121 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
121 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 24
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 61
ΠΕ Πρέβεζας 31


Read More »
121 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 121 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Δείτε ζωντανά τον αγώνα του Θεσπρωτού στην Ξάνθη

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021

Δείτε ζωντανά τον αγώνα του Θεσπρωτού στην Ξάνθη


Read More »
Δείτε ζωντανά τον αγώνα του Θεσπρωτού στην Ξάνθη Δείτε ζωντανά τον αγώνα του Θεσπρωτού στην Ξάνθη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Ενίσχυση της διεθνούς σημασίας της Εγνατίας οδού

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Ενίσχυση της διεθνούς σημασίας της Εγνατίας οδού Η Εγνατία Οδός υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί το 36% του πληθυσμού της χώρας, το 33% του ΑΕΠ, το 54% των αγροτικών περιοχών, το 41% της απασχόλησης στον τομέα της βιομηχανίας/μικρού εμπορίου και το 51% της βιομηχανίας εξόρυξης της χώρας
Μιχαήλ Β. Χριστίδης

Νέο κεφάλαιο στη «ζωή» της Εγνατίας οδού ξεκινά με την πρόσφατη απόφαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσής της σε ιδιωτικό όμιλο.

Δεν είναι ίσως ευρέως γνωστό ότι η Εγνατία συνιστά και την συμμετοχή της χώρας μας στον «Δακτύλιο του Ευξείνου Πόντου», το μεγάλο περιφερειακό έργο υποδομής του «Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου» (ΟΣΕΠ). Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό ιδρυτικό μέλος του ΟΣΕΠ και τα πλεονεκτήματα – αλλά και προβλήματα – της Εγνατίας για την βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας απασχολούν και τις αρμόδιες Ομάδες Εργασίας του ΟΣΕΠ.

Πέρα από την αναμφισβήτητη εθνική σημασία της, η Εγνατία – μαζί με τους κάθετους άξονες της – συνδέει τη χώρα μας με τους 4 γείτονες και εξυπηρετεί τους οδηγούς οχημάτων από πλειάδα χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Το 1997 η κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της Εγνατίας ανατέθηκε στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΕΟΑΕ) που ιδρύθηκε το 1995, ώστε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια να επιτελεί αποτελεσματικότερα το έργο της. Ο κύριος οδικός άξονας της Εγνατίας αποπερατώθηκε το 2009.


Μετά την οικονομική κρίση του 2010, την υποβολή της Εγνατίας στην εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ και τον συνακόλουθο υπολογισμό των εσόδων της για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας, το έργο ικανοποιητικής συντήρησης και λειτουργίας της αντιμετώπισε δυσχέρειες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους αλλοδαπούς κυρίως χρήστες της Εγνατίας παραμένει η παντελής έλλειψη σταθμών εξυπηρέτησης ΣΕΑ κατά μήκος των 658 χλμ. της. Υπάρχουν λίγοι μόνο ανοικτοί χώροι στάθμευσης, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές ασφάλειας για οδηγούς, επιβάτες και μεταφερόμενα εμπορεύματα.

Άλλα προβλήματα είναι η συνεχής εναλλαγή της ποιότητας του οδοστρώματος, η έλλειψη συντήρησης ικανών τμημάτων της Εγνατίας και η εκνευριστική πύκνωση των ξεπερασμένων σταθμών διοδίων, τα οποία προκαλούν καθυστερήσεις, μακρές «ουρές» οχημάτων ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και εμφανή επιβάρυνση του περιβάλλοντος με τους πρόσθετους ρύπους από την συχνή στάση και επανεκκίνηση των βαρέων κυρίως οχημάτων.

Είναι γνωστό ότι μεγάλος αριθμός επιβατικών, λεωφορείων και φορτηγών που κινούνται στην Εγνατία προέρχονται από τρίτες χώρες. Σημαντικός είναι ο αριθμός των Τουρκικών φορτηγών που διασχίζουν την Εγνατία από τα Ε/Τ σύνορα μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αντίστροφα. Τους καλοκαιρινούς μήνες η κυκλοφορία αυξάνει με τα χιλιάδες οχήματα από Βαλκανικές χώρες που οδεύουν προς στα τουριστικά θέρετρα της Β. Ελλάδος. Η κατάσταση επιβαρύνεται και με τα χιλιάδες οχήματα Τούρκων μεταναστών που κατευθύνονται στη Τουρκία οικογενειακώς για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και επιστρέφουν λίγες εβδομάδες αργότερα στις χώρες διαμονής τους.


Η έλλειψη σταθμών εξυπηρέτησης για όλους αυτούς τους ταξιδιώτες 10 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της Εγνατίας υποχρεώνει πολλούς δυνητικούς χρήστες να επιλέξουν άλλες εναλλακτικές οδούς, προς ζημία της ίδιας της Εγνατίας.

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσκληση προτάσεων για βελτίωση του δικτύου ασφαλών χώρων στάθμευσης φορτηγών οχημάτων (SSTPAs – Safe & Secure Truck Parking Areas) ύψους 100 εκατ. Ευρώ. Η χώρα μας μπορεί να υποβάλλει προτάσεις που θα στοχεύουν στην ριζική αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης και στην δημιουργία σύγχρονων σταθμών ανεφοδιασμού στην Εγνατία.

Για την αποφυγή των πολύωρων καθυστερήσεων και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλεί ο μεγάλος αριθμός σταθμών διοδίων θα πρέπει να υιοθετηθούν σύγχρονοι τρόποι είσπραξής των, π.χ. με την ηλεκτρονική καταγραφή εισόδου και παρακολούθηση κάθε οχήματος στην Εγνατία και την καταβολή τους κατά την έξοδό του από αυτήν.

Κρίνω αναγκαίο να αναφερθώ και στον Ελληνικό συνοριακό σταθμό Κήπων στα Ε/Τ σύνορα, ο οποίος αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση ανθρώπων και οχημάτων: ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά και επιβατικά παρατηρούνται συχνά επί Ελληνικού εδάφους, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τους οδηγούς και επιβάτες των οχημάτων αυτών, που πολλές φορές αναμένουν για ώρες ηη και μέρες να περάσουν από τους απαραίτητους ελέγχους, δεν υπάρχει η ελάχιστη πρόνοια εξυπηρέτησης, ακόμη και των ανθρώπινων αναγκών τους. Η αντιαισθητική και επικίνδυνη ρύπανση του άμεσου περιβάλλοντος είναι ορατή καθ’ όλο το μήκος των τελευταίων χιλιομέτρων πριν από τον συνοριακό σταθμό.

Σημειώνω ότι από την πλευρά της η Τουρκία ολοκληρώνει την περίοδο αυτή την δεύτερη αναβάθμιση του δικού της συνοριακού σταθμού στα Ύψαλα, με την γνωστή πια «μεγαλοπρέπεια» – αλλά και εντυπωσιακή λειτουργικότητα – των δημοσίων κτιρίων και υποδομών της. Η αναπόφευκτη σύγκριση είναι αμείλικτη.

Πρόσφατα ο ΟΣΕΠ παρουσίασε στις χώρες-μέλη του πρότυπο συνοριακό σταθμό, με ανέσεις για οδηγούς και επιβάτες, ιδιαίτερα για εκείνους των φορτηγών διεθνών μεταφορών (π.χ. με ασφαλείς χώρους φύλαξης, αίθουσες ψυχαγωγίας, ξεκούρασης, εστίασης, κλπ.). Η χώρα μας μπορεί να επωφεληθεί της σχετικής διεθνούς εμπειρίας και της στήριξης του ΟΣΕΠ για να προχωρήσει στην επείγουσα αναβάθμιση του σταθμού Κήπων.

Τέλος, θα πρέπει να προχωρήσει και η κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Έβρο που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη κίνηση όλων των οχημάτων. Η σχετική πρόταση προς τις Ελληνικές αρχές υποβλήθηκε από τον υπογράφοντα το 2004 και οδήγησε στην σύναψη διμερούς Συμφωνίας το 2006, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 2007 (Νόμος 3579/2007) και από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση το 2011. Στο αιτιολογικό του σχετικού νομοσχεδίου αναφερόταν ότι «η δεύτερη διασυνοριακή γέφυρα θα κατασκευαστεί πλησίον της υφιστάμενης οδικής γέφυρας. Η κατασκευή της νέας γέφυρας θα γίνει από την κάθε χώρα, στα πλαίσια της επικράτειας της».

Συμπερασματικά, η ενίσχυση της διεθνούς και περιφερειακής σημασίας της Εγνατίας προϋποθέτει την χωρίς άλλη χρονοτριβή αντιμετώπιση των παραπάνω σοβαρών προβλημάτων και κωλυμάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αλλοδαποί – και όχι μόνο – χρήστες της. –

*Ο Μιχαήλ Β. Χριστίδης, Πρέσβης (ε.τ.) είναι Πρώην Γενικός Γραμματέας ΟΣΕΠ (2015 – 2021),

Πρώην Πρέσβης της Ελλάδος στην Τουρκία (2002 – 2005)
Read More »
Ενίσχυση της διεθνούς σημασίας της Εγνατίας οδού Ενίσχυση της διεθνούς σημασίας της Εγνατίας οδού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ΠΡΩΤΕΑΣ 2021

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ΠΡΩΤΕΑΣ 2021Μετά από κενό 2 χρόνων ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ διοργάνωσε τους αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2021 σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας .700 συνολικά αθλητές και αθλήτριες από τις 11 το πρωί έως και τις 4.30 έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην επανεκκίνηση των αγώνων στίβου στην πόλη της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή .
Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές :
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο.Λ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Επίσης ευχαριστούμε όλα τα σωματεία ( αθλητές , προπονητές , παράγοντες ) που συμμετείχαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους ,το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση της δράσης για την ενημέρωση ως δότες μυελού των οστών , τους εθελοντές που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης και τους θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο .
Επίσης τον τεχνικό ανάπτυξης Bill Platonas και τον Kostas Kenteris και το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας για την αμέριστη βοήθεια και συμβολή στην τέλεση των αγώνων .
Οφείλουμε και πρέπει ,τηρώντας τα μέτρα, να επαναρχίσουμε τους αγώνες στίβου και από την πλευρά του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ θα συνεχίζουμε να το πράττουμε .
Σας ευχαριστούμε !!!!!!
Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ΠΡΩΤΕΑΣ 2021 Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ΠΡΩΤΕΑΣ 2021 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 23.11 στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. Παραμυθιάς

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 23.11 στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. ΠαραμυθιάςΑπό την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως:

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο Θέατρο Καρκαμίσι από τις 09:30 έως τις 14:00, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.


Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδότες, θα πρέπει να προσκομίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους

Γιατί να δώσω αίμα; Τα οφέλη της αιμοδοσίας: Ο οργανισμός μας διαθέτει έξι λίτρα από εκείνη την κόκκινη ουσία που τρομάζει πολλούς, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί το «υγρό της ζωής»…

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Είναι η προφανής και κυριότερη αιτία για την οποία γινόμαστε αιμοδότες. Το αίμα μας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ιατρικών κέντρων της χώρας όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει ανάγκες μετάγγισης και βοηθούμε να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα για αυτές τις περιπτώσεις.

Η αιμοδοσία μας γλιτώνει από ασθένειες. Κι όμως, δεν σώζουμε μόνο τους παραλήπτες από πιθανές επιπλοκές ασθενειών, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, όταν δίνουμε αίμα αποβάλλονται μαζί του από τον οργανισμό οι αχρείαστες ποσότητες σιδήρου, οι οποίες όταν συσσωρεύονται και παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό στο αίμα μας, μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Με την «αποσιδήρωση» που συντελείται κατά την αιμοδοσία, αμέσως βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο οργανισμός προστατεύεται μέχρι και από εγκεφαλικό, έμφραγμα ογκογενέσεις ή και επιτάχυνση της γήρανσης. Τα παραπάνω ευρήματα για την αιμοδοσία αφορούν κυρίως τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς μέχρι τότε ο περιττός σίδηρος αποβάλλεται ούτως ή άλλως μέσω της έμμηνης ρύσης.

Τα ψυχολογικά οφέλη της αιμοδοσίας. Καθόλου αμελητέα δεν είναι η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει, ότι έχουμε συμβάλλει με το «κόκκινο λιθαράκι» μας στην βελτίωση της υγείας κάποιου συνανθρώπου μας. Ο αλτρουισμός αυτής της πράξης μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Ο συνεχής έλεγχος της υγείας μας. Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι μένουμε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία.

Τα αποθέματα που σώζουν. Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο γλιτώνει τους κοντινούς συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από την αγωνία της εύρεσης της κατάλληλης ομάδας αίματος, αλλά δημιουργεί αποθέματα που είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Αφενός υπάρχει περισσότερο αίμα για περιόδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη στα νοσοκομεία (για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και αφετέρου τα ελληνικά ιδρύματα δεν αναγκάζονται να προχωρήσουν σε «εισαγωγή» αίματος από ξένες χώρες επειδή δεν επαρκεί το διαθέσιμο ελληνικό.
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 23.11 στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. Παραμυθιάς Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 23.11 στο Θέατρο Καρκαμίσι από το Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους του 2021 ο Παραμυθιώτης Αθανάσιος Ντόκος

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους του 2021 ο Παραμυθιώτης Αθανάσιος ΝτόκοςΘα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μικρό θαύμα! Η λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων 2021, έχει 112 δρομείς.

Ο αριθμός αυτός δεν θα προξενούσε καμία εντύπωση ως το 2019, αλλά όσα συνέβησαν πέρυσι με την πανδημία, κρατούσαν τη λίστα με πολύ λίγες παρουσίες. Έτσι ο πίνακας του 2020 ολοκληρώθηκε με μόλις 9 δρομείς, ενώ ο φετινός ήταν στους 21 ως το Σάββατο.

Την περασμένη Κυριακή έγινε επιτέλους ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, και έδωσε 91 μαραθωνοδρόμους που προστίθενται στη λίστα. Υπήρξαν και περιπτώσεις μερικών δρομέων που ήταν ήδη σε αυτή, και είτε βελτίωσαν τον χρόνο τους για το 2021, είτε όχι.

Ο μαραθωνοδρόμος του ΣΚΑ Παραμυθιάς Αθανάσιος Ντόκος, βρίσκεται στην 41η θέση της σχετικής λίστας μετά την επιτυχία του στον μαραθώνιο της Λουμπιάνας, αλλα και στην 5η θέση στην ηλικιακή του ομάδα.

Ο Κώστας Γκελαούζος με το 2.16.49 στον ΑΜΑ, καταλαμβάνει δικαιωματικά την 1η θέση στον πίνακα για το 2021.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ακολουθεί 2ος με το 2.17.58 στη Σιένα. Ήταν ο μεγάλος άτυχος του ΑΜΑ καθώς δεν αγωνίστηκε, μια και νόσησε από covid την τελευταία εβδομάδα.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Μπουρίκας, 2ος του ΑΜΑ, με 2.22.33.

Διαβάστε όλο το άρθρο απο το runningnews.gr
Read More »
Στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους του 2021 ο Παραμυθιώτης Αθανάσιος Ντόκος Στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους του 2021 ο Παραμυθιώτης Αθανάσιος Ντόκος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Οι παραγωγοί κλημεντίνης οργανώθηκαν για να αποτρέψουν τη μείωση των τιμών

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Θεσπρωτία: Οι παραγωγοί κλημεντίνης οργανώθηκαν για να αποτρέψουν τη μείωση των τιμώνΤην άρνησή τους να προχωρήσουν σε κοπή και πώληση μανταρινιών διατύπωσαν οι παραγωγοί από τις περιοχές Κεστρίνης – Σαγιάδας- Ασπροκκλησίου- Ραγίου Θεσπρωτίας, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή στον κάμπο.

Οι αγρότες αποφάσισαν να σταματήσουν τις κοπές «Κλημεντίνης», στην περίπτωση που οι προσφερόμενες τιμές από εμπόρους και μεσίτες πέσουν κάτω από τα 35 λεπτά το κιλό.

Να σημειωθεί ότι οι κοπές Κλημεντίνης στη Θεσπρωτία ξεκίνησαν με τιμές που έφταναν έως και τα 50 λεπτά το κιλό, αμέσως όμως άρχισε η πίεση της αγοράς για μείωση των τιμών, σε μια χρονιά που η παραγωγή είναι μειωμένη.
Read More »
Θεσπρωτία: Οι παραγωγοί κλημεντίνης οργανώθηκαν για να αποτρέψουν τη μείωση των τιμών Θεσπρωτία: Οι παραγωγοί κλημεντίνης οργανώθηκαν για να αποτρέψουν τη μείωση των τιμών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Στις κάλπες οι δικηγόροι της Θεσπρωτίας - Οι 3 υποψήφιοι πρόεδροι

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Στις κάλπες οι δικηγόροι της Θεσπρωτίας - Οι 3 υποψήφιοι πρόεδροι


Πανελλαδικά 44.856 δικηγόροι εγγραμμένοι στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα προσέλθουν στις κάλπες στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2021 για να αναδείξουν νέες διοικήσεις. Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν εφόσον στον πρώτο γύρο δεν συγκέντρωσε κανένας υποψήφιος πρόεδρος το 50 συν ένα των ψήφων. Αντίθετα, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων θα εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.

Στη Θεσπρωτία:
Ενεργά μέλη 87
Υποψήφιοι πρόεδροι 3
Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»
Υποψήφιοι σύμβουλοι 5

Υποψήφιοι πρόεδροι:
Μπέζας Νικόλαος
Σιώχος Παναγιώτης
Σιντόρης Κωνσταντίνος
Read More »
Στις κάλπες οι δικηγόροι της Θεσπρωτίας - Οι 3 υποψήφιοι πρόεδροι Στις κάλπες οι δικηγόροι της Θεσπρωτίας - Οι 3 υποψήφιοι πρόεδροι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο φεστιβάλ Tale of X Cities

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο φεστιβάλ Tale of X Cities


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, συμμετέχει στο υβριδικό φεστιβάλ πολιτισμού Tale of X Cities, που υλοποιείται με την πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX , σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo και πάνω από 24 φορείς από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα μιας σειράς σεμιναρίων, εργαστηρίων και συναντήσεων δικτύωσης που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων από 12 πόλεις της Βορείου Ελλάδας, από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη χρήση νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και στη συνέχεια τη δημιουργία έργων με θέμα την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τους σύγχρονους προβληματισμούς. Από τη διαδικασία αυτή, προέκυψαν ιδέες για project που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ από τις συμμετέχουσες πόλεις. Ευχαριστούμε τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πέρδικας και ειδικότερα την πρόεδρο κα Ραχήλ Μαρκιανίδου, καθώς και όλους όσοι συνεργάστηκαν και στήριξαν την πρωτοβουλία, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό μας απόθεμα.

Η ζωντανή αναμετάδοση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, 12:00-17:30 στον σύνδεσμο https://www.commonlab.info/x-cities-live.html.
Read More »
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο φεστιβάλ Tale of X Cities Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο φεστιβάλ Tale of X Cities Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
7 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤο Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 36 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 31 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 12105 rapid test και ανευρέθηκαν 437 θετικά (3.61%). Από τις 437 περιπτώσεις, οι 235 αφορούν άνδρες και οι 202 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 34.39 έτη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
193 rapid test με 7 θετικά (3.63%) αφορούν σε 4 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη
Read More »
7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Βανδαλισμοί δημόσιων χώρων στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Βανδαλισμοί δημόσιων χώρων στην Ηγουμενίτσα


Εικόνες ντροπής παρατηρούνται για πολλοστή φορά εις βάρος της δημοτικής περιουσίας με βανδαλισμούς στον Παιδικό σταθμό της Νέας Σελεύκειας, σε γήπεδα αθλοπαιδιών, σε στάσεις λεωφορείων και σε λοιπούς δημόσιους χώρους, υποδηλώνοντας δυστυχώς έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής συνείδησης.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, καταδικάζοντας κάθε ενέργεια ασέβειας προς τον Δημόσιο Χώρο, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία αποτελούν έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής συνείδησης και στρέφονται ενάντια στην τοπική μας κοινωνία.


Καλούμε τους πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν τους υπαίτιους των βανδαλισμών, να επιδείξουν την υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει μια πολιτισμένη κοινωνία και να ενημερώσουν τον Δήμο και την Αστυνομία για τις απαράδεκτες ενέργειες.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία ενέργεια που αμαυρώνει την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων και προσβάλλει τους συμπολίτες μας.

Ο Δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους μας και οφείλουμε όλοι να τον σεβαστούμε.
Read More »
Βανδαλισμοί δημόσιων χώρων στην Ηγουμενίτσα Βανδαλισμοί δημόσιων χώρων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα, η υβριδική ημερίδα με τίτλο: «Η Αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια: προκλήσεις και ευκαιρίες».

Στηριζόμενη στην προηγμένη έρευνα και τεχνολογία, η υδατοκαλλιέργεια εξελίσσεται σε κλάδο ο οποίος σέβεται το περιβάλλον. Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθίσταται αναγκαία, ενώ οι καταναλωτές επιθυμούν ολοένα και περισσότερο να εξασφαλίζεται ότι τηρούνται περιβαλλοντικές διατάξεις υψηλών προδιαγραφών κατά την παραγωγή και μεταφορά των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η ενημέρωση με στόχο την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων αποτελεί βασικό «εργαλείο» ανάπτυξης και εξέλιξης.

Στο πλαίσιο αυτό, δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και συμμετείχαν με φυσική και διαδικτυακή παρουσία στην ημερίδα που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Skretting και της εταιρείας Δ. Δούμα Υιοί Ο.Ε..

Ο δραστήριος Σύλλογος επέστρεψε στις ασφαλείς δια ζώσης εκδηλώσεις, μετά από το μεγάλο διάστημα κοινωνικής αποστασιοποίησης που επέβαλε η νόσος Covid – 19.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και οι ενέργειες του Συλλόγου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skretting Italia S.p.A. κ. Giovanni Serrini.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την αειφορική καλλιέργεια και τα βιώσιμα τρόφιμα.


Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αειφορικής Ανάπτυξης της Skretting International κ. Jorge Diaz πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Ο χάρτης αειφορίας της Skretting για το 2025» και στάθηκε στη συνεργασία όλων για μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία σέβεται τον πλανήτη.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Perfect Food Consulting κ. Massimo Marino έδωσε απαντήσεις στο ερώτημα: «Οι καταναλωτές ζητούν βιώσιμα τρόφιμα: τι μπορούμε να κάνουμε;», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η υδατοκαλλιέργεια είναι το μέλλον στην αγορά τροφίμων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια κ. Alessio Bonaldo με θέμα: «Οδεύοντας προς την αειφορική υδατοκαλλιέργεια». Ο Καθηγητής ανέφερε ότι η υδατοκαλλιέργεια έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί τρόφιμα πιο αποτελεσματικά από άλλους κλάδους ζωικής παραγωγής.

«Εκτρέφοντας βιώσιμο ψάρι: CarbonBalance και Feed4Future» ήταν το θέμα της ομιλίας του Διευθυντή Μάρκετινγκ της Skretting Italia S.p.A. κ. Umberto Luzzana, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα μείωση
του αποτυπώματος άνθρακα στην αγορά ψαριού.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των ΑΣΑ, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των ΑΣΑ, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Προς : τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
Κοινοποίηση : τον πρόεδρο του Δ.Σ.
τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
ΜΜΕ Θεσπρωτίας

Κ. Δήμαρχε
Θα συμφωνείτε και εσείς ότι η πρωτοφανής ανοιχτή διαπάλη μεταξύ του ΦΟΔΣΑ, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεπεράσει κατά πολύ «τα εσκαμμένα». Θα συμφωνείτε επίσης ότι αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στη παράδοση και κατ’ επέκταση τη λειτουργία του έργου των ΣΜΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια την όξυνση περιβαντολλογικών, κυκλοφοριακών προβλημάτων και προφανώς οικονομικών για τους δημότες. Αυξάνει το κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους και την κυκλοφοριακή συμφόρηση , στην καταπόνηση των απορριμματοφόρων, την αύξηση της κατανάλωσης των καυσίμων, την αύξηση των απαιτούμενων εργατοωρών, την απόσπαση των απορριμματοφόρων από την κύρια δουλειά τους που είναι η αποκομιδή. Αυτό δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση στους δήμους που δουλεύουν με μειωμένο προσωπικό και με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δημιουργεί η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση.( Σήμερα πρέπει να προσθέσουμε και την άνοδο της τιμής των καυσίμων και του ρεύματος). Η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα τινάξει στον αέρα του δημοτικούς προϋπολογισμούς και στον δήμο μας. Προφανώς θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση των ήδη μεγάλων δημοτικών τελών(ήδη έγινε αύξηση 20% το 2021). Θα συνεχίσει να φορτώνει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Ήδη υπάρχει πρόβλημα είσπραξης των τελών από τους δημότες ,λόγω της καπιταλιστικής κρίσης.

Θα συμφωνήσετε επίσης ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η ακολουθούμενη διαδικασία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα.
Μας είναι πολύ δύσκολο να πεισθούμε ότι τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο ΦΟΔΣΑ «αγωνίζονται» για το ποιος ικανοποιήσει καλύτερα τα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί και η περιφέρεια και ο ΦΟΔΣΑ είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των ΑΣΑ. Δεν ξεχνάμε ότι «το μήλον της έριδος» ήταν το ποιός θα κάνει την ανάθεση της διαχείρισης των Σ.Μ.Α. σε ιδιωτική εταιρεία (π.χ. ακυρώσεις διαγωνισμών). Μάλλον για πόλεμο εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων πρόκειται. Δείχνοντας το παραπέρα δέσιμο των φορέων της Τοπικής Διοίκησης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα ,αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ.

Η αμαρτωλή ιστορία του ΠΕΣΔΑ στην περιοχή μας βγάζει μάτι για:
· Την αναγκαιότητα ύπαρξης του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού και στον τομέα της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων (ΑΣΑ).
· Την αναγκαιότητα της διαχείρισης των ΑΣΑ από τον δημόσιο φορέα που θα μας απαλλάξει από την εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και των μεταξύ των πόλεμο που έχει σαν θύματα τους δημότες μας.
· Την αναγκαιότητα γενναίας κρατικής χρηματοδότησης που θα ελαφρύνει οικονομικά τους δημότες που ήδη επιβαρύνονται με πολλούς και αβάσταχτους φόρους (υψηλό ΦΠΑ, ΕΝΦΥΑ, δημοτικά τέλη…..).

Πιστεύουμε ότι μόνο η λαϊκή αγωνιστική παρέμβαση μπορεί να αναγκάσει το κεντρικό κράτος να δώσει φιλολαϊκή λύση. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να είναι ο λαός ενημερωμένος για «αυτά που γίνονται για αυτόν, χωρίς αυτόν», πολύ περισσότερο ενάντια του. Πράγμα που δεν γίνεται με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής. Δεν μπορεί να συμβαίνουν πράγματα και θάματα που μας αφορούν άμεσα και να τα πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, όπως αυτά τα προβάλλουν.

Σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των ΑΣΑ.( Έχουμε νέες εξελίξεις :έγγραφο περιφέρειας για λειτουργία ΣΜΑ, πόλεμο υπολειμμάτων από ΜΕΑ κλπ.) Να ενημερωθούμε επίσημα οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και δημότες μας που «πληρώνουν το μάρμαρο». Το θέμα της διαχείρισης των ΑΣΑ αφορά την ζωή των κατοίκων του δήμου μας, αυτοί θα πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο. Για να το κάνουν πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί επιβάλλει, και σε στο θέμα της διαχείρισης των ΑΣΑ, λύση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και όχι υπέρ της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Γιατί πιστεύουμε πως τελικά «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» στον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής.Ηγουμενίτσα 21/11/2021

Για την Λαϊκή συσπείρωση

Δώρης Δήμας
Read More »
Συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των ΑΣΑ, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των ΑΣΑ, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Νικόλαος Τζάνης: "Η επιλογή μου για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης αρχηγού είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης"

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Νικόλαος Τζάνης: "Η επιλογή μου για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης αρχηγού είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης"Στις 5 και 12 Δεκέμβρη, η Δημοκρατική Παράταξη έχει μια τελευταία ευκαιρία να κοιτάξει κατάματα τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τους ταλανίζουν. Ο κόσμος διψά για ένα κόμμα θεσμικό, ένα κόμμα που σέβεται την ιστορία του, έχει ένα ενιαίο αφήγημα, αλλά ταυτόχρονα κοιτάζει μπροστά, γυρίζοντας σελίδα, αγωνιζόμενο για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Η εκλογική διαδικασία θα είναι μια γιορτή της δημοκρατίας. Εκτιμώ ότι στις κάλπες θα προσέλθει αρκετός κόσμος. Κόσμος ο οποίος δεν ανήκει στο χώρο της δεξιάς αλλα ταυτόχρονα δεν εκφράζεται μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάταια παλεύει με τις πιο συντηρητικές πρακτικές να κατακτήσει το χώρο του κέντρου.

Το προφίλ του επόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
H παράταξη χρειάζεται για ηγέτη της ένα πρόσωπο νέο, όχι τόσο ηλιακά αλλά νέο σε ιδέες και όραμα.
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν αρχηγό για τον οποίο ο κόσμος της παράταξης δε θα είναι υπόλογος για τα πεπραγμένα του παρελθόντος. Η απολογητική στάση ανήκει και θα πρέπει να ανήκει στο παρελθόν.
Η προοδευτική παράταξη έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο που ανήκει στο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Με παραστάσεις από την ευρωπαική πολιτική σκηνή, την καρδιά των εξελίξεων.
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται εκείνον που θα ακούει τη βάση της παράταξης, τον απλό κόσμο και θα καλλιεργήσει ένα πνεύμα συμμετοχικό για όλα τα μείζονα ζητήματα.

Χρειαζόμαστε επιτέλους εκείνον ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα.
Έναν αρχηγό ο οποίος θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χιλιάδες στελέχη της δημοκρατικής παράταξης.
Εκείνον που θα καταστήσει σαφές πως στην ερώτηση “Με ποιους θα πάτε στις επόμενες εκλογές;” η απάντηση είναι μια: “To ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα είναι κυρίαρχο κόμμα και όχι δεκανίκι του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη.”

Για τους παραπάνω λόγους, η επιλογή μου για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης αρχηγού είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με σεβασμό στους υπόλοιπους υποψηφίους, αναγνωρίζοντας τη προσφορά του καθενός και πορευόμενοι στό δρόμο που χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε #mazi μπροστά.

O Νικόλαος Τζάνης είναι Μηχανολόγος, Διευθυντής του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, πρώην συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας.
Read More »
Νικόλαος Τζάνης: "Η επιλογή μου για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης αρχηγού είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" Νικόλαος Τζάνης: "Η επιλογή μου για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης αρχηγού είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021
Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, διακομιδή νεογέννητου βρέφους, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Σελίδες