Θεσπρωτία: Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Θεσπρωτία: Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:43 στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού που προηγήθηκε στις 15.46 το απόγευμα και με ένταση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η νέα σεισμική δόνηση είχε ένταση 3,4 βαθμούς Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα Βόρεια της Ηγουμενίτσας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Read More »
Θεσπρωτία: Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Θεσπρωτία: Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την προτίμησή τους σχετικά με τις νέες ειδικότητες που θα θέλατε να λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας κατά το έτος κατάρτισης 2021-2022. Οι προτάσεις σας θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση της πρότασης ειδικοτήτων του ΙΕΚ προς την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησής & Νεολαίας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ αποτελεί εγγραφή . Για τις εγγραφές θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά την οριστική έγκριση των ειδικοτήτων.

Στην παρακάτω φόρμα καλείστε να επιλέξετε έως και δύο ειδικότητες της προτίμησης σας.

Με εκτίμηση,
Μπούας Ηλίας
Διευθυντής

Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
28ης Οκτωβρίου 7
Τ.Κ. 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τηλ : 2665 026987
Read More »
Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόση

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόσηΗ υποχώρηση των δεικτών της πανδημίας έκανε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να αναθεωρήσει τις οδηγίες για το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Η Επιτροπή εμβολιασμού είχε αξιολογήσει πριν δύο μηνών την επιδημία της Covid και την πολύ σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων με θρομβοπενία από το Astra Zeneca. Όπως είπε, η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, ο κίνδυνος μόλυνσης και θανάτου από Covid ήταν τότε συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο εμφάνισης των παρενεργειών από το εμβόλιο.

Στην παρούσα φάση και καθώς η διασπορά του ιού έχει μειωθεί σημαντικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση Astra Zeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στα οποία το όφελος υπερτερεί του κινδύνου από τις παρενέργειες.

Παραμένει η σύσταση για τη δεύτερη δόση, στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση. Η σύσταση αυτή μπορεί να αλλάξει και να προτιμηθεί ένα άλλο εμβόλιο μόνο σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων θρομβώσεων σε άτομα που έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως όσοι πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για το συγκεκριμένο εμβόλιο θα λάβουν μήνυμα και εφόσον επιθυμούν μπορούν να αλλάξουν εμβόλιο.
Read More »
Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόση Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Τίμησαν με λιτή τελετή την μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα | Φωτογραφίες

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Τίμησαν με λιτή τελετή την μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα | ΦωτογραφίεςΤην ιστορική μάχη της Βρυτζάχας που έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου 1800 στο οροπέδιο «Λιβάδι», τίμησαν με μια σεμνή τελετή το πρωί της Κυριακής οι τοπικές αρχές.

Στην επιμνημόσυνη δέηση και στην τελετή κατάθεσης στεφανιών που ακολούθησε, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Σουλίου και Δωδώνης Γιάννης Καραγιάννης και Χρήστος Ντακαλέτσης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κουκουλιών και Ζωτικού Κώστας Μπαλτάς και Νικόλαος Πάκος αντίστοιχα, εκπρόσωποι τοπικών συλλογών καθώς και κάτοικοι της περιοχής του Λιβαδιού.

Read More »
Τίμησαν με λιτή τελετή την μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα | Φωτογραφίες Τίμησαν με λιτή τελετή την μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα | Φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δεν πλειοδότησε στην δημοπρασία των 17 ιστορικών εγγράφων της Οικογένειας Μπότσαρη

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δεν πλειοδότησε στην δημοπρασία των 17 ιστορικών εγγράφων της Οικογένειας ΜπότσαρηΣτη δημοπρασία του Οίκου Vergos Auctions για την αγορά 17 ιστορικών εγγράφων της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη, συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης, 9 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, υλοποιώντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. της 25ης Μαΐου με απώτερο στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του Σουλίου.

Ο κ. Ντακαλέτσης κατέθεσε κατά την εκκίνηση της δημοπρασίας, δύο προτάσεις, η δεύτερη ύψους 38.000 ευρώ που μαζί με τους φόρους θα ανέρχονταν σε δαπάνη ύψους 46.500 ευρώ για την Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Μετά από αλλεπάλληλα «χτυπήματα» ωστόσο, η επόμενη προσφορά που θα έπρεπε να καταθέσει ο κ. Ντακαλέτσης για την απόκτηση των ιστορικών κειμηλίων, ήταν τα 45.000 ευρώ που μαζί με τους φόρους, θα ανέβαζε τη δαπάνη στα 55.000 ευρώ περίπου για την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ποσό που θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες της Π.Ε.Δ. και το αποφασισθέν για τη δημοπρασία ποσό (50.000 ευρώ).

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης προσπάθειας, σε κάθε περίπτωση στις προθέσεις της διοίκησης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου περιλαμβάνεται η διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής και άλλης, υλικής και άυλης κληρονομιάς της Ηπείρου, σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους της περιοχής μας. Για τα εν λόγω ιστορικά αρχεία, πρόθεση της Π.Ε.Δ. ήταν να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό είτε μέσω της έκθεσής τους σε διάφορες εκδηλώσεις είτε μέσω της δημοσίευσής τους στο πλαίσιο ερευνητικής δουλειάς ιστορικών» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Ντακαλέτσης.

Σημειώνεται εδώ πως τα ιστορικά τεκμήρια της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη σχετίζονται με το γεγονός της Επανάστασης του 1821 και η πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ήταν ευθυγραμμισμένη με το πνεύμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το ιστορικό γεγονός.

Πέραν των επιστολών του Μάρκου Μπότσαρη, οι επιστολές του Κώστα Μπότσαρη, που μετά το θάνατο του Μάρκου έγινε προστάτης της οικογένειας του αδελφού του, αναφέρονται κυρίως σε τρέχουσες υποθέσεις, αλλά και στο ζήτημα της εκπαίδευσης του γιου του ήρωα Δημητρίου, την οποία είχαν προσφερθεί να αναλάβουν οι βασιλικές αυλές της Γαλλίας, της Βαυαρίας και της Ρωσίας.
Read More »
ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δεν πλειοδότησε στην δημοπρασία των 17 ιστορικών εγγράφων της Οικογένειας Μπότσαρη ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δεν πλειοδότησε στην δημοπρασία των 17 ιστορικών εγγράφων της Οικογένειας Μπότσαρη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την Τετάρτη

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την ΤετάρτηΤο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το υπ' αριθ. πρωτ.: 52/12-06 2021 έγγραφο, το Δ.Σ. του Τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών & Διαποντίων Νήσων “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου από ώρα 00:01 έως ώρα 24:00. 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας – Λευκίμμης – Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την Τετάρτη Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας στο χώρο του Ιδρύματος Σάρρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας, με θέματα:

1. Τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου για το έτος 202.
2. Τον απολογισμό δράσεων του Συλλόγου για το έτος 2020.
3. Την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, της νέα Ελκτικής Επιτροπής και του νέου Αντιπροσώπου για τις Ενώσεις.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν οι αρχαιρεσίες να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στο Ίδρυμα Η. Σάρρας στο Καστρί Ηγουμενίτσας. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα οικονομικός τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου. Υποψηφιότητες για την εκλογική διαδικασία θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00 στα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων από το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας προς τα παρόντα μέλη του Συλλόγου.

Τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν την εταιρία “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” η οποία για ακόμα μια φορά μας πρόσφερε μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων καθώς και τις εταιρίες "ALFA PASTRY" και "ΓΙΩΤΗΣ Α. Ε." για τις δικές τους προσφορές.
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

12 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
12 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 11
ΠΕ Πρέβεζας 1


Read More »
12 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 12 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Έντονη σεισμική δόνηση αισθητή στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Έντονη σεισμική δόνηση αισθητή στη Θεσπρωτία

Έντονη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15.46 το απόγευμα της Δευτέρας, ο οποίος έγινε έντονα αισθητός στη Θεσπρωτία.

Ο σεισμός είχε ένταση 4,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του γεωδυναμικού ινστιτούτου, εντοπίζεται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κοντά στο χωριό Άγιοι Πάντες Φιλιατών, 2 χιλιόμετρα βόρεια της Ηγουμενίτσας και το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία ενώ συνοδευόταν από έντονο βουητό.Read More »
Έντονη σεισμική δόνηση αισθητή στη Θεσπρωτία Έντονη σεισμική δόνηση αισθητή στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 3.000€ και λουκέτο 15 ημερών σε ψησταριά

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Πρόστιμο 3.000€ και λουκέτο 15 ημερών σε ψησταριάΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (13-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (12) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(7) παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά) και (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο, καθώς και από (300) ευρώ σε (6) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο 3.000€ και λουκέτο 15 ημερών σε ψησταριά Πρόστιμο 3.000€ και λουκέτο 15 ημερών σε ψησταριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 54χρονο ημεδαπό

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 54χρονο ημεδαπόΣήμερα (14-06-2021) και ώρα 01:15 στο 11ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Άρτας – Δαφνωτής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός εκτράπηκε της πορείας του και κατέπεσε σε ρέμα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 54χρονο ημεδαπό Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 54χρονο ημεδαπό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις «Εξαρτήσεις», από το ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Ολοκληρώθηκε το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις «Εξαρτήσεις», από το ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας.Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργάνωσαν την Τρίτη 8 Ιουνίου, το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά». Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου - Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή - Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση είχε ως θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Ο κ. Χατζής, στο τέλος της παρουσίασης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Το επόμενο και τελευταίο θέμα, με το οποίο θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των παρουσιάσεων του προγράμματος, είναι η «ΕΦΗΒΕΙΑ».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, καλωσόρισε τον ομιλητή και τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του. Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά και η θεματική ενότητα «Εξαρτήσεις» έχει ως στόχο την έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων».

Στη συνέχεια, χαιρέτησε την εκδήλωση μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Είναι γεγονός πως η έλλειψη γνώσης των συνεπειών που προκαλούνται κατά τη χρήση του καπνίσματος, της κατανάλωσης του αλκοόλ και άλλων βλαβερών ουσιών, οδηγεί αρκετά συχνά σε δυσάρεστα αποτελέσματα αλλά και σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερα σε οργανισμούς αγνούς, όπως των εφήβων. Ως Δίκτυο στοχεύουμε στην έγκαιρη ενημέρωση και την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διοργανώνοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, στην οποία συμμετέχει ενεργά για ακόμη μία φορά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και που αφορά στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για παιδιά». Με αποκλειστικό στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, δίνουμε την πρέπουσα σημασία και απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά μας, που αποτελούν και το μέλλον της κάθε κοινωνίας. Θερμές ευχαριστίες στον εξαιρετικό ομιλητή και διακεκριμένο επιστήμονα κ. Χατζή για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφερε».
Read More »
Ολοκληρώθηκε το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις «Εξαρτήσεις», από το ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Ολοκληρώθηκε το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις «Εξαρτήσεις», από το ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεωνΦτάνοντας στο τελείωμα μιας ακόμα δύσκολης σχολικής χρονιάς λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Όλες και όλοι εσείς που καταβάλλατε προσπάθειες όλη τη χρονιά και καταφέρατε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της προετοιμασίας, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησαν η καραντίνα και η τηλεκπαίδευση, σας αξίζουν ήδη πολλά συγχαρητήρια. Μένουν λίγες ακόμα ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων, στις οποίες θα χρειαστεί με αποφασιστικότητα, συγκέντρωση και ψυχραιμία να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία αυτή.

Να γνωρίζετε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν δρόμοι που θα σας οδηγήσουν στην κατάκτηση των ονείρων σας, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, να αποκτήσετε νέες εμπειρίες, να διευρύνετε τους πνευματικούς και κοινωνικούς σας ορίζοντες. Δεν είναι, όμως, η μόνη! Είναι απλά ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία της ζωής σας, στην οποία διαρκώς στο εξής θα γεννιούνται νέες ευκαιρίες και προκλήσεις.

Στην πορεία σας μέχρι τώρα, είχατε συμπαραστάτες τους άξιους εκπαιδευτικούς και γονείς σας, οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα σας και την επόμενη ημέρα να σας στηρίξουν, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε ανάγκη εσάς τους νέους, γιατί είστε εσείς που εκφράζετε τις νέες ιδέες και την πρόοδο, γιατί εσείς είστε το μέλλον της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τους νέους ανθρώπους και τους τεράστιους κόπους τους για μάθηση και ένταξη στην ενήλικη ζωή, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή με τις αυξημένες απαιτήσεις. Οφείλει να ακούει αυτά που έχουν να πουν και να κάνει το παν για να βρίσκει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματά τους και όχι να τους δημιουργεί περισσότερα.

Έτσι, απευθύνω κι εγώ από τον θεσμική μου θέση έκκληση στην Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να σεβαστεί τους κόπους των παιδιών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και των οικογενειών τους, παίρνοντας πίσω την απόφασή της για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που αναμένεται να αφήσει εκτός πανεπιστημίων περίπου 30.000 υποψηφίους. Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα ενάντια στους νέους μας, από την πιο αυταρχική και ανάλγητη Κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, ενάντια στη γενιά αυτή της πανδημίας που βίωσε τον εγκλεισμό και στερήθηκε τη δυνατότητα μιας φυσιολογικής κοινωνικής και σχολικής ζωής.

Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστούμε μέχρι και την ύστατη στιγμή ώστε να καλυφθούν όλες οι 77.415 θέσεις σε ΑΕΙ που – υποκριτικά - έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας για να μη μείνει κανείς εκτός πανεπιστημίων λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, σε έναν αγώνα που οφείλουν να συμμετέχουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις.

Διότι η ευρεία πρόσβαση των νέων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πανεπιστημιακή μόρφωση, είναι μια κατάκτηση της δημοκρατικής παράδοσης στη χώρα μας. Αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί όχημα ώστε η νέα γενιά να πρωταγωνιστεί, να πρωτοπορεί στις εξελίξεις, να διαμορφώνει ολοένα και καλύτερες κοινωνικές συνθήκες.
Read More »
Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Μήνυμα Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Μήνυμα Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεωνΜε αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία και καλή δύναμη στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που ξεκινά αύριο για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά από μια ιδιαίτερη χρονιά που διανύσαμε όλοι εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, καταφέρατε να επιδείξετε ψυχραιμία, υπομονή και ωριμότητα ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον στίβο της μάχης που θα επηρεάσει αλλά και θα καθορίσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία.
Με πίστη, αισιοδοξία και υπομονή θα συνεχίσετε να αγωνίζεστε σε όλη σας τη ζωή για την επίτευξη των στόχων σας χωρίς όμως να απογοητεύεστε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα..

Αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή τη δοκιμασία ήταν και θα είναι πάντα οι δικοί σας άνθρωποι αλλά και οι εκπαιδευτικοί σας, τους οποίους θα ήθελα να συγχαρώ για την επιμονή τους και το κουράγιο τους.

Η σκέψη όλων μας συνοδεύει τη μαθητική κοινότητα που εν μέσω πανδημίας διαγωνίζεται για την εκπλήρωση των ονείρων της, στο μακρύ ταξίδι της ενήλικης ζωής που ξεκινά με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με οδηγό την ψυχραιμία και τη διαύγεια, σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη!

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Ιωάννης Σπ.Καραγιάννης
Read More »
Μήνυμα Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων Μήνυμα Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στο φορτηγό 5 παράνομους μετανάστες

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στο φορτηγό 5 παράνομους μετανάστεςΣτη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 65χρονου διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 65χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση,κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στο φορτηγό 5 παράνομους μετανάστες Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στο φορτηγό 5 παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Σελίδες