Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων Με απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά, στις 10 Δεκεμβρίου 2020, εγκρίθηκε η διενέργεια της υπηρεσίας "Περισυλλογή αδέσποτων ζώων 132718/4282/02.09.2019 (μετά και από απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη) εκτιμώμενης αξίας 9.920 μαζί με Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Σχεδόν 10.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση και μετά από προσφορά ενός μόνο ατόμου, ύστερα από πρόσκληση προς τους οικονομικούς φορείς (υπ΄ αριθμ. 10091/10-12-2020).

Δηλαδή την ίδια ημέρα, ο Δήμος Φιλιατών, προχώρησε στη δέσμευση πίστωσης, την ίδια ημέρα ζήτησε προσφορές από οικονομικούς φορείς (άραγε μπορούν να υποδειχθούν;), την ίδια ημέρα έλαβε τη μοναδική προσφορά και την ίδια ημέρα προχώρησε στην ανάθεση.

Στο Δήμο Φιλιατών φαίνεται πως έχουν καταφέρει και έχουν ξεπεράσει τα χρονοβόρα προβλήματα που δημιουργεί η ελληνική γραφειοκρατία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. 

Θα πρέπει όμως να μας απαντήσει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος που υπογράφει την απόφαση:
  • Υπάρχει κάποιου είδους μελέτη για την περισυλλογή;
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και ικανότητες που θα πρέπει να διαθέτει αυτός που θα έρθει σε επαφή με τα αδέσποτα;
  • Πόσο τελικά κοστολογείται η κάθε περισυλλογή, ώστε να μάθουμε και τον ακριβή αριθμό των αδέσποτων που κυκλοφορούν στους δρόμους των Φιλιατών;
Ελπίζουμε βέβαια να έχει βρεθεί και ο κατάλληλος αδειοδοτημένος χώρος, που θα μπορεί να φιλοξενεί τα αδέσποτα ζωάκια .

Υποθέτουμε πως μετά την περαίωση των εργασιών, η δημοτική αρχή θα ενημερώσει τους Φιλιαταίους το πόσο τους στοιχίζει το κάθε .... αδέσποτο.
Read More »
Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Την Πέμπτη η ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Την Πέμπτη η ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας ΗπείρουΤην Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί – μέσω τηλεδιάσκεψης- η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ- Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2021 της Περιφέρειας Ηπείρου».
Read More »
Την Πέμπτη η ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Την Πέμπτη η ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Μέχρι 23 Δεκεμβρίου παρατείνεται η πρόσκληση για την ενίσχυση των Μικρών - Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Μέχρι 23 Δεκεμβρίου παρατείνεται η πρόσκληση για την ενίσχυση των Μικρών - Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τροποποιήθηκε η Πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για την υποβολή προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid–19 στην Περιφέρεια Ηπείρου. 

Στην πρόσκληση εντάσσονται νέοι ΚΑΔ και καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ορίστηκε η 23η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 15.00.
Read More »
Μέχρι 23 Δεκεμβρίου παρατείνεται η πρόσκληση για την ενίσχυση των Μικρών - Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Μέχρι 23 Δεκεμβρίου παρατείνεται η πρόσκληση για την ενίσχυση των Μικρών - Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Κοινή Συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Κοινή Συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το ΙόνιοΟ Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, συμμετείχε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 ως Πρόεδρος του Φόρουμ των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου στην Κοινή Συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο υπό την Προεδρία της Σλοβενίας (AII Slovenian Chairmanship), της Μόνιμης Γραμματείας της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο (AII Permanent Secretariat) και των Φόρουμ των Πόλεων, των Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημίων της Αδριατικής και του Ιονίου. 

Στόχος της συνάντησης αποτέλεσε η δημιουργία ενός οδικού χάρτη, ένα είδος στρατηγικής για τις Πόλεις και όλα τα Φόρα στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, που θα συμβάλει στην διαμόρφωση μελλοντικών πολιτικών για δράσεις σε όλους τους τομείς της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την περιοχή, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες ευκαιρίες και τους μηχανισμούς χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δράσεων που θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση της συνοχής των χωρών της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου. 

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης η δημιουργία συνεργειών του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στην Ελλάδα, του οποίου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας είναι Αντιπρόεδρος, με άλλα αντίστοιχα Φόρα για την πρόληψη ασθενειών, την προαγωγή της δημόσιας υγείας, τον έλεγχο ομάδων πληθυσμού υψηλού κινδύνου, τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και γενικά την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Read More »
Κοινή Συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο Κοινή Συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Διαβούλευση για την έγκριση της Α’ φάσης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Διαβούλευση για την έγκριση της Α’ φάσης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους δημότες του ότι στον διαδικτυακό του τόπο (https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-dimoti/sxediasmos-dimou/2-uncategorised/1457-epixeirisiako-programma ) αναρτήθηκε το πλήρες κείμενο της Α’ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στρατηγικός Σχεδιασμός Δήμου Ηγουμενίτσας 2020-2023», που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και ερωτηματολόγιο για υποβολή προτάσεων. 

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας για την περίοδο 2020-2023. Σκοπός του είναι τόσο η ανάπτυξη του Δήμου και η βελτίωση της λειτουργίας του, όσο και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες. 

Στη Β΄ Φάση που θα ακολουθήσει, θα περιλαμβάνεται ο Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός των δράσεων του Δήμου. 

Μέσω του ερωτηματολογίου μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις από πολίτες ή ενώσεις πολιτών και από τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς έως και 31-12-2020. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά την εκπόνηση του τελικού κείμενου. 

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 

Οι Άξονες του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την περίοδο 2020-2023, καθορίζονται ως εξής: 

ΑΞΟΝΑΣ 1: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ 

ΑΞΟΝΑΣ 2: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 

ΑΞΟΝΑΣ 3: ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

Για να συμμετάσχετε στη Δημόσια Διαβούλευση για την Α' φάση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Ηγουμενίτσας 2020-2023 μπορείτε: 

1. Να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.gle/iC2WCC91SwSsd8Vu6

2. Να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο (https://igoumenitsa.gr/images/new/2020/10-12/erotimatologio2020-2023Af.docx ) και να αποστείλετε ηλεκτρονικά στο info@igoumenitsa.gr ή ταχυδρομικά (Προς Γραφείο Προγραμματισμού, Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα ΤΚ 46100) ή με φαξ στο 2665026067
Read More »
Διαβούλευση για την έγκριση της Α’ φάσης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας Διαβούλευση για την έγκριση της Α’ φάσης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Μείωση ενοικίων κατά 80% στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Μείωση ενοικίων κατά 80% στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές


Τη μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων κατά 80% για όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. 

Η νέα ελάφρυνση θα αφορά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, το δημόσιο θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων σε ποσοστό 60%. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, η μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων ανερχόταν στο 40% και αφορούσε όσες επιχειρήσεις είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, είτε λόγω μειωμένου τζίρου είτε λόγω κρατικής εντολής. 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο και θα έχει ως κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 20%.
Read More »
Μείωση ενοικίων κατά 80% στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές Μείωση ενοικίων κατά 80% στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Γλυκά στα Κ.Η.Φ.Η. από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Γλυκά στα Κ.Η.Φ.Η. από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, της αγάπης και της αλληλεγγύης, μοίρασε γλυκά στους ωφελούμενους των Κ.Η.Φ.Η. Πέρδικας και Πλαταριάς με ευχές για Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία. 

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνία, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. στέκεται στο πλευρό τους, εκδηλώνοντας την αμέριστη στήριξη, προσφορά και αλληλεγγύη του με μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες. 

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. 
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Γλυκά στα Κ.Η.Φ.Η. από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας Γλυκά στα Κ.Η.Φ.Η. από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Μόλις 5 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Η κατανομή τους

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Μόλις 5 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Η κατανομή τουςΣήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, από τα 1.240 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στη χώρα σε 24 ώρες, τα 270 ανιχνεύτηκαν στην Αττική και τα 232 στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα:
• 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
• 270 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 232 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 8 κρούσματα από την Π.Ε. Γρεβενών
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 41 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
• 49 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 7 κρούσματα από την Π.Ε. Ηρακλείου
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου


• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 52 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 69 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 78 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
• 54 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 1 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 44 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
• 30 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
10 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
Μόλις 5 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Η κατανομή τους Μόλις 5 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Η κατανομή τους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Τα 12 αθλητικά σωματεία του Ν. Θεσπρωτίας που θα εισπράξουν από 2.500 ευρώ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Τα 12 αθλητικά σωματεία του Ν. Θεσπρωτίας που θα εισπράξουν από 2.500 ευρώΑναρτήθηκε ο κατάλογος των 3.408 αθλητικών σωματείων που, με διαφανείς διαδικασίες, εισπράττουν 9.672.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου οι καταβολές της α’ φάσης, από 2.500 ευρώ σε κάθε σωματείο και έως 16.500 ευρώ για εκείνα που καλλιεργούν παραπάνω από ένα αθλήματα
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, στα δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία, βάσει της Κοινής Απόφασης (ΦεΚ Β’, 5462/10-12-2020) των Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.
Η Κυβέρνηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, στηρίζει έμπρακτα και επιχορηγεί απευθείας, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, το κύτταρο του ερασιτεχνικού μας αθλητισμού, τα αθλητικά σωματεία της χώρας.
Ο αναλυτικός κατάλογος (https://www.gga.gov.gr/images/enisxisi-ana-somateio.pdf), για κάθε ένα σωματείο με τα αθλήματα που καλλιεργεί και το ποσό που θα εισπράξει, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/mitroo), σε εφαρμογή της απόλυτης διαφάνειας, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.


Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι εκείνα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν:
* ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,
* καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και
* έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Το ποσό που λαμβάνει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:
* 2.500 ευρώ για όσα σωματεία καλλιεργούν ένα (1) άθλημα.
* Προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα, για όσα σωματεία καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα.

Στον Ν. Θεσπρωτίας ενισχύονται συνολικά 12 σωματεία και είναι τα εξής:Read More »
Τα 12 αθλητικά σωματεία του Ν. Θεσπρωτίας που θα εισπράξουν από 2.500 ευρώ Τα 12 αθλητικά σωματεία του Ν. Θεσπρωτίας που θα εισπράξουν από 2.500 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

1240 νέα κρούσματα - 98 νέοι θάνατοι και 550 διασωληνωμένοι

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
1240 νέα κρούσματα - 98 νέοι θάνατοι και 550 διασωληνωμένοιΣήμερα ανακοινώνουμε 1240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 126372, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5143 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36203 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

550 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 166 (30.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 755 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3785 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1512 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
1240 νέα κρούσματα - 98 νέοι θάνατοι και 550 διασωληνωμένοι 1240 νέα κρούσματα - 98 νέοι θάνατοι και 550 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Αυτό είναι το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τα Θεοφάνια - Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Αυτό είναι το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τα Θεοφάνια - Τι θα γίνει με τις εκκλησίεςΑναρτήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο των εορτών, όσον αφορά τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και τι προβλέπεται για τις εκκλησίες. 

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ειδικά για τις ημέρες 24-25/12/2020 και 01/01/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.


Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 01/01/2021 και 06/01/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15τμ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών. Το ΦΕΚ αναφέρει λεπτομερώς των αριθμό των πιστών που αποτελείται από 25 σε Ναούς και 50 σε Μητροπολιτικούς Ναούς.

Χώροι λατρείας / θρησκευτικές τελετές

Τήρηση κανόνων λειτουργίας, απαιτήσεων και διαδικασιών του Παραρτήματος ΙΙΙ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, με ευθύνη των οικείων θρησκευτικών αρχών.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά το άρθρο 2 εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

• Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

• Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25η.12.2020, την 1η.1.2021 και την 6η.1.2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα είκοσι πέντε (25) φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα πενήντα (50) φυσικά πρόσωπα.

• Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

• Κατά την εορτή των Θεοφανείων (6.1.2021) δεν πραγματοποιείται αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΙΙΙ
ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

1. Για το χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας αναστέλλεται η τέλεση, με την παρουσία φυσικών προσώπων και με την επιφύλαξη των παρ. 2 και 3, κάθε είδους λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών και πάσης φύσεως θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

2. Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής, αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/θρησκευτικούς λειτουργό/λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό (όπως ιεροψάλτης, νεωκόρος), ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) για όλους τους χώρους λατρείας, εκτός των Ιερών Ναών στους οποίους χοροστατεί Μητροπολίτης όπου ο ανώτατος αριθμός ορίζεται σε έξι (6), και υπό την προϋπόθεση τήρησης: α) της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους, καθώς και β) των θεσπισθέντων προληπτικών μέτρων υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Οι θύρες εισόδου και εξόδου του χώρου λατρείας παραμένουν κλειστές και ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος να λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κανένα πρόσωπο δεν εισέρχεται στον χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια της τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής.

Σε περίπτωση που η ως άνω λειτουργία, λατρευτική σύναξη, ιεροπραξία ή κάθε είδους θρησκευτική τελετή μεταδίδεται από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο ή μέσω διαδικτύου, επιτρέπεται η παρουσία του απολύτως αναγκαίου τεχνικού προσωπικού του μέσου, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) άτομα.

3. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25η.12.2020, την 1η.1.2021 και την 6η.1.2021 σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας.

Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου, τηρούνται τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας:

α) Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις και πάντως δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25). Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύριου/ωφέλιμου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώροι σεμιναρίων και αναγνωστηρίων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ. Ο θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να προχωρήσει στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου λατρείας, ώστε να είναι αμέσως διακριτές οι θέσεις που μπορούν να καταλάβουν οι προσερχόμενοι και να διατηρείται ο μέγιστος αριθμός τους εντός του ορίου της προαναφερθείσας αναλογίας, καθώς και η απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

β) Ειδικώς στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων στους χώρους λατρείας ορίζεται ο αριθμός πενήντα (50).

γ) Στις εισόδους των χώρων λατρείας υπάρχουν υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών προς χρήση των προσερχόμενων. Η υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας.

δ) Στις εισόδους των χώρων λατρείας στους οποίους οι προσερχόμενοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν με τα υποδήματά τους, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πλύσης των ποδιών, με τήρηση της απόστασης των δύο (μέτρων) μέτρων ή χρήσης ποδοναρίων, τα οποία δεν θα επαναχρησιμοποιούνται. Τα υποδήματά τους πρέπει να τοποθετούνται από τους ίδιους εντός σακούλας, η οποία θα κλείνει ερμητικά.

Συνιστάται κάθε σακούλα υποδημάτων να τοποθετείται ξεχωριστά και χωρίς επαφή μεταξύ τους. Σε περίπτωση που το λατρευτικό τυπικό περιλαμβάνει τη χρήση χαλιού, συνιστάται οι προσερχόμενοι να φέρουν και να χρησιμοποιούν εντός του χώρου λατρείας το δικό τους χαλί προσευχής.

ε) Απαγορεύεται η χρήση πνευστών οργάνων, χορωδίας και η ομαδική υμνωδία/απαγγελία θρησκευτικών ύμνων.

στ) Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο λατρείας είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής υφασμάτινης μάσκας από τους προσερχόμενους. Για την εξυπηρέτησή τους πρέπει, σε εμφανές σημείο κάθε χώρου λατρείας, να έχει ληφθεί πρόνοια για τον αναγκαίο εξοπλισμό υγιεινής (χαρτομάντηλα ή χάρτινες πετσέτες κ.λπ.).

ζ) Είναι απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός και η τοπική απολύμανση των επιφανειών που αγγίζονται (π.χ. κουπαστές, χερούλια, διακόπτες) ή χρησιμοποιούνται για την εκδήλωση του θρησκευτικού φρονήματος από πολλά πρόσωπα.

η) Στις εξόδους των χώρων λατρείας τοποθετούνται υποχρεωτικά κάδοι για την απόρριψη του χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής (μάσκες, γάντια, χαρτομάντηλα, ποδονάρια κ.λπ.).

θ) Με ευθύνη του θρησκευτικού λειτουργού εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης εισόδου προσώπων στο χώρο λατρείας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρείται η απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους. Ο εφαρμόζων το σύστημα ελέγχου αναμονής στις εισόδους των χώρων λατρείας φέρει υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας του (π.χ. μάσκα, γάντια).

ι) Ο φυσικός αερισμός των χώρων λατρείας είναι υποχρεωτικός καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους. Σε περίπτωση χρήσης τεχνητού κλιματισμού, πρέπει να εξασφαλίζεται ταυτόχρονα και φυσικός αερισμός με ανοικτές πόρτες και παράθυρα.

ια) Εφόσον κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει να απομακρύνεται με ευθύνη του κατά νόμο υπεύθυνου θρησκευτικού λειτουργού από τον χώρο λατρείας, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Εφόσον δεν είναι δυνατή η άμεση απομάκρυνσή του, πρέπει να απομονωθεί προσωρινά μέχρι την ασφαλή απομάκρυνσή του, αποφεύγοντας την επαφή με άλλα άτομα. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος με εξαερισμό, μάσκες, χαρτομάντηλα, πλαστική σακούλα για απόρριψη αυτών και αντισηπτικό χεριών.

ιβ) Απαγορεύεται να παρευρίσκονται φυσικά πρόσωπα στο προαύλιο των χώρων λατρείας, καθώς και η χρήση εξωτερικών μεγαφώνων για τη μετάδοση των λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών.

Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται αναλογικά και στις περιπτώσεις προσέλευσης φυσικών προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή και βραχεία παραμονή στον χώρο λατρείας, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων λόγων μετακίνησης κατά τις διατάξεις της παρούσας.

4. Ο υπεύθυνος θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να ενημερώνει με κάθε πρόσφορο τρόπο (ανάρτηση σε ιστοσελίδα, ανακοίνωση κ.λπ.) και σε κάθε περίπτωση να αναρτά σε εμφανές σημείο της εισόδου του χώρου λατρείας τον συνολικό αριθμό ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται ταυτοχρόνως στον χώρο λατρείας σύμφωνα με την αναλογία ένα (1) άτομο ανά δεκαπέντε (15) τ.μ., και πάντως όχι περισσότερα από είκοσι πέντε (25) άτομα, με απόσταση μεταξύ τους δύο (2) μέτρων και με την επιφύλαξη ότι ειδικώς στην περίπτωση Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους πενήντα (50).

5. Οι ως άνω απαγορεύσεις και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τους χώρους λατρείας που βρίσκονται εντός δημοσίων, δημοτικών, φιλανθρωπικών, κοινωφελών ή άλλων υπηρεσιών, καταστημάτων και εγκαταστάσεων (π.χ. νοσοκομείων και ψυχιατρείων, γηροκομείων, οικοτροφείων, κοιμητηρίων, κατασκηνώσεων). Η κατ’ εξαίρεση τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών που προβλέπεται στις παρ. 2 και 3 δεν επιτρέπεται σε χώρους λατρείας που βρίσκονται εντός ιδιωτικών κτημάτων, κτιρίων και επιχειρήσεων (π.χ. συγκροτημάτων κατοικιών, κέντρων εκδηλώσεων, ξενοδοχείων).

6. Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης του συνόλου της Επικράτειας, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας δεν δέχονται κοινό και πιστούς σε οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις.

Η λατρευτική ζωή των Ιερών Μονών, των Μοναστηριών και των Ησυχαστηρίων μπορεί να συνεχίζεται, κατά την κρίση του Ηγουμένου ή της Ηγουμένης και κατόπιν έγκρισης του επιχώριου Μητροπολίτη, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν συμμετέχει κανένας άλλος πλην της μοναστικής αδελφότητας και με ανώτατο όριο τα δέκα (10) μέλη της μοναστικής αδελφότητας, τηρώντας τον κανόνα ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους και εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι δημόσιες αρχές για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Οι απαγορεύσεις επισκέψεων και όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που αφορούν στις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, αποφασίζονται από τον Διοικητή του Αγίου Όρους, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Ιεράς Κοινότητας σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα.

Με την ως άνω απόφαση απαγορεύεται η είσοδος όλων των επισκεπτών στη Χερσόνησο του Άθω ή παρατείνεται ισχύουσα απαγόρευση κατά το αναγκαίο χρονικό διάστημα. Ο Διοικητής εποπτεύει την ορθή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, είτε αυτά λαμβάνονται από τον ίδιο τοπικά είτε λαμβάνονται σε επίπεδο Επικράτειας.

7. Όσον αφορά στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη και πρακτικές, είθισται η συμμετοχή και η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων αυστηρώς των λοιπών προληπτικών μέτρων προστασίας και οδηγιών των υγειονομικών αρχών.

Οι αρχές που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία και διαχείριση των κοιμητηρίων επιβλέπουν την ορθή εφαρμογή του παρόντος και οφείλουν να αποτρέπουν την προσέλευση προσώπων, στα οποία δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην τελετή, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο.

8. Αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Read More »
Αυτό είναι το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τα Θεοφάνια - Τι θα γίνει με τις εκκλησίες Αυτό είναι το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τα Θεοφάνια - Τι θα γίνει με τις εκκλησίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Στον 88χρονο Παντελή Δρίγγο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη Σίδερη

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Στον 88χρονο Παντελή Δρίγγο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη Σίδερη 


Στον 88χρονο Παντελή Δρίγγο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου, στη Σίδερη Θεσπρωτίας, όπως επιβεβαίωσαν και οι αναλύσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν.

Σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε και η εξόδιος ακολουθία στο χωριό του άτυχου 88χρονου. όπου πραγματοποιήθηκε και η ταφή του.
Για τον 88χρονο, που αγνοούνταν από τις 10 Νοεμβρίου, είχε εκδοθεί silver alert, ενώ η σορός του εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, που μετέβαινε για εργασίες στο κτήμα του .

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Read More »
Στον 88χρονο Παντελή Δρίγγο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη Σίδερη Στον 88χρονο Παντελή Δρίγγο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη Σίδερη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Ευχαριστήριο του κέντρου υγείας ΠαραμυθιάςΤο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς για την προσφορά ενός όμορφου Χριστουγεννιάτικου καραβιού.

Επίσης ευχαριστεί τον ηλεκτρολόγο κύριο Λιάπη Βασίλειο που εργάστηκε εθελοντικά για τη φωταγώγηση του!

Καλές γιορτές σε όλους!
Read More »
Ευχαριστήριο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς Ευχαριστήριο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη εργασία ως αποκλειστική νοσοκόμα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη εργασία ως αποκλειστική νοσοκόμα Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθη χθες (14-12-2020) το απόγευμα ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε εργάζονταν παράνομα, ως αποκλειστική νοσοκόμα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.Read More »
Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη εργασία ως αποκλειστική νοσοκόμα Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη εργασία ως αποκλειστική νοσοκόμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν, είναι και θα είναι για όσο ακόμα χρειαστεί εδώ, στήριγμα σε όλους όσοι δοκιμάζονται», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογράμμισε τα μέτρα στήριξης ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2020 που περιόρισαν την ύφεση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, τις πρόσθετες δαπάνες για τη διαχείριση του προσφυγικού, τη θωράκιση των συνόρων, τις αποζημιώσεις και τα έργα σε συνέχεια των φυσικών καταστροφών καθώς και για την απόδοση των περικοπών στις συντάξεις. «Σε μια χρονιά που πήγε εντελώς ανάποδα, υπήρχε μια Κυβέρνηση που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει τη χώρα όρθια!», είπε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε επίσης στα μέτρα ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί το 2021 για να ενισχυθούν εισοδήματα, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας καθώς και στο επιπλέον αποθεματικό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον ίδιο σκοπό ενώ περίγραψε τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. «Μέσα στην αβεβαιότητα της εποχής, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!» ανέφερε κλείνοντας ο Βασίλης Γιόγιακας. 

Το κείμενο της τοποθέτησης έχει ως εξής:
Κυρίες και κύριοι υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σε μια συζήτηση που έχει και χαρακτήρα απολογισμού είναι χρήσιμο να βασιζόμαστε στα γεγονότα.

Σε δεδομένα και στοιχεία που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.
Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκοσμίως, η κυβέρνηση στήριξε την οικονομία και την κοινωνία με μέτρα ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020.

Ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, ενίσχυση εργαζομένων, ανέργων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ενέσεις ρευστότητας και κίνητρα διατήρησης της απασχόλησης, επιδοτήσεις δανείων πρώτης κατοικίας, στήριξη ολόκληρων κλάδων που χτυπήθηκαν περισσότερο. 
Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι χάρη στα μέτρα αυτά, η ύφεση περιορίστηκε κατά 7 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, με άλλα λόγια θα ήταν κατά περίπου 40% βαθύτερη.

Και αυτή η συγκράτηση μεταφράζεται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που παρέμειναν όρθιες και όρθιοι, σε εργαζόμενους που συνέχισαν να έχουν εισόδημα, σε καταναλωτές που συνέχισαν να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες, σε νοικοκυριά που μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ….
Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι, μαζί με τα πλήγματα που κατάφερε η πανδημία στην οικονομία, απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες επέφεραν πρόσθετες επιβαρύνσεις…

για τη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών και τη θωράκιση των συνόρων, για τις αποζημιώσεις και τα έργα που απαιτήθηκαν σε συνέχεια των φυσικών καταστροφών από τον «Ιανό», τις πλημμύρες στην Εύβοια ή τον σεισμό στη Σάμο.

Ή για την απόδοση των περικοπών στις συντάξεις.
Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ακόμη, ότι παρά το ότι από τον Μάρτιο και μετά η κυβέρνηση διαχειρίζεται συνεχώς μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνέχισε να εργάζεται για να αντιμετωπίσει προβλήματα που κληρονόμησε και για να θέσει τις βάσεις για μια δυναμική επόμενη μέρα για τον τόπο μας.

Για να προχωρήσουν επενδυτικά σχέδια που σέρνονταν επί χρόνια, να επιβιώσουν δημόσιες επιχειρήσεις που ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν εγκλωβιστεί στα χρέη τους.

Αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.
Σε μια χρονιά που πήγε εντελώς ανάποδα, υπήρχε μια Κυβέρνηση που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει τη χώρα όρθια!

Γι’ αυτό και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι κατά καιρούς γράφουν και λένε - χωρίς ίχνος ντροπής - ότι η Νέα Δημοκρατία έφερε την κρίση!
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν, είναι και θα είναι για όσο ακόμα χρειαστεί εδώ, στήριγμα σε όλους όσοι δοκιμάζονται!

Έχοντας προβλέψει μέτρα ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021 για να ενισχύσει εισοδήματα, εργαζόμενους και επιχειρήσεις!

Αλλά και επιπλέον ειδικό αποθεματικό 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα ρίξει στη μάχη αν οι συνέπειες της πανδημίας είναι χειρότερες απ’ ό,τι αναμένεται, πράγμα το οποίο όλοι απευχόμαστε.
Την ίδια στιγμή όμως, συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος ώστε η οικονομία να ανακάμψει γρήγορα, και να μη μείνουν πίσω αυτοί που χτυπήθηκαν ανεπανόρθωτα από τη φετινή ύφεση.

Προετοιμάζει με σχέδιο την αξιοποίηση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από το λεγόμενο Μηχανισμό Ανάκαμψης - με τις πρώτες δόσεις να αναμένονται μέσα στο 2021 - αλλά και των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την περίοδο 2021-2027.

Προχωρά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις εταιρειών και υποδομών όπως τα περιφερειακά λιμάνια να εκτιμώνται σε περίπου 3,9 δισεκατομμύρια για το 2021.

Στηρίζει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας αυξάνοντας κατά 600 εκατομμύρια ευρώ τα κοινωνικά επιδόματα που θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ τον επόμενο χρόνο...

… και μέσα σε αυτούς και τους μακροχρόνια ανέργους, με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Συνεχίζει να ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ανθρώπους, υποδομές και εξοπλισμό.

Αλλά και την Παιδεία, έχοντας προγραμματίσει αρκετές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών.
Αυτά είναι στοιχεία που μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε βάσιμα ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα αρχίσει να αντιστρέφεται από το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σε μια ανοδική πορεία με διάρκεια στο χρόνο, που τα αποτελέσματά της θα είναι χειροπιαστά στους πολλούς.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας έναν δρόμο με παγίδες και «τυφλές» στροφές, αφού οι παράγοντες αβεβαιότητας παραμένουν…

Αλλά έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε την ετοιμότητα, τα μέσα, την ταχύτητα και την ευελιξία να δράσουμε όπως και όταν χρειάζεται.

Να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη, μέχρι εκεί που φτάνουν οι αντοχές μας και χωρίς να πάμε τη χώρα στα βράχια, όπως θα γινόταν αν ακούγαμε το «δώσε και σε μένα μπάρμπα» της αντιπολίτευσης.
Η επόμενη μέρα της πανδημίας πρέπει να βρει τη χώρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπροστά.

Μέσα λοιπόν στην αβεβαιότητα της εποχής, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι βέβαιοι για ένα πράγμα:

ότι έχουν μια Κυβέρνηση που εργάζεται γι’ αυτό, μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν! Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Έλα στην nrg κέρδισε 35 % δωρεάν ρεύμα + 50€ δωρεάν καύσιμα με κάθε σύνδεση

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Έλα στην nrg κέρδισε 35 % δωρεάν ρεύμα + 50€ δωρεάν καύσιμα με κάθε σύνδεσηΉμασταν δίπλα σου την 1η φορά, θα είμαστε και τώρα!
Στην #nrg η εξυπηρέτησή σας είναι προτεραιότητά μας! 
Είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο χωρίς να χρειάζεται πραγματική «επαφή» ή μετακίνηση! 
Έλα στην nrg για να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα 35% ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ και Δωροκάρτα Shell αξίας 50€ για εξαργύρωση σε καύσιμα και προϊόντα πρατηρίου! 
Εκμεταλλεύσου τον χρόνο σου σωστά, επικοινώνησε μαζί μας και ενημερώσου για όλα τα προνόμια που σε περιμένουν ! 

"Μέσα από τις δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατοί" 

George Verbis 
Επίσημος Συνεργάτης για την Θεσπρωτία  
6974613977  6993236888 
«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil» 
#MenoumeSpiti #MenoumeDiplaSou #StaySafe #Safenrg. " 

Read More »
Έλα στην nrg κέρδισε 35 % δωρεάν ρεύμα + 50€ δωρεάν καύσιμα με κάθε σύνδεση Έλα στην nrg κέρδισε 35 % δωρεάν ρεύμα + 50€ δωρεάν καύσιμα με κάθε σύνδεση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρωτοφανής συνωστισμός στο λιμάνι και τεστ… πίσω από τα κάγκελα! (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020
Ηγουμενίτσα: Πρωτοφανής συνωστισμός στο λιμάνι και τεστ… πίσω από τα κάγκελα! (+ΦΩΤΟ)
limani-siepiruspost-ozva0rnj6f6qescd4c43zkqgo7zgh3v944jygnqh88

Εικόνες απόλυτου και πρωτοφανούς συνωστισμού είναι αυτές που προκλήθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όταν 250 και πλέον άνθρωποι βρέθηκαν ο ένας πάνω στον άλλο προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης Covid-19.
Όλα αυτά συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν στο λιμάνι έδεσαν με διαφορά λίγης ώρας, δύο πλοία από την Ιταλία.

Από τα καράβια αποβιβάστηκαν περίπου 250 άτομα, οι περισσότεροι επαγγελματίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που είχαν ταξιδέψει για ανάγκες της δουλειάς τους.
Και υποχρεωτικά μπήκαν στην… ουρά, προκειμένου να κάνουν τεστ στη μία και μοναδική μονάδα του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στο λιμάνι. Και μάλιστα σε εσωτερικό χώρο με τα τεστ να διενεργούνται… πίσω από τα κάγκελα!

Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων προς τους λιμενικούς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήταν πολλές. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν βρεθεί αυτοκίνητα κι άνθρωποι να συνωστίζονται στο χώρο και φυσικά ο ένας πάνω στον άλλο να περιμένουν ωσότου έρθει η σειρά τους για το τεστ.

Όλοι αναρμόδιοι… Κανένας υπεύθυνος για την αποκατάσταση της τάξης και την διευκόλυνση όσων επέστρεφαν από το εξωτερικό…
Και μόνο μία ΚΟΜΥ, δύο άτομα δηλαδή να διενεργούν τεστ όταν όλη την θερινή περίοδο ήταν τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις στο λιμάνι με την κίνηση να είναι πολύ μικρή.limani-sin1
Αναγνώστης μας που ταξίδευε και ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι περιγράφει με γλαφυρό τρόπο:
«Τόσο με βάση το PLF που συμπληρώνουμε όλοι όσοι ταξιδεύουμε, όσο και με την ενημέρωση που υπάρχει από τις ναυτιλιακές θα έπρεπε και ο Ε.Ο.Δ.Υ. και το λιμενικό να γνωρίζει ποσά άτομα θα έπρεπε να κάνουν το test.
Οι λιμενικοί τελείωσαν τη δουλειά τους πολύ γρήγορα γιατί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ελέγξουν τον κωδικό του PLF και να σου πουν να πας αριστερά για το test.
Αποτέλεσμα να βρεθούν 200-300 άτομα ο ένας πάνω στον άλλο και αστυνόμευση καμιά….»

Και συνεχίζει: «Και ερχόμαστε και στο άκρως υποτιμητικό για έναν άνθρωπο να του κάνουν εξέταση πίσω από τα κάγκελα!limani-sin2

Έμεινα άφωνος γιατί κάθε εβδομάδα υποβάλλομαι σε αυτήν τη διαδικασία και πάντα αυτό γινόταν σε κάποιες πολυθρόνες που είχαν εκεί.
Να σημειώσω εδώ ότι Οκτώβριο και Νοέμβριο που ήταν νεκροί μήνες και πηγαίναμε για test 15-20 άτομα εκεί ήταν πάντα 2-3 αυτοκίνητα του Ε.Ο.Δ.Υ. και 4-6 υπάλληλοι.. Τώρα παρότι όφειλαν να ξέρουν τον αριθμό των επιβατών από τα PLF δεν έδωσαν σημασία.. Αλλά μάλλον κανείς δεν τα κοιτάει».

Φυσικά υπήρχε η απλή λύση. Να καθυστερήσει η αποβίβαση από το ένα καράβι, αλλά μάλλον κι αυτό μοιάζει λεπτομέρεια.limani-sin3

Ο αναγνώστης μας, όπως σημειώνει, φτάνοντας στον προορισμό του τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ για να αναφέρει όσα είχαν συμβεί στο λιμάνι. Η απάντηση ήταν «εμείς είμαστε γιατροί, δεν γνωρίζουμε»… Τον παρέπεμψαν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το τηλέφωνο απάντησε μετά από 29 λεπτά αναμονής κι αφού τον ακούσανε, του ανέφεραν ότι δεν δέχονται καταγγελίες και τον παρέπεμψαν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή!!!

Και ο επίλογος…
Ο ίδιος άνθρωπος ταξίδεψε από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Πειραιά χωρίς στη διαδρομή να τον ελέγξει κανείς.
Φυσικά ουδέποτε βρήκε το δίκιο του. Αργά το απόγευμα ενημερώθηκε ότι το τεστ που είχε κάνει στην Ηγουμενίτσα ήταν αρνητικό και απάντησε πως αν τις επόμενες τέσσερις πέντε ημέρες είναι θετικός τότε θα έχει κολλήσει στην ουρά της αναμονής...!

ΠΗΓΗ:www.epiruspost.gr
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρωτοφανής συνωστισμός στο λιμάνι και τεστ… πίσω από τα κάγκελα! (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Πρωτοφανής συνωστισμός στο λιμάνι και τεστ… πίσω από τα κάγκελα! (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες