Ευχαριστήριο του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Αλκ. Λάμπρου

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019


Θεσπρωτές και Θεσπρωτοί,

Θέλω να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανανέωση της εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου στις Περιφερειακές εκλογές.

Ακόμη οφείλω να συγχαρώ θερμά όλους τους συνυποψήφιους για τη συναδελφικότητα, το ενωτικό κλίμα και το υψηλό επίπεδο ευθύνης που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου και όλοι μαζί καταφέραμε μια τεράστια νίκη.

Η ανάδειξη μου ως αιρετού εκπροσώπου για δεύτερη φορά αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα υποχρέωση να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου με όραμα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με την ελπίδα πως δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες σας, φιλοδοξώντας να φανώ για μία ακόμα φορά χρήσιμος σε όλους και στον καθένα σας χωριστά είτε με ψηφίσατε είτε όχι. Θα είμαι πάντα κοντά σας και πάντα στη διάθεση σας με τη δύναμη που μου μετέφερε η ψήφο σας.

Με εκτίμηση
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Θεσπρωτίας
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου 
Αλκιβιάδης Μιχ. Λάμπρου

Read More »
Ευχαριστήριο του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Αλκ. Λάμπρου Ευχαριστήριο του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Αλκ. Λάμπρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Ο Αχέροντας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Καραγιάννη με τον Συντονιστή Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019


Η συνεργασία του δήμου Σουλίου με την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και η πορεία του έργου των "Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στον Αχέροντα", ήταν το αντικείμενο της επικοινωνίας του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με τον Συντονιστή της Ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ κ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη.

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με την ενημέρωση του στελέχους της ΜΟΔ, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για έργα άξιας 1.500.000€ με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, ενώ το επόμενο βήμα είναι οι σχετικοί φάκελοι να δρομολογηθούν για έγκριση στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, έτσι ώστε η υλοποίηση τους να ξεκινήσει.

Για μελέτες που δεν υπάρχουν, απαιτείται περίπου χρόνος 2 ετών για να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εκτίμηση του Συντονιστή της Ομάδα Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ, ο οποίος σημείωσε πως η ΜΟΔ βοήθησε στην υλοποίηση των τεχνικών δελτίων.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο πρ. Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, σημειώνοντας πως θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραλαβής της μελέτης και δημοπράτησης του έργου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τον Αχέροντα ο Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε:

"Οι Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις στον Αχέροντα, είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη δράση που πραγματοποιείται με την συμμετοχή τόσων φορέων. Ο κάθε φορέας, oπως και ο Δήμος Σουλίου, θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστηρίξει το μεγαλόπνοο σχέδιο που μπορεί να δώσει στην μυθική περιοχή του Δήμου μας, μια βιώσιμη ανάπτυξη. H συνεργασία μας με την ΜΟΔ, για την παρακολούθηση και την υλοποίηση των παρεμβάσεων, θα είναι μόνιμη. Η ΜΟΔ στηρίζει τον Δήμο Σουλίου για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή του προγράμματος και είμαστε σίγουροι πως το έργο θα ολοκληρωθεί, αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα και το προϊόν του Αχέροντα. Μέσω του σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση της υφιστάμενης οργάνωσης δραστηριοτήτων σε πολλά σημεία του ποταμού καθώς και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας."
Read More »
Ο Αχέροντας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Καραγιάννη με τον Συντονιστή Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ Ο Αχέροντας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Καραγιάννη με τον Συντονιστή Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήριο Γκαμπρέλα για την εκλογή του με την παράταξη Ριζόπουλου

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019


Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και μου δώσανε δύναμη να συνεχίσω καθώς επίσης και τον Σπύρο Ριζοπουλο, που με εμπιστεύτηκε και με έκανε μέλος της όμορφης παρέας «Ορίζοντες Ηπείρου».

Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί γνώρισα μια ομάδα ανθρώπων που κοινός μας στόχος ήταν να δουλέψουμε για μια παράταξη, χωρίς κομματική ταυτότητα, με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου μας.

Την εκλογή μου αυτή θα ήθελα να την αφιερώσω στη μνήμη ενός πολύ καλού μου φίλου, που έφυγε νωρίς από κοντά μας, του Σπύρου Κ. Λωλου, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση μου και ήταν και ο άνθρωπος που με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά.

Σας ευχαριστώ ξανά όλους και υπόσχομαι να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών σας.
Read More »
Ευχαριστήριο Γκαμπρέλα για την εκλογή του με την παράταξη Ριζόπουλου Ευχαριστήριο Γκαμπρέλα για την εκλογή του με την παράταξη Ριζόπουλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήριο μήνυμα του δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλου

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019


Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους δημότες Ηγουμενίτσας που εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους ακόμη μια φορά, τον συνδυασμό μας ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Η νίκη αυτή αποτελεί νίκη των δημοτών, γιατί πίστεψαν σε εμάς και στο όραμά μας για έναν ισχυρό Δήμο Ηγουμενίτσας.

Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα με υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους που πλαισίωσαν τον συνδυασμό μας και τον οδήγησαν στην νικηφόρα του πορεία. Οι δεσμοί μου με όλους, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, ήταν και συνεχίζουν να είναι στενοί, αφού μας συνδέουν κοινοί αγώνες, κοινές προσπάθειες και αγωνίες για την ανάπτυξη και το μέλλον αυτού του τόπου. Τους ευχαριστώ όλους θερμά.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν επιθυμούμε να πορευτούμε μόνοι, αλλά με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων, που είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσει σε καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε σχεδόν 5 χρόνια πριν και θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε γωνιά του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θα συνεχίσουμε ενωμένοι να κοιτάμε μπροστά με τις ίδιες αρχές που πορευτήκαμε μέχρι σήμερα και με την πίστη ότι θα δημιουργήσουμε ένα φωτεινό αύριο για όλους μας!

Σας ευχαριστώ!

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Read More »
Ευχαριστήριο μήνυμα του δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλου Ευχαριστήριο μήνυμα του δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019


Συνελήφθησαν, χθες (28-05-2019) το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Μαλακασίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 53 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 59χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 53χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (18,8) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παράτησαν τα σχολεία - εκλογικά κέντρα μέσα στα σκουπίδια

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα σχολεία του δήμου Ηγ/τσας, όπου και λειτούργησαν εκλογικά κέντρα για τις εκλογές της 26ης /5/2019 παρελήφθησαν από το Δήμο Ηγ/τσας την Πέμπτη 23/5/2019 πεντακάθαρα χάρη στον κόπο και το φιλότιμο των κακοπληρωμένων, συμβασιούχων-στις περισσότερες περιπτώσεις- καθαριστριών. Την Τρίτη 28/5/2019 το πρωί περίμενε δυσάρεστη έκπληξη μαθητές και καθηγητές-ιδιαίτερα των περιφερειακών σχολείων- αφού τα σχολεία παραδόθηκαν από το δήμο σε άθλια κατάσταση από πλευράς καθαριότητας και με τις κάλπες και τα παραβάν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν μαζευτεί ούτε τα αποφάγια και τα ποτηράκια καφέ καθώς και τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια. Ενώ μάλιστα είχε σταλεί στους δήμους της χώρας εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που καθόριζε ως αρμοδιότητα των Δήμων την καθαριότητα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις σε σχολεία της πόλης εμφανίστηκε ένας δημοτικός υπάλληλος που μάζεψε μόνο τα « χοντρά» σκουπίδια. Έτσι, ο Δήμος, που αρνείται παρέα με τις κυβερνήσεις να μονιμοποιήσει τις καθαρίστριες, τους «πέταξε το μπαλάκι» δίνοντας μια προφορική υπόσχεση-όταν κάποιες διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση- ότι θα πληρωθούν επιπλέον από τη Σχολική επιτροπή.
Ενώ λοιπόν η δημοτική αρχή επιδόθηκε σε μια αξιοπρόσεκτα κοστοβόρα προεκλογική καμπάνια, θεωρεί δευτερεύον και ανάξιο λόγου το θέμα της αμοιβής του μόχθου των εργαζομένων στον καθαρισμό των σχολείων που με αξιοπρέπεια και φιλότιμο- παρά τις άθλιες και επισφαλείς εργασιακές σχέσεις που τους επιβάλλουν- κρατούν τα σχολεία μας καθαρά.
ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Read More »
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παράτησαν τα σχολεία - εκλογικά κέντρα μέσα στα σκουπίδια ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παράτησαν τα σχολεία - εκλογικά κέντρα μέσα στα σκουπίδια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Σταυροδοσία στις τοπικές κοινότητες Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου και Πλαταριάς

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019


Κοινότητα Ηγουμενίτσα

Ζήσης Σταύρος
1096
Κιτσάτης Κωνσταντίνος
952
Βέρμπης Γιώργος
773
Γόγολος Δημήτριος 
486
Βιρβίλης Κωνσταντίνος 
410
Τσολακίδης Γιώργος
358
Παλπάνης Στέργιος
275
Στολάκη Ελένη
125
Σωτηρίου Χριστίνα
115
Λιόντου Κλεοπάτρα
76
Ρέππα Ελεάνα
40ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ

ΒΡΥΣΗ ΕΛΕΝΗ
336
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΕΤΗ
84
ΜΠΕΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
82
ΤΖΑΝΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
81
ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ
35
ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
24
ΚΩΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
11


ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ

ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
282
ΛΩΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
98
ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
60
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
25
ΜΗΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
12
ΜΠΛΙΘΙΚΙΩΤΗ ΑΓΑΘΗ
8ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ
225
ΣΠΥΡΙΔΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
76
ΚΟΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
57
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ
37
ΜΙΜΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24
ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ
16
ΜΠΟΥΡΟΥ ΠΑΤΡΑ
10
ΛΕΚΚΑ ΜΑΡΙΑ
4


ΠΛΑΤΑΡΙΑ

ΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
249
ΚΑΡΑΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
134
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
123
ΤΣΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
101
ΜΕΛΙΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
6

Read More »
Σταυροδοσία στις τοπικές κοινότητες Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου και Πλαταριάς Σταυροδοσία στις τοπικές κοινότητες Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου και Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Tora: Νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019Μέχρι αργά το βράδυ ακόμα και το Σαββατοκύριακο
Σταθερή προμήθεια ανεξαρτήτως ποσού

Μια νέα υπηρεσία για μεταφορά χρημάτων είναι πλέον διαθέσιμη σε χιλιάδες καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος μπορεί να επισκεφθεί ένα πιστοποιημένο για την παροχή της υπηρεσίας κατάστημα ΟΠΑΠ και να στείλει ή να λάβει εύκολα και γρήγορα, έως και 600 ευρώ μετρητά με σταθερή προμήθεια 4,5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού αποστολής. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Η διαδικασία αποστολής και παραλαβής χρημάτων είναι απλή και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. 
Συγκεκριμένα:

Αποστολή Χρημάτων

Έχοντας μαζί του μόνο την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται το κατάστημα ΟΠΑΠ και ενημερώνει τον υπάλληλο για το ποσό που επιθυμεί να στείλει, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη. Καταβάλει σε μετρητά το ποσό προς μεταφορά και τα έξοδα της υπηρεσίας, και παραλαμβάνει απόδειξη της συναλλαγής στην οποία αναγράφεται ένας μοναδικός 10-ψήφιος κωδικός αναφοράς. Τέλος, επικοινωνεί τον κωδικό αυτό στον παραλήπτη, προκειμένου ο τελευταίος να παραλάβει τα χρήματα.

Παραλαβή Χρημάτων

Με το σχετικό 10-ψήφιο κωδικό αναφοράς καθώς και την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, ο παραλήπτης μπορεί να παραλάβει άμεσα το ποσό από ένα πιστοποιημένο για την παροχή της υπηρεσίας κατάστημα ΟΠΑΠ, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ, όπου προσφέρεται η υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων.

Υπηρεσίες tora στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Η νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων έρχεται να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες Tora που είναι ήδη διαθέσιμες σε χιλιάδες καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, όπως η πληρωμή λογαριασμών, οφειλών δημοσίου, κ.α. ή η ανανέωση χρόνου ομιλίας για οποιαδήποτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Οι παραπάνω υπηρεσίες διατίθενται μέσω των tora Wallet και tora Direct, θυγατρικών εταιρειών του ομίλου ΟΠΑΠ. Η tora Wallet είναι αδειοδοτημένο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος ενώ η tora Direct είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την πώληση καρτών τηλεφωνίας σε «άυλη» μορφή στην Ελληνική αγορά.
Read More »
Tora: Νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων στα καταστήματα ΟΠΑΠ Tora: Νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων στα καταστήματα ΟΠΑΠ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Σελίδες