Ηγουμενίτσα: Καταργείται το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διευρυμένη σύσκεψη τη Δευτέρα για το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Σε συνέχεια της πρόσκλησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύσκεψη με θέμα τις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Αναστάσιος Τσίνας, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κα Ελευθερία Δογορίτη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης.Ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προωθούμενες αλλαγές (συνένωση ΤΕΙ Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, διαγράφοντας ουσιαστικά την Ηγουμενίτσας από τον Ακαδημαϊκό χάρτη. Αντίμετρο στην προωθούμενη κατάργηση προτείνεται η λειτουργία δύο τμημάτων επίπεδου «ΙΕΚ».

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν έντονα σε όσα ακούστηκαν και ζήτησαν άμεσα να αποσυρθεί η πρόταση και να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας ενός τουλάχιστον Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα.

Επειδή το θέμα αφορά όλους, ο κ. Δήμαρχος θα καλέσει σε διευρυμένη ανοιχτή σύσκεψη τους φορείς την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταργείται το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διευρυμένη σύσκεψη τη Δευτέρα για το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Ηγουμενίτσα: Καταργείται το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διευρυμένη σύσκεψη τη Δευτέρα για το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ευχές προς τον γιατρό κ. Σπύρο Βρύση (+BINTEO)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017
Ευχές προς τον γιατρό κ. Σπύρο Βρύση (+BINTEO)Πριν από δύο περίπου χρόνια, ένας διακεκριμένος συμπολίτης μας, ο γιατρός κ. Σπύρος Βρύσης, ασθένησε σοβαρότατα.
Οι πρώτες ειδήσεις ήταν ότι είναι νεκρός.
Στη συνέχεια οι ειδήσεις έλεγαν ότι "ζει μεν ακόμη, αλλά μετράει ημέρες".
Για αρκετές ημέρες η τοπική κοινωνία παρακολουθούσε με ιδιαίτερη συγκίνηση την περιπέτεια της υγείας του και τη μάχη του στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι θεράποντες γιατροί και οικογένεια του γιατρού, αποφάσισαν να κάνουν την τελευταία προσπάθεια διάσωσής του και τον μετέφεραν σε γνωστό Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα.
Επειδή πολλοί συμπολίτες μας συνεχίζουν με πραγματικό ενδιαφέρον να ζητούν πληροφορίες για την πορεία της υγείας του γιατρού, αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε ρεπορτάζ.

Από αυτό το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ασθενής αναρρώνει.
Αντιλαμβάνεται τις εντολές των θεραπόντων ιατρών και τις εκτελεί, με κάποια δυσκολία, αλλά τις εκτελεί, ενώ επικοινωνεί άριστα.
Δειλά δειλά κάνει και τα πρώτα του βήματα με τη βοήθεια του υποστηρικτικού πι.
Η βελτίωση είναι θεαματική και οι ελπίδες άρχισαν να γίνονται μεγάλες.
Για την ανάρρωση του συμπολίτη μας γιατρού κ. Σπύρου Βρύση, στέλνουμε τις ευχές των συμπολιτών του και ευχόμαστε γρήγορα να είναι υγειής και κοντά μας, κάτι που είναι επιθυμία και του ιδιου.

Read More »
Ευχές προς τον γιατρό κ. Σπύρο Βρύση (+BINTEO) Ευχές προς τον γιατρό κ. Σπύρο Βρύση (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου στο ΒΗΜΑ TV και στον δημοσιογράφος Σπ. Θεμελη (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017Read More »
Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου στο ΒΗΜΑ TV και στον δημοσιογράφος Σπ. Θεμελη (ΒΙΝΤΕΟ) Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου στο ΒΗΜΑ TV και στον δημοσιογράφος Σπ. Θεμελη (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 21χρονου και 37χρονου τα ξημερώματα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.Επίσης, στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε θεώρηση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 21χρονου και 37χρονου τα ξημερώματα Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 21χρονου και 37χρονου τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Πωλείται οικόπεδο 513 τ.μ. στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας στην Ηγουμενίτσας.

Το οικόπεδο διαθέτει οικοδομική άδεια και στο εσωτερικό του πηγάδι με πόσιμο νερό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6946418880Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο , την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, στο θέατρο εστία στην Ηγουμενίτσα.
Είσοδος Δωρεάν


Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στον Παντοκράτορα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας σε συνδιοργάνωση με τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα εξορμήσει στην Κέρκυρα.

Πορεία:
*Διάσχιση Παντοκράτορα
Υ/Δ : ~ 800 μ ↑
Β/Δ : 2
Απόσταση: 18χλμ
Ώρες πορείας: 7

Αναχώρηση 05.45π.μ. από το πορθμείο για Κέρκυρα.
Ώρες αναχώρησης από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα: 18.30 & 21.30

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 25/10 & 26/10 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στον Παντοκράτορα Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στον Παντοκράτορα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ Υγείας και σε κάθε … ανευθυνοϋπεύθυνο: «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο Γενικό Πανεπ/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων» - Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ δικηγόρου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


1. Σοβαρό πρόβλημα υγείας αγαπημένου μου προσώπου, με κατέστησε σχεδόν "μόνιμο κάτοικο" του Γενικού Παν/κού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ιδιαίτερα στον χώρο της ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ αυτού.

Αν και δεν είχα – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – σκοπό να αναφερθώ στις παρεχόμενες υπηρεσίες από πλευράς ΙΑΤΡΙΚΟΥ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ προσωπικού, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι το παραπάνω προσωπικό – με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια και Διευθύντρια της κλινικής κα ΚΑΨΑΛΗ ΕΛΕΝΗ – δεν γνωρίζει όρια, δεν γνωρίζει ωράρια προκειμένου να προσφέρει τις αναμφίβολα άρτια, επιστημονικές και άκρως συγκινητικές προσπάθειες και υπηρεσίες του, και που συχνότατα υπερβαίνουν τις βιολογικές και όχι μόνο, δυνάμεις τους. 
Τους συγχαίρω από καρδιάς και τους ευχαριστώ για τα μαθήματα ανθρωπιάς που διδάσκουν και που απορρέουν από την εν γένει συμπεριφορά τους, την στιγμή που επιδεικνύουν την ίδια διάθεση προσφοράς σε κάθε ασθενή , ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, εθνικότητος, οικονομικής επιφάνειας και κυρίως ανεξαρτήτως οιουδήποτε επωνύμου που φέρει ο κάθε ασθενής…. και μην βιαστείτε να με αντικρούσετε λέγοντάς μου ότι "αυτά είναι αυτονόητα". 
Στην Ελληνική πραγματικότητα τίποτε δεν είναι αυτονόητο….

2. Ας έλθω όμως στο θέμα, δηλαδή στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ που θέλω να επισημάνω.

Η Αιματολογική Κλινική του Γ.Π.Ν.Ι. καλύπτει χωροταξικά, περιστατικά από όλη την ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ και βεβαίως πλείστα όσα περιστατικά από την ΘΕΣΣΑΛΙΑ, την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ και φυσικά, περιστατικά ΟΛΗΣ της ΑΛΒΑΝΙΑΣ.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, οι ανάγκες κάλυψης των ιατρικών περιστατικών είναι τεράστιες, και ο εν γένει χώρος της ως άνω κλινικής (αριθμός θαλάμων, κρεβατιών κ.λ.π.) είναι πλέον ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ανταποκριθεί, στις ανάγκες νοσηλείας των ασθενών, κατά τρόπον ιατρικώς ασφαλή και ανάλογο με την σοβαρότητα των ασθενειών της κλινικής και ιδιαίτερα αυτών της ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ πάσης μορφής.

Κι εδώ αρχίζει το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, κι εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος ζωής των ασθενών:

Με δεδομένη την έλλειψη χώρου, παρατηρείται σχεδόν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, το άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την υγεία των ασθενών φαινόμενο, ΑΣΘΕΝΕΙΣ με ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ή και άλλες συναφείς ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ασθένειες του αίματος, να "ΠΑΡΚΑΡΟΝΤΑΙ" κυριολεκτικά σε κρεβάτια στους διαδρόμους της κλινικής, έκθετοι, δεκτικοί και ευάλωτοι στο να εκδηλώσουν οποιαδήποτε ΛΟΙΜΩΞΗ, ΙΩΣΗ κ.λ.π. με απρόβλεπτες συνέπειες και την οποία να έχει μεταδώσει εις αυτούς , ο οιοσδήποτε τρίτος ( και είναι αμέτρητοι…) που διέρχεται τους διαδρόμους, δίπλα σε αυτούς τους λίαν ευάλωτους ασθενείς… 
Ασθενείς που πάσχουν από ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ και παραμονή και νοσηλεία αυτών σε κρεβάτια στους διαδρόμους, είναι δύο γεγονότα , δύο έννοιες , απολύτως ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΕΣ, και όταν συνυπάρχουν (όπως εν προκειμένω) αυτό αντίκειται και στις πλέον στοιχειώδεις ιατρικές πρακτικές και δεοντολογία αλλά αντίκειται επίσης εις την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ενός απλού ανθρώπου.

3. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση, και αυτή δεν είναι άλλη, από την ΕΠΕΚΤΑΣΗ της ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ έστω και με χωροταξική αναδιάρθρωση των κλινικών εντός του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος, με βάση στατιστικά στοιχεία των γειτνιαζόντων κλινικών, επικινδυνότητα περιστατικών κ.λ.π. Την ως άνω λύση είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι έχουν επισημάνει και ζητήσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές το εκάστοτε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό από την εκάστοτε Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς όμως να εισακουσθούν… Η δε προτεινόμενη λύση είναι ΑΜΕΣΩΣ ΕΦΙΚΤΗ, χωρίς ΚΟΣΤΟΣ αλλά το σημαντικότερο ΑΝΑΓΚΑΙΑ για την ζωή των ΑΣΘΕΝΩΝ…

4. Η ‘’Δικηγορική διαστροφή’’ που διακρίνει κάθε Δικηγόρο ασχολούμενο στην ποινική αξιολόγηση συμπεριφορών, και χωρίς να διαθέτω το ( Δικαιϊκό ) ΄΄αλάθητο του Πάπα΄΄ μου δημιουργεί την πεποίθηση, ότι σε περίπτωση υποτροπής ενός ασθενούς που βρίσκεται στους διαδρόμους, ή ακόμη χειρότερο σε περίπτωση θανάτου αυτού, αποδεδειγμένα συνεπεία Λοιμώξεων ή Ιώσεων, τότε στοιχειοθετούνται αδικήματα όπως βαρειά σκοπούμενη σωματική βλάβη ή ανθρωποκτονία με ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ….

5. Οι ευθύνες για την λύση του προβλήματος ή την διατήρηση αυτού – όπως είναι φυσικό – πρέπει να αναζητηθούν ΜΑΚΡΙΑ και ΠΕΡΑ από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της ΚΛΙΝΙΚΗΣ…

Κύριε Υπουργέ δώσατε λύση, όχι ΑΥΡΙΟ αλλά ΧΘΕΣ… Δεν παίζουμε με την Υγεία των Ανθρώπων. Ο γράφων δε , ουδέποτε…

Η παρούσα επιστολή θα δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Ηπείρου, θα κοινοποιηθεί δε όπου κρίνω αναγκαίο όπως π.χ. εις την Εισαγγελία του Α.Π. και την Εισαγγελία Ιωαννίνων, τους εκπροσώπους των οποίων από τούδε ερωτώ: τα παραπάνω δεν νομίζετε ότι επιβάλλουν ΑΜΕΣΗ Αξιολόγηση και ΑΜΕΣΗ παρέμβαση εκ μέρους σας;;;

Ιωάννινα 
Με εκτίμηση,
24/10/2017 
Άλκης Φάτσιος
Δικηγόρος από την Ηγουμενίτσα


Read More »
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ Υγείας και σε κάθε … ανευθυνοϋπεύθυνο: «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο Γενικό Πανεπ/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων» - Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ δικηγόρου ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ Υγείας και σε κάθε … ανευθυνοϋπεύθυνο: «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο Γενικό Πανεπ/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων» - Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ δικηγόρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Ενοικιάζεται κατάστημα 70 τ.μ. στην πάνω μεριά της πλατείας Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Επίσης πωλούνται μηχανήματα καφεκοπτείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
  • 2665023482
  • 6981873561Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Στα Γιάννενα θα διεξαχθεί το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας το διήμερο 10-12 Νοεμβρίου. 

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθώς και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση λογοθεραπευτών αλλά και άλλων συναφών ειδικοτήτων και η ανάδειξη της πληθώρας των ερευνών που πραγματοποιούνται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στα χέρια των ειδικών.

Πάνω από 400 σύνεδροι αναμένεται να δώσουν το παρών στο συνέδριο όπου θα ακουστούν και σημαντικές ανακοινώσεις. 

• Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του συνεδρίου στην διεύθυνση www.synedrioselle.gr.


 
Read More »
Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την παρουσία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ηπείρου, της 23ης/24ης -10-2017 στα Γιάννενα, κυβερνητικά κλιμάκια επισκέφτηκαν την Θεσπρωτία και συναντήθηκαν με Αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς. Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 22-10-2017, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον ΓΓ Θάνο Βούρδα πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Έγινε ενημέρωση και ακολούθησε επιθεώρηση των έργων της Β΄ και Γ1’ φάσης. Στη συνέχεια συναντήθηκαν στο δήμο Ηγουμενίτσας με τους Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας. Παρουσιάστηκαν συνολικά τα θέματα των υποδομών, τα οποία είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν, ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ θα βοηθήσουν εν γένει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο Υπουργός κατέγραψε τις προτάσεις και έδωσε έμφαση στην αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία των έργων αναβάθμισης του λιμένα, καθώς και του Εμπορευματικού Κέντρου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σύνδεση του δρόμου Εγνατία-Σαγιάδα–Μαυρομάτι, στην οποία περιλαμβάνεται και ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας. Ακολούθως, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε με φορείς της περιοχής και κινήσεις πολιτών και κατέγραψε τα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Την Δευτέρα 23-10-2017, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς συναντήθηκε στη Γλυκή με εκπροσώπους του Δήμου Σουλίου και πολίτες, οι οποίοι ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λήψη τηλεοπτικού σήματος και στην κακή ποιότητα Ίντερνετ. Τα ίδια θέματα αναδείχθηκαν και από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Φιλιατών και τον Αντιπεριφερειάρχη σε συνάντηση που έγινε ακολούθως στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Ο υπουργός εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη διαχείριση του φάσματος από όταν ανέλαβε η Digea. Ανακοίνωσε ότι σε σύντομο διάστημα, με την βοήθεια των Δήμων, θα γίνει καταγραφή των περιοχών που υπάρχει μαύρο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσει διαδικασία παροχής δορυφορικού σήματος στις δυσπρόσιτες περιοχές. Τόνισε την αναγκαιότητα να εκμεταλλευθούμε προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ειδικά στην διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω του διαδικτύου.

Την Τρίτη 24-10-2017, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, επισκέφθηκε εργοστάσιο συσκευασίας ψαριών στη Νέα Σελεύκεια. Συναντήθηκε με τους ιχθυοκαλλιεργητές, ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του κλάδου, τόνισε τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της παραγωγής, τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τα επενδυτικά εργαλεία και το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία ομάδων παραγωγών και να στραφούν στην καινοτομία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη της παραγωγής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συμπλήρωσε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας.

Μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού ακολούθησε σύσκεψη των ιχθυοκαλλιεργητών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, στην οποία έγινε μια εκτενέστερη παρουσίαση και εξετάστηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και τον ΟΛΗΓ. Έγινε συζήτηση για την πορεία παραχώρησης της χερσαίας ζώνης της Ηγουμενίτσας, την θεσμοθέτηση ανταποδοτικών τελών από τη λειτουργία του λιμένος προς το Δήμο, την κατασκευή νέου αλιευτικού καταφυγίου, μετά την μετατροπή των υπαρχόντων σε τουριστικά.

Τέλος, με την ολοκλήρωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στα Γιάννενα, στην ομιλία του πρωθυπουργού υιοθετήθηκαν οι βασικές προτάσεις που αφορούσαν τη Θεσπρωτία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι:

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί ένα από τα τέσσερα λιμάνια της χώρας που είναι ενταγμένα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα POSEIDON-MED II για τον εφοδιασμό των πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο. Ως εκ τούτου, προβλέπεται η εγκατάσταση δεξαμενών για την αποθήκευσή του, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αποθηκευθούν και οι ποσότητες που απαιτούνται για την τροφοδοσία των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Ηπείρου.

Τα έργα της δεύτερης φάσης του έργου έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία, ενώ η τρίτη φάση έχει ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ταμείου συνοχής. Η λειτουργία του λιμανιού σε συνδυασμό με τους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού θα μετατρέψουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ένα σύγχρονο κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, που θα συνδέει την χώρα μας με τα μεγάλα λιμάνια της Αδριατικής. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει η ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, στην οποία προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών.

Στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Αλβανίας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά η μελέτη που αφορά τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαυρομάτι, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης ολοκληρώνεται η μελέτη για την Αμβρακία οδό, για την οποία έχει ήδη εξασφαλιστεί και χρηματοδότησή της κατασκευής, ενώ σημαντικό για την τουριστική αναβάθμιση και αξιοποίηση της Ηπείρου και των νήσων του Ιονίου πελάγους είναι και το δίκτυο υδατοδρομίων που σχεδιάζεται στην περιοχή. Πρώτη και άμεση προτεραιότητα, είναι η δημιουργία των υδατοδρομίων στην Ηγουμενίτσα, την Λίμνη των Ιωαννίνων και την Πρέβεζα .

Τα κυβερνητικά κλιμάκια σε όλες τις επαφές συνοδεύονταν από τον βουλευτή Μάριο Κάτση και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή κάτω από αυστηρή επιτήρηση των δανειστών. Εργαζόμαστε να ξεφύγουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Σχεδιάζουμε μαζί με τους πολίτες την μετα-μνημονιακή Ελλάδα. Μας αφορά όλους. Δεν περισσεύει κανείς.

Παύλος Παπαρούνας
Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας 


 
Read More »
Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την παρουσία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών στη Θεσπρωτία Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας  για την παρουσία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Α΄. ΓΕΝΙΚΑ

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2. Φωταγώγηση της πόλης και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Β΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 12.00΄: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, παρουσία όλων των Αρχών, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής .

Γ΄. ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1. Ώρα 07.30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

2. Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.

- Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αναστασίου Δονάτο, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, η 10.05΄ώρα.

3. Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
β.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
δ - Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών
στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
θ.- Δ/κτης 3ης ΠΕΔΙΛ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ)
ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας
 ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής
ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. Αντίστασης

ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

6.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης:
α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής
γ.- Του Σώματος Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ.- Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ε.- Τμήματος από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
στ.- Τμήματος του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας
ζ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα Πρόγραμμα εορτασμού της  28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

To πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 07:30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ώρα 10:00΄: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.

Ώρα 10:15΄: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία καλούνται να προσέλθουν και να παραστούν: - Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΣ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ενότητας Θεσπρωτίας.
- Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου. Οι Πρόεδροι των Δ. Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
- Οι κ. κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι κ. κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου.
- Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς. Ο κ. Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς. Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί εν ενεργεία και αποστρατεία. Πρόεδροι εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αναπήρων και εκπρόσωποι των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, Ενώσεων, Φορέων, Συνδέσμων και Οργανώσεων.
- Όλος ο λαός της πόλης. Οι κ. κ. Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για να οδηγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές σε τμήματα, κατά την πρέπουσα τάξη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός κα. Θεοδώρου Αφροδίτη (καθηγήτρια Πληροφορικής) από το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς. Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

- Ώρα 11:00΄: Μαθητική παρέλαση, προ των επισήμων, επί της οδού Κ. Καραμανλή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη, με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από χορευτικά τμήματα του δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς.


 
Read More »
To πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά To πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 26 - 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με το 628 ΜΤΠΦ, με τους ιερείς και με τις εκκλησιαστικές επιτροπές των Ιερών Ναών της πόλης των Φιλιατών διοργανώνει τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο των Επετειακών, θρησκευτικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, στο εν λόγω τριήμερο, από τους προαναφερόμενους φορείς θα πραγματοποιηθούν τα κάτωθι:

Από τον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου:
Στις 26/10/2017

1. Ώρα 17:45 π.μ. Εσπερινός.

2. Ώρα 18:30 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίου Δημητρίου.
Στις 27/102017

1. Ώρα 11:00 π.μ. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.
Στις 28/10/2017

1. Ώρα 7:30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας.

2. Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Από το 628 ΜΤΠ Φιλιατών
Στις 26/10/2017

1. Ώρα 11:30 π.μ. Θα προσφερθεί δωρεάν γεύμα ( Φασολάδα ) προς όλους τους παρευρισκόμενους στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατών.
Στις 28/10/2017

1. Ώρα 8:30 π.μ. Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών και ώρα 17:30

Υποστολή της σημαίας.

2. Ώρα 11:00 Συμμετοχή Τμήματος του 628 ΜΤΠΦ στην Παρέλαση της πόλης των Φιλιατών.

Από το Δήμο Φιλιατών
Στις 27/10/2017

1. Ώρα 8:00 π.μ. Γενικός Σημαιοστολισμός και Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες όλων των οδών και πλατειών της Πόλης των Φιλιατών και συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην έπαρση της σημαίας στη ΛΑΦΦ.

2. Ώρα 11:00 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των Αθανάτων Νεκρών μας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική Φιλιατών.
Στις 28/10/2017

1. Ώρα 730:00 έως 8:00 π. μ .η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας θούριους και εμβατήρια και ανακρούοντας τον Εθνικό Ύμνο στην έπαρση της σημαίας μπροστά από την ΛΑΦΦ.

2. Ώρα 10:00 Παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά, στην τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Αθανάτων Ηρωικών Νεκρών μας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

3. Ώρα 11:00 π.μ. Παρέλαση προ των επισήμων Αρχών της Πόλης στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα σχολεία της πόλης μας και Τμήμα του 628ΜΤΠΦ. Μετά την Παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση, των επίσημων προσκεκλημένων, από το Δήμο στη ΛΑΦΦ.

4. Ώρα 12:30 μ.μ. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών στην Κεντρική Πλατεία ( Παντελή Κουφάλα ) της πόλης μας.

5. Υποστολή της σημαίας στη ΛΑΦΦ με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.


Read More »
ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 26 - 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 26 - 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017
https://3.bp.blogspot.com/-r0N6YfkjlNw/WRCWaei8SVI/AAAAAAABiMk/hKIii6I2d78pHUyX4CRnemQjxMRjuXCyACLcB/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017
https://3.bp.blogspot.com/-2olv7e-NFI0/WCAvk_hTRUI/AAAAAAACZ-0/FWifp-dj1UIQnnK7V7o16CXLgTnwjbA3gCLcB/s1600/%25CE%2598%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3.jpg

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!


Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου
Αίγλη πεζόδρομος 
Γρηγορίου Λαμπράκη 3 - Ηγουμενίτσα
Η εκδήλωση διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από την ομάδα
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
https://www.facebook.com/groups/thesprotia.thilasmos/


 
Read More »
Θεσπρωτία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 Θεσπρωτία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια 35 στρεμμάτων, στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978892439 Read More »
Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Κάλεσμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας και ο Δ. Ηγουμενίτσας προσκαλεί όλους τους φορείς και εθελοντές του Δήμου μας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31-10-2017 και ώρα 20:00μ.μ στην πρώτη διερευνητική συνάντηση με θέμα τις εκδηλώσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης


Read More »
Κάλεσμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Κάλεσμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Συλλήψεις έξι αλλοδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Προχθές (25-10-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (4.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Προχθές (25-10-2017) το μεσημέρι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι μηνών και συνολικής χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για πλαστογραφία, απόπειρα υφαρπαγής ψευδής βεβαίωσης, χρήση πλαστού εγγράφου και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Προχθές (25-10-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Προχθές (25-10-2017) το βράδυ στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Προχθές (25-10-2017) αργά το βράδυ στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 20 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι σε βάρους τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, ποινής κάθειρξης επτά ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του 20χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Read More »
Συλλήψεις έξι αλλοδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις Συλλήψεις έξι αλλοδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρ. Ευαγγέλου "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017


Το βιβλιοπωλείο ΜΗΤΣΕΛΟΥ και ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας

Συντονιστής της εκδήλωσης ο Σούλης Τριαντάφυλλος, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Σχολικός Σύμβουλος Δευτ. Εκπαίδευσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πατήρ Μεθόδιος, Ηγούμενος Της Μονής Γηρομερίου, Γκότοβος Αθανάσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Θωμάς Λιώλιος και η Άρτεμις Αγαθοπούλου.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρ. Ευαγγέλου "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ" Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρ. Ευαγγέλου "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Κατασχέθηκαν 134,4 γραμμάρια κάνναβης

Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017Από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, προχθές (25-10-2017) το πρωί, σε δασώδη περιοχή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, μία συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (134,40) γραμμαρίων.

Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Κατασχέθηκαν 134,4 γραμμάρια κάνναβης Κατασχέθηκαν 134,4 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες