745 κρούσματα στη Θεσπρωτία σε μία βδομάδα

Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022
745 κρούσματα στη Θεσπρωτία σε μία βδομάδα


Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από πολίτες και επιστήμονες όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ έφεραν αποτελέσματα καθώς στη δεύτερη τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και σαφή.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη και η Ήπειρος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο Νομός Θεσπρωτίας παρουσιάζει τα χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα τις μέρες αυτές και ακολουθεί ο Νομός Ιωαννίνων ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα για τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.

Κατά την ην εβδομάδα 11 με 17 Ιουλίου σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 148.435 νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 116 ενώ σημειώθηκαν 200 θάνατοι.

Τα κρούσματα στην Ήπειρο
Στην Ήπειρο στο ίδιο χρονικό διάστημα επιβεβαιώθηκαν συνολικά κρούσματα 4.255 ενώ η τάση είναι αυξητική και για τους τέσσερις νομούς.

Η κατανομή αναλυτικά
Νομός Άρτας 639
Νομός Θεσπρωτίας 745
Νομός Ιωαννίνων 2.306
Νομός Πρέβεζας 565
Read More »
745 κρούσματα στη Θεσπρωτία σε μία βδομάδα 745 κρούσματα στη Θεσπρωτία σε μία βδομάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022 Rating: 5

Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022
Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Μετά την κατάθεση των σοβαρών προβλημάτων για την επισφαλή εφημέρευση χωρίς ακτινολόγο εδω και 3χρόνια ,αναισθησιολόγο τον τελευταίο χρόνο και μικροβιολόγο τα τελευταία δυό χρονια πάνω απο 6 φορές /μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και ιατρούς η απόφαση που πάρθηκε στην γεν, συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου (15/7/2022) με την παρουσία και συμμετοχή εκπροσώπων του συλλόγου εργαζομένων (έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού) και εκπροσώπου της ΕΙΝΗ είναι η έξης.
α) Στάση εργασίας 12-3 μμ ημέρα Τεταρτη 20/7/2022 με κάλεσμα τοπικων ΜΜΕ.
β) Δελτίο Τύπου και επιστολή σε θεσμούς και φορείς με σκοπό να γίνει γνωστό σε όλους τούς Θεσπρωτούς πολίτες πως στο μικρο μοναδικό άγονο νοσοκομείο του νομού το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπέρασε προ πολλού ,πρίν την πανδημία τις "κόκκινες γραμμές " ασφαλούς καθημερινής εφημέρευσης.

Ζητάμε το αυτονόητο !

1) Γιατρούς. Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του υπάρχοντος οργανογράμματος(2017) με μόνιμες προσλήψεις .(οργ/μα :55 θέσεις. Υπηρετούντες ΕΣΥίτες 34 ,επικουρικοί -covid 13.Κενές θθέσεις 21) Το επείγον, σηματοδοτούν οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις και οι ελλείψεις ειδικευομένων.
2) Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών και συμβασιούχων νοσηλευτών.
3) Η ανενεργή εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου εκθέτει όλους τους υπευθύνους στον Θεσπρωτικό λαό και την ευρύτερη περιοχή .Να ξεκινήσει άμμεσα η λειτουργία του με τίς αναγκαίες προσλήψεις ιατρών , χειριστών ,νοσηλευτών για το συγκεκριμένο τμήμα.
4) Επιστροφή των ανεμβολίαστων ιατρών ,νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων με μέτρα ΜΑΠ. και rapid-test.
5) Το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό λόγω αναστολής.. ΑΜΕΣΗ επιστροφή αυτού.
6) Ενίσχυση του στόλου ΕΚΑΒ με προσλήψεις ιατρών για τις επείγουσες διακομιδές. Τα δυό ασθενοφόρα που υπήρχαν στο ,για το νοσοκομείο από δωρεά παραχωρήθηκαν από 2ετίαςστο κέντρο ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας λόγω βλάβης τριών απο τα πέντε ασθενοφόρα τους.
7) Εδώ και ενάμιση χρόνο ξεκίνησε την λειτουργία της η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο μας με το υφιστάμενο προσωπικό, επιβαρύνοντας τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου και χωρίς να εξασφαλιστεί απαιτούμενη χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στήριξαν και στηρίζουν την λειτουργία της ΜΑΦ με κάθε τρόπο, χωρίς να έχουν απαιτήσεις ή να θέσουν προϋποθέσεις(εξειδικευμένο προσωπικό). Ταυτόχρονα στήθηκαν και λειτουργούν μέχρι και σήμερα η Μονάδα Λοιμωδών, τα επείγοντα και κλινική υπόπτων περιστατικών Covid-19.(έλλιπές προσωπικό)
8) Γενναία αύξηση (οχι άλλες μειώσεις!)του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για την ομαλή λειτουργία του.

Προβαίνουμε σε στάση εργασίας και καλούμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, Υπ.Υ γείας να επιληφθεί του θέματος να λάβει υπόψιν τα προβλήματα και να δώσει λύσεις ώστε να συνεχίσει να επιτελεί στο ακέραιο τον κοινωνικό του ρόλο το μοναδικό (άγονο) νοσοκομείο στον νομό Θεσπρωτίας.
Καλούμε επίσης όλους τους φορείς και την κοινωνία της Θεσπρωτίας να σταθούν δίπλα μας ,αρωγοί στην προσπάθεια ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου.


Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται....
Read More »
Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης: «Βιαστικό και ελλιπές το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες»

Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022
Μ.Κάτσης: «Βιαστικό και ελλιπές το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες»


Η ΝΔ σπεύδει να προκαταλάβει το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αναδυόμενες τεχνολογίες (τεχνητή νοημοσύνη κ.ά.), τοποθετήθηκε ως εισηγητής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε από τη μία πλευρά την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης της λειτουργίας των νέων τεχνολογιών που εισέρχονται σιγά σιγά σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και εγείρουν κινδύνους για την ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα των πολιτών και από την άλλη πλευρά τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε αυτή η ρύθμιση να είναι ορθή και συμβατή με το κράτος δικαίου. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι προϋποθέσεις αυτές είναι δύο: Η διεπιστημονικότητα, διότι λόγω της πολυπλοκότητας του ζητήματος απαιτούνται επιστήμονες από όλα τα πεδία να συνεισφέρουν, νομικοί, μηχανικοί, πολιτικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, εμπλοκή φορέων και της κοινωνίας των πολιτών. Και η οικουμενικότητα, διότι στην παγκόσμια ψηφιοποιημένη αγορά δεν γίνεται να μην υπάρχουν ενιαίοι κανόνες και εναρμονισμένες πρακτικές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντιθέτως, δεν ακολούθησε καμία από τις δύο αυτές προϋποθέσεις, καταθέτοντας προς ψήφιση ένα πρόχειρο νομοσχέδιο που ουσιαστικά κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πάει να λύσει, με ελάχιστη μέριμνα για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εργασία κ.ά.

O Μάριος Κάτσης, ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη: «Ποιος συνέταξε το νομοσχέδιο; Το ελάχιστο που οφείλατε να κάνετε εάν είχατε τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία και συναίσθηση για το τι πραγματεύεται ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα, θα ήταν να συστήσετε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή ή μια επιτροπή διαλόγου με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και μάλιστα από όλους τους κλάδους, να επεξεργαστεί προσεχτικά το ζήτημα, να σας καταθέσει ένα πόρισμα να διαβουλευτείτε και μετά να έρθετε να νομοθετήσετε. Πού είναι ο διάλογος με τα συνδικάτα των εργαζομένων που ρυθμίζετε άκρως πρόχειρα και επικίνδυνα για το πώς οι εργοδότες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα παίρνουν αποφάσεις για αυτούς και την εργασία τους;»

Για να συνεχίσει, λέγοντας πως η κυβέρνηση κινδυνεύει να βγάλει τη χώρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, καθώς πριν ακόμα ψηφιστεί στην Ε.Ε. ο κανονισμός που θα ρυθμίζει τα σχετικά ζητήματα και θα είναι υποχρεωτικός για όλα τα Κράτη-Μέλη, έρχεται με πρεμούρα να ψηφίσει εθνική νομοθεσία, παρόλο που στην ίδια την πρόταση του ευρωπαϊκού κανονισμού κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου ότι το να κάνουν τα κράτη-μέλη κάτι τέτοιο οδηγεί ευθέως στην απώλεια ασφάλειας δικαίου για τους πολίτες και στον κατακερματισμό της αγοράς. Σχολιάζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει τη χώρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, με την Κομισιόν πρόσφατα σε έκθεση κόλαφο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα να εκφράζει ανοικτά την ανησυχία και τον προβληματισμό της για την ελευθερία του Τύπου, τη διαφθορά κ.ά., ζητώντας της να αλλάξει την πολιτική της.

Εισερχόμενος, σε επί μέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Μάριος Κάτσης επεσήμανε την ελλιπή εναρμόνιση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), λόγω της σύγχυσης που προκύπτει από τη μη ψήφιση του ευρωπαϊκού κανονισμού για την τεχνητή νοημοσύνη, αναφέροντας, επιπλέον, ότι διαπνέονται από μια εταιριοκεντρική και όχι ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Περιέχουν πλήθος λεπτομερειών που, ουσιαστικά, δε θωρακίζουν τους πολίτες απέναντι στους κινδύνους της χρήσης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως οι ασάφειες στους όρους διαφάνειας που ορίζονται, όπου δεν καθίσταται, όπως θα έπρεπε, υποχρεωτική η εκ των προτέρων ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα συστήματα αυτά και έχουν επίδραση στη ζωή και τη λειτουργία τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις διατάξεις για τη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης στον ιδιωτικό τομέα, όπου απουσιάζει η καθολική υποχρέωση εκτίμησης του αντικτύπου που έχει η χρήση τους. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι ανοίγει κερκόπορτα εναντίον των εργαζομένων με τις σκόπιμα ασαφείς διατάξεις, για το αν προηγείται ή όχι η ενημέρωσή τους για το ποια δεδομένα τους συλλέγονται και ποιες αποφάσεις παίρνονται για αυτούς με τη χρήση τέτοιων συστημάτων. Επίσης, επεσήμανε ότι δεν είναι σαφές ποια δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία και αν συμπεριλαμβάνεται το Profiling, δηλαδή η σκιαγράφηση χαρακτήρα με τη μέθοδο της εξόρυξης δεδομένων, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως σκανδαλώδες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δε θα οδηγήσει σε διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής, στην επιλογή των εργαζομένων. Και, ακόμα σημαντικότερο, ότι δε θα οδηγήσει κάποιους εργαζόμενους “στην έξοδο” με το πρόσχημα της ηλικίας, του φύλου, της εθνικότητας, της διαφορετικότητας ή άλλων προσωπικών χαρακτηριστικών.»

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε: «Για εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, η ψηφιακή μετάβαση δεν είναι δικαίωμα. Ούτε προνόμιο. Ούτε απειλή. Είναι ένα φυσικό επακόλουθο μιας διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογικής κοινωνίας που ακολουθεί την ανάπτυξη της “οικονομίας της πληροφορίας” ανεξάρτητα από τα παράλληλα γεγονότα. Το αν θα συνοδεύεται ή όχι από δικαιώματα, αν θα βελτιώσει ή θα επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας, αν τελικά θα την υποδεχτούμε ως μια φυσιολογική εξέλιξη ή ως συμφορά, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.»

Read More »
Μ.Κάτσης: «Βιαστικό και ελλιπές το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες» Μ.Κάτσης: «Βιαστικό και ελλιπές το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022 Rating: 5

Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Πέρδικα

Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022
Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Πέρδικα


Την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 159 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 23555 rapid test και ανευρέθηκαν 5006 θετικά (21.25%). Από τις 2214 περιπτώσεις, οι 1075 αφορούν άνδρες και οι 1146 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 42,85 έτη.

ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
132 rapid test με 15 θετικά (11.36%) αφορούν σε 9 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη

ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΠ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
47 rapid test με 6 θετικά (12.77%) αφορούν σε 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
284 rapid test με 95 θετικά (33.45%) αφορούν σε 50 άνδρες και 45 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη
Read More »
Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Πέρδικα Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022 Rating: 5

Σελίδες