Μάριος Κάτσης: «Άμεση λύση για τις διακοπές ρεύματος στο Γαρδίκι»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Μάριος Κάτσης: «Άμεση λύση για τις διακοπές ρεύματος στο Γαρδίκι» 


Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, με την οποία ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των συχνών διακοπών ρεύματος στο χωριό Γαρδίκι του Δήμου Σουλίου. 

Στην Αναφορά του Μάριου Κάτση επισυνάπτεται έγγραφο της κοινότητας Γαρδικίου προς τον ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) Ηγουμενίτσας, με το οποίο διαμαρτύρεται ότι τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν πολύ συχνές, ακόμα και πολύωρες, διακοπές ρεύματος λόγω τεχνικών προβλημάτων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε πολίτες και επιχειρήσεις, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για τις αιτίες και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυση του προβλήματος. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά: 

«Οι κάτοικοι στο Γαρδίκι είναι αγανακτισμένοι από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος και η εντεκάωρη διακοπή στις 28 Νοεμβρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη για την υγεία τους και οι διακοπές ρεύματος τους θέτουν σε κίνδυνο. Υπάρχουν πολίτες και επαγγελματίες που καταστρέφονται τα προϊόντα τους λόγω των διακοπών. Δε μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Η τοπική κοινότητα διαμαρτυρήθηκε εγγράφως προς τον ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας και θεώρησα χρέος μου να καταθέσω Αναφορά μέσω της Βουλής προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος».
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Άμεση λύση για τις διακοπές ρεύματος στο Γαρδίκι» Μάριος Κάτσης: «Άμεση λύση για τις διακοπές ρεύματος στο Γαρδίκι» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 21χρονου στην παραλιακή

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 21χρονου στην παραλιακή


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 21χρονο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με ΙΧΕ όχημα με οδηγό έναν 83χρονο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος αρχικά μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και εν συνεχεία στο Κέντρο Υγείας – Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 21χρονου στην παραλιακή Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 21χρονου στην παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Προχωρά η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Προχωρά η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι Ηγουμενίτσας


Με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τροποποιείται η με α.π. 144974/8.6.2005 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου «Νέος λιμένας Ηγουμενίτσας- Β’ φάση και λειτουργία του λιμένα», όπως έχει τροποποιηθεί με την α.π. 139663/18.5.2009 ΚΥΑ και α.π. 167465/9.4.2013 Απόφαση.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση και λειτουργία υδατοδρομίου εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Η προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση των υδροπλάνων θα γίνεται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε έναν από τους τρεις υδατοδιαδρόμους, οι οποίοι έχουν διαστάσεις 350m x 20m και αφορούν σε ελεύθερο θαλάσσιο χώρο, εντός του οποίου δεν απαιτείται ούτε προβλέπεται κανένα είδος έργου, κατασκευής ή οριοθέτησης.

Η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός των υδροπλάνων θα γίνεται σε πλωτό προβλήτα, ο οποίος θα ποντιστεί παράλληλα με το νότιο μέτωπο του υφιστάμενου προβλήτα του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας.

Οι χερσαίες ανάγκες του υδατοδρομίου θα στεγαστούν στο υφιστάμενο κτίριο Τερματικού Σταθμού Επιβατών Τ2, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ), που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Read More »
Προχωρά η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Προχωρά η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων 


Στο ιστορικό του σχεδιασμού του καινοτόμου προγράμματος απασχόλησης ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα, αλλά και σε λεπτομέρειες που αφορούν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Ειδικότερα, ως προς τον σχεδιασμό ο Περιφερειάρχης ανάφερε ότι αυτός προέκυψε μετά από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει μαζί με τους άλλους Περιφερειάρχης στη Γερμανία το 2014. Εκεί διαπίστωσε πως ο Δήμος Στουτγκάρδης στις «καλές πρακτικές» που εφάρμοζε, περιλαμβανόταν και πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων επιστημόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση δεξιοτήτων, το οποίο χρηματοδοτούνταν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Στη συνέχεια μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με τις Υπηρεσίες των Υπουργείων, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, συνέθεσε και ενέταξε μια καινοτόμα πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας, το οποίο εγκρίθηκε τελικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015. 

«Από τον περασμένο Μάρτιο αρχίσαμε την υποβολή αιτήσεων και τελικά η ΕΔΕΛ του Υπουργείου το ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή, Έτσι από τις 7 Ιανουαρίου, θα μπορεί η κάθε επιχείρηση που θέλει να προσλάβει προσωπικό σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, να υποβάλλει αίτηση. 
Για να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα, η αξιολόγηση θα είναι ανοικτή. Όποιος έχει τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, θα εγκρίνεται η αίτησή του. Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον υποκατάστημα σε περιοχή της Ηπείρου», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης. 

Αναφερόμενος σε επιμέρους στοιχεία και ερωτήματα ανέφερε τα εξής: 
Χρηματοδότηση: Το πρόγραμμα αρχίζει με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, με δυνατότητα διπλασιασμού του, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. 
Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» καλύπτει μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές των προσληφθέντων για δεκαοκτώ μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καλύψουν το αντίστοιχο κόστος για άλλους τέσσερις μήνες. 
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από την 7η Ιανουαρίου 2019 αποκλειστικά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις 
Η αξιολόγηση είναι άμεση, χωρίς η Περιφέρεια ή η ΕΥΔ να παρεμβαίνει για το ποιους εργαζόμενους θέλει να προσλάβει η κάθε επιχείρηση. 
Υπάρχει όριο προσλήψεων ανά επιχείρηση, με το ανώτατο ποσό που μπορεί να διατεθεί είναι οι 100.000 ευρώ. 
Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να δραστηριοποιούνται στους κλάδους: Αγροδιατροφής, Υγείας- Ευεξίας, Τουρισμού- Πολιτισμού, Παροχή υπηρεσιών ΤΠΕ.
Read More »
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

“Καλές πρακτικές” δημοτικών αρχών για την τουριστική σεζόν του 2020 - Του Χρήστου Γκορέζη

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
“Καλές πρακτικές” δημοτικών αρχών για την τουριστική σεζόν του 2020 - Του Χρήστου Γκορέζη


Μια επιτυχημένη χρόνια για την βαριά οικονομία της χώρας, ολοκληρώνεται με ένα νέο ρεκόρ εισερχόμενων τουριστών από το εξωτερικό καθώς και εσόδων, και με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως στο τέλος της χρονιάς τα έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ του 2018, τα οποία επίσης ήταν αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με το 2017 και αποτέλεσαν ιστορικό ρεκόρ. 

Τα συνεχόμενα ρεκόρ, σε συνδυασμό με την μακρόχρονη οικονομική κρίση της χώρας, οδήγησαν μια σειρά από δημοτικές αρχές και επιχειρήσεις του κλάδου, να δουν πιο σοβαρά την διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, διεκδικώντας όσον το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την “τουριστική πίτα”. 

Έτσι βλέπουμε πρακτικές εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις του σήμερα, που δείχνουν τον δρόμο για ένα καλύτερο τουριστικό 2020, ενώ στον αντίποδα βλέπουμε και δήμους και ιδιώτες που διαχειρίζονται τον τουρισμού με αυτόματο πιλότο και χωρίς κανένα πλάνο. 

Αν θα θέλαμε να συνοψίσουμε την εμπλοκή των δημοτικών αρχών στην ανάπτυξη του τουρισμού και κατ' επέκταση των ιδιωτών επιχειρηματιών, θα σημειώναμε 2 άξονες: Στην δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου για τον τουρισμό και στην δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλον για τουριστικές επενδύσεις. 

Σε γενικές γραμμές ένα στρατηγικό πλάνο πρέπει να ξεκινάει από την σύνταξη της "τουριστικής ταυτότητας" του δήμου και μέσα από διάφορα πεδία, να οδηγεί στον στόχο που δεν θα είναι άλλος από το πως η "τουριστική ταυτότητα" θα είναι ένα βιώσιμο προϊόν. Δηλαδή με απλά λόγια, να μάθουμε τι ακριβώς ήμαστε τουριστικά και πως αυτό που ήμαστε μπορούμε να το εξελίξουμε και να το πουλήσουμε. 

Το κατάλληλο περιβάλλον για τουριστικές επενδύσεις είναι μια δύσκολη υπόθεση, καθώς δεν είναι μόνο η εμπλοκή των δήμων άλλα και αυτή της κεντρικής εξουσίας, και κυρίως με το νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό, με το οποίο θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο. 

Η εμπλοκή των δήμων έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε καθημερηνότητα και είναι ακριβώς οι ίδιοι κανόνες που αφορούν και τους δημότες. 

Δηλαδή η τουριστική περιοχή είναι καθαρή; είναι προσβάσιμη; έχει φωτισμό; έχει ρεύμα; η πρόσβαση στα ξενοδοχεία είναι εύκολη; 

Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, εμπλοκή μιας δημοτικής αρχής, στην σύνταξη και στην υλοποίηση του στρατηγού πλάνου για τον τουρισμό, μπορεί να γίνει μόνο στα θέματα καθημερινότητας. 

Αφήστε την δουλειά στους ειδικούς 
Οι περισσότεροι δήμοι άλλα και μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων, αυτόδιαχειρίζονται το τουριστικό προϊόν αν και δεν έχουν ούτε τις κατάλληλες γνώσεις, ούτε την εμπειρία, ούτε την απαιτούμενη στελέχωση σε απαραίτητες ειδικότητες. 

Έτσι μοιραία, αναλώνονται σε μια τυπική διαχείριση που στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα ουτε στην τοπική οικονομία, ουτε στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Στον αντίποδα βλέπουμε δημοτικές αρχές που έχουν αντιληφθεί τις απαιτήσεις της σύγχρονης τουριστικής αγοράς και έχουν αφήσει την δουλειά στους ειδικούς. 

Παραδείγματα: Το ερευνητικό εργαστήριο Τουρισμού Tour Lab του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος αναλαμβάνει να εκπονήσει το σχέδιο τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Την ανακοίνωση έκανε ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην 35η Philoxenia Μια σειρά από δήμους όπως οι δήμοι Σκοπέλου, Ρεθύμνου, Χανίων, Πάτρας, Κεφαλλονιάς, Τρίπολης, Καρπενησίου, κ.α, έχουν δώσει το επιχειρησιακό πλάνο για τον τουρισμό, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Μια σειρά από δήμους όπως η Κως, η Καλαμάτα, η Ρόδος κ.α, έχουν συντάξει σύμφωνο συνεργασίας με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), με σκοπό την επιμόρφωση των επιχειρήσεων άλλα και των αιρετών που διαχειρίζονται έναν προορισμό. 

Μια σειρά από δήμους, όπως Ξάνθης, Μετέωρων, Καστοριάς, Θάσου, Βόλβης, Ιθάκης κ.α, λειτουργούν με συντονιστικό όργανο φορέων του τουρισμού, όπως δημοτικές επιτροπές, συλλόγους ξενοδόχων και συλλόγους τουριστικής ανάπτυξης. 

Μια σειρά από δήμους, όπως ο Τρικαιών, Καλαμάτας, Βόλου, Ξάνθης κ.α, αφού συνέταξαν το στρατηγικό πλάνο, επικέντρωσαν τις προσπάθειες για χρηματοδότηση στην Ε.Ε, έχοντας δικά τους γραφεία στις Βρυξέλλες, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Εν ολίγοις το όραμα για την ανάπτυξη ενός προορισμού, απαιτεί συνέργειες, συνεργασίες, σύγχρονες πρακτικές και σε καμιά περίπτωση εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων από αιρετούς εκτός τουρισμού. Σχετικά με την εναρμόνιση των δήμων με την πολιτική του ΕΟΤ για την προβολή. 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ανά διαστήματα εκδίδει εγκύκλιους σχετικά με τη διαδικασία αρμοδιότητας παροχής σύμφωνης γνώμης σε πρόγραμμα και ενέργειες τουριστικής προβολής των Περιφερειών και των Δήμων. 

Σκοπός είναι η ενιαία επικοινωνία των προορισμών με κοινά χαρακτηριστικά καμπάνια. 

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο, οι Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας, οι ΟΤΑ και οι πάσης φύσεως Οργανισμοί οι οποίοι υλοποιούν προγράμματα δράσεων τουριστικής προβολής, καλούνται να υποβάλλουν ετησίως, σχέδιο προγράμματος στον ΕΟΤ, προκειμένου μετά από διάλογο και συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του ΕΟΤ, να καταλήξουν στην κατάρτιση μίας ολοκληρωμένης τελικής πρότασης. Βασικό άξονα αυτής της στρατηγικής, αποτελεί η αναβάθμιση του sea and sun σε ανώτερο επίπεδο, η ανάδειξη και προβολή στη διεθνή αγορά νέων και άγνωστων ελληνικών προορισμών 365 μέρες το χρόνο. 

Συνεπώς, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, οφείλουν να καταγράψουν όλους τους τουριστικούς πόρους και τα αξιοθέατά της (ιστορικά και πολιτιστικά, π.χ. αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, χώροι τέχνης), την ιστορία, τις παραδόσεις, τα προϊόντα ΠΟΠ που παράγει και όλες τις εκδηλώσεις που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. 

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, σημαντικό είναι να αναφέρονται εκείνες (π.χ. φεστιβάλ μουσικής, κινηματογράφου, γαστρονομίας, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις) που έχουν διάρκεια στο χρόνο και άρα οι επισκέπτες μπορούν να προγραμματίσουν τη μελλοντική συμμετοχή τους σε αυτές.
Read More »
“Καλές πρακτικές” δημοτικών αρχών για την τουριστική σεζόν του 2020 - Του Χρήστου Γκορέζη “Καλές πρακτικές” δημοτικών αρχών για την τουριστική σεζόν του 2020 - Του Χρήστου Γκορέζη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη η φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Δημαρχείου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη η φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Δημαρχείου


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Κοινότητα Ηγουμενίτσας σας καλούν στην εναρκτήρια εκδήλωση φωταγώγησης του δέντρου της πλατείας Δημαρχείου την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει σκανδιναβικά ροφήματα, ζεστή σοκολάτα, γλυκίσματα, μουσική από την Φιλαρμονική μας, κάλαντα από την παιδική χορωδία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας και Άγιο Βασίλη.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη η φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη η φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Την Κυριακή ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νέα Σελεύκεια

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Την Κυριακή ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νέα Σελεύκεια


Read More »
Την Κυριακή ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νέα Σελεύκεια Την Κυριακή ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητό και συνελήφθη

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Ηγουμενίτσα: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητό και συνελήφθη 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 46χρονου ημεδαπού για απάτη. 

Ειδικότερα, 44χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από παραγγελία για αγορά ενός τηλεφώνου μέσω διαδικτύου, κατέθεσε την 17-09-2019 το χρηματικό ποσό των -653- ευρώ για την αγορά, χωρίς όμως να παραλάβει το κινητό τηλέφωνο
Read More »
Ηγουμενίτσα: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητό και συνελήφθη Ηγουμενίτσα: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητό και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης


Read More »
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Για την παράσταση ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Ηγουμενίτσα: Για την παράσταση ΤΖΟΡΝΤΑΝ


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 8:30 παράσταση ΤΖΟΡΝΤΑΝ
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης!

Με εντυπωσίασε όλο το σκεπτικό. Λέω ας πάω. Άλλωστε δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες πολιτιστικής ενασχόλησης – απόλαυσης.

Πήγα και με έκπληξη είδα την αίθουσα να γεμίζει. Μην φανταστείτε, κόσμος απλός, καθημερινός. Σβήνουν τα φώτα και αρχίζει να ξεχειλίζει το μεγαλείο ψυχής από 5 ερασιτέχνες ηθοποιούς αλλά πραγματικές κυρίες. Και δίνω τον τελευταίο χαρακτηρισμό γιατί προσπάθησαν πολύ για την πραγμάτωση του ονείρου τους, χωρίς να καρπωθούν κάτι από τις εισπράξεις αφού η παράσταση ήταν ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ!

Μας συγκίνησαν και μας άφησαν άφωνους με τις ερμηνείες τους. Οι αφηγήσεις τους δυνατές, μας δημιούργησαν πραγματικά σοκαριστικές σκηνές. Το είδαμε το έργο, το νοιώσαμε και πιστεύω το καταλάβαμε! Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις εκ μέρους της ομάδας «ΑΤΡΕΜΕΣ ΗΤΟΡ».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες της παράστασης και τα υπέροχα παιδιά τους.

Σημειωτέον ότι η παράσταση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου μας. Δεν υπήρχε όμως στο κοινό κανείς αντιπρόσωπος από τα «μαγαζάκια» που διοικούν και νοιάζονται δήθεν την πόλη μας. Βλέπετε δεν υπήρχαν κάμερες.

Και πάλι ένα τεράστιο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο του ΤΖΟΡΝΤΑΝ.

Κ.Τ.
ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΑΝΑ - ΓΙΑΓΙΑ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Για την παράσταση ΤΖΟΡΝΤΑΝ Ηγουμενίτσα: Για την παράσταση ΤΖΟΡΝΤΑΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Σούλι Παραμυθιάς: Κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό για το κρίσιμο ματς της Κυριακής με την Ανατολή

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Σούλι Παραμυθιάς: Κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό για το κρίσιμο ματς της Κυριακής με την Ανατολή


Την υπερπροσπάθεια στον μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής κάνει η ομάδα της Παραμυθιάς, που τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει ένα εντυπωσιακό πρόσωπο ικανό για όλα.

Το Σούλι Παραμυθιάς στις τελευταίες 4 αγωνιστικές είχε 3 νίκες (Πόντιοι Κοζάνης, Τηλυκράτη και Λευκίμμη) και 1 ισοπαλία (ΠΑΣ Πρέβεζα), προσθέτοντας 10 υπερπολύτιμους βαθμούς στην φετινή διοργάνωση.

Την Κυριακή η ομάδα της Παραμυθιάς αντιμετωπίζει σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα την Ανατολή Ιωαννίνων που στην βαθμολογία βρίσκεται στην 8η θέση μια θέση κάτω από το Σούλι με μόλις έναν βαθμό διαφορά (14).

Το Δ.Σ. του ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς, καλεί το φίλαθλο κοινό να παραβρεθεί στο γήπεδο 49 Προκρίτων την Κυριακή, με το ματς να ξεκινά στις 15:00.
Read More »
Σούλι Παραμυθιάς: Κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό για το κρίσιμο ματς της Κυριακής με την Ανατολή Σούλι Παραμυθιάς: Κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό για το κρίσιμο ματς της Κυριακής με την Ανατολή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Ημερίδα στην Παραμυθιά για την ασφαλή οδήγηση και τα τροχαία δυστυχήματα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Ημερίδα στην Παραμυθιά για την ασφαλή οδήγηση και τα τροχαία δυστυχήματα


Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ασφαλής οδήγηση και Τροχαία δυστυχήματα».
Διοργάνωση – Παρουσίαση – Συντονισμός: Αλέξανδρος Μούκας, Ιατρός

Ομιλητές:
-Αριάνα Ταπραντζή, Ειδικευόμενη Ψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
-Χρήστος Αθανασίου, Εκπαιδευτής οδηγών.
-Βασίλειος Στρουγγάρης, Προϊστάμενος Παραγωγής Εργοστασίου Θεσσαλονίκης για τον Όμιλο «Τιτάν».
-Άννα Παναγιωτοπούλου, Διεύθυνση Τροχαίας Ηγουμενίτσας, Θεσπρωτία.
-Δημήτρης Κάλλος, Έφηβος όδηγος.
-Γιώτα Παπαπάσχου, Γονέας παιδιών που οδηγούν.
-Αλέξανδρος Ντούκας, Επιζήσας τροχαίου δυστυχήματος.

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: 21/12/2019, 19:00 μ.μ. Τόπος διεξαγωγής: Πολυχώρος εκδηλώσεων και πολιτισμού/ Θέατρο: «Καρκαμίσι».
Read More »
Ημερίδα στην Παραμυθιά για την ασφαλή οδήγηση και τα τροχαία δυστυχήματα Ημερίδα στην Παραμυθιά για την ασφαλή οδήγηση και τα τροχαία δυστυχήματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Η ΝΔ και ο βουλευτής της πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Μάριος Κάτσης: «Η ΝΔ και ο βουλευτής της πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι» 


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, σχετικά με την ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Τα έργα αναβάθμισης των γηπέδων στην Παραμυθιά θα βοηθήσουν πολύ την τοπική κοινωνία και τους νέους/νέες του τόπου μας αλλά και τους αθλητικούς συλλόγους που τα ζητούσαν επίμονα από την Πολιτεία. Είχαμε δεσμευτεί για το έργο στους Παραμυθιώτες/σες ,καθώς ήταν ήδη έτοιμο και προεγκριμένο από το Υπουργείο Αθλητισμού και καθυστερούσε η τελική υπογραφή από τον κ. Θεοδωρικάκο, για αυτό κατέθεσα πρόσφατα και σχετική ερώτηση στη Βουλή. 

Για αυτό το λόγο, η χθεσινή ανακοίνωση του συναδέλφου της πλειοψηφίας προκαλεί θυμηδία στους πολίτες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής της κ. Γιόγιακας δεν τρώνε μόνο από τα έτοιμα που τους άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πανηγυρίζουν και γκολ στο replay! Καταλαβαίνουμε την ανασφάλεια τους που 5 μήνες έχουν να παρουσιάσουν ένα απόλυτο μηδέν. 

Με το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ έχουν πέσει επί ημερών μας πάνω από 20.000.000€ στη Θεσπρωτία. Η ΝΔ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ έναν νομό που έχει παντού μπουλντόζες, ενώ εμείς το 2015 δεν παραλάβαμε ούτε μισό έργο σε εξέλιξη» . 

Όσο για την κυβέρνηση έχουμε μείνει άναυδοι! Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζουν για την τελική τυπική υπογραφή της ένταξης ενός έργου στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος κατηγορεί το πρωτοπόρο πρόγραμμα που εμπνεύστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλει την κατάργησή του από το συνέδριο της ΚΕΔΕ γιατί δήθεν δεν έχει χρήματα κάνοντας ανάστατους όλους τους Δημάρχους. 

Εκτός αν θέλει να αλλάξει τον διαφανή τρόπο που δίνονταν τα έργα και να επαναφέρει το πελατειασμό δίνοντας έργα μόνο αφού οι εκάστοτε Δήμαρχοι προσκυνήσουν την αφεντιά του. Ή μήπως να τα χρησιμοποιήσει ως μαστίγιο και καρότο για τα περίφημα αντισταθμιστικά στο προσφυγικό. 

Εμείς πάντως ανησυχούμε για το πάγωμα ήδη ενταγμένων έργων, και περιμένουμε να δούμε τα δικά τους έργα στον απολογισμό όταν έρθει η ώρα.
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Η ΝΔ και ο βουλευτής της πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι» Μάριος Κάτσης: «Η ΝΔ και ο βουλευτής της πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο ΣουλίουΣυνεδριάζει την Τετάρτη στην Παραμυθιά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1o: Aποδοχή Επιχορηγήσεων Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.

ΘΕΜΑ 2o: Αποδοχή Επιχορηγήσεων Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.

ΘΕΜΑ 3o: Καθορισμός ετήσιας επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ», για το έτος 2020.

ΘΕΜΑ 4o: Ορισμός δικαιούχων αποζημίωσης για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και καθορισμός του ποσού της αποζημίωσης, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 1417/τ.β/25-04-2018 Φ.Ε.Κ.

ΘΕΜΑ 5o: Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου, για την Γενική Συνέλευση του δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων.-

ΘΕΜΑ 6o: Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης.

ΘΕΜΑ 7o: Συγκρότηση οργάνου για τη διενέργεια σφράγισης και αποσφράγισης και την εκτέλεση των διοικητικών πράξεων όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Σουλίου και ορισμό μελών.

ΘΕΜΑ 8o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 9o: Δ΄ Kατανομή πιστώσεως 32.840,00€ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

ΘΕΜΑ 10o: Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σουλίου.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Σεμινάριο τουριστικού μάρκετινγκ, από τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Παραμυθιάς

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Σεμινάριο τουριστικού μάρκετινγκ, από τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης ΠαραμυθιάςΟ υπό σύσταση σύλλογος τουριστικής ανάπτυξης Παραμυθιάς, στα πλαίσια των δράσεων του για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος, θα πραγματοποιήσει, μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα απευθύνονται στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές του τουρισμού του νομού Θεσπρωτίας.

Η αρχή γίνεται με το σεμινάριο για το “Τουριστικό Μάρκετινγκ” με ομιλητή τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων & Marketing, Βασίλη Παππά.

Το σεμινάριο ειναι ΔΩΡΕΑΝ, θα αναλύσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ που συμβάλουν στην μεγιστοποίηση των κερδών από το τουριστικό προϊόν και θα πραγματοποιηθεί την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου στο Θέατρο Καρκαμίσι (το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες).

Την συμμετοχή σας στο πρώτο σεμινάριο, μπορείτε να δηλώνετε στο email: paramythia.travel@gmail.com

Γιατι γνώση τουριστικού μαρκετινγκ

Το τουριστικό μάρκετινγκ, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ενος προορισμού, καθώς και στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών στις Τουριστικές Επιχειρήσεις. Σε ένα τόσο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, η πολύ καλή γνώση του ανταγωνισμού, της συμπεριφοράς των καταναλωτών τουριστών, καθώς και ο σχεδιασμός μιας αποτελεσματικότερης στρατηγικής προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών μας υπηρεσιών, αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας και της κερδοφορίας.

Η Τουριστική Βιομηχανία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους στην παγκόσμια Οικονομία, με τον ανταγωνισμό συνεχώς να αυξάνεται, τόσο μεταξύ των τουριστικών προορισμών, καθώς και των παρερχόμενων υπηρεσιών και των τιμών των τουριστικών επιχειρήσεων. Ο Τουρίστας καταναλωτής λόγω των εξελίξεων της τεχνολογίας έχει πλέον πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο σύγχρονος Τουρίστας καταναλωτής, μπορεί εύκολα να περιηγηθεί σε διαφορετικούς προορισμούς, να συγκρίνει τιμές και παρεχόμενες υπηρεσίες, να σχεδιάσει μόνος του τις διακοπές του.
Read More »
Σεμινάριο τουριστικού μάρκετινγκ, από τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Παραμυθιάς Σεμινάριο τουριστικού μάρκετινγκ, από τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Ενημερωτική εκδήλωση που αφορά γονείς και εκπαιδευτικούς στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Ενημερωτική εκδήλωση που αφορά γονείς και εκπαιδευτικούς στο Α' Δημοτικό Σχολείο ΗγουμενίτσαςΤην Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, σας περιμένουμε στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, σε μια ενημερωτική εκδήλωση που αφορά γονείς και εκπαιδευτικούς!

Read More »
Ενημερωτική εκδήλωση που αφορά γονείς και εκπαιδευτικούς στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Ενημερωτική εκδήλωση που αφορά γονείς και εκπαιδευτικούς στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019
Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας


Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία η σημερινή (η 3η Δεκεμβρίου), και το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας έδειξε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο!
Σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, οι μαθητές του ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο κα Αγγελική Τζοβάρα για το σεβασμό στα διαφορετικά άτομα, στα άτομα με ιδιαίτερα χαρίσματα και ικανότητες!!!
Ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας πως η διαφορετικότητα αποτελεί μέρος της μελλοντικής καθημερινότητας των εφήβων, οι οποίοι, στην πορεία της ζωής τους, εκ των πραγμάτων, θα βρεθούν σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες, με ποικίλες κουλτούρες. "...Πρέπει να γίνει μέρος της συνείδησης όλων μας η αποδοχή και ο σεβασμός της διαφορετικότητας, σε επίπεδο καταγωγής, αρτιμέλειας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εργασίας και πολλών άλλων παραμέτρων. Όλοι είμαστε διαφορετικοί μα τόσο ίδιοι στη βάση μας ταυτόχρονα...", είπε μεταξύ άλλων.
Άκρως συγκινητική, η παρουσία της κας Βούλας Κατσούλη, μαθήτριας του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ηγ/τσας και πρωταθλήτρια στίβου Ελλάδος ΑμεΑ, σε δίσκο και ακόντιο!!!
Καταχειροκροτούμενη από μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής, μας μίλησε για τη ζωή της, τις πολλαπλές δυσκολίες που συνάντησε, την "απουσία" της Πολιτείας αλλά για το δικαίωμα όλων στη ζωή, για το οποίο και αγωνίζεται με ψυχικό σθένος και αποφασιστικότητα!
Το αναπηρικό αμαξίδιο δεν την καθήλωσε, απεναντίας την "πείσμωσε", την έκανε πιο δυνατή, ώστε να παλεύει για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.
Έχοντας δίπλα της την οικογένειά της και καλούς φίλους να την ενθαρρύνουν, προσπαθεί συνεχώς καινούρια πράγματα!!!
Έτσι, δοκίμασε τις δυνάμεις της στην οδήγηση, στην επίδειξη μόδας για ΑμεΑ, στον αθλητισμό, με εξαιρετικές μάλιστα επιδόσεις!!!
Επόμενος στόχος της, όπως ανέφερε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της εκδήλωσης κα Αλέκα Κοτσώνη, προλογίζοντάς την, είναι να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, αλλά και να σπουδάσει Ψυχολογία και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, κάτι που της ευχόμαστε ολόψυχα!!!
Πρόσβαση στο όνειρο έχουμε όλοι μας, ανέφερε από το ξεκίνημα κιόλας της ομιλίας της η κα Ηρώ Στεφάνου, λογοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Εργοθεραπείας του ΔΙΕΚ Ηγ/τσας, η οποία συνοδεύει εθελοντικά τη Βούλα Κατσούλη σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις! Απευθύνοντας ερωτήσεις στη Βούλα, έβαλε, με βιωματικό τρόπο, τους μαθητές στη συζήτηση, οι οποίοι πήραν δύναμη από τη δύναμη της Βούλας Κατσούλη, παροτρύνοντάς τους να μην λιγοψυχούν στη ζωή τους και να μην τα παρατάνε με την πρώτη δυσκολία...
Read More »
Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Σελίδες