Ένα εκατομμύριο για δράσεις σε Καλαμά κι Αχέροντα

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Ένα εκατομμύριο για δράσεις σε Καλαμά κι Αχέροντα


Δράσεις που αφορούν στην προστασία και την διατήρηση της βιοποικιλότητας, ύψους ενός εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιήσει ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά- Αχέροντα μετά την ένταξη του έργου στο ΥΜΕΠΕΡΑ.

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων με στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης, για τη βελτίωση του καθεστώτος διατήρησης οικοτόπων και ειδών

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:
Διαχειριστικές δράσεις για τη βελτίωση του καθεστώτος διατήρησης ειδών και τύπων οικοτόπων όπως εγκατάσταση – ταϊστρών/παρατηρητήριων/κλωβών για την ενίσχυση των πληθυσμών των πτωματοφάγων αρπακτικών, εγκατάσταση τεχνητών πλατφορμών και νησίδων για τους αργυροπελεκάνους, υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης του μύκητα των πλατάνων στα παρόχθια οικοσυστήματα Αχέροντα και Καλαμά, καθώς και υλοποίηση δράσεων για την αποκατάσταση της λιμνοθάλασσας «Λούτσα-Παπαδιά» με στόχο την αναβάθμιση του οικοτόπου και την βελτίωση της δομής και των λειτουργιών του.

Δράσεις παρακολούθησης ειδών και οικοτόπων καθώς και εκπόνηση μελετών (Τεχνικών και μη) για την επίτευξη του στόχου της Πράξης όπως Παρακολούθηση των ερωδιόμορφων στη νήσο Πρασούδι και στο Δέλτα Καλαμά με προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού, υπηρεσίες διερεύνησης προτάσεων διαχείρισης για τη διατήρηση του πληθυσμού του αχερονογωβιού διερεύνηση των τρόπων - μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του μπλε καβουριού και της γαρίδας του ατλαντικού, μελέτη διαχείρισης υδατικών πόρων σε συνδυασμό με ειδική οικολογική αξιολόγηση στο Έλος Καλοδικίου για τη ρύθμιση περιβαλλοντικών συνθηκών που αφορούν σε είδη ορνιθοπανίδας, παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης διατήρησης του είδους Chorthippus Lacustris , μελέτη για μέτρα αντιμετώπισης του μύκητα των πλατάνων, τεχνική μελέτη για τη δημιουργία ταϊστρών νεκροφάγων αρπακτικών πουλιών, τεχνική μελέτη για την εγκατάσταση τεχνητών πλατφορμών και νησίδων, διαχειριστική μελέτη αμμοληψιών για τους ποταμούς Αχέροντα και Καλαμά, τεχνική μελέτη για την αποκατάσταση της λιμνοθάλασσας «Λούτσα-Παπαδιά».

Δράσεις (ημερίδες – ενημερωτικό υλικό – πινακίδες ερμηνείας), για ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του κοινού (ημερίδες – ενημερωτικό υλικό – πινακίδες ερμηνείας), των κοινωνικών/παραγωγικών φορέων καθώς και συναρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με τη σημασία των ωφελούμενων ειδών στόχων και την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της πράξης και την ανάδειξη των διαχειριστικών εργασιών που θα υλοποιηθούν.

Δράσεις για την ανάπτυξη σταθερών συνεργασιών/ αλληλοενημέρωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με άλλες (συν)αρμόδιες Υπηρεσίες/Οργανισμούς, καθώς και την βελτίωση της υποδομής του ΦΔΠΠ για την συλλογή / διαχείριση των επιστημονικών δεδομένων.

Η προτεινόμενη Πράξη βρίσκεται σε εναρμόνιση με τις υποχρεώσεις/δεσμεύσεις της Ελλάδας για την καταγραφή και προστασία της βιοποικιλότητας στην επικράτεια της και οι προτεινόμενες δράσεις εναρμονίζονται με την Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα και τις δράσεις που καθορίζονται στο Πλαίσιο Δράσεων Προτεραιότητας για τις περιοχές του δικτύου NATURA 2000.
Read More »
Ένα εκατομμύριο για δράσεις σε Καλαμά κι Αχέροντα Ένα εκατομμύριο για δράσεις σε Καλαμά κι Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Παρελθόν για τους Ορίζοντες Ηπείρου η Μαρίνα Καλιαμούρη

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Παρελθόν για τους Ορίζοντες Ηπείρου η Μαρίνα Καλιαμούρη


Παρελθόν για την παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου αποτελεί η δικηγόρος Μαρίνα Καλιαμούρη.

Η Μαρίνα Καλιαμούρη ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης.

Με δήλωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ξεκαθαρίζει ότι εδώ και ένα χρόνο έχει αποχωρήσει από τους «Ορίζοντες Ηπείρου».

Αναλυτικά αναφέρει: «Από τον Ιούνιο 2019 έχω ανακοινώσει δημόσια, αλλά και στον κ. Σπύρο Ριζόπουλο ότι αποχωρώ από τους ”Ορίζοντες Ηπείρου”.
Συνεπώς κάθε αναφορά στο όνομά μου, στο site της παράταξης ή οπουδήποτε, αφορά αποκλειστικά την προ των εκλογών του Μαΐου 2019 περίοδο».
Read More »
Παρελθόν για τους Ορίζοντες Ηπείρου η Μαρίνα Καλιαμούρη Παρελθόν για τους Ορίζοντες Ηπείρου η Μαρίνα Καλιαμούρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Να ανοίξουν άμεσα οι τουαλέτες - αλλαξιέρες στο Δρέπανο

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Να ανοίξουν άμεσα οι τουαλέτες - αλλαξιέρες στο Δρέπανο


Οι εργασίες συντήρησης των δύο καταστημάτων στην παραλία του Δρεπάνου ολοκληρώθηκαν από την τεχνική εταιρεία Λιάνος Αναστάσιος, η οποία μάλιστα έκανε πολύ καλή δουλειά.

Μαζί με τα καταστήματα, ανακαινίστηκαν και οι τουαλέτες - αλλαξιέρες, οι οποίες μάλιστα είναι οι μοναδικές σε όλο το μήκος της παραλίας, εάν εξαιρέσεις τις τουαλέτες εντός του κάμπινγκ και τις τουαλέτες στο Κεντρικό, οι οποίες είναι σε άσχημη κατάσταση και φυσικά μη λειτουργικές.

Πρόθεση του δήμου Ηγουμενίτσας, όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανάρτηση, είναι να προχωρήσει στη δημοπρασία των δύο καταστημάτων (Κεντρικό και SOHO).

Διαδικασία η οποία όμως είναι χρονοβόρα και μπορεί να καθυστερήσει έως και 1 μήνα.

Επειδή ήδη αρκετοί είναι οι επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα και τα Γιάννενα που επισκέπτονται την παραλία, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και οι οποίοι μάταια αναζητούν τουαλέτα, θεωρούμε απαραίτητο να παρθεί απόφαση ώστε να ανοίξουν άμεσα για τους λουόμενους οι ανακαινισμένες τουαλέτες σε SOHO και OSTRIA, αλλά να ανακαινιστούν και οι τουαλέτες στο Κεντρικό.

Και να φροντίζονται, μέχρι να παραδοθούν στους ενοικιαστές, είτε από το δήμο Ηγουμενίτσας, είτε από την ΟΛΗΓ Α.Ε..
Εδώ δικαιολογείται η απευθείας ανάθεση για ένα μήνα, σε μία τοπική εταιρία που αναλαμβάνει καθαρισμούς κτηρίων.
Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Για αυτό άλλωστε δεν υπογράφτηκε και το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης; 

Ας σεβαστούμε λοιπόν τους επισκέπτες της περιοχής, ώστε να μας σεβαστούν και αυτοί, επιλέγοντας την μοναδική ακτογραμμή του Δρεπάνου για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις και διακοπές.
Read More »
Να ανοίξουν άμεσα οι τουαλέτες - αλλαξιέρες στο Δρέπανο Να ανοίξουν άμεσα οι τουαλέτες - αλλαξιέρες στο Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία Κεντρικό και SOHO

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία Κεντρικό και SOHOΣε δημοπρασία προχωράει ο δήμος Ηγουμενίτσας, για τα 2 από τα 3 καταστήματα ιδιοκτησίας του στην παραλία του Δρεπάνου.

Μιλάμε για τα καταστήματα πρώην Κεντρικόν και πρώην SOHO, ενώ για το 3ο κατάστημα (πρώην OSTRIA), γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν προβλήματα που έχουν προκύψει, ώστε σύντομα να δημοπρατηθεί και αυτό.


Το θέμα της ενοικίασης των δύο καταστημάτων, αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στις 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία Κεντρικό και SOHO Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία Κεντρικό και SOHO Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται άτομο για δουλειά γραφείου

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Ζητείται άτομο για δουλειά γραφείουΖητείται άτομο για δουλειά γραφείου

Απαραίτητα προσόντα γνώση Αγγλικών και ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Πληροφορίες: 6947601573 - 2665029403
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται άτομο για δουλειά γραφείου Ηγουμενίτσα: Ζητείται άτομο για δουλειά γραφείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΤΗΣ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗΣ

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΤΗΣ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗΣ 


Οι διατροφικές διαταραχές έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην ζωή μας όλο και πιο συχνά και οι παράγοντες είναι πολλοί. Στην ουσία οι διαταραχές χαρακτηρίζονται απο υπερβολική ανησυχία για το σχήμα και το βάρος του σώματος που οδηγεί σε βλαβερές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους. 

· Νευρική ανορεξία είναι μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο προσπαθεί να πετύχει χαμηλό σωματικό βάρος , λόγω του φόβου που έχει για το πάχος. Το βάρος του είναι τουλάχιστον 15% πιο χαμηλό από το αναμενόμενο που αυτό σημαίνει ΔΜΣ < 17,5 (δείκτης μάζας σώματος). Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται μέσω της δίαιτας ή μέσω αποφυγής τροφίμων που πιστεύεται ότι αυξάνουν το βάρος και μερικές φορές με υπερβολική γυμναστική και εκκαθαριστικές συμπεριφορές( Βουλιμικός τύπος ανορεξίας ). Ο ασθενής αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα, θεωρεί ότι το χαμηλό βάρος του δίνει αυτοπεποίθηση την οποία στερείται. Συχνότερα εμφανίζεται σε κορίτσια νεαρής ηλικίας, το άτομο με ανορεξία αυξάνει συνεχώς την αφοσίωση του στη δίαιτα και αποσύρεται από την κοινωνική επαφή. Το 10-20% των πασχόντων , το πρόβλημα τους είναι χρόνιο και δυσεπίλυτο . Τα χαρακτηριστικά του ατόμου που πάσχει είναι φόβος, επιμονή για το βάρος, απώλεια έμμηνου ρύσης, καθυστερημένη σεξουαλική ωρίμανση, κατάθλιψη , τελετουργική στάση προς το φαγητό , υπερβολική γυμναστική και άρνηση που ξεσπά σε επιθετικότητα. Οι επιπτώσεις πολλές : αναιμία, οστεοπόρωση , γαστρεντερικά , προβλήματα σκέψης, ο όγκος του εγκεφάλου μειώνεται , αυπνία, αδυναμία, ξηρό δέρμα , lanugo (χνούδι στο δέρμα) κ.α 

· Αδηφαγική διαταραχή η διάγνωση της γίνεται ως εξείς : συχνά επεισόδια υπερφαγίας όπου το άτομο καταναλώνει αντικειμενικά μεγάλη ποσότητα τροφής, τα υπερφαγικά επεισόδια συνοδεύουνται απο αίσθημα απώλειας ελέγχου και απο το ότι το άτομο τρώει πιο γρήγορα απο το συνηθισμένο, τρώει μέχρι να νίωσει δυσφορία, τρώει χωρίς να πεινάει , μόνο του και κρυφά, νιώθει άγχος ή ενοχές μετα το υπερφαγικό, νιώθουν σαν μια ξένη δύναμη να τους σπρώχνει να φάνε, άγχος με την διατροφή, και συνήθως τα υπερφαγικά είναι 2-3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Τα άτομα με αδηφαγική διαταραχή δεν χρησιοποιούν εκκαθαριστικές μεθόδους ή υπερβολικές μεθόδους απώλειας βάρους όπως ασιτία. Τα άτομα με αδηφαγική διαταραχή παλεύουν συνεχώς και με το αυξημένο βάρος. 

· Νευρική βουλιμία κυριολεκτικά σημαίνει όρεξη όπως του βοδιού , νευρικής φύσης, συχνά εμφανίζεται σε γυναίκες , χαρακτηρίζεται απο συχνά επεισόδια υπερφαγίας ή διουρητικών προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσληψη βάρους. Στα άτομα με βουλιμία η αυτοεκτίμηση επηρεάζεται σημαντικά απο σκέψεις σχετικά με το βάρος και το σχήμα του σώματος . Η βουλιμία συνήθως παραμένει κρυφή λόγω των συναισθημάτων ντροπής σχετικά με τις υπερφαγικές και εκκαθαριστικές συμπεριφορές . Η διαταραχή αυτή είναι εγω-δυστονκή, δηλαδή επιθυμούν να απαλλαγούν απο τα συμπτώματα τους, και συνήθως αναζητούν βοήθεια. Η σκέψη ενός ανθρώπου με βουλιμία είναι << αφού έγινε έτσι , τουλάχιστον ας το κάνω να αξίζει τον κόπο >>. Έτσι συνεχίζει να τρώει μεγάλη ποσότητα μέχρι να φτάσει στο σημείο έντονης δυσφορίας. Η εκκαθάριση της τροφής είναι μια ασφάλεια και ένας τρόπος διαχείρισης των συναισθημάτων τους. 

· Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγίας είναι ένας τύπος αδηφαγικής διαταραχής που εμφανίζεται συχνότερα σε υπέρβαρα άτομα , όπου οι περισσότερες θερμίδες καταναλώνονται το βράδυ. Άλλα χαρακτηριστικά είναι ότι καταναλώνουν φαγητά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, αυπνία και ανορεξία τις πρωινές ώρες. Εμφανίζεται κυρίως σε περιόδους με έντονο στρές αλλά και αύξησης βάρους, λημοκτονούν όλη την ημέρα και την νύχτα τρώνε χωρίς να έχουν πλήρη αντίληψη. Συνεπώς έχουμε τουλάχιστον ένα ξύπνημα κάθε νύχτα στη διάρκεια του οποίου καταναλώνεται φαγητό ή ποτό. 

Νεφέλη Πασιάκου 
Κλινικός Διαιτολόγος –Διατροφολόγος MSc 
Πλατεία Δημαρχείου 9 Ηγουμενίτσα 
Τηλέφωνο : 6983166618 
Σταθερό : 2665102532
Read More »
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΤΗΣ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΤΗΣ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Οι Παραμυθιώτες και η Παναγία των ξένων στη Κέρκυρα

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Οι Παραμυθιώτες και η Παναγία των ξένων στη Κέρκυρα


Στην καρδιά της παραδοσιακής Κέρκυρας, λίγο πριν βγει κανείς στη διάσημη Σπιανάδα και στο Λιστόν, η οδός Νικηφόρου Θεοτόκη μια από τις πιο ελκυστικές της παλιάς πόλης, ανοίγεται σε μια μικρή πλατεία που έχει τη δική της μυστική ατμόσφαιρα.

Η γραφική «πλακάδα τ’ Αγίου» όπως την ονομάτισαν οι Κερκυραίοι. Περικυκλωμένη από κλασσικά σπίτια με κομψή πρόσοψη, που η τελευταία ανακαίνιση ανέδειξε πάλι την παλιά τους ομορφιά.

Στο πιο ψηλό σημείο της βορινής πλευράς της βρίσκεται ο περίλαμπρος ναός του πολιούχου του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα και δίπλα, στην ανατολική πλευρά, η Ηπειρωτική εκκλησία της «Υπεραγίας Θεοτόκου Κυράς Φανερωμένης των Στερεωτών», κοινώς γνωστή ως «Παναγία των ξένων» «η σπουδαιοτέρα, κατά την εκκλησιαστική ιστορία της Κέρκυρας, εις πλούτον και επισημότητα μετά την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα.» όπως αναφέρει και ο μακαρίτης Ηπειρώτης εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος Σπύρος Στούπης στο βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών πόνημά του: «Οι «ξένοι» εν Κέρκυρα».

Από το 1689 κρατάει η ληξιαρχική πράξη κτίσης της, από Παραμυθιώτες με την συνδρομή Ηπειρωτών απο το Δελβινάκι και τα Ιωάννινα, επειδή δεν είχαν δική τους εκκλησία και τόπο ταφής, δεδομένου ότι τότε οι ταφές γινόντουσαν στις εκκλησίες και οι περισσότερες στο νησί ήταν ιδιωτικές.

Όπως αναφέρει, ο Σ. Στούπης, το σύνολο το εσωτερικού διακόσμου και πλούτου προέρχεται από δωρεές Ηπειρωτών που διέμεναν στη Βενετία, στην Κέρκυρα και στην Παραμυθιά κ.α. όπως αναφέρεται και στην εντοιχισμένη πλάκα στην πρόσοψη του ναού.

Η σχέση των Παραμυθιωτών με την Κέρκυρα είναι διαχρονική με μεγάλα ονόματα της περιοχής μας να ζουν και να δημιουργούν στο νησί. Δεν ξεχνούμε τον Μάρκο Μπότσαρη, τον Μ. Παραμυθιώτη, η οικογένεια Βούλγαρή, πριν πάει στην Ιταλία και πολλούς άλλους.

Η Παναγία των Ξένων, οπως αναφέρει ο Κοσμάς Ζαφείρης στο περιοδικό Άπειρος Χώρα, ήταν η μοναδική εκκλησία στο νησί στην οποία ψάλλονταν Βυζαντινή μουσική σε τελετές και λειτρουργίες (καθημερινές, εσπερινές, μεταμεσονύχτιες). Εντυπωσιακή επίσης είναι και η επίχρυση ξυλόγλυπτη ουρανία του ναού.

Μεγάλη χαρακτηρίζεται η συμβολή της συγκεκριμένης εκκλησίας στη διατήρηση και καλλιέργεια των ελληνικών γραμμάτων. Εκεί διδάχτηκαν τα πρώτα ελληνικά και οι κορυφαίοι Κερκυραίοι του 17ου αιώνα, Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης. Άξια λόγου είναι και η πληροφορία ότι μετόχια της Παναγίας των Ξένων είναι η Ι. Μονή Βλαχέρνας και ο ναός Μεταμορφώσεως στο Ποντικονήσι, κτήτωρ των οποίων ήταν ο Νικόδημος Κολήτζας, όπως και της Παναγίας των Ξένων.

Μια θρησκευτική σχέση Παραμυθιάς και Κέρκυρας γαλουχημένη εδώ και αιώνες οταν απο τα μέσα του 1400 μΧ, ο Γεώργιος Καλοχαιρέτης, έκρυψε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, μέσα σ’ ένα καλάθι και αφού τα σκέπασε με χόρτα, τα φυγάδευσε από την τουρκεμένη Κωνσταντινούπολη και τα μετέφερε στην Παραμυθιά όπου και έμειναν επί σειρά ετών στην Παναγία την Παραμυθία. Και πάλι όμως ο φόβος της Τουρκοκρατίας, είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά τους στην Κέρκυρα.
Read More »
Οι Παραμυθιώτες και η Παναγία των ξένων στη Κέρκυρα Οι Παραμυθιώτες και η Παναγία των ξένων στη Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Μ. Κάτσης: Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας


Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Αργυρόπουλος, γραφείο Τύπου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για τα περιφερειακά μέσα, με εκπροσώπους της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ). 

Στην τηλεδιάσκεψη, τέθηκε προς συζήτηση το σύνολο των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, σε μία περίοδο όπου έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση των διαφημιστικών τους εσόδων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου, με την κυβέρνηση να αγνοεί παντελώς τα αιτήματα και τις ανάγκες του κλάδου. 

Ο ρόλος των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς στην συντριπτική τους πλειονότητα, υπηρετούν με συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα, είναι απαλλαγμένοι από δεσμεύσεις, έχουν ισχυρή παρουσία στις περιφέρειές τους, αναδεικνύουν τα ζητήματα και συμβάλλουν στην διεξαγωγή ενός ποιοτικού και πλουραλιστικού δημόσιου διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναγνωρίστηκε η ανάγκη να μπουν κανόνες, να λυθούν χρόνια θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τονίστηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, να προχωρήσει στην στήριξη των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας, για την προστασία των θέσεων εργασίας, με επιδότηση της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας. 

Ταυτόχρονα, πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020 η πλήρης (και όχι κατά 50% που εφάρμοσε η κυβέρνηση), απαλλαγή από το κόστος του μηνιαίου μισθώματος που καταβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην DIGEA για την μεταφορά του σήματος. 

Αυτά είναι κάποια πρώτα μέτρα που οφείλει να λάβει η κυβέρνηση άμεσα προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα, αν και το τελευταίο διάστημα είδαν δραματική μείωση των εσόδων τους, έδωσαν με επιτυχία και κέρδισαν τη μάχη της ενημέρωσης και την περίοδο της πανδημίας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας: Αντώνης Δημητρίου, Πρόεδρος Σπύρος Καμπιώτης, Αντιπρόεδρος Γιώργος Σιμόπουλος, Γενικός Γραμματέας
Read More »
Μ. Κάτσης: Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας Μ. Κάτσης: Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Covid Free διακοπές 2020 - Η «Καραϊβική της Ελλάδας»

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Covid Free διακοπές 2020 - Η «Καραϊβική της Ελλάδας»
Το ότι η Ελλάδα φημίζεται για τα νερά και τις πανέμορφες παραλίες της στα ελληνικά νησιά αποτελεί κοινή αλήθεια που έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αυτό που αρκετοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, όμως, είναι το γεγονός πως παραλίες-όνειρο και νερά που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς δεν θα βρεις μόνο σε κάποιο από τα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά μας, μα και σε προορισμούς που δεν θα δεις να χιλιοδιαφημίζονται στα διεθνή Mέσα.

Τα μεγαθήρια του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν κάθε χρόνο την τιμητική τους τόσο από Έλληνες όσο και από τουρίστες με λατρεία στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει στους πιο… ψαγμένους την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μέρη για τα οποία δεν θα χρειαστεί καν να μπουν σε πλοίο, χαζεύοντας παράλληλα απαράμιλλη φυσική ομορφιά, πολύ πράσινο και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά που συναγωνίζονται άνετα αυτά του Ιονίου.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκουν τα πολυφωτογραφημένα Σύβοτα Θεσπρωτίας που με την πρώτη ματιά δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως δεν αποτελούν κομμάτι κάποιου διάσημου εξωτικού νησιού.

Γνωστά και ως «η Καραϊβική της Ελλάδας» -χαρακτηρισμός που δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικός της μαγείας του τόπου- έχουν εξελιχθεί σε δέλεαρ για όλους εκείνους που επιθυμούν το κάτι διαφορετικό για τις διακοπές τους.

Στην ουσία πρόκειται για ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό χτισμένο σε έναν μικρό κόλπο, γύρω από ένα γραφικό λιμανάκι και διάσπαρτες νησίδες στα νότια του νομού Θεσπρωτίας, 24 μόλις χιλιόμετρα νότια της Ηγουμενίτσας και 475 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Χαρακτηριστικό του πανέμορφου χωριού είναι το πράσινο μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου! Με θέα βουνό και θάλασσα και παραλίες που όμοιές τους δεν έχεις αντικρύσει, τα Σύβοτα είναι πράγματι ένας από τους «μυστικούς» -ακόμα μπορούμε να τον αποκαλούμε έτσι!- θησαυρούς της χώρας μας που αξίζει να επισκεφτείς και μία και δύο και τρεις και… βάλε φορές.

Ακόμα δεν έχεις πειστεί; Οι εξωτικής ομορφιάς παραλίες του χωριού είναι σίγουρο πως θα σε οδηγήσουν να ξεκινήσεις την έρευνα αγοράς…

Πού να κολυμπήσεις

Οι επιλογές σου είναι πολλές και όλες ανήκουν στην κατηγορία των must-see. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθημερινά ξεκινούν καραβάκια από το λιμάνι στα Σύβοτα που σε πάνε σε όλα τα μικρά νησάκια γύρω από το χωριό. Συμβουλή μας; Ξεκίνα νωρίς.

Η διασημότερη παραλία είναι η Μπέλα Βράκα στο ακατοίκητο νησάκι Μουρτεμένο, η οποία στο Tripadvisor σημειώνει διθυραμβικά σχόλια.

Μπέλα Βράκα

Αξίζει να κολυμπήσεις στα νερά της μόνο και μόνο για την περιπέτεια, αφού για να φτάσεις από τη μία της μεριά στην άλλη θα πρέπει να περπατήσεις μέσα στο νερό το οποίο φτάνει μέχρι τη μέση. Δεν είναι μεγάλη, ούτε οργανωμένη γι’ αυτό και στην περίπτωσή της ισχύει το «όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά».

Η δεύτερη δημοφιλέστερη είναι Πισίνα. Όνομα και πράγμα…
Πισίνα

Βρίσκεται στο νησάκι Μαύρο Όρος. Μιλάμε για νερά καταγάλανα και μια θέα που θα σου μείνει αξέχαστη. Στα νερά της φτάνουν συνεχώς βάρκες και σκάφη με ταξιδιώτες που αράζουν για ώρες.
Πισίνα

Είναι πιο ήσυχη κατά τις πολύ πρωινές ώρες, ωστόσο η πολυκοσμία δεν θα σε πειράξει καθόλου καθώς οι περισσότεροι παραμένουν στα ανοιχτά και δεν κάθονται καν στην παραλία.
Μικρή Άμμος

Ακολουθούν οι παραλίες Μεγάλη και Μικρή Άμμος που ενδείκνυνται για οικογένειες, ο μικρός κολπίσκος Ζαβία με τα δροσερά νερά, το Μέγα Ντράφι που είναι μεν πανέμορφο αλλά θα σε ζορίσει στο πάρκινγκ, η Ζέρη που είναι οργανωμένη και βρίσκεται δίπλα στο κέντρο αλλά και ο Γαλλικός Μόλος δίπλα στο Λιμάνι.

Μεγάλη Άμμος

Φυσικά, οι ντόπιοι θα σε κατατοπίσουν ανάλογα με το τι προτιμάς, ενώ θα σου υποδείξουν πολλές ακόμα παραλίες, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό.

Ιδανικά, σε ό,τι αφορά στα μέρη για να κολυμπήσεις προτίμησε τη λύση του «λίγο απ’ όλα» καθώς είναι κρίμα να αφήσεις κάτι εκτός προγράμματος.
Ζαβία

Τα ευχάριστα; Ταβερνάκια υπάρχουν πολλά για να ικανοποιήσεις εκτός από το μάτι σου και το στομάχι σου.

Μήπως ήρθε η ώρα να πεις το «ναι» στον προορισμό που αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους, πριν το μεγάλο μπαμ;

Read More »
Covid Free διακοπές 2020 - Η «Καραϊβική της Ελλάδας» Covid Free διακοπές 2020 - Η «Καραϊβική της Ελλάδας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Διανομή Τροφίμων και Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020
Θεσπρωτία: Διανομή Τροφίμων και Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, θα διανείμει Τρόφιμα (ΛΑΔΙ) και είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής ( σαπούνι πλάκα, υγρό πιάτων, υγρό γενικής χρήσης καθαρισμού, οδοντόκρεμα και σαμπουάν) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015 – 2016», στην αποθήκη (Γραφείο 73) στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας , από την ΤΕΤΑΡΤΗ 17.06.2020 έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 24.06.2020 και ώρες 10.00 έως 13.00. 

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. τους και την ταυτότητα. 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ. 

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ 

Πληροφορίες 
Πετούση Μαρία 
Γεωργίου Όλγα 
Τηλέφωνο : 26653 60187

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης 
Read More »
Θεσπρωτία: Διανομή Τροφίμων και Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής Θεσπρωτία: Διανομή Τροφίμων και Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2020 Rating: 5

Σελίδες