιά αντίρρηση. 

Αλλά μέχρι τότε έχετε υποχρέωση να πράξετε το αυτονόητο. 

Να εφαρμόσετε τον υπάρχοντα από 2012 κανονισμό. Άλλωστε ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση στην εφαρμογή του; Τόσο εσείς όσο και ο Γιάννης Γόγολος τον είχατε ψηφίσει τότε. 

Ηγουμενίτσα 18/09/2020 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση 

Δώρης Δήμας
Read More »
Δώρης Δήμας: Ο τρόπος διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων είναι απαράδεκτος Δώρης Δήμας: Ο τρόπος διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων είναι απαράδεκτος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ - Στο πειθαρχικό η προϊσταμένη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ - Στο πειθαρχικό η προϊσταμένη 


Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η ΕΔΕ για το χαμένο φάκελο από το ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, το πόρισμα της ΕΔΕ, καταλογίζει ευθύνες σε όλους τους εργαζόμενους του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας, τιμωρώντας με αυστηρή επίπληξη τους εργαζομένους του ΚΕΠ και στέλνοντας στο πειθαρχικό την προϊσταμένη της υπηρεσίας.

Το πειθαρχικό της αποκεντρωμένης περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, στο οποίο προΐσταται δικαστικός λειτουργός, αναμένεται να συγκληθεί τους επόμενους μήνες.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ - Στο πειθαρχικό η προϊσταμένη Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ - Στο πειθαρχικό η προϊσταμένη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Δωρεά από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Δωρεά από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο  Σαγιάδας για την δωρεά σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία). 

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665024245 
Φαξ: 2665028888 
Read More »
Δωρεά από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό Δωρεά από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προάγοντας τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, επιβραβεύει τη συμμετοχή των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 με την κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. 

Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση έχουν όλοι οι πολίτες που θα λάβουν μέρος στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ή όσοι συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr (Μία συμμετοχή ανά δράση) 

· Μετακινούμαστε υπεύθυνα με βιώσιμο προς το περιβάλλον τρόπο 
· Συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 με ασφάλεια, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
· Αναβαθμίζουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος που ζούμε
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου Δήμος Ηγουμενίτσας: Κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Άμεση ανάγκη συντήρησης της παιδικής χαράς στην παραλία της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Άμεση ανάγκη συντήρησης της παιδικής χαράς στην παραλία της Ηγουμενίτσας


Παιδική χαρά Ηγουμενίτσας (στα πλατάνια)!!!
Πόσο ασφαλής για τα παιδιά μας???
Ποιος ο υπεύθυνος για τη συντήρηση, την ομαλή και ασφαλή λειτουργίας της???
Οι περισσότερες βίδες έχουν λασκάρει και πολλές λείπουν.
Περιμένουμε το ατύχημα και να κινηθούν όλες οι ποινικές διαδικασίες για να θυμηθούμε πως πρέπει να συντηρούμε και να προσφέρουμε ασφαλείς παιδικές χαρές στα παιδιά???
Και μη βιαστεί κάνεις να πει για το τηλέφωνο παραπόνων, δεν το σηκώνει κανείς!!!
Πότε παραδόθηκε από την εταιρία κατασκευής?
Νομίζω λιγότερο από χρόνο.
Δικαιολογείται αυτή η κατάσταση αλήθεια?
Εννοείτε πως έχουμε ευθύνη και σαν γονείς για την οποιαδήποτε "κακή χρήση" γίνεται...

Αναγνώστης
Read More »
Άμεση ανάγκη συντήρησης της παιδικής χαράς στην παραλία της Ηγουμενίτσας Άμεση ανάγκη συντήρησης της παιδικής χαράς στην παραλία της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Ειδικά μέτρα αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Ειδικά μέτρα αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένωνΠροκειμένου αντιμετωπισθούν έκτακτες καταστάσεις από πιθανή εκδήλωση καιρικών φαινομένων με την ονομασία ¨ΙΑΝΟΣ ¨και ανάλογα με το εύρος αυτού , σας γνωρίζουμε ότι ενδέχεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία Φ/Γ οχημάτων , Φ/Γ οχημάτων μεταφοράς επικαθήμενων και λοιπών οχημάτων που ρυμουλκούν επικαθήμενα στο ευρύτερο τοπικό ή εθνικό δίκτυο . Ανωτέρω κίνηση θα αφορά την εκφορτούμενη κίνηση από τα πλοία.

Ως εκ τούτου σε περίπτωση έκδοσης απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας , η αφιχθέντα κίνηση δύναται να φιλοξενηθεί εντός του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας ή περί του λιμένα που διατίθενται χώροι στάθμευσης οχημάτων ή σε παρακείμενους χώρους παράλληλα της ¨ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ¨ μέχρι και εκτονωθεί η κατάσταση.

Α.Δ Θεσπρωτίας και Τροχαία Ηγουμενίτσας που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται όπως μας ενημερώσουν άμεσα σχετικά με την πιθανή έκδοση απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου από κοινού συνδράμουμε στη ασφαλή διευθέτηση της κίνησης σε ασφαλή χώρο .

Τα Ναυτικά Πρακτορεία παρακαλούνται για την ενημέρωση τους αντίστοιχα.
Read More »
Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Ειδικά μέτρα αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Ειδικά μέτρα αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Νεκρός 18χρονος μοτοσικλετιστής

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Νεκρός 18χρονος μοτοσικλετιστής


Χθες (17-09-2020) και ώρα 20:05΄, στο 70ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας (ύψος Χαλκιάδων Άρτας), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος αλλοδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας. 

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας. 
Read More »
Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Νεκρός 18χρονος μοτοσικλετιστής Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Νεκρός 18χρονος μοτοσικλετιστής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο


Τους αριθμούς με τις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ.

Σήμερα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας λειτουργούν 607 κλίνες ΜΕΘ και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού 169 κλίνες Covid-19 ΜΕΘ, με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον και 117 ΜΑΘ με δυναμική άλλες 27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, εάν δεν ανοίξουν άμεσα κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους, οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις.

Στην Ήπειρο, επτά κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί και μονάδα Covid με τέσσερις κλίνες.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα λειτουργούν έξι κλίνες.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων λειτουργεί μία Γενική ΜΕΘ με 14 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 8 κλίνες που μπορεί ωστόσο να επεκταθεί.

Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες. Επίσης σε λειτουργία τέθηκε από την έναρξη της πανδημίας και η Μονάδα Λοιμωδών.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ –Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- με έξι κλίνες που όμως δεν έχει λειτουργήσει. ΜΕΘ δεν υπάρχει.

Τέλος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν υπάρχει γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λειτουργεί μία ΜΑΦ μόνο για τις ανάγκες της Χειρουργικής Κλινικής.
Read More »
Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Καίριο χτύπημα για την Παραμυθιά το κλείσιμο τη Alpha Bank - Του Γρηγόρη Μάρκου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Καίριο χτύπημα για την Παραμυθιά το κλείσιμο τη Alpha Bank - Του Γρηγόρη ΜάρκουΑγαπητοί μου αναγνώστες,

Δεν έφταναν τα Δημοτικά χτυπήματα επί τόσα χρόνια που μας ερήμωσαν τον τόπο, τώρα παίρνουν και την Τράπεζα ΑLΡΗΑ ΒΑΝΚ από την Παραμυθιά.

Καίριο και ολοκληρωτικό χτύπημα αυτό για την Παραμυθιά.

Οι φορείς της πόλης Δημαρχείο, Εμπορικός Σύλλογος κ.λ.π. να βγάλουν τον λαό στο δρόμο. Να αντισταθούμε διαμαρτυρόμενοι παντού. Πού είναι ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τα κανάλια να βρούμε το δίκιο μας.

Πονάμε για τον τόπο αυτό, έχουμε επενδύσει εδώ με τον ιδρώτα μας, έχουμε κάνει αγώνες.

Δεν άφησαν τίποτα στο τόπο αυτό, έχουν κάνει την Παραμυθιά, Κουρτέσι. Αίσχος!

Εμπρός λοιπόν τι περιμένουμε; Είναι στο τέλος η πόλη μας, που ήταν η πρώτη στην “Ήπειρο, έσφυζε από ζωή!

Μετά σεβασμού και εκτίμησης
Μάρκου Γρηγόριος
Read More »
Καίριο χτύπημα για την Παραμυθιά το κλείσιμο τη Alpha Bank - Του Γρηγόρη Μάρκου Καίριο χτύπημα για την Παραμυθιά το κλείσιμο τη Alpha Bank - Του Γρηγόρη Μάρκου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Καταγγελίες των αστυνομικών αναφορικά με τον covid-19

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Θεσπρωτία: Καταγγελίες των αστυνομικών αναφορικά με τον covid-19


Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό τοις πάσι ο επαγγελματισμός, το φιλότιμο και οι κοινωνικές ευαισθησίες του Έλληνα Αστυνομικού. Διαχρονικά ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αποδείξει ότι πέραν των καθηκόντων του, συμπληρώνει πολλά από τα κενά που υπάρχουν από τις ελλείψεις του κοινωνικού κρατικού μηχανισμού, δίχως ωστόσο ποτέ να επιβραβεύεται γι’ αυτό.

Οι συνάδελφοι του νομού μου ευρισκόμενοι σε ένα νευραλγικό σημείο του Ελλαδικού χάρτη, έχουν επιβαρυμένα καθήκοντα καθημερινά. Αυτό της μετανάστευσης, του διασυνοριακού εγκλήματος, της γενικής αστυνόμευσης, της τήρησης των μέτρων τάξης, της εφαρμογής της νομοθεσίας περί covid, καθώς και των συχνών αποσπάσεων – μετακινήσεων προσωπικού σε άλλες περιοχές.

Εδώ και μερικές όμως ημέρες, μετά την ανεύρεση από συναδέλφους τεσσάρων (4) ασυνόδευτων ανηλίκων Ιρακινής υπηκοότητας στην περιοχή μας, έχουν επιβαρυνθεί με την φύλαξή τους σε τοπικό ξενοδοχείο της πόλης.

Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι καμία κρατική ή άλλη υπηρεσία δεν ανάλαβε την φιλοξενία τους σε κατάλληλα διαμορφωμένες δομές, όπως θα όφειλαν. Έτσι, οι συνάδελφοί μας εκτός από την φύλαξη ανέλαβαν και την φροντίδα τους καθώς το μικρότερο εξ αυτών είναι στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων (4) ετών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαρκή φροντίδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, από εχθές το βράδυ μετά από εξέταση, δύο από τα τέσσερα ανήλικα διαγνώστηκαν θετικά στον ιό covid – 19 με αποτέλεσμα έντεκα (11) συνάδελφοί μας να τεθούν σε καραντίνα και ήδη παρά τις ενέργειές μας, καμία από τις υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού δεν ενεργοποιήθηκε, αλλά η εύκολη λύση πάντα είναι η Αστυνομία, λες και οι συνάδελφοί μου ανήκουν στο εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης ή λες και είναι κοινωνικοί λειτουργοί και προσφέρουν υπηρεσίες σε ανήλικα παιδιά.

Nα τονίσουμε, ότι το ξενοδοχείο το οποίο συνεχίζουν να φυλάττουν οι συνάδελφοί μου δεν αποτελεί ξενοδοχείο καραντίνας στο οποίο μπορούν να διαμένουν άτομα τα οποία έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό covid 19.

Καταστάσεις για κλάματα με λίγα λόγια…

Ξέρουμε λοιπόν, ότι θα πρέπει τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού να ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ και να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε αυτά τα τέσσερα (4) παιδιά να φιλοξενηθούν όπως αρμόζει σε μία χώρα του Δυτικού Κόσμου που πρεσβεύει πολιτισμό, αξίες και ιδανικά!!!

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι η αυτονόητη διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους συναδέλφους μας με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι συνάδελφοί μας μετά από αυτό το περιστατικό εύλογα αναρωτιούνται:
Υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών?

Θεωρούν κάποιοι ότι οι αστυνομικοί έχουν ανοσία στον κορονοιό?
Υπάρχει πρωτόκολλο ενεργειών για την συγκεκριμένη περίπτωση και αν ναι, εφαρμόστηκε?
Πως αισθάνεται ο Έλληνας Αστυνομικός που καθημερινά δίνει μάχη όταν λαμβάνει ως επιβράβευση ένα ευχαριστήριο SMS και ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»?
Είναι μέσα στα καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού να παρέχει τις ανωτέρω αναφερόμενες υπηρεσίες;
Τελικά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και η επιστήμη για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού ισχύουν για όλους ή μόνο για κάποιους;

Κύριε Υπουργέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας αναμένει να αφουγκραστείτε την αγωνία μας και να δώσετε λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η εργασιακή αρμονία των μελών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
NAKOΣ Βασίλειος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ZΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Θεσπρωτία: Καταγγελίες των αστυνομικών αναφορικά με τον covid-19 Θεσπρωτία: Καταγγελίες των αστυνομικών αναφορικά με τον covid-19 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020
Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες