https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Κοινωνική και εθνική υπόθεση η λειτουργία Τελωνείων σε Δρυμάδες- Πόβλα

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Κοινωνική και εθνική υπόθεση η λειτουργία
Τελωνείων σε Δρυμάδες- Πόβλα


Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του Τελωνείου στους Δρυμάδες Πωγωνίου, αναφέρθηκε σε σημερινή του δήλωση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Η επαναλειτουργία Τελωνείου στους Δρυμάδες Πωγωνίου είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Μιλάμε για ένα Τελωνείο, ουσιαστικά υποτμήμα του Τελωνείου Κακαβιάς, που πρέπει να λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα, ώστε να «ενώνει» το Πωγώνι που σήμερα είναι μοιρασμένο στην Ελλάδα και στην Αλβανία.

Είναι απάνθρωπο ηλικιωμένοι επί το πλείστον ομογενείς να χρειάζονται 2-3 ώρες για να μεταβούν από τα σύνορα στα σπίτια τους, μέσω Κακαβιάς και Λιμποχόβου, όταν μέσω Δρυμάδων μπορούν να το κάνουν στο 1/3 με το ¼ της ώρας.

Ορισμένα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευρύτατο πνεύμα και όχι με στενό συντεχνιακό χαρακτήρα.

Η ερήμωση της υπαίθρου, η ερήμωση του Πωγωνίου εντεύθεν και εκείθεν των συνόρων δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά συνδικαλιστικών απόψεων και δικαιωμάτων. Είναι, κοινωνική, είναι εθνική υπόθεση. Και ως τέτοια όλοι πρέπει να τη βλέπουμε.

Εμείς πιστεύουμε ότι το τελωνείο Δρυμάδων πρέπει να λειτουργήσει, όπως λειτουργούσε επί δεκάδες χρόνια, στο παρελθόν. Μάλιστα ήταν η κύρια είσοδος/έξοδος προς την Αλβανική Επικράτεια. Μέσω της Βοστίνας (τη σημερινή Πωγωνιανή) γινόταν όλη η κίνηση όπως γράφουν ιστορικά βιβλία.

Τα νομικά ζητήματα μπορούν και θα αντιμετωπιστούν από τους αρμόδιους και όχι από συνδικαλιστικούς φορείς ή από εμάς.

Ακούσαμε και κάτι για «πακτωλό» εκατομμυρίων για οδικούς άξονες. Όταν κάποιοι δεν γνωρίζουν άλλη οδό, παρά μόνο αυτή που οδηγεί στην Κακαβιά, επόμενο είναι να μη γνωρίζουν τι γίνεται στις γύρω περιοχές,

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν, ότι με χρήματα του Interreg κατασκευάστηκε ο οδικός άξονας Χάνι Δελβινάκι – Πωγωνιανή – Δρυμάδες, έργο το οποίο ήταν «όνειρο ζωής» τόσο για τους κατοίκους και τους αποδήμους του εντός της Ελλάδας Πωγωνίου, όσο και για εκείνους από τα επτά χωριά του Πωγωνίου που είναι σήμερα εντός της Αλβανίας.

Και μια λεπτομέρεια: Η Ομογένεια που έχει δώσει τόσο σπουδαία στελέχη κυρίως στην Αμερική, αποτελείται κυρίως από ανθρώπους που προέρχονται από το Πωγώνι της Αλβανίας.

Καλά είναι λοιπόν κάποιοι, ή να ενημερώνονται ή να περιορίζονται στα δικά τους υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά τους καθήκοντα.

Επίσης όταν αναφέρουν για Πόβλα ή Αμπελώνα, να γνωρίζουν ότι ήδη τοποθετήθηκε γέφυρα μπέλλευ από το Αλβανικό κράτος για να εξυπηρετείται ένθεν και ένθεν ο κόσμος. Και αυτό θα μπορεί να λειτουργήσει κάποιες ώρες και ημέρες την εβδομάδα και να υπάγεται στο Τελωνείο του Μαυροματίου. {..}.Εδώ είναι το μόνο μέρος που έχει Έλληνες από τη μια πλευρά και Έλληνες από την άλλη. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να θέτει τέτοια διλήμματα, όταν ξέρουμε ότι δίπλα μας είναι αυτός ο Ελληνισμός, ο οποίος είναι ενιαίος σε όλη την Ήπειρο άσχετα των σημερινών συνόρων, και ξέρουμε ότι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο δεν θα υπάρχουν.
Read More »
Κοινωνική και εθνική υπόθεση η λειτουργία Τελωνείων σε Δρυμάδες- Πόβλα Κοινωνική και εθνική υπόθεση η λειτουργία Τελωνείων σε Δρυμάδες- Πόβλα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικώνΣυνελήφθη χθες (17-08-2023) το βράδυ σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής του τόπου διαμονής του, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, με τη συμμετοχή και του αστυνομικού σκύλου «EVELIN», όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 51,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

· 2,6 γραμμάρια ηρωίνης και

· 1,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Η κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τους 5 Κροάτες που προσπάθησαν να διαφύγουν από την Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Η κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τους 5 Κροάτες που προσπάθησαν να διαφύγουν από την ΗγουμενίτσαΌπως προκύπτει από την κατάθεση του αστυνομικού, διαπιστώθηκε μετά από τις σχετικές έρευνες ότι οι 5 Κροάτες βρίσκονταν σε περιοχή της Αττικής, την προηγούμενη μέρα, ενώ για δύο από τους πέντε, υπήρχε εις βάρος τους δικογραφία από τις 4/11/2015, γιατί ως φίλαθλοι της DINAMO ZAGREB βρισκόταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη των πέντε Κροατών οπαδών, αργά το βράδυ της Τρίτης 8 Αυγούστου στην Ηγουμενίτσα, ενώ ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με πλοίο προς το Μπάρι της Ιταλίας, και από εκεί οδικώς για την πατρίδα τους, προκειμένου να διαφύγουν από την Ελλάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια της προηγούμενης βραδιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση που ακολουθεί, διαπιστώθηκε μετά από τις σχετικές έρευνες ότι οι προαναφερόμενοι βρίσκονταν σε περιοχή της Αττικής, την προηγούμενη μέρα, παρόλο που προφορικά εξεταζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν μεταβεί σε αυτή.

Επίσης για τους δύο εκ των πέντε, και συγκεκριμένα τους P.L και U.B., διαπιστώθηκε ότι την 4/11/2015 σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης βίας στους Αθλητικούς χώρους γιατί ως φίλαθλοι της ομάδας DINAMO ZAGREB βρισκόταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού που βρίσκονται επί της οδού Λ.Αλεξάνδρας 115 στην Κυψέλη Αττικής.
Η κατάθεση του αστυνομικού

«Οι πέντε Κροάτες μας υπέδειξαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας δίχως να έχουν εκδώσει εισιτήριο για όχημα, με ημερομηνία ταξιδιού την 23:59 της 8/8/2023, ενώ μαζί τους δεν είχαν αποσκευές ώστε να δικαιολογούν το ταξίδι τους.

Σε ερωτήσεις μας για τον τρόπο που μετέβησαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας δεν προσδιόρισαν τον τρόπο μετάβασής τους. Από την πληκτρολόγηση των στοιχείων ταυτότητάς τους στο ηλεκτρονικό σύστημα P.O.L διαπιστώθηκε ότι για τους P.L και U.B. την 4/11/2015 σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης βίας στους Αθλητικούς χώρους γιατί ως φίλαθλοι της ομάδας DINAMO ZAGREB βρισκόταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού που βρίσκονται επί της οδού Λ.Αλεξάνδρας 115 στην Κυψέλη Αττικής.
Κατά την παραμονή τους στην υπηρεσία μας, μάς ανέφεραν ότι ο πρώτος και ο πέμπτος βρίσκονται στην Ελλάδα τις τελευταίες τρεις ημέρες για διακοπές στην περιοχή της Πάργας Πρέβεζας και ότι διέμειναν σε διάφορα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε ερώτησή μας αν έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα μας απάντησαν ότι πριν από μερικά χρόνια είχαν πάει για διακοπές.

Με την συναίνεση του πέμπτου συλληφθέντα περιηγηθήκαμε στο ιστορικό της εφαρμογής «Χάρτες» του κινητού του τηλεφώνου όπου διαπιστώθηκε ότι έχει αναζητήσει περιοχές όπως Αθήνα, Πάτρα, τις διευθύνσεις siinis 10 και Βασιλίσσης Σοφίας 4, και τον σταθμό Ειρήνη στην Αττική.Με τη συναίνεση του δεύτερου συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι έχει προβεί σε αναζήτηση της πόλης της Αθήνας και του Πειραιά. Κατά τη σωματική τους έρευνα διαπιστώθηκε ότι στα προσωπικά τους αντικείμενα κατείχαν αυτοκόλλητα που απεικονίζουν έναν λευκό σκορπιό σε μαύρο φόντο ενώ στην δεξιά πάνω γωνία αναγράφεται το γράμμα “d”.Επίσης στην κατοχή του πέμπτου συλληφθέντα βρέθηκε μια νάιλον σακούλα του καταστήματος S….k , που διαθέτει 45 καταστήματα μόνο σε περιοχές της Αττικής. Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα συμπεραίνεται μετά βεβαιότητας ότι οι προαναφερόμενοι βρίσκονταν σε περιοχή της Αττικής παρόλο που προφορικά εξεταζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν μεταβεί σε αυτή».
Read More »
Η κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τους 5 Κροάτες που προσπάθησαν να διαφύγουν από την Ηγουμενίτσα Η κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τους 5 Κροάτες που προσπάθησαν να διαφύγουν από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ 2 - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ 2 - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ


Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και του «πυρετού» ανακοινώσεων υποψήφιων συμπολιτών μας, που πρόκειται να τεθούν στην κρίση του κοινού, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, οφείλουμε να συνεχίσουμε την ενημέρωση των συνδημοτών μας σε σχέση με τα όσα έχουν πραγματικά συμβεί στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας.

ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
Πολύς λόγος γίνεται για τον πρωτογενή τομέα και τη διευκόλυνση των αγροτών και κτηνοτρόφων. Το κατά πόσο ο Δήμος ενεργοποιήθηκε και εκμεταλλεύτηκε το σύνολο των δυνατοτήτων που προέκυψαν από χρηματοδοτικά προγράμματα των Υπουργείων, αποδεικνύεται εύκολα και απλά.

ΤΟΜΕΑΣ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Εκπονήθηκαν μελέτες, έφτασαν στο απαιτούμενο επίπεδο ωρίμανσης, εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, δημοπρατήθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν και εκτελούνται κατά περίπτωση, για έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού ύψους 3.210.000,00 € περίπου, μήκους οδών που ξεπερνά τα 23km και αφορά παρεμβάσεις σε 15 κοινότητες του Δήμου Σουλίου.


Πράξη “άμεσα ορατή”, έργα που υλοποιούνται, αριθμοί που δεν αμφισβητούνται.

Με εκτίμηση,
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Σουλίου
Γιάννης Καραγιάννης
Read More »
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ 2 - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ 2 - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Τον ευχαριστεί για τις επαφές με την οικογένεια Bvlgari

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Τον ευχαριστεί για τις επαφές με την οικογένεια Bvlgari


Σε αυτήν την προσπάθεια επανένωσης που είχε ξεκινήσει το 2017, το οφείλουμε σε έναν και μοναδικό άνθρωπο, που χωρίς ιδιοτέλεια συνεχίζει ακούραστα να βοηθάει τον τόπο μας. Σε ευχαριστούμε Βαγγέλη Ντάγκα

Γεώργιος Καλόγηρος
Πρόεδρος Τ.Κ. Παραμυθιάς
Read More »
Τον ευχαριστεί για τις επαφές με την οικογένεια Bvlgari Τον ευχαριστεί για τις επαφές με την οικογένεια Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 8.780.000,00€ για έργα διευθέτησης του ρέματος Γκούρας

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Ηγουμενίτσα: 8.780.000,00€ για έργα διευθέτησης του ρέματος Γκούρας


Υπεγράφη με την Ανάδοχο Εταιρεία «ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ» η σύμβαση για ένα ακόμη έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας», προϋπολογισμού ύψους 8.780.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%), ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η κατασκευή του έργου, με στόχο την αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής της Νέας Σελεύκειας, αφορά στη διευθέτηση οριοθετημένου τμήματος του ρέματος Γκούρας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης του οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε μήκος 1.738 μ.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής:
«Απαντάμε με έργα, επιλύοντας στην πράξη τα προβλήματα δυσλειτουργίας της καθημερινότητας.
Με γνώμονα την ασφάλεια των συνδημοτών μας, βάζουμε τέλος σε κάθε ανησυχία ενδεχομένου έντονων καιρικών φαινομένων, δεδομένου του γεγονότος ότι οι καιρικές συνθήκες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές, χωρίς την απαραίτητη πρόληψη. Με τα Έργα διευθέτησης του ρέματος της Γκούρας θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τη Νέα Σελεύκεια, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.
Οι προσπάθειές μας, με την ουσιαστική συμβολή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, αποδίδουν καρπούς, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τόπου μας. Και δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε να χαρτογραφούμε και να επιλύουμε τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα, με μοναδικό μας σκοπό την ευημερία του τόπου μας.»
Read More »
Ηγουμενίτσα: 8.780.000,00€ για έργα διευθέτησης του ρέματος Γκούρας Ηγουμενίτσα: 8.780.000,00€ για έργα διευθέτησης του ρέματος Γκούρας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Δικαιοσύνη και Διαφάνεια στην πολιτική των Δήμων | Γράφει η Έφη Λιοπιάρη

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Δικαιοσύνη και Διαφάνεια στην πολιτική των Δήμων | Γράφει η Έφη Λιοπιάρη


Η πολιτική σε επίπεδο δήμων αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της δημόσιας διακυβέρνησης που επηρεάζει άμεσα την καθημερινή ζωή των πολιτών. 
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτό το επίπεδο έχουν αντίκτυπο σε θέματα όπως η υγεία, η εκπαίδευση, οι υποδομές και πολλά άλλα. 
Δύο σημαντικές αξίες που πρέπει να καθοδηγούν τους πολιτικούς στους δήμους είναι η δικαιοσύνη και η διαφάνεια.

Δικαιοσύνη στην πολιτική των Δήμων
Η δικαιοσύνη αποτελεί το θεμέλιο της πολιτικής δράσης. Σε επίπεδο δήμων, αυτό σημαίνει την ίση και αδιάκριτη μεταχείριση όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την κοινωνική, οικονομική ή εθνοτική τους καταγωγή. Οι αποφάσεις που παίρνονται πρέπει να βασίζονται σε δίκαιες διαδικασίες και να αντανακλούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες της πλειοψηφίας, πάντα με σεβασμό προς τις μειονότητες.
Η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης. Οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη σκοπιμότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο, η πολιτική διαδικασία γίνεται πιο διαφανής και οι πολίτες αισθάνονται πιο ενημερωμένοι και με ενεργό συμμετοχή.

Διαφάνεια στην πολιτική των Δήμων
Η διαφάνεια στην πολιτική αναφέρεται στην απουσία διαφθοράς, ανασφάλειας και προσωπικών συμφερόντων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η έλλειψή της μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις αποφάσεις που λαμβάνονται, μειώνοντας την αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου.
Για τη διασφάλιση της διαφάνειας, απαιτείται η ύπαρξη αυστηρών κανόνων και διαδικασιών που θα περιορίζουν τη δυνατότητα παρείσφρησης προσωπικών συμφερόντων. Οι δημόσιοι λειτουργοί και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι πρέπει να υποβάλλονται σε αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, αποφεύγοντας την ανάμιξη προσωπικών συμφερόντων στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Συμπερασματικά
Η δικαιοσύνη και η διαφάνεια αποτελούν βασικές αξίες που πρέπει να καθοδηγούν την πολιτική στους δήμους. Μόνο μέσα από μια διαφανή και δίκαιη διαδικασία λήψης αποφάσεων μπορεί να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος. Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της δικαιοσύνης και της καθαρότητας στην πολιτική ζωή των δήμων.

Έφη Λιοπιάρη
Δικηγόρος
Υποψήφια δημοτική Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Δύναμη Προοπτικής
Υπ. Δήμαρχος Γιάννης Λώλος
Read More »
Δικαιοσύνη και Διαφάνεια στην πολιτική των Δήμων | Γράφει η Έφη Λιοπιάρη Δικαιοσύνη και Διαφάνεια στην πολιτική των Δήμων | Γράφει η Έφη Λιοπιάρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Και νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Και νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο ΦιλιατώνΔεν πρόλαβε να κλείσει μηνάς και νέο εργατικό ατύχημα με θύμα συμβασιούχα εργάτρια καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών συνέβη την δευτέρα 14-8-2023 και ώρα 14.30 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ,η βάρδια ξεκινάει στις 7 π.μ. και το απορριμματοφόρο παρέλαβε τις εργάτριες από συγκεκριμένο σημείο στις 8:00 .

Κατά τη διάρκεια της αποκομιδής, ο κάδος απορριμμάτων έπεσε απότομα με αποτέλεσμα , να χτυπήσει την συναδελφισσα στο δεξί της χέρι και να της το σπάσει. Η συνάδελφος μεταφέρθηκε μόνη της στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ,της χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός, φαρμακευτική αγωγή και 30ήμερη αναρρωτική άδεια. .

Στη συναδέλφισσα δίνουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και να γυρίσει σιδερένια για δουλειά.

Για το περιστατικό προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:

1) Υπάρχει σχετική απόφαση εργασίας στο δήμο Φιλιατών για εργασία πέραν του ωραρίου (το ωράριο είναι 7 με 13.30) ;

2) Το απορριμματοφόρο είχε προβλήματα στη λειτουργία του. Δεν λειτουργούσε η αντλία ανύψωσης των κάδων με αποτέλεσμα πότε οι κάδοι να ανεβαίνουν απότομα και πότε απότομα να κατεβαίνουν .

Επειδή η Διοίκηση του Δήμου και διάφοροι «ειδικοί» θα ξαναμιλήσουν για «λάθος» και «αβλεψία», να τους ρωτήσουμε:

— Τι έκαναν για να εξαλείψουν τις αιτίες που γεννούν τα «λάθη»

— Ευθύνονται για τα «λάθη» οι ελλείψεις προσωπικού, απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων που φέρνουν την εντατικοποίηση της εργασίας

— Η μη εκπαίδευση των εργαζομένων για τα μέτρα προστασίας και ασφαλείας δεν παίζει ρόλο για τα αλλεπάλληλα εργατικά «ατυχήματα» στον Δήμο;

-Η εγκληματική πολιτική της διοίκησης που θεωρεί τα μέτρα προστασίας κόστος που πρέπει να μειώσει, ούτε αυτή έχει σημασία;

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο.

Είναι επίπονο και βλαβερό για την ασφάλεια και την υγεία τους τα εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια που έχουν επιβληθεί και αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέσα στη ζέστη ,θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους ,τώρα να διεκδικήσουμε:

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Προμήθεια απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου στην καθαριότητα

-Έλεγχος των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την καλή κατάστασή τους

-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ

-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ


Read More »
Και νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Φιλιατών Και νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ 2023

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ 2023

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 στα Ιστορικά Πηγάδια Σουλίου Ώρα 16:30 – Συγκέντρωση των επισκεπτών – προσκυνητών και ξενάγηση στα πλέον σημαντικά τοπόσημα και μνημεία του Σουλίου (ξεναγός: Βαγγέλης Τσιρώνης, Φιλόλογος – Συγγραφέας – Ερευνητής της Ιστορίας του Σουλίου & Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Γλαβίτσα»).

Ώρα 20:00 – Σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων, εκπροσώπων φορέων και εκπροσώπων απογόνων σουλιώτικων φαρών.

Ώρα 20:20 – Ομιλία του σουλιώτη δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα.

Ώρα 20:30 – «Η Κλασική Μουσική συναντά την Παράδοση» με το γνωστό Ωδείο του κ. Κωστή Λεοντάρη (Ιωάννινα). Θα εκτελεστούν παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια ανασυνθεμένα σε λυρική μορφή: βιολί-Κωστής Λεοντάρης, πιάνο- Λαμπρίνα Πρεβεζάνου, τραγούδι: Μαρία Τσιρώνη – σοπράνο Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
21:30 – Λαϊκό πανηγύρι με τη γιαννιώτικη Δημοτική Ορχήστρα του Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ξενάγηση, είσοδος και χορός ελεύθερα.
Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου και Δήμος Σουλίου.
Read More »
ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ 2023 ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ 2023 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥΥπογράφηκε σήμερα 16-08-2023 η σύμβαση προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού (Προμήθεια απορριμματοφόρου)», προϋπολογισμού δημοπράτησης 170.500,00 € (συμπερ. Φ.Π.Α.).

Το συμβατικό αντικείμενο αφορά την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου οχήματος με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου χωρητικότητας δώδεκα κυβικών (12m3) με σύστημα ανύψωσης κάδων, που έρχεται να προστεθεί στον ανανεωμένο στόλο οχημάτων του Δήμου.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, αφενός, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και του κ. Ιωάννη Καούση, αφετέρου, νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας με την επωνυμία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α. ΚΑΟΥΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε εκατόν πενήντα (150) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της.
Read More »
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Market Pass 2: Σεπτέμβριο «ανοίγουν» οι αιτήσεις

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Market Pass 2: Σεπτέμβριο «ανοίγουν» οι αιτήσεις
Για τον επόμενο μήνα μετατίθεται τελικά η έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το Market pass 2 αφού στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεκαθαρίζουν οτι πρώτα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και μετά θα γίνει η αξιολόγηση των δικαιούχων.

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα που θα δέχεται τις αιτήσεις για το Μarket pass 2 θα ενεργοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου ενώ την ίδια περίοδο, η Aνεξάρτητη Aρχή Δημοσίων εσόδων θα τρέξει την επεξεργασία των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς δικαιούχος έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσοι εξακολουθούν να δικαιούνται το επίδομα.

Από την παράλληλη αυτή διαδικασία της αξιολόγησης των εισοδημάτων του 2023 για τους νέους δικαιούχους των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς δικαιούχους, θα εξαρτηθεί και ο χρόνος καταβολής του επιδόματος. Αν δηλαδή θα δοθεί σε δύο δόσεις, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, η εφάπαξ τον Οκτώβριο. Πιο πιθανό θεωρείται το σενάριο της εφάπαξ καταβολής του τον Οκτώβριο.

Το μέτρο, όπως ψηφίστηκε, προβλέπει νέο γύρο επιδότησης των νοικοκυριών για αγορές μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Όσοι έλαβαν το Μarket pass στο παρελθόν δεν θα χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος. Αιτήσεις θα απαιτηθεί να κάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν έλαβαν την επιδότηση στην πρώτη φάση, είτε γιατί παρέλειψαν να την κάνουν τον περασμένο Φεβρουάριο, είτε διότι υπερέβαιναν τα όρια με βάση τα εισοδήματα του 2021 (δηλώσεις 2022).

Σημειώνεται οτι και για το Market Pass 2 τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι τα ίδια: δηλαδή 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι και 5.000 επιπλέον για κάθε προστατευόμενο τέκνο, με ακίνητη περιουσία έως 250.000 ευρώ ο άγαμος και 400.000 ευρώ οι έγγαμοι.
Read More »
Market Pass 2: Σεπτέμβριο «ανοίγουν» οι αιτήσεις Market Pass 2: Σεπτέμβριο «ανοίγουν» οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Παραλήρημα από τον επικεφαλής των Τσάμηδων επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Παραλήρημα από τον επικεφαλής των Τσάμηδων
επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας


Σε ένα απίστευτο παραλήρημα επιδίδεται μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές δηλώσεις όπως και από αναρτήσεις ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων στην Αλβανία Σεπτίμ Ιντρίζι, μετά την συγκέντρωση που έγινε στη Χιμάρα.

Ο ίδιος επιτίθεται εναντίον των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης αποκαλώντας τους «απόγονους του Ναπολέοντος Ζέρβα που έσφαξε και εκδίωξε τους Αλβανούς από την Τσαμουριά» ενώ βάλλει και εναντίον του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.

Ο Ιντρίζι επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας που συντελέστηκε στην Ήπειρο υποστηρίζοντας ότι 68 χωριά ισοπεδώθηκαν και άλλα 159 λεηλατήθηκαν.

Καταλήγει λέγοντας ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και ο σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ισχύει μόνο για κάποιους και για άλλους όχι.

Ο Ιντρίζι προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής και από πολλούς θεωρείται ότι δεν το πράττει τυχαία, αλλά μετά από ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Ράμα.
Read More »
Παραλήρημα από τον επικεφαλής των Τσάμηδων επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας Παραλήρημα από τον επικεφαλής των Τσάμηδων επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέστανης σε συνεργασία με την Κοινότητα Πέστανης, καλεί τους χωριανούς και τους ετεροδημότες του χωριού στην 2η συνάντηση Πεστανιωτών, που έγινε θεσμός, την Δευτέρα 21 Αυγούστου, το βράδυ, στο χωριό.
Read More »
2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα 2η συνάντηση Πεστανιωτών τη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
 Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Κατόπιν μη επίτευξης απαρτίας την Τετάρτη 16-8-2023 καλείστε εκ νέου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 21 Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Άρση - διόρθωση ή συμπλήρωση της διάταξης της παρ.3 του άρθρου 4 του ΠΔ 456/1977 (ΦΕΚ.Α’ 142/24-05-1977) μέσω τροποποίησης του Οργανισμού του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ηλία Ι. Σάρρα».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αποδοχή δωρεάς ξυλόγλυπτων – καλλιτεχνικών έργων από τον κ. Σιδηρόπουλο Αναστάσιο.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Ετήσιος προγραμματισμός πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης (Τακτικό Προσωπικό) έτους 2024 για το Δήμο Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τον καθαρισμό σχολικών κτηρίων για το διδακτικό έτους 2024-2025.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Παραχώρηση χώρου στη ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση υποσταθμού compact στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κύπρου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση έκθεσης Εσόδων–Εξόδων Β’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Οικ. Έτους 2023.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 184/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 185/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση διαγραφής του υπ’ αριθμ. 367/2023 χρηματικού καταλόγου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 52/2023 απόφασή της περί εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης εμβαδού 3.500,00 τ.μ. από το τεμ. 138 διανομής Μορφάτι Θεσπρωτίας έτους 1940 που βρίσκεται στην Κοινότητα Σπαθαραίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, με σκοπό την ελεύθερη βόσκηση αλόγων για τις οποίες δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση παρότι εμπίπτουν σε περιοχή «ΝΑΤΟΥΡΑ 2000».
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 53/2023 απόφασή της περί αιτήματος του κ. Πάμπολλα Νικόλαου για άδεια κατασκευής λυόμενου στεγάστρου σε κοινόχρηστο χώρο στην Κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Αποδοχή γνωμοδότησης του τμήματος μελετών έργων για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» στον Δήμο Ηγουμενίτσας συμβατικού προϋπολογισμού 254.810,17 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Χορήγηση 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Πρόταση ονομασίας οδού στον οικισμό «Πεστανιώτικα» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Ζεϊμπέκογλου Δέσποινα – Δημοτικός Σύμβουλος .

ΘΕΜΑ 16ο
Αποδοχή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημάκου Δημήτριου από εκπροσώπου του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και ορισμός νέου εκπροσώπου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Read More »
Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας  Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Αντιγόνη Φίλη | Γιατί με τον Θανάση Ντάνη

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Αντιγόνη Φίλη | Γιατί με τον Θανάση Ντάνη


Δεν χρειάζονται συστάσεις ανάμεσά μας καθότι όχι μόνο η θεσμική μου θέση από το αξίωμα της Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου αλλά και το έργο μου και η εν γένει παρουσία μου στα κοινά αποτελούν την απόδειξη αγάπης για τον τόπο μας.
Μέσω της συνεχόμενης επαφής και επικοινωνίας μας δημιουργήσαμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που μας συνδέει μέχρι και σήμερα. 
Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επέλεξα να κατέλθω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σουλίου Αθανάσιο Ντάνη.
Ο Δήμος Σουλίου είναι ο τόπος που ζω, δρω και αγαπώ. 
Ο τόπος που μεγαλώνω τα παιδιά μου και θα ήθελα να συμβάλλω στην ανάπτυξή του δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι μας να έχουν κίνητρα να παραμείνουν ή να επιστρέψουν εδώ με το πέρας των σπουδών τους.
Αποδέχτηκα την πρόταση συμμετοχής μου στο συνδυασμό του κυρίου Ντάνη χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί γνωρίζω τον ακέραιο χαρακτήρα του, την έντονη προσωπικότητά του και τις αξίες που πρεσβεύει. 
Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου εξάσκησης στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου με την άριστη επιστημονική του κατάρτιση εκτελεί τα ιατρικά του καθήκοντα με σεβασμό στην επιστήμη, στους ασθενείς και στους συναδέλφους του. 
Παράλληλα μου εξέφρασε τις σκέψεις, τις αγωνίες και τις ανησυχίες του για το μέλλον του τόπου μας, ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες και διαπίστωσα πως μας συνδέει ενα κοινό όραμα να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε τον τόπο μπροστά.
ΝΑΙ λοιπόν στη συλλογική προσπάθεια με σκοπό να ενώσουμε ελπίδες, με διάθεση να συνεισφέρουμε με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. 
Να παλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους που περιμένουν από τον δήμο μας, τον τόπο μας “τον μικρό τον μέγα”, να φανεί αντάξιος της ιστορίας του και να καταστεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Φίλη Αντιγόνη Βασιλική
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος δήμου Σουλίου
Read More »
Αντιγόνη Φίλη | Γιατί με τον Θανάση Ντάνη Αντιγόνη Φίλη | Γιατί με τον Θανάση Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Στεργίου "Ο Δίδυμος Καπιταλισμός" στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023

 Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Στεργίου "Ο Δίδυμος Καπιταλισμός" στην ΗγουμενίτσαRead More »
Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Στεργίου "Ο Δίδυμος Καπιταλισμός" στην Ηγουμενίτσα  Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Στεργίου "Ο Δίδυμος Καπιταλισμός" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

76χρονος βαριά τραυματισμένος μετά από πτώση

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
76χρονος βαριά τραυματισμένος μετά από πτώσηΔιασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύεται ένας 76χρονος ο οποίος διακομίσθηκε το μεσημέρι, μετά από πτώση που είχε.

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έπεσε από τον πρώτο όροφο του διαμερίσματος που διέμενε, κοντά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Φέρει βαριά τραύματα, διασωληνώθηκε και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Η αστυνομία ερευνά αν πρόκειται για ατύχημα ή για απόπειρα αυτοκτονίας καθώς έχει αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο.
Read More »
76χρονος βαριά τραυματισμένος μετά από πτώση 76χρονος βαριά τραυματισμένος μετά από πτώση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Συνεχίζονται οι έλεγχοι… της ξαπλώστρας!

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Συνεχίζονται οι έλεγχοι… της ξαπλώστρας!Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ιδιώτες και επιχειρήσεις του αιγιαλού, αποκαλύπτοντας εκατοντάδες παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το τετραήμερο 8-11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 1.312 επιπλέον έλεγχοι σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού, και διαπιστώθηκαν 413 παραβάσεις από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

Οι έλεγχοι αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 918 που διενεργήθηκαν το διάστημα 21 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου όπου και διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις. Ως εκ τούτου, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο 8-11 Αυγούστου είναι κατά 43% περισσότεροι από εκείνους που διενεργήθηκαν το διάστημα 21 Ιουλίου-7 Αυγούστου και ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται σε 2.230, ενώ οι διαπιστωμένες παραβάσεις σε 749.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ύστερα από κινητοποίηση του συνόλου των στελεχών των Κτηματικών Υπηρεσιών, με ανάκληση των θερινών αδειών και μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες που είχαν ελλείψεις προσωπικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα επιθεωρήσεις στο μέγιστο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για ένταση των ελέγχων στις παραλίες σε όλη τη χώρα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός περιλαμβάνει τα εξής:

-Στο διάστημα 8-11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.312 επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε 38 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 44 επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, 90 στη Μαγνησία, 109 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, 138 στην Κρήτη, 191 στην Πελοπόννησο.

-Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 413 παραβάσεις που αφορούν: Υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση (αυθαίρετη χρήση).

-Υπενθυμίζεται πως το διάστημα 21 Ιουλίου-7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 918 επιχειρήσεις και ιδιώτες, όπου διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις. Επομένως, το διάστημα 21 Ιουλίου-11 Αυγούστου ο συνολικός αριθμός των ελέγχων ανέρχεται σε 2.230 και ο συνολικός αριθμός των παραβάσεων σε 749.

-Οι ποινές που επιβάλλονται– ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης – από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες περιλαμβάνουν: πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών, έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Κτηματικές Υπηρεσίες υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νάγιας Κόλλια, αυτεπάγγελτα ή ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες. Οι αυτοψίες σε όλη τη χώρα και ιδίως στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου, όπως έχει επισημάνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Σε όσους επίμονα αμφισβητούν την βούληση μας να επιβάλλουμε την νομιμότητα στις παραλίες αλλά και σε όσους επίμονα προσπαθούν να διατηρήσουν «από την πίσω πόρτα» το καθεστώς της ανομίας, απαντούμε ότι εξίσου επίμονα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή του νόμου. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα προχωρούμε, σύντομα, σε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας για τις μισθώσεις των παραλιών».
Read More »
Συνεχίζονται οι έλεγχοι… της ξαπλώστρας! Συνεχίζονται οι έλεγχοι… της ξαπλώστρας! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Στο ΦΕΚ η Ρυθμιστική για το κυνήγι

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Στο ΦΕΚ η Ρυθμιστική για το κυνήγιΜε αρκετή καθυστέρηση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για τις ρυθμίσεις θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2023=2024.

Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου καθορίζεται από 20 Αυγούστου 2023 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2024.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για πρώτη φορά φέτος και σε συγκεκριμένες πεδινές περιοχές το κυνήγι των αγριόχοιρων θα αρχίσει στις 20 Αυγούστου και όχι στις 15 Σεπτεμβρίου, σε μία προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τον υπερπληθυσμό τους, να αμβλύνει τις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν αυτά τα ζώα στις καλλιέργειες και την πρωτογενή παραγωγή, αλλά και να αναχαιτίσει την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που απειλεί να λάβει επιδημικά χαρακτηριστικά και στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι αυτή η πρόωρη έναρξη κυνηγίου του είδους δεν ήταν κάτι που ζήτησαν ή διεκδίκησαν οι οργανώσεις των κυνηγών, αλλά οι ίδιες οι υπηρεσίες του κράτους, με προεξάρχουσα την κτηνιατρική υπηρεσία, καθώς και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την εν λόγω απόφαση, ο αρμόδιος υφυπουργός εξουσιοδοτεί τους Προϊστάμενους των Δασικών Υπηρεσιών να προχωρήσουν στην έκδοση Δασικών Αστυνομικών διατάξεων (Δ.Α.Δ) για την εφαρμογή της Ρυθμιστικής.
Read More »
Στο ΦΕΚ η Ρυθμιστική για το κυνήγι Στο ΦΕΚ η Ρυθμιστική για το κυνήγι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

"Η Εκάβη στη Θράκη", στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
"Η Εκάβη στη Θράκη", στον αρχαιολογικό χώρο της ΕλέαςΔευτέρα 21 Αυγούστου 2023
ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
είσοδος ελεύθερη
-------------------------
 Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο σύγχρονο ποιητικό δράμα του Κωνσταντίνου Μπούρα "Η Εκάβη στην Θράκη".
Σκηνοθεσία/ Σκηνικά/ Κοστούμια :
Θωμάς Λιώλιος - Άρτεμις Αγαθοπούλου
Ενδυματολογική επιμέλεια : Billie Rose
Επιμέλεια Μουσικής : Θωμάς Λιώλιος -
Έφη Ντάγκα
Μουσικός επί σκηνής : Νικολέττα Αναστασίου
Αφίσα : Άρτεμις Αγαθοπούλου - Emin Hasic
Διανομή :
Εκάβη : Έφη Ντάγκα
Κασσάνδρα/ Φάντασμα Πολύδωρου :
Άρτεμις Αγαθοπούλου
Οδυσσέας: Σπύρος Οικονομίδης
Ταλθύβιος: Γιώργος Ντόστας
Βασιλιάς Πολυμήστορας : Σωτήρης Μπούσης
Χορός: Παναγιώτα Παππά, Billie Rose
Αρετή Νασιάκου, Δήμητρα Χρόνη
Μάγδα Μίαρη-Μπάλλου, Λίλα Γκοντούλα Χρυσάνθη Λαλλά
----------------------------
Με την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του ΟΠΕΚΑ, των Δήμων Ηγουμενίτσας, Πάργας και Σουλίου, του Συλλόγου Φίλων Νεκρομαντείου, των Εφορειών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και Πρέβεζας
Read More »
"Η Εκάβη στη Θράκη", στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας "Η Εκάβη στη Θράκη", στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Στο συνδυασμό Μπέζα ο Ηλίας Νικολάου

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Στο συνδυασμό Μπέζα ο Ηλίας Νικολάου


Ηλίας Νικολάου. Κτηνοτρόφος, Επαγγελματίας τουρισμού

Άνθρωπος ονειροπόλος αλλά και τολμηρός, της πράξης, με πάθος και ιδέες για την ανάπτυξη του Δήμου.
Ηλία, σε ευχαριστώ που ενώνεις τη δύναμή σου μαζί μας, καταθέτοντας τη διάθεσή σου για καινοτόμες αλλαγές. Η αγάπη σου για τον τόπο θα συμβάλει σημαντικά στην πραγματοποίηση του οράματός μας για έναν σύγχρονο Δήμο Ηγουμενίτσας ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
"Αν θέλεις να υπάρχει μία πόλη, κανείς μας δεν πρέπει να ιδιωτεύει" Πλάτωνας!

Read More »
Στο συνδυασμό Μπέζα ο Ηλίας Νικολάου Στο συνδυασμό Μπέζα ο Ηλίας Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Ελληνικό και πραγματικό...

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
Ελληνικό και πραγματικό...


Στην παραλία Μέγα Άμμος στα Σύβοτα, για άλλη μια φορά παρατηρείται το φαινόμενο να παραγκωνίζουμε τους συμπολίτες μας με ειδικές ικανότητες, στερώντας τους θεμελιώδη δικαιώματα, όπως εκείνα του να κυκλοφορούν ελεύθεροι ή του δικαιώματος της ψυχαγωγίας των.
Συγκεκριμένα, στην εν λόγω παραλία προκειμένου να αποκτηθεί Γαλάζια Σημαία, οριοθετήθηκαν θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ, καθώς και δημόσιες τουαλέτες.


Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, τόσο το πάρκινγκ ΑΜΕΑ, όσο και οι χημικές τουαλέτες, τοποθετήθηκαν στο ίδιο σημείο. 
Κυριολεκτικά. Το ένα πάνω στο άλλο.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, παρκάροντας ένα όχημα, νόμιμα, στη θέση ΑΜΕΑ, κλείνει την πρόσβαση στις χημικές τουαλέτες.


Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η εγωκεντρικότητα και δεν διακρίνεται η ενσυναίσθηση ειδικότερα προς τους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες, ας κάνουμε ό,τι δύναται έκαστος προκειμένου να αλλάξουν τοιαύτες συμπεριφορές άρδην και να μην υπάρξει καμία ανοχή στην αδιαφορία προς τους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες.

Read More »
Ελληνικό και πραγματικό... Ελληνικό και πραγματικό... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

“Το Λαδοχώρι στην Αρχαιότητα”

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023
“Το Λαδοχώρι στην Αρχαιότητα”


Ενημερωτική ημερίδα. Το Λαδοχώρι στην αρχαιότητα.
Μια πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Λαδοχωρίου σε συνεργασία με την εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Όλα όσα δεν ξέρουμε και κρύβονται στα θεμέλια του οικισμού μας.
Τετάρτη 30/08/23 και ώρα 20:30

Χορηγός επικοινωνίας thespro.gr
Read More »
“Το Λαδοχώρι στην Αρχαιότητα” “Το Λαδοχώρι στην Αρχαιότητα” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2023 Rating: 5

Σελίδες